W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 12:09   #3031
agape
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
chyba można 10 dni przed tp.

współczuję tych problemów.......... wiem co czujesz.......... buziak w policho ode mnie i dzieciaczka, bo oczywiście wita się z ciocią agape

nowy standard w moim domu - chcesz mieć ciepłą wodę, nagrzej sobie w garnku
nie moge się doczekac aż się spotkamy - będzie okazja żeby o kłopotach zapomnieć a z tym bojlerem to spójrz inaczej- zaoszczędzisz na prądzie

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:11   #3032
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kurde laski mam cycki jak przed ciążą:-( zwykłe 80B,a w ciąży to było napompowane 80 B, czuję się płasko;-)Myślałam, że a nóż zostanie...
Hehe ..ja tez się ludze, ze zostaną..ale teraz chyba straciłam nadzieje..

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:20   #3033
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
Mój gra na PS3 w Football Manager's;-)
ja na PCcie czasem w FM gram mój na Xboxie gra w GTA, Assassin Creed'a czy cuś takiego...

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
WERAA najpierw panika że u ciebie nic się nie dzieje nie masz rozwarcia i miękkiej szyjki a jak coś się dzieje to Ty wyjeżdżasz z tekstem że masz egzaminy i lekarza 24 stycznia... rusz się do szpitala albo nie zawracaj gitary bo my się tu chyba wszystkie bardziej o Oliwkę i Ciebie martwimy niż Ty sama - wybacz ostre słowa ale poprostu ręce mi opadają jak czytam czasem co napiszesz
porodem, potem wieszanie półek i moge rodzić hihihihih nie jeszcze nie chcę
ciotka Gabi ma w 100% rację

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
O 10.30 obudził mnie kurier - myślałam, że to te wałeczki z allegro, ale okazało się, że to wieeeelka paczka ciuszków, grzechotek i bucików, którą przesłał nam kuzyn męża z Warszawy:jupi :! Normalnie cieszę się, jak głupia mimo tego, że mam znowu ze 3 pralki do zrobienia! U nich są teraz wielkie przeceny i mamy pełno ciuszków z H&Ma i Mothercare. No i kolejny kombinezonik dla Małego! Normalnie humor sobie na cały dzień zagwarantowałam.
ale super niespodzianka

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
TŻa szef w grudniu kupił wypasiony samochód na firmę, którym jeździ prywatnie, a na początku stycznia maszynę za milion zł prawie...
w dupie ma, że wypłat nie dał, a jak nam prąd odetną to dopiero będzie... niby dzis ma dać, zobaczymy, ja już nadzieję straciłam
u mojego też tak czasem jest - przychodzi dzień wypłaty a księgowy (nawet nie szef, on się nie fatyguje) mówi, że wypłata będzie za tydzień, bo kasy nie mają...raz tak zrobili przed świętami - powiedzieli, że kasa po świętach będzie dopiero...my to pół biedy, bo moja pensja jest i jakoś damy zawsze radę, ale te rodziny, gdzie żony nie pracują, albo zarabiają bardzo mało i mają kilkoro dzieci, z czego oni mają zrobic święta i kupic dzieciakom prezenty a szef wybudował ostatnio sobie wielką chatę, kupił jeszcze jakąś działkę, samochody, na 2 tyg. wyjechał w góry i w d... ma pracowników...

Muszę się dziś zabrac za odpis Vatu za materiały budowlane do Urzędu Skarbowego...ale mi się nie chce...

A i jeszcze szarlotkę upiekę, bo mam wielką ochotę
Stary 2011-01-14, 12:26   #3034
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
dzień Dobry z rana!

Ja dziś w sumie sobie pospałam. Z wieloma przerwami, ale jednak;P

Czy któraś z Was miewała w ciąży bóle w okolicy pępka?
może to przypadlość toruńska ja mam takie że dotknąć sie nie mogę
Stary 2011-01-14, 12:27   #3035
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
u mojego też tak czasem jest - przychodzi dzień wypłaty a księgowy (nawet nie szef, on się nie fatyguje) mówi, że wypłata będzie za tydzień, bo kasy nie mają...raz tak zrobili przed świętami - powiedzieli, że kasa po świętach będzie dopiero...my to pół biedy, bo moja pensja jest i jakoś damy zawsze radę, ale te rodziny, gdzie żony nie pracują, albo zarabiają bardzo mało i mają kilkoro dzieci, z czego oni mają zrobic święta i kupic dzieciakom prezenty a szef wybudował ostatnio sobie wielką chatę, kupił jeszcze jakąś działkę, samochody, na 2 tyg. wyjechał w góry i w d... ma pracowników...

Muszę się dziś zabrac za odpis Vatu za materiały budowlane do Urzędu Skarbowego...ale mi się nie chce...

A i jeszcze szarlotkę upiekę, bo mam wielką ochotę
Pytanie, czy dla szefa i kadr też wtedy kasy nie było. Wątpliwe...

A szarlotkę też bym zjadała sobie, dobre ciasto na taką pogodę - od razu cieplej się człowiekowi robi.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:35   #3036
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z KTG i z SR, męża wysłałam do tesco bo mi się ciasteczek maślanych chce, albo czekoladki, albo wafelka jakiegoś
a na kebaba to też już mu zapowiedziałam, żeby się szykował (Justine to przez Ciebie :P)

KTG w porządku, zajęcia super super super. To było ostatnie spotkanie, aż szkoda było wychodzić. Przyszła do nas pani psycholog, opowiadała jak sobie radzić w nowej sytuacji życiowej, dużo mówiła o psychologii niemowlęcia. W międzyczasie położna zrobiła nam zajęcia witaminowe, podawała nam surówki do jedzenia, robiła soki z różnych warzyw i owoców - swoją drogą nie miałam pojęcia, ze sok z pietruszki z cytryną może być tak niewiarygodnie przepyszny, myslałam, że mi mały z brzucha wyskoczy ze szczęścia jak wchłonęłam swoja porcję
Na koniec otrzymaliśmy certyfikaty uczestnictwa, przewodnik po pielęgnacji malucha, film "Pierwsze chwile razem" - abc przewijania, kąpieli i masażu oraz krem na odparzenia nivea baby.
Szkoda, że to już koniec, teraz nic, tylko rodzić
A co do kebaba, powiem tyle: Zemsta jest słodka hehe..ja tez się z Wami mam ..jestem na diecie a tu cały czas o jakis pyszności szczególnie Ty mnie tymi sernikami kusiłaś, oj było tego..

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
A kuku! Ja dalej dwupak
Nie było mnie dzisiaj, bo humor mam tragiczny. Od rana wszystko mnie denerwuje i dobija. Aż szkoda gadać... TŻ stara się mi pomóc, ale ja sama ze sobą nie mogę sobie dać rady i wpadam w jakiś dołek...

OYE trzymaj się dzielnie - będzie dobrze!

e-rosa zazdroszczę kciuki zaciśnięte!!!

Milacik witamy!
Spokojnie, masz jeszcze troche czasu do 18 stycznia. Rozumiem, że cie to wszystko martwi i dołuje..ale musisz byc cierpliwa i zaglądaj tu do Nas ...zaraz Cie rozweselimy..uporamy sie z twoim dołkiem...co nie dziewczyny????

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
moja lasencje waza dzis 2245g i 2195 g. Od dzisiaj jedza ode mnie z piersi jedna,jak sie zmeczy to dopajana butlą, druga w tym czasie tylko butla. Nastepne karmienie zmiana. Generalnie zawsze na moim mleku bulta,chyba ze slabo mi sie naciągneło laktatorem,a one chca wiecej...
Jest to próba odejscia od sond,zobaczymy jak nam pojdzie,przede mna ciezka nocka duzo zadan,dobranoc
a, dzis maz mi przywiozl moj kolczyk do pepka, w sumie nie potrzebnie go wyciagalam,bo w ciazy pepek wciaz byl wklesly. Ale sie za nim stesknilam, w koncu jest na swoim miejscu!
życzę powodzenia w karmieniu. A jak pępek nie musiałaś przebijać dziurki na nowo? ja tez wyciagnełam ale bardzo słusznie bo mi sie dziurki od kolczyka rozciagnęły bardzo...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 12:37   #3037
MARIKA.S
Zadomowienie

Ojjj....ale bym kebaba zjadła....chyba muszę powiedzieć mężowi, ze ma kupić mięsko i bułki i zrobię. Takiego gotowego nie będę jadła bo jeszcze coś Małej zaszkodzi.

A mój Aniołeczek najadł się i teraz śpi A mamusia ma chwilkę na wizaż, pralka kończy pranie, zmywarka włączona domek ogarnięty. Jeszcze mi obiadek został, ale to za chwilę.
Muszę wejść na Allegro bo Esterka ma urodziny we wtorek i coś chce jej wybrać. Poza tym zastanawiam się co kupić mojej koleżance na ten ślub.
Dajemy jej pieniążki, ale ona jest w ciąży i chciałam jej kupić coś dla Dzieciaczka.
Myślałam o zestawie startowym Tommee Tippe, jak uważacie może być?
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:59   #3038
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
mysiopez mnie prześladują, takie jakby ciągnięcie od pępka przez podbrzusze. Ale to nic groźnego-nadwyrężyły Ci się się mięśnie(coś za szybko zrobiłaś czy coś)powinno przejść. Mi lekarz kazał nie panikować.

mój nawala w Footbal Manager'a. To jedyna gra która nie rozumiem, że może tak wciągać, no ale jak lubi

normalnie szok w środe zamówiłam wieczorem koszule do karmienia z alle,wczoraj zostały wysłane a dziś o 10 listonosz puka do drzwi z przesyłką<wow> normalnie jestem w szoku. Poczta zwariowała

wera Ty idź na IP!! najwyżej idź po egzaminie ale idź!! jakby (tfu tfu) coś się stało Małej to byś sobie przecież nie darowała, że nie poszłaś!
Doswiadczyłam tego samego...w środe późnym i weczorem płacilismy za zakupy na allegro, wczoraj wysłali a dziś koło 10 juz miałam paczkejestem w szoku.
Przyszły śpioszki, które zamawiałam z napisami " Córeczka tatusia" coby męzowi miło było, zreszta podejrzewam , że Nadia to bedzie taka córunia tatusia, "ja tu rządzę" i "kocham moja mame i mojego tatę" nie ma to jak od poczatku dziecku wpajać miłość do rodzicówjajcarskie te śpichy nie mogłam się oprzec, zamówiłam jeszcze kaftanik i półspiochy z napisem "jestem twoja perełka" i cudne rajstopki z krowa na pupcizakupy udane...jeszcze w przyszłym tygodniu przyjda kosmtyki, i rzeczy do spzitala i szlafrok i lampka nad łożeczko i album i to tyle.a w sobote mąz apteke zachaczy i jestem gotowa...ciii nie mówie głośno, zeby Nadia nie usłyszała i sienie pospieszyła...po 2 lutym moze sie rodzić..to bedzie już 38 tydzien...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
mój grał w stalkera bo nawet wczoraj o tej grze mi opowidał (w związku z programem o jakimś tam mieście obok czarnobyla)...

Chantalle, gratuluję, Twoje szkraby rosną jak na drożdżach!

Gabishing dzięki formularze sobie znajde ale powiedz mi tylko czy to musi być 14 dni przed terminem czy można iść na macierzyński na np. 10 dni przed tp?

a ja dziś to mam taki humor że od rana najchętniej to bym tylko ryczała z bezsilności... byłam na poczcie i było tak gorąco że słabo mi się zrobiło i jak wyszłam to myslałam że stane i bede poprostu beczeć... pojawiają się co rusz nowe problemy finansowe i już pomału trace siły na to wszystko...

słonecznego dnia w ten pochmurny i deszczowy ranek
Poprawy humorku i więcej siły i cierpliwości...a problemy są po to by je rozwiazywać, każdy je ma..ale najwazniejsze by nie zostać z nimi samemu..bedzie dobrze

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 13:01   #3039
make_up_istka
BAN stały

Lilijko Gabrysia chyba się nie boi tego bata, bo wyjść nie chce

MARIKO no cóż, może do mojej córeczki przemówią chociaż spokojne słowa... Bo mnie normalnie już brak cierpliwości do niej P.S. Bossssskie zdjęcie w avatarze!

gabishing to może posłucha swojej imienniczki!

wera marsz na IP! Podzielam zdanie gabishing - jak tak to narzekasz, że nic się dzieje, a jak coś jest nie tak jednak to uciekasz od problemu.

ligotko błagam, ja nie wytrzymam jeszcze następnych tygodni... ale przestałam codziennie myśleć i się łudzić że "może dziś urodzę" więc to już jakiś postęp

cytrynko fajna niespodzianka z rana

Justine ja juz nawet się tak nie dołuję tym, że Gabrysia wyleźć nie chcę (choć tracę cierpliwość, bo niepotrzebnie dała popis że mogłaby wyjść wcześniej ) - dołożyły nam się kolejne problemy i to one mnie dołują, a do tego dzis mam tak spuchnięte nogi że pierwszy raz w życiu nie są patykowate
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:06   #3040
s_a_j
Rozeznanie

Ja troszkę poprasowałam, wstawiłam kompot z ostatnich wiśni jakie miałam pomrożone. Ale brzydka pogoda, a my po obiedzie chcielismy na jakieś zakupy skoczyć, aż się człowiekowi nosa nie chce z domu wystawiać

Cytat:
Hejo dziewczyny!! Witam Was z rana z super humorem !

O 10.30 obudził mnie kurier - myślałam, że to te wałeczki z allegro, ale okazało się, że to wieeeelka paczka ciuszków, grzechotek i bucików, którą przesłał nam kuzyn męża z Warszawy:jupi :! Normalnie cieszę się, jak głupia mimo tego, że mam znowu ze 3 pralki do zrobienia! U nich są teraz wielkie przeceny i mamy pełno ciuszków z H&Ma i Mothercare. No i kolejny kombinezonik dla Małego! Normalnie humor sobie na cały dzień zagwarantowałam.
ale świetna niespodzianka też bym taką chciała

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A co do kebaba, powiem tyle: Zemsta jest słodka hehe..ja tez się z Wami mam ..jestem na diecie a tu cały czas o jakis pyszności szczególnie Ty mnie tymi sernikami kusiłaś, oj było tego..

o Ty niedobra :P
Stary 2011-01-14, 13:06   #3041
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Hejo dziewczyny!! Witam Was z rana z super humorem !

Mój mąż gra w Fifę.
Lubi też GTA, ale to strzelanka no i ma wszystkie części Tomb Ridera.

Jesteś!! Wczoraj się zastanawiałam, co u Ciebie i Gabi...jak na razie jesteś weteranką naszą, Kochana.

No faktycznie, zabawnie to musiało wyglądać. Mi się dziś śniło, że w brzuchu mam chomika - pewnie Mały się wiercił w nocy i stąd taki głupi sen...babcia przyszła z nożem i chciała mi go wyjmować.

Kurczę, to może być problem, bo do lutego raczej nie ma szans, że się zmniejszą Tobie piersi...a może jakaś mała przeróbka u krawcowej.

mysiopez - mnie ogólnie pępek swędzi okropnie, do tego czasami takie kłucia dochodzą, nie wiem, czy o takie coś Tobie chodzi.

Idę zrobić sobie śniadanko w końcu!
Ale fajny kuzyn, ładnie z jego strony. Nie dziwie się ,że humor masz rewelacyjny...ja uwielbiam dostawac paczki..tylko, że do mnie przychodza takie co ja sama zamawiamno nie 2 od cioci co sprezentowała Nadii hustawkę i karuzelke, jeszce czekamy na karuzelke, hustawka jest. Różowo_szara śliczna...zeby tylko sie nie okazało ze ja pod serduchem synka nosze..(rodzina tzta mi tak wrózy)my mamy tyle różowych rzeczy..poki co żadna z mamus rozpakowanych takich niespodzianek nie miala wiec mam nadzieje ze ja tez nie ma..

Głodna jestem ide sobie odgrzac makaron ze szpinakiem męzus robił..ale pycha polecam...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 13:07   #3042
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
nie moge się doczekac aż się spotkamy - będzie okazja żeby o kłopotach zapomnieć a z tym bojlerem to spójrz inaczej- zaoszczędzisz na prądzie
słuszna uwaga, na prądzie zaoszczędzę, ale na gazie już nie
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:09   #3043
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Justine ja juz nawet się tak nie dołuję tym, że Gabrysia wyleźć nie chcę (choć tracę cierpliwość, bo niepotrzebnie dała popis że mogłaby wyjść wcześniej ) - dołożyły nam się kolejne problemy i to one mnie dołują, a do tego dzis mam tak spuchnięte nogi że pierwszy raz w życiu nie są patykowate
No bardzo fajna niespodzianka, tym bardziej, że ja się tego nie spodziewałam w ogóle, kuzyn nic nam nie powiedział...dodatkowo przesłał nam foty swojej rocznej córeczki - fajna Malutka.

A co do problemów - mam nadzieję, że szybko się rozwiążą i już nie będziesz musiała się tym dołować...zresztą, jak Gabi w końcu zdecyduje się przyjść na świat, to pewnie wszystko inne będzie nieważne...

Pusto dziś - chyba wszystkie cierpimy z powodu pogody - beznadziejna, przynajmniej u mnie.

Ostatnio nie rozpoznaję samej siebie - albo latam po domu i najchętniej wszystko bym sprzątała, przestawiał, myła etc., albo cały dzień bym spała...teraz też siedzę, ale oczy mi się zamykają, a przecież spałam do 10.30.

Zmykam, zajrzę do Was popołudniu.

Justine - Podobno z dziewczynkami wszystko jest możliwe - mogą okazać się chłopcami, ale jak na razie nawet na naszym forum takich przypadków nie było . Zresztą na usg raczej byłoby już coś widać .

s_a_j - dzięki, na humor mam świetny, właśnie się zastanawiam, czy prać dziś, czy jutro cały dzień...chyba jutro jednak . Najbardziej spodobały mi się takie mini - tenisóweczki, jak znalazł na lato, mięciutkie takie na podeszwie .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-14 o 13:13
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:13   #3044
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Pytanie, czy dla szefa i kadr też wtedy kasy nie było. Wątpliwe...

A szarlotkę też bym zjadała sobie, dobre ciasto na taką pogodę - od razu cieplej się człowiekowi robi.
wypłata na pewno była i to pewnie z nawiązką, z rybką i wszystkimi innymi dodatkami......
Stary 2011-01-14, 13:21   #3045
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Madelim moja za kazdym razem kregoslup wystawia, pupe nawet nie wiem, bo lekarz powiedzial, ze plci nie moze okreslic, ale TZ wlasnie mowi, ze pupe i owszem wystawila .
Ja, mam nadzieje, ze plec sie nie zmieni, no tak nastawiona jestem na dziewczynke juz, ze chyba jakiegos szoku bym dostala .
Wera marsz na IP!, z wodami nie ma zartow, a lepiej isc raz za duzo, jak za malo, naprawde !, tu o Twoje dziecko chodzi!.
Nic ja zmykam po dzieciaki, z nimi na zakupy, do Mc Donalda, (bo inaczej nie ide rodzic :P), a pozniej odpoczynek w domu, jutro mam zamiar spac do oporu .
Jakos ciesze sie, wizja ujrzenia niedlugo malenstwa, byle tylko nie w czasie kiedy odbieram mlode ze szkoly , tak moze sie rodzic kiedy chce
A może Wera sobie poprostu nawkręcała, bo tak bardzo chciała by u niej cos się zaczęlo wczesniej dziać, nastraszyła nas i tyle a dobrze wie, że nic sie nie dzieje..ja to tak tłumacze, bo jak zrozumiec taki brak odpowiedzialności...cos się dzieje, mozliwe, że wody się sacza i olac sprawę... Werka....troche więcej zdrowego rozsądku.,

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 13:23   #3046
_havana_
Raczkowanie

Witam !
Wiem, że rzadko się udzielam, ale mam nadzieję że pomożecie mi w nurtujących mnie pytaniach.
Na początku składam serdeczne gratulacje dla Dewi
madelinem ja właśnie też chciałam się dowiedzieć jak to jest z tym czopem bo u siebie też zauważyłam pare dni z rzędu taką gęstą budyniową wydzieline, ale nie miała zabarwienia brązowego ani różowego.
Słyszałam, że czop może odrywać się w kawałkach ....
I mam jeszcze taka dziwne uczucie jakby mi sie rozwarcie robiło. Dosłownie jakby główka miała za chwile wyskoczyć... Jak siedze to czuje swoją mała jakby mi sie dosłownie otwierała. Trwa to chwile i przechodzi. Czy możliwe że odczuwam w ten sposób skurcze przepowiadające?
Główka jest już niziutko a szyjka miękka i mocno skrócona. To wiem z ostatniej wizyty z 4.01.
Wera śluz raczej tak by nie leciał... ja bym już pędziła na IP

I jeszcze mam pytanie do mam które już urodziły i karmią piersią.
Czy zmieniłyście jakoś specjalnie swoją diete? Boję się że będę musiała zrezygnować ze swoich ulubionych dań albo owoców
Stary 2011-01-14, 13:24   #3047
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Justine - chyba sobie zacznę zapisywać komu i jak się śniłam, hehe. Ciekawe, jak mnie sobie wyobrażacie.

Wiecie co, wczoraj wieczorem mąż robił mi fotki brzucha z komórki i na jednym widać nóżkę Małego. Jak wróci z pracy, to postaram się wstawić.

Co do wypłat i premii męża - u niego jest dziwna sprawa - ma szefa w Toruniu, szef szefa jest w Bydgoszczy (bo gazeta męża jest spółką z inną, Bydgoską), a tak ogólnie właścicielami spółki są Niemcy, którzy raz na ruski rok przyjeżdżają na "inspekcję". I tak szef z Torunia jest do rany przyłóż - super człowiek, co obieca to zrobi i dopilnuje, ale już ten z Bydzi ma fochy straszne czasami...na razie mąż nie narzeka, ale zobaczymy od Lutego, jak dostanie ten awans, dojdzie mu roboty na pewno, a jakie za tym pieniądze pójdą - to się okaże, mam nadzieję, że go jakoś docenią.
Głownie z awatara i w głowie mam jeszcze jedno zdjęcie Twoje. Pamiętasz kiedyś wybrałaś sie na jakąs wycieczke z męzem i wstawiłas fotke juz taką ze sporym brzuszkiem na środku jakiejś ściezki w lesie???Pamietasz.. mi jakos tak utkwiło w pamieci

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 13:24   #3048
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Pusto dziś - chyba wszystkie cierpimy z powodu pogody - beznadziejna, przynajmniej u mnie.

Ostatnio nie rozpoznaję samej siebie - albo latam po domu i najchętniej wszystko bym sprzątała, przestawiał, myła etc., albo cały dzień bym spała...teraz też siedzę, ale oczy mi się zamykają, a przecież spałam do 10.30.
pusto jest bo gabishing prosiła o mało postów i stosujemy się do jej prośby
ta pogoda, nic dodać nic ująć.........
Stary 2011-01-14, 13:25   #3049
vilya
Zadomowienie

dziewczyny bo robię kartkę na złote gody dla cioci i jej męża (to jest rodzina od strony męża) i zastanawiam sie jak zacząć czy wypadka mi pisac same imiona i to teraz czy zdrobniale czy normalnie czy pisać ciociu i wójku. Na zaproszeniu mamy ogólnie że zapraszamy Państwa Xi Y a na dole podpisy są juz typu Kasia i Sławek. Jak myślicie?

A iznalazłam na necie takie życzenia, jak się wam podobają?

Z okazji jakże pięknych -
................. Godów życzymy Wam
abyście dalej szli przez życie,
trzymając się mocno za ręce
zawsze uśmiechnięci , zawsze razem,
zawsze pewni swoich uczuć...
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:31   #3050
_havana_
Raczkowanie

vilya to chyba zależy jak blisko z nimi jesteście. Jeżeli macie dośc dobry kontakt to ja bym napisała same imiona tak jak na zaproszeniu
Stary 2011-01-14, 13:33   #3051
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Ojjj....ale bym kebaba zjadła....chyba muszę powiedzieć mężowi, ze ma kupić mięsko i bułki i zrobię. Takiego gotowego nie będę jadła bo jeszcze coś Małej zaszkodzi.

A mój Aniołeczek najadł się i teraz śpi A mamusia ma chwilkę na wizaż, pralka kończy pranie, zmywarka włączona domek ogarnięty. Jeszcze mi obiadek został, ale to za chwilę.
Muszę wejść na Allegro bo Esterka ma urodziny we wtorek i coś chce jej wybrać. Poza tym zastanawiam się co kupić mojej koleżance na ten ślub.
Dajemy jej pieniążki, ale ona jest w ciąży i chciałam jej kupić coś dla Dzieciaczka.
Myślałam o zestawie startowym Tommee Tippe, jak uważacie może być?
Oooo narozrabiałam tym kebabem

Fajny pomysł, ja mysle, że taki zestaw Tommy Tippe fajny pomysl. Sama go mam i jest naprawde świetny ma aż 4 butelki, 2 smoczki, kubek niekapek i smoczek uspokajajcy.

Ale to allegro to wygoda...dla mnie raj..jak ja z domu się nie ruszam lezec musze, to bym nic dla dzidzi nie miała albo męza ganiała ale wtedy nie miałabym tej przyjemności z robienia zakupów..a tak wchodze , znajde coś pokazuje męzowi i zamawiam mąz płaci i za kilka dni jest..jaka radośc

Widze, że tylko ja tu tak szaleje z postami..ale co Tu robic z Wami czas szybciej leci...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 13:36   #3052
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

MARIKA myślę, że zestaw tych butelek TT to fajny prezencik

havana to pewnie czop, może odchodzić długo i po kawałeczku

vilya moja siostra to odpowiedziała by ci tak: podpisz się imieniem i nazwiskiem, bo potem będą zachodzić w głowę od kogo to (siostra polonistka)
A życzenia są ładne
Stary 2011-01-14, 13:37   #3053
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

MARIKO no cóż, może do mojej córeczki przemówią chociaż spokojne słowa... Bo mnie normalnie już brak cierpliwości do niej P.S. Bossssskie zdjęcie w avatarze!

gabishing to może posłucha swojej imienniczki!

wera marsz na IP! Podzielam zdanie gabishing - jak tak to narzekasz, że nic się dzieje, a jak coś jest nie tak jednak to uciekasz od problemu.

ligotko błagam, ja nie wytrzymam jeszcze następnych tygodni... ale przestałam codziennie myśleć i się łudzić że "może dziś urodzę" więc to już jakiś postęp

Znam ten ból gdy problemy sie kumulują...ja sporo kopów od zycia dostałam...ale zycze powodzeni by szybko sie rozwiązały..a jak juz Garbysia się pojawi wszystko inne przestanie być wazne..a spuchniete nogi..uroki ciąze, nie chciałabys zobaczyć moich jak trochę pochodze...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 13:40   #3054
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Oooo narozrabiałam tym kebabem

Widze, że tylko ja tu tak szaleje z postami..ale co Tu robic z Wami czas szybciej leci...
o tak narozrabiałaś........ hehe
teraz to i mnie ssie na kebaba...........

po prostu nadrabiasz........

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
hehe, bo ja nie biję dzieci a Gabrysia ma charakterek i olała ciotkę Lilijkę
Stary 2011-01-14, 13:42   #3055
olbka
Zadomowienie

a ja dzisiaj tylko latam do kibelka... Normalnie tylko bym sikała co chwila...

Zestaw butelek - fajny pomysł

aha - ja mam jazde na nutellę. Dzisiaj ma mi TŻ kupić...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:48   #3056
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj tylko latam do kibelka... Normalnie tylko bym sikała co chwila...

aha - ja mam jazde na nutellę. Dzisiaj ma mi TŻ kupić...
ja miałam tak w nocy, co 45 min do kibelka bo dzidziuś znalazł sobie zabawkę nową

ja zjadłabym budyń........ oczywiście nie mam tyle mleka
Stary 2011-01-14, 13:50   #3057
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
no to gdzie w końcu rodzisz?? na Inflanckiej??

ja byłam wczoraj na ostatniej wizycie w przychodni u mojej ginki, nie badała mnie już wewnętrznie żeby nie zaburzac flory bakteryjnej i nie pobudzac porodu, w sobote mam iśc do niej na dyżur na KTG jak wszystko będzie OK to za tydzien znów KTG na IP a jak nie to wcześniej, kazała wozić już torbe ze sobą na wszleki wypadek, w tygodniu kiedy mam termin juz mam być co drugi dzien na KTG gdyby nic się nei zadziałąo do 27 stycznia to czekam do 3 lutego i na patologię na wywołanie mam iśc, porozmawialiśmy sobie z nią z moim TŻ jak wygląda poród w tym szpitalu gdzie chcę rodzić i baaardzo ale to baardzo mnie uspokoiła i jego troszkę też

ja mam taki umierkowany syndrom wicia gniazda, chodze i sprzątam jestem w trakcie prania rzeczy dla ludzika jutro jeszcze wieszamy półki i zacznę układac wszystko, do szpitala mam częściowo spakowaną torbę bo jeszczez piorę rzeczy wiec nie chcialabym zacząć rodzic np. dziś ale pewno nie zacznę bo jakoś tak przeczucia nie mam

u mnie zaraz 39 tc... ale zleciało
tak, o ile raptem nie urodze we własnej wannie, to wybieram się na INFLANCKĄ także- dawaj relację, opis itp...cokolwiek wiesz- podziel się

a w ogóle- dzien dobry! Żyję...
słuchajcie- wczoraj to jakas masakra była ze mną- napuchłam jak balon, biegałam do wc (na dwójkę jak to mówi TŻ) chyba ze 4 razy...i wstawałam tylko na siusiu i dalej spać...przespałam pewnie w sumie z 16 godzin, może nawet więcej!
Oczywiscie nie pojechałam do rodziców, no bo jak?
Dziś TŻ wychodzi z pracy wczesniej i jedziemy tak na chybcika, aby tylko zdążyć sie jeszcze z rodzicami zobaczyć.
A właśnie- moja mama, strasznie się zestresowała tym moim puchnięciem...obdzwoniła wszystkich swoich znajomych połozników, lekarzy pierwszego kontaktu, zielarzy itp (niezłe grono sie z tego uzbierało- potem dostałam 1,5 godzinną relację z tych wszystkich rozmów) no i "zaocznie" dostałam diagnoze słabej wydolności nerek (jakbym sama sobie nie umiała takiej diagnozy postawić- przeciez jak się puchnie to woda się zatrzymuje, wiec wiadomo- nery!)...no i jakiś tam znajomy lekarz mojej mamy kazał kupić DEBELIZYNĘ- pastę na oczyszczanie nerek,dostepna w aptece- na ulotce nie ma info czy można w ciaży stosować czy nie...niby facet jest ginekologiem więc powinien się znać...ale mojej ginki nie ma aż do wtorku, ja nadal spuchnięta, choc już trochę mniej niz wczoraj- nie wiem co robić.
Stosowała może któraś z was?
Druga sprawa- inny znajomy mamy lekarz (znam go nawet osobiście) zwrócił uwagę mojej mamie, ze moje zwyrodnienie kręgosłupa to przecież kwalfikuje mnie do CC!
Dziewczyny moja ginka oglądała moje wyniki (MRI kregosłupa) i nic nie mówiła o tym...a ten tu (leczył mnie jak byłam jescze w LO) do mamy z textem czy ja dam radę urodzić? Bo przecież przy takim zwyrodnieniu jak ja miałam (w liceum -ile to lat temu a on pamięta?! )to ja nie wyprę dziecka...no i kazał mi zrobić MRI i jakiś pomiar rozstawu miednicy (czy się główka przeciśnie)...kurde..tera z, w końcówce ciąży raptem się wszystkim zachciało badań?!
A w przychodni u mnie - babki na rejestracji do ortopedy (żeby dostać skierowanie na MRI) się smieją, że najszybciej na wizyte mogą mnie na kwiecień zapisać!
jadę dziś do rodziców, mama się na "kawkę" wieczorną umówiła z tym znajomym lekarzem- jak dojedziemy na czas- to będe miała okazję go podpytać, bo nie ukrywam- troche paniki zasiał mi w głowie...a teraz doczytuję dalej, bo produkujecie się niemożliwie

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:55   #3058
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
ja miałam tak w nocy, co 45 min do kibelka bo dzidziuś znalazł sobie zabawkę nową

ja zjadłabym budyń........ oczywiście nie mam tyle mleka
ooo... wczoraj wieczorem też mnie tak naszło i jadłam czekoladowy- mój ulubiony
a kebabem to mi Justine nie zrobisz smaka bo w środe po feralnej wizycie w szpitalu pojechaliśmy na naszego ulubionego kebaba ostatnio przestałam dbać o kalorie- jak bede karmic cycem to schudne a teraz jem

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 14:02   #3059
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
ooo... wczoraj wieczorem też mnie tak naszło i jadłam czekoladowy- mój ulubiony
a kebabem to mi Justine nie zrobisz smaka bo w środe po feralnej wizycie w szpitalu pojechaliśmy na naszego ulubionego kebaba ostatnio przestałam dbać o kalorie- jak bede karmic cycem to schudne a teraz jem
kochana ja tu już kombinuję, jak Was sprowadzić na złą drogę w przyszły piątek bo mam na coś ochotę tylko jeszcze nie wiem na co...... kombinujcie.....
Stary 2011-01-14, 14:05   #3060
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
tak, o ile raptem nie urodze we własnej wannie, to wybieram się na INFLANCKĄ także- dawaj relację, opis itp...cokolwiek wiesz- podziel się

a w ogóle- dzien dobry! Żyję...
słuchajcie- wczoraj to jakas masakra była ze mną- napuchłam jak balon, biegałam do wc (na dwójkę jak to mówi TŻ) chyba ze 4 razy...i wstawałam tylko na siusiu i dalej spać...przespałam pewnie w sumie z 16 godzin, może nawet więcej!
Oczywiscie nie pojechałam do rodziców, no bo jak?
Dziś TŻ wychodzi z pracy wczesniej i jedziemy tak na chybcika, aby tylko zdążyć sie jeszcze z rodzicami zobaczyć.
A właśnie- moja mama, strasznie się zestresowała tym moim puchnięciem...obdzwoniła wszystkich swoich znajomych połozników, lekarzy pierwszego kontaktu, zielarzy itp (niezłe grono sie z tego uzbierało- potem dostałam 1,5 godzinną relację z tych wszystkich rozmów) no i "zaocznie" dostałam diagnoze słabej wydolności nerek (jakbym sama sobie nie umiała takiej diagnozy postawić- przeciez jak się puchnie to woda się zatrzymuje, wiec wiadomo- nery!)...no i jakiś tam znajomy lekarz mojej mamy kazał kupić DEBELIZYNĘ- pastę na oczyszczanie nerek,dostepna w aptece- na ulotce nie ma info czy można w ciaży stosować czy nie...niby facet jest ginekologiem więc powinien się znać...ale mojej ginki nie ma aż do wtorku, ja nadal spuchnięta, choc już trochę mniej niz wczoraj- nie wiem co robić.
Stosowała może któraś z was?
Druga sprawa- inny znajomy mamy lekarz (znam go nawet osobiście) zwrócił uwagę mojej mamie, ze moje zwyrodnienie kręgosłupa to przecież kwalfikuje mnie do CC!
Dziewczyny moja ginka oglądała moje wyniki (MRI kregosłupa) i nic nie mówiła o tym...a ten tu (leczył mnie jak byłam jescze w LO) do mamy z textem czy ja dam radę urodzić? Bo przecież przy takim zwyrodnieniu jak ja miałam (w liceum -ile to lat temu a on pamięta?! )to ja nie wyprę dziecka...no i kazał mi zrobić MRI i jakiś pomiar rozstawu miednicy (czy się główka przeciśnie)...kurde..tera z, w końcówce ciąży raptem się wszystkim zachciało badań?!
A w przychodni u mnie - babki na rejestracji do ortopedy (żeby dostać skierowanie na MRI) się smieją, że najszybciej na wizyte mogą mnie na kwiecień zapisać!
jadę dziś do rodziców, mama się na "kawkę" wieczorną umówiła z tym znajomym lekarzem- jak dojedziemy na czas- to będe miała okazję go podpytać, bo nie ukrywam- troche paniki zasiał mi w głowie...a teraz doczytuję dalej, bo produkujecie się niemożliwie
Mi sie zbiera woda w organiźmie i jedyne co mi na to lekarka zaleciła to LEŻENIE wtedy nerki lepiej pracuja i pozbedziesz sie wody w organiźmie bedziesz częściej i po wiecej sikać...sprawdzone..u mnie poskutkowało, więc leze dalej.

24.02.2011 r.

Nadia:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości