|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
iweczka No to z dzidziusia już mały kolosik...rośnie,super
![]()
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ja dobrze widzę, ze cię nie ma na pierwszej stronie? ![]() dawaj dane to cię dopiszę ![]()
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny - pozdrawiam
![]() ![]()
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo, a w którym tygodniu się objawił? ![]() ja już mam przewijak, materac, pościel, kocyk, okrycie kąpielowe i trochę ciuszków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Wtajemniczenie
|
iweczka, to maluszek rośnie, super
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Iweczka przegapiłam gdzieś Twojego posta, ale same sympatyczne wieści
![]() ![]() Rodzyneczki napisały, że wpłata doszła uff ![]()
#2108 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś sobie kupiłam jakieś krople do nosa homeopatyczne, sól fizjologiczną i oscillococcinum, zaraz idę spać oczywiście do lekarzy nie ma szans się dostać ludzie po trzy dni próbują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |||
Zakorzenienie
|
patrzcie jakie oczka
![]() http://demotywatory.pl/2544457/Jestes-prawdziwym-cudem iweczka super że wszystko w porządku z wami ![]() wydaje się ciepły wiesz on jest z takiego polarku ale nie jest taki bardzo ciepły ten polar ale milusi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Mirabilka super, że dzidziuś się ujawnił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziesięć sposobów na sprawdzenie czy jesteś już gotowy by zostać dobrym rodzicem. 1. KOBIETY: aby przygotować się do macierzyństwa, włóż szlafrok i przymocuj sobie na brzuchu worek z grochem. Noś go przez 9 miesięcy. Po tym czasie wyjmij z worka 10% grochu. MĘŻCZYZNA: aby przygotować się do ojcostwa, pójdź do najbliższej apteki, wyłóż całą zawartość portfela na ladę i oddaj aptekarzowi. Następnie pójdź do supermarketu i załatw by cała Twoja pensja była co miesiąc przelewana bezpośrednio na konto sklepu. 2. Aby przekonać się, jak będą wyglądały Twoje noce: chodź po pokoju od 17.00 do 22.00 nosząc mokry tobołek o wadze ok. 5 kg. O 22.00 odłóż tobołek, nastaw budzik na północ i idź spać.. O północy wstań i chodź po pokoju z tobołkiem na rękach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3.00 rano. Ponieważ nie możesz zasnąć, wstań o drugiej i weź coś do picia. Wróć do łóżka o 2.45. Wstań o 3.00, gdy zadzwoni budzik. Przy zgaszonym świetle śpiewaj piosenki do godziny 4.00. Ustaw budzik na 5.00, wstań. Zrób śniadanie. Postępuj tak przez pięć lat i sprawiaj wrażenie zadowolonego z życia. 3. Wydrąż melon, robiąc mu z boku mały otwór o średnicy piłeczki pinpongowej. Zawieś go na sznurku u sufitu i rozbujaj. Weź miseczkę wodnistej papki i za pomocą łyżeczki spróbuj przełożyć jej połowę do wnętrza bujającego się melona, udając przy tym, że jesteś samolotem. Drugą połowę papki wylej sobie na kolana. Jesteś już gotów karmić roczne niemowlę. Aby przygotować się na karmienie raczkującego dziecka, rozsmaruj dżem na kanapie i zasłonach. Ukryj paluszek rybny za szafą z zostaw go tam na parę miesięcy. 4. Ubieranie maluchów nie jest wcale takie trudne. Kup ośmiornicę i siatkowaną torbę. Spróbuj włożyć ośmiornicę do torby tak, by żadne jej ramię nie wystawało. Czas przeznaczony na to zadanie : całe przedpołudnie. 5. Przygotuj się do wyjścia rano z domu. Czekaj pół godziny przed drzwiami do ubikacji. Wyjdź z domu. Wróć. Wyjdź ponownie. Wróć. Wyjdź i odejdź kilkanaście metrów. Wróć. Wyjdź i oddalaj się bardzo powoli. Po drodze zatrzymuj się, by dokładnie obejrzeć każdy niedopałek na chodniku, każdą gumę do żucia, każdy papierek i każdego martwego owada. Wróć pod dom. Krzycz głośno, że masz już tego dosyć, aż sąsiedzi staną w oknach i z zaciekawieniem zaczną się na Ciebie gapić. Teraz jesteś już gotów, by zabrać swojego malucha na spacer. 6. Pójdź do supermarketu, zabierając ze sobą cokolwiek, co przypomina dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje się do tego celu dorosły kozioł. Jeśli chciałbyś mieć więcej dzieci niż jedno dziecko, weź ze sobą kilka kozłów. Nie spuszczając ich z oczu ani na chwilę, zrób zakupy na cały tydzień. Zapłać za wszystko, co kozły zjadły lub zniszczyły. 7. Naucz się na pamięć imion bohaterów dobranocek. Kiedy zorientujesz się, że podczas kąpieli śpiewasz „Ja jestem Pan Tik-Tak” jesteś już gotów, by zostać rodzicem. 8. Pamiętaj, aby wszystko to, co mówisz powtarzać przynajmniej pięć razy. 9. Pamiętaj, że Twoje dziecko najchętniej „robi” podczas zmiany pieluch, a już wprost pasjami, gdy jest całkowicie niezabezpieczone, a Ty właśnie stoisz na trasie „strzału”. 10. Zanim dorobisz się potomstwa, poszukaj ludzi, którzy mają już dzieci. Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwości, za to, że nie uczą swoich pociech dyscypliny i pozwalają im na wszystko. Doradzaj im bez przerwy, co powinni zrobić, by dzieci wcześniej szły spać, jak mają nauczyć się dobrych manier i zachowania przy stole. Naciesz się tym okresem. Nigdy później nie będziesz już takim ekspertem w wychowywaniu dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
wg siatek centylowych jest średniaczkiem, więc jest OK. lepiej, żeby kolosikiem nie była, bo jak ja ją urodzę......
![]() a wogóle mój gin powiedział, że teraz jest tendencja na duże dzieci.....bo mamusie dbają o siebię, biorą witaminki i dobrze się odzywiają...... ciekawe ile ta moja kluseczka osiągnie na koniec.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow, wielkolud ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- u mnie przyjmuje po 18.00 jak juz przychodnie sa nieczynne, to jest taki dyzur przychodniowy na cała gminę i czasami własnie korzystam jak w ciągu dnia nie uda mi sie załapac, z reguły po godzinie 22.00 sa pustki, wczesniej może byc kolejka tylko oni nie wystawiaja zwolnień, po zwolnienie trzeba do swojej przychodni, ale jesli zalezy ci na poradzie lekarskiej i receptach, to do nich spokojnie.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny, ja z takim wstydliwym pytaniem
![]() ![]() boli Was krocze ? ja mam jakieś popuchnięte, boli mnie całe, pachwiny też, nie jakoś bardzo ale dziwne uczucie, to chyba normalne na typ etapie?
#2117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aja jak czytam też rzeczy trzęsie ciało czyt brzuch i od razu po takim śmiechu dostaję ataku astmy ![]() monti mnie nie boli tylko kręgosłup i biodro ale jeszcze takich bóli w kroczu nie miałam, za to gin mi sprawdzał spojenie miesiąc temu i pytał się czy boli to może to właśnie to?
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2011-01-12 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja też mam pytanie- czym zamierzacie "mocować" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
Montii ja mam termin miesiąc później niż Ty i też mnie boli jak fix... ale temu, że mam jakąś infekcje i daje mi nieźle po tyłku ;/ eh jak ja bym chciała żeby już było po wszystkim..
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aja1;24331805]Mam jeszcze coś takiego
Dziesięć sposobów na sprawdzenie czy jesteś już gotowy by zostać dobrym rodzicem. hahaha ![]() pkt 4 z osmiorniczką mnie totalnie rozwalił........ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
no właśnie mnie boli jakoś od 2 tygodni
![]() wizytę mam w pon to mu powiem, jak robie siku to mam wrażenie,że no nie wiem zaraz młody mi do wc wleci ![]() ![]()
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam poczucie podpuchnięcia
![]() Tż właśnie przywiózł kocyk z Carefoura, jest taki mięciutki, taki milusi ![]() To jeszcze coś dla śmiechu: Trzy kobiety: zaręczona, mężatka oraz panna rozmawiają o swoich mężczyznach. Po parogodzinnej debacie dochodzą do wniosku, że warto wnieść coś nowego do ich życia seksualnego,postanawiają dodać sobie trochę seksapilu i założyć pończochy, skórzane biustonosze, superwysokie szpilki oraz maski również ze skóry. Po kilku dniach spotykają się ponownie, aby podzielić się wrażeniami Zaręczona opowiada: Mój narzeczony wrócił jak zwykle wieczorem z pracy. Kiedy zobaczył mnie w czarnym skórzanym biustonoszu, pończochach, seksownych butach i masce powiedział, że jestem miłością jego życia! Potem kochaliśmy się przez kilka godzin. Panna relacjonuje: U mnie było podobnie, kiedy mój chłopak zobaczył mnie w tym super stroju, bez słowa rzucił się na mnie i zaczął ostrą jazdę. Mężatka na to: Ja wysłałam dzieciaki do mojej matki na noc, żebyśmy mogli poszaleć. Kiedy mąż wszedł do domu, miałam już na sobie seksowną, skórzaną bieliznę,czarne szpilki, pończoszki i skórzaną maskę na twarzy. Kiedy mnie zobaczył powiedział: "co na obiad, Batmanie?". _________________________ _________________________ _________________________ ______ W synagodze kontrola z urzędu skarbowego. Kontroler bardzo chce zagiąć rabina i pyta - A co robicie z niedopalonymi resztkami świec? - Wszystko skrzętnie zbieramy i wysyłamy do producenta i raz w roku przysyła nam świecę za darmo. - Aha... Po chwili namysłu - A co robicie z okruszkami chleba po jedzeniu? - Wszystko skrzętnie zbieramy i wysyłamy do piekarza, w zamian raz w roku dostajemy bochenek chleba za darmo - Aaa.. Myśli, myśli i... w końcu - A co robicie z tymi wszystkimi napletkami po obrzezaniu? - Wszystko skrzętnie zbieramy, wysyłamy do Urzędu Skarbowego i raz w roku przysyłają nam ch.... na kontrolę. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-12 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
witajcie
aja1 poryczalam sie ze smiechu ![]() ![]() ![]() diatoma dobrze ze sytuacja opanowana ale za brak kontaktu z toba masz ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie remont trwa pelna para a w zasadzie malowanue masakra wczoraj 5 razy zmienialam kolor pokoju malej w koncu zdecydowalam sie na zolty i zielony ciagle mam stresa ze Emilka okaze sie Szymonem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
zabiłabym ![]() Cytat:
dobrze że to napisałaś bo nie miałam pojęcia że wózki też zdrożeją, trzeba się spieszyć i do końca stycznia zamówić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hmmm wzięłabym zielony bo kocham zielony ![]() ciężka sprawa Cytat:
ło rany ![]() ![]() Cytat:
megi a masz może próbki kolorów z serii GT chodzi mi dokładnie o ten zielony na samym końcu z nr 8, podobny jest ?? Cytat:
diatoma dobrze że wróciłaś i super że z wami wszystko ok ![]() dużo wypoczywaj i oszczędzaj się Cytat:
łał niezła jest :P kampasiula , iweczka cieszę się że wszystko w porządku ![]() mirabilka ale niespodzianka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
mnie nie boli ale popuchnięta jestem jak czytałam wątek chyba listopadowo-grudniowy lub styczniowo lutowy to tam parę lasek też bolało krocze pod koniec doszły do mnie zamówione rzeczy od r_p77 ![]()
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
aja1 <hahaha>
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Serio to mnie puchnie i pobolewa, ale po uniesieniach z mężulkiem, ostatnio mi skacze libido chociaż czuję się jak wieloryb ![]()
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
A to specjalnie dla czarnej w temacie tego gwałtu
![]() ![]() Młoda żona jest tak nienasycona, że zmusza męża do maksymalnego małżeńskiego wysiłku. Jeden numerek,drugi.......czwar ty,..........siódmy w końcu po dziesiątym zasypia. Budzi się nad ranem a męża nie ma w łóżku. Idzie więc na poszukiwanie i widzi zapalone światło w kibelku. Po cichu zagląda i widzi młodego stojącego nad sedesem i szepczącego : - No wyłaź i sikaj, przysięgam, że ona śpi. ![]() Uciakam na zakupy |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
Ja dzisiaj caly dzien w biegu i teraz boli mnie brzucho i nogi tyle sie nachodzilam ![]() Kupilismy dzis rozek dla dzidzi proszek d/pr, plyn/d pl i chusteczki pampers 6 op.za 25.99 w Carrefourze paczka wychodzi po ok. 4,33 ![]() ![]() Jeszcze troszke mi brak do konca wyprawki ale po malu sie kompletuje ![]() Diatoma dobrze ze juz wrocilas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny! pewnie mnie większość z Was nie pamięta, bo raczej sie udzielam w klubie ale w sumie stwierdziłam, że tu tez muszę jednak czytać, bo w klubie malo o ciązy jest
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.