W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 13:08   #3241
MARIKA.S
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

make_up_istka masz rację, że dużo zależy od nastawienia

karinaaa mam ten sam biustonosz co Ty Ten beżowy w kwiatki. Jest świetny!

Herbatka na laktację pita w ciąży to moim zdaniem bezsens Żeby pobudzić piersi do tworzenia pokarmu potrzebna jest prolaktyna a nie koperek Wyrzut prolaktyny jest po porodzie, kiedy dziecko stymuluje sutki.....i to najczęściej w 2-3 dobie.
Później to rozumiem pić tę herbatkę bo faktycznie wspomaga

e_rosa, rekinek83 WIELKIE GRATULACJE !!
Zapraszamy na Odchowalnie

I jeszcze krótka relacja od nas :
Sara nauczyła się zasypiać w określony sposób.....niekoniecznie komfortowy dla usypiającego Po karmieniu, pionizuję ja do odbicia, przytula się do mnie tak na żabkę, albo przerzucam ją przez ramię i.......siadam na piłce gimnastycznej uprawiając z nią "bouncing"
Plecy to już mnie tak od tego bolą, że szok.....ale są też plusy, ćwiczę przy okazji uda

Ppolecam woreczki do mrożenia mleka.
Szukałam na All pojemników, ale one strasznie drogie. I natknęłam się na woreczki.
http://moda.allegro.pl/tufi-woreczki...394563768.html
Mam już troszkę pomrożone
No i na opakowaniu jest napisane, że w zamrażalce w której jest -20*, można trzymać mleko nawet 12 miesięcy!

Nie wiem też ile w tym przypadku a ile skuteczności....ale ostatnio pisałam Wam, że Sara przespała w nocy 5,5 godziny. Byliśmy po południu u moich rodziców i moja mama poczęstowała mnie herbatą z melisy i gruszki. Wczoraj mi się to przypomniało.....może po tej melisie tak spała???

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

lilijka pisałaś o firmie Gerber.....wczoraj w radiu TOK FM była audycja na ten temat i dla mnie to szok. Zabiera się im za tyłek sanepid ponoć.
Ale co z tego.....i tak będą na rynku pewnie. Nie dawno przecież była afera że jakieś odłamki szkła były w obiadkach Gerbera.
Tutaj artykuł z wyborczej :
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...niemowlat.html

Ja kiedy Sara skończy te 6 miesięcy na pewno nie będę kupowała słoiczków. Wolę ugotować zupkę sama z tego co wyrośnie mi na ogrodzie. Będę miała gwarancję, że nie pryskane, bez żadnych dodatków ani ulepszaczy.
Wiecie jak robiła moja szwagierka? Gotowała przypuśćmy raz w tygodniu zupkę i mroziła ją w miseczkach. Potem codziennie rozmrażała
Ja uwielbiam mrozić Wszystko bym do zamrażalnika wpakowała
To najzdrowszy sposób przechowywania dłużej żywności

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-01-15 o 12:50
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 13:15   #3242
Jessy_
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

e_rosa, rekinek83 - GRATULACJE!!!

Ja przez przepowiednie mojego lekarza w tamtym tygodniu, że to już też tak się nastawiłam, że teraz to już aż tak dziwnie że ja cały czas w ciąży... i coś wydaje mi się że skoro nie urodziłam w tamtym tygodniu to pewnie teraz dla odmiany przenoszę małego...

Nie chce tu nic sugerować ale pewna styczniowa przyblokowała kolejkę i teraz wszystkie czekają z niecierpliwością

Ps. Wczoraj w biedronce kupiłam wypukłe nalepki na ścianę - są prześliczne i bardzo kolorowe - polecam bo kosztują coś koło 8zł - jak się ogarnę to postaram wam się pstryknąć jakieś foki
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 13:20   #3243
MARIKA.S
Zadomowienie

To dla odblokowania fotka Sary
Może jak się dzieciaczki napatrzą, ze można tak wygodnie spać to wyjdą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4255z.jpg (73,3 KB, 85 załadowań)
Stary 2011-01-15, 13:26   #3244
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

lilijka pisałaś o firmie Gerber.....wczoraj w radiu TOK FM była audycja na ten temat i dla mnie to szok. Zabiera się im za tyłek sanepid ponoć.
Ale co z tego.....i tak będą na rynku pewnie. Nie dawno przecież była afera że jakieś odłamki szkła były w obiadkach Gerbera.

Ja kiedy Sara skończy te 6 miesięcy na pewno nie będę kupowała słoiczków. Wolę ugotować zupkę sama z tego co wyrośnie mi na ogrodzie. Będę miała gwarancję, że nie pryskane, bez żadnych dodatków ani ulepszaczy.
Wiecie jak robiła moja szwagierka? Gotowała przypuśćmy raz w tygodniu zupkę i mroziła ją w miseczkach. Potem codziennie rozmrażała
też mam zamiar tak robić z tym mrożeniem poza tym wszystkie te produkty warzywne dla dzieci + jogurty + kaszki smakowe są robione z GMO (żywność genetycznie modyfikowana) a ja jestem przeciwniczka GMO... a prym w tym wiedzie NESTLE... więc kaszki zwykłe + świeże owoce i zupki domowe

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

ale mi się sprzątać nie chce...

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Sara cudna i taka fajna duża już a powiedz mi, używasz tych pieluszek wielorazowych? i orzechów do prania?

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 13:31   #3245
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

tak pisałam, też nie mam zamiaru dziecku dawać słoiczków, a artykuł mi wpadł w oko jak jechałam do lekarza. Normalnie miałam poprosić tę kobietę o podarowanie tego artykułu.......... też byłam w szoku....... i to ciężkim. Ciekawe, jak na tym polu ma się marka HIPP
też będę mrozić

Sara śliczna
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 13:36   #3246
vilya
Zadomowienie

dziewczyny a Wam nie mówi ginekolog do kiedy max możecie pochodzić. Bo niby do 42 tygodnia można chodzić z brzuszkiem. moja mi powiedziała, ze nawet ja do 43 ( bo z usg ciąża młodsza) ale ja się do niej zgłaszam co tydzień na ktg i ona zawsze sprawdza te skurcze na tym. Ponadto poradziła mi, że w związku z moją cukrzyca mogę ktg robić 2 razy w tygodniu i żeby poznać szpital w którym chcę rodzić mogę raz w tygodniu jeździć do tego szpitala. Już dzwoniłam i umówiłam się na przyszły tydzień na ktg do szpitala ( chyba że wcześniej urodzę). Wydaje mi sie, że jak moja gin stwierdzi, że już czas to na pewno mnie skieruje do szpitala. Przecież na wizyty na koniec ciąży chodzi się raz na 2 tygodnie lub nawet raz w tygodniu. Ja mam badania co 2 tygodnie a na ktg chodzę co tydzień do niej.

Gratulacje dla rekinka.

Co do słoiczków, to jak ktoś ma ogródek i wie, ze warzywa czy owoce są niepryskane to warto samemu gotować. Ale jak ktoś ma kupować warzywa w sklepie to ponoć jednak lepiej ze słoiczków podawać, bo tam są przebadane te produkty pod względem obecności chemikaliów i metali ciężkich a w sklepie to nie wiadomo gdzie tak na prawdę te warzywa rosły. Też trzeba zobaczyć jak sie ma swoją działkę gdzie te warzywa rosną. Bo jeżeli mieszka sie na górce i sąsiad ma też jakieś poletka powyżej i je pryska czy nawet np. wylewa nieczystości to moze sie okazać ze własne roślinki też bedą niestety pełne chemikaliów.

Aha i jeszcze jedno, uważajcie też na warzywa czy owoce ze sklepów ze zdrową żywnością bo tak na prawdę też nie ma gwarancji że ta żywność jest rzeczywiście ekologiczna. Czasem do sklepów ze zdrową żywnością kupowane są warzywa i owoce na targu i od tego samego producenta co w zwykłym osiedlowym spożywczaku a cena jest 2 razy droższa bo właściciel napisze że ekologiczne.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2011-01-15 o 13:41
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 13:42   #3247
make_up_istka
BAN stały

No własnie na razie mi jeszcze nic nie mówił, ale on w ogóle bierze jakoś pod uwagę tylko ten termin wg OM i nie jestem przekonana czy słusznie zwłaszcza biorąc pod uwagę moje nieregularne cykle... Ta znajoma też miała niby robione KTG i wszystko OK, a jak przyszło co do czego to się okazało, że dziecko przenoszone (choć nieduże) i zielone wody... (wyszło po 20h porodu, jak położna pęcherz przebiła...) I się boję.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 13:56   #3248
ligotka
Rozeznanie

Witam sie po obiedzie, odbilam sobie wczorajszego kebaba i zrobilismy sobie tortille.... mniam, wreszcie czuje sie najedzona, licze ze mala dzieki temu usnie, bo od rana znow tak bolesnie szaleje ;( My juz posprztali - szybko poszlo, zrobili zakupu w biedronce, i byli u tesciow... a teraz czekamy na ksiedza...
marlen ad meza i porzadkow to mnie dzis rece kompletnie do mojego opadly doslownie.... Wchodzi do kuchni i zabiera sucha scierke, a myl lazienke, wiec wchodze do tej lazienki a on co robi???? Wyciera ta tlusta scierka wanne do sucha!!!! Matko normalnie nawet moj spokoj ktory ostatnio mi towarzyszy nie byl w stanie mnie opanowac..... I ja z nim tak mam przez 5 lat! Zero myslenia ad sprzatania... Juz byl taki okres ze mnie pytal ktora szmata do czego... Brak mi slow doslownie
Ad terminu ja pomimo tego ze slyszalam rozne trzymam sie tego z karty ciazy! No i wydaje mi sie ze u nas jest tak ze do szpitala zglasza sie od 5 do 7 doby, ale podpytam jeszcze gina jak bede na wizycie...
Moje lozeczko stoi, ale u malej, jednak bedziemy go do sypialni przenosic a maz mowi ze to na poczatku lutego dopiero...
agape ty nie smigaj tak po tych schodach bo sie w koncu styczniowka w kolejke wepchasz :P
lilijko ja pamietam u rodzicow kiedys grzalismy wode do kapieli, masakra :/
To tyle chyba bo ciezko bylo Was podczytac bylo, to czekam na ksiedza, licze ze maz nie wyskoczy z czyms glupim, bo on ma tak w zwyczaju pogadac...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:01   #3249
MARIKA.S
Zadomowienie

agape orzechów używam choć muszę na zmianę z proszkiem bo mi jeszcze został a szkoda mi wyrzucić, jakiś czas temu kupiłam 6 kg Persila niemieckiego i mam już końcówkę.
A o pieluszkach sobie wczoraj przypomniałam Wyprałam je i się suszą, także spróbuje ich użyć. Jak już się z nimi uporam dam znać jakie mam odczucia

No i nadal nie wiem co z tym pieluchowaniem robić Wczoraj naczytałam się opinii rehabilitantów, że nie powinno się pieluchować profilaktycznie, że dziecko powinno mieć luźne ubranka nie krępujące ruchów, jak najczęściej kłaść na brzuszku i nosić w pozycji na żabkę, a kiedy jest starsze to sadzać na swoim biodrze. I polecali też chusty bo w tym ma dziecko nóżki odwiedzone.....ehhh...sam a nie wiem.
Wczoraj ją zapieluchowałam.....ledwo się ruszała
Dzisiaj zostawiłam jej swobodę.
Stary 2011-01-15, 14:01   #3250
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Gratulacje dla E-rosy i rekinka i juz wam zazdroszcze , ja też chce już moja córeczke miec po drugiej str brzuszka

Mariko Sara fajniusia, zacałować mozna

wczoraj mielismy bunt... Kamil nie chcial jesc zupki, nie to nie sobie mysle... a on do chrupek i chrupki chce jesc, zabralam mu i mowie ze dostanie jak zje zupe, a jak nie to czeka na drugie danie...
placze uparcie , drąc sie ze chce chripki, ja ciagle uparcie powtarzam NIE

to on do mnie : nie to nie

a za info o tranie dziekuje, chyba go w takim razie nie kupie, skoro nie ma takich wlasciwosci jak oliwa
Stary 2011-01-15, 14:04   #3251
make_up_istka
BAN stały

MARIKO a może ty mi pomożesz z tymi terminami?

Ja też słyszałam że nie powinno się profilaktycznie szeroko pieluchować - mówiła nam o tym nawet położna na SR...

Aha, Sara przecudna! ja czekam na swoją glistkę...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:14   #3252
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny! W końcu Was znalazłam! Myślałam, że jeśli zaczął się wątek na Odchowalni wszystkie się tam przeniosłyście, ale coś mi nie pasowało, bo tam baaardzo cicho jest

Skopiuje, więc to co tam napisałam:

Cześć Kobietki!
Mam wrażenie, że 100 lat mnie tu nie było!
JeSuis pewnie Wam przekazała co się ze mną działo, ale w razie czego napiszę w skrócie:
W I Święto nad ranem dostałam krwotoku, w Szpitalu Gin, który mnie badał stwierdził, że "może"( to mnie dobiło) odkleja mi się łożysko, więc przed oczami stanęła mi wizja cesarki, ale nie...podłączyli mnie pod kroplówkę i położyli na Patologii. Święta trwały, a ja leżałam w niewiedzy...po Świętach mnie przebadali i stwierdzili, że łożysko się obniżyło; cały czas plamiłam, więc zostawili mnie w Szpitalu. Po kolejnym usg jeszcze inny Lekarz stwierdził, że łożysko jest na swoim miejscu, więc ja pytam, jak to i skąd te plamienia, a On, że macica się poszerzyła i w ten sposób łożysko wróciło na swoje miejsce Na pytanie odnośnie plamień żaden mi nie odpowiedział Teraz jestem już w domu, ale do końca ciąży muszę leżeć - dużo nie zostało, więc jakoś wytrzymam

Pod moją nieobecność nastukałyście jakieś 100 stron, więc nie jestem w stanie Was nadrobić, ale postaram się chociaż od teraz być na bieżąco.

p.s. Na pierwszej stornie podajecie tp wg. miesiączki czy wg usg? Bo ja dopiero w Szpitalu dowiedziałam się, że tp wg. usg w ogóle nie biorą pod uwagę, więc wychodzi na to, że ja mam na 31 stycznia, czyli o tydzień dłużej niż cały czas myślałam...Chciałabym mieć to już za sobą!!!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:20   #3253
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez zosik Pokaż wiadomość
Poradzicie coś na spuchnięte stopy?
Pije dużo, sikam normalnie. Jestem więźniem swojego domu, bo do żadnych butow się nie mieszczę. Mam jedne stare rozwalające się klapki i w nich tylko chodzę
i nie pić za dużo

rekinek83, e_rosa - gratulacje i zdrówko dla Was i dla pociech

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Herbatkę na laktację kupił mi TŻ. Jest napisane że można pić pod koniec ciąży, ale ja jeszcze nie spróbowałam. Jak przeczytałam z czym jest to jest wszystko czego nie znoszę
ja na razie raz skosztowałam [z ciekawości] - żaden szał ale da się przeżyć

Cytat:
Szukałam na All pojemników, ale one strasznie drogie. I natknęłam się na woreczki.
No i na opakowaniu jest napisane, że w zamrażalce w której jest -20*, można trzymać mleko nawet 12 miesięcy!

...
* czy te woreczki są jednorazowe?
* z tym przygotowywaniem samemu żarełka to fajna sprawa, tylko nie każdy ma szczęście mieszkać w jakiejś w miarę zdrowej okolicy [np pół km od huty...]

co do przekroczenia tp - ja mam się zjawić w szpitalu na kontrolę akurat w ten dzień

ps. mamy wózek nareszcie i fotelik

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:21   #3254
ligotka
Rozeznanie

Mnie to z usg wychodzily co dwa tygodnie inne terminy, zazwyczaj 2 -3 tyg wczesniejsze, a raz o 4 dni pozniejszy, lekarz mowil ze to nijak sie ma do rzeczywistosci i zebym sie tym nie sugerowala, najblizszy jest ten z 20 tygodnia, a wtedy wlasnie mi na 16 wyznaczylo. Jednak nadal kazal sie trzymac tego 12 ktory wpisal do karty, ktory jest wg ostatniej @
Stary 2011-01-15, 14:33   #3255
mysiopez
Zadomowienie

pospałam sobie..

mi tych pierwszych USG wychodzi termin na 22.01 a z @ na 25, więc różnica niewielka..

Ja się boje położyć. Tak to mam skurcze, a jak leze czy drzemam to wszystko ustaje... Mi co prawda i tak już wszystko jedno.. wyjdzie jak będzie chciał..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:41   #3256
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
wczoraj mielismy bunt... Kamil nie chcial jesc zupki, nie to nie sobie mysle... a on do chrupek i chrupki chce jesc, zabralam mu i mowie ze dostanie jak zje zupe, a jak nie to czeka na drugie danie...
placze uparcie , drąc sie ze chce chripki, ja ciagle uparcie powtarzam NIE

to on do mnie : nie to nie
dobre tzn współczuję Tobie, ale twój syn odstawił przedstawienie, jak nasze dzieci w przedszkolu. To jest po prostu rozbrajające
Stary 2011-01-15, 14:51   #3257
Enia_
Zadomowienie

czesc laski, ale skrobiecie, czyta się Was i czyta

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
tez bierzesz żelazo??Ile razy dziennie??? Masz niedobór żelaza we krwi???
Ja własnie też biorę, ostatnie wyniki minimum poniżej normy i ginka kazała brac 1x dziennie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
WERA jeśli wg Ciebie popadamy w skrajność to pisz może dokładnie że lecą ci 2 krople a nie że "stalam i lecialo, lezalam i tez lecialo... Bylo tak, ze poczulam, ze cos ze mnie leci, wytarlam i za jakies 30 sek jak znowu wytarlam to tez juz bylo mokro" - przeczytaj swoje posty i to jak opisujesz co się z Tobą dzieje a potem miej pretensję że ktoś się o Ciebie martwi i chce dla Ciebie dobrze
zgadzam się można się zgubić juz czy to w końcu były kropeli czy ciekło

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

Prawie całą noc nie przespałam, obudziłam się o 3 i miałam mokre prześcieradło pod sobą, panika... i okazało się że z piersi mi poleciało ale tyle ... że bym uzbierała porcję do karmienia chyba bo aż prawie ciekło z prześcieradła a plama mega wielka
TŻ marudził że nie bedzie wstawal zmieniac przescieradła to przykryłam to ręczniczkiem i od spodu i poszliśmy spać a potem o 5 znów powtórka to się znerwiłam i wstałam już.

Poza tym wkurzają mnie już znajome które po 10x się pytają kiedy rodzę iczy już może rodzę...tak - na pstryk
Ja tu liczę że mały posiedzi jak najdłużej a one NIECIERPLIWE.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

[CENTER]Wiadomość od E-rosa :
U mnie też leci z sysków szczególnie nad ranem, dlatego też od jakiś 3 tygodni śpię w sportowym staniku i wkładkami o wiele bardziej komfortowo
Gratulacje dla E-rosy

Cytat:
Napisane przez rekinek83 Pokaż wiadomość
witam Was serdecznie

pojawiam się znów po bardzo długiej przerwie z nowiną że 07.01.2011 urodziłam mojego kochanego synka

do końca ciąży cały czas Was podczytywałam ale nie miałam siły pisać bo samopoczucie było fatalne i do tego okrutne choróbsko się przyplątało także leżałam plackiem i brałam antybiotyki a do tego cały czas mnie straszono przedwczesnym porodem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło

Poród SN, synuś 3 300 g, 55cm
Gratulacje duży chłopczyk

Cytat:

I jeszcze krótka relacja od nas :
Sara nauczyła się zasypiać w określony sposób.....niekoniecznie komfortowy dla usypiającego Po karmieniu, pionizuję ja do odbicia, przytula się do mnie tak na żabkę, albo przerzucam ją przez ramię i.......siadam na piłce gimnastycznej uprawiając z nią "bouncing"
Plecy to już mnie tak od tego bolą, że szok.....ale są też plusy, ćwiczę przy okazji uda

Nie wiem też ile w tym przypadku a ile skuteczności....ale ostatnio pisałam Wam, że Sara przespała w nocy 5,5 godziny. Byliśmy po południu u moich rodziców i moja mama poczęstowała mnie herbatą z melisy i gruszki. Wczoraj mi się to przypomniało.....może po tej melisie tak spała???

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Fajny sposób na usypianie ale na dłuższą mete chyba będzie męczący
Co do pojemników też się w nie zaopatrzyłam
A jesli chodzi o zupki, też zamierzam gotować dla dzidzi Z własnego ogródeczka , póxniej zmiksowac blenderkiem i będą na pewno smaczne

Cytat:
jest słodziutka

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! W końcu Was znalazłam! Myślałam, że jeśli zaczął się wątek na Odchowalni wszystkie się tam przeniosłyście, ale coś mi nie pasowało, bo tam baaardzo cicho jest

Cześć Kobietki!
JeSuis pewnie Wam przekazała co się ze mną działo, ale w razie czego napiszę w skrócie:
W I Święto nad ranem dostałam krwotoku, w Szpitalu Gin, który mnie badał stwierdził, że "może"( to mnie dobiło) odkleja mi się łożysko, więc przed oczami stanęła mi wizja cesarki, ale nie...podłączyli mnie pod kroplówkę i położyli na Patologii. Święta trwały, a ja leżałam w niewiedzy...po Świętach mnie przebadali i stwierdzili, że łożysko się obniżyło; cały czas plamiłam, więc zostawili mnie w Szpitalu. Po kolejnym usg jeszcze inny Lekarz stwierdził, że łożysko jest na swoim miejscu, więc ja pytam, jak to i skąd te plamienia, a On, że macica się poszerzyła i w ten sposób łożysko wróciło na swoje miejsce Na pytanie odnośnie plamień żaden mi nie odpowiedział Teraz jestem już w domu, ale do końca ciąży muszę leżeć - dużo nie zostało, więc jakoś wytrzymam

Pod moją nieobecność nastukałyście jakieś 100 stron, więc nie jestem w stanie Was nadrobić, ale postaram się chociaż od teraz być na bieżąco.

p.s. Na pierwszej stornie podajecie tp wg. miesiączki czy wg usg? Bo ja dopiero w Szpitalu dowiedziałam się, że tp wg. usg w ogóle nie biorą pod uwagę, więc wychodzi na to, że ja mam na 31 stycznia, czyli o tydzień dłużej niż cały czas myślałam...Chciałabym mieć to już za sobą!!!
Ja podaje według OM< tak ginka mi wpisała do karty i tego się trzymam
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:02   #3258
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość

Cześć Kobietki!

Witamponownie Dobrze , że juz jest lepiej, a lezenie nie jest takie straszne ja leże non-stop od 20 grudnia i daje rade, bedziemy sie razem wspierać;-)

Rekinek gratuluje synka

Ja wstałam na chwilke troszke mu pomóc, posprzatałam kuchnie i łazienke, bo ostatnio mój męzus troszke zaniedbał mieszkanko..tyle ma teraz na głowie..postanowiłam wstac na troszke i wziac sie za porzadki, ale juz leże. Mąz rozebrał choinke, teraz robi obiadek.Potem musi pomalowac ramy na około okien, bo wstawialismy i toroche skuli nam sciany, zagipsowali i tzreba ładnie pomalowac, potemporzadki i wieczorkiem rozkładamy łozeczko Nadii
Mąż był juz na zakupach, dokupił reszte potrzebnych rzeczy. Jeszcze przyjdzie paczka z allegro i w poniedziałek dokupi mi klapki pod prysznic do szpitala i kosmetyczke i to tyle. Bepanthenu na razie nie kupowalismy, najwyzej poźniej ale linomag kupił, a do noska mamy jakis spray Pani w aptece poleciła "Sterimar baby" ma któras z Was?? i spirytus do pepuszka ten co Marika polecała 70 % jest na recepte to mąż kupił gaziki nasaczone takim spirytusem.
Jestem zadowolona. Czekam na paczke z reszta potzrebnych rzeczy, na szlafrok, na lampke nad łożeczko, na ten albumik i szlafrok aaa i aparat fotograficzny tez zamowilismy, byśmy mogli naszej niuni zdjecia pstrykac od samych narodzin. W przyszłym tygodniu beda przychodzic paczkin ie moge sie doczekać.I jak to wszytsko juz bede miała, pakuję torbe i spokojnie czekam na narodziny córci.

A teraz mykam wstawic pranie...wahałam się czy prac nowe ciuszki dla Nadii i posciel do łożeczka. Mąż mnie przekonał, że nie ma potrzeby, zebyśmy od poczatku tak sterylnie chowali małą, znajomi tez nam tak radzili by nie prac, oni nie prali ...ale stwierdziła , że piore, żeby miała wszytsko świeżutkie i wyprasowane...

Miłej sobotki

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:07   #3259
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

A teraz mykam wstawic pranie...wahałam się czy prac nowe ciuszki dla Nadii i posciel do łożeczka. Mąż mnie przekonał, że nie ma potrzeby, zebyśmy od poczatku tak sterylnie chowali małą, znajomi tez nam tak radzili by nie prac, oni nie prali ...ale stwierdziła , że piore, żeby miała wszytsko świeżutkie i wyprasowane...

Miłej sobotki
tu nawet nie chodzi o sterylność ale nowe ciuszki trzeba wyprać bo mogą być czymś spryskane no i nie wiadomo ile osób wcześniej je macało... moja babcia każdą rzecz któą sobie kupi conajmniej przepłuka w wodzie zanim założy...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:33   #3260
s_a_j
Rozeznanie

U nas posprzątane już obiad wstawiony, zaraz pałaszowanie wieczorkiem też chyba zrobimy sobie mały spacerek, chyba, że leń nas jakiś złapie he he

Cytat:
Napisane przez rekinek83 Pokaż wiadomość
witam Was serdecznie

pojawiam się znów po bardzo długiej przerwie z nowiną że 07.01.2011 urodziłam mojego kochanego synka

do końca ciąży cały czas Was podczytywałam ale nie miałam siły pisać bo samopoczucie było fatalne i do tego okrutne choróbsko się przyplątało także leżałam plackiem i brałam antybiotyki a do tego cały czas mnie straszono przedwczesnym porodem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło

Poród SN, synuś 3 300 g, 55cm
Gratulacja dla Ciebie i synka Moc buziaków przesyłam wirtualnie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Żebyś się tylko nie przeciążyła z noszeniem tych garów! Ja też jak trochę porobię, to muszę usiąść, bo mnie to plecy strasznie bolą, także też nie szaleję.
ja to ze sprzątania tylko poukładałam różne dokument i ze stołu różne papiery mąż dzielnie powalczył z resztą, ale za to obiad już sama, bo mąż to sknociłby o właśnie, idę do garnków zajrzeć, a Tobie udanej wizyty
Stary 2011-01-15, 15:58   #3261
cytrynka3002
Zadomowienie

Dziewczyny dziś mój mąż przebił chyba Waszych wszystkich...
jak pisałam, chcieliśmy sprzedać naszego Opla i kupić coś większego...ale planów konkretnych nie było.

Dziś mężulek powiedział mi, że jedzie do jednego komisu zobaczyć, ile byśmy za nasze auto dostali...wiecie, co on zrobił?? Wrócił z kasą, bo sprzedał auto od razu . Myślałam, że padnę na miejscu. Nawet się nie pożegnałam. Mało tego - już ma nowy upatrzony, więc jak znam życie, to od poniedziałku mogę się spodziewać podobnych akcji...Dobrze, że rodzice mają auto - pożyczą nam, żeby Karola ze szpitala odebrać.

My po wizycie rodziców - wesoło było, chociaż widać, że już się bardzo denerwują, chcieliby chyba bardziej ode mnie, żeby już Mały był na świecie.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ahaaa, mam pytanie dziewczyny. Termin ze wszystkich pierwszych USG to 18.01,a wg @ 24.01. (niepewny bo miałam nieregularne cykle) I kiedy tak naprawdę się przeterminuje? Skąd mam wiedzieć która data jest poprawna? Po minięciu terminu ok 1 tydz. powinnam zgłosić sie chyba do szpitala, ale którą date brac pod uwagę? to prawie tydzień różnicy!
Kurczę, nie wiem, jak oni to liczą...ja bym się zgłosiła 1 tydzień po 18 stycznia, najwyżej odesłaliby mnie z kwitkiem. Ale sądzę, ze do tego czasu już się rozpakujesz.

Cytat:
Jak żabka śpi .

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
tak pisałam, też nie mam zamiaru dziecku dawać słoiczków, a artykuł mi wpadł w oko jak jechałam do lekarza. Normalnie miałam poprosić tę kobietę o podarowanie tego artykułu.......... też byłam w szoku....... i to ciężkim. Ciekawe, jak na tym polu ma się marka HIPP
też będę mrozić
Ja też nie mam zamiaru dawać tych słoiczków, wolę sama ugotować zupkę, mięsko, to do blendera i mam obiadek - wiem, z czego jest.

Co do mrożenia pokarmu mam kilka pojemników z aventu, muszę obczaić te woreczki, które polecacie.

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
U nas posprzątane już obiad wstawiony, zaraz pałaszowanie wieczorkiem też chyba zrobimy sobie mały spacerek, chyba, że leń nas jakiś złapie he he
Ja chyba też wyciągnę męża wieczorem na jakąś małą rundkę jeszcze.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 16:02   #3262
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
jak pisałam, chcieliśmy sprzedać naszego Opla i kupić coś większego...ale planów konkretnych nie było.

Dziś mężulek powiedział mi, że jedzie do jednego komisu zobaczyć, ile byśmy za nasze auto dostali...wiecie, co on zrobił?? Wrócił z kasą, bo sprzedał auto od razu . Myślałam, że padnę na miejscu. Nawet się nie pożegnałam. Mało tego - już ma nowy upatrzony, więc jak znam życie, to od poniedziałku mogę się spodziewać podobnych akcji...Dobrze, że rodzice mają auto - pożyczą nam, żeby Karola ze szpitala odebrać.
dobre, poszedł tylko zobaczyć no nie mogę
Stary 2011-01-15, 16:07   #3263
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
dobre, poszedł tylko zobaczyć no nie mogę
Nie chciałabyś zobaczyć mojej miny, jaką zrobiłam, jak wszedł z radiem i jakimiś pierdołami ze schowka, dumny z siebie, ze tak się spisał. Szkoa, że dwa tygodnie przed porodem mu się tej wymiany zachciało. Także mój też potrafi przyprawić mnie o szybszy puls.

Stary 2011-01-15, 16:12   #3264
kma1982
Wtajemniczenie

e-rosa i rekinek gratulacje

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
jeszcze sąsiad sadysta... mam go już dość,
CODZIENNIE od 8.25 - 11 wierci coś wiertarą... potem od 12-13 młotkiem coś robi i potem przerwa na jakiś czas, a następnie od 16 znów wiertara w ruch na godzinę.
to co ja mam powiedziec u mnie takie hałasy od 7-21, ciągle jakieś stukania, wiercenia,... i to ze wszystkich stron, bo jak na razie na piętrze to tylko my mieszkamy, pod nami też prace wykończeniowe nad nami równiez ale jakoś nawet w spaniu mi to nie przeszkadza

Cytat:
Zapomniałam napisać, że Mały wczoraj jakiś maraton zaliczał - kopał mnie i przeciągał się od 21 do24, cały czas, bez przerwy - mąż się śmiał, że chce wyjść, ale nie wie, którędy :P.
oj u mnie też wielka kopanina

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Co do słoiczków, to jak ktoś ma ogródek i wie, ze warzywa czy owoce są niepryskane to warto samemu gotować. Ale jak ktoś ma kupować warzywa w sklepie to ponoć jednak lepiej ze słoiczków podawać, bo tam są przebadane te produkty pod względem obecności chemikaliów i metali ciężkich a w sklepie to nie wiadomo gdzie tak na prawdę te warzywa rosły. Też trzeba zobaczyć jak sie ma swoją działkę gdzie te warzywa rosną. Bo jeżeli mieszka sie na górce i sąsiad ma też jakieś poletka powyżej i je pryska czy nawet np. wylewa nieczystości to moze sie okazać ze własne roślinki też bedą niestety pełne chemikaliów.

Aha i jeszcze jedno, uważajcie też na warzywa czy owoce ze sklepów ze zdrową żywnością bo tak na prawdę też nie ma gwarancji że ta żywność jest rzeczywiście ekologiczna. Czasem do sklepów ze zdrową żywnością kupowane są warzywa i owoce na targu i od tego samego producenta co w zwykłym osiedlowym spożywczaku a cena jest 2 razy droższa bo właściciel napisze że ekologiczne.
jak widac obiadki ze słoiczków też nie dają 100% gwarancji, że nie posiadają chemii, a wydawałoby się, że Gerber to taka renomowana firma...pamiętam, że jako dziecko ciągle ich soczki piłam...

Cytat:

.
tak jest z facetami...mój też kiedyś przyszedł po wizycie w komisie i mówi, że wymieniamy nasz samochód na inny, tylko musimy coś tam dopłacic... w ogóle nie zorientował się w innych komisach, w necie, tylko tak od razu chciał kupic nowy samochód ale wybiłam mu to z głowy - trochę to trwało, ale usilnie pracowałam i udało się, póki co jeździmy starym, pięcioletnim, ja go bardzo lubię i jak dla mnie może zostac
Stary 2011-01-15, 17:58   #3265
Katarina89
Raczkowanie

Ojjj...
Ja kolejki nie zapycham (za bardzo). Jutro dzwonimy do gina, zobaczymy co powie i może wybierzemy się na KTG, ale nie jestem pewna. Zobaczymy co gin powie, może wyznaczy mi termin w którym mam się zgłosić ewentualnie na wywołanie. Na pewno będzie się trzeba do niego zgłosić po skierowanie na nowe badania, bo ostatnie mam z początku stycznia... A na porodówkę przydałyby się już świeższe.

Mnie denerwują telefony i różne wiadomości. Wciąż tylko "Urodziłaś już?", "Rodzisz już?", "Kiedy w końcu urodzisz?"... Jakby to ode mnie zależało...
Stary 2011-01-15, 18:01   #3266
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

czy Wy wszystkie śpicie ??
Stary 2011-01-15, 18:03   #3267
olbka
Zadomowienie

no a my już po zakupkach. Połaziłam 2h po wyprzedażach i od razu czuję, że mi "lepiej" - zaczął mnie boleć krzyż i podbrzusze też i jakoś tak... ciekawe, czy spacerki podziałają... Ale dziewczyny, jest teraz mnóstwo wyprzedaży i można kupić ciuszki po sensownych cenach oczywiście miałam już nic nie kupować

no i mam herbatkę z liści malin już. Bardzo mnie to wszystko ciekawi, czy to w ogóle da jakiś skutek czy tak sobie po prostu wkręcam...

Cytrynka, Twój mąż to niesamowity aparat

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 18:12   #3268
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
czy Wy wszystkie śpicie ??

Może kobitki się ruszyły z rozpakowywaniem.

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
no a my już po zakupkach. Połaziłam 2h po wyprzedażach i od razu czuję, że mi "lepiej" - zaczął mnie boleć krzyż i podbrzusze też i jakoś tak... ciekawe, czy spacerki podziałają... Ale dziewczyny, jest teraz mnóstwo wyprzedaży i można kupić ciuszki po sensownych cenach oczywiście miałam już nic nie kupować

no i mam herbatkę z liści malin już. Bardzo mnie to wszystko ciekawi, czy to w ogóle da jakiś skutek czy tak sobie po prostu wkręcam...

Cytrynka, Twój mąż to niesamowity aparat
No ja piję herbatkę, także też czekam na efekty.
Fajnie, że upolowałaś coś na wyprzedażach.

Ja nie mam aktualnie dostępu do neta, bo mąż ogląda te nowe auta...na przyszły weekend się umówił na oglądanie, jeśli oczywiście Mały rodzić się nie zacznie. Już trochę ochłonęłam, chociaż widzę, że syndrom wicia gniazda bardziej męża dopadł, niż mnie. Teraz zastanawia się, jak przemeblować w sypialni naszej - czemu się zrobił taki obrotny na chwilę przed porodem.

No nic, zmykam - miłego wieczorku

Stary 2011-01-15, 18:24   #3269
ligotka
Rozeznanie

Ja czekalam na tego ksiedza, cztery godziny! Iwreszcie poszedl...

cytrynko ale akcja, znajac mojego to gdyby tylko mozliwosc mial to zrobil by dokladnie to samo, jemu dwa razy nie trzeba powtarzac

Ide cos zjesc bo znow glodna jak nie wiem co jestem...
Stary 2011-01-15, 18:39   #3270
marleen32
Rozeznanie

Marika mam takie samo podejscie jak o sloiczki chodzi, ja sredniej gotowalam i mrozilam wlasnie, i dziecko zajadalo jak nie wiem, do dzis apetyt ma super, starszej gotowe sloiczki, bo malo doswiadczona wtedy bylam, no i z lenistwa tez, no i niejadek z niej byl straszny, dopiero jak maz kiedys sprobowal, i powiedzial, ze nie dziwi sie, ze ona tego nie chce, to sie za gotowanie wzielam i zaraz apetyt inny, choc ona do dzis z jedzeniem potrafi "kombinowac", albo je przesadnie zdrowo, albo odwrotnie .
Teraz zamierzam gotowac i mrozic wlasnie na caly tydzien, ekstra dodatkowo zamrazarke kupilismy .
A, tutaj jedzenie ekologiczne akurat musi byc przebadane, renomowana firma nie pozwoli sobie na chemikalia, mam sprawdzony sklep, i tam kupuje mieso, owoce i warzywa, zwlaszcza ze w supermarketach, sloiczkach zreszta tez, ciagle jakies afery sa..
Ligotko sorki, ale sie usmialam z Twojego meza i tej scierki, moj z kolei narzeka strasznie sprzatajac, co mnie w duchu do szalu doprowadza, poza tym jakby to okreslic, on ma troche inna wizje porzadku jak ja .
Ja, jak sprzatam to lacznie z wycieraniem kurzu, jak cos widze na szafach, to to chowam, a jemu nie przeszkadza mnostwo rzeczy na szafie, a z kurzem stwierdzil dzis, ze nie ma sensu wycierac skoro zaraz nowy bedzie .
Podlog twierdzi, ze myc nie lubi, ale odkurza chetnie, no i nie moge narzekac, bo sprzata dokladnie, pod lozkami, a ja pod lozka raz na jakis czas zagladam .
Ale posprzatalam dzis wiecej jak mialam zaplanowane, bo on dlugo z zakupow nie wracal, wiec sprzatnelam u dziewczyn, lazienke, sypialnie, korytarz i kuchnie, a on salon (ja poprawilam po swojemu jak nie widzial ), czyli te kurze , pozniej upieklam mufinki i ciasto czekoladowe , rozwiesilam pranie (ale on mi je zniosl), i teraz odpoczywam, choc nawet to sprzatanie nie zmeczylo mnie za bardzo.

Co do terminu, ja mialam zawsze z usg 2 tygodnie wczesniejszy niz z OM, ale wczoraj ku memu zdziwieniu wyszlo, ze termin z usg pokrywa sie z tym z OM, czyli 7 luty, moze dlatego ze malutka jest mala, wczesniej niby byla wieksza niz przecietne dzieci w tym okresie ciazy hmm., ale lozysko jest II stopnia, wiec sama nie wiem.
W ogole dziwna jakas ta ciaza, w poprzednich jak mialam rozwarcie na 2-3 cm. to tego samego dnia rodzilam, kwestia 10 godzin, a teraz nic .
Ale mam jeszcze czas, mnie na szczescie poki co nikt oprocz moich wlasnych dzieci i TZ nie pyta czy to juz .
A, juz powoli chcialabym miec za soba, moze moja tez na pelnie czeka, byle nie na ta druga, bo pelnia tak szybko sie nie powtarza .
Wszamalam arbuza wlasnie, mowilam wczoraj TZ, ze niedobry bedzie, bo sezonu nie ma, tymczasem tak pyszny, ze pol zjedlismy chyba ps:.
Jeszcze ciastem doprawie
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości