Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 18:50   #2431
201608051010
Konto usunięte

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI

witam SPD

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość

Mam do Was wogole głupie pytanie...powiedzcie Mi myjecie buźki 2 razy dziennie jakimis specjalnymi żelami ( jakimi ?) kremujecie się codziennie, robicie maseczki/peelingi?? Bo znam kilka dziewczyn, które buźki myją przy okazji makijażu i na dodatek zwyklym mydłem a mają takie śliczne twarzyczki ....

a ja mam takie problemy, że szok....może tez powinnam zrezygnowac z tego wszystkiego??
ja tez mam problemy z cera, nigdy nie byla idealna, ale nie bylo zle, ale koszmar zaczal sie w czerwcu kiedy odstawilam plastry, myslalam, ze gorzej byc nie moze, wrocilam to antykoncepcji hormonalnej ale tym razem do tabletek bo niby mialy byc lepsze i moja twarz wyglada jeszcze gorzej niz po odstawieniu plastrow, jestem zalamana

nie uzywam wielu kosmetykow bo niemal po wszystkich mnie wypryszcza albo uczula, jedyne kosmetyki ktorych uzywam na codzien to tonik antybakteryjny ziaji i krem nivea
a od czasu do czasu peeling morelowy st.ives czy jakos tak i maseczka antybakteryjna ziaji

no i bez podkladu nie wychodze z domu, wielu uzywalam i od jakis 2 -3 lat najlepiej sie sprawdzal aa kryjacy, ale niestety od kat stan mojej cery sie pogorszyl nie jest on juz wstanie sprostac moim wymaganiom bo prawie w ogle nie kryje, kilka dni temu ( o czym zreszta tu pisalam) kupilam max factora, na poczatku mnie nie zachwycil, ale po 3 dniach musze stwierdzic , ze moze rewelacyjny nie jest, ale naprawde calkiem niezly

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
ja myję dwa razy dziennie żelem La Roche Posay. rano pod makijaż nakładam krem nawilżający, a na noc to najczęściej zapominam
maseczek używam baaaardzo rzadko. peelingi kiedyś raz na 1-2tyg., ale odkąd mam problemy z cerą przestałam (boję się, że peeling rozniesie mi ten cały syf po twarzy )

ja chyba niedługo wrócę do tabletek antykoncepcyjnych, więc liczę, że wtedy cera mi się poprawi.
w ogóle denerwujący jest fakt, że jako nastolatka nie miałam problemów z cerą, a w wieku 23 lat przez tabletki mam trądzik
ja mam prawie 25 lat a cere mam sto raz gorsza niz przez ostatnie kilka lat
Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja już wstałam, zaraz śniadanko, nauka, umcie włosków no i siebie tez kolokwium, referat ustny do przedstawienia i taki mój dzień dziś piękny
zastanawiam się nad kupnem małego komputerka i zależy mi żeby był tani, miałby mi służyć tylko do obsługiwania internetu, poczty nic więcej czy myślicie, że takie coś jest wogóle do czegokolwiek zdatne>?
http://allegro.pl/ultra-lekki-laptop...396313214.html

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

http://allegro.pl/mini-netbook-lapto...409355621.html

http://allegro.pl/samsung-n150-1-66-...409872918.html

http://allegro.pl/acer-aspire-one-d2...409871848.html

http://allegro.pl/promo-mini-netbook...406559878.html
ale fajne te netbooki, tez intensywnie mysle nad zakupem czegos malutkiego
przydaloby mi sie cos takiego mieszczacego sie do torebki
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale to jest taka prawie kaczucha Tylko wyrośnięta

też o tym pomyslalam
nie podobaja mi sie za bardzo

za to te drugie ktore pokazala lili PRZEPIEKNE, ale zabilabym sie w nich przy pierwszym kroku zapewne

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
pochwalę się moim dzisiejszym zakupem. zaszłam do cukierni i te ciasteczka tak mnie urzekły swoim wyglądem, że musiałam je mieć . teraz stoją na biurku i szkoda mi je otworzyć (w moich zamiast drugiego niebieskiego jest różowy)
ale czadowe

mam pytanie do SPD ślubujących w tym roku, albo tych które mają to już za sobą:
-ile litrów napojów liczycie na głowe, ile gazowanych ile soków? (btw dzis w biedronce 1litr pepsi jest za 1,50, podobnie sprite ale te drugie u nas wazne tylko do czerwca wiec odpadaja)
-ile wodki na glowe i czy kupujecie tez jakies inne alkohole?
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:54   #2432
wiznatalka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
dodaja trzymam kciuki dalej abyś wyszystko ładnie pozaliczała.

Ja dziś nie mogłam spać, w sumie to i dobrze bo musiałam być godzinę wcześniej w pracy a więc o 6.30 dałam jakoś radę ale od 12 to już mnie tak muliło że praktycznie ściemniałam Jutro jedziemy z tż do lekarza ortopedy od ponad pół roku boli go kolano u jednego byliśmy to przypisał maść i lasery ale nic nie dało.
Więc z polecenia udajemy się do dobrego ortopedy z reszta tż tatę kiedys operował i kuzynów leczył no ale koszt wizyty 180 zł pewnie trzeba będzie zrobić prześwietlenie i usg to nawet nie myślę ile i leki No ale niech mu w końcu coś z tą nogą zrobią bo ja już nerwowo nie wytrzymuję jak słyszę tego mojego marudę że go boli ale już nie narzekam bo w końcu zgodził się iść do innego lekarza pewnie dlatego że ciągle go boli i chyba coraz mocniej.

Ja do buźki używam cethapil od jakiś 3 tygodni poleciła kosmetyczka której zapisał to dermatolog ale chyba nie ten kupiłam ale to nic płyn micelarny, wcześniej używałam żelu vichy zawsze kupowałam z kremem a żel był za darmo ale krem przestał mi slużyć i ten żel chyba też więc odstawiłam, i w sobotę zakupiłam ten SVR zielony dla cery mieszanej i trądzikowej. zobaczymy.
Ale najlepsze co może być dla cery i to każdej tylko że odstrasza tż i przez to przestałam używać to taka mieszanka petroleum i olejek pichtowy mikstura tutaj z wizażu genialna i koszt może ok 10 zł
Kurcze, ale ci specjaliści sobie liczą Ale oby pomógł..

A co ta mixtura z olejkiem pichtowym robi??
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Nim pójde się uczyć, to jeszcze Wam coś opowiem. Wiecie co u mnie się teraz dzieje na uczelni? Czysty cyrk na kólkach. Ludzie są tak zawistni, że szkoda gadać. Jak dostaniesz lepszą ocenę od tych zawistnych to lepiej uciekać, bo są w stanie oczy wydrapać. Masakra jakaś. Zaczynam się tych ludzi bać!

Mamy jeszcze taką jedną agentkę w grupie ale o niej to już kiedy indziej
Zawsze się takie osobniki znajdą
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:00   #2433
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość

W tamtym roku byłam u lekarza pracy, było ciepło więc w spódnicy i siedziałam w poczekalni z wyciągniętymi nogami (wszak noga na nogę zaraz by się skleiły ). Przechodzi pan koło 70 (?) z jakimś niewybrednym tekstem na temat moich nóg... a jego żona "No dziecko będziesz zaczepiał, jeszcze Cię za pedofila wezmą"

Mi też wiele razy dawali mniej lat niż mam, nawet jak kończyłam studia to niektórzy potrafili się spytać w której jest klasie liceum

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:05   #2434
kraven
Zakorzenienie

Ja mam 26 i na tyle wyglądam. Moja mama mówi że ona jak miała 18 lat to wygladała na 30 i jak miała 40 to też wyglądała na 30. Może ja będe wyglądała cały czas na 26

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:08   #2435
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja mam 26 i na tyle wyglądam. Moja mama mówi że ona jak miała 18 lat to wygladała na 30 i jak miała 40 to też wyglądała na 30. Może ja będe wyglądała cały czas na 26
To tym tropem, może mnie do końca życia będą o dowód prosić.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:14   #2436
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
aż sobie wyobraziłam 80letnią babcię którą pytają o dowód

Co do alkoholu - nie jestem pewna, ale chyba mieliśmy 40 butelek 0,7 10 - 0,5 na bramy. 5 wiśniówek, 5 adwokatów, po 4 (chyba) butelki wina - białe czerowne i różowe. plus możliwość zamówienia sobie piwa kto chciał.
Napoje - soki zapewniała knajpa (podliczyli nas łącznie z jedzeniem), za gazowane (jeśli ktoś miał ochotę) wystawili rachunek po imprezie.

aaa i jeszcze ze 3 vermutowe wina.

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:16
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:16   #2437
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76898 4 post naprawdę bardzo dobry do każdego rodzaju cery pory zamyka oczyszcza no cera jest rewelacja tyle że tż zapach zniechęca i mu caly czas śmierdziało więc później zaczęłam stosować tylko na dzień i po południu żeby zanim położę się do łóżka troszkę wywietrzał
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:19   #2438
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama też zawsze młodo wyglądała, jak miała 40 lat to dawano jej 30, mam nadzieję, że odziedziczyłam jej geny i nie będę się szybko starzeć , natomiast moja młodsza o 4 lata siostra wygląda dojrzalej niż ja, ale wcale mi to nie przeszkadza

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:26   #2439
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
ja mam 23 (w tym roku będzie 24) i w ubiegłym 2010r. miałam kilka sytuacji gdy uznano mnie za niepełnoletnią.

-w sklepie Cache Cache, gdy kupowałam jakiś naszyjnik sprzedawczyni powiedziała: "A może chcesz taką fajną kolorową torbę? jest w promocji. będziesz miała do szkoły na książki". zaczęłam się śmiać na głos, gdy to usłyszałam
-Na orange warsaw festival, gdy podeszłam do miejsca, w którym zabierają bilet i zakładają opaskę na rękę pani, gdy mnie zobaczyła uraczyła mnie pytaniem: "A 18 latek jest?"
-no i jeszcze raz jak piwo kupowałam prosili mnie o dowód

w sumie nie wyglądam jakoś młodo. powiedziałabym, że wyglądam dokładnie na swój wiek, także powyższe sytuacje były nawet miłym zaskoczeniem
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:28   #2440
wiznatalka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Moja mama też zawsze młodo wyglądała, jak miała 40 lat to dawano jej 30, mam nadzieję, że odziedziczyłam jej geny i nie będę się szybko starzeć , natomiast moja młodsza o 4 lata siostra wygląda dojrzalej niż ja, ale wcale mi to nie przeszkadza
Pewnie jej przeszkadza

A ja za chwil kilka wybieram się popracować nad moją "seksownością"..:baci k:
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:30   #2441
201604250957
Konto usunięte

Nadia z ciekawości zobaczyłam tą bajkę "happy tree friends" na youtube bo wcześniej nie widziałam i się wystraszyłam nie dla mnie takie "bajeczki" oj nie to już wolę krecika albo sąsiadów

Mnie dwa lata temu zapytali o dowód w klubie w którym było wejście od 21 lat niby miałam wtedy 23 ale śmiechu było co nie miara bo byłam z kilkoma koleżankami rówieśniczkami i aż im było przykro że tylko mnie wylegitymowali a ich nie

też mi często ludzie dają mniej lat niż mam, mam delikatne rysy twarzy, poza tym jestem bardzo podobna do swojej Mamy, która ma 48lat w tym roku, prawie żadnej zmarszczki i wygląda na 40 conajwyżej liczę na te wszystkie dobre geny w moim przypadku zatem

co do cery to miałam problemy z pryszczami w lo, ale nie na tyle duże by chodzić do dermatologa, od jakichś 5lat mam spokój, cera ładna, tylko czasem przed @ coś wyskoczy mam za to mały problem z zaskórnikami i zatykającymi się porami

co do podwyżki to z szefem się dziś rozminęłam, ale jutro rano jesteśmy umówieni bo ma mi przywieźć dokumenty, które muszę zawieść do urzędu więc myślę ze się określi dokładnie co i jak ale najważniejsze że się zgodził od razu motywacja do pracy większa

miłego wieczoru, spadam bo na polsacie leci film z moją ukochaną Kirsten Dunst
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:33   #2442
Haniula
Zakorzenienie

A ja dziś miałam kolende ksiadz wypytywał o slub, gdzie bedziemy mieszkac, czy pracujemy Juz chyba w głowie sobie liczył ile kasy w koperte bedziemy mogli dać wrr

A teraz pije piwoo ! oo

Niniona my mamy wodke, nie wiem dokladnie ile to tz sie tym zająl, ale chyba ze 6 kartonów a ja sie specjalnie nie interesowałam kazdy mowi ze za duzo ale on sie uparł
Dodatkowo bedzie pare butelek win, whisky i piwo.

Nie wiem jak to z napojami, mysle ze na sali mi podpowiedzą ile tego schodzi, chociaz napoje to nie problem bo itak sie wypije pozniej

A ja pije piwko i lezakuje wypachniona balsamem z nivei, straaaasznie podoba mi sie ten zapach, i na moim ciele utrzymuje sie mega długo
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:37   #2443
201608051010
Konto usunięte

Cytat:

mnie przestali pytać, jak przefarbowałam włosy na ciemno, wszyscy mi mówią , że mnie bardzo postarzaja, tzn nadal nie wyglądam na tyle lat ile mam, ale teraz wszyscy dają mi już więcej niż 18

a propo postanowiłam, że w marcu robię sobie blond balejage, dośc mam już wyplukiwania ciemnych farb i tego, że na dole sa czarne a u gory brazowe juz po kilku dniach
Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
aż sobie wyobraziłam 80letnią babcię którą pytają o dowód

Co do alkoholu - nie jestem pewna, ale chyba mieliśmy 40 butelek 0,7 10 - 0,5 na bramy. 5 wiśniówek, 5 adwokatów, po 4 (chyba) butelki wina - białe czerowne i różowe. plus możliwość zamówienia sobie piwa kto chciał.
Napoje - soki zapewniała knajpa (podliczyli nas łącznie z jedzeniem), za gazowane (jeśli ktoś miał ochotę) wystawili rachunek po imprezie.

aaa i jeszcze ze 3 vermutowe wina.
a ile mieliscie gosci?

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:46
Stary 2011-01-12, 19:39   #2444
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość

mnie przestali pytać, jak przefarbowałam włosy na ciemno, wszyscy mi mówią , że mnie bardzo postarzaja, tzn nadal nie wyglądam na tyle lat ile mam, ale teraz wszyscy dają mi już więcej niż 18

a propo postanowiłam, że w marcu robię sobie blond balejage, dośc mam już wyplukiwania ciemnyc farb i tego, że na dle sa czarne a u gory brazowe juz po kilku dniach

a ile mieliscie gosci?
około 50

Stary 2011-01-12, 19:41   #2445
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A ja dziś miałam kolende ksiadz wypytywał o slub, gdzie bedziemy mieszkac, czy pracujemy Juz chyba w głowie sobie liczył ile kasy w koperte bedziemy mogli dać wrr

A teraz pije piwoo ! oo

Niniona my mamy wodke, nie wiem dokladnie ile to tz sie tym zająl, ale chyba ze 6 kartonów a ja sie specjalnie nie interesowałam kazdy mowi ze za duzo ale on sie uparł
Dodatkowo bedzie pare butelek win, whisky i piwo.

Nie wiem jak to z napojami, mysle ze na sali mi podpowiedzą ile tego schodzi, chociaz napoje to nie problem bo itak sie wypije pozniej

A ja pije piwko i lezakuje wypachniona balsamem z nivei, straaaasznie podoba mi sie ten zapach, i na moim ciele utrzymuje sie mega długo
dzieki
my mielismy w planach kupic 100x 0,5 na jakies 60-70 osob z czego przynajmniej 10 jest niepijacych, ale wszyscy mowia nam, ze to sporo za malo wiec juz sama nie wiem

a z sokami pani od sali poradzila nam po 2 litry sokow na glowe, 1, 5 litra napojow gazowanych + woda

nie mam zielonego pojecia czy to duzo czy malo stad moje pytanie

edit. rany julek nie zauwazylam, ze mi sie nie zacytowalo w pierwszym poscie - Kash gratulacje

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:45
Stary 2011-01-12, 19:42   #2446
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość

Szczerze mówiąc też zastosowałam ten trick.
Naturalnie mam włosy jasny blond - wtedy to już w ogóle wyglądam jak dziecko. Kilka lat temu zaczęłam farbować na brąz i jak patrzę na siebie to uważam, że też mnie to postarzało - widocznie tylko ja to widzę, bo innym NADAL nie przeszkadza to by mnie brać za małolatę.

Stary 2011-01-12, 19:47   #2447
mychamycha
Zakorzenienie

W tytule zauważyłam wzmiankę, że mieszkacie z TŻtami.... mam nadzieję, że nikt nie będzie miał za złe, jeśli się na chwilkę wtrące i o coś zapytam. Jestem z TŻtem od roku, oboje studiujemy i mieszkamy odzdzielnie, ale w tym samym mieście. Za jakieś pół roku chcielibyśmy razem zamieszkać, ale tutaj pojawia się problem... Nie stać by nas było na wynajęcie mieszkania dwupokojowego, żeby każde z nas mogło mieć zawsze tę możliwość chwili odetchnięcia, namysłu, odpoczynku, prywatności... Musielibyśmy wynająć kawalerkę... Myślicie, że taki układ: ja i TŻ w jednym pokoju jest do zrealizowania? Bardzo chcemy razem zamieszkać ,ale nie wiem, czy po jakimś czasie nie chciałby mieć też trochę chwili dla siebie we własnym mieszkaniu, a ja przecież tez bym w nim mieszkała... Co sądzicie o takiej sytuacji? Zdecydowałybyście się na taki układ?
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:53   #2448
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
W tytule zauważyłam wzmiankę, że mieszkacie z TŻtami.... mam nadzieję, że nikt nie będzie miał za złe, jeśli się na chwilkę wtrące i o coś zapytam. Jestem z TŻtem od roku, oboje studiujemy i mieszkamy odzdzielnie, ale w tym samym mieście. Za jakieś pół roku chcielibyśmy razem zamieszkać, ale tutaj pojawia się problem... Nie stać by nas było na wynajęcie mieszkania dwupokojowego, żeby każde z nas mogło mieć zawsze tę możliwość chwili odetchnięcia, namysłu, odpoczynku, prywatności... Musielibyśmy wynająć kawalerkę... Myślicie, że taki układ: ja i TŻ w jednym pokoju jest do zrealizowania? Bardzo chcemy razem zamieszkać ,ale nie wiem, czy po jakimś czasie nie chciałby mieć też trochę chwili dla siebie we własnym mieszkaniu, a ja przecież tez bym w nim mieszkała... Co sądzicie o takiej sytuacji? Zdecydowałybyście się na taki układ?
Szczerze mówiąc, to nie wyobrażam sobie sytuacji związku z facetem i mieszkania z nim pod jednym dachem gdzie każdy ma swój osobny pokój.
Wiadomo, że każdy czasem potrzebuje chwili dla siebie, ale wystarczy przejść się samej na spacer, zakupy czy z przyjaciółką na ploty i już mamy oddech. TŻ na pewno też nie raz nie dwa, zobaczy się z jakimś kumplem czy pojedzie do rodziców. Nie będziecie spędzać ze sobą przecież 24h na dobę.

Stary 2011-01-12, 19:56   #2449
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
bo faceci operują tylko dwoma kategoriami - brudne czyste.
brudy do kosza. czyste do szafy lub na fotel i/lub gdziekolwiek

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

a ja ostatnio oglądałam filmik na yt jak zakręcić włosy prostownicą. oglądałam, oczy mi zaświeciły, zakochałam się w tych lokach. biegnę nagrzać prostpwnicę i....stop zapomniałam że mam krótkie włosy

http://www.youtube.com/user/rosebud1.../8/w74e5aXrFs4
o takie
lubię ją kręciłam sobie prostownicą kłaki ale teraz mam lokówkę tylko muszę znaleźć coś betonującego na zawsze moje kręciołki bo na razie marnie z ich trwałością

zachciało nam się pizzy. na szybko na już. kurs do biedro i zakup kilogramowej pizzy. i teraz uwaga hardkor - mało nie złamałam zęba na kości, która była w środku myślałam, że własnego zęba wyplułam... koszmar. odechciało mi się pizzy na dłuuugo.
przyniosłam stertę prania z suszarni i teraz mam co robić przez następne 4 dni już uprasowałam 2 koszule P. teraz jednym okiem oglądam wizaż i kilka blogów a drugim jakiś film na polsacie.

doszłam do wniosku, że muszę wymienić niemal całą garderobę nie podobają mi się moje ciuchy, wyglądam w nich źle i w ogóle nieeee.... i albo je kompletnie potnę, albo sprzedam na all, bo patrzeć na nie nie mogę. powiadomiłam P. o tym. załamał się
Stary 2011-01-12, 19:58   #2450
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Napisz jaki numer i kolor bys chciała, to może uda sie cos wykombinowac, bo znów ide na targowisko w niedziele rano, bo moja przyjaciolka kochana przyjezdza wiec pobiegamy po sklepach i bazarkach
Serio?!
Jeśli rozmiary są takie, jak pokazałaś na all, to 36 (23,5cm). Zależy, jak wypadają. Ale za tę cenę jestem skłonna zaryzykować
A kolor... Hmmm... Szary

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:02   #2451
Kelpie
Zakorzenienie

Zmęczona jestem...
Trochę na uczelni...po powrocie obiadek, na kolacje pizze zrobiłam, teraz piekę kurczaka dla TŻ na jutro...Wczoraj trzy prania zrobiłam...Teraz muszę zebrać i jeszcze jedno wstawić...
Miałam mieć jutro koło...ale w moim instytucie ostatnio wykladowcy średnio się dogadują kto kiedy ma zajęcia (jesteśmy pierwszym rocznikiem idącym nowym programem i mamy dwa przedmioty, które prowadzi 4 wykładowców, więc jest mega bałagan) i jutro nie mam koła i tak mnie nie ominie, ale dzisiaj średnio jest moc na naukę...
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:03   #2452
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc, to nie wyobrażam sobie sytuacji związku z facetem i mieszkania z nim pod jednym dachem gdzie każdy ma swój osobny pokój.
Wiadomo, że każdy czasem potrzebuje chwili dla siebie, ale wystarczy przejść się samej na spacer, zakupy czy z przyjaciółką na ploty i już mamy oddech. TŻ na pewno też nie raz nie dwa, zobaczy się z jakimś kumplem czy pojedzie do rodziców. Nie będziecie spędzać ze sobą przecież 24h na dobę.
Właściwie to nie chodziło mi o dwa zupełnie oddzielne pokoje, ale np jeden sypialnia, drugi dzienny, czy jakieś biuro. Że możnaby zawsze "uciec" na chwilkę. Ale w sumie masz rację. Oboje na uczelniach, albo w pracy, znajomi itd to rzeczywiście chyba nie powinnam się niczego obawiać. Dziękuję za odpowiedź.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:09   #2453
Haniula
Zakorzenienie

Wlasnia obejrzałam ta bajke i takie rzeczy dzieci oglądają !
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:11   #2454
lili1987
Zakorzenienie

ja miałam gości właśnie, mała dostała cudne rajstopki i teraz ze zmęczenia usnęła

ja teraz kawkę sobie robię i w końcu mogę usiąść odsapnąć

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:12   #2455
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnia obejrzałam ta bajke i takie rzeczy dzieci oglądają !

nie no tego raczej dzieci nie oglądają

Stary 2011-01-12, 20:16   #2456
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Jestem z TŻtem od roku, oboje studiujemy i mieszkamy odzdzielnie, ale w tym samym mieście. Za jakieś pół roku chcielibyśmy razem zamieszkać, ale tutaj pojawia się problem... Nie stać by nas było na wynajęcie mieszkania dwupokojowego, żeby każde z nas mogło mieć zawsze tę możliwość chwili odetchnięcia, namysłu, odpoczynku, prywatności... Musielibyśmy wynająć kawalerkę... Myślicie, że taki układ: ja i TŻ w jednym pokoju jest do zrealizowania? Bardzo chcemy razem zamieszkać ,ale nie wiem, czy po jakimś czasie nie chciałby mieć też trochę chwili dla siebie we własnym mieszkaniu, a ja przecież tez bym w nim mieszkała... Co sądzicie o takiej sytuacji? Zdecydowałybyście się na taki układ?
wiesz, nie obraź się, ale takie pytanie zadane osobom obcym jak dla mnie jest troszkę dziwne "taki układ" realizują niemal wszystkie pary mieszkające razem, więc Wy nie będziecie wyjątkową parą, która odważa się zamieszkać razem i która to para potrzebuje pomocy terapeuty oraz poparcia osób postronnych do dokonania tegoż czynu. zwłaszcza "w jednym pokoju".
osobna kwestia czy możecie to zrobić konkretnie Wy. nie powinnaś pytać o to nas, ale swojego partnera, bo np. mi wisiałaby opinia osób, które kompletnie mnie nie znają, w tej kwestii, ani tym bardziej nie radziłabym się ich w takiej sprawie (osoby znajome natomiast tak, ale to inna sprawa).
odpowiadając na Twoje pytanie i kończąc moje wymądrzanie się - dopóki nie spróbujecie, to się nie dowiesz, czy"taki układ: ja i TŻ w jednym pokoju jest do zrealizowania". lepiej teraz niż po ślubie (wg mnie) bo jeśli wyjdzie coś w tym wspólnym życiu, czego kompletnie absolutnie nie bedziecie mogli u drugiej osoby zaakceptować, to da się z tej sytuacji wyjść, a po ślubie trzeba ścierpieć albo długo się rozwodzić.
jeśli potrzebujesz przestrzeni i swobody nadal to chyba na razie nie pora na zamieszkanie razem, bo też nie ma sie co do tego zmuszać, żeby potem nie żałować.
większość z nas mieszka z partnerami i chwalimy to sobie (zaznaczam większość i przez większą część czasu )
potrzeba odpoczynku zawsze i wszędzie jest, ale żeby od razu 2-pokojowe mieszkanie na siłę wynajmować? to problemów nie rozwiąże a wręcz przeciwnie - kawalerka, takie bycie ze sobą 24/dobę bez możliwości wyjścia do drugiego pokoju, uczy kompromisów sztuki rozmowy oraz życia w różnych warunkach.

najbardziej tego wszystkiego uczy mieszkanie 3-ch par razem na 10 metrach kw. przez 2 lata oraz korzystanie w celach seksualnych z jednego pokoju, prysznica i kuchni ale to już moja studencka wspominka

nie pękaj - mieszkaj
Stary 2011-01-12, 20:25   #2457
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
lezakuje wypachniona balsamem z nivei, straaaasznie podoba mi sie ten zapach, i na moim ciele utrzymuje sie mega długo
ten Q10?

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:32   #2458
golden_eye
Wtajemniczenie

mam coś dla gotujących i muffinkujących - Cholerka - wyzwanie dla Ciebie
kto zrobi takie o:
http://i2.pinger.pl/pgr497/108e78650..._cupcakes5.jpg
http://i2.pinger.pl/pgr270/6927a2800...f/IMG_7014.JPG
http://i.pinger.pl/pgr52/aad9d4c4002...reats+copy.jpg
http://i2.pinger.pl/pgr312/434744990...7102009974.jpg

propozycje na haloween ale bardzo klimatyczne
i obiekty moich westchnień - torty dekorowane masą marcepanową:
http://i.pinger.pl/pgr226/72d4119a00...white+cake.jpg ten w wydaniu biało-fuksjowym jak dla mnie idealnie by pasował do ślubu Haniuli
http://i.pinger.pl/pgr354/11b9ebf200...white_cake.jpg
http://i2.pinger.pl/pgr233/015f72cf0...white-cake.jpg
mam takich cudów kilkadziesiąt na dysku kiedy ja takie coś zrobię...
Stary 2011-01-12, 20:33   #2459
dudipopka
kobieta za ladą

dziewczyny wielka prozba!!
zaglosujecie na link w podpisie ślicznie dziękować!!

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:35   #2460
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
dziewczyny wielka prozba!!
zaglosujecie na link w podpisie ślicznie dziękować!!
Zagłosowane
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości