Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 14:35   #1591
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Witajcie Kochane!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No co do Zmierzchu spróbuję się nie zgodzić (jak dla mnie dla młodzieży, choć czytałam i oglądałam z własnej, nieprzymuszonej woli), ale Pamiętniki też oglądam i lubię
A ja uwielbiam i Zmierzch i Pamiętniki... czytałam jeszcze jakieś inne wampirze książki ale jakoś nie wciągnęły mnie szczególnie.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Kochane - czy któraś zwrociła uwagę na mojepytanie dotyczące nerek.... ja chyba naprawde jestem niewidzialana
mój lekarz na połówkowym powiedział, że nerek nie widać ale że to dobrze, bo gdyby było to by oznaczało że sa powiększone i coś z nimi jest nie tak. i że widać mocz w pęcherzu więc wiadomo że są i że filturują. ale czy ja wiem czy to dobrze?! nie ma to jak zaufanie do lekarza .
Ja nie pamiętam co lekarz mi powiedział na USG ale na pewno powiedział,że nerki są i na karcie mam info. ze nerki obecne. Nic się nie martw! Jak lekarz powiedział,że nerki filtrują to widocznie tak jest!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Zapraszam A faworków dostaniesz tyle ile będziesz chciała
ajjj... ja też się wpraszam na faworki!! Z chęcią bym troszkę zjadła A tak w ogóle to też Cię podziwiam,że znajdujesz czas i siłę na to wszystko co robisz. Niesamowita kobieta

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dziewczyny też macie tak, że jak wstaniecie rano, to brzuch was pobolewa ? ja się czuję, jakby był kopany w niektórych miejscach.jakoś 7cm pod piersiami najczęściej. i chyba przeważnie z prawej strony. albo uczucie jakbym go zgniatała w nocy i dlatego boli, a to niemożliwe, bo nie śpię na brzuchu
Ja tak nie mam... więc nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja juz wróciłam.
przeżyłam.
nie polecam.
zjadłam właśnie kanapke z miesem jakims dla kontrastu bo jakos na nic innego nie mialam ochoty
Gratulacje Mnie to badanie czeka w poniedziałek...

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
ehhh dziewuszki kochane Dzięki wam z wszystkich kompleksów się wyleczę dobrze, że mnie teraz nei widzicie, bo grubasek ze mnie.. i nie, że słodki brzusio.. tylko jakieś takie policzki duże mi się zrobiły tzw. puśki i biceps okropaśny!!

Ooo niee, a jescze Mężul od wizaża chce mnie teraz odseparować i na miasto wyciąga!!! Nie wiem czy się zgodzić.. ale przekonuje tym, że do sklepu dziecinnego wstąpimy hmmm..
To i ja chcę Cię zobaczyć
ajjj kiedy ja się doczekam takiego dnia żeby mój Tż wziął mnie do dziecięcego sklepu?

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zazdroszcze wam facetow wyciagajacych Was do sklepow dzieciecych. Moj takie sklepy omija z daleka bo stwierdzil, ze po sklepach mozna polazic przed porodem. Problem w tym, ze jak mi brzuch wielki urosnie to jakos biegania po sklepach przed porodem sobie nie wyobrazam.
dokładnie....

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:45   #1592
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Achaaa dziewczynki, wczoraj miałam Wam napisać i by mi wyleciało z głowy!

Jeśli któraś z Was planuje zakup monitora oddechu, to nie kupujcie tej owieczki czy też innej zabawki z bijącym sercem bo może ona "okłamywać" monitor. No i łóżeczko do tego monitora musi być nieruchome, czyli kołyski też odpadają

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Ooo, to widzisz, miło mi to słyszeć
W sumie portki się szybko zdejmuje i zakłada

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Nie no dziewczyyyny!! Co Wy wszystkie takie ładne jesteście?!
listopadowa Ty to mi w ogóle na 18 lat wyglądasz!
Nie dość, że mamy najaktywniejszy wątek to jeszcze wszystkie najlepsze "d.upeczki" zgromadziłyśmy
Szoooook! Muszę się teraz postarać i wybrać jakieś swoje fajne zdjęcia
ja tylko przelotem wpadlam was podczytac zeby potem znow nie miec sto stron,

moria , hmm, fajne info, a powiedz mi nie wiesz jak to sie ma do materacyka w lozeczku turystycznym?(ma wibracje, tora mozna ale nie trzeba wlaczac)
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:50   #1593
Catia88
Rozeznanie

Agus87 jaka ładniutka jesteś! nie wiem czemu ale jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam
Na ślubie wyglądałaś...obłednie! Śliczna suknia i piękna panna Młoda!

Stary 2011-01-15, 14:50   #1594
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ale dokładnie tak samo hihi oni sa identico ! Przykład jak wybieralismy sprzety do kuchni - tzn ja wybierałam - mozolnie szperałam w sieci czytając opinie, porównując parametry, sprawdzając gdzie najlepsze ceny... po czym pewnej słonecznej niedzieli mój TZ mówi - trzeba kupic sprzety, ubieraj sie pojedziemy do media....
I cały moj plan spalił na panewce - kupilismy co nam pan w sklepie doradził a ja byłam chora bo nawet nie mogłam poczytac o danym sprzęcie jak sie spisuje, nie wspominając ze w media to raczej sie przepłaca... po prostu kupilismy kota w worku. Ja nie znosze w ten sposób coś kupować, zwłaszcza jesli ma to nam słuzyc kilka ładnych lat ! A on tak ze wszystkim.. idzie i po prostu kupuje
Moj powiedzial, ze on mi sie nie bedzie w wybor wozka wtracal tylko zebym mu pokazala jak juz wybiore.
Przejrzalam na necie wiele wozkow i w koncu wybralam jeden kierujac sie cena. Pokazalam mu ten wozek i powiedzial ze OK.
Po jakims czasie znalazlam inny wozek- drozszy, ale z bardzo dobrymi opiniami i lzejszy od tego co wczesniej znalazlam o jakies 3 kilo. Doszlam do wniosku, ze dziecko nie robi sie coraz lzejsze tylko coraz ciezsze, wiec 3 kilogramy lzejszy wozek to duza roznica, tym bardziej, ze wozka bede duzo uzywac. Jak pokazalam mojemu ten wozek, ktory ostatnio znalazlam i zobaczyl cene to mi powiedzial, ze chyba oszalalam jak chce zaplacic tyle kasy wiecej a to przeciez TYLKO 3 kg roznicy. Mial sie nie wtracac a teraz strzela fochy bo dla niego jako faceta te 3 kg nie robia roznicy a ja jestem szczupla i niezbyt wysoka wiec kazdy kilogram to dla mnie duzo.
No chyba, ze faktycznie tej roznicy w wadze wozka sie nie odczuwa, ale po co w takim razie producenci przescigaja sie w produkcji jak najlzejszych wozkow?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:59   #1595
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
moria , hmm, fajne info, a powiedz mi nie wiesz jak to sie ma do materacyka w lozeczku turystycznym?(ma wibracje, tora mozna ale nie trzeba wlaczac)
Hmm, o tym nigdzie nie czytałam Znalazłam taki artykuł a raczej forum o monitorze Angelcare no i producent podaje, że nawet przeciąg albo ruszające się panele (?) mogą zakłócić pracę monitora więc najlepiej żeby wszystko było równe, stabilne.
Wiesz tu chodzi o zakłócenia w obie strony - nie wykrycie bezdechu i fałszywe alarmy.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Powoli nadrabiam te posty z wczoraj i widziałam, że rozmawiałyście o monitorze oddechu Tomme Tippee, o taki chodzi:
http://allegro.pl/tommee-tippee-nian...412126174.html

Cenę ma zachęcającą ale na minus wg mnie jest to, że w przypadku braku ruchu przez 20s. od razu włącza się alarm. W Angelcare najpierw włącza się wibracja a jeśli po 5 s. od wibracji maluch się nie ruszy to dopiero wtedy włącza się alarm. Podobno małym dzieciom zdarzają się takie 15 sekundowe momentu bez oddechu i to jest zupełnie normalne ale wibracja powinna je zaktywować do zaczerpnięcia powietrza więc taka funkcja oszczędza niepotrzebnego wstawaniu w nocy.

Kolejna rzecz to jest tylko jedna płytka z sensorem ruchu. Na początek wystarczy ale podobno bezdech może się zdarzyć do 12 miesiąca życia a wiem, że takie już starsze dzieci lubią się w nocy przekręcać więc jest ryzyko, że dzidzia zsunie się z tej płytki i monitor będzie krzyczał bez powodu.

To tyle jeśli chodzi o TT i wiedzę, jaką posiadam Cały czas czytam i sprawdzam co jest najlepsze. Na dzień dzisiejszy nr 1 jest Angelcare AC 401.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

andziot - historia z kupą spływającą z siedzenia GENIAAAALNA

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:00   #1596
eweska
Moderatoreska

No i dobra, nogi to mi do tyłka wchodzą :/
Ale posprzątałam, sama siebie wyszykowałam, zaraz będą laski na makijaż studniówkowy, za niedługo tez powinien być mężul w domku a na 18 przyjeżdżają znajomi

dziewczyny teraz to ja mam czas na wszystko, na gotowanie, sprzatanie, pieczenie i chyba dlatego mnie bozia dwójką obdarzyła, żebym później tego wolnego czasu nie miała Hehehe później to będzie dopiero hardkor(nie wiem czy tak się pisze :P)
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:02   #1597
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm, o tym nigdzie nie czytałam Znalazłam taki artykuł a raczej forum o monitorze Angelcare no i producent podaje, że nawet przeciąg albo ruszające się panele (?) mogą zakłócić pracę monitora więc najlepiej żeby wszystko było równe, stabilne.
Wiesz tu chodzi o zakłócenia w obie strony - nie wykrycie bezdechu i fałszywe alarmy.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Powoli nadrabiam te posty z wczoraj i widziałam, że rozmawiałyście o monitorze oddechu Tomme Tippee, o taki chodzi:
http://allegro.pl/tommee-tippee-nian...412126174.html

Cenę ma zachęcającą ale na minus wg mnie jest to, że w przypadku braku ruchu przez 20s. od razu włącza się alarm. W Angelcare najpierw włącza się wibracja a jeśli po 5 s. od wibracji maluch się nie ruszy to dopiero wtedy włącza się alarm. Podobno małym dzieciom zdarzają się takie 15 sekundowe momentu bez oddechu i to jest zupełnie normalne ale wibracja powinna je zaktywować do zaczerpnięcia powietrza więc taka funkcja oszczędza niepotrzebnego wstawaniu w nocy.

Kolejna rzecz to jest tylko jedna płytka z sensorem ruchu. Na początek wystarczy ale podobno bezdech może się zdarzyć do 12 miesiąca życia a wiem, że takie już starsze dzieci lubią się w nocy przekręcać więc jest ryzyko, że dzidzia zsunie się z tej płytki i monitor będzie krzyczał bez powodu.

To tyle jeśli chodzi o TT i wiedzę, jaką posiadam Cały czas czytam i sprawdzam co jest najlepsze. Na dzień dzisiejszy nr 1 jest Angelcare AC 401.

no rozumiem ze chodzi o zaklocenia w 2 strony. pewnie na turystycznym bedzie ok, pod warunkiem nie wlaczania wibracji.

no nic, czekam dalej bo to kupie na samym koncu, moze cos jeszcze dzieewczyny ciekawego znajdziecie odnosnie tych monitorow

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Agus87 jaka ładniutka jesteś! nie wiem czemu ale jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam

catia ja mam takie same odczucia, calkiem inaczej sobie dziewczyny wyobrazalam, poprzegladalam pare albumow i normalnie co jedna to lepsza laska! .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 15:02   #1598
principessina
Zakorzenienie

moria44 ja wlasnie sie amyslilam i stwierdzilam, ze ten monitor TTnie jest rewelacyjny, gdyz ma zasieg 120m takze niezbyt duzy, jesli ktos ma duze mieszkanie itd. wole kupic uzywany angelcare, wlasnie poluje tylko z tym laktatorem jestem niezdecydowana czy reczny czy ew. elektryczny, ale wydam kase na elektryczny a jak sie okaze ze niepotrzebny mi jest...no i nie wiem czy te elektryczne to nie sa wolne, w sensie ze szybciej reka napompuje tego mleka niz elektrycznym:br zydal:
Stary 2011-01-15, 15:08   #1599
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

martynka89 według mnie 3 kg to bardzo ale to bardzo dużo! Każde kilo mniej się liczy. Walcz o swoje, bo później to Ty bedziesz najbardziej i najwiecej te dodatkowe 3 kg dzwigała!!

eweska nie moge wyjśc z podziwu dla Ciebie! Po takiej ilości gotowania i sprzatania w zyciu bym nikogo nie umalowała, gdyż pewnie rece by mi sie trzesły ze zmęczenia
Masz siły za dwóch

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:10   #1600
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
(...)tylko z tym laktatorem jestem niezdecydowana czy reczny czy ew. elektryczny, ale wydam kase na elektryczny a jak sie okaze ze niepotrzebny mi jest...no i nie wiem czy te elektryczne to nie sa wolne, w sensie ze szybciej reka napompuje tego mleka niz elektrycznym:br zydal:
princi tak jak piszesz, nie wiadomo czy Ci będzie potrzebny a te elektryczne są dużo droższe. Znajoma używała obu i mówiła, że elektryczny tak nie ciągnie jak ręczny
Ja kupuję ze względu na to, że planowo będę miała cesarkę a wtedy często trzeba laktację pobudzić, no i tym ręcznym będę mleczarnię aktywować. No i zawsze się może przydać gdybym chciała się winka napić albo gdybym miała zastój, za dużo mleka albo na wypadek choroby korzystałabym z odciągniętego, zamrożonego mleczka ( do 3 miesięcy w zamrażarce można trzymać ).

Takie moje zdanie ale jak widać na allegro elektryczne też się sprzedają więc też muszą być dobre

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
eweska (...)
Masz siły za dwóch
Ja bym powiedziała, że nawet za trzech

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:11   #1601
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
martynka89 według mnie 3 kg to bardzo ale to bardzo dużo! Każde kilo mniej się liczy. Walcz o swoje, bo później to Ty bedziesz najbardziej i najwiecej te dodatkowe 3 kg dzwigała!!

eweska nie moge wyjśc z podziwu dla Ciebie! Po takiej ilości gotowania i sprzatania w zyciu bym nikogo nie umalowała, gdyż pewnie rece by mi sie trzesły ze zmęczenia
Masz siły za dwóch
No i w tym problem, ze ja bede sie meczyc pozniej z wozkiem. Nie mam samochodu wiec musze brac pod uwage wjezdzanie wozkiem do autobusu i inne przeszkody. I tez mi sie wydaje ze 3 kg to duzo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 15:12   #1602
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Agnieszka, wlasnie zauwazylam ze urodzilas sie dokladnie 30 lat po mojej mami Co do dnia, miesiąca i roku
A jakaś panna (w sensie znak zodiaku tu jest? Ja z sierpnia

Moria , masz rację! Poprawiam się - za trzech !!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-15, 15:14   #1603
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
moria44 ja wlasnie sie amyslilam i stwierdzilam, ze ten monitor TTnie jest rewelacyjny, gdyz ma zasieg 120m takze niezbyt duzy, jesli ktos ma duze mieszkanie itd. wole kupic uzywany angelcare, wlasnie poluje tylko z tym laktatorem jestem niezdecydowana czy reczny czy ew. elektryczny, ale wydam kase na elektryczny a jak sie okaze ze niepotrzebny mi jest...no i nie wiem czy te elektryczne to nie sa wolne, w sensie ze szybciej reka napompuje tego mleka niz elektrycznym:br zydal:
Cytat:
princi tak jak piszesz, nie wiadomo czy Ci będzie potrzebny a te elektryczne są dużo droższe. Znajoma używała obu i mówiła, że elektryczny tak nie ciągnie jak ręczny
Ja kupuję ze względu na to, że planowo będę miała cesarkę a wtedy często trzeba laktację pobudzić, no i tym ręcznym będę mleczarnię aktywować. No i zawsze się może przydać gdybym chciała się winka napić albo gdybym miała zastój, za dużo mleka albo na wypadek choroby korzystałabym z odciągniętego, zamrożonego mleczka ( do 3 miesięcy w zamrażarce można trzymać ).

Takie moje zdanie ale jak widać na allegro elektryczne też się sprzedają więc też muszą być dobre

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Ja bym powiedziała, że nawet za trzech

dziewczyny ja nie mam zamiaru karmic, ale raz probowalam i na temat laktatorow moge sie wypowiedziec tak: w szpitalu mialam elektryczny i byl bomba, naprawde super, w domu mialam reczny i porazka, pol godziny naginanania zeby buteleczke mleka sciagnac, juz nie wspomne o jakis ekscesach ja cos mi tam skapalo bokiem , itd.

jakbym miala ochote karmic, duzo kasy i wiedziala ze laktator wogole sie przyda to kupilam bym bez wahania elektryczny, ale tak jak piszecie,
1. nie wiadomo czy wogole bedzie potrzebny
2. mozna czasem wtopic z kasa jak sie okaze ze maluch radzi sobie swietnie i pije tyle zeby nie trzeba bylo odciagac
Stary 2011-01-15, 15:17   #1604
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam A faworków dostaniesz tyle ile będziesz chciała
Ja tez poprosze! U nas na faworki mowi sie "Chrusciki", a moj TZ jest z Mazowsza i nie znal tego okreslenia, wiec jak kiedys mu powiedzialam, zeby mi chrustu przyniosl z kuchni to poszedl, nie wraca, nie wraca az nagle przychodzi i mowi, ze w kuchni nic do kominka nie znalazl My w ogole mamy sporo takich smiesznych akcji, ze ja do niego mowie regionalizmami, bo je uwielbiam, a on powoli je zapisuje w swojej pamieci Pamietam jak kiedys go wyslalismy z ojcem do cioci po kubabę, to wrocil po 5 minutach z pretensjami, ze on nie pojdzie, bo na pewno robimy sobie z niego jaja

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
anulinka2009, eweska, listopadowa80, the_sania, ddaaiissyy, andziot, agnieszka_pe25, matallewar piekne macie foteczki w albumach
Dziewczynki, czy mozecie mi udostepnic te albumy? Bo to najpierw sie trzeba zaprzyjaznic chyba? wiec jesli uwazacie, ze jestem godna, to prosze o zaprzyjaznienie.

Cytat:
Wszystkie macie 100% racji. Dziekuje ze mnie nie zlinczowałyscie, zresztą jeśli Violisia pamięta jakie miałam na poczatku podejście to nic dodać nic ująć... Ważniejsze były wakacje niż bezpieczeństwo dziecka.
Od tego czasu zrobiłam duzy postęp bo jestem już w stanie myśleć o ciąży-wypierałam tą myśl z głowy - pamiętam jak raz obudziłam się i byłam przeszczęśliwa, bo zapomniałam o tym, że jestem w ciaży! Wiem, że to chore ale tak było. Teraz coraz bardziej jest ok
Kochane jesteście, że mnie troszkę rozumiecie Po prostu nie mam rodzeństwa, nie mam bliskiej przyjaciółki/kuzynki itp która ma małe dzieci i stąd takie nastawienie anty ! Za to za zwierzątka dałabym się pokroić
W poniedziałek połówkowe, zobaczymy jak bedzie - ale już teraz mogę powiedzieć, z całą odpowiedzialnością, ze zrobiłam (i to w duuuuzej mierze dzięki Wam ) siedmiomilowy krok do przodu

a w ogóle Dzień doberek Wam i miłego dzionka !!
Ja przezywam ciaze dokladnie jak Ty, amoja przyjaciolka robi sie agresywna, jesli chodzi o dzieci, wiec w ogole nie poruszam z nia tego tematu. Powoli zaczynam siebie akceptowac, a teraz jak czuje ruchy, to jest juz duzo latwiej, bo tam rzeczywiscie jest mala istotka, ktora czuje. Nie mam jakiejs takiej jazdy jak takie zakochane mamuski, co to fruwaja i cwierkaja tylko o dziecku, raczej podchodze do tego racjonalnie. Mam wielka nadzieje, ze jak urodze moja corke, to splynie na mnie ten ogrom "budyniowej milosci" i bede sie rozklejac, zakocham sie w niej i wtedy poczuje ten prawdziwy instynkt. Jesli chcialabys o tym pogadac, to zapraszam na PW. Mam bowiem w sobie wiele uczuc, ktore nie sa, ze tak powiem "politycznie poprawne" i boje sie, ze moge zostac jakos niemile odebrana.

Cytat:
Paulizia czemu mowisz ze to moze byc ostatni jej rok... Moj piesek żył 16 lat, i gdyby nie operacja z powodu rozcięcia ogonka, to moze żyłaby jeszcze dłuzej.
Moj zyl 18, byl po dwoch operacjach na lape i po dwoch wylewach krwi do mozgu, a i tak swietnie sobie radzil prawie do samego konca. Umarl smiercia naturalna.
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dziewczęta (te, które mają miec córeczki)... nie boicie się, że będą siusiaki na następnym usg?
Mala na USG tak blyskala bronchilda na prawo i lewo, ze to by musial byc chyba jakis przeszczep, zeby jej sie tak ptaszek pojawil
Cytat:
Dziewczyny zazdroszcze wam facetow wyciagajacych Was do sklepow dzieciecych. Moj takie sklepy omija z daleka bo stwierdzil, ze po sklepach mozna polazic przed porodem. Problem w tym, ze jak mi brzuch wielki urosnie to jakos biegania po sklepach przed porodem sobie nie wyobrazam.
Moj omija zasadniczo WSZYSTKIE sklepy, od zywnosciowych po odziezowe, wiec w sumie w ogole nie dziwi mnie, ze nie chce ze mna chodzic po sklepach dzieciecych. Tym bardziej, ze ja bym tam kupila przynajmniej 80%
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że pójdziecie popołudniu z Tżtami posiedzieć albo na spacerek albo do kina I nie będę godziny wieczorem nadrabiać :-P
Wlasnie sie zabieram za spelnianie Twojego zyczenia, idziemy zTZ na spacer po gazetke ( i pewnie lody, tak mi chodza po glowie, ze szok!!!).

Cytat:
Laski częstujcie sie
Eweska zaslinilam klawiature!!! Czy dostalas juz blender? Ja swoj uwielabim i jest niezastapiony przy pieczeniu.

Cytat:
Tylko z moim facetem jest taki problem, ze jezeli ja nie bylabym w stanie zrobic z nim zakupow przed porodem i poszedlby na nie sam, to kupilby wszystko pierwsze z brzegu nie patrzac na cene i jakosc.
A moj kupilby wszystko pierwsze z brzegu nie patrzac na rozmiar. Jak go wysylam do konkretnego sklepu, to musze mu 3 razy napisac smsa z rozmiarem, a potem i tak dzwoni i sie wypytuje czy to chodzi o centymetry czy o co. A juz na przyklad zupelnie nie wyobrazam sobie, jak go wysle po pieluchy - bedzie musial nosic przy sobie zuzyte opakowanie, zeby kupic dokladnie takie samo,.

A teraz pytanie od mojego TZ - czy tez tak macie, ze od czasu jak jestescie w ciazy Wasi faceci nie moga sie od Was odkleic lozkowo? Bo moj to za mna chodzi i mnie napastuje dzien w dzien i on sie zastanawia, co go tak opetalo. Zwalamy na ciazowe feromony

EDIT - ponizej zakupy z Pepco cenami. Jak widzicie kolorystyka nieco monotonna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00556.jpg (44,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00557.jpg (51,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-01-15 o 15:27
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:17   #1605
bzyczka1
Zakorzenienie

dobra dziewczyny zrobiłam album, jak któraś chętna to zapraszam do zapraszania mnie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 15:20   #1606
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka, wlasnie zauwazylam ze urodzilas sie dokladnie 30 lat po mojej mami Co do dnia, miesiąca i roku

agnieszka czyli ja? bo jest nas pare
ja to do mnie to ale zbieg okolicznosci
Stary 2011-01-15, 15:26   #1607
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
...A moj kupilby wszystko pierwsze z brzegu nie patrzac na rozmiar. Jak go wysylam do konkretnego sklepu, to musze mu 3 razy napisac smsa z rozmiarem, a potem i tak dzwoni i sie wypytuje czy to chodzi o centymetry czy o co. A juz na przyklad zupelnie nie wyobrazam sobie, jak go wysle po pieluchy - bedzie musial nosic przy sobie zuzyte opakowanie, zeby kupic dokladnie takie samo,.

A teraz pytanie od mojego TZ - czy tez tak macie, ze od czasu jak jestescie w ciazy Wasi faceci nie moga sie od Was odkleic lozkowo? Bo moj to za mna chodzi i mnie napastuje dzien w dzien i on sie zastanawia, co go tak opetalo. Zwalamy na ciazowe feromony
moj maz tez nic nie czyta i nie patrzy co kupuje!
myslalam, ze pękne ze śmiechu jak kupił sobie szampon do włosów : kręconych i nieujarzmionych (czy tak jakoś!) a dodam że ma pięć włosków na krzyż bo gubi na potęgę hihi

Powiedz Twojemu TŻ, ze moj tak nie ma... raczej w drugą stronę. Od momentu złotego strzału we wrzesniu, sexu jeszcze nie było..........
Ciesz sie, ze tak jest

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
agnieszka czyli ja? bo jest nas pare
ja to do mnie to ale zbieg okolicznosci
Tiaa Ty Sorrki ze niejasno sie wyrazam

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

Ja przezywam ciaze dokladnie jak Ty, amoja przyjaciolka robi sie agresywna, jesli chodzi o dzieci, wiec w ogole nie poruszam z nia tego tematu. Powoli zaczynam siebie akceptowac, a teraz jak czuje ruchy, to jest juz duzo latwiej, bo tam rzeczywiscie jest mala istotka, ktora czuje. Nie mam jakiejs takiej jazdy jak takie zakochane mamuski, co to fruwaja i cwierkaja tylko o dziecku, raczej podchodze do tego racjonalnie. Mam wielka nadzieje, ze jak urodze moja corke, to splynie na mnie ten ogrom "budyniowej milosci" i bede sie rozklejac, zakocham sie w niej i wtedy poczuje ten prawdziwy instynkt. Jesli chcialabys o tym pogadac, to zapraszam na PW. Mam bowiem w sobie wiele uczuc, ktore nie sa, ze tak powiem "politycznie poprawne" i boje sie, ze moge zostac jakos niemile odebrana.
Jesteśmy takie same stwierdzam z całą odpowiedzialnością!
Czekam na pierwsze ruchy z wielką niecierpliwością i licze na to samo co Ty "budyniowa miłość"

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-15, 15:26   #1608
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
moj maz tez nic nie czyta i nie patrzy co kupuje!
myslalam, ze pękne ze śmiechu jak kupił sobie szampon do włosów : kręconych i nieujarzmionych (czy tak jakoś!) a dodam że ma pięć włosków na krzyż bo gubi na potęgę hihi

Powiedz Twojemu TŻ, ze moj tak nie ma... raczej w drugą stronę. Od momentu złotego strzału we wrzesniu, sexu jeszcze nie było..........
Ciesz sie, ze tak jest

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Tiaa Ty Sorrki ze niejasno sie wyrazam

aha eee no to musi byc ekstra babka hahahhaha
Stary 2011-01-15, 15:26   #1609
martynka89
Zakorzenienie

moria44 mleko mozna przechowywac do 6 mies w temp -18 stopni

mimbi to witaj w klubie, ja mojego po pieluchy tez bede musiala wysylac z opakowaniem, bo przeciez wzial by pierwsze z brzegu i pewnie nawet na rozmiar by nie spojrzal.
Stary 2011-01-15, 15:27   #1610
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje
Stary 2011-01-15, 15:31   #1611
martynka89
Zakorzenienie

mimbi sliczne ubranka
Stary 2011-01-15, 15:31   #1612
Catia88
Rozeznanie

Uff nareszcie wkleję Wam fotkę mojego brzusia (robiłam ją we wtorek).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciaza.jpg (89,7 KB, 52 załadowań)

Stary 2011-01-15, 15:32   #1613
andziot
Zakorzenienie

wróciłam

no więc wyprawka morii godna podziwu
co do monitora oddechu sie nie wypowiadam bo uwazam za zbedny (moze za male mieszkanie mam)
co do laktatora to ja miałam elektryczny i nie zamienilabym go na reczny,
wydaje mi sie ze nawet jak ktos kupi elektryczny a mu sie nie przyda to bardzo latwo go sprzeda na allegro, tam to poszukiwany sprzet a im mniej uzywany tym lepiej

snikers

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:33   #1614
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Sliczny !! A to pępuszek Ci tak fajnie wystaje ???

Cytat:
aha eee no to musi byc ekstra babka hahahhaha
no pewnie ze jest !!!!!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-15, 15:34   #1615
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
śliczny brzucho i zgrabny ja muszę nowe foto swojego zrobić

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:35   #1616
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

zachecona wpisami na forum, przegladnelam albumy moich wizazowych kolezanek i musze powiedziec ze bardzo dobrze sie czuje w towarzystwie tak pieknych dziewczyn-mowie szczerze, super wygladacie-wyobrazalam was sobie totalnie inaczej chyba powazniej i starzej hahahha(wybaczcie, to moja wyobraznia) nie lookalam na daty urodzin, ale co ktoras pisze ze jest ok 30stki czy po 30stce, a żadnej bym tyle nie dala.
Stary 2011-01-15, 15:36   #1617
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
MoniaK kupilam toster
wiem doczytałam rano niezła agentka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Całe szczęście, że w międzyczasie sałatkę zrobiłam z kurczaka i prażonego słonecznika (ciekawe co to będzie?)
uwielbiam sałatki z kurczakiem i prażonym słonecznikiem

Cytat:
Tak pracuje fizycznie, odpowiadala mi ta praca dopoki w ciaze nie zaszlam, naprawde nie bylo zle, ale niestety w czasie ciazy wszystko sie zmienia. Teraz nawet jak bym chciala to pracy nie zmienie bo nie zdaze wypracowac macierzynskiego i zostane na lodzie.
kurczę, to nie za ciekawie masz współczuję tej pracy w nocy

Cytat:
może facetom też się jakieś feromony uaktywniają, gdy jesteśmy w ciąży u mnie jest chyba normalnie, tak jak przed ciążą
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:41   #1618
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:

ja jestem panna, dokładnie 31 sierpnia
Cytat:
Mala na USG tak blyskala bronchilda na prawo i lewo, ze to by musial byc chyba jakis przeszczep, zeby jej sie tak ptaszek pojawil

EDIT - ponizej zakupy z Pepco cenami. Jak widzicie kolorystyka nieco monotonna.
mam taki biały kaftanik i półśpiochy, tylko w inne wzorki no i skarpetki z tej serii spoko ciuszki za rozsądną cenę
no i też tak mam, że TŻ odkleic się nie może heh
a co do bronchildy- o, kumam można miec pewnośc, że nie ma tam siusiaka
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dobra dziewczyny zrobiłam album, jak któraś chętna to zapraszam do zapraszania mnie
Bzyczko zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:42   #1619
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

the sania, ja 27 sierpien

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-15, 15:44   #1620
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny brzusio, tez bym juz taki chciala.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości