|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Babonik, no to super!
![]() mnie się proponowany tytuł bardzo podoba. Zanka, możesz dalej prowadzić? ![]() mnie też ceny przerażają...coś czuję że w większości to allegro będzie ![]() a dziś leniwy dzień, siedzimy z mężem w domku, wczoraj mieliśmy gości wieczorem, a dziś trzeba wreszcie odpocząć
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
temat farbowaania włosów mamy przerobiony, a co z woskowaniem bikini, mozna bez obaw w ciazy???
|
|
|
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik ciesze sie z dobrych wiesci razem z Toba!
Cytat:
Brumek tez mam genetyczne 10 lutego, to jeszcze tyle czasu... Nie uwierzycie, ale poszlam wczoraj spac o 21, alez tego potrzebowalam, no i chyba przewidzialam, ze dzis pobudka o 7... |
|
|
|
|
#4805 |
|
BAN stały
|
Baboniku super!!!
Witaj nowa mamusiu ![]() Zanka jak powiedziałaś A...,będziesz prowadzić nadal? Pieleszko poczekaj do jutra wieczora-idę do gina i spytam o nr tel. do tej położnej i zapytam jak to się wszystko odbywa bo ostatnio przy Krystku nie zdażyłąm sie umówić z położną bo urodziłam tego samego dnia a miałam za 14 dni. Byłam w komisie na Mieszka 1(tam gdzie tramwaj jeździ naprzeciw Toto Lotka).Po tej stronie co Śniezka tylko dalej. A drugi jest nad Wartą na bazarze w tym podwórku gdzie firanki i karnisze. Ale tam ceny powalają. I mimo,ż ewielki komis to wyboru nie ma. A ma go koleżanki mama. Robię krokiety |
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja póki co zaopatruje się głownie w sh i allego. Wczoraj kupiłam rożek. Teraz poluje na pościel. No i wiekszosc moich dzieciatych znajomych potwiedza, ze wiekszosc rzeczy na allegro kupują. Jak się kupi hurtem u tego samego sprzedawcy to można zaoszczedzic niezla sumke. Juz nie mowiąc o różnicach w cenie wózków, które są gigantyczne ![]() Tez mam tą książke w oczekiwaniu na dziecko
|
|
|
|
|
#4807 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Dobrze, że nie muszę Was w ten weekend nadrabiać, bo bym się zakopała chyba . Widzę, że sporo z nas sobie zrobiło przerwę od mamusiek. Ja też czasami wskoczyłam tylko na chwilę, bo pisać nie miałam siły - mdłości zaatakowały mnie pełną parą. Ja już nie wiem, co jeść, żebym chociaż trochę smaku poczuła??? Wszystko jest dla mnie takie jałowe, jakbym papier jadła . No nic czekam do końca I trymestru i łudzę się, że apetyt w końcu wróci...
|
|||
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku brawo dla Ciebie i Dzidzi
![]() uwielbiam krokiety, ale nigdy dobre mi nie wychodza, dlatego czesto zadawalam sie kupnymi Jak tam patrze na x-landery to ceny na allegro nie sa wcale tak powalajaco niskie (niestety) oczywiscie zawsze 200zl taniej niz w sklepie, ale szczerze powiem ze liczylam na wiecej
|
|
|
|
#4809 |
|
BAN stały
|
Ja uwielbiam swoje krokiety bo przyprawione jak lubię.
I farszu dużo ![]() Kupiłam takie coś: http://allegro.pl/wanienka-fisher-pr...408255163.html x-landery na allegro wcale tanie nie są. Łaziłam wczoraj po sklepach i zdecydowałam,ze kupimy mały głęboki wózek z taką gondolą.Nie są takie wielkie landary tylko w sam raz na wiosnę-lato. Spacerówkę mam.Wielofunkcyjny też i ten zostawimy na podwórko a nowy tylko na wyjście i to pewnie tylko z 4-5 miesięcy. I cały czas szukam łóżka dla Krystka bo małe ma. |
|
|
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
czesć kobietki!
babonik: ekstra wieści, moj mały też ciągle by spał na usg:P Zanka, Kmat: tytuł super ![]() Karolineea, ja to rzygam i jem zaraz, taka jestem pokrecona:P Nerolka, a u mnie kluski z serem:P Ech, dziewczyny, Tż mi sie rozchorował: biegunka i rzyganie przez cala noc, temperatura, tesc go zabral na ostry dyzur. To chyba jakas wirusowka, jak mnie dopadnie to nie wiem ![]() Ja tez rzygam, ale jakos daje rade. odpoczelma sobie od srody , wracam na zajecia we wtorek... |
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kobietki
![]() Trochę Was zaniedbałam, ale co chciałam nadrobic to cos mnie od kompa odciagało, a ostatnio jeszcze sie rozchorowałam katar, bol gardła i kaszel... Byłam u lekarza kazał brać rutinoscorbin, tantum verdin w areozolu i calcium. Jednak ja się boję, że te smarkanie i kaszel zaszkodzi mojemu dzidziusiowi Wyczytałam, że prowadzi nawet do poronienia i panikuje jak to zwykle mam w zwyczaju Może Wy doświadczone mamusie macie jakieś doswiadczenia z przeziebieniem, co pomogło, kiedy minie?Babonik super, że wszystko wporządku, nasz maluch na każdym usg wariuje jak głupek, obraca sie, kręci, tańczy, trudno go wymierzyc ![]() Na prenatalnych byliśmy w czwartek, wszystko jest ok, też Pani doktor powiedziała, że na dzień dzisiejszy to ona tez mowi, że chłopak, ale jeszcze się nie podpisze pod tym. Miłego dnia
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Natka ja na kaszel piłam homeopatycny Stodal. Polecam, piło go kilka moich koleżanek w ciąży i poleciła mi pediatra jak byłam chora.
|
|
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Natka, herbata z cytryną i miodem, szalik na gardziołko
|
|
|
|
#4814 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczyny, no wlasnie wątek nam sie konczy :d
zanka ale musisz tak zrobic zeby pierwsze 3 posty byly twoje, lub np za toba kogos kto jest czesto np Nerola ( przykladowo tylko, nie koniecznie ona) dziewczyny czy powiinam juz tyc? mam prawie 4,5 miesiąca a przez ostatni miech to mi kg spadlo ;/ |
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Kmat tytuł nowego wątku super ![]() Bartessa mi przybył właśnie pierwszy kilogram a też jestem w 4 msc więc to chyba zależy od organizmu wszystko
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Bartessa ja to chyba az za bardzo tyje, bo 3 miesiac zaczyna sie a ja juz na plusie 3 kg, odpuscilam sobie:/
|
|
|
|
#4817 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
. Ale dzisiaj pospałam . Postanowiłam, że cały dzień się lenię, a co, należy mi się. Jeszcze parę dni i muszę się zabrać za pisanie pracy dyplomowej, a nie chce się oj nie chce. Co do książek, to ja żadnej nie zakupiłam, wyczytuję wszystko z neta, choć uważam, że czasem nie jest to najlepsze źródło, można się naczytać głupot. Ciuszków żadnych też jeszcze nie kupowałam, ale nie wiem czy jest sens, skoro w maju chcemy wrócić do kraju, pewnie za przesyłkę wydam tyle, że cena wyjdzie taka sama jak gdybym kupowała w Polsce. W czwartek na kolejne USG, już nie mogę się doczekać. Wczoraj odwiedziłam koleżankę i jej 5 tygodniową córeczkę Natalkę. Dziewczynka jest śliczna. Tak naprawdę uświadomiłam sobie, ile jest pracy przy takim małym człowieczku, mała cały czas przy cycu siedziała. Pozytywnie zaskoczył mnie Labrador znajomych. Bardzo opiekuńcza, zagląda do kołyski, liże małą po stópkach. Piękny obrazek .
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, podczytuję Was od samego początku, nawet coś pisałam, ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnić na dobre
![]() Czy mogłabym dołączyć do grona mamusiek wakacyjnych?? Tak się tu u Was swojsko zrobiło. Termin porodu mam na 22 lipca - choć wcześniej myślałam że będzie na 10 lipca, ale dzidzia okazała się mniejsza.. W tym tygodniu miałam usg genetyczne i wszystko jest w porządku brzuch mi już powoli widać (nie mam się w co ubierać )Cieszę się że Wasze maleństwa mają się dobrze i bardzo mi przykro z powodu małych Aniołków Miejmy nadzieję że teraz już do wakacji dojdziemy szczęśliwie na porodówkę
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
czesc youyou, super,.ze u ciebie i malucha wszytsko oki
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Scio, ech, wiem, ze trzeba madrze jesc, ale to jest takie truuuuuuuuuudne
|
|
|
|
#4822 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
witamy witamy, napisz ile masz lat i jak masz na imie ![]() dopiszemy cie do listy. |
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno dawno temu... naukowcy odkrylki usg! i tak sie tym podjarali że testowali na muszach czy to nie ma dzialania poronnego czy antykoncepcyjnego. wiec naswietlali te myszy przez chyba 2 tygodnie przez cała dobę... no i nic! naukowcy zawiedzeni... ale http://www.rmf24.pl/nauka/news-czy-b...czne,nId,77812 (panietaj ze te myszy byly wiele dluzej pod falami... no i waga myszy a człowieka swoje robi) kmat - niestety pewnie link wygasł, ja je z 2 lata temu dodawalam. ale masz tu http://www.krisoft.eu/download/e-boo...0TracyHogg.pdf brumek - cala ta seria jest wysmienita, bo i 1 rok zycia dziecka i 2i3 rok zycia dziecka... (tu jest w oczekiwaniu na dziecko http://tu wpiszcie chomikuj . pl/elleth/dzieci/poradniki/dieta+ciazowa,314956143.p df/) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-16 o 15:01 |
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewuszki
nudzi mi się. obiadek zjedliśmy, lenistwo, tż pojechał teraz do kolegi na chwilę i sama w domku siedzę, poluję na all na książkę o której pisałyście W oczekiwaniu na dziecko.ciekawe czy mi się uda kupić w fajnej cenie.
|
|
#4826 |
|
BAN stały
|
no ja to ogólnie powinnam byc na diecie, nie jest makaronow, ziemniakow, taka niskokaloryczna, ale np zamiast jasnego to ciemny chclep, zeby bylo pelnowartosciowo, ale narazie nie ma to sensy skoro schudlam, a przeciez po drodze swieta byly, tydzien jedzenia za 3 :glupek:
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
a co tam - głosujcie na mojego też
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-171612.html
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki mam takie dziwne pytanie, od początku biorę Femibion N (dawny Feminatal) ale tak popatrzyłam w swojej aptece i jest coś takiego"Prenatal" i jest tańszy bo kosztuje 33 zł za 90 tabletek a mój kosztuje 33 za 60 tyle ze ten Prenatal nie ma w składzie wit b6, biotyny,magnezu,miedzi,ma nganu,jodu,beta-karotenu,witaminy D a Femibion to ma...Warto zaoszczędzić czy nie ?
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie magnez przydatny, reszta nei wiem
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny oczywiście, że mogę nadal prowadzić listę
pytam, bo to NASZ wątek i jeśli, któraś z Was miałaby ochotę to ja listę oddać mogę, nie żeby wyszło, że jestem samolub hihi ale jeśli chcecie mogę nadal prowadzić, nie ma problemu ale ktoś kto założy drugą część wątku musi zgrać się ze mną żebym w drugim poście nowej części dała listę żeby to wszystko miało ręce i nogi nie? gorzej jak mnie nie będzie na kompie w momencie powstania kolejnej części i listy nie wstawię trzeba się zgrać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

zębole

Zakończone: 2

na cały dzień
. Widzę, że sporo z nas sobie zrobiło przerwę od mamusiek. Ja też czasami wskoczyłam tylko na chwilę, bo pisać nie miałam siły - mdłości zaatakowały mnie pełną parą. Ja już nie wiem, co jeść, żebym chociaż trochę smaku poczuła??? Wszystko jest dla mnie takie jałowe, jakbym papier jadła
. No nic czekam do końca I trymestru i łudzę się, że apetyt w końcu wróci...

Prawda li to czy jakiś zabobon?