Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 20:51   #4201
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Kajool no to całkiem blisko.
Ja tam walk nie toczę

Pieleszka a Ty z którego?No nie mów,ze z WLKP? bo Cię uściskam i nie tylko wirtualnie!

Neska-nie martw sie-mi powiedzieli w szputalu,ze to nerwobóle.
Czasem w poźniejszej ciaży byłam poewna,ze mały mi wyszedł 1 rączką-nóżką w majtki.
Póki nie sprawdziłam mogłam się kłócić.
Także spokojnie
hahaha dzię ki właśnie dokładnie tak czuję jakby mi coś tam wyłaziło

zanka205 co to są te kostki?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Nie, nie Na kopniaki w tradycyjnym znaczeniu tego słowa nie chodzi, mały jest za malutki jeszcze. Chodziło mi o wymachy, jakie na usg wyczyniał, tylko podglądalismy
Zazdroszczę ja na swoim widziałam tylko fasolinkę i coś migające co niby serduszkiem ma być bo gin ma kiepskie usg, a na super nowoczesne idę dopiero 2 go lutego
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:52   #4202
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nerola faktycznie niedrogo. Może się skuszę
Ale to jutro jak na wizycie dowiem się, ze wsio ok.

Aniu hmm... ja bym chyba miała smaka na gołąbki

W ogóle dziś jechałam autobusem do pracy (dojezdzam 30 km) i tak mi się zrobiło słabo, ze myślałam, ze fikne, ale nie umiem poprosić, zeby mi ktoś miejsca ustąpił

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:03   #4203
Stapelka
Rozeznanie

oj ostatnio na poczcie jakaś starsza pani, ale nie jakaś niedołężna chciała się przede mnie wryć mówiąc, że ona tylko 1 list, a ja miałam tylko 3. Więc nie omieszkałam Pani powiedzieć, ze jak ją puszczę to się zrzygam i że rozumiem, że ciąża nie choroba ale...
oj głupio się jej zrobiło
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:09   #4204
83monia
Zakorzenienie

stapelka - ja w tej ciazy tez jakas bezposredniejsza jestem i pewnie bym tak wypaliła

dzis bylam u gina,,nie wiem czy wspominalam ale ma fajny sprzet i w 3d widzialam moje 5 cm. jak zwykle rosnie szybciej niz ma - niby 13tc już...

u mnie w pracy dzis obwiescilam wszystkim. rodzina pewnie dalsza tez juz wie, bo wiesci szybko sie niosa. no i najwazniejsze kolezanki. a reszcie... chce powiedziec w prima aprilis a bo sobie wymysliłam ze zrobie numer sprzed 2 lat - wtedy zamiescilam test ciazowy na naszej klasie i napisalam :co rok to prorok" (bo artur mial roczek) - i sie zaczely telefony do mojej mamy i wogóle cyrk! musialam potem wstawic nowe ze to taki zarcik kuzynka sie na mnie obraziła... bo jak ja moglam ja w bład wprowadzac, ona juz pół rodziny obdzwoniła wiec wywine jakis numer - tym razem serio

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:17   #4205
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
stapelka - ja w tej ciazy tez jakas bezposredniejsza jestem i pewnie bym tak wypaliła

dzis bylam u gina,,nie wiem czy wspominalam ale ma fajny sprzet i w 3d widzialam moje 5 cm. jak zwykle rosnie szybciej niz ma - niby 13tc już...

u mnie w pracy dzis obwiescilam wszystkim. rodzina pewnie dalsza tez juz wie, bo wiesci szybko sie niosa. no i najwazniejsze kolezanki. a reszcie... chce powiedziec w prima aprilis a bo sobie wymysliłam ze zrobie numer sprzed 2 lat - wtedy zamiescilam test ciazowy na naszej klasie i napisalam :co rok to prorok" (bo artur mial roczek) - i sie zaczely telefony do mojej mamy i wogóle cyrk! musialam potem wstawic nowe ze to taki zarcik kuzynka sie na mnie obraziła... bo jak ja moglam ja w bład wprowadzac, ona juz pół rodziny obdzwoniła wiec wywine jakis numer - tym razem serio
OOooo dobre z tym prima aprilis

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:22   #4206
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Idziemy dzies o 19 na usg genetyczne, trzymajcie za nas kciuki
Carmela telik trzymał kciuki
pisz co i jak
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
mój mąż piecze
najpierw babkę cytrynową upiekł, teraz robi muffinki czekoladowe
zaskakuje mnie ten mój mąż, ostatnio taką fazę na pieczenie miał jak kupiliśmy nową kuchenkę z piekarnikiem, bo wcześniej przez 2 lata nie mieliśmy w domu piekarnika, to mu się nie dziwiłam że chciał wypróbować sprzęt:
ło matko gdzie Ty go znalazłaś, moj toco najwyzej herbate ugotuje...
na szczescie ja uwielbiam gotowac wiec nie jest zle
dzis miałam wielką ochote na pomidorową... mniam

A mam pytanko do pracujących przyszłych mam czy w pracując przy komputerze w pracy staracie sie spedzac nie wiecej 4 godziny przy komputerze, bo mi to wydaje sie nie możliwe ale nie wiem jak zły ma to wpływ na fasolkę
Stary 2011-01-11, 21:23   #4207
Kajool
Zadomowienie

stapelko takie http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...373117425.html
bo my sie chyba zdecydowalismy na pieluszkowanie wielorazowe, co prawda trzeba prac ale przekonuje mnie, ze dzieci szybciej ucza sie korzystac z nocniczka. poza tym te pieluchy tez sa sliczne No ale zobaczymy w praktyce.
A co do tego wozka,to wlasnie znajoma mi polecila, bo maja i jest bardzo wygodny. Ja na poczatku chcialam jedo ale ten mikado chyba bardziej mi sie podoba. No i caly komplet mozna miec za 1100 zl a to przy wydatkach dzidziusiowych tez wazne
Dziewczyny a wy bedziecie lub uzywalyscie laktatora?? Ja chcialabym karmic naturalnie ale wlasnie slyszalam, ze jaks ie ma nawal, to warto miec i nie wiem czy inwestowac czy tez nie.
Stary 2011-01-11, 21:29   #4208
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

zanka, Ty z Jaworzna jestes? to nie tak daleko, do mnie też zapraszam
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Aania, Zanka
ja też niedaleko Jaworzna
skąd jesteście?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jak to co się dzieje? Wszedł w okres "wicia gniazda" Pozazdrościć

I dzięki za wpisanie na listę. Uzupełnione dane już wysłałam na PW
nie ma za co
wicie gniazda? hmm boję się, że za chwilę mu się znudzi i już nic nie upiecze hihi

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

zanka205 co to są te kostki?

chodzi Ci o te fredkowe? to te kości co się przed porodem rozchodzą a po schodzą, w każdym razie mnie czasem boli tak w dole, tak jakby kości czy mięśnie, tak bardziej te zewnętrzne części a nie w środku
ciężko mi opisać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:40   #4209
Stapelka
Rozeznanie

kajool a ile tego kupiłaś? bo ja rozumiem, że maluchowi trzeba zmieniać taki komplet kilka razy dziennie czyli trzeba mieć zapas przynajmniej na 2-3 dni i prać? to co mam 15 kupić? czy nie rozumiem systemu?
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:40   #4210
Nita6
Zakorzenienie

patrzyłam na te pieluchy
ja miałam zwykłe tetry 80sztuk i schodziły mi , nic nie bylo za duzo
drogo zeby je kupic w takiej ilosci jak za sztuke 25zeta

ja jestem z okolic bielska białej
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:43   #4211
83monia
Zakorzenienie

kajol - jak sie ma nawał to leci nawet jak na piers nadusisz. wiec dla samego nawału nie. poza tym nawal = za duzo pokarmu. wiec jak jeszcze odciagasz to potem produkuje wiecej. kółko sie zamyka... ja uzywalam ale wlasnie do odciagania, szczegolnie jak do pracy wrocilam

komp w ciazy - ja w pracy siedze 8h i teraz w domu... ale przy laptopie. tak naprawde jak nie trzymasz kompa na kolanach czy nie siedzisz brzuchem do tyłu monitora tego z "dupą" (crt anie lcd) to takie samo promieniowanie wydaje np. przedłużacz albo wlaczona do sieci suszarka... jest znikome. to najbardziej stare monitory i wlasnie grzejacy brzuch laptop moze byc problemem. no i komorka noszona w spodniach z przodu albo na sznurku, to juz fale (taki mały radar...). pytalam meza - mowil ze ew cos by dało siedzenie przy antenie czy odbiorniku internetowym (wifi), podpiaal sie tez ze do 4h przy kompie kaze sanepid siedziec wiec cos to musi znaczyc... ale co to nie wie

Dotąd nie udowodniono, by praca przy komputerze miała niekorzystny wpływ na przebieg ciąży. Ponieważ jednak emituje on fale elektromagnetyczne (urządzenia nowej generacji wytwarzają minimum promieniowania innych rodzajów), lepiej zachować ostrożność. W pracy warto np. zadbać, by monitor koleżanki czy kolegi nie był ustawiony do nas tyłem, który najbardziej promieniuje, lub żeby był oddzielony przegrodą. Nowoczesne monitory o tzw. niskim stopniu radiacji są z pewnością bezpieczniejsze, na tych starszego typu można zamontować dodatkową osłonę.

Niekorzystny wpływ komputera to jednak nie tylko promieniowanie. Zbyt długie siedzenie w jednej pozycji powoduje zastój w naczyniach żylnych, obrzęki, bóle pleców. Za bezpieczne uznaje się cztery godziny pracy przed monitorem dziennie. Co godzinę warto sobie robić kilkuminutową przerwę. Dobrze jest też często wietrzyć pokój, w którym się pracuje, i wyłączać komputer, gdy się go nie używa.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,2795610.html

Komputer, czyli monitor i dodatkowy osprzęt nie stanowią zagrożenia dla przebiegu ciąży ani dla rozwijającego się dziecka. Zasada pracy ekranu komputera jest podobna jak ekranu telewizora. Według specjalistów od komputerów emitowane przez ekran promieniowanie jest bezpieczne, jest to bowiem promieniowanie o średniej długości fal, a nie promieniowanie X (badania radiologiczne, różnego typu prześwietlenia). Zwłaszcza obecne monitory ciekłokrystaliczne (LCD), które wytwarzają pole elektromagnetyczne nawet kilkadziesiąt razy mniejsze niż monitory tradycyjne, a i te wystarczy jedynie zaopatrzyć w ochronne filtry.

Promieniowanie z ekranu komputera może mieć jednak ujemny wpływ na stan oczu, zwłaszcza wielogodzinne wpatrywanie w monitor. Z kolei przebywanie zbyt długo w tej samej pozycji na dolegliwości związane z kręgosłupem (bóle pleców), obrzęki nóg na skutek zaburzeń krążenia oraz wystąpienie tzw. zespołu cieśni nadgarstka. Wszyscy są na to narażeni, z tym że w czasie ciąży zwiększa się ryzyko wystąpienia tych dolegliwości w wyniku zmiany punktu ciężkości ciała oraz na skutek działania relaksyny (hormon, który luzuje więzadła, by łatwiej było donosić ciążę, z drugiej strony zwiększa podatność na urazy).
Można pracować przy komputerze, korzystać z niego na co dzień dla własnych potrzeb, ale z umiarem. Należy robić kilkuminutowe przerwy co godzinę, a jeszcze lepiej co pół godziny: trochę pochodzić, wykonać kilka ćwiczeń rozluźniających, krążeniowych (szyi, nadgarstka, stóp) lub oddechowych. Należy pamiętać, że w czasie ciąży powinno się unikać zbyt długiego przebywania w tej samej pozycji (siedzącej, stojącej, leżącej). Należy używać wygodnych krzeseł i dla bezpieczeństwa oczu siedzieć maksymalnie daleko od monitora (ok. 50 cm od twarzy). Nadgarstki powinny opierać się o blat biurka, a stopy o podłoże (co jakiś czas poruszać choćby tylko palcami, robić „młynek”).

Z doświadczenia wiem, jak dobrze jest mieć pod ręką kubek z dobrą herbatką, wodę mineralną, owoce, drobną przekąskę. Nie wiem, czy polecić to przyszłym mamom. Przecież każdy ruch, każda zmiana pozycji, jeśli się pracuje przy komputerze, jest na wagę złota. Nawet te kilka kroków, by sięgnąć po owoce czy wodę się liczą.

Według obecnych przepisów, kobieta w ciąży może pracować przy komputerze łącznie 4 godziny dziennie, ale długość pracy może się wydłużyć, gdyż należy dodać krótkie przerwy , które przyszła mama powinna mieć zapewnione.
http://dziecko.onet.pl/7206,0,33,cia...e,artykul.html

Stary 2011-01-11, 21:52   #4212
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
A ja samotna ze śląska ?
jest ktoś z tych terenów ?
a moze ktos z okolic trojmiasta???

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Carmela telik trzymał kciuki
pisz co i jak

no wiec wróciliśmy

Pani doktor rewelacyjna (znalazłam ja w internecie po pozytywnych opiniach i nich sie kobiety nie mysliły)
Poogladała, posprawdzała, bylo bicie serduszka 158 uderzen/min.
przepły.... wątroby (o ile dobrze pamietam). Kość nosowa i przezierność OK.
Dziecko wysokie na 6 cm 12 tydzien 4 dzien.

Wziełam TZ na badanie, tez zachwycony!

Aaaaa i mialam usg przez brzuch, było rewelacyjnie widac.
Jutro zrobie zdęjcia zdjęć i wstawie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:55   #4213
Kajool
Zadomowienie

stapelko ja kupilam na razie dwie pieluchy aby obczaic co i jak. na jeden dzien dla noworodka potrzeba okolo 12, takze jak chcesz prac co dwa dni topotrzebujesz 24 pieluch. Ja zamierzam tez troche poszyc, bo to nic rudnego. Mozna tez kupic otulacze a w nie wkladac wkladki zrobione z tetry, flaneli czy tez rcznikow z ikei wtedy wymieniasz tylko te wklady. i jak tak zsumujesz to niby wychodzi drogo ale jak zsumujesz ile wydajesz na pampersy, to dopiero zobaczysz rozniece
Zreszta najlepiej jak poczytasz sobie troche tutaj: http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=158 i tutaj http://forum.pieluszkarnia.pl/
83monia dzieki za odpowiedz.
kurcze jeszcze tylu rzeczy nie wiem a niby posiadanie dzieci to taka naturalna sprawa, tylko nikt nie mowil, ze tyle trzeba sie uczyc jeszcze
Stary 2011-01-12, 07:35   #4214
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
oj ostatnio na poczcie jakaś starsza pani, ale nie jakaś niedołężna chciała się przede mnie wryć mówiąc, że ona tylko 1 list, a ja miałam tylko 3. Więc nie omieszkałam Pani powiedzieć, ze jak ją puszczę to się zrzygam i że rozumiem, że ciąża nie choroba ale...oj głupio się jej zrobiło
No i dobrze, też bym chyba tak zrobiła

Cytat:
A mam pytanko do pracujących przyszłych mam czy w pracując przy komputerze w pracy staracie sie spedzac nie wiecej 4 godziny przy komputerze, bo mi to wydaje sie nie możliwe ale nie wiem jak zły ma to wpływ na fasolkę
Ja głównie w domu z laptopa korzystam, staram się go tylko nie trzymać na kolanach bezpośrednio albo na stole, albo kładę sobie na specjalnym stoliczku (takim co mi mąż kupił z przeznaczeniem przynoszenia mi kawy do łóżka )
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
skąd jesteście?
Ja spod Krakowa - tak na południe

carmelaSoprano, to super wieści

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:12   #4215
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie
ja znowu w pracy... ble... nic mi się nie chce robić...

nerola kochana wpadaj! zapraszam alś mnie rozbawiła tym tekstem o patologi aż się moje koleżanki biurowe pytały co jest bo ryknęłam śmiechem na cały głos do kompa laptopa mam jak coś
też mam parę pytań do Ciebie: a mianowicie czy wszystkie dzieci rodziłaś w naszym cudnym szpitalu na Dekerta?? i jak wrażenia?? bo różnie słyszałam... a mąż mnie namawia na Drezdenko bo on stamtą no i ponoć tam teraz dużo babeczek jeździ rodzić... ale ja bym wolała ten nasz gorzowski - mam do niego z domu jakiś kilometr może (nawet niecały na skróty) to bym sobie pieszo doszła nawet jak się zacznie. poza tym mój lekarz tam pracuje... a to chyba ok?? no nie wiem - czekam na Twoją opinię jako doświadczonej już matki-polki
aha! i jeszcze jedno - mam nadzieję, że za wścibska nie jestem- w której części mieszkasz kochana?? bo pamiętam, że pisałaś coś o kozie i kurach itp... to tak myślę, że raczej nie w centrum

a mnie ostatnio pachwina tak ciągnie masakrycznie, że chodzić nie mogę praktycznie... mówiłam lekarzowi, ale nie powiedział od czego... ani w ogóle nic nie powiedział na ten temat... hmmm... a mnie napieprza coraz bardziej...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:20   #4216
kalinkap13
Rozeznanie

witam

ja w pracy, mega nie wyspana i na dodatek po malej sprzeczce z tz w aucie-jadąc do pracy.grrr.. byle wytrzymac do 15.30
i w ogole brzuch mnie ostatnio boli...

gratki dla dziewczyn ktore byly wcz na wizytach super,ze wsio ok ja wciaz czekam piatku..
zanka ale masz cudownego meza! moj oprocz ewentualnego pomycia naczyn nie chce nic robic

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:29   #4217
JustPi
Rozeznanie

Witajcie z rana, ja tez już w robocie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Eeee mój TŻ znalazł duże i tanie mieszkanie do wynajęcia, jutro jedzie oglądać...
no widzisz po mału wszystko sie poukłada

Cytat:
Pracuje 8h przy komputerze. Oczywiście robię przerwy, bo już nie jestem w stanie wysiedzieć dłużej. Jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby jakiś pracodawca przestrzegał tyh 4h

brumek dzięki za info o lekarce a jeszcze z ciekawości się zapytam: długie terminy przy zapisach?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:44   #4218
Shira_83
Zadomowienie

hej Laseczki

no ja już też po wizycie wszystko ok serducho biło jak szalone, ale miałąm radości lekarz mówił że wszystko dobrze i jest z nas zadowolony no i zabronił chorować na grype angine itd oczywiście ładnie dziękuję za kciuki
kalinkap13 no to trzymam kciuki do piątku
Nita6 ja jestem z pod Cieszyna to już do Bielska nie tak daleko
CarmelaSopranoza wizytę
83monia no ja siedzę 8,5 godziny w pracy robie sobie jakieś przerwy no ale nie mam wyjścia moja praca jest tylko na kompie, ale jeszcze 3 tygodnie a w zasadzie 12 dni roboczych hahah odliczam i koniec
Stapelka hahah ale się uśmiałąm szkoda że nie mogłam zobaczyć miny tej baby
Zmalowana a ty chcesz się przeprowadzać?

hmmm już nie wiem co miałam komu napisać
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:27   #4219
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zanka ja z okolic Olkusza

Ja też już pracy... i też mega niewyspana Byle do soboty...

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:28   #4220
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
co do spania-albo inaczej mojej bezsennosci to istna masakra!!!! w dzień chodze nie przytomna,potem zasypiam ok 21ej jak owieczka,po czym budzi mnie pierwsze "sikanie" i zaczynają sie schody
ja na sikanie w nocy chodze jak na zawołanie o 4,30, można wg mojego wstawania zegarek regulować.
Nawet jak nic nie pije wieczorem to mi sie nad ranem chce...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:28   #4221
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka ja z okolic Olkusza

Ja też już pracy... i też mega niewyspana Byle do soboty...
no to już bardzo blisko
fajnie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:31   #4222
nerola
BAN stały

Stampelka-bardzo ładnie się zachowałaś na poczcie
Zadbałaś o dobre samopoczucie wszystkich wokó a nie tylko swoje jak ta samolubna kobieta

Carmela-super!!!

Kajool-śliczne te pieluszki ale cena powala.Poza tym nie wiem czy te wkłady sie wyrzuca?
Bo smółkę sprać to nie lada wyczyn
Ja kupuję pampersy w Biedronce za 26 zł. i przy noworodku starczają na 1,5 tyg. a potem na 3 tygodnie.

Zmalowana-no to czekamy na dobre wieści.A czy Ty jesteś pewna,że chcesz?Wazne,że będziecie razem-nieważne gdzie

Pieleszka-no właśnie wszystkie trzy rodziłam na Dekerta-stety-niestety.
Ale zdrowy rozsadek wział górę.
Mają tu sprzet do ratowania noworodków a ja mam schizy,że coś nie tak będzie.
Kobiety jeżdzą do Balkinka,Drezdenka,Skwier zyny-tam traktuja rodzące jak kobiety,ludzi a tu jak trafisz.
Mi np.ostatnio nie dali oksytocyny choć prosiłam,nie przebili pęcherza bo nie chcieli,nie dali znieczulenia bo w Święta nie dają.Paranoja.A ja głupia nie myślałam a mogłam do mojego lekarza zadzwonić.
Poza tym srali nade mną bo ja sercowa i nie chcieli dać nic.
A jak sie porozrywałam bo nic nie szło,to kardiologa wołali,dawali różności w żyłę,cewnik.A mogli mnie posłuchać.
Tu pracują znajomi lekarze,mój lekarz,położna i w sumie juz mnie znają jak mieszkałam tam 4,5 miesiaca,to prawie jak zameldowana na Dekerta.

Mieszkałam wcześniej na Sportowej
Teraz w Boleminie ale do Gorzowa jeżdzę często(zakupy,poczta,leka rze,rodzina...).

Nie opluwaj więcej w pracy monitora

Ty mieszkasz w tych tbs-owskich blokach(męża brat tam mieszka),czy gdzieś koło Panoramy?

Na te bóle,to Ci lekarze nic nie poradzą(znieczulica).Pono ć tak ma być.
Też mnie boli i brzuch i krzyż i tak co ciażę.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-01-12 o 09:33
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:46   #4223
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dobre żarty, dobre Nawet, że mi trochę lepiej Tyle, że ja nie pamiętam jak to było i nie wiem co będę miała : chłopca, dziewczynkę czy psa
to zupełnie tak jak ja wiecie co, ja chyba zapytam lekarza przy kolejnych wizytach czy widać już płeć bo jednak chce wiedzieć co będziemy mieć tż nie chce wiedzieć bo mu obojętne, mnie tez ale ja baba ciekawa jestem, a Wy chcecie wiedzieć wszystkie czy bedzie córeczka czy syn?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

byłam dzisiaj rano zawieść mocz na badanie bo nie miałam czasu wcześniej bo uczelnia i w piątek pójdę na wizyte z wynikami razem, coiekawe czy mi znowu te bakterie w moczu wyjdą.. grrr... i zobaczę dzidziola znowu dzisiaj możliwe że mi detektor przyjdzie, już tż-towi zapowiedziała żeby mi dał znać jak mu listonosz przywiezie bo z ciekawości padnę.

Stary 2011-01-12, 09:47   #4224
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hej Laseczki

no ja już też po wizycie wszystko ok serducho biło jak szalone, ale miałąm radości lekarz mówił że wszystko dobrze i jest z nas zadowolony no i zabronił chorować na grype angine itd oczywiście ładnie dziękuję za kciuki
kalinkap13 no to trzymam kciuki do piątku
Nita6 ja jestem z pod Cieszyna to już do Bielska nie tak daleko
CarmelaSopranoza wizytę
83monia no ja siedzę 8,5 godziny w pracy robie sobie jakieś przerwy no ale nie mam wyjścia moja praca jest tylko na kompie, ale jeszcze 3 tygodnie a w zasadzie 12 dni roboczych hahah odliczam i koniec
Stapelka hahah ale się uśmiałąm szkoda że nie mogłam zobaczyć miny tej baby
Zmalowana a ty chcesz się przeprowadzać?

hmmm już nie wiem co miałam komu napisać
To super, że u Ciebie wszystko ok, że fasolka zdrowa i pięknie rośnie No tak, choroby nie są wskazane w naszym stanie. Ja cały poprzedni tydzień byłam na zwolnieniu, bo mnie male przeziębienie dopadło, ale ogólnie nie było źle, obyło się w zasadzie bez leków- aby gorączka bardzo mi dokuczała, ale zbijałam paracetamolem.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:55   #4225
83monia
Zakorzenienie

heh, to mojej znajomej kolezanka w pracy (termin na 21 stycznia ma) dowiedziala sie tydzien temu ze to jednak chłopiec nie dziewczynka bedzie bo "chyba sie rączką zasłaniał, bardzo panię przepraszam". wiec ta płeć na usg to różnie

dzis bylam załozyc karte ciazy. troche niemila polozna byla a ja mieszalam sie w zeznaniach (to pamieta kiedy dostał pierwsza miesiaczke? bo ja niebardzo...). ba, pomylilam sie w dacie urodzin i ostatniej miesiaczki wiec maja wpisane ze mam na sierpień, chyba mnie obije kijem jak za miesac sie inaczej pokaze ale mam że to 13 tc, bo tak lekarz juz wczoraj wpisał

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-01-12 o 09:57
Stary 2011-01-12, 09:58   #4226
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to zupełnie tak jak ja wiecie co, ja chyba zapytam lekarza przy kolejnych wizytach czy widać już płeć bo jednak chce wiedzieć co będziemy mieć tż nie chce wiedzieć bo mu obojętne, mnie tez ale ja baba ciekawa jestem, a Wy chcecie wiedzieć wszystkie czy bedzie córeczka czy syn?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

byłam dzisiaj rano zawieść mocz na badanie bo nie miałam czasu wcześniej bo uczelnia i w piątek pójdę na wizyte z wynikami razem, coiekawe czy mi znowu te bakterie w moczu wyjdą.. grrr... i zobaczę dzidziola znowu dzisiaj możliwe że mi detektor przyjdzie, już tż-towi zapowiedziała żeby mi dał znać jak mu listonosz przywiezie bo z ciekawości padnę.
Ja chcę wiedzieć, czy dziewczynka, czy chłopieca mój mąż to niewiem z resztą On i tak chce synka

A po co Ci ten detektor, że tak się zapytam?? Ogólnie wiem do czego on służy itd., w sumie sama też zastanawiałam się nad jego kupnem, ale jestem przekonana w 50%. Opowiedz o nim coś

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
heh, to mojej znajomej kolezanka w pracy (termin na 21 stycznia ma) dowiedziala sie tydzien temu ze to jednak chłopiec nie dziewczynka bedzie bo "chyba sie rączką zasłaniał, bardzo panię przepraszam". wiec ta płeć na usg to różnie
No to nieźle!!ale chyba bym się wściekła na lekarza jakby tak się pomylił, bo w koncu wszystko bym już miała dla dziewczynki, ale swoją drogą niezły miglanc będzie z tego chłopczyka

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:07   #4227
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja chcę wiedzieć, czy dziewczynka, czy chłopieca mój mąż to niewiem z resztą On i tak chce synka

A po co Ci ten detektor, że tak się zapytam?? Ogólnie wiem do czego on służy itd., w sumie sama też zastanawiałam się nad jego kupnem, ale jestem przekonana w 50%. Opowiedz o nim coś
http://allegro.pl/show_item.php?item=1403952331 o taki zamówiłam, chce sama też sprawdzać czy serduszko bije, czy wszystko ok, tak dla spokojności chyba własnej tż też chciałby strasznie usłyszeć nasze dzieciątko

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Jak przestanie mi być potrzebny to go sprzedam, zawsze ktoś chętny się znajdzie a że okazyjnie udało mi się kupić to na tym wiele nie stracę. Mozna powiedzieć że to troche taki gadżet ale jak dla mnie mamusi pierworodki to chce wszystko wiedzieć czy w porządku.

Stary 2011-01-12, 10:07   #4228
nerola
BAN stały

To ja zaczęłam zarażać detektorami
Miałam 3 i zostawiłam sobie najlepszy już sprawdzony w poprzedniej ciaży.
A po co?By sie nie zamartwiać od wizyty do wizyty,zwłaszcza po 3 straconych ciażach
ja tętno maleństwa słyszę od 9 tygodnia
Stary 2011-01-12, 10:11   #4229
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

wiecie co, zjadłam deser Zotta z koroną ten taki budyniowy i mnie zamuliło.. buuu... a zawsze mi tak smakował ale za to kupiłam cały koszyk kiwi bo ostatnio mam smaka na kiwi - pychota.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
To ja zaczęłam zarażać detektorami
Miałam 3 i zostawiłam sobie najlepszy już sprawdzony w poprzedniej ciaży.
A po co?By sie nie zamartwiać od wizyty do wizyty,zwłaszcza po 3 straconych ciażach
ja tętno maleństwa słyszę od 9 tygodnia
potwierdzam, to wszystko przez Nerolę dzięki niej zamówiłam polecany Baby Sound jak dostanę to dam znać jak się sprawdza. Ewentualnie którejś mamusi z Mielca lub okolic moge pożyczyć - Sloneczko555xxx - gdybyś chciała pożyczyć to daj znać umówimy się na herbatkę w końcu

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-01-12 o 10:13
Stary 2011-01-12, 10:13   #4230
nerola
BAN stały

Łe-ja juz przywykłam,że wszystko przeze mnie
Ale gwarantuje,żer nie będziesz zawiedziona.Ani Ty ani ...no właśnie zapomniałam,która jeszcze go kupiła
Ja Pieleszce mogę pożyczać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości