|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
..faktycznie wielu rzeczy sobie przez ten miesiąc odmawiałam, by waga za dużo nie podskoczyła a łatwo nie było tu z Wami![]() ![]() cały czas o jakis smakołykach pisałyscie... nie dobre wy... ale dałam rade i to po swietach i tylko 2 kg ..super ciesze sie.tak jestem o wiele spokojiejsza..jeszcze jak miała okazje poznac połozne..nie wiem dlaczego miała obraz zrzedliwych bab, co to sa tam za kare, wrednych i nieczułych traktujących kazda ciezarna jak "kolejną' Byłam mile zaskoczona, połozne bardzo otwarte, miłe i baaardzo życzliwe...a to wazne jak traktują pacjentki w szpitalu...uspokoiła mnie ta rozmowa z połozna i wiem juz wszystko ..a tak to tysiac mysli na minute, ogolna panika, 100 pytan w głowie i wiele niepewności, teraz czuje sie bardziej gotowa po dzisiejszym dniu bo i wypytała ginke o objawy porodu...wiem kiedy jechac do szpitala i w szpitalu wypytałam co i jak to bedzie wygladac... JESTEM SPOKOJNIEJSZA, ULZYŁO MI JAKOS I TERAZ SOBIE BEDE LEZAŁA I CZEKAŁA SPOKOJNIE NA RESZTE RZECZY , NA PACZKI Z ALLEGRO, SPAKUJE SIE I....BEDE CZEKAŁA NA MOJA NADIĘ...JUZ SPOKOJNIE BEZ PANIKI..MAM NADZIEJE.. Polecam każdej z was jak macie możliwośc pójść na swoj odzdział zobaczyć co i jak , popytac...to pomaga..najgorsze to niewiedziec czego sie spodziewac i wyobrazac najgorsze. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Marika a to faktycznie inna sytuacja, mysle ze u mnie jednak skromnie wystarczy ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Cos dzis sporo pozytywnych wiadmości...
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
MARIKA - głos oddany
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
AAAA co to za cisza tylko ja tu jestem?????..
To i ja się zmywam, zaraz mąż i siostra będa...
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
oj nie to nie moj dzien, po serniku przyszla kolej na obiad i znow cala kuchnia i ja w mace, bujam dzis w oblokach bo jak wytlumaczyc fakt ze siegam po worek na smieci a wyciagam tabletke do zmywarki, otwieram ja i wtedy mysle po co mi ona.....
a malenstwo strasznie aktywne, brzuch mi sie napial, ale to jej zasluga, a do tego sie wierci... zeby ona taka chetna byla do wychodzenia na swiat.... mnie sie marzy ze ona na poczatku lutego wyjdzie.... kaskup super wiesci!!! |
|
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
ja się zbieram do ginka, trzymajcie za mnie kciuki, żeby wszystko było ok.
|
|
|
|
#2886 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
współczuje, może jakas dobra klinika w innym mieście?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja dzis równie zakręcona jak Ty jestem, chyba z tych płytkowych emocji.. przed chwila umyłam sobie głowe płynem do higieny intymnej a zorientowałam sie jak zapach nie taki poczułam.. rano zeby myłam pasta Amelki.. ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
cos dużo nas ma dziś wizyty.. ja mam na 18.40 czyli jeszcze 3 godzinki.. no i oficjalnie ogłaszam że skończyłam dzisiaj 37tc wiec w ciąży teraz chodze dłużej niz z Amelka
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2011-01-13 o 15:48 |
||||||
|
|
|
#2887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry
A ja w szpitalu Wczoraj mialam troche plamienia czerwona krwia i lekarz wyslal mnie na badania do szpitala. Wszystkie badania super. USG dalej pokazuje wymiary dziecka 2 tyg do przedu niby na 37 tyg, waga 3200. Ale okazalo sie ze skurcze czesto, co 5/6 minut i tak mnie lekarz zostawil by sie upewnic ze to nie porod. Przez noc sie uspokoilo chodz dalej sa takze mam nadzieje ze mnie dzis wypisze do domu. Bo ja juz nje moge. Do tego trzymaja mnie na diecie "wodnej" na wrazie w bo mam miec cc i juz mnie normalnie skreca taka glodna jestem.Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też dzis mam skonczony 37 tydz
oj coraz blizej ![]() gratulacje z powodu płytek ![]() a poza tym ze Marika dala prezent ginowi to ok rozumiem , chodzila prywatnie nie placila za wizyte ja chodzilam prywatnie placac, i ani wczesniej, ani teraz nie zamierzam NIC dawać nawet bombonierki... bo wkońcu ja place mu za jego prace, a jak uwaza sie mało to niech stawke za wizyte podniesie moja kolezanka chodzila do kliniki niepłodnosci leczyla sie ponad 3 lata , oprocz jej problemow , mieli jeszcze problem ze byla uczulona na nasienie Tż(zapomnialam jak to sie fachowa nazywa)... zaszla w ciaze , szczesliwie urodzila, teraz bez leczenia zaszła w kolejna ciaze teraz jest w 15 tyg OYE
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2011-01-13 o 16:06 |
|
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
laski!!!!!!!!!!!!!!
normalnie klapsy na gole tylki wam sie nalezą.. bo nie jestem w stanie was nadrobic nawet z czytaniem a co dopiero z pisaniem.. a wystarczylo tylko na chwile zniknac w celu przygotowań przedporodowych.. ale przynajmniej koniec widac wiec moze w weekend jak nie do szpitala to na forum zawitam i troche ponadrabiam.. mialam tez troche pytan do was ale z tego wszystkiego to juz zapomnialam.. ehh aha jedno z pytan to odnosnie termometrow elektronicznych.. pewnie wiekszosc ma.. a czy macie takze dla pewnosci i potwierdzenia w razie czego takie zwykle ? bo mi sie wydaje ze ten elektorniczny to czasem mnie klamie pierwszy pomiar wychodzi mi np 38 a chwile pozniej 36,8 a pozniej oscyluje w granicach 36,6-37.. sama niewiem, moze zle mierze albo co mam dosc dobry termoemtr, niemiecki nie jakis chinski..ale cos mi to nie pasuje, pomiary robie w uchu a pozniej dla pewnosci na czole i zawsze co innego a jak pamietam z tych starych termometrow rteciowych to mozna kilka razy bylo mierzyc i zawsze temp byla ta sama
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodz oczywiscie z dziecmi tez uwielbiamy jezdzic, co roku gdzies jedziemy na wakacije na wiosne ale skoro teraz dziecko bedzie jeszcze ze male to juz zaczynamy planowac cos na jesien, pewno gdzies na karaiby |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2892 | |||||
|
Zadomowienie
|
A ja już po wizycie mamy - wnuk nie chciał się z nią przywitać
Cytat:
Cytat:
Żartuję, też mam czasami takie dnie, że nie wiem, gdzie głowę zapodziałam .Cytat:
Cytat:
! Najważniejsze, że z Tobą i córeczką wszystko w porządku jestCytat:
|
|||||
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
w końcuu Was nadrobiłam!
Dziś zaliczyłam mega stresa. Spałam dziś do 10.30. po obudzeniu się nie czułam w ogóle ruchów małego. Wypiłam kakao, dalej nic, po prysznicu, pomarańczy i dotykaniu brzucha dalej nic! mąz dotykał.. nic. Na wszystkie sposoby próbowałam namówić syneczka do ruchów - 0!!!! 2 godziny czekałam na jakiś wuch. w końcu zadzwoniłam do lekarza i kazał mi na KTG jechać. Ktg wyszło prawidłowo i mały delikatnie zaczął sie ruszać. Nie mocno, ale jednak. Położna z pretensją do mnie, że to normalne po 38 tyg.. Ale wczoraj się ruszał!!!! Teraz leciutko się rusza.. ale delikatnie... Wczoraj mi chyba zaczął odchodzić czop. Nie było w nim krwi.Tylko jak budyń śmietankowy wyglądał. I dziś znowu widziałam na majtkach.. to czop czy nie czop? czy tylko jakaś wydzielona? co do mężów i wieku. Mój skończy 23 lata w marcu. a zachowuje się jak dziadek nigdy nie był imprezowy. owszem lubi, ale w sprawdzonym gronie znajomych a nie iść do baru, żeby pić! U nas tylko mąż zarabia teraz więc korzystamy z jednego konta. Dotychczas jak przychodziła moja pensja i stypendium, to odkładaliśmy je na konto oszczędnościowe i spełnialismy nasze marzenia ![]() Mój maz dzis widząc jakiego stresa miałam zaproponował, że jutro weżmie wolne.. i będzie mnie cały dzień tulał, żebym się uspokoiła.. |
|
|
|
#2894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do czopa to moze tak wygladac, wiec pewnie to to.. mój w lutym konczy 31 i tez zachowuje sie jak dziadek.. on straszny domator, a jak imprezki to tylko w sprawdzonym gronie.. co do finansów to my mamy oddzielne konta ale oboje z obydwu korzystamy..
|
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest czop - mi też ochodził dwa dni w weekend Dobrze, że mąż wolne bierze - uważaj na siebie! No i super, że z Adasiem w porządku Ja zmykam, miłego wieczorku! |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
vilya 3mam kciuki. Powodzenia. kaskup gratuluje 37 tygodnia!!! ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() Ja znów do was zawitałam. Mąż poszedł z Nikolą do miasta po prezent urodzinowy, Nikola jest zaproszona do koleżanki na urodziny...
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
a.. i jeszcze się nie pochwaliła. Wczoraj na SR rozmawiałam z panią pediatrą o małym brzuszku synusia. I powiedziała, że jak będziemy już po porodzie to mam zgłosić do pediatrze, to zrobią mu USG brzuszka i sprawdzą czy wszystko jest okej.
|
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale Wy macie tempo, masakra
![]() Dzisiaj bylam u ordynatora oddzialu na ktorym chce rodzic, zbadal mnie, przejrzal wyniki, szyjke mam juz zcentrowana, skrocona, rozwarta, silne skurcze, wiec powiedzial ze w kazdej chwili moze sie zaczac sluchajcie odstawilam ten nieszczesny Fenoterol raptem 4 dni temu, widac ze to jemu zawdzieczam donoszenie ciazy.w pon mnie przyjmuja do szpitala, we wt ciecie, jezu ja chyba odjade do tego czasu, jutro jeszcze na usg lecimy. DIZI dzieki za opis cesarki lepiej mi sie zrobilo, ale i tak trzese sie jak galareta. Nie sadzilam ze tak szybko pojdzie, moja ginka chciala w terminie porodu, a tu sie okazalo ze jednak tydzien wczesniej OYE jak widac w PL tez sa rozne szkoly, tam gdzie bede rodzic nie czekaja na akcje. Moze wiesz cos wiecej na ten temat, dlaczego w US nie czekaja na akcje, moze masz linki do jakis artykulow? chetnie bym sobie przejrzala. vilya nie masz sie co martwic tymi wynikami, jak IgM niskie to znaczy ze nie jest to swieza infekcja, a wysokie IgG swiadczy tylko o tym ze mialas kiedys stycznosc z wirusem, masz przeciwciala a tym samym Dzidzius jest bezpieczny. Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2011-01-13 o 17:02 |
|
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jutro nie będe musiała lecieć z rana bo miałam mieć rano... normalnie..
|
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marika głos oddany ![]() Nadal nie spakowałam torby
|
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zadałam kilka pytań ale nie wszystkie bo i tak nie zabardzo chciały odpowiadać tak jakby wszystko było oczywiste a na stronce szpital g... pisze, o zobaczeniu oddziału nawet nie wspomniałam bo żadna by dup... nie podniosła więc po co sie denerwować... Ligotko, lilijko o sosnowcu pisze... a więcej info jak się spotkamy![]() kaskup rewelacyjne wieści |
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty nie rodzisz w toruniu, prawda? |
|
|
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
|
agape no wlasnie ja sie boje tych wizyt bo takiego przyjecia sie boje, mam wrazenie ze jak chce sie od nich czegos wiecej to juz jest duzy problem
czekam w takim razie z niecierpliwoscia na relacje...
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
przespałam się trochę........
co ja w nocy będę robiłaMARIKA.S pewnie można codziennie trzeba by było sprawdzić w jakimś regulaminieOYE trzymaj się w tym szpitalu twardo. Tak, to sprawa właścicieli, tylko zazwyczaj to my pokrywamy koszty i odciągamy sobie to od czynszu. Więc nie jest tak źle. Kaskup super wieści ![]() Justine przepraszam, że wcześniej nie dopisałam, ale z Twojej wizyty też się cieszę ![]() vilya trzymam kciukasy twardo ![]() ligotko może dzisiaj olej kuchnię sikiem prostym i daj sobie spokój co? bo jeszcze jakichś gorszych głupot narobisz ![]() agape byłaś w Sosnowcu?? to o nim piszesz?? ja opisałam Bogucice... bo to tak przy okazji jak byłam u babci.... Zaliczyłam telefon od dziadka |
|
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Lilijko super, dobre wiesci z ta babcia, ale ech biedna pewnie sie nie cieszy, bo nie bedzie widywac tego rehabilitanta... chyba ze on wizyty domowe ma, to moze i ja zaczne rehabilitacji potrzebowac :P ale swintuch ze mnie. A ta kuchnie to naprawde dzis juz olalam, nie nadaje sie trzeba bylo taty sluchac jak powtarzal ze mam sie uczyc bo do roboty to mam lewe rece
![]() Kurcze a z tymi szpitalami to zwarjowac mozna, jak by tak popatrzec to wszedzie jest tak sobie ![]() cytrynko hmm zakochana.... pewnie w tym brzdacu co we mnie siedzi, a swoja droga czy macie czasem wrazenie ze Wasze maluchy maja adhd?? Bo ja dzis o tym myslalam, normalnie przez godzine wiercila sie jak nie wiem co, grozba, prosba nie pomaga ach i coraz czescie mam watpliwosci czy to bedzie dziewczynka, bo mnie sie kojarzy ze powinna byc spokojniejsza, przeciez chlopcy to lobuzy...
Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-13 o 17:23 |
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
ligotko, agape
a właściwie to wszystkie dziewczyny, na tym forum można poznać opinie o niektórych szpitalach w całej Polsce...... http://forum.interia.pl/wyszukiwarka...C3%B3d&search= ligotko a może, któż to wie jednak wiem na 100%, że rehabilitację ma w innym miejscuwcinam upragnionego banana!!!!!! Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-01-13 o 17:36 |
|
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No - w końcu . Ja sobie dziś zrobiłam banana z kiwi i jogurtem truskawkowym - miks, ale miałam ochotę .Justine - nie kuś tym kebabem, bo i ja będę chciała :P:P. No i napisz, czy mężulek znalazł jakiś prezent z Nikolą .Mój Mały ma czkawkę, my zjedliśmy z mężem buraczkową i ruszamy na zakupy i spacerek! Aha - wyniki w normie, oczywiście hemo spadło, więc pewnie znowu Tardyferon brać będę musiała, mocz super, odczyn Coombsa - też ujemny, czyli już mam z tym spokój, tarczyca też w normie - mam nadzieję, że to już ostatnie wyniki moje Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-13 o 17:47 |
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

.
.
. Ale wcześniej, jak nie znaliśmy płci to twierdził, że z córą też tak będzie robił i ja wiem, że tak by było
! I dobrze, że był ten kebab w nagrodę - należało Ci się za cierpliwość
..faktycznie wielu rzeczy sobie przez ten miesiąc odmawiałam, by waga za dużo nie podskoczyła a łatwo nie było tu z Wami
cały czas o jakis smakołykach pisałyscie...
ale dałam rade i to po swietach i tylko 2 kg ..super ciesze sie.

Wczoraj mialam troche plamienia czerwona krwia i lekarz wyslal mnie na badania do szpitala. Wszystkie badania super. USG dalej pokazuje wymiary dziecka 2 tyg do przedu niby na 37 tyg, waga 3200. Ale okazalo sie ze skurcze czesto, co 5/6 minut i tak mnie lekarz zostawil by sie upewnic ze to nie porod. Przez noc sie uspokoilo chodz dalej sa takze mam nadzieje ze mnie dzis wypisze do domu. Bo ja juz nje moge. Do tego trzymaja mnie na diecie "wodnej" na wrazie w bo mam miec cc i juz mnie normalnie skreca taka glodna jestem.
Haters Gonna Hate 

sluchajcie odstawilam ten nieszczesny Fenoterol raptem 4 dni temu, widac ze to jemu zawdzieczam donoszenie ciazy.
czekam w takim razie z niecierpliwoscia na relacje...