|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
make_up_istka masz rację, że dużo zależy od nastawienia
karinaaa mam ten sam biustonosz co Ty Ten beżowy w kwiatki. Jest świetny!Herbatka na laktację pita w ciąży to moim zdaniem bezsens Żeby pobudzić piersi do tworzenia pokarmu potrzebna jest prolaktyna a nie koperek Wyrzut prolaktyny jest po porodzie, kiedy dziecko stymuluje sutki.....i to najczęściej w 2-3 dobie.Później to rozumiem pić tę herbatkę bo faktycznie wspomaga e_rosa, rekinek83 WIELKIE GRATULACJE !! Sara nauczyła się zasypiać w określony sposób.....niekoniecznie komfortowy dla usypiającego Zapraszamy na Odchowalnie I jeszcze krótka relacja od nas : Po karmieniu, pionizuję ja do odbicia, przytula się do mnie tak na żabkę, albo przerzucam ją przez ramię i.......siadam na piłce gimnastycznej uprawiając z nią "bouncing" ![]() Plecy to już mnie tak od tego bolą, że szok.....ale są też plusy, ćwiczę przy okazji uda ![]() Ppolecam woreczki do mrożenia mleka. Szukałam na All pojemników, ale one strasznie drogie. I natknęłam się na woreczki. http://moda.allegro.pl/tufi-woreczki...394563768.html Mam już troszkę pomrożone No i na opakowaniu jest napisane, że w zamrażalce w której jest -20*, można trzymać mleko nawet 12 miesięcy! Nie wiem też ile w tym przypadku a ile skuteczności....ale ostatnio pisałam Wam, że Sara przespała w nocy 5,5 godziny. Byliśmy po południu u moich rodziców i moja mama poczęstowała mnie herbatą z melisy i gruszki. Wczoraj mi się to przypomniało.....może po tej melisie tak spała??? ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- lilijka pisałaś o firmie Gerber.....wczoraj w radiu TOK FM była audycja na ten temat i dla mnie to szok. Zabiera się im za tyłek sanepid ponoć. Ale co z tego.....i tak będą na rynku pewnie. Nie dawno przecież była afera że jakieś odłamki szkła były w obiadkach Gerbera. Tutaj artykuł z wyborczej : http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...niemowlat.html Ja kiedy Sara skończy te 6 miesięcy na pewno nie będę kupowała słoiczków. Wolę ugotować zupkę sama z tego co wyrośnie mi na ogrodzie. Będę miała gwarancję, że nie pryskane, bez żadnych dodatków ani ulepszaczy. Wiecie jak robiła moja szwagierka? Gotowała przypuśćmy raz w tygodniu zupkę i mroziła ją w miseczkach. Potem codziennie rozmrażała Ja uwielbiam mrozić Wszystko bym do zamrażalnika wpakowała ![]() To najzdrowszy sposób przechowywania dłużej żywności
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-01-15 o 12:50 |
|
|
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
e_rosa, rekinek83 - GRATULACJE!!!
Ja przez przepowiednie mojego lekarza w tamtym tygodniu, że to już też tak się nastawiłam, że teraz to już aż tak dziwnie że ja cały czas w ciąży... i coś wydaje mi się że skoro nie urodziłam w tamtym tygodniu to pewnie teraz dla odmiany przenoszę małego...Nie chce tu nic sugerować ale pewna styczniowa przyblokowała kolejkę i teraz wszystkie czekają z niecierpliwością ![]() Ps. Wczoraj w biedronce kupiłam wypukłe nalepki na ścianę - są prześliczne i bardzo kolorowe - polecam bo kosztują coś koło 8zł - jak się ogarnę to postaram wam się pstryknąć jakieś foki
|
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
To dla odblokowania fotka Sary
![]() Może jak się dzieciaczki napatrzą, ze można tak wygodnie spać to wyjdą
|
#3244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- ale mi się sprzątać nie chce... ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Sara cudna i taka fajna duża już |
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też będę mrozić ![]() Sara śliczna
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a Wam nie mówi ginekolog do kiedy max możecie pochodzić. Bo niby do 42 tygodnia można chodzić z brzuszkiem. moja mi powiedziała, ze nawet ja do 43 ( bo z usg ciąża młodsza) ale ja się do niej zgłaszam co tydzień na ktg i ona zawsze sprawdza te skurcze na tym. Ponadto poradziła mi, że w związku z moją cukrzyca mogę ktg robić 2 razy w tygodniu i żeby poznać szpital w którym chcę rodzić mogę raz w tygodniu jeździć do tego szpitala. Już dzwoniłam i umówiłam się na przyszły tydzień na ktg do szpitala ( chyba że wcześniej urodzę). Wydaje mi sie, że jak moja gin stwierdzi, że już czas to na pewno mnie skieruje do szpitala. Przecież na wizyty na koniec ciąży chodzi się raz na 2 tygodnie lub nawet raz w tygodniu. Ja mam badania co 2 tygodnie a na ktg chodzę co tydzień do niej.
Gratulacje dla rekinka. Co do słoiczków, to jak ktoś ma ogródek i wie, ze warzywa czy owoce są niepryskane to warto samemu gotować. Ale jak ktoś ma kupować warzywa w sklepie to ponoć jednak lepiej ze słoiczków podawać, bo tam są przebadane te produkty pod względem obecności chemikaliów i metali ciężkich a w sklepie to nie wiadomo gdzie tak na prawdę te warzywa rosły. Też trzeba zobaczyć jak sie ma swoją działkę gdzie te warzywa rosną. Bo jeżeli mieszka sie na górce i sąsiad ma też jakieś poletka powyżej i je pryska czy nawet np. wylewa nieczystości to moze sie okazać ze własne roślinki też bedą niestety pełne chemikaliów. Aha i jeszcze jedno, uważajcie też na warzywa czy owoce ze sklepów ze zdrową żywnością bo tak na prawdę też nie ma gwarancji że ta żywność jest rzeczywiście ekologiczna. Czasem do sklepów ze zdrową żywnością kupowane są warzywa i owoce na targu i od tego samego producenta co w zwykłym osiedlowym spożywczaku a cena jest 2 razy droższa bo właściciel napisze że ekologiczne.
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2011-01-15 o 13:41 |
|
|
|
#3247 |
|
BAN stały
|
No własnie na razie mi jeszcze nic nie mówił, ale on w ogóle bierze jakoś pod uwagę tylko ten termin wg OM i nie jestem przekonana czy słusznie zwłaszcza biorąc pod uwagę moje nieregularne cykle... Ta znajoma też miała niby robione KTG i wszystko OK, a jak przyszło co do czego to się okazało, że dziecko przenoszone (choć nieduże) i zielone wody... (wyszło po 20h porodu, jak położna pęcherz przebiła...) I się boję.
|
|
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po obiedzie, odbilam sobie wczorajszego kebaba i zrobilismy sobie tortille.... mniam, wreszcie czuje sie najedzona, licze ze mala dzieki temu usnie, bo od rana znow tak bolesnie szaleje ;( My juz posprztali - szybko poszlo, zrobili zakupu w biedronce, i byli u tesciow... a teraz czekamy na ksiedza...
marlen ad meza i porzadkow to mnie dzis rece kompletnie do mojego opadly doslownie.... Wchodzi do kuchni i zabiera sucha scierke, a myl lazienke, wiec wchodze do tej lazienki a on co robi???? Wyciera ta tlusta scierka wanne do sucha!!!! Matko normalnie nawet moj spokoj ktory ostatnio mi towarzyszy nie byl w stanie mnie opanowac..... I ja z nim tak mam przez 5 lat! Zero myslenia ad sprzatania... Juz byl taki okres ze mnie pytal ktora szmata do czego... Brak mi slow doslownie Ad terminu ja pomimo tego ze slyszalam rozne trzymam sie tego z karty ciazy! No i wydaje mi sie ze u nas jest tak ze do szpitala zglasza sie od 5 do 7 doby, ale podpytam jeszcze gina jak bede na wizycie... Moje lozeczko stoi, ale u malej, jednak bedziemy go do sypialni przenosic a maz mowi ze to na poczatku lutego dopiero... agape ty nie smigaj tak po tych schodach bo sie w koncu styczniowka w kolejke wepchasz :P lilijko ja pamietam u rodzicow kiedys grzalismy wode do kapieli, masakra :/ To tyle chyba bo ciezko bylo Was podczytac bylo, to czekam na ksiedza, licze ze maz nie wyskoczy z czyms glupim, bo on ma tak w zwyczaju pogadac... |
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
agape orzechów używam choć muszę na zmianę z proszkiem bo mi jeszcze został a szkoda mi wyrzucić, jakiś czas temu kupiłam 6 kg Persila niemieckiego i mam już końcówkę.
A o pieluszkach sobie wczoraj przypomniałam Wyprałam je i się suszą, także spróbuje ich użyć. Jak już się z nimi uporam dam znać jakie mam odczucia ![]() No i nadal nie wiem co z tym pieluchowaniem robić Wczoraj naczytałam się opinii rehabilitantów, że nie powinno się pieluchować profilaktycznie, że dziecko powinno mieć luźne ubranka nie krępujące ruchów, jak najczęściej kłaść na brzuszku i nosić w pozycji na żabkę, a kiedy jest starsze to sadzać na swoim biodrze. I polecali też chusty bo w tym ma dziecko nóżki odwiedzone.....ehhh...sam a nie wiem. Wczoraj ją zapieluchowałam.....ledwo się ruszała ![]() Dzisiaj zostawiłam jej swobodę.
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla E-rosy i rekinka
i juz wam zazdroszcze , ja też chce już moja córeczke miec po drugiej str brzuszka![]() Mariko Sara fajniusia, zacałować mozna ![]() wczoraj mielismy bunt... Kamil nie chcial jesc zupki, nie to nie sobie mysle... a on do chrupek i chrupki chce jesc, zabralam mu i mowie ze dostanie jak zje zupe, a jak nie to czeka na drugie danie... placze uparcie , drąc sie ze chce chripki, ja ciagle uparcie powtarzam NIE to on do mnie : nie to nie ![]() a za info o tranie dziekuje, chyba go w takim razie nie kupie, skoro nie ma takich wlasciwosci jak oliwa
|
#3251 |
|
BAN stały
|
MARIKO a może ty mi pomożesz z tymi terminami?
![]() Ja też słyszałam że nie powinno się profilaktycznie szeroko pieluchować - mówiła nam o tym nawet położna na SR... Aha, Sara przecudna! |
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny! W końcu Was znalazłam! Myślałam, że jeśli zaczął się wątek na Odchowalni wszystkie się tam przeniosłyście, ale coś mi nie pasowało, bo tam baaardzo cicho jest
![]() Skopiuje, więc to co tam napisałam: Cześć Kobietki! Mam wrażenie, że 100 lat mnie tu nie było! JeSuis pewnie Wam przekazała co się ze mną działo, ale w razie czego napiszę w skrócie: W I Święto nad ranem dostałam krwotoku, w Szpitalu Gin, który mnie badał stwierdził, że "może"( to mnie dobiło) odkleja mi się łożysko, więc przed oczami stanęła mi wizja cesarki, ale nie...podłączyli mnie pod kroplówkę i położyli na Patologii. Święta trwały, a ja leżałam w niewiedzy...po Świętach mnie przebadali i stwierdzili, że łożysko się obniżyło; cały czas plamiłam, więc zostawili mnie w Szpitalu. Po kolejnym usg jeszcze inny Lekarz stwierdził, że łożysko jest na swoim miejscu, więc ja pytam, jak to i skąd te plamienia, a On, że macica się poszerzyła i w ten sposób łożysko wróciło na swoje miejsce Na pytanie odnośnie plamień żaden mi nie odpowiedział Pod moją nieobecność nastukałyście jakieś 100 stron, więc nie jestem w stanie Was nadrobić, ale postaram się chociaż od teraz być na bieżąco. p.s. Na pierwszej stornie podajecie tp wg. miesiączki czy wg usg? Bo ja dopiero w Szpitalu dowiedziałam się, że tp wg. usg w ogóle nie biorą pod uwagę, więc wychodzi na to, że ja mam na 31 stycznia, czyli o tydzień dłużej niż cały czas myślałam...Chciałabym mieć to już za sobą!!! ![]()
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rekinek83, e_rosa - gratulacje i zdrówko dla Was i dla pociech ![]() Cytat:
Cytat:
* z tym przygotowywaniem samemu żarełka to fajna sprawa, tylko nie każdy ma szczęście mieszkać w jakiejś w miarę zdrowej okolicy [np pół km od huty...] co do przekroczenia tp - ja mam się zjawić w szpitalu na kontrolę akurat w ten dzień ps. mamy wózek nareszcie
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
Mnie to z usg wychodzily co dwa tygodnie inne terminy, zazwyczaj 2 -3 tyg wczesniejsze, a raz o 4 dni pozniejszy, lekarz mowil ze to nijak sie ma do rzeczywistosci i zebym sie tym nie sugerowala, najblizszy jest ten z 20 tygodnia, a wtedy wlasnie mi na 16 wyznaczylo. Jednak nadal kazal sie trzymac tego 12 ktory wpisal do karty, ktory jest wg ostatniej @
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
pospałam sobie..
mi tych pierwszych USG wychodzi termin na 22.01 a z @ na 25, więc różnica niewielka.. Ja się boje położyć. Tak to mam skurcze, a jak leze czy drzemam to wszystko ustaje... Mi co prawda i tak już wszystko jedno.. wyjdzie jak będzie chciał..
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 | |||||||
|
Zadomowienie
|
czesc laski, ale skrobiecie, czyta się Was i czyta
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o wiele bardziej komfortowo Gratulacje dla E-rosy Cytat:
duży chłopczyk Cytat:
![]() Co do pojemników też się w nie zaopatrzyłam A jesli chodzi o zupki, też zamierzam gotować dla dzidzi Z własnego ogródeczka , póxniej zmiksowac blenderkiem i będą na pewno smaczne Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rekinek gratuluje synka ![]() Ja wstałam na chwilke troszke mu pomóc, posprzatałam kuchnie i łazienke, bo ostatnio mój męzus troszke zaniedbał mieszkanko..tyle ma teraz na głowie..postanowiłam wstac na troszke i wziac sie za porzadki, ale juz leże. Mąz rozebrał choinke, teraz robi obiadek.Potem musi pomalowac ramy na około okien, bo wstawialismy i toroche skuli nam sciany, zagipsowali i tzreba ładnie pomalowac, potemporzadki i wieczorkiem rozkładamy łozeczko Nadii Mąż był juz na zakupach, dokupił reszte potrzebnych rzeczy. Jeszcze przyjdzie paczka z allegro i w poniedziałek dokupi mi klapki pod prysznic do szpitala i kosmetyczke i to tyle. Bepanthenu na razie nie kupowalismy, najwyzej poźniej ale linomag kupił, a do noska mamy jakis spray Pani w aptece poleciła "Sterimar baby" ma któras z Was?? i spirytus do pepuszka ten co Marika polecała 70 % jest na recepte to mąż kupił gaziki nasaczone takim spirytusem. Jestem zadowolona. Czekam na paczke z reszta potzrebnych rzeczy, na szlafrok, na lampke nad łożeczko, na ten albumik i szlafrok aaa i aparat fotograficzny tez zamowilismy, byśmy mogli naszej niuni zdjecia pstrykac od samych narodzin. W przyszłym tygodniu beda przychodzic paczki A teraz mykam wstawic pranie...wahałam się czy prac nowe ciuszki dla Nadii i posciel do łożeczka. Mąż mnie przekonał, że nie ma potrzeby, zebyśmy od poczatku tak sterylnie chowali małą, znajomi tez nam tak radzili by nie prac, oni nie prali ...ale stwierdziła , że piore, żeby miała wszytsko świeżutkie i wyprasowane... Miłej sobotki
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Rozeznanie
|
U nas posprzątane już obiad wstawiony, zaraz pałaszowanie
wieczorkiem też chyba zrobimy sobie mały spacerek, chyba, że leń nas jakiś złapie he heCytat:
Moc buziaków przesyłam wirtualnie Cytat:
mąż dzielnie powalczył z resztą, ale za to obiad już sama, bo mąż to sknociłby o właśnie, idę do garnków zajrzeć, a Tobie udanej wizyty
|
|
|
#3261 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziś mój mąż przebił chyba Waszych wszystkich...
jak pisałam, chcieliśmy sprzedać naszego Opla i kupić coś większego...ale planów konkretnych nie było. Dziś mężulek powiedział mi, że jedzie do jednego komisu zobaczyć, ile byśmy za nasze auto dostali...wiecie, co on zrobił?? Wrócił z kasą, bo sprzedał auto od razu . Mało tego - już ma nowy upatrzony, więc jak znam życie, to od poniedziałku mogę się spodziewać podobnych akcji...Dobrze, że rodzice mają auto - pożyczą nam, żeby Karola ze szpitala odebrać. My po wizycie rodziców - wesoło było, chociaż widać, że już się bardzo denerwują, chcieliby chyba bardziej ode mnie, żeby już Mały był na świecie Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Co do mrożenia pokarmu mam kilka pojemników z aventu, muszę obczaić te woreczki, które polecacie. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Nie chciałabyś zobaczyć mojej miny, jaką zrobiłam, jak wszedł z radiem i jakimiś pierdołami ze schowka, dumny z siebie, ze tak się spisał
. Także mój też potrafi przyprawić mnie o szybszy puls .
|
|
|
|
#3264 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
e-rosa i rekinek gratulacje
![]() Cytat:
u mnie takie hałasy od 7-21, ciągle jakieś stukania, wiercenia,... i to ze wszystkich stron, bo jak na razie na piętrze to tylko my mieszkamy, pod nami też prace wykończeniowe nad nami równiez ale jakoś nawet w spaniu mi to nie przeszkadza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale wybiłam mu to z głowy - trochę to trwało, ale usilnie pracowałam i udało się, póki co jeździmy starym, pięcioletnim, ja go bardzo lubię i jak dla mnie może zostac
|
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj...
Ja kolejki nie zapycham Mnie denerwują telefony i różne wiadomości. Wciąż tylko "Urodziłaś już?", "Rodzisz już?", "Kiedy w końcu urodzisz?"... Jakby to ode mnie zależało...
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
czy Wy wszystkie śpicie ??
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
no a my już po zakupkach. Połaziłam 2h po wyprzedażach i od razu czuję, że mi "lepiej" - zaczął mnie boleć krzyż i podbrzusze też i jakoś tak...
ciekawe, czy spacerki podziałają... Ale dziewczyny, jest teraz mnóstwo wyprzedaży i można kupić ciuszki po sensownych cenach no i mam herbatkę z liści malin już. Bardzo mnie to wszystko ciekawi, czy to w ogóle da jakiś skutek czy tak sobie po prostu wkręcam... ![]() Cytrynka, Twój mąż to niesamowity aparat
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Może kobitki się ruszyły z rozpakowywaniem Cytat:
.Fajnie, że upolowałaś coś na wyprzedażach .Ja nie mam aktualnie dostępu do neta, bo mąż ogląda te nowe auta...na przyszły weekend się umówił na oglądanie, jeśli oczywiście Mały rodzić się nie zacznie . Już trochę ochłonęłam, chociaż widzę, że syndrom wicia gniazda bardziej męża dopadł, niż mnie. Teraz zastanawia się, jak przemeblować w sypialni naszej - czemu się zrobił taki obrotny na chwilę przed porodem![]() No nic, zmykam - miłego wieczorku |
|
|
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
Ja czekalam na tego ksiedza, cztery godziny! Iwreszcie poszedl...
cytrynko ale akcja, znajac mojego to gdyby tylko mozliwosc mial to zrobil by dokladnie to samo, jemu dwa razy nie trzeba powtarzac ![]() Ide cos zjesc bo znow glodna jak nie wiem co jestem... |
|
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
Marika mam takie samo podejscie jak o sloiczki chodzi, ja sredniej gotowalam i mrozilam wlasnie, i dziecko zajadalo jak nie wiem, do dzis apetyt ma super, starszej gotowe sloiczki, bo malo doswiadczona wtedy bylam, no i z lenistwa tez, no i niejadek z niej byl straszny, dopiero jak maz kiedys sprobowal, i powiedzial, ze nie dziwi sie, ze ona tego nie chce, to sie za gotowanie wzielam i zaraz apetyt inny, choc ona do dzis z jedzeniem potrafi "kombinowac", albo je przesadnie zdrowo, albo odwrotnie
.Teraz zamierzam gotowac i mrozic wlasnie na caly tydzien, ekstra dodatkowo zamrazarke kupilismy .A, tutaj jedzenie ekologiczne akurat musi byc przebadane, renomowana firma nie pozwoli sobie na chemikalia, mam sprawdzony sklep, i tam kupuje mieso, owoce i warzywa, zwlaszcza ze w supermarketach, sloiczkach zreszta tez, ciagle jakies afery sa.. Ligotko sorki, ale sie usmialam z Twojego meza i tej scierki, moj z kolei narzeka strasznie sprzatajac, co mnie w duchu do szalu doprowadza, poza tym jakby to okreslic, on ma troche inna wizje porzadku jak ja .Ja, jak sprzatam to lacznie z wycieraniem kurzu, jak cos widze na szafach, to to chowam, a jemu nie przeszkadza mnostwo rzeczy na szafie, a z kurzem stwierdzil dzis, ze nie ma sensu wycierac skoro zaraz nowy bedzie .Podlog twierdzi, ze myc nie lubi, ale odkurza chetnie, no i nie moge narzekac, bo sprzata dokladnie, pod lozkami, a ja pod lozka raz na jakis czas zagladam .Ale posprzatalam dzis wiecej jak mialam zaplanowane, bo on dlugo z zakupow nie wracal, wiec sprzatnelam u dziewczyn, lazienke, sypialnie, korytarz i kuchnie, a on salon (ja poprawilam po swojemu jak nie widzial ), czyli te kurze , pozniej upieklam mufinki i ciasto czekoladowe , rozwiesilam pranie (ale on mi je zniosl), i teraz odpoczywam, choc nawet to sprzatanie nie zmeczylo mnie za bardzo.Co do terminu, ja mialam zawsze z usg 2 tygodnie wczesniejszy niz z OM, ale wczoraj ku memu zdziwieniu wyszlo, ze termin z usg pokrywa sie z tym z OM, czyli 7 luty, moze dlatego ze malutka jest mala, wczesniej niby byla wieksza niz przecietne dzieci w tym okresie ciazy hmm., ale lozysko jest II stopnia, wiec sama nie wiem. W ogole dziwna jakas ta ciaza, w poprzednich jak mialam rozwarcie na 2-3 cm. to tego samego dnia rodzilam, kwestia 10 godzin, a teraz nic .Ale mam jeszcze czas, mnie na szczescie poki co nikt oprocz moich wlasnych dzieci i TZ nie pyta czy to juz .A, juz powoli chcialabym miec za soba, moze moja tez na pelnie czeka, byle nie na ta druga, bo pelnia tak szybko sie nie powtarza .Wszamalam arbuza wlasnie, mowilam wczoraj TZ, ze niedobry bedzie, bo sezonu nie ma, tymczasem tak pyszny, ze pol zjedlismy chyba ps:.Jeszcze ciastem doprawie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Ten beżowy w kwiatki. Jest świetny!
Żeby pobudzić piersi do tworzenia pokarmu potrzebna jest prolaktyna a nie koperek
Po karmieniu, pionizuję ja do odbicia, przytula się do mnie tak na żabkę, albo przerzucam ją przez ramię i.......siadam na piłce gimnastycznej uprawiając z nią "bouncing" 

Wczoraj naczytałam się opinii rehabilitantów, że nie powinno się pieluchować profilaktycznie, że dziecko powinno mieć luźne ubranka nie krępujące ruchów, jak najczęściej kłaść na brzuszku i nosić w pozycji na żabkę, a kiedy jest starsze to sadzać na swoim biodrze. I polecali też chusty bo w tym ma dziecko nóżki odwiedzone.....ehhh...sam a nie wiem. 

.
ale wybiłam mu to z głowy - trochę to trwało, ale usilnie pracowałam i udało się, póki co jeździmy starym, pięcioletnim, ja go bardzo lubię i jak dla mnie może zostac
ps:.