|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
kolanko - widze ze ty prawdziwa specjalistka w tych sprawach, zawodowo sie zajmujesz takimi sprawami ?
dziekuje za fachowo odp. dzialki o ktorych mysle sa przy glownej drodze, przy nich sasiaduja juz zabudowane dzialki wiec wydaje mi sie ze moga byc uzbrojone, ale zapytam kolezankę ktora kupila wlasnie jedna z nich. A kazda działka budowlana ma taki narzucony plan zabudowy ? co on okresla ? konkretne polozenie budynku,w jakiej odleglosci od granic działki moze byc budynek(pamietam z budowy rodzicow tylko ze sa jakies przypisy ze iles tam musi byc metrow od granicy dzialki postawiony budynek). |
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Katunia zakupem działek nie zajmuję sie zawodowo, ale skończyłam projektowanie, wiec wiem o co w tym wszystkim chodzi.
Aby wybudować dom potrzebna jest decyzja o warunkach zabudowy, która okresla jak powienie wygladać budynek i tego trzeba sie dokaldnie trzymac podczas projektowania, bo jesli budynek nie będzie zgodny z wytycznymi tam podanymi, to nie zostanie wydane pozwolenie na budowę. Taką decyzje dołącza sie do projektu. Ale niektóre tereny miasta posiadaja juz miejscowe plany zagospodarowania ternu, które okreslaja te wytyczne juz z góry i nie można ich mieniać. Jesli chodzi o odleglosci, to linia zabudowy 9 front budynku od granicy dzialki z drogą dojazdową) min. 5 m- ale to okresla plan lub decyzja ( 5, 6, 7 m - zależy jak jest narzucone). Z boków 4 m od granicy ścian z oknem, 3 m od granicy sciana bez okna. W urzedzie na decyzję o warunkach zabudowy czeka się 2 miesiace, a plan miejscowy wydawany jest w ciagu 7 dni. W decyzji mozna się dogadac jaki się chce dom wybudować- wazne by był podobny do tych, które już stoja i mozna się od decyzji odwoływać i prosić o zmiany. natomaist miesjcowy plan narzuca wszystko i nic nie mozna zmienic, bo uchwala go rada miejska. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-01-14 o 13:57 |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
kolanka - no wlasnie o tych odleglosciach od granic myslalam. Juz wiem wiecej wiec dzieki za informacje
|
|
|
|
#3664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam was na 2 razy bo nie chce żeby mi cytaty ucięło
![]() zacznę od tego że mąż załatwił co miał załatwić rano i o 10 był z nami więc dałam się namówić na wypad do tesco bo są promocje na ciuszki, rano jak to rano ludzi nie było promocji też nie... oszukali nas zawsze kupujemy tam 3paki bodów itd a teraz podnieśli cenę wyjściową żeby ją obniżyć i nie kupiliśmy.. buale skoczyliśmy do staurna po płytę dla kumpla bo miał urodziny i wiecie co zrobiłam!!!!!!!!!!!!!!!!! !! zostawiłam auto nie zamknięte z kluczykami w drzwiach!!!!!!! na szczęście byliśmy tak z 15 minut i nic się nie stało ale mąż mało mnie śmiechem nie zabił ![]() ciekawe co by było gdyby ktoś buchnął auto... nie zamknięte kluczyki w drzwiach.. jestem rozkojarzona jak z Patem w ciąży ![]() Cytat:
mogę prawda ![]() ![]() ![]() szczególnie że jest fajny bo mówiąc do dziecka coś w stylu e zdawało ci się nie niemożliwe on wie że mu nie wierzymy jeszcze pare takich sytuacji i przestanie co kolwiek nam mówić bo i tak mu nie uwierzymy.. więc pomysł mi się podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jeeeeeeee ale Ci dobrze fajnie że byli rodzice, odpoczęłaś, daj znać jak malutka itd no i przede wszytkim jak ty i samopoczucie ![]() Cytat:
hahaha a filmem naprawdę miło się zaskoczyłam byłam na nim z przyjaciółką i obie się zdziwiłyśmy na plus ![]() aaaa i nóżki Miłka... mrrrr zchrupałabym ![]() tak prosze koniecznie i napisz mi potem co myślisz ![]() no tak chyba żeby.. lody w galeriii dominikańskiej ![]() a co do filmu to ciekawe czy byś rozwiązała zagadkę i kiedy a nawet bym rzekła 2 zagadki ja pierwszą rozwiązałam dosyć szybko ale końcówka - miałam przypuszczenia ale się miło zaskoczyłam że jednak ciut inaczej ![]() Rosi brawa dla męża super że nia ma takich "książęcych" zapędów że trzeba mu podać... takich chłopów to ja lubie ![]() to nadrabiam dalej ![]() ![]() a aa aaa upiekłam szarlotkę
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szarlotka mniam ![]() w k.sie do Ciebie rozpisalam ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- oooooooo dzis dopiero odkrylam ze sa nowe odcinki Gotowych na wszystko !! jaka ja zacofana jestem!! nie moglam sie doczekac 7 serii na na fox life juz 7 odcinek! wlasnie wlaczam na necie gotowe... i ogladam - ciekawa jak jest siodma seria, co tam wymyslili... Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-01-14 o 14:29 |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher biedny Domiś, mam nadzieję że szybko mu przejdzie, a co do pracy to najważniejsze robić co się lubi
![]() Gucioluś super że tak cie szef wypatrzył bardzo fajnie wpadłaś mu z pracownicze oko ![]() a co do umuzykalnienia to nie jest tak że musisz, ja głosu nie mam do śpiewania, na instrumentach grać nie potrafię chyba że na dzwonkach chromatycznych ale dzieciom na nich nie gram - nauczyłam sie w studium, (kiedyś próbowałam grać jak byłam mała na pianinie ale zrezygnowałam) i co i pracuje daje rade teraz są płyty z muzyką więc nie musisz grać, a śpiewasz z dziećmi albo z podkładem zresztą dzieci cię nie wysmieją ooooooo pani nie ma głosu prędzej dorosły absolutnie nic sie takiego w pracy nie dzieje zresztą tak jak pisałam większość piosenek uczysz słów a śpiewają z płytowym podkładem a do tego w przedszkolach jest rytmika gdzie pani rytmiczka z nimi śpiewa uczy a ty tylko wtórujesz dzieciom i śpiewasz potem z nimia jeśli chodzi o studia to powiem ci szczrze że na mgr wogólnie nikt nie wymagał od nas śpiewu prędzej zapisu nut czy wyklaskiwania czy też grania na dzwonach ale to pałeczką stukasz , i tyle wszystkie sobie radziły nie mając z tym wogóle styczności wcześniej a na licu mięliśmy nawiedoznego pana który kazał śpiewać i grać ale robiłyśmy to wspólnie więc też pikuś
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher - biedny ten maluszek Twoj-gorace usciski dlaniego zeby wyzdrowial. Widzisz odkrylas swoje powolanie zawodowe
Czasem czlowiek musie wicej poszukac i wie co chce na prawde robic.
|
|
|
|
#3668 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
wreszcie złożyłam pozew. Uff... Kościół to straszna instytucja. Dzisiaj dowiedziałam się, że za mało zarabiam, bo przedstawiłam zaświadczenie o zarobkach 1000 zł netto (bo tyle mam "oficjalnie"). Na co ksiądz mi powiedział, że tak mało zarabiam, a miałam 5000 na adwokata, który mi napisał pozew, Na co ja mu odpowiedziałam, że nikt mi pozwu nie pisał tylko sama to zrobiłam i za nic nie płaciłam. A to że tyle zarabiam może sobie sprawdzić jak chce w mojej firmie, A on na to, że pozostawia tą kwestię mojemu sumieniu. Wkurzyłam się na maxa. Do tego musiałam zapłacić 100 zł wpisowego. W przeciagu 3 tyg mam dostać pismo co dalej ze sprawą. Ciekawe...
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mgr było gorzej bo było mnóstwo osób - kolegia i inni którzy u siebie nie mięli mgr plus nasz lic i lic dzienny i w ogóle był konkurs dyplomów z lica - 90 osób mięli przyjąć, miałam stres jak cholera czy się dostanę czy nie, a się okazało że przyjęli 180 osób! poszli nam niby na rękę, jeszcze jak wchodziłam do dziekanatu to Pan Mareczek wyskoczył z tekstem o Pani Marta J. tak dobrze ze zdjęcia poznaje? a ja że tak ale o co chodzi a on że jest pani nr 1 na liście i chciałem zobaczyć kto to buhahahah myślałam że go śmiechem zabije, i tu się moje uczucia odwróciły mocno bo dziekanat i pan Mareczek rewelacja naprawdę git koleś to traktowanie nas tragedia nie dowiedziałam się niczego nowego... ehsss szkoda słów...a tak w ogóle to ponad półgodziny pisze tego posta hahaha
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-14 o 15:16 |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Marta - najwazniejsze ze ty wspominasz milo swoje studia na usiu, moja kariera sie tam zakonczyla na egzaminach na pedag i psychologie... troche zalowalam ale potem znalazlam cos innego i bylo super. Jestem bardzie zadowolona z moich studiow zarowno lic jak i mgr, balam sie jak szlam na lic bo konczylam kierunek z ang i nigdy mnie ie ciagnelo specjalnie do j.obcych, bylo ciezko ale spoko. Nie wiem co prawda czy wykorzystam jeszcze kiedys moje uprawnienia dla nauczania ang...ale ciesze sie ze taki kierunek skonczylam ktory daje mi duzo mozliwosci. a ludzi na studiach mialam suuuper!
pol godz pisałas i napisałaś
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jejku dziś robiłam z dzieciakami zaproszenia dla babć i dziadków na występ. Ale miały frajdy jak im kazałam na koniec pomalować sobie łapki i zrobić na zaproszeniach odciski hehe szok aż piszczały ze szczęścia a tekst zaproszenia każde dziecko napisało same wzór mialy na tablicy, więc jestem z nich bardzo dumna ![]() aaaa i w końcu Was posłuchałam i jednak będzie ciasto. (a kasa ze zbiórki na soczki pójdzie). 4 ciasta będą i 4 ciasta na bal karnawałowy i bez problemu mi sie 8 mam od razu zgłosiło. Ahe myślę, w co ja się moge przebrać na ten bal jakieś pomysły ![]() Dziewczyny co do tego powołania n-elskiego zgadzam się. Niestety mało jest takich osób. Katunia ja kupiłam działkę 20 arów. za 5 tys za ar, czyli 100 tys. Działka jest na super osiedlu (najdroższe osiedle ) 3 km od miasta. Dziłka ma dobry kształt, bo jest prostokątem ma ok 33x57 gdzies więcej, gdzieś mniej jak ją kupiłam to miała tylko przyłącze do prądu. A teraz już jest woda i działki obok już są po 7 tys, a w tym roku ma być gaz (bo już pismo dostaliśmy w tamtym roku, ze będzie), więc jeszcze podskoczy.
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw muszę go znaleźć, a widzę, że trudno ściągnąć
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to zapomniałam Wam najważniejszego napisać. Pamiętacie jak jakiś czas temu pisałam Wam o moim wujku, że mu raka wykryto trzustki (podobno najgorsza część trzustki) z przerzutami na wątrobę i kręgosłup. W Polsce machnęli na niego ręką. rak nieoperacyjny, kilka miesięcy życia. Pojechał do Niemiec tam miał 4 razy próbym aby znależć co to za rak, bo nie mogli mu chemii zrobić. W koncu za 4 razem się udało, tak jak przypuszczano rak trzustki. Lekarz powiedział, ze w każdej chwili może umrzeć
dostał 2 chemie, miesiąc przerwy i teraz robili mu znowu badania i... guzy z wątroby i trzustki się zmniejszyły co więcej wujek już nie chudnie.... Wczoraj mi mama mówiła o tym, bo wujek do niej dzwonił, powiedział, że lepiej się czuje. jestem taka szczęśliwa.
|
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w chórku śpiewałam zawsze na ślubach i jeszcze innych uroczystościach typu Wielkanoc, odpust itp.
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2011-01-14 o 16:31 |
|
|
|
|
#3676 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Cytat:
u to szkoda ![]() Cytat:
kurcze to dalas mi do myslenia ![]() Cytat:
fotki wrzuce no mam nadzieje ze nie beda robic zadnego problemu ![]() Cytat:
![]() heheh zeby tylko Anika nie wyprobowala tego sposobu "Weź nóż kuchenny i odetnij palec, a następnie z łatwością zdejmij pierścionek." ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher o biedny Dominik. Teraz wiesz ze nie mozesz z nim chodzic jak ktos przeziebiony, Swoja droga jak bym wiedziala ze ktos zakataorzony to bym nie poszla
![]() ale podejrzewam ze nie wiedzialas martucha no ja zyje, faktycznie bylam spokojniejsza jak byli rodzice, mimo ze moja mama z tych 'paryzanek' co jej najlepiej u siebie w domu, i juz 1go dnia marudzila, ze mi na glowie siedza, i moze na drugi dzien pojada juz do domu ] widzialam, ale jeszcze nic nie kupuje, bo gruba jestem ![]() Zapisalismy mala na usg bioderek na 7go lutego dopiero yhy - ale chcielismy pediatry opinii co do miejsca wykonania tego usg, a ona przyszla dopeiro w ten poniedzialek Ale nic straconego ![]() 10go mamy szczepienie troche mam stracha, ale mnie placz malej nie wzrusza, wiec nie powinnam plakac na szczepieniu A tak to u nas wszytsko ok. Mala zaczela sie troche slinic, i lada dzien zacznie puszczac bańki ze sliny ustami Aha mala chyba sie nei najadala, wiec zaczelam pic herbatke z koprem anyzem i melisa na laktacje moze i na brzysio pomoze...Moja mama mnie sie spytala co chce na chrzciny malej [chrzciny w maju] , a ja nie mam bladego pojecia co bym chciala dla niej agatkaL co za debil z tego ksiedza. Bosh. Porazka.
|
|
|
|
#3678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj wychodzimy tak jak i wy do baru chociaz teraz czesciej do znajomych chyba przez pogode ![]() bawcie sie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze a ja sie przeziebilam katar mnie meczy
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
o kwestie dywanowe
Ja ise juz doczekac nie moge jak przeniesiemy sypialnie do salonu i sobie poloze przy lozku cieplutki dywan, albo typu 'shaggy' - taki kudlaty, albo typu amerykanskiego czyli ze sie stopy zapadaja w nim I bedzie cieplutko i przyjemnie pod nogami
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia mam nadzieję, że jak sie guzy zmniejszają to jest dobrze.
Co do dywanu to ja mam taki z ikei i bardzo go sobie chwalę a leży w salonie. Mąż mówi, że odkurza się go bardzo łatwo, nic nie przeszkadza ten włos, więc bardzo sobie chwali. A co do okruszków, to wiesz na każdym będą jak nakruszysz
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
AgatkaL dobrze że pozew złozony, kolejny krok do przodu
![]() Madzia cieszę się że z wójkiem lepiej Laski mam dylemt, bo tak sobie siedzę i myślę nad urodzinami tża które wypadaja we wtorek, będzie ok 20 osób. Więc wymyśliłam tak: do kawy 4 ciasta, w blaszce jabłecznik z kruszonką i 3 bit(z przepisu naszej Anuli), do tego tort i sernik na zimno(w tortownicy), na kolację zapiekane roladki z kurczaka z serkiem topionym, kotlety schabowe po hawajsku(zapiekane z ananasem i serem), sałatka makaronowa i z białej kapusty, do tego frytki. Myślicie że wystarczy? Nie wiem ile tego mięsa kupić, tak żeby każdy miał porcje roladki i kotleta? Dawno nie robiłam tak dużej imprezy i nie wiem ile tego ma być
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie przed chwila sie dowiedzialam ze kolezanka ma raka czy ktos kiedys znajdzie sposob na to cholerstwo? ![]() Oczywiscie ze zawsze okruszki sie znajda ale widze ze Ty chwalisz sobie
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Mona wow jakie pyszności. A jak dużo tego
możesz mnie zaprosisz, ja lubię takie jedzonko ![]() Laski ostatecznie mogę sie za pielęgniarkę przebrać, a dokładnie za położną, bo oni mają zielone stroje Mamy bratowe powiedziała, że jak coś to mi strój pożyczy ale nie wiem sama...
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bedziesz robila jeszcze jakies przekaski?
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia spokojnie mąż odkurza i nie narzeka
Postaram się w necie znaleźć jak on wygląda
|
|
|
|
#3686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupcie zmywarę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój wujek też umierał na raka....
|
||||
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oki
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia znalazłam
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60146815 ten rodzaj włosia bardzo polecam, bo nie ejst zbity i nawet jak się nakruszy (a my często kruszymy) to spokojnie sie odkurzy. Zobacz to drugie zdjęcie na włos z bliska
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-01-14 o 17:25 |
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn chodzi mi o dlugosc wlosia ![]() dzieki jeszcze raz
|
|
|
#3690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie ta sałatka z makaronem dla tych którzy nie lubią frytek, a przekąsek nie robie bo impreza zaczyna sie wieczorem więc najpierw podam kolację a potem będziemy siedzieć przy kawie i ciastach.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

mogę prawda ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
takich chłopów to ja lubie 
dostał 2 chemie, miesiąc przerwy i teraz robili mu znowu badania i... guzy z wątroby i trzustki się zmniejszyły co więcej wujek już nie chudnie.... Wczoraj mi mama mówiła o tym, bo wujek do niej dzwonił, powiedział, że lepiej się czuje. jestem taka szczęśliwa.

ale podejrzewam ze nie wiedzialas
Bosh. Porazka.