|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Witajcie Kochane!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ajjj... ja też się wpraszam na faworki!! Z chęcią bym troszkę zjadła ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ajjj kiedy ja się doczekam takiego dnia żeby mój Tż wziął mnie do dziecięcego sklepu? ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
moria , hmm, fajne info, a powiedz mi nie wiesz jak to sie ma do materacyka w lozeczku turystycznym?(ma wibracje, tora mozna ale nie trzeba wlaczac) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Rozeznanie
|
Agus87 jaka ładniutka jesteś!
![]() ![]() Na ślubie wyglądałaś...obłednie! Śliczna suknia i piękna panna Młoda! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejrzalam na necie wiele wozkow i w koncu wybralam jeden kierujac sie cena. Pokazalam mu ten wozek i powiedzial ze OK. Po jakims czasie znalazlam inny wozek- drozszy, ale z bardzo dobrymi opiniami i lzejszy od tego co wczesniej znalazlam o jakies 3 kilo. Doszlam do wniosku, ze dziecko nie robi sie coraz lzejsze tylko coraz ciezsze, wiec 3 kilogramy lzejszy wozek to duza roznica, tym bardziej, ze wozka bede duzo uzywac. Jak pokazalam mojemu ten wozek, ktory ostatnio znalazlam i zobaczyl cene to mi powiedzial, ze chyba oszalalam jak chce zaplacic tyle kasy wiecej a to przeciez TYLKO 3 kg roznicy. Mial sie nie wtracac a teraz strzela fochy bo dla niego jako faceta te 3 kg nie robia roznicy a ja jestem szczupla i niezbyt wysoka wiec kazdy kilogram to dla mnie duzo. No chyba, ze faktycznie tej roznicy w wadze wozka sie nie odczuwa, ale po co w takim razie producenci przescigaja sie w produkcji jak najlzejszych wozkow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz tu chodzi o zakłócenia w obie strony - nie wykrycie bezdechu i fałszywe alarmy. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Powoli nadrabiam te posty z wczoraj i widziałam, że rozmawiałyście o monitorze oddechu Tomme Tippee, o taki chodzi: http://allegro.pl/tommee-tippee-nian...412126174.html Cenę ma zachęcającą ale na minus wg mnie jest to, że w przypadku braku ruchu przez 20s. od razu włącza się alarm. W Angelcare najpierw włącza się wibracja a jeśli po 5 s. od wibracji maluch się nie ruszy to dopiero wtedy włącza się alarm. Podobno małym dzieciom zdarzają się takie 15 sekundowe momentu bez oddechu i to jest zupełnie normalne ale wibracja powinna je zaktywować do zaczerpnięcia powietrza więc taka funkcja oszczędza niepotrzebnego wstawaniu w nocy. Kolejna rzecz to jest tylko jedna płytka z sensorem ruchu. Na początek wystarczy ale podobno bezdech może się zdarzyć do 12 miesiąca życia a wiem, że takie już starsze dzieci lubią się w nocy przekręcać więc jest ryzyko, że dzidzia zsunie się z tej płytki i monitor będzie krzyczał bez powodu. To tyle jeśli chodzi o TT i wiedzę, jaką posiadam ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- andziot - historia z kupą spływającą z siedzenia GENIAAAALNA ![]()
![]() |
#1596 |
Moderatoreska
|
No i dobra, nogi to mi do tyłka wchodzą :/
Ale posprzątałam, sama siebie wyszykowałam, zaraz będą laski na makijaż studniówkowy, za niedługo tez powinien być mężul w domku a na 18 przyjeżdżają znajomi ![]() dziewczyny teraz to ja mam czas na wszystko, na gotowanie, sprzatanie, pieczenie i chyba dlatego mnie bozia dwójką obdarzyła, żebym później tego wolnego czasu nie miała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no rozumiem ze chodzi o zaklocenia w 2 strony. pewnie na turystycznym bedzie ok, pod warunkiem nie wlaczania wibracji. no nic, czekam dalej bo to kupie na samym koncu, moze cos jeszcze dzieewczyny ciekawego znajdziecie odnosnie tych monitorow Cytat:
catia ja mam takie same odczucia, calkiem inaczej sobie dziewczyny wyobrazalam, poprzegladalam pare albumow i normalnie co jedna to lepsza laska! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
moria44 ja wlasnie sie amyslilam i stwierdzilam, ze ten monitor TTnie jest rewelacyjny, gdyz ma zasieg 120m takze niezbyt duzy, jesli ktos ma duze mieszkanie itd. wole kupic uzywany angelcare, wlasnie poluje
![]() ![]()
#1599 |
Zakorzenienie
|
martynka89 według mnie 3 kg to bardzo ale to bardzo dużo! Każde kilo mniej się liczy. Walcz o swoje, bo później to Ty bedziesz najbardziej i najwiecej te dodatkowe 3 kg dzwigała!!
eweska nie moge wyjśc z podziwu dla Ciebie! Po takiej ilości gotowania i sprzatania w zyciu bym nikogo nie umalowała, gdyż pewnie rece by mi sie trzesły ze zmęczenia ![]() Masz siły za dwóch ![]() ![]()
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kupuję ze względu na to, że planowo będę miała cesarkę a wtedy często trzeba laktację pobudzić, no i tym ręcznym będę mleczarnię aktywować. No i zawsze się może przydać gdybym chciała się winka napić albo gdybym miała zastój, za dużo mleka albo na wypadek choroby korzystałabym z odciągniętego, zamrożonego mleczka ( do 3 miesięcy w zamrażarce można trzymać ). Takie moje zdanie ale jak widać na allegro elektryczne też się sprzedają więc też muszą być dobre ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Ja bym powiedziała, że nawet za trzech ![]()
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka, wlasnie zauwazylam ze urodzilas sie dokladnie 30 lat po mojej mami
![]() ![]() ![]() ![]() A jakaś panna (w sensie znak zodiaku tu jest? ![]() ![]() Moria , masz rację! Poprawiam się - za trzech !!
#1603 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny ja nie mam zamiaru karmic, ale raz probowalam i na temat laktatorow moge sie wypowiedziec tak: w szpitalu mialam elektryczny i byl bomba, naprawde super, w domu mialam reczny i porazka, pol godziny naginanania zeby buteleczke mleka sciagnac, juz nie wspomne o jakis ekscesach ja cos mi tam skapalo bokiem , itd. jakbym miala ochote karmic, duzo kasy i wiedziala ze laktator wogole sie przyda to kupilam bym bez wahania elektryczny, ale tak jak piszecie, 1. nie wiadomo czy wogole bedzie potrzebny 2. mozna czasem wtopic z kasa jak sie okaze ze maluch radzi sobie swietnie i pije tyle zeby nie trzeba bylo odciagac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ja tez poprosze! U nas na faworki mowi sie "Chrusciki", a moj TZ jest z Mazowsza i nie znal tego okreslenia, wiec jak kiedys mu powiedzialam, zeby mi chrustu przyniosl z kuchni to poszedl, nie wraca, nie wraca az nagle przychodzi i mowi, ze w kuchni nic do kominka nie znalazl
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eweska zaslinilam klawiature!!! Czy dostalas juz blender? Ja swoj uwielabim i jest niezastapiony przy pieczeniu. Cytat:
A teraz pytanie od mojego TZ - czy tez tak macie, ze od czasu jak jestescie w ciazy Wasi faceci nie moga sie od Was odkleic lozkowo? Bo moj to za mna chodzi i mnie napastuje dzien w dzien i on sie zastanawia, co go tak opetalo. Zwalamy na ciazowe feromony ![]() EDIT - ponizej zakupy z Pepco cenami. Jak widzicie kolorystyka nieco monotonna. Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-01-15 o 15:27 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny zrobiłam album, jak któraś chętna to zapraszam do zapraszania mnie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
agnieszka czyli ja? bo jest nas pare ![]() ja to do mnie to ale zbieg okolicznosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam, ze pękne ze śmiechu jak kupił sobie szampon do włosów : kręconych i nieujarzmionych (czy tak jakoś!) a dodam że ma pięć włosków na krzyż bo gubi na potęgę hihi Powiedz Twojemu TŻ, ze moj tak nie ma... raczej w drugą stronę. Od momentu złotego strzału we wrzesniu, sexu jeszcze nie było.......... Ciesz sie, ze tak jest ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Czekam na pierwsze ruchy z wielką niecierpliwością i licze na to samo co Ty "budyniowa miłość" ![]()
![]() |
#1608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zakorzenienie
|
moria44 mleko mozna przechowywac do 6 mies w temp -18 stopni
mimbi to witaj w klubie, ja mojego po pieluchy tez bede musiala wysylac z opakowaniem, bo przeciez wzial by pierwsze z brzegu i pewnie nawet na rozmiar by nie spojrzal. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
mimbi sliczne ubranka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Rozeznanie
|
Uff nareszcie wkleję Wam fotkę mojego brzusia (robiłam ją we wtorek).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() no więc wyprawka morii godna podziwu ![]() co do monitora oddechu sie nie wypowiadam bo uwazam za zbedny (moze za male mieszkanie mam) co do laktatora to ja miałam elektryczny i nie zamienilabym go na reczny, wydaje mi sie ze nawet jak ktos kupi elektryczny a mu sie nie przyda to bardzo latwo go sprzeda na allegro, tam to poszukiwany sprzet a im mniej uzywany tym lepiej snikers ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Sliczny !! A to pępuszek Ci tak fajnie wystaje ???
no pewnie ze jest !!!!! ![]()
#1615 |
Rozeznanie
|
śliczny brzucho
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1616 |
Wtajemniczenie
|
zachecona wpisami na forum, przegladnelam albumy moich wizazowych kolezanek i musze powiedziec ze bardzo dobrze sie czuje w towarzystwie tak pieknych dziewczyn-mowie szczerze, super wygladacie-wyobrazalam was sobie totalnie inaczej chyba powazniej i starzej hahahha(wybaczcie, to moja wyobraznia) nie lookalam na daty urodzin, ale co ktoras pisze ze jest ok 30stki czy po 30stce, a żadnej bym tyle nie dala.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |||
Zakorzenienie
|
wiem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1618 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i też tak mam, że TŻ odkleic się nie może heh ![]() a co do bronchildy- o, kumam można miec pewnośc, że nie ma tam siusiaka ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
the sania, ja 27 sierpien
![]() ![]() ![]() ![]()
#1620 |
Zakorzenienie
|
Fajny brzusio, tez bym juz taki chciala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.