Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 13:47   #2131
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Witam Drugą Zmianę Forumową))

Obrobiłam się ze wszystkim, chata wysprzątana, ja ogarnięta i wymasowana [niezły hardcore sobie zafundowałam taką szczotą anycellulitową], a teraz chwila przerwy na kawę i forum. Potem zabieram się za obiad. Dziś wyszukane danie w postaci placków ziemniaczanych z jogurtem greckim

Violisiu, musiałam się jakoś zmotywować, bo nie napisałabym tej pracy. Podczytuję materiały, ale żadnej konkretnej pisaniny A tak myślę, że w dwa tyg. się wyrobię z napisaniem, a potem już buszowanie w Ikea [nawet sobie listę zakupów zrobiłam] za artykułami dla Hanki

Aliczko, tytuł boski, uważam, że idealnie odda klimat, w jakim będziemy po porodach

Agnieszko.M, jeśli to Cię jakoś pocieszy, to odczuwam podobnie, jeśli chodzi o to zezwierzęcenie ciąży i porodu. Rodzenie łożyska

Samego karmienia też się obawiam... dziwne to takie, nieapetyczne. Jednak chciałabym karmić piersią. Zobaczymy.

Kasiu, smutasku! Przecież nie ma się czym denerwować! A jeśli już masz zły humor, to wpadaj na forum, wysłuchamy i pozrzędzimy razem

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:51   #2132
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
No, ale to powiem ci, że dziwny lekarz. A próbował trochę poruszyć dzidziusia, żeby się inaczej ustawił? Przecież dziecko (przynajmniej moje) tak się rusza w trakcie usg, że jest wiele momentów do uchwycenia krocza. Jak ci zależy na poznaniu płci, to może jednak zdecydujesz się iść na prywatną wizytę?
Nam Pani w ogóle nie próbowała poruszać dzidzi I w ogóle wszystko trwało z 10 minut :/

Ale właśnie umówiłam prywatne usg 3d/4d na 25 stycznia Koszt co prawda 200zł, ale jakoś się to odrobi (ewentualnie będę mieć prezent na urodziny), a podobno jest prawie 100% na określenie płci i wszystko dokładnie zbadają

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:52   #2133
amarcia
Wtajemniczenie

the-sania zdrowe - tylko się cieszyć opowiadaj opowiadaj
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:53   #2134
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Kiedy planujecie zakup wózka?My myśleliśmy około marca kwietnia ,chyba nie za późno?
Raczej przesądna jestem i wolałabym zaczekać jak najdłużej.
Wózek planujemy kupić pod koniec lutego, no i dalej typujemy albo Mutsy, albo X-landera Do końca marca/początku kwietnia chciałabym mieć wszystko przygotowane - włącznie z upranymi rzeczami.

A jeśli chodzi o ten przesąd, to kiedy nakazuje on kupować wózek?

vege!
Stary 2011-01-17, 13:55   #2135
amarcia
Wtajemniczenie

moria44 cho wyslemy zażalenie do mamarozmawia, że my chcemy w Łodzi a oni nas mają w... poważaniu
Stary 2011-01-17, 13:55   #2136
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Coś za gładko brzmi ten tytuł ja bym proponowała
"Bęben wisi do pasa, nadwaga jak u grubasa, my majowo - czerwcowe mamy zrzucamy swe zbędne kilogramy!"
boskie rewelka

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Eve1603

ja tez mam nadzieje ze zrzuce moja kumpela przytyla w ciazy 21kg i zrzucila to a nawet wiecej po okolo pol roku ale karmila piersia

nie pamietam jakie ty masz zdanie na temat karmienia?

tez uwazam ze wszystko dla dzidzi a pozniej sie bedzie myslalo

jak dotad 10kg na plus

jestem ZA karmieniem piersia, uwazam, ze wytwarza sie cudowna wiez miedzy matka a dzieckiem i dla mnie jest to cos pieknego.
Ja schudlam 20kg, ale nie zawdzieczam tego karmieniu niestety, czekalam na te efekty odchudzajace i sie doczekalam... +4kg A jadlam calkiem normalnie, tzn. nie stosowalam diety ze wzgledu na karmienie, w nocy budzilam sie z glodu a i tak tylam

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:56   #2137
agus87
Zakorzenienie

chyba ja tu najbardziej porzadna jestem....
nadrabiam wszytko
a wam mozna pisac i pisac i w kolko o to samo pytacie

a pozniej pytanie "kto tu ma blizniaki ?

ja w przesady nie wierze i kupuje wozek praktycznie za 2 tygodnie, bo jest na miejscu i nie bede ryzykowac, ze ktos mi go sprzatnie, a na magazynach roznie jest
miejsce mam, postawie go i bedzie spokoj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 13:59   #2138
matallewar
Zakorzenienie

mary poziomkowa ja też poszukuję motywacji do uczelni :P Co prawda nieco niższy stopień, ale do czwartku nauka, a potem zakupy

kasia1361 My planujemy jakoś w marcu/kwietniu. I tak zamierzam zamówić na allegro już dawno wypatrzony, więc może przyjść nawet jak już będę w szpitalu Byle do wyjścia z niego był dostępny, bo kupujemy 3w1 - wózek, spacerówka i fotelik samochodowy.

A pranie będę robić po sesji i feriach (primo - muszę uzbierać ciuszki, secundo - teraz mam zaliczenia i egzaminy, a w ferie chcę napisać większość magisterki)

Ale dzidzia dziś daje czadu :P Chyba naprawdę nie lubi, jak mama się uczy :P Nudzi ją Informacja publiczna? :P

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-17 o 14:00
Stary 2011-01-17, 13:59   #2139
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
osz kurcze... dziewczyny przyznam,że ja nie wyobrażam sobie poprosić Tżta żeby mnie tam ogolił a zauważyłam ostatnio,że coraz mniej zaczynam tam widziec
Dziewczyny ja Wam jeszcze raz polecę golarkę elektryczną, kosztuje około 100zł więc jeśli Wam szkoda kasy to niech Wam TŻ'ci na Walentynki kupią Można się golić na ślepo, nie ma po nich podrażnień, wrastających włosków no i przyda się nie tylko na czas ciąży
Ja mam Philipsa z nakładką pokrytą złotem - to ona sprawia, że nie ma podrażnień, zapłaciłam za nią 99zł.
Bronchildę mam gładką jak kolano

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
moria44 dziekuje Ci Stokrotnie !!
Mądrze, wytłumaczyłaś z tą ciażą i zwolnieniem ! Jestem już zdecydowana !!!!
Noo i takie nastawienie mi się podoba

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
(...)moja koleżanka urodziła bliźniaki chłopczyka i dziewczynkę w siódmym miesiącu,(dodam,że od października leżała na patologii ciąży w Gdańsku..),,Jednak okazało się,ze chłopczyk nie przeżył,a dziewczynka jest w stanie krytycznym..Nie wiem ile dzieci ważyły,ale wiem że chłopczyk nie miał jeszcze dobrze wykształconych płuc.
ania w sumie to bardzo dziwne, bo siódmy miesiąc to już musiał być co najmniej 28 tydzień, w dodatku już od jakiegoś czasu leżała na patologii to co, nie podali dzieciom sterydu na płucka? Może po prostu maluchy z jakąś wadą się urodziły, nie wiem ale dzieci z 24t. mają już około 30% szans na przeżycie. Najmłodsze uratowane dziecko urodziło się w 21 tygodniu z wagą 290g.
Trzymam kciuki za tą małą dziewczynkę, oby wytrwała

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
(...)do mojego focha na TŻ przyłączył się foch na ZUS jestem za spaleniem tej instytucji who is with me???
meee Też nie znoszę ZUS'u!
No to co czekamy do lutego, dobrze że to już niedługo

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na wysokosci pepka mam 120 cmmasara jakas,a co bedzie w 9 mscu................
monika no możemy sobie rękę podać, bo ja też pewnie niedługo do 120 dobiję

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
(...)A tak ani wozka, ani lozeczka...nic. Brak kasy.
kasia no a jak z tym Twoim kontem na Allegro, udało Ci się założyć? Bo tam można naprawdę w b. dobrej cenie wózki wyczaić, łóżeczka tak samo

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Moja przyjaciolka 3 tygodnie po porodzie ubrala sie w swoje zwykle dzinsy!!!!!!!! Boze, jakie to niesprawiedliwe! Teraz wyglada, jakby wlasciwie nie rodzila, tylko jej to dziecko do cycka ktos przykleil!

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ja tylko przywitam się i zmykam na obiad.
jestem przybita, bo nie dość, że tak czekałam na to usg, to oczywiście jakże mogło być inaczej? dzidziuś zasłonił to, co ma między nóżkami i nadal nie znamy płci
pewnie już do porodu nie poznam, jak chodzę na nfz. a prywatnie nie mam gwarancji, że dzidziuś pokaże się dobrze.
sania najważniejsze, że z maluszkiem wszystko jest ok A co do płci, hmm, jeśli Ci tak bardzo zależy to idź prywatnie, na pewno uda się podpatrzyć. Wiesz, możesz powiedzieć że chcesz się umówić na wizytę w celu stwierdzenia płci i wtedy lekarz będzie tak cudował aż w końcu się uda zerknąć między nóżki. Koleżanka miała taką sytuację, dzidzia się zasłaniała więc lekarz kazał jej zjeść słodkiego batonika i przespacerować się 10 minut i pomogło

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:00   #2140
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

the_sania nie smuć się,ważne że dzidziuś zdrowy,może warto wybrać się na prywatne usg.Zapłacisz i lekarz bedzie robił usg i napewno dziecko sie pokaże.
Mary poziomkowa wiesz ja dokładnie nie wiem ,kiedy jest dobry i odpowiedni moment.Wiem jedno,że nie chciałabym sie rozczarować.
W 2002 roku w kwietniu rodziłam synka w 32tyg i był on jużmartwy niestety.
Miałam już wózek i ubranka od tamtej pory jak byłam w ciąży z chłopcami ,to z kupnem wózka czekałam do samego końca.
Sama rozumiesz dlaczego jestem przesądna .

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:01   #2141
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Witam
a mi powiedziano ,że jeżeli w piatek kończy sie l4 to lekarz może wystawić w poniedziałek do 2 dni do tyłu max.
Ja tak miałam ostatnie l4 wypisywane,kończyło się 7 stycznia a 10 w poniedziałek mi wypisano nowe.
Tak powiedziała pani dr.

Nie doczytałam wszystkiego brak mi czasu,rozrastamy sie kobitki coraz bardziej.Jeszcze nie mierzyłam się ale wasze rozmiary są pokaźne a gdzie tam 9 miesiąc
Ewesko Ty masz największy brzuszek,pewnie już ciężko
Jedno muszę przyznać,że napewno sie powiększyłam,a wieczorem to już dopiero mnie wypycha.
Jestem teraz w 20t i 3 dni,czy któraś z Was jest w tym samym tyg?
Moja mała ostatnio jakaś taka spokojna,czy wasze pociechy teżmiały taki okres zmniejszonej aktywności?

Kiedy planujecie zakup wózka?My myśleliśmy około marca kwietnia ,chyba nie za późno?
Raczej przesądna jestem i wolałabym zaczekać jak najdłużej.
No właśnie ja miałam L4 do czwartku, wizyte miałam mieć później we wtorek, ale lekarce coś wypadło i powiedziała, że nie ma problemu jak przyjde w kolejny czwartek, bo ona ma prawo wystawić L4 do 7 dni wstecz.
Ja mam podobny wiek ciąży do ciebie 20 t 5 dni.
Jeśli chodzi o mojego Toniego, to właśnie ostatnio szaleje na maksa. Jak w nocy o 4-ej mąż przyłożył mi rękę do brzucha, a ten go kopnął, to aż mąż mnie przytulił i powiedział "Boże, kochanie przepraszam, że ci to zrobiłem ... napewno boli"

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:02   #2142
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nadrabiam wszytko

melduje sie jako kolejna porzadna, nadrabiajaca wszystko - nawet 30 stron

a kto ma blizniaki ???

ja z wozkiem czekam bo mam po Olku, a przylatuje do mnie mama, wiec bedzie mozliwosc chodzenia na 2 wozki, ale w miedzyczasie rozgladam sie za okazja na ted & phila, bo chyba jednak ten wlasnie chce.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:03   #2143
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
moria44 cho wyslemy zażalenie do mamarozmawia, że my chcemy w Łodzi a oni nas mają w... poważaniu
Jestem "za"

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:03   #2144
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
nadrabiam wszytko
Oooo, przepraszam, ja też pochłonęłam rano zaległości z weekendu

I apeluję o poruszenie tu tematów, których JESZCZE NIE BYŁO: wózki, wyprawka, butelki,... o! Butelek dawno nie było

W ogóle to kupujecie wanienki?

vege!
Stary 2011-01-17, 14:06   #2145
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

cześć dziewuszki
lecę was nadrabiać bo zostało mi chyba z 6 stron jeszcze
jesteście bezlitosne
napisze tylko, że dzisiaj zaczynamy 20 tydz., dzidzia wciąż kopać nie chce...a wczoraj pokusiłam się na kalendarz chiński i wyszła mi córcia...zupełnie inaczej niż mówią mi moje przeczucia, że będzie synalek:P wszystko sie okaże mam nadzieje już 27:p
a co do tycia...to wczoraj o 1 w nocy jadłam kanapkę....i chyba jak pójdę do gina w 21 tyg. to waga nie będzie już stała w miejscu jak dotąd.../i jestem pełna mobilizacji do zrzucenia nie tylko ciążowego balastu, ale i tego co miałam przed ciążą
Stary 2011-01-17, 14:06   #2146
the_sania
Wtajemniczenie

ja nie widziałam dzidziusia, bo nie miałam ekranu przed sobą (tylko lekarz ma jak na nfz), ale TŻ widział wszystko. lekarz przez całe badanie nie odzywał się, teraz odczytałam wyniki z kartki, którą dostałam
waga 568,07g a niestety CRL nigdzie nie widzę :/ coś tylko gadał, jak zapytałam o długość, że jakby wyjąc z brzucha i rozpłaszczyć byłoby 25cm.
a no i TŻ mówi, że jak zrobił te pomiary to dośc długo szukał płci (bo powiedzieliśmy że chcemy poznac) i na boku lewym nawet kazał mi się kłaśc, ale stwierdził, że przy takim położeniu nie widac płci niestety.

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:09   #2147
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja Wam jeszcze raz polecę golarkę elektryczną, kosztuje około 100zł więc jeśli Wam szkoda kasy to niech Wam TŻ'ci na Walentynki kupią Można się golić na ślepo, nie ma po nich podrażnień, wrastających włosków no i przyda się nie tylko na czas ciąży
Ja mam Philipsa z nakładką pokrytą złotem - to ona sprawia, że nie ma podrażnień, zapłaciłam za nią 99zł.
Bronchildę mam gładką jak kolano

a nie wrastaja ci wloski takie czarne twarde jak np tz sie gola na twarzy to po 2 dniach maja buzie jak papier scierny?
Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
melduje sie jako kolejna porzadna, nadrabiajaca wszystko - nawet 30 stron

a kto ma blizniaki ???

ja z wozkiem czekam bo mam po Olku, a przylatuje do mnie mama, wiec bedzie mozliwosc chodzenia na 2 wozki, ale w miedzyczasie rozgladam sie za okazja na ted & phila, bo chyba jednak ten wlasnie chce.
aaaaaaaaa
wychlostam
eweska i taverney
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

I apeluję o poruszenie tu tematów, których JESZCZE NIE BYŁO: wózki, wyprawka, butelki,... o! Butelek dawno nie było

wozek wybrany
butelki kupione
na poczatek mam butelke dr brown'sa antykolkowa jedna 125
druga 250 ml
i aventu maja 120 ml do herbatki wrazie w

waninka 82 cm czyli ta mniejsza plus gabka plus stelaz
w trakcie zakupu
Stary 2011-01-17, 14:10   #2148
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mary poziomkowa wiesz ja dokładnie nie wiem ,kiedy jest dobry i odpowiedni moment.Wiem jedno,że nie chciałabym sie rozczarować.
W 2002 roku w kwietniu rodziłam synka w 32tyg i był on jużmartwy niestety.
Miałam już wózek i ubranka od tamtej pory jak byłam w ciąży z chłopcami ,to z kupnem wózka czekałam do samego końca.
Sama rozumiesz dlaczego jestem przesądna .
Nie odbierz tego, jako ataku, czy coś, po prostu wyrażę swoje zdanie.

Nie rozumiem przesądów, uważam to za takie sztuczne nakręcanie i stresowanie. Jest mi bardzo, bardzo, bardzo przykro z powodu syneczka, jednak nie wiązałabym tego z kupowaniem czegokolwiek wcześniej.

Idąc tym tropem zakupy powinnyśmy robić dopiero po porodzie...

Matallewar, no to też masz motywację, kurde, no jakoś trzeba, bo rzuciłabym pracę w kąt

Amarcia, Moria, dawajcie do Wawy na te matki rozmawiające

vege!
Stary 2011-01-17, 14:13   #2149
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

O wanienkach było :P
Wnioski: najlepsze najprostsze, nieprofilowane (ewentualnie dokupić za grosze profilowaną gąbkę) - dla niewyczuwających temperatury lub tż'ów z wbudowanym termometrem :P

mary poziomkowa ja motywacji i tak mam mało... To znaczy może nawet nie motywacji, ale chęci... Czytam notatki i nagle orientuję się, że myślę o ubrankach, wanience i łóżeczku :P
I zaraz hyc na wizaż :P i tak w kółko :P

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Czas edycji: 2011-01-17 o 14:16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 14:15   #2150
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
nadrabiam wszytko

ja w przesady nie wierze i kupuje wozek praktycznie za 2 tygodnie, bo jest na miejscu i nie bede ryzykowac, ze ktos mi go sprzatnie, a na magazynach roznie jest
miejsce mam, postawie go i bedzie spokoj
Ja już jestem w 100% zdecydowana jaki wózek kupuje. Teraz tylko czekam na przypływ gotówki, bo w tym miesiącu już nie ma opcji. Tym bardziej, że w czwartek jadę do Torunia, bo moja siostra w sobote wychodzi za mąż.Ja będę świadkową, więc prezent też trzeba jakiś konkretny dać. Sama podróż i 4-dniowy pobyt też kosztuje. Także niestety, ale muszę jeszcze się wstrzymać z zakupem.

Ostatnio w gazecie Twoje dziecko znalazłam coś, co mi się bardzo spodobało kołyska Knoppa http://www.luxlux.pl/artykul/12606/kolyska_knoppa I w gazecie i na tej stronie, do której podałam link jest napisane, że można to kupić w sklepie Natural Kids, ale jakoś tam nie widze tej kołyski. Szukałam też na allegro, ale nic. A bardzo by mi się takie rozwiązanie podobało. Oczywiście zwykłe łóżeczko też bym kupiła. Ale taka kołyska wydaje mi się świetnym rozwiązaniem, możnaby zamontować haki na suficie w sypialnie, salonie i gdzie tam jeszcze dusza zapragnie, a potem w miarę potrzeb sobie tylko przewieszać.

Stary 2011-01-17, 14:16   #2151
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ja nie widziałam dzidziusia, bo nie miałam ekranu przed sobą (tylko lekarz ma jak na nfz), ale TŻ widział wszystko. lekarz przez całe badanie nie odzywał się, teraz odczytałam wyniki z kartki, którą dostałam
waga 568,07g a niestety CRL nigdzie nie widzę :/ coś tylko gadał, jak zapytałam o długość, że jakby wyjąc z brzucha i rozpłaszczyć byłoby 25cm.
a no i TŻ mówi, że jak zrobił te pomiary to dośc długo szukał płci (bo powiedzieliśmy że chcemy poznac) i na boku lewym nawet kazał mi się kłaśc, ale stwierdził, że przy takim położeniu nie widac płci niestety.
Kochana ja stawiam na chłopaka, bo jak na początek 23 tygodnia to ma dużą wagę, a dziewczynki podobno są mniejsze
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:16   #2152
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Matallewar, naprawdę?! O wanienkach było?!

vege!
Stary 2011-01-17, 14:17   #2153
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie odbierz tego, jako ataku, czy coś, po prostu wyrażę swoje zdanie.

Nie rozumiem przesądów, uważam to za takie sztuczne nakręcanie i stresowanie. Jest mi bardzo, bardzo, bardzo przykro z powodu syneczka, jednak nie wiązałabym tego z kupowaniem czegokolwiek wcześniej.

Idąc tym tropem zakupy powinnyśmy robić dopiero po porodzie...

Matallewar, no to też masz motywację, kurde, no jakoś trzeba, bo rzuciłabym pracę w kąt

Amarcia, Moria, dawajcie do Wawy na te matki rozmawiające
mario Lekarze dawali jej sterydy itp,,miała nawet swojego opłaconego lekarza który non stop przy niej czuwał,ale od początku lekarze mówili ,że będzie kłopot i to duży z utrzymaniem ciąży więc chyba wiedzieli co robią....Chociaż z drugiej strony cholera wie czy robili wszystko aby powstrzymać poród i czy nie popełnili jakiegoś błędu..!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 14:18   #2154
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochana ja stawiam na chłopaka, bo jak na początek 23 tygodnia to ma dużą wagę, a dziewczynki podobno są mniejsze
To może u nas będzie dziewczyna? :P Bo usg było 22 tydz. 3 dzień, a było 480 g
No chyba, że to też sporo...

mary poziomkowa czasem mam wrażenie, że o wszystkim już było

Aaaa... i tż do mnie z pracy napisał, że dostał nowe propozycje współpracy, chcą stałą umowę+umowy na mniejsze rzeczy To na razie chociaż kasą się nie martwię

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Czas edycji: 2011-01-17 o 14:21
Stary 2011-01-17, 14:19   #2155
amarcia
Wtajemniczenie

poziomkowa no!!! (a swoją drogą mam ochotę na pozioooomki) już mówiłam o tym babo pracuję, a nawet jak wolne wyrwę to 7-go mam 4D na 19.30 w Łodzi (godzina drogi w jedną stronę) więc wrócimy późno i od rana musiałabym pociągiem ciąć na Wawkę ( ze 3 godz) - chybabym
A chciałabym taaaaaaaaak bardzo!!!!!!!!
Stary 2011-01-17, 14:21   #2156
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Amarcia, co do wanienek, to już chyba z 3 razy sama pisałam, że mam używaną, w spadku, zwykłą i tak, o!

Co do przyjazdu, to i tak Cię nie usprawiedliwiam

vege!
Stary 2011-01-17, 14:22   #2157
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Agnieszka nie sprzeczam się co do terminu wystawiania l4 byc może i tak jest,że do 7 dni.Doktorka tak mi powiedziała,ponieważ musza zgadzac jej sie numeru czy coś takiego.

Ja butelek nie kupuje przed porodem,mam zamiar karmić piersią tak jak chłopców,a jeśi pójdzie coś nie tak to wyśle tz-ta i kupi zanim do domu wrócimy.
Wanienke oczywiście kupić musze ,bo nie mam.
Ja musze wszystko kupić ,po chłopcach wszystko porozdawałam koleżankom,został mi tylko materacyk z łózeczka
Jakiś czas temu pisałyście o odciagaczach do pokarmu,ja miałam z aventu.
Jednak nie zdał egzaminu,wiecej potrafiłam ściagnąc recznie niż za jego pomocą.

My dziś mamy mnóstwo energii,za oknem słoneczko ładnie świeci to i ochota do pracy większa mimo poniedziałku.
Umyłam 1 okno,zostały mi jeszcze 3 i dziś je umyję ,zrobiłam obiadek,rozpaliłam w centralnym ,za chwilę biore się za okna.
Na końcu podłogi i kurze.
Jutro ide do firmy odebrać pita rocznego,tż pod koniec tygodnia odbierze i mogę się rozliczyć.

Mary nie odbieram twojej wypowiedzi jako ataku,wiemże masz rację.Pewnie to nijak miało sie do kupna wózka czy innych rzeczy.
Każdy ma prawo się wypowiedzieć ,taka już jestem i wolę jeszcze poczekać.
Wiem na pewne rzeczy nie mamy wpływu.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-01-17 o 14:25
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:24   #2158
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki
lecę was nadrabiać bo zostało mi chyba z 6 stron jeszcze
jesteście bezlitosne
napisze tylko, że dzisiaj zaczynamy 20 tydz., dzidzia wciąż kopać nie chce...a wczoraj pokusiłam się na kalendarz chiński i wyszła mi córcia...zupełnie inaczej niż mówią mi moje przeczucia, że będzie synalek:P wszystko sie okaże mam nadzieje już 27:p
a co do tycia...to wczoraj o 1 w nocy jadłam kanapkę....i chyba jak pójdę do gina w 21 tyg. to waga nie będzie już stała w miejscu jak dotąd.../i jestem pełna mobilizacji do zrzucenia nie tylko ciążowego balastu, ale i tego co miałam przed ciążą
6 stron to jest pikuś. Mnie nie było w czwartek i piątek, co dało ponad 35 stron do nadrabiania. Ale posiedziałam w sobotę do późnej nocy, jak już spałyście i nie produkowałyście i nadrobiłam. Nie wiem, co będzie w tym tygodniu, bo wyjeżdżam w czwartek, a wracam dopiero późnym wieczorem w niedziele.

Stary 2011-01-17, 14:27   #2159
eweska
Moderatoreska

a ja strzelę dziś focha i tyle
Nie dość że po weekendzie jakoś nie mogę się wbić w wątek to jeszcze nie mam jak was nadrobić :P

I ja się pytam kto tu ma bliźniaki ???? hmmm

Też sobie pożartuję a co

Nie nadrobię co pisałyście

Mojego wielkiego bębena może Wam dziś wkleję, bo szykuje się do wyjścia do ludzi więc i moją mordkę Wam pokażę

Lecę dziś też do Sephory bo wyprzedaże są może coś upoluję Jakiś podkład fajny by mi się przydał, puder sypki i coś pielęgnacyjnego do mojego pyszczka, no ale oblukam co tam mają na promocji
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:27   #2160
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Amarcia, co do wanienek, to już chyba z 3 razy sama pisałam, że mam używaną, w spadku, zwykłą i tak, o!

Co do przyjazdu, to i tak Cię nie usprawiedliwiam
Koleżanko z forum o smacznym niezwykle nicku ŻE CO? Nie usprawiedliwiasz? Znajdę w tym Nigdziebądziu i przez kolano przełożę! Już wpisuję w nawigację i znajdę Cie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości