Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 07:57   #2551
tygrysekak
Rozeznanie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI

Lili i Dudi - głos oddany
Trzymam kciuki za wygraną Waszych słodziaków - przepiekne maja usmiechy!!!

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
ja bym spróbowała zrobić kilka rzeczy z tych pozycji a masz może przepisy?

oddany

oddany

ja używam od niedzieli i jak na razie nie wice różnicy żadnej oprócz tego, że strasznie mnie zęby bola

ja jeszcze nie śpie, zrobiłam sobie przerwę a zaraz znowu do nauki ale jutro(tzn. już dziś) ostatni taki ciężki dzień w tym tygodniu
Nurek przy stosowaniu pasków wybielających albo żelu Opalesence zęby stają się bardzo wrażliwe. Ja nie mogłam spać czasami, tak cierpły i szczypały. Ale to przechodzi po dwóch/trzech dniach, później przyzwyczajasz się i nic nie czujesz. Dodam, ze warto pocierpieć za olśniewający usmiech

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki !
Dudi trzymam rękami i stopami, żeby wszystko poszło po Twojej mysli

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
trzymamy trzymamy mocno

A zapomniałam się pochwalić w końcu po ponad roku jaki nie prawie dwóch kupiłam wczoraj torebkę taką która uważam że będzie mi pasować chyba nawet do adidasów jak będę się spieszyć żeby nie przekładać do tej malusiej, chociaż i tak co do końca nie jestem przekonana do niej zresztą jak do żadnej torebki mi po prostu ktoś musiał y kupić i dać wtedy bym nie rozmyślała
Oliwka piękna na torebka. Czy zdradzisz, gdzie ją kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Makro w plecy
Aaby będzie dobrze, wszak student bez lufy to jak żołnierz bez karabinu - tak mi zawsze babcia powtarzała
Głowa do góry, klata w przód i jedziesz

A tak w ogóle to dzień dobry SPD : cmok:

Ja już siedzę w pracy. Zaraz trzeba się po kawę wybrać, bo to będzie długi dzień. Pogoda nieciewaka: wieje, pada, wieje i znowu mży. Szaro, buro i nieprzyjemnie

Dzisiaj po pracy muszę się jeszcze na zakupy wybrać, bo szukam prezentu od ludzi z firmy dla prezeski. Ja stawiam na jakieś wypasione etui do kluczy i breloczek z Ochnika lub Wittchen - czy Waszym zdaniem to dobry pomysł? Nie mamy zbyt dużo tych składkowych pieniędzy, a prezeska kupiła sobie nowy dom, więc powinno się jej to przydać....

Pora na kawę
Stary 2011-01-13, 08:02   #2552
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby nie martw się pouczysz się i poprawisz
No tak nie do końca, bo kompletnie tego nie rozumiem.
Straciłam ochotę na te studia. Jak nigdy.

Du.pa blada.
Miłego dnia wszystkim

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:05   #2553
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez tygrysekak Pokaż wiadomość

Oliwka piękna na torebka. Czy zdradzisz, gdzie ją kupiłaś?

e-torebka zagapiona od dziewczyn

aaby dasz rade nie ma czym się przejmować to tylko studia ja to miałam tyle poprawek tylko że ja się nie uczyłam tz uczyłam się ale dopiero właśnie do poprawek bo taki leń był ze mnie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:12   #2554
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
jeździcie na zakupy do reala?? bo od jutra wchodzi fajna promocja kup jedno drugi za 1 gr...i nie wiem czy jak pojadę po południu to jeszcze cos będzie...bo fajne rzeczy sa...
My jezdzimy, bo mamy karte payback i jak na wieksze zakupy to do reala tego na ursynowie Nieraz do biedronki, ale wkurza mnie, że tam zawsze jest kolejka i nie mozna placic karta. I jeszcze do tesco, ale rzadko bo daleko, jezdzimy jak inne sa juz zamkniete, bo tesco jest 24h.
Z paybacka jeszcze nie cale 2000 pkt i uzbieram na blender.Taki:
http://www.payback.pl/pb/id/13510/index.html
Wydaje mi sie, że jest zły. Wolno sie w paybacku punkty zbiera, ale mozna u wielu pratnerów programu zbierac. My do swojego konta mamy podlaczone wszystkie telefony z orange z rodziny
Cytat:
Proszę o kciuki !

Cytat:
trzymamy trzymamy mocno

A zapomniałam się pochwalić w końcu po ponad roku jaki nie prawie dwóch kupiłam wczoraj torebkę taką która uważam że będzie mi pasować chyba nawet do adidasów jak będę się spieszyć żeby nie przekładać do tej malusiej, chociaż i tak co do końca nie jestem przekonana do niej zresztą jak do żadnej torebki mi po prostu ktoś musiał y kupić i dać wtedy bym nie rozmyślała
Ładna torebka.
Cytat:
Dudi i Lili chciałam dziś na was oddać głosy ale nie mogę chyba tylko raz można oddać na dane zdjęcie głos. I to nie ważne z jakiego kompa poprostu zalogowana osoba na wizażu może tylko raz na dane dziecko zagłosować.
Też właśnie próbowałam i nie można codziennie niestety.
Cytat:

ja również prosze o to samo o 12 punkt i potem o 14

Cytat:
Makro w plecy
W ten weekend możesz poprawic tak?

Pisałam Wam,że zostałam poproszona na chrzesna?? I bardzo bym chciała nią zostać, ale przecież nie dostanę rozgrzeszenia, dopóki z TZ mieszkamy Niby ślub koscielny już zaplanowany to może pozwolą mi być chrzesna mimo mieszkania??

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:20   #2555
wiznatalka
Rozeznanie

Cytat:
jeździcie na zakupy do reala?? bo od jutra wchodzi fajna promocja kup jedno drugi za 1 gr...i nie wiem czy jak pojadę po południu to jeszcze cos będzie...bo fajne rzeczy sa...
Dzięki za cynk, biorę się za gazetkę

Cytat:

Caroline spróbuj gwarantuję zadwoloenie, każdy komu tą miksturkę poleciłam był zadowolony, nawet koleżanka kosmetyczka później polecała klientom
Ja też chętnie wypróbuje, chociażnie wiem jaki ma zapaszek ten olejek pichtowy

Cytat:
Proszę o kciuki !

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
ja jestem fanką Auchan i Lidla. Biedronkę też bym pewnie lubiła, ale do niej mam dalej i nie chce mi się specjalnie jeździć. teraz do Auchan idę 5min. z domu, a do Lidla 8-9min.
Ja też wole Auchan, niestety mam do niego bardzo daleko, a Lidla to w ogóle nie mam..

Cytat:
ufff to chyba totalne bezguście to ja nie jestem jak komuś się podoba
A do adidasów będzie pasować
Mnie też się podoba, moim zdaniem do adidasów też będzie dobra

Cytat:

ja również prosze o to samo o 12 punkt i potem o 14

Cytat:
Makro w plecy
Cytat:
No tak nie do końca, bo kompletnie tego nie rozumiem.
Straciłam ochotę na te studia. Jak nigdy.

Du.pa blada.
Miłego dnia wszystkim
A nie masz kogoś, kto by Ci potłumaczył trochę?
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:23   #2556
motylek1
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Eh obudziłam się z kiepskim humorem, ja chce słońce, eh wszystko mnie dobija

Lili, Dudi oczywiście głosy oddane

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, to nie wyobrażam sobie sytuacji związku z facetem i mieszkania z nim pod jednym dachem gdzie każdy ma swój osobny pokój.
Wiadomo, że każdy czasem potrzebuje chwili dla siebie, ale wystarczy przejść się samej na spacer, zakupy czy z przyjaciółką na ploty i już mamy oddech. TŻ na pewno też nie raz nie dwa, zobaczy się z jakimś kumplem czy pojedzie do rodziców. Nie będziecie spędzać ze sobą przecież 24h na dobę.
Ja też sobie tego nie wyobraża, nie po to mieszkam z tż żebyśmy siedzieli w osobnych pokojach, a jak chcemy od siebie odpocząć to wychodzę na długi spacer albo on.

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
mi się nigdy nie udało
Ja też nigdy nic nie wygrałam

Cytat:
Proszę o kciuki !

Cytat:
trzymamy trzymamy mocno

Oliwka Bardzo podoba mi się twoja nowa torebka, bardzo lubię takie kuferki i ten kolorek

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:23   #2557
Haniula
Zakorzenienie

Marcia a czemu mialabys nie dostac rozgrzeszenia? to w takim razie slubu tez nie dostaniesz. Ale dla mni to nie do pomyslenia zeby ksiadz nie dal rozgrzeszenia za to z kim mieszkam
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:32   #2558
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
W ten weekend możesz poprawic tak?
Nie wiem, terminu wyznaczonego nie ma. Nawet, jeśli mogę, to nie poprawię, bo w niedzielę mam mega wielki egzamin (i hiper ważny!) i nie mam czasu na makro.

Zła jestem. I smutna. I tyle.
Nie męczę Was już

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:34   #2559
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, terminu wyznaczonego nie ma. Nawet, jeśli mogę, to nie poprawię, bo w niedzielę mam mega wielki egzamin (i hiper ważny!) i nie mam czasu na makro.

Zła jestem. I smutna. I tyle.
Nie męczę Was już
Aaby co Ty wogóle gadasz nie męczysz nas wcale a wcale po to tu jesteśmy
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:36   #2560
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Marcia a czemu mialabys nie dostac rozgrzeszenia? to w takim razie slubu tez nie dostaniesz. Ale dla mni to nie do pomyslenia zeby ksiadz nie dal rozgrzeszenia za to z kim mieszkam
Właśnie przed ślubem się dostaje bo jest tylko jedna spowiedz i wtedy poprawiasz sie bo po slubie nie zyjesz juz w grzechu. A tak na pewno sie nie dostaje, moja mama rozmawiala o tym z ksiedzem i moja kolezanka, ktora mieszka z TZ tez nie dostała przed swietami. Ksiadz powiedzial, że dostanie jak sie wyprowadza od siebie lub wezma slub

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:38   #2561
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
mi się marzy Mini Cooper S w wersji Cabrio, ale niestety to strasznie drogie samochodziki
Ja od zawsze na Audi A3 choruję

Cytat:
ja zakręcam włosy prostownicą i jak dla mnie super efekt od jakichś 2 lat tak robię, bo lokówki grubej nie mam a cienkie loczki mi nie pasują ...a te zrobione prostownicą są idealne i super
I nie masz problemów z włosami poprostownicy?

Cytat:
wogóle czytam własnie o utrwalaniu makijażu lakierem...robiyście tak kiedyś??

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
hm...jak miałam robiony makijaż ślubny to babka mi czymś pryskała na twarz. efekt rzeczywiście początkowo był jakby mi wypsikała twarz lakierem do włosów ale myślę że ona miała jakiś specjalistyczny specyfik a nie zwykły lakier
Też myślę, że nie był to lakier do włosów

Cytat:
A zapomniałam się pochwalić w końcu po ponad roku jaki nie prawie dwóch kupiłam wczoraj torebkę taką która uważam że będzie mi pasować chyba nawet do adidasów
O, etorebka Przeglądałam ostatnio katalog i chyba będę musiała coś kupić bo kod mi się kończy Tylko ostatnio się jakość etorebek popsuła i nie wiem czy kupować.
Twoja fajna, trzyma kształt? ..ale do adidasów to mi torebki nie pasują, w ogóle
Cytat:
Makro w plecy

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Ja też sobie tego nie wyobraża, nie po to mieszkam z tż żebyśmy siedzieli w osobnych pokojach, a jak chcemy od siebie odpocząć to wychodzę na długi spacer albo on.
Jak już przed zamieszkaniem są takie opory to lepiej dać sobie na wstrzymanie

Dzień dobry SPD
Wkurzona jestem!! mam takie łośki w pracy, że nie wiem czy to tępe czy złośliwe...

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:39   #2562
dudipopka
kobieta za ladą

dodaja
abby poprawisz sie zobaczysz

marcia do spowiedzi idziesz z karteczką i ksiądz ją podpisujesz ze takową odbyłaś i nigdy w życiu nie napisze ze nie dostałaś rozgrzeszenia boby złamał tajemnice spowiedzi
możesz iść do "obcego" księdza który cie nie zna lub do każdego innego kościola aa przecież nie musisz sie z tego mieszkania spowiadać

wogóle to sie witam z kawką oczywiście
no co wy tylko raz można głosowaćdziwny ten konkurs no to nic nie wygram bo mam mało znajomych

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:43   #2563
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przed ślubem się dostaje bo jest tylko jedna spowiedz i wtedy poprawiasz sie bo po slubie nie zyjesz juz w grzechu. A tak na pewno sie nie dostaje, moja mama rozmawiala o tym z ksiedzem i moja kolezanka, ktora mieszka z TZ tez nie dostała przed swietami. Ksiadz powiedzial, że dostanie jak sie wyprowadza od siebie lub wezma slub
szczerze, to ja bym podziękowała za ślub w takim kościele, z takimi księżmi i szybko biegłabym do USC.
Mi się coś takiego nie zdarzyło, moze mam bardziej wyrozumiałych księży

Jakby nie było uważam ze nikomu krzywdy nie wyrządzam tym swoim 'grzechem', a pozatym ksiądz na podstawie tego z kim mieszkam nie ma prawa osądzać mnie co z tą osobą robie. Bo to chyba bardziej chodzi o to ze skoro mieszkamy razem = wspolzyjemy ze soba.
A pewnie gdzies na swiecie sa takie osoby ktore mieszkaja razem a nie wspolzyją,dlatego krzywdzace jest takie szufladkowanie.

ojj ja bym sobiez tym ksiedzem pogadała w tym konfesjonale"pala:

Aaby
Stary 2011-01-13, 08:44   #2564
kraven
Zakorzenienie

Abby dasz rad. Będzie dobrze

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:58   #2565
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
e-torebka zagapiona od dziewczyn

aaby dasz rade nie ma czym się przejmować to tylko studia ja to miałam tyle poprawek tylko że ja się nie uczyłam tz uczyłam się ale dopiero właśnie do poprawek bo taki leń był ze mnie
Ja też zawsze uczyłam się na poprawki , i oczywiście ściąga obowiązkowo, nawet jak nie można było ściągać . dopiero jak związałam się z tż to zaczęłam się przykładać do nauki, bo razem studiowaliśmy i on mnie motywował

Cytat:
Pisałam Wam,że zostałam poproszona na chrzesna?? I bardzo bym chciała nią zostać, ale przecież nie dostanę rozgrzeszenia, dopóki z TZ mieszkamy Niby ślub koscielny już zaplanowany to może pozwolą mi być chrzesna mimo mieszkania??

Dobrze Hanula pisze, jakbyś nie miała dostać rozgrzeszenia to byś ślubu nie mogła wziąć

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Widocznie twój ksiądz ma takie podejście, troszkę mnie to dziwi, bo ja mieszkam z tż i moja siostra też i rozgrzeszenie dostajemy, nawet moi znajomi którzy mieszkają razem dostają rozgrzeszenie skoro do komu przystępują. Widocznie zależy to od księdza.

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
dodaja
abby poprawisz sie zobaczysz

marcia do spowiedzi idziesz z karteczką i ksiądz ją podpisujesz ze takową odbyłaś i nigdy w życiu nie napisze ze nie dostałaś rozgrzeszenia boby złamał tajemnice spowiedzi
możesz iść do "obcego" księdza który cie nie zna lub do każdego innego kościola aa przecież nie musisz sie z tego mieszkania spowiadać

wogóle to sie witam z kawką oczywiście
no co wy tylko raz można głosowaćdziwny ten konkurs no to nic nie wygram bo mam mało znajomych
Możliwe, że można głosować raz dziennie, tzn jeśli ktoś pierwszy raz zagłosował o 20 to drugi głos można oddać dopiero następnego dnia po 20. czyli jak minie dobra, chyba ze faktycznie można głosować tylko raz. trzeba poczekać do wieczora i wtedy się przekonamy

U mnie właśnie sypie śnieg i to ostro

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:01   #2566
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
szczerze, to ja bym podziękowała za ślub w takim kościele, z takimi księżmi i szybko biegłabym do USC.
Cytat:
'Taki kościół' to ma te zasady ustalone od dawna. Wg zasad tej wiary sypianie ze sobą przed ślubem to grzech.
Nie wiem czemu ludzie mają takie ciśnienie na śluby kościelne jak tak na prawdę mają wszystko w dupie (ogólnie,nie ad personam rzecz jasna takie przemyślenia w****ionego umysłu)

Właśnie się dowiedziałam, że przez 4 miesiące minimum będziemy ponad 1000zł w plecy

Stary 2011-01-13, 09:05   #2567
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
Ja od zawsze na Audi A3 choruję

Witam w klubie Puntodivista ja też choruję na ten samochód
Stary 2011-01-13, 09:06   #2568
dudipopka
kobieta za ladą

punto aż 1000??
a z tym niemieszkaniem przed ślubem heheh ja przyjechałam 300 km do mojego i gdzie niby bym miała mieszkaćnie zapomne 1 kolendy jak mi ksiądz powiedział ze se dzieciaka(tż 6 lat młodszy) z piaskownicy wyciągnełam i ze blabla ze sie pobierzemy to on on wielu par już słyszał i żaadko to prawda mina mu zrzedła jak zapowiedzi nasze przyjmował na szczęście upatrzyliśmy sobie innego księdza do ślubu

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-01-13, 09:06   #2569
effie22
Wtajemniczenie

Witam SPD

Ja z małym do 9:30 pospałam. Teraz już mały wcale mi w dzień nie śpi, za to zasypia około 21 i budzi się o około 9.

Dieta trwa i mam zamiar dzisiaj sobie kupić tabletki linea. Czytałam pozytywne opinie, że nie drogi i przy diecie i ćwiczeniach pozwalają szybciej schudnąć. Miała któraś??
Po za tym napaliłam się by kupić jakiś fajny masażer do ciała i jakiś krem wyszczuplający, ale to może po zaliczce, póki co chce wypróbować te tabletki.

Dziś zaplanowałam sobie szorowanie łazienki, a jutro reszte mieszkania. Po za tym muszę napisać projekt, ale to wieczorem. Dziś na obiad robie sobie ryż brązowy z warzywami na parze, dla Tż mam kotleta od wczoraj i dorobie tylko sos i kluski z dziurką.

Kurcze musze sobie kupić jakiś krem do twarzy, ale znowu kasa ucieknie. Ale bez kremu cała się łuszcze mimo, że cera mieszana to na czole mam suche skórki.

Lili duii zagłosowane

9kg mniej

No to mieszczę się w spodnie z LO
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:07   #2570
wiznatalka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:

Jakby nie było uważam ze nikomu krzywdy nie wyrządzam tym swoim 'grzechem', a pozatym ksiądz na podstawie tego z kim mieszkam nie ma prawa osądzać mnie co z tą osobą robie. Bo to chyba bardziej chodzi o to ze skoro mieszkamy razem = wspolzyjemy ze soba.
A pewnie gdzies na swiecie sa takie osoby ktore mieszkaja razem a nie wspolzyją,dlatego krzywdzace jest takie szufladkowanie.

ojj ja bym sobiez tym ksiedzem pogadała w tym konfesjonale"pala:

Aaby
Dla mnie też samo mieszkanie razem to nie jest grzech, bo niby jak? Niektórzy księża to rozumieją , a spowiadamy się z tego co uważamy za grzech (w końcu od tego mamy sumienie) więc po prostu pomiń tą kwestie marcia45
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:08   #2571
kraven
Zakorzenienie

Ja obecnie jestem na etapie wyboru samochodu pomiędzy Hyunai ix20 a citroen c3. I na nic nie moge się zdecyować.
Kiedyś chorowałąm na audi a2 ale już go nie produkują

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:12   #2572
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Witam w klubie Puntodivista ja też choruję na ten samochód

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
punto aż 1000??
a z tym niemieszkaniem przed ślubem heheh ja przyjechałam 300 km do mojego i gdzie niby bym miała mieszkaćnie zapomne 1 kolendy jak mi ksiądz powiedział ze se dzieciaka(tż 6 lat młodszy) z piaskownicy wyciągnełam i ze blabla ze sie pobierzemy to on on wielu par już słyszał i żaadko to prawda mina mu zrzedła jak zapowiedzi nasze przyjmował na szczęście upatrzyliśmy sobie innego księdza do ślubu
No... aż 1000. I to bez uprzedzenia... nawet nie wiemy czy teraz dostanie kasę czy zostaniemy w ciemnej dupie

Księża to są różni i nie warto się nimi przejmować Ale chciałabym zobaczyć jego minę
My księdza nie przyjmujemy

Stary 2011-01-13, 09:17   #2573
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja obecnie jestem na etapie wyboru samochodu pomiędzy Hyunai ix20 a citroen c3. I na nic nie moge się zdecyować.
Kiedyś chorowałąm na audi a2 ale już go nie produkują
Cytrynka C3 Ja mam AX stary, ale jary

9kg mniej

No to mieszczę się w spodnie z LO
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:19   #2574
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
[SIZE=2]
'Taki kościół' to ma te zasady ustalone od dawna. Wg zasad tej wiary sypianie ze sobą przed ślubem to grzech.
Nie wiem czemu ludzie mają takie ciśnienie na śluby kościelne jak tak na prawdę mają wszystko w dupie (ogólnie,nie ad personam rzecz jasna takie przemyślenia w****ionego umysłu)

Właśnie się dowiedziałam, że przez 4 miesiące minimum będziemy ponad 1000zł w plecy
Punto ale my tu dyskutujemy o pojeciu mieszkania razem jako grzech.
Sypianie ze sobą przed ślubem to grzech, i wcale nie napisałam ze jakby było inaczej.

Nie mniej jednak, wiele ludzi sypia ze sobą nie mieszkając razem, jak i rowniez jest wiele osob mieszkających razem i nie sypiających ze sobą. A to takie bez sensu generalizowanie, ze mieszka ze sobą tzn ze sypia razem.
I do tego cała moja wypowiedz się odnosi.

Ja "takie ciśnienie na ślub kościelny "mam bo jestem osobą wierzącą, chce w przyszłości ochrzcić swoje dziecko, chce przyjac nazwisko mojego meza i zalozyc z nim rodzine. tak jestem wychowana i nie widze w tym nic super nadzwyczajnego.

religia i wiara to temat dosc dyskretny i wolałabym nie zaczynac takiej dyskusji Kazdy zyje wg swojego sumienia i tyle
Stary 2011-01-13, 09:21   #2575
oliwka__
Zakorzenienie

A ja dziś miałam głupi sen, masakra to chyba przez te rozmowy o ślubach.
Śniło mi się że był dzień ślubu miałam białą suknie pod spodem czarne rajstopy i dodatek czerwony, okazało się że nie mam butów i że zapomniałam kosmetyczki do makijażu umówić cała zestresowana odberłama prezenty dla rozciów w podziękowaniu (dla mamy pościel dla taty świeczniki ze świeczkami) i przyjechał taki kuzyn z którego mama jeszcze za życia się obraziła na całą rodzinę i powiedział że oni nie będą na ślubie (to było w dzień ślubu) bo na pogrzeb jadą i cali zaplakani z jego siostra stali wręczyli mi prezent tak jakoś badziewnie zapakowany i mi zabrali (ukradli i uciekli) te prezenty na podziekowania dla rodziców a jak otworzyłam ten prezent to to była niy kołdra koc taki brudny podarty z dziurami aaa i jeszcze poszukiwałam srebrnych dodatków do sukni bo nie posiadam nic prócz żółtgego złota bo na srebro mam uczulenie i tak na parę godzin przed ślubem w tym śnie biegałam ale obudziłam się jak ten prezent od tego kuzyna rozpakowałam i jak mi zabrali te prezenty dla rodziców co za sen oczywiście tż się jak zwykle nabijał i jak mu powiedziałam to mówi no i tego się obawiam że takie problemy będą przed śłubem że kosmetyczka buty. Sama nie wiem czy mam się smiać czy płakać
Stary 2011-01-13, 09:25   #2576
dudipopka
kobieta za ladą

kurde a ja jeszcze nie dostałam swiadectwo pracy jak nie dostane dziś to jutro nie pójde sie zarejestrować caly następny tydzień mój ma 1 zmiane a urząd do 15 więc nie zarejestruje sie dopiero za tydzień no i w lutym nici chociaż z małej częsci zasiłku dopiero w marcu

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-01-13, 09:33   #2577
anoola
Zadomowienie

Witam witam

Kash wiedziaaaałam, że dostaniesz ta podwyżkę

Dudi, Lili głosy na wasze berbecie oddane Po 5* ma się rozumieć

Aaby poprawisz, jestem pewna

Dodajka, sikoreczka

Co do:
- utrwalania makijażu lakierem- jest taki specjalny lakier do tego- fixer chyba się nazywa, utrwalania makijażu lakierem do włosów bym jakoś specjalnie nie polecała
-pasków wybielających do zębów- Nadia daj koniecznie znać czy to wybielanie boli Mój bratanek ich używał i mówił, że bolało, ale może ma wrażliwe zęby czy cóś Może bym się skusiła przed ślubem. bo mówił, że efekty są

Wpadam w panikę przedślubną

Edytowane przez anoola
Czas edycji: 2011-01-13 o 09:35
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:33   #2578
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
religia i wiara to temat dosc dyskretny i wolałabym nie zaczynac takiej dyskusji Kazdy zyje wg swojego sumienia i tyle
Ja nie dyskutuję na tematy polityczne i związane z wiarą - są śliskie i tak jak mówisz dyskretne. Jeśli już to wyrażam pogląd jak teraz - ogólnie, nie uderzając w kogoś konkretnie bo to w sumie nie moja sprawa. Wkurza mnie tylko jak każdy próbuje zmienić 'zasady' pod siebie (to też ogólne stwierdzenie wynikające z obserwacji i hipokryzji panującej wśród ludzi)

Możliwe, że nie umiem wyrazić tego co chcę powiedzieć ale to dlatego bo w****iona jestem na maksa

Stary 2011-01-13, 09:36   #2579
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś miałam głupi sen, masakra to chyba przez te rozmowy o ślubach.
Śniło mi się że był dzień ślubu miałam białą suknie pod spodem czarne rajstopy i dodatek czerwony, okazało się że nie mam butów i że zapomniałam kosmetyczki do makijażu umówić cała zestresowana odberłama prezenty dla rozciów w podziękowaniu (dla mamy pościel dla taty świeczniki ze świeczkami) i przyjechał taki kuzyn z którego mama jeszcze za życia się obraziła na całą rodzinę i powiedział że oni nie będą na ślubie (to było w dzień ślubu) bo na pogrzeb jadą i cali zaplakani z jego siostra stali wręczyli mi prezent tak jakoś badziewnie zapakowany i mi zabrali (ukradli i uciekli) te prezenty na podziekowania dla rodziców a jak otworzyłam ten prezent to to była niy kołdra koc taki brudny podarty z dziurami aaa i jeszcze poszukiwałam srebrnych dodatków do sukni bo nie posiadam nic prócz żółtgego złota bo na srebro mam uczulenie i tak na parę godzin przed ślubem w tym śnie biegałam ale obudziłam się jak ten prezent od tego kuzyna rozpakowałam i jak mi zabrali te prezenty dla rodziców co za sen oczywiście tż się jak zwykle nabijał i jak mu powiedziałam to mówi no i tego się obawiam że takie problemy będą przed śłubem że kosmetyczka buty. Sama nie wiem czy mam się smiać czy płakać
Sny podobno interpretuje się na odwrót, więc wszystko będzie po Twojej myśli, a prezenty będą napewno udane

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:40   #2580
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dziękuję za portal, na pewno poczytam.
Wczoraj sporo Punciaków oglądałam - fajne i faktycznie ekonomiczne autko.

Yariski bardzoooooooo mi się podobają, ale trochę za drogie są. Będę polować na coś max do 10000 (najlepiej 7000-8000zł).

I właśnie znalazłam Renault Megane Cabrio http://moto.allegro.pl/renault-megan...397776804.html To bym się po mieście powoziła.
faaaaaaaajne

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
dziewczyny któraś pisała o peelingu mikrofibra...czy trzeba mieć jakąs specjalną?? bo mam w domu ścierkę z mikrofibry ale ona mięciutka strasznie jest ...

wogóle czytam własnie o utrwalaniu makijażu lakierem...robiyście tak kiedyś??
ja sie peelinguję, zwykłą uniwersalną mikrofibrą z biedro, niebieską. właśnie przez to, że jest taka mięciutka, to wydaje się, że efektu nie ma i raz tarłam skórę aż zabolało, na drugi dzień masakra na buzi. radzę uważać, bo można przesadzić ale wolę taki peeling niż jakiś granulkowany wcześniej oczywiście buzię trzeba umyć czymś a mikro po wszystkiemu wyprać

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
ja bym spróbowała zrobić kilka rzeczy z tych pozycji a masz może przepisy?
niestety tylko zdjęcia znalazłam ale spodobały mi się i myślę, że coś wymodzicie

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości