Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 20:09   #4621
nerola
BAN stały

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Moja marysia też zostawia mi śniadanko i na noc 2 herbaty robi.On tak juz ma od czasu ciaży z Krystkiem.

Jacieeeee-nie skupię się przy ksiażce a ja lubię te muzyczkę brr...

Witaj nowa mamusiu

Karolinee ja Ci dam chudzina
Jam szczupła,zaparacowana a Ty mi tu takie cuś?

Agula-data porodu zmieni Ci sie jeszcze kilka razy.
Nigdy nie patrz na USG bo pomiar nigdy nie jest idealny bo maleństwo może sie zgarbić ,rozciagnąć i już mam +/-3 mm. czyli inna data.
Patrz tylko i wyłącznie na miesiaczkę.

U mnie były już rozbieżności 2 tygodni a w dniu porodu z rozwarciem na wydruku napisane,ze urodzić powinnam za 3 tygodnie.

Każde dziecko jest inne,krótsze nóżki może mieć(jak mój mąż) albo długie tyki jak ja.

karolinee myśl intensywnie nad ostrościami
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:10   #4622
ariina84
Przyczajenie

Ja idę ale trochę się boję. Jestem chora na epilepsję, chociaż ostatni atak miałam prawie 5 lat temu to cały czas jestem na tabletkach. Oczywiście dawkę leku miałam dawno zmniejszoną pod kątem ciąży, jestem też pod stałą kontrolą neurologa i jak mnie zapewniał to ta dawka nie powinna mieć wpływu na Dzidzię. Boję się ale wierzę że będzie dobrze...
ariina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:10   #4623
Zmalowana
Zakorzenienie

agulaa u nas np jest termin między 2-7 lipca z OM 2 lipca a z USG ostatnio wyszło na 4 lipca. Więc wiesz, to różnie z tym jest Mi też jeden tydzień gdzieś 'umknął' ostatnio

ariina84 witaj mój gin w sumie nie pytał czy chce tylko powiedział że na następnej wizycie będzie ważne USG i tyle

A co do opowieści o ginach to widzę, że nie tylko ja tak mam Mój gin wygląda jak Tomasz Lis, czasami zastanawiam się czy nie są bliźniakami i jest taki eeee szarmancki i miły TŻ by się wkurzył na maxa jakbym mu opowiedziała o nim Dlatego co z oczu to z serca

pieleszka a ja wczoraj się dowiedziałam o koleżance z Uczelni i ma termin tydzień po mnie

aha w klubie wrzucam zaraz fotkę taką ekhhmm nie do pokazania chyba tu :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:25   #4624
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A co do opowieści o ginach to widzę, że nie tylko ja tak mam Mój gin wygląda jak Tomasz Lis, czasami zastanawiam się czy nie są bliźniakami i jest taki eeee szarmancki i miły TŻ by się wkurzył na maxa jakbym mu opowiedziała o nim Dlatego co z oczu to z serca
To ja mam na odwrót - mojemu do przystojnych daleko do tego sposób bycia średni... :P więc TŻ na pewno spokojny, a jako że u niego dawno nie byłam, zostałam przy jednym - przy Pani dr, to już w ogóle powody do obaw mu odpadają

A...też byłam u dentystki dziś...plomba mi poszła i trzeba było zrobić dentystka się śmiała ze mnie bo stwierdziłam że nie zdąży sobie ode mnie odpocząć ..ale następny raz planuję się u niej koło maja pojawić ...oby

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:34   #4625
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ariina84 Pokaż wiadomość
Jak tu u Was miłoooooo jest)) Ja jestem w 10 tygodniu A byłyście może już na badaniach prenatalnych? Czy w ogóle się wybieracie?
A czy badania prenatalne to to samo co usg genetyczne? Bo ja się w tym wszystkim gubię troszkę. Jeśli tak, to ja na usg genetyczne się wybieram, ale nic poza tym.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Karolinee ja Ci dam chudzina
Jam szczupła,zaparacowana a Ty mi tu takie cuś?

Nerolka, kochana, ta "chudzina" to w pozytywnym sensie była, bo uważam, że jesteś mega zgrabna dziewczyną. Bardziej tak z zazdrości mówiłam, bo też bym tak chciała, więc proszę nie pałować koleżanki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:38   #4626
ariina84
Przyczajenie

Taak, badania prenatalne to to samo co usg genetyczne. Ja tez się wybieram tylko na to pierwsze badanie, które szacuje ryzyko wystąpienia wad genetycznych płodu. I nic poza tym.
Stary 2011-01-13, 20:40   #4627
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dzieki dziewczyny za wypowiedzi w sprawie mojego TSH. W takim razie za tydzien sprobuje wysepic skierowanie na jeszcze jedne badania, a jak nie, to sama zrobie.

Co do terminu porodu z Usg, jest dokladnie tak jak pisze Nerola, na kazdym ten termin bedzie sie zmienial. Lepiej operowac terminem wg OM i tego trzymaja sie lekarze, chyba ze jakas kobieta nie wie kiedy miala @. Mi jeszcze gin mowil, ze najbardziej miarodajny termin z Usg jest z tego okolo 12 tyg ciazy.

Witaj ariina!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:02   #4628
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
coś mi się nie otwiera aukcja z okryciem,a też by mi pasowało kupic

a mi sie marzy takie łóżko dla córki,ylko się zastanawiam od kiedy mogłaby coś takiego miec,tzn ona nie ma jeszcze 2 lat
http://allegro.pl/lozko-pietrowe-ant...399502707.html

zle linka wstawilam, były dwie literki l na koncu http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...380451797.html

ja mojego prawie 3latka na antresole bym nie dala bo by chcial skakac z niej diabelca mam że hej

zmalowana - przytulanki to mozna a czasem trzeba i w 9 uskuteczniac zeby wygonic dziziola

stapelka - przewijak ma nóżki i jest na łóżeczko, nóżki są na zewnatrz i dlatego sie nie slizga, na komode sa bez nóżek (chyba)

blog o horrorach gore (czyli rzeźnia na ścianach i łażace trupy) http://makabrycznefilmy.blogspot.com/ mam ich kilka ale jeszcze czekaja

ja poprzednio mialam urodzic najpierw 16go maja, wg ostatniego usg 4maja, a urodzilam baaaardzo donoszone 20 kwietnia

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:07   #4629
agulaaabar
Zakorzenienie

No to dziękuję Wam bardzo za dopowiedzi i będę sie trzymać tego pierwszego wyliczenia, tak więc jestem w 11 tygodniu

Cytat:
Ja idę ale trochę się boję. Jestem chora na epilepsję, chociaż ostatni atak miałam prawie 5 lat temu to cały czas jestem na tabletkach. Oczywiście dawkę leku miałam dawno zmniejszoną pod kątem ciąży, jestem też pod stałą kontrolą neurologa i jak mnie zapewniał to ta dawka nie powinna mieć wpływu na Dzidzię. Boję się ale wierzę że będzie dobrze...
Hej nie martw sie epilepsją, tym bardziej bez napadów, rozmawiałam o tym z moja gin bardzo dlugą, bo tez mam epilepsję, z tym że napadów nie mam od lipca 2008r (a wszystkich w całym życiu miałam 3...)
Epilepsja nie ma żadnego wpływu na przebieg ciązy a tym bardziej na rozwój maleństwa jedyne co to kobieta się denerwuje, że w ciąży dostanie napadu czy coś..... bo sama ciąża też nie wywołuje napadów. Tak że spokojnie bo to nie wpływa na dzidziusia a tak wogóle to witaj

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:25   #4630
ariina84
Przyczajenie

dziękuję bardzo za miłe powitanie w gronie lipcowo sierpniowych mam Jak to pięknie brzmi)
Ja raczej się nie denerwuję, że dostanę ataku, czasem wyczuwam, kiedy coś się zbliża. Stosuję się też do zasad lekarza i jest dobrze póki co
Stary 2011-01-13, 21:37   #4631
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Ale na wilka też może być fajnie:P I na stojaka pod ścianą
Bartessa, ech, co za człowiek, wiem, ze nie o czekolade chodzi , tylko o zasady.Współczuję...A razem mieszkacie?
na wilka tzn ze maz kolo ciebie lezy i wyje, to faj ie nie bedzie

Cytat:
dziękuję bardzo za miłe powitanie w gronie lipcowo sierpniowych mam Jak to pięknie brzmi)
Ja raczej się nie denerwuję, że dostanę ataku, czasem wyczuwam, kiedy coś się zbliża. Stosuję się też do zasad lekarza i jest dobrze póki co
rownierz witam...

dziewczyny widzialyscie? nasze dzieciaki wypadly z pierwszej 50

jak ktos nie oddawal jeszcze glosu dzisiaj to bardzo bym prosila

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-672815.html
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-711350.html

te jedynki od zazdrosnic
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:56   #4632
jacieeeee
Wtajemniczenie

Bartessa ja już zagłosowałam na Twojego i Nerolki kawalera. Następny głos jutro

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:00   #4633
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ufff nadrobiłam, ale pędzicie.

Nerola fajna babka, bo mi się strasznie miło zrobiło jak pamiętałaś o mojej wizycie i w ogóle taka doba dusza jestes. tu doradzisz, tam podpowiesz

A propo wizyty. Moj M. był ze mną (jest badzo zaangazowany i zawsze ze mną chodzi) i wychodimy z gabinetu, a tam jakies babsko (na oko 40 pae lat) do jednej ciężarówki (znajomej): "a ty wchodzisz ze swoim", a ona ze nie bo coś tam. A ta baba: "No i dobrze, ja tam był chłopa nigdy nie wzięła i coś tam, ale nie dosłyszałam" kurde mogła poczekać jak wyjde, bo mi się stasznie dziwnie zrobiło, poczułam się jak jakiś dziwoląg (dawniej to bym pewniej odgryzła się, albo olała, ale tera to jakiś ważliwiec jestem)

Dodatkowo nacięłam się na aukcji. Wylicytowałam pościel myślać, ze to do łóżeczka, a to do wózka

Co do badań prenatalnych, to moja gin się pytała czy chce isc (chodziło o testy pappa), ale ja nie chciałam, raz ze nie zadowalałby mnie niepewny wynik, a dwa nie stać mnie (500 zł takie badania), bo usg genetycne to chyba obowiązkowe jest.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:01   #4634
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

ok ok wiem dlatego jakby ktos nie glosowal. przepraszam ze znow o tym napisalam ale jestem w szoku jak mozna kogos zbic z miejsca kogos w ciagu godziny. ale wiecej juz dzis nie bede
Stary 2011-01-13, 22:01   #4635
ariina84
Przyczajenie

Bartessa - Głos oddany
Stary 2011-01-13, 22:03   #4636
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Głosiki oddane

Agatka jest już z nami
Stary 2011-01-13, 22:05   #4637
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Bartessa - Głos oddany
dziekuje

i scio i wszystim innym

lece sie porzadnie wykąpac, boje sie jutrzejszej wizyty, wystraszylam sie po ostatnich wydarzeniach naszych kolezanek
Stary 2011-01-13, 22:08   #4638
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ufff nadrobiłam, ale pędzicie.

Co do badań prenatalnych, to moja gin się pytała czy chce isc (chodziło o testy pappa), ale ja nie chciałam, raz ze nie zadowalałby mnie niepewny wynik, a dwa nie stać mnie (500 zł takie badania), bo usg genetycne to chyba obowiązkowe jest.

Z tego co wiem, to usg genetyczne nie jest obowiązkowe, chcesz to robisz, nie to nie. Moja koleżanka, która jest teraz w 8 miesiącu ciąży tego usg nie miała, ale ona chodzi na nfz, więc może jak zwykle jakieś oszczędności. Inna miała, ale sama zdecydowala, że chce i ona za to badanie płaciła (180 zl). Ja też mam płatne, 2 stówy, tylko że mi mój lekarz sam wypisał skierowanie. Ale widzę, że co lekarz to inny obyczaj. Jedne mają, drugie nie...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-01-13, 22:18   #4639
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to usg genetyczne nie jest obowiązkowe, chcesz to robisz, nie to nie. Moja koleżanka, która jest teraz w 8 miesiącu ciąży tego usg nie miała, ale ona chodzi na nfz, więc może jak zwykle jakieś oszczędności. Inna miała, ale sama zdecydowala, że chce i ona za to badanie płaciła (180 zl). Ja też mam płatne, 2 stówy, tylko że mi mój lekarz sam wypisał skierowanie. Ale widzę, że co lekarz to inny obyczaj. Jedne mają, drugie nie...
Z tego co sie orintuje to usg genetycne ózńi się tym, ze się bada kość nosową i przezierność karkową i jest do 14tc, wszytskie moje koleżanki miały to badanie (również te na NFZ), z tym, ze czasami lekarz nie mówi, ze to mierzy.
Ja miałam w cenie wizyty, na tym samym sprzecie co zawsze.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-01-13, 22:20   #4640
ariina84
Przyczajenie

Ja za badania płacę 200 zł. Nie mam skierowania, bo moja gin (którą będę zmieniać) powiedziała, że nie kwalifikuję się do tego, żeby mieć bezpłatne. Jednak na następnej wizycie powiem jej, że w rodzinie od strony mojego męża jest przypadek mukowiscydozy (5 letni syn siostry mojego TŻ) więc może wypisze mi na bezpłatne. Chociaż kto ją tam wie, chodzę do niej narazie z NFZ. Dodam, że mój Mężuś badał się pod tym kątem i jest wszystko ok.
Stary 2011-01-13, 22:21   #4641
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Z tego co sie orintuje to usg genetycne ózńi się tym, ze się bada kość nosową i przezierność karkową i jest do 14tc, wszytskie moje koleżanki miały to badanie (również te na NFZ), z tym, ze czasami lekarz nie mówi, ze to mierzy.
Ja miałam w cenie wizyty, na tym samym sprzecie co zawsze.
To może faktycznie ta moja koleżanka nie wiedziała, że ma robione usg g., bo jak jej powiedziałam, że ja takie badanie będę miała, to zrobiła oczy wielkiej ryby ze zdziwienia

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-01-13, 22:25   #4642
weruczek
Zadomowienie

A mój gin wygląda jak mors:P Serio Taki grubiutki, siwy i w okularkach Ale ma bardzo miły głos:P
Zmalowana, to usg ci w sumie bardzo podobnie pokazuje, ja mam date porodu z OM na 11 sierpnia, a usg ostatnio pokazalo 20 sierpnia!
Bartessa, na takiego wilka O matko, spadłam z krzesła normalniehahahahahah: )Musze tżtowi powiedzieć!

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:31   #4643
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
To może faktycznie ta moja koleżanka nie wiedziała, że ma robione usg g., bo jak jej powiedziałam, że ja takie badanie będę miała, to zrobiła oczy wielkiej ryby ze zdziwienia
To chyba zależy od gina, bo mojej koleżance tż nie powiedział. Tylko ze wszytsko jest ok. bo w sumie na NFZ to chyba 3 usg przysługują.
Chociaz z dugiej strony zazdroscze je takiej niewiedzy (bo ona nie miała pojęci co to NT itd.), bo jakoś tak mniej zmartwień.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-01-13, 22:31   #4644
ariina84
Przyczajenie

My to już teraz na wilka mamy))) A to dopiero 10 tc))) nie wyobrażacie sobie jaki on jest zły))))))))
Stary 2011-01-13, 22:48   #4645
Bartessa
BAN stały

Cytat:
My to już teraz na wilka mamy))) A to dopiero 10 tc))) nie wyobrażacie sobie jaki on jest zły))))))))

o matko, a dlaczego???

zagrozona ciaza/?

ja ostatnio mialam od 18 tc na wilka
Stary 2011-01-13, 22:51   #4646
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzę do gina z nfz i miałam usg genetyczne bezpłatnie. Nawet nie musiałam nic mówić, lekarka sama wypisała skierowanie jako coś mega oczywistego Jeszcze się denerwowała, że pan doktor jest tylko raz w tygodniu i jesteśmy na styk w terminie

Cytat:
U mnie to samo, w ogóle nie mam ochoty
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:54   #4647
ariina84
Przyczajenie

Z ciążą wszystko w porządku. Ale ja narazie się boję, spinam się i nic z tego. Chociaż już widzę zmiany na lepsze, na początku to był hardcore
Stary 2011-01-13, 23:10   #4648
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Mam to samo, niby można (no teraz nie bo grzybek), ale jakoś się spinam, nie potrafie się wyluzować, no ale są inne metody

Agatka jest już z nami
Stary 2011-01-13, 23:35   #4649
Bartessa
BAN stały

ide spac trzymajci za mnie jutro kciuki
Stary 2011-01-13, 23:36   #4650
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
ja tez zaglosowalam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości