|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Inkwizytor
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Dzisiaj z rzeczy zaplanowanych udało mi się:
+ pouczyć na czwartkowego kolosa (niestety tylko 3 godziny, jutro będzie masakra) +pouczyć się angielskiego (słówka z prof Henrym) +napisać w końcu list do wujka -+ miałam jeszcze poczytać książkę po angielsku, zabiorę się za to za chwilę (dlatego -+) ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dostałam pracę sialalalaaa
![]() ![]() Pouczyłam się na egzamin, przerobiłam angielski i zjadłam o wiele, wiele za dużo krówek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Raczkowanie
|
hej chciałabym się do Was dołączyć
![]() moimi głównymi celami są : - kupić sobie wreszcie lustrzankę (zbieram kasę ) - zdać egzaminy w sesji za 1 razem - znaleźć ciekawe praktyki/pracę -doszkolić angielski (zdać CAE wkońcu) -rozwijać swój francuski -wyjechać na fajne wakacje -zmienić coś w swoim wyglądzie -otworzyć się , być mniej skrytą - byc mila dla wszystkich -trochę więcej imprezować , bo od czasu poczatku studiow szczerze mowiac malo wychodze, bo nie mam z kim .. -rozwijac swoja wiedze o kinematografii - mam dużo do nadrobienia jeżeli chodzi o filmy ![]() -utrzymywac dobre relacje z moimi przyjaciolmi -nadrobic zaleglosci jezeli chodzi o ksiazki ![]() trochę duzo tego, ale dziś wywiązałam się z obowiązków , bo pouczyłam się do czwartkowego kolokwium i byłam na zajęciach z francuskiego - czemu ten język mi się tak podoba, a jest taki trudny... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w miarę oki. Z rzeczy zaplanowanych nie wszystko mi wyszło ale nie łamię się tym. Będzie lepiej! ![]() Z rzeczy niezaplanowanych, wykonałam jeden szkic ołówkiem w ramach postanowienia dotyczącego rysowania. Robiłam go na podstawie zdjęcia i zajęło mi to zbyt wiele czasu - ze 2 godziny na kilka kresek. Miało być w stylu uproszczonym - a la mangowym ale wyszło raczej realistycznie. Zadania do wykonania na jutro (a właściwie już dzisiaj): - wstać najpóźniej o 9 rano - napisać minimum 2 strony pracy mgr - napisać ładne podanie do dziekanatu - zrobić hiszpański z programami no hay problema 1, no hay problema 2 i profesor pedro - zrobić angielski z programem no problem 2 - przeczytać minimum 10 stron wybranej książki po angielsku Witaj janee90! ![]() Powodzenia w realizacji postanowień. ![]() Też kiedyś myślałam żeby zdawać CAE, ale przez całe studia się nie zdecydowałam. Teraz znowu zaczynam o tym coraz poważniej myśleć ale jeszcze się do końca nie zdecydowałam. Na razie po prostu chcę pogłębiać wiedzę z angielskiego. Edytowane przez zakrecona_pozytywka Czas edycji: 2011-01-11 o 23:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam zgodnie z planem o 8 i szykuje mi się na dzisiaj: - angielski (ok 2h) - nauka na egzamin (do oporu) - mała domowa sesja zdjęciowa na uczelnię - projekt - zrobić w końcu jakieś szkice bo będzie ciężko z zaliczeniem rysunku ![]() Miłego dnia wszystkim życzę! Niesamowicie mnie motywuje ten wątek ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- I mam jeszcze nowy plan... chciałabym przeczytać więcej książek i obejrzeć więcej filmów - bo jestem baardzo w tyle. Znajdę sobie chyba jakieś listy w stylu "100 filmów które musisz obejrzeć" i będę sobie powolutku odhaczać. Bo idiotyczne komedie czasem oglądam, a klasyki nie znam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Właśnie się wykąpałam, zaraz lecę wysuszyć włoski, ogarnąć się i cieszę się, bo do końca tygodnia mam całe dnie rozplanowane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Od kiedy zaczynasz? ![]() Cytat:
![]() A CAE czy CPE i mi by się przydało zdać dla świętego spokoju, aby mieć papier,więc mam nadzieję , że w tym roku o tym nie zapomnę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na dzisiaj (poza nauką na jutrzejsze kolokwia i zaliczenie ang) nie mam chyba żadnych konkretnych planów, no może tylko pójście do biblioteki (ostatnio w którejkolwiek się pojawiam to płacę kary za nieoddanie w terminie, przeraża mnie trochę moja skleroza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |||
Zadomowienie
|
Hej;*
Wczoraj tylko rysowanie zaliczyłam, miałam zamiar się pouczyć po południu..ale u lekarza spędziłam 3 godziny czekając w kolejce ![]() Poodkurzać i umyć podłogi, napisać opis i recenzje na angielski, pouzupełniać trochę braków w segregatorze z angielskim, 2 rozdziały książki przygotowującej do matury, zrobić parę zadań z graniastosłupów, przysiąść nad Wosem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://zenforest.wordpress.com/2009/...i-i-zazdrosci/ Tutaj jest to zawarte...chociaż jak czytam to po raz kolejny to chyba nie do końca się z tym nie zgadzam:P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ja dzis nie poszlam na lekcje do szkolyu bo i tak ich mało i postanowiłam naprawde DUŻO poćwiczyć do jutrzejszego egzaminu. http://www.youtube.com/watch?v=8WLID...eature=related gram ten utwor, i chcialabym zagrać tak pięknie jak ona, ale to nierealne więc chpociaż chciałabym się zbliżyć do tego poziomu. : ) to mój cel na dziś! : P |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Właśnie odłożyłam po raz kolejny wyjście na pocztę... masakra
![]()
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczęta!
![]() Mówię Wam, ostatni raz w swoim życiu studiuję prawo ![]() Taki mamy wycisk przed sesją, że wczoraj miałam totalną załamkę. Od początku roku nic mi nie szło, mimo że siedziałam po całych dniach nad książkami, to wciąż 2 i 2. Ech, i tak mi się uzbierało na ten i przyszły tydzień... Ale dziś mój los się odmienił! ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zmieniam pokój w akademiku. Mieszkam już 2 m-ce sama i dostałam nakaz przekwaretowania. Spiknęłam się z naprawdę miłą dziewczyną z Igo roku. Myślę, że będzie do czerwca pozytywnie. ![]() moniaszelki, grasz na wiolonczeli? Dawno nie przeglądałam wątku i nie widziałam jak o tym piszesz. To świetny instrument! Chociaż ja marzę o posiadaniu jej wielkiego brata, że tak powiem ![]()
#1304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!!! A krówki to w nagrodę ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja ciągle myślę o tym, żeby zapisać się na fitness i znowu to odkładam ![]() Weekend mnie czeka szalony, bo mam zjazd na uczelni i wrócę dopiero w niedzielę w nocy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
witajcie. czy moge sie dolaczyc?
![]() siedze jak zwykle przy kompie i szukam, chociaz sama nie wiem czego. i tak dzien w dzien. chce cos zmieic ale tyle tego jest ze sama nie wiem od czego mam zaczac... przede wszystkim chcialabym zmenic swoje nastawienie do siebie, do innych, do zycia. jestem osoba skryta, zamknieta w sobie, czesto przejmuje sie drobnostkami i sama sobei stwarzam problemy. nie potrafie sie zorganizowac i wszytsko zostawiam na ostatnia chwile albo odwalam na syzbkiego zeby miec z glowy.przeszkadza mi ta sytuacja, nie czuje sie z tym komfortowo ale jednoczesnia tak bardzo jestem do tego przyzwyczajona ze nawet nie mam motywacji zeby cokolwiek zmienic. do tego dochodzi jeszcze totalny brak zycia towarzyskiego a tym samym brak osoby z ktora moglabym o tym porozmawiac, wyzalic sie. mam oczywiscie znajomych z ktorymi moge sobie pogadac ale z natury jestem osoba nieufna i ciezko mi sie otworzyc zeby nie narazic sie na smiesznosc. poza tym kazdy ma jakies swoje zmartwienia i czesto slysze ze nie mam tak zle bo mam w miare stabilna sytuacje zyciowa (maja tu na mysli prace). tak stabilna sytuacja zyciowa czyli brak perspektyw i wszechobecna samotnosc... Edytowane przez josephine86 Czas edycji: 2011-01-12 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie od swojej pracy odpoczywam - od poniedzialku jestem na zwolnieniu po operacji. 2 dni miałam wyjęte z życia, dziś już jest w miarę ok ![]()
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Chciałabym wprowadzić w moje życie konsekwencje 100 procentową, większą dokładność, luz a jednocześnie mniej przejmowania się wszystkim. Chcę, by moje życie powoli nabierało barw i tempa. I chcę także, uwolnić się od czegoś, i zacząć żyć, po prostu wstawać z uśmiechem na twarzy, bez przymusu, bez nerwów, bez obaw itp.(nie chodzi tu o związek ![]() Mogłabym dołączyć ? Ten watek jest bardzo motywujący, ja lubię planować, wypełniać czas pozytywnymi i wciągającymi rzeczami.
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o pracę - to będę pracować jako projektant-doradca w firmie meblowej, która rozkręca swoją działalność. Bardzo się cieszę, bo jestem obecnie dopiero na 2 roku studiów, ale rok przepracowany w pracowni projektowej dał mi bardzo wiele ![]() Okazuje się, że wybór studiów zaocznych był chyba najlepszym z możliwych, bo doświadczenie zdobywam od samego początku, nie martwiąc się o szukanie praktyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się jednak zmobilizowałam i zrobiłam to prasowanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Inkwizytor
|
Mi jest źle i smutno
![]() ![]() ![]() ![]() Miałam się uczyć na jutrzejszego kolosa, ale tak mi smutno że mi nic do glowy nie chce wejść. Chyba idę spać. Udało mi się pouczyć trochę słówek z angielskiego, to chyba jedyny pozytyw dzisiejszego dnia.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zaliczyłam wszystkie zajęcia na uczelni w tym fitness.
Wróciłam do domu koło 18.00, a jutro wracam o 19.00. ![]() W piątek egzamin z fizyki. Próbuje się uczyć...
#1312 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A prawo to rzeczywiście ciężki kierunek. Widziałam kiedyś u koleżanki książkę z testami do egzaminu na aplikację. Myślałam, że spadnę z krzesła bo cegła z niej była naprawdę niezła. ![]() Witajcie dziewczyny ![]() ![]() Cytat:
Moje podsumowanie mijającego dnia: - wstać najpóźniej o 9 rano - niestety nie udało się po raz kolejny ![]() + napisać minimum 2 strony pracy mgr - te dwie strony rodziły się w wielkich bólach ale są ![]() + napisać ładne podanie do dziekanatu - napisane a czy ładne to nie wiem + zrobić hiszpański z programami no hay problema 1, no hay problema 2 i profesor pedro - zrobione, choć dziś ledwo mi czasu starczyło na to + zrobić angielski z programem no problem 2 - jak wyżej + przeczytać minimum 10 stron wybranej książki po angielsku - zaczęłam "Dumę i uprzedzenie" i przeczytałam trzy pierwsze rozdziały co daje właśnie jakieś 10 stron. Podsumowując, dzień zaliczam do udanych. ![]() Plan na jutro:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
![]() Czytam wątek i cieszę się, że tyle rzeczy Wam się udaje i zaczynacie być takie zdyscyplinowane. Ja też mam dzisiaj kilka spraw do załatwienia, mam nadzieję, że jakoś je wszystkie ogarnę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wypełniania życia pozytywnymi rzeczami to się zgadzam. ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do studiów zaocznych to się zgadzam, wiadomo, że studia dzienne mają wiele plusów, ale jeśli chodzi o sferę zawodową dla wielu ludzi jest to po prostu strata kilku lat, które można by przeznaczyć na budowanie zawodowego doświadczenia ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Kiedyś być może też się bym z tym nie zgodziła, ale teraz zgadzam się z każdym słowem. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Wtajemniczenie
|
Jak patrzę za okno, to widzę, że dzisiaj brzydki dzień się zapowiada
![]() - zaliczyć angielski - napisać dwa kolosy - dowiedzieć się co trzeba przeczytać na jutro na HMS i załatwić skądś kserówki - pójść do teatru ![]() - przerobić gramatykę - przerobić słówka - zrobić brzuszki wieczorem (!) - ogarnąć notatki do poniedziałkowego egzaminu Oj to będzie masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w realizacji planów(sporo ich ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Raczkowanie
|
Oby udało Wam się zrealizować dzisjesze plany
![]() Ja mam na dzień dzisiejszy do zrobienia : *Sprzątanie pokoju dokładne ( odkurzenie dywanu, zmiana poscieli, układanie ubrań ). *Zrobienie porządku w linkach w laptopie *Pielęgnacja + picie ziółek ( o ziółkach zapominam ciągle choć bardzo lubię, a pielęgnacje przekładam na wieczne jutro, ale po obrządku, będzie relax ![]() *Wieczorem czytanie książek i atlasów naukowych (przyda mi się na studia, a czytam to wręcz z zapartym tchem ![]() Dziś także mam aerobik. Zmęczę się pozytywnie, lubię to.
"Bo, to się jawi, nie istnieje wcale. To, czego nie ma, jest zawsze obecne". ... Edytowane przez Geranium Czas edycji: 2011-01-13 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Raczkowanie
|
plan na dzisiaj:
- ogarnąć wszechogarniający bałagan w moim pokoju ![]() -uporać się z papierzyskami - pojsc spac o przyzwoitej porze (bo musze rano wstac jutro) |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podziwiam Cię w ogóle, bo masz tyle planów i je realizujesz, każdego dnia masz chyba przynajmniej 80%, a to bardzo dobrze! Ja obiecałam sobie, że jak wrócę dziś z wydziału, to posprzątam i zdam swój poprzedni pokój przed obiadem, a jak na razie to właśnie ów obiad zajadam, a pokój nie doczekał się ścierki ani mopa... ![]() ![]()
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Ja na dziś mam w planie tylko odpoczynek (czyli książka+TV+komp) bo jeszcze się średnio czuję po operacji, ale od jutra się biorę za siebie
![]() plan na jutro: - upiec ciasto - zacząć przygotowania do pisania pracy zaliczeniowej (skończyć do wtorku) - zacząć się uczyć do egzaminu (w czwartek)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.