|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
hihi W ogóle ile w szpitalu się leży po CC??
|
|
#3452 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Tak...a ja juz od 7 nie spie i sie ucze...
wiem ze jestem nudna...ale juz jestem tak zestresowana tymi 2 najblizszymi dniami ze musze to chyba z siebie wyrzucic... Widze jak niektorzy wykladowcy na mnie krzywo patrza (przez ciaze, bo wczesniej mialam z nimi dobry kontakt...) i boje sie, ze mi jakos zrobia pod gorke...A mam jeszcze pytanie...bo we wtorek prawdopodobnie przychodzi do mnie lozeczko z wyposazeniem bo w sumie dziecko nie spi od poczatku z poduszka i kolderka prawda? Czy tylko poduszki sie nie daje? Bo niby na poczatku by powinno spac w tym spiworku, wiec ja juz zglupialam i nie wiem o co chodzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
dewi dziubek słodziutki
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek i ich pociech ![]() nie mogę znaleźć w DOZ tego spirytusu co Marika polecała do pępuszka ![]() pogoda cudowna , normalnie wiosna JeSuisUnPapillon min. 3 dni
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2011-01-17 o 09:28 |
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
wera ja łóżeczko mam rozstawione już dawno żeby się wywietrzało z tego "zapachu nowości". Co do pościeli, to jak będę w szpitalu to mąż dopiero będzie ścielił i oblekał kołdrę. W sumie mówi się że nowordoek powinie spać bez poduszki, ale z drugiej strony to taki naleśnik jest więc sama nie wiem.Może poduszki będę używała jak będzie bardzo ulewał,a tak postaram się nie.
Niech się laski wypowiedzą, im więcej pomysłów tym lepiej ![]() A nauki współczuję, obyś pozaliczała wszystko.. Co do wykłądowców..to ja jak kończyłam studia to już był 5 miesiąc i było widać nieźle, to wykłądowcy,chociaż nie mieli już nic do gadania bo została mi sama obrona,też na mnie krzywo patrzyli, jak na niejko "sensację". Straaasznie mnie to wkurzało. Justyna masz: http://www.doz. pl/apteka/p17499-Spirytus_skazony_hibitane m_05_Coel_100ml (jak zwykle bez spacji..) Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2011-01-17 o 09:32 |
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
u mnie łóżeczko już stoi
od miesiąca dokładnie :P pościel jak wrócimy ze szpitala to się powlecze (tzn...i tak śpiworki będę używać - a powlec to tylko ceratkę i prześcieradełko na materacyk + baldachim (o ile będe miała na niego wenę) Wera u mnie też full nauki, jutro mam 2 zaliczenia, w środę jedno i w piątek zerówkę na którą pewnie się nic nie nauczę ![]() ... Dziś mam płaczliwy dzień, nie wiem jakim cudem przytyłam w ciągu 4dni 3kg?! coś mi nie pasuje, w środę ważyłam 66 a dziś już 69. Ostatnio mało się ruszam to może i faktycznie... mimo wszystko efekty mnie dobiły bo osiągnęłam100cm w biodrach czego już dawno nie miałam i nie wiem jakim cudem to osiągnęłam. Taaaaaaaaaaaaaaaaak marudzę o wadze bo czuję się jak niesexy słonica. Buuuu.Także mam na + 12kg (chcę się już rozpakować chyba :P ) i osiągnęłam śmieszne wymiary w postaci 103/103/100 to sobie pomarudziłam
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
z tym lecącym mlekiem ja miałam tak że jak zbliżała się pora karmienia to leciało
jak widziałam inne malutkie dzieci to tylko czułam, że mleko napływa, ale nie cieknie ale koleżankom niektórym tryskało a ja znów leżę - mam skręcony staw skokowy nie na mrozie i lodzie tylko w klatce na schodach moja demencyjna sąsiadka umyła - polała schody wodą - dobrze że się nie połamałam dzieci ok - Apolonię trzymałam za rączkę ech nie chce mi się opowiadać ...uważajcie na siebie nawet w tych miejscach, które wydaję się niegroźnie
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynko powodzenia życzę
![]() Katarina powodzonka w tym szpitalu ligotko całkiem możliwe , że się opuścił, przecież Ty nie masz tak daleko do terminudewi śliczna córunia vilya gdzieś wyczytałam, ale to jakiś czas temu i nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że możesz odmówić i zastrzec, że studentów ma nie być JeSuis tak zazwyczaj o jeden lub dwa dni dłużej niż po SN, oczywiście nie może być komplikacji Taaak pogoda jest dzisiaj śliczna, wiosenna. Witam się poniedziałkowo, wyspana, tylko mam tak przesunięte pory spania, że szkoda gadać. ![]() Oczywiście mąż nie wrócił z pracy i śpi teraz u mamusi....... A ja muszę sobie sama nagrzać wody, bo jego lenistwo nie ma granic!!! Nie naprawił mi wczoraj tej części i znowu mi coś tam przeskoczyło. |
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
lilijko trzymaj się
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co na to sąsiadka? Usłyszałaś od niej jakieś przepraszam? |
|
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Jesuis dla pocieszenia powiem ze moje obzarstwo ostatnich dni odbija sie na wadze, jak dojde do pewnej wagi to wyrzucam ja przez okno i wiecej sie nie waze
![]() Patrilla dobrze ze nic Ci sie nie stalo ani malej! lilijko ciesze sie ze wyspana jestes, ach ten Twoj chlop, synus mamusi.... ale glowa do gory, piekne slonce rzeczywiscie, ja planuje spacerek
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lilijka wiem mniej więcej, ostatnio nawet odmówiłam udziału studenta przy badaniu i nie było problemu ale czytając internet widziałam różne opinie, niektórzy piszą, ze to zależy od lekarza, więc chcę się dowiedzieć dokładnie o ten aspekt prawny. Z drugiej strony nawet jeżeli lekarze powołają sie na jakieś prawo że student może być, to najwyższą i najważniejszą ustawą która jest nad wszystkimi innymi aktami prawnymi jest Konstytucja RP, która gwarantuje poszanowanie godności i intymności osoby wiec zawsze się na nią można powołać. Ale chciałabym dowiedzieć się od Mariki jak to jest u niej w szpitalu respektowane. I chciałabym wiedzieć wszystko dokładnie gdybym trafiła na jakiegoś lekarza dla którego moje zdanie nie miałoby żadnego znaczenia. |
|
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Z ta szkola to juz nawet nie chodzi o to ze ja sie jakos mecze, ze sie nie wysypiam, nie spotykam sie nawet z TŻ bo nie mam po porstu czasu... Tylko chodzi o ten stres ktory oni mi funduja na sam koniec
do tego musze sluchac jakichs komentarzy glupich i widziec te ich spojrzenia...;/ I z tego strachu caly brzuch mnie boli... musze jakos wyluzowac, ale nie wiem jak... bo mnie to normalnie przerasta...niby tylko dwa dni...niecale 48h...ale mimo wszystko jest ciezko ;/Ostatnio az sie mamie poplakalam, ze czuje sie w tej szkole teraz naprawde zle... I mi powiedziala, ze oni sa tacy wkurzeni, bo widza, ze duzo opuszczam zajec a u mnie w szkole sa pod tym wzgl przewrazliwieni wiec teoretycznie chetnie by mnie juz wyrzucili, ale tez jest im glupio, bo jestem w ciazy wiec nie chca miec mnie potem na sumieniu...
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Patrilla ojej...uważaj na siebie.
Lilijko no co za ... gość. jak on tak może ciężarnej serwować TAKIE WARUNKI! najlepiej do mamusi się zwinąć ;/
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
uwierzcie mi, wczoraj tak mnie wkurzył, że nie patyczkowałam się i dostał porządnego kopa w dupę......... mina jego bezbłędna, no ale cóż z tego jak jest niereformowalny!!!!!
Oczywiście ja się już wkurzam bo pewnie właściciele będą dzwonić w tym tygodniu, że czynsz nie zapłacony i dlaczego..... Do kogo będą dzwonić? Do mnie, a nie do niego...... i co ja mam im powiedzieć? "Mąż jest nieodpowiedzialnym gnojkiem?"Patrilla niczym, bo to jawny leń, wczoraj jak mu o tym powiedziałam, to stwierdził, że miałam tego pilnować, a ja do niego, że chyba sobie żartuje, że miałabym siedzieć w łazience 2,5 godziny...... Już nie mówiąc o tym, że na sam wieczór pewna wścibska osoba wtryniła mi się w życie prywatne......... bo niby skojarzyłam się jej z kimś. Normalnie jakbym wiedziała dokładnie kto to jest to bym coś powiedziała. A tak...... dowiaduję się od innych osób. No masakra ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
zawsze zostaje Rzecznik Praw Pacjenta..... i ewentualna skarga a może skontaktuj się z takim rzecznikiem i spytaj się jakie to są paragrafy weraa napij się melisy i weź trochę zwykłej gumy do żucia, to pomaga trochę Pamiętam jak nasi koledzy (mąż-studiował ze mną na roku, a jego żona rok wyżej) spodziewali się dziecka. To żaden wykładowca nie robił aż takich problemów, do tego my staraliśmy się zawsze mu wszystko przekazywać, kserować notatki itd. Dla nas i wykładowców ciąża była czymś naturalnym, a nie jakimś kosmitą. Przecież to są dorośli ludzie, studenci, wykładowcy, uczeni, a nie gówniarze..... ze szkoły średniej czy gimnazjum |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijko życzę Ci żeby ojcostwo go choć ciut na lepsze zmieniło
![]() co do sąsiadki to dziwna baba ok 70 ma i jest najbardziej mnie wkurza, że znów jestem uziemiona
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zebrał się, nawet mi nie pościelił (a to jego zadanie) i za 30 minut był u mamusi bo on autem musi jechać. po czym dzwoni i pyta się nie o to jak się czuję itd. ale o ilość brakujących naklejek (zbiera na tego psa z Żabki dla dziecka). A ja mu odpowiedziałam," nie wiem, nie interesuje mnie to" i się wyłączyłam.A co do sytuacji leżenia, to będziesz nas odwiedzać i czytać częściej . Wiem, że to niezbyt pocieszające, no ale...... co za babsztyl, pewnie stała pod drzwiami i nasłuchiwała.......
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
A mam jeszcze pytanie...bo we wtorek prawdopodobnie przychodzi do mnie lozeczko z wyposazeniem
bo w sumie dziecko nie spi od poczatku z poduszka i kolderka prawda? Czy tylko poduszki sie nie daje? Bo niby na poczatku by powinno spac w tym spiworku, wiec ja juz zglupialam i nie wiem o co chodzi Ta poduszeczka to taka jakby jej nie bylo, ja nawloklam poszewke na posciel i poduszeczke, co prawda wszystko jest ogromne i mam wrazenie,ze Stas sie w tym utopi, ale zobaczymy w praktyce. Na razie wszystko od kilku tygodni czeka gotowe. Juz za tydzien dam znac jak sie to wszystko spisuje ) opisze tez troche cesarke dla strachliwych takich jak ja ) A jak w ogole przygotowania do tego dnia, wszystko kupilyscie? Czy ktoras z Was ma miec cc? A moze rodzicie w Wawie w szpitalu MSWIA, szukam kogos bo nie jestem stad.. Ja juz jestem spakowana od listopada, bo ciagle bylam na podtrzymaniu. Od 2 tygodni nic nie biore i mam nieregularne, choc bolesne momentami ( ale bardzo krotkie) skurcze. A jakie laktatorki kupilyscie? Ja sie zaopatrzylam tez w SNS Medeli podobno jest rewelacyjny po cesarce i przy ew wczesniakach. Czyktoras z Was uzywala go juz ? I co powiecie na spray dezynf zamiast spirytusu o nazwie OCTENISEPT polecila mi go polozna, ze mozna i na rane pozniej stosowac.
|
#3468 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
witam Mamuśki w cudowny, słoneczny dzień. Jestem nastawiona max pozytywnie, co nie uchroniło mnie przed porannym humorkiem, zaliczyłam już dziś buczenie. A wszystko dlatego, e mąż mi powiedział, że jajko kroję za grubo ![]() ahahahahahahaha no cudowny powód ![]() Cytat:
Patrilla dużo zdrówka życzę
|
|
|
#3469 | |||||
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() Ja od pn zła jak osa :/ Mąż znów mi zabrał auto a miałam ambitne plany do fryzjera jechać ![]() Na dworku super, zaraz idę na spacerek po sadzie z pieskiem co by sie dotlenić ![]() Gratulujemy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką małą "krajalnicę", szatkownicę do jajek, która kroi cienko i idealnie równo
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Laktator mam z TT, ale tylko dlatego, że butelki i całą resztę akcesoriów do karmienia też kupiłam z TT a chciałam mieć wszystko jednej firmy. O Octanisepcie słyszałam, ja jednak postawiłam na gaziki nasączone spirytusem. Poza tym teraz powoli odchodzi się od tych wszystkich czynności "okołopępuszkowych", dużo wietrzyć, osuszać oczywiście po kąpieli i nie powinno być problemów
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba zainwestuję
|
|
|
#3474 |
|
Rozeznanie
|
A mnie sie instynkt gniazda wlaczyl! Juz zrobilam dwa prania - jedno to ochraniacz i rozek ufff nic sie nei stalo, drugie z sukienkami malej - ma ich cala mase, bo moja mama wyszukala wloczke i dala kolezance babci, a ta jej zrobila cala mase, sukienke, sweterkow.... Poza tym juz wstawilam jabluszka na mus, chce dzis zrobic ciasta - moze jutro jacys goscie wpadna... No i wietrze mieszkanie, posciel na balkonie... ech moglabym tak caly dzien smigac ...
saj moj mnie ostatnio skrzyczal, ze za dlugo gotowalam i sa na twardo a nie na miekko, tez sie poryczalam
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My wyszłysmy w 4 dobie ze szpitala. To raczej taki standard jeśli dziecko nie ma nasilonej żółtaczki. |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe na ile mi tego zapału starczy. Kurka to my nie mamy chyba tych huśtawek emocjonalnych tylko nasi mężowie ![]() A tak poza tym, to komuś się dzisiaj oberwie, bo mam bojowy nastrój, o humorze nie wspomnę i mam ochotę komuś nagadać Rozmrażają mi się kotlety i doszłam do wniosku, że nie będę ich robiła, tylko jutro, a dzisiaj zrobię może naleśniki dla siebie, bo nie mam zamiaru gotować mężowi. Pewnie to go nie wzruszy ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- babeczki jutro pełnia
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale niestety nie kupilam laktatora TT mimo tego ,ze bardzo chcialam bo nadarzyla mi sie okazja kupic MEDELA SWING i wyszlo mi taniej. Mam jeszcze pytanie dot. pieluch do szpitala , ile sztuk bierzecie? Gdzies przeczytalam ,zeby wziac 16sztuk, bo po 48h wypisuja ze szpitala. Czy do szpitala bierzecie ze soba laktator, smoczek, butelke? Co moge polecic to kosmetyki Perfecta, sa bardzo wydajne. Ja cala ciaze stosowalam od nich oliwke, krem do piersi z lisciem kapusty i krem do nog chlodzaco-lagodzacy. Nigdzie nie mam rozstepow. A dla dzidzi kupilam od nich plyn do kapieli z szamponem, krem na odparzenia i ochronny. Mam nadzieje ,ze mojemu synkowi sie przyjmie. Slyszalam,ze dobre sa tez pieluchy DADA z Biedronki, czy moze uzywalyscie?
|
|
#3479 |
|
Rozeznanie
|
Ja podziekuje, nie chce miec konkurencji w domku, jutro moje swieto
|
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
lilijka3
babeczki jutro pełnia [/QUOTE]Ja chetna, chcialabym juz to miec za soba i moc wreszcie przytulic mojego rozbrykanego Smyka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

hihi

wiem ze jestem nudna...ale juz jestem tak zestresowana tymi 2 najblizszymi dniami ze musze to chyba z siebie wyrzucic... Widze jak niektorzy wykladowcy na mnie krzywo patrza (przez ciaze, bo wczesniej mialam z nimi dobry kontakt...) i boje sie, ze mi jakos zrobia pod gorke...

"Mąż jest nieodpowiedzialnym gnojkiem?"
Zebrał się, nawet mi nie pościelił (a to jego zadanie) i za 30 minut był u mamusi bo on autem musi jechać. po czym dzwoni i pyta się nie o to jak się czuję itd. ale o ilość brakujących naklejek (zbiera na tego psa z Żabki dla dziecka). A ja mu odpowiedziałam," nie wiem, nie interesuje mnie to" i się wyłączyłam.