|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
a z tym bojlerem to spójrz inaczej- zaoszczędzisz na prądzie |
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
|
|
#3033 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja na PCcie czasem w FM gram
mój na Xboxie gra w GTA, Assassin Creed'a czy cuś takiego...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a szef wybudował ostatnio sobie wielką chatę, kupił jeszcze jakąś działkę, samochody, na 2 tyg. wyjechał w góry i w d... ma pracowników...Muszę się dziś zabrac za odpis Vatu za materiały budowlane do Urzędu Skarbowego...ale mi się nie chce... A i jeszcze szarlotkę upiekę, bo mam wielką ochotę
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie że dotknąć sie nie mogę
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wątpliwe...A szarlotkę też bym zjadała sobie, dobre ciasto na taką pogodę - od razu cieplej się człowiekowi robi |
|
|
|
|
#3036 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe..ja tez się z Wami mam ..jestem na diecie a tu cały czas o jakis pyszności szczególnie Ty mnie tymi sernikami kusiłaś, oj było tego..![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
życzę powodzenia w karmieniu. A jak pępek nie musiałaś przebijać dziurki na nowo? ja tez wyciagnełam ale bardzo słusznie bo mi sie dziurki od kolczyka rozciagnęły bardzo...
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj....ale bym kebaba zjadła....chyba muszę powiedzieć mężowi, ze ma kupić mięsko i bułki i zrobię. Takiego gotowego nie będę jadła bo jeszcze coś Małej zaszkodzi.
A mój Aniołeczek najadł się i teraz śpi Muszę wejść na Allegro bo Esterka ma urodziny we wtorek i coś chce jej wybrać. Poza tym zastanawiam się co kupić mojej koleżance na ten ślub. Dajemy jej pieniążki, ale ona jest w ciąży i chciałam jej kupić coś dla Dzieciaczka. Myślałam o zestawie startowym Tommee Tippe, jak uważacie może być?
|
#3038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyszły śpioszki, które zamawiałam z napisami " Córeczka tatusia" coby męzowi miło było, zreszta podejrzewam , że Nadia to bedzie taka córunia tatusia, "ja tu rządzę" i "kocham moja mame i mojego tatę" nie ma to jak od poczatku dziecku wpajać miłość do rodziców jajcarskie te śpichy nie mogłam się oprzec, zamówiłam jeszcze kaftanik i półspiochy z napisem "jestem twoja perełka" po 2 lutym moze sie rodzić..to bedzie już 38 tydzien...---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
#3039 |
|
BAN stały
|
Lilijko Gabrysia chyba się nie boi tego bata, bo wyjść nie chce
MARIKO no cóż, może do mojej córeczki przemówią chociaż spokojne słowa... Bo mnie normalnie już brak cierpliwości do niej P.S. Bossssskie zdjęcie w avatarze!gabishing to może posłucha swojej imienniczki! wera marsz na IP! ligotko błagam, ja nie wytrzymam jeszcze następnych tygodni... ale przestałam codziennie myśleć i się łudzić że "może dziś urodzę" więc to już jakiś postęp ![]() cytrynko fajna niespodzianka z rana ![]() Justine ja juz nawet się tak nie dołuję tym, że Gabrysia wyleźć nie chcę (choć tracę cierpliwość, bo niepotrzebnie dała popis że mogłaby wyjść wcześniej |
|
|
|
#3040 | |
|
Rozeznanie
|
Ja troszkę poprasowałam, wstawiłam kompot z ostatnich wiśni jakie miałam pomrożone. Ale brzydka pogoda, a my po obiedzie chcielismy na jakieś zakupy skoczyć, aż się człowiekowi nosa nie chce z domu wystawiać
![]() Cytat:
![]() o Ty niedobra :P
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głodna jestem ide sobie odgrzac makaron ze szpinakiem męzus robił..ale pycha polecam...
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do problemów - mam nadzieję, że szybko się rozwiążą i już nie będziesz musiała się tym dołować...zresztą, jak Gabi w końcu zdecyduje się przyjść na świat, to pewnie wszystko inne będzie nieważne... Pusto dziś - chyba wszystkie cierpimy z powodu pogody - beznadziejna, przynajmniej u mnie .Ostatnio nie rozpoznaję samej siebie - albo latam po domu i najchętniej wszystko bym sprzątała, przestawiał, myła etc., albo cały dzień bym spała...teraz też siedzę, ale oczy mi się zamykają, a przecież spałam do 10.30 Zmykam, zajrzę do Was popołudniu Justine - Podobno z dziewczynkami wszystko jest możliwe - mogą okazać się chłopcami, ale jak na razie nawet na naszym forum takich przypadków nie było . Zresztą na usg raczej byłoby już coś widać .s_a_j - dzięki, na humor mam świetny, właśnie się zastanawiam, czy prać dziś, czy jutro cały dzień...chyba jutro jednak . Najbardziej spodobały mi się takie mini - tenisóweczki, jak znalazł na lato, mięciutkie takie na podeszwie .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-14 o 13:13 |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
Witam !
![]() Wiem, że rzadko się udzielam, ale mam nadzieję że pomożecie mi w nurtujących mnie pytaniach. Na początku składam serdeczne gratulacje dla Dewi ![]() ![]() madelinem ja właśnie też chciałam się dowiedzieć jak to jest z tym czopem bo u siebie też zauważyłam pare dni z rzędu taką gęstą budyniową wydzieline, ale nie miała zabarwienia brązowego ani różowego. Słyszałam, że czop może odrywać się w kawałkach .... ![]() I mam jeszcze taka dziwne uczucie jakby mi sie rozwarcie robiło. Dosłownie jakby główka miała za chwile wyskoczyć... Jak siedze to czuje swoją mała jakby mi sie dosłownie otwierała. Trwa to chwile i przechodzi. Czy możliwe że odczuwam w ten sposób skurcze przepowiadające? Główka jest już niziutko a szyjka miękka i mocno skrócona. To wiem z ostatniej wizyty z 4.01. Wera śluz raczej tak by nie leciał... ja bym już pędziła na IP I jeszcze mam pytanie do mam które już urodziły i karmią piersią. Czy zmieniłyście jakoś specjalnie swoją diete? Boję się że będę musiała zrezygnować ze swoich ulubionych dań albo owoców
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stosujemy się do jej prośby ![]() ta pogoda, nic dodać nic ująć......... |
|
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny bo robię kartkę na złote gody dla cioci i jej męża (to jest rodzina od strony męża) i zastanawiam sie jak zacząć czy wypadka mi pisac same imiona i to teraz czy zdrobniale czy normalnie czy pisać ciociu i wójku. Na zaproszeniu mamy ogólnie że zapraszamy Państwa Xi Y a na dole podpisy są juz typu Kasia i Sławek. Jak myślicie?
A iznalazłam na necie takie życzenia, jak się wam podobają? Z okazji jakże pięknych - ................. Godów życzymy Wam abyście dalej szli przez życie, trzymając się mocno za ręce zawsze uśmiechnięci , zawsze razem, zawsze pewni swoich uczuć... |
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
vilya to chyba zależy jak blisko z nimi jesteście. Jeżeli macie dośc dobry kontakt to ja bym napisała same imiona tak jak na zaproszeniu
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajny pomysł, ja mysle, że taki zestaw Tommy Tippe fajny pomysl. Sama go mam i jest naprawde świetny ma aż 4 butelki, 2 smoczki, kubek niekapek i smoczek uspokajajcy. Ale to allegro to wygoda... dla mnie raj..jak ja z domu się nie ruszam lezec musze, to bym nic dla dzidzi nie miała albo męza ganiała ale wtedy nie miałabym tej przyjemności z robienia zakupów..a tak wchodze , znajde coś pokazuje męzowi i zamawiam mąz płaci i za kilka dni jest..jaka radośc![]() Widze, że tylko ja tu tak szaleje z postami..ale co Tu robic z Wami czas szybciej leci...
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
MARIKA myślę, że zestaw tych butelek TT to fajny prezencik
havana to pewnie czop, może odchodzić długo i po kawałeczku vilya moja siostra to odpowiedziała by ci tak: podpisz się imieniem i nazwiskiem, bo potem będą zachodzić w głowę od kogo to (siostra polonistka)A życzenia są ładne
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe teraz to i mnie ssie na kebaba........... po prostu nadrabiasz........ ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- hehe, bo ja nie biję dzieci |
|
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj tylko latam do kibelka... Normalnie tylko bym sikała
co chwila...Zestaw butelek - fajny pomysł aha - ja mam jazde na nutellę. Dzisiaj ma mi TŻ kupić...
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zjadłabym budyń........ oczywiście nie mam tyle mleka |
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także- dawaj relację, opis itp...cokolwiek wiesz- podziel się a w ogóle- dzien dobry! Żyję... słuchajcie- wczoraj to jakas masakra była ze mną- napuchłam jak balon, biegałam do wc (na dwójkę jak to mówi TŻ) chyba ze 4 razy...i wstawałam tylko na siusiu i dalej spać...przespałam pewnie w sumie z 16 godzin, może nawet więcej! Oczywiscie nie pojechałam do rodziców, no bo jak? Dziś TŻ wychodzi z pracy wczesniej i jedziemy tak na chybcika, aby tylko zdążyć sie jeszcze z rodzicami zobaczyć. A właśnie- moja mama, strasznie się zestresowała tym moim puchnięciem...obdzwoniła wszystkich swoich znajomych połozników, lekarzy pierwszego kontaktu, zielarzy itp (niezłe grono sie z tego uzbierało- potem dostałam 1,5 godzinną relację z tych wszystkich rozmów) no i "zaocznie" dostałam diagnoze słabej wydolności nerek (jakbym sama sobie nie umiała takiej diagnozy postawić- przeciez jak się puchnie to woda się zatrzymuje, wiec wiadomo- nery!)...no i jakiś tam znajomy lekarz mojej mamy kazał kupić DEBELIZYNĘ- pastę na oczyszczanie nerek,dostepna w aptece- na ulotce nie ma info czy można w ciaży stosować czy nie...niby facet jest ginekologiem więc powinien się znać...ale mojej ginki nie ma aż do wtorku, ja nadal spuchnięta, choc już trochę mniej niz wczoraj- nie wiem co robić. Stosowała może któraś z was? Druga sprawa- inny znajomy mamy lekarz (znam go nawet osobiście) zwrócił uwagę mojej mamie, ze moje zwyrodnienie kręgosłupa to przecież kwalfikuje mnie do CC! Dziewczyny moja ginka oglądała moje wyniki (MRI kregosłupa) i nic nie mówiła o tym...a ten tu (leczył mnie jak byłam jescze w LO) do mamy z textem czy ja dam radę urodzić? Bo przecież przy takim zwyrodnieniu jak ja miałam (w liceum -ile to lat temu a on pamięta?! )to ja nie wyprę dziecka...no i kazał mi zrobić MRI i jakiś pomiar rozstawu miednicy (czy się główka przeciśnie)...kurde..tera z, w końcówce ciąży raptem się wszystkim zachciało badań?! A w przychodni u mnie - babki na rejestracji do ortopedy (żeby dostać skierowanie na MRI) się smieją, że najszybciej na wizyte mogą mnie na kwiecień zapisać! jadę dziś do rodziców, mama się na "kawkę" wieczorną umówiła z tym znajomym lekarzem- jak dojedziemy na czas- to będe miała okazję go podpytać, bo nie ukrywam- troche paniki zasiał mi w głowie...a teraz doczytuję dalej, bo produkujecie się niemożliwie
|
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kebabem to mi Justine nie zrobisz smaka bo w środe po feralnej wizycie w szpitalu pojechaliśmy na naszego ulubionego kebaba ostatnio przestałam dbać o kalorie- jak bede karmic cycem to schudne a teraz jem
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kombinujcie.....
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

a z tym bojlerem to spójrz inaczej- zaoszczędzisz na prądzie

niby dzis ma dać, zobaczymy, ja już nadzieję straciłam
a szef wybudował ostatnio sobie wielką chatę, kupił jeszcze jakąś działkę, samochody, na 2 tyg. wyjechał w góry i w d... ma pracowników...

to przez Ciebie :P)
hehe..ja tez się z Wami mam ..jestem na diecie a tu cały czas o jakis pyszności szczególnie Ty mnie tymi sernikami kusiłaś, oj było tego..
życzę powodzenia w karmieniu. A jak pępek nie musiałaś przebijać dziurki na nowo? ja tez wyciagnełam ale bardzo słusznie bo mi sie dziurki od kolczyka rozciagnęły bardzo...

hehe