|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Scio ja też chodzę do gina z mężulkiem, wchodzi ze mną do gabinetu.... a to wredne babsko to co?? wstydzi się chłopa z tym co ma między nogami? seks w ciemnym pokoju, pod kołdrą i z przepaska na oczach, żeby nic nie widział?! no to szczerze jej współczuję..... ach szkoda się denerwować takimi "babsztylami"
A co do przytulanek z mężem...też się spinam... a najgorsze jest to że nawet mnie juz zbierze, zaczynamy sie kochać to mi w połowie ochota mija i d... blada! Biedny ten moj tż.... ![]() 83monia ja jeszcze nic nie wiem o genetycznych bo nie rozmawialam z lekarzem na ten temat.... Co do niezrośniętych komór serca - siostrzyczka mojego tż (teraz ma 4 latka) urodziła się własnie z niezrośniętymi komorami, lekarze kazali czekać, że jak przez rok się nie zrosnie to operacja, prowadzili ja lekarze w Prokocimia i do roku czasu wszystko pięknie sie zroslo i żadnej operacji nie miała ![]() Oliweczka moja gin pracuje w szpitalu, w którym zapewne będę rodzić bo nawet mojej tesciowej poród odbierała ![]() Strasznie bym chciała, żeby była obecna przy porodzie.... ale wątpie czy akurat będzie mieć wtedy dyżur..... Nie chce zapeszać ale chyba mdlości minęły ![]() Aaaa i tak z innej beczki jakby któraś była zainteresowana.... w biedronce sa bodziaki z dlugim rekawem po 3 zł (bardzo fajne jakościowo) a w przyszlym tyg rajstopy niemowlęce za 7 czy 7,99 jakoś tak ![]() Kurcze jak ja bym już chciała kompletować wyprawkę....ale wolę jeszcze poczekać eh.... ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Głosy na przystojniakow oddane
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
dzis pytam arturka - jak chcesz zeby brat mial na imie? "twardy!"
![]() oliweczka - nie spotkała sie zeby nie bylo usg u gina, ale jakosc moze byc diametralnie różna... moze tez nie chciec ci robic w kazdej wizycie, co gin to inaczej. jak pisaly dziewczyny wyzej - rzysługuja ci 3 usg, oczywiscie jak lekarz zaleci wiecej to i wiecej edziesz miala. ja mialam i mam co miesiac, kazal nawet brac ze soba recznik do wytarcia brzucha od tego zelu bo moze sie u niego skonczyc... a chodze (mowie o dwoch ciazach) juz do 3 gina a w teso za 2 bodziaki płącisz jak za jeden u nas serduszko też sie zarosło jak miał 1,5 roku, jeszcze po 3 urodzinach idziemy do kardiologa na sprawdzenie ostatnie. i do orotopedy bo troche koślawi stopy. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-14 o 11:20 |
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
BAN stały
|
Carmela ale fotogeniczne dzieciątko-Twojemu się 5 należy
![]() Dziękujemy za głosy. Bartessa wracaj i opowiadaj. Beatko kciuki i za Ciebie zaciśnięte Poczytam o tych obrożach ale w piździet wywiozę je. Myślałam zrobić wielki ogrodzenie z wybiegiem ale dwa psy jak nasraja,to śmierdzieć będzie jak zawieje. Teraz mam już pod śniegem g***o na g***ine i nie nadążamy ze sprzataniem. A wczoraj późnym wieczorem wróciły z dworu a rano o 5 tyle srak w spiżarce,że masakra. Czy ja im za dużo jesć daję.Chyba odrtuje im organizmy. Same kłopoty z nimi. Scio miałam napisać wczoraj a zapomniałam-mogłaś powiedzieć po cichu ale żeby zołza słyszała-widzisz ty ze mna wchodzisz a tymi biedynymi paniami nie ma kto.Jakby sobie same dzieci zrobiły. Ring to dla mnie śmiech na sali i wszystkie tym podobne. Ja też wczoraj jakdłam pizzę ale te smakołyki,o których piszecie-nawet nie wyobrażam sobie smaku bo nie znam Pieleszko Kochana wytrzymasz.Wpuszczaj jednym uchem a drugim wypuszczaj.Wiesz jakie to fajne? Kiedyś przejmowałam się każdą miną,słowem rozmówcy i się nabawiłam nerwicy do leczenia a teraz mam wszystko gdzieś.Nikt mi jesć nie daje i jak sie komuś nie podoba nie musi ani do mnie przyjeżdżac,rozmawiać,pat rzeć. Słoneczko weź apap spokojnie ![]() Ja mam USG na każdej wizycie. Jestem na etapie kupowania karuzeli do łóżeczka. Ciekawe co mi z tego wyjdzie bo jak zwykle kupuję moim sposobem Tak jak wanienkę Fisher i całą masę innych. |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
nerola - jak mówi moja koleżanka "miej wyrąb*ane a będzie ci dane"
![]() a ja bym ogrodzenie zrobiła jednak i powiedzmy raz w tygodniu sprzatala kupy (mojemu przywiazanemu do sznura tak robiliśmy), to lepiej niż zasrane podwórko... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-14 o 11:37 |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola juz przeszła głowa, zjadłam coś więcej na siłę i jakoś ciągnę ale słabo mi jest chyba ciśnienie mam niższe a kawa nie wchodzi ..... wszystko mi w gardle stoi
|
|
|
|
#4687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Też już dziś nie mogę zagłosować
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczne!!! ![]() Cytat:
|
|
|
#4688 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bidulko-ja właśnie chlipię kawkę. Dobrze,ze główka przestałą bolec ![]() Moze się połóż albo otwórz okno i pooddychaj głęboko |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zawsze byłam nerwusek, ale raczej wyładowywałam sie na najbliższych ludziach, a to i tak rzadko.. a teraz krzyczę na "obcych" ludzi z byle powodu i to już od jakiegoś tygodnia... jeszcze trochę,a będą mnie omijać koledzy baaardzo szerokim łukiem... po prostu wszystko mnie tak irytuje, że nie wytrzymuję i w ogóle ludzie mnie strasznie denerwują i męczą wszyscy bez wyjątku włącznie z mężem i przyjaciółką.. chyba potrzebuję wyemigrować gdzieś na czas ciąży do jakiejś pustelni bo jak jeszcze trochę będe miała taki "humorek" na podk..wie to mnie wszyscy znielubią...ale wzięłam trzy głębokie wdechy i póki co mi lepiej...
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja już sama do siebie mówię.Ten cały czas w pracy a ja z dzieciarami w domu,ze świata nie widzę. Fajnie idzie zdziczeć.Wizyta u lekarza,na poczcie to juz wycieczka planowana od tygodnia co najmniej
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a co sądzicie o tych detektorach?
![]() http://allegro.pl/promocja-detektor-...394865414.html http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...408448965.html http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...409488952.html Też postanowiłam kupić Tylko zastanawiam się, czy kupić ten tańszy tylko do odsłuchu bicia serduszka, czy ten co jeszcze pokazuje tętno dziecka ?
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
A mówię Ci jaki on przystojny....
i ładnego zapachu używa ![]() Ja myślałam że nawet na NFZ to w standardzie usg jest za każdym razem, no chyba że któraś trzy razy w tyg chodzi mój gin ma usg w gabinecie i każdej pacjentce robi usg chyba bo jak czekam w poczekalni to zawsze na klucz zamyka drzwi na dopochwowym bo akurat ma kozetke ma wprost drzwi i gdyby ktoś czasem wszedł niechcąco to miałby niezły widok no i słychać jak skrzypnie zamek w dzwiach jak pacjentka wejdzie to wiadomo że usg ma a ja zapytać muszę czy juz przez brzuch będzie usg można zrobić bo mi się to dowcipne znudziło to go oswieciłam po co. A potem: a to tobie też tak będzie robić? jego mina - bezcenna ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
nie martw się biedna, nie tylko Ty w dziczy mieszkasz ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
A popróbujcie na tej licytacji kupić, używany ale na pewno sporo taniej będzie i z LCD jest. http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...406873482.html
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 3 usg przysługują w ciazy - to minimum. o ile lekarz nie zaleci inaczej to na 3 kończą niektórzy. a niektórzy robią przy każdej wizycie, bo nfz za to tez oddaje w ramach kontraktu |
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę sobie niuni posłuchać i spróbuje cos nagrać, może mi się uda
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ech.. rozmarzyłam się...
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
nie no Nerolka to ty faktycznie potrzebujesz mocnych filmów aż strach się bać co Cie zadowoli
![]() ![]() Ja też na całkowitym odludziu mieszkam jesem "dziołcha z pod lasa" dosłownie sarny mi po placu chodźą nie wspomne o zającach ukrywających się pod szopą przed myśliwymi i stadzie bażantów natura mnie normalnie oblazła |
|
|
|
#4698 |
|
BAN stały
|
Wszystkie te detektory są b.dobre!!!
Ale ja im nie daję żryć po 18 tej już. One chyba trzymają a jak już są w spiżarce,to puszczają całą zawartość jelit.Inaczej być nie może. Tak bliziutko pochodzą. Ja potrzebuję mega mocnych-facet w wypożyczalni powiedział,ze juz dla mnie nic nie ma ![]() Ciekawe jak mój meżuś wytrzymałby z dwiema ciężarnymi rozdartymi,pyskatymi babami Pieleszko.Próbujemy? |
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia się tak schowała że nic nie usłyszałam, tylko swoje tętno
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Która Dziewuszka pisała o bodziakach w biedronce ? ;>
One jakoś teraz na gazetce są czy jak ? ;>
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
idę gotować
a potem do lekarza
|
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Justi ja odliczam do ko.nca szychty a potem sruuu do tesco czeskiego wydać parę koron Nerolka ale to możesz mieć rację psy się nauczyły robić tam i to jest ich miejsce no masakra ojjjj skąd ty na takie filmy bierzesz nerwy
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny możemy prosić o głos
![]() dziekujemy https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-133667.html |
|
|
|
#4705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakieś pół godzinki temu wpadłam na genialny wręcz pomysł i sobie włączyłam muzykę z youtuba w słuchwakach i mam wszystko i wszystkich gdzieś - słucham sobie i klepie swoją robotę i lepiej mi sie robi.. no i byłam na spacerku do sklepu - ale na dworze cieplutko!! nic tylko pójść gdzieś na spacer... zazdrtoszczę Wam dziewczynki tych domów pod lasem... i pomyśleć, że ja-leśnik a w bloku się męczę....
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny po długim czasie
![]() Jakoś ciężko mi przysiąść porządnie do Wizażu, bo mi mdłości doszły ponownie - tydzień przerwy tylko miałam... Jestem w okolicach 16-ego tygodnia, więc to już trochę długo... :/ No i chyba mi gdzieś macica uciska na płuca, bo dostaję zadyszki nawet na siedząco... cudownie... A USG mam robione co wizytę - tylko, że ja chodze prywatnie - ale płace niewiele - bo 50,- i oczywiście przychodze na określoną godzinę, więc jest spory komfort (w poprzedniej ciąży chodzilam na NFZ i porządnie sobie tyłek wysiedziałam w poczekalni, że już niewspomnę o conajmniej "niezadowolonych" pacjentkach ze schorzeniami, jak wywolywali poza kolejką te ciężarne ![]() No i ostatnio trwało to USG dość długo, bo faktycznie lekarka robiła jakieś pomiary - to bylo w 13 tygodniu - więc wynikałoby z tego, że to chyba to genetyczne było - chociaż w sumie nic nie mówiła, więc jestem trochę skołowana - muszę ja spytac następnym razem ![]() Ależ bym chciała, zeby dzieciątko już tak konkretnie się poruszało, żeby się nie denerwować czy wszystko w porządku... Myślę, że lada moment powinno... juz czasami jakby, jakby... ale to nic pewnego... może mi się tylko w brzuchu przelewa...
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
fajnie jak już czuc dzidzie w brzuszku
ja to jeszcze daleka droga...
|
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam, ze w drugiej ciaży ruchy można poczuć - średnio jakieś dwa tygodnie szybciej - niż w pierwszej - i ja właśnie liczę na takie przyspieszenie
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rajstopki chyba są w gazetce. No i ładne widziałam komplety dla dzieci ale tak na 6 mcy.Cytat:
To go tak na głęboką wodę rzuciłaś, ani nie miał czasu się nastawić psychicznie ![]() Oj, bardzo fajnie. Ale też już niecierpliwie czekam na jakieś konkretne, zdecydowane ruchy na razie bardzo delikatnie![]() Wzięło mnie na sprzątanie, odkurzyłam dom, poskładałam co trzeba, i piekę sernik na zamówienie męża
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma ich w gazetce, u mnie były bodziaki po 3 zl, kurteczki na maluszki po 10zł! i jakieś komplety.... a rajstopki sa w gazetce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Zakończone: 2

ja zawsze byłam nerwusek, ale raczej wyładowywałam sie na najbliższych ludziach, a to i tak rzadko.. a teraz krzyczę na "obcych" ludzi z byle powodu i to już od jakiegoś tygodnia... jeszcze trochę,a będą mnie omijać koledzy baaardzo szerokim łukiem... po prostu wszystko mnie tak irytuje, że nie wytrzymuję i w ogóle ludzie mnie strasznie denerwują i męczą wszyscy bez wyjątku włącznie z mężem i przyjaciółką.. chyba potrzebuję wyemigrować gdzieś na czas ciąży do jakiejś pustelni bo jak jeszcze trochę będe miała taki "humorek" na podk..wie to mnie wszyscy znielubią...

to go oswieciłam po co. A potem: a to tobie też tak będzie robić? jego mina - bezcenna

a rajstopki chyba są w gazetce. No i ładne widziałam komplety dla dzieci ale tak na 6 mcy.