|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
atomufka to już niedługo
![]() Cytat:
Ale masz juz doswiadczenie, więc mam nadzieje, ze łatwo bedzie znalesc cos nowego.
|
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
![]() juz wyslalam wiadomosci do ludzi Cytat:
![]() nie naszczescie nie zarabialam tam az tak duzo ale zawsze jakas kasa z tego byla a teraz bedzie troche mniej no nic trzeba sie wziasc za siebie i cos znalesc
|
|
|
#4023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ehhh moze jednak wolalabym byc w ciazy... chociaz moj szef to by na pewno nie wolal bylam u gina... w ciazy nie jestem i pani mnie sie zapytala czy kiedykolwiek chce byc i stwierdzila ze jesli tak to moze warto by bylo polozyc sie na kilka dni gdzies do jakiejs kliniki i porobic wszystkie badania... no ale na razie nie dala mi skierowania... poki co dala mi nakaz pojscia do laboratorium na badanie hormonow: prolaktyny, testosteronu, progresteronu, tsh i ft4... ehhh i podejrzewa u mnie pco.... ale mam nadzieje ze to tylko takie podejrzenia a brak miesiaczki spowodowany jakimis stresami czy cos... teraz mysle kiedy by tu isc na te badania bo w pracy to niestety musze sie prosic o wszystkie urlopy i pozniejsze przyjscia i jakos mi sie nie usmiecha, a laboratoria wszystkie otwarte od 7 wiec na 8 raczej nie zdaze ;/a co do balerinek to ja tez uwielbiam, ale moj maz nie mimo wszystko mam ich chyba z 5 par w roznych kolorach
|
||||
|
|
|
#4024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pasuje na stół dla gosci czy nie bardzo?Cytat:
A co do rodziców... hmm dziwne jej zachowanie A w jakim wieku te dzieci? Cytat:
![]() Prawda jest taka, że dzieciom należy dać troszkę czasu, bo to że coś jest określone odgórnie nie oznacza, że wystąpi u każdego, ponieważ wyciągnięty średni wiek... powiedzmy normą (jakiejś czynności) jest uzyskanie jej gdy dziecko ma 3 latka a inne ta samą czynność czy zachowanie uzyska w wieku 4 lat i to nie jest nienormalne bo każdy rozwój jest indywidualny Co innego jeżeli ta rozbieżność jest już większa... w przypadku dłuższego czasu trwania jakiejs czynności rozwojowej nalezy dziecko bacznie obserwowac czy nie występują jeszcze jakieś objawy... i co ciekawe (w przypadku mowy) jeżeli dziecko, które nie jest opóźnione zaprowadzimy do logopedy to wpłynie negatywnie na nie, ponieważ poczuje ono tą swoją wadę (pomimo, że do określonego czasu to nie jest wada i rozwinęłoby się prawidłowo)... Tak nas uczono, że m.in. po to mamy ten przedmiot, aby wiedzieć kiedy zareagować... bo nie można tłumaczyć tego tak, że reakcja w każdym przypadku jest dobra bo tak nie jest ![]() ![]() ![]() Ale zagmatwałam, nie wiem czy ktoś zrozumie ![]() Cytat:
bez niego jest ciężko i wszystko się psuje...
|
||||
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
bylam dzis sama z mala w dmu - przezylam. nawet na spacer wyszlam. ale piekna pogoda byla 10 stopni slonko wiosennie. az sie zgrzalam na tym spacerze
w ogole mam dzis dziwny humor raczej malo nadaje sie na kompana dzis.DO tego zadzownil moj tata ze mu sie Zuzia po nocach sni, bo sie w niej zakochal, i ze jak wrocili do domu to czul jej zapach na koszulce |
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba...dużo zdrowia Kochana !!! trzymam kciuki !!! Mnie też czeka ciężki początek roku - muszę wreszcie zająć się swoim zdrowiem.
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
zabcia 3mam kciuki ,a jakie tam w USA bezrobocie?Chyba nie jest tak ciężko z pracą?
samba współczuje przebojów z @ ,może faktycznie porób badania Ach dziewczyny wielkie odliczanie ,a ja jestem coraz bardziej przerażona...do tego jestem przed @ więc wszystko widzę w czarnych barwach....Znajomi w Polsce jakoś dziwnie reagują na nasz powrót: w sensie zastanówcie się czy to dobra decyzja ech ciężko
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-01-17 o 21:04 |
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale j tez je kocham ale teraz w ciazy musze wszystko plaskie nosic ![]() a u nas z nowosci to w czwartek jedziemy w gory a ze pracy mniej, chcemy skorzystac edzxiemy do krynicy - muszyny do mojej rodzinki i wstepnie wybralismy dzisiaj wozek |
|
|
|
|
#4029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu gdzie jesteśmy jest tak samo więc z dwojga złego wolę własny kraj
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nauczycielki i te co mają coś wspólnego z tym zawodem
![]() ![]() ![]() Czy to już najwyższy czas rozwozić aplikacje (cv i list motywacyjny)? czy jeszcze trochę poczekać? jak radzicie? Dodam, że koleżanka z roku już porozwoziła i trochę się wystraszyłam ale myślałam, że to koniec lutego/ początek marca wystarczy...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-17 o 21:43 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Jak porównałam ofertę Ikea w Krakowie a w Holandii gdzie teraz mieszkam mam wrażenie że wybór jest tutaj większy. Katalog jest bardzo podobny ale nie identyczny. A i jak szukałam dywanu to na stronie holenderskiej go mieli a na polskiej nie. Ja bardzo lubię dodatki z ikea, rzeczy do kuchni, pościel (ale nie wszystką), w salonie mamy lampę wędkę (o taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50103406) i parę innych lamp - co jakiś czas wymieniamy tylko klosze jak nam się wzór znudzi ![]() a w sypialni dużą szafę z systemu PAX - świetna. Ikea jest tu baaaardzo atrakcyjna cenowo. Cytat:
A określenie styl rzymski bardzo do niej pasuje - i strasznie podoba mi się ta szara mozaika - już nawet sobie wyobrażałam jakby w mojej biało-szarej łazience wyglądała i wyszło mi że super. jest tylko mały problem - nie planuję jej remontuA pytałaś o dywan włochacz - kiedyś mam kremowy - kiedyś go uwielbiałam, nadal go lubię, ale jego odkurzanie jest praktycznie niemożliwe - strasznie się człowiek umęczy a i tak zostaną jakieś paprochy. Do tego nie ma siły musimy go od czasu do czasu wyczyścić, w Polsce było prosto - do teściów i na podwórko, tu nie mam takiej możliwości więc pozotają mi cuda chemiczne po których ładny to on jest przez chwilę, ale potem znów go trzeba szybko wyczyścić żeby ładnie wyglądał. Chyba przełożę go do sypialni a do salonu kupię coś innego. Cytat:
Ty nie padaj na kolana - Ty się ciesz, a "życzliwych" znajomych olej. To że ktoś nie może znaleźć pracy nie znaczy że Ty też będziesz miała z tym problem. Poza tym napisałam Ci kiedyś - masz gdzie wracać, masz z kim wracać i masz pomysł na siebie i to się liczy. Kiedy ja tak napiszę że kupiłam bilety powrotne.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziadek zakochał się na amen!
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super jest ,tylko troszkę moim zdaniem upadli na głowę z tą ceną jak za papierową lampę![]() iwka dzięki za ciepłe słowa Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-01-17 o 22:01 |
|
|
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Klosz jest że tak powiem przeznaczony do przerobienia w przeszłości - chcę wykorzystać stelaż i dać na niego coś innego jak już się w końcu na swoje przeprowadzimy i urządzimy kolorystycznie - myślę że tu cena jest za konstrukcję lampy - jest diabelnie ciężka, ten teleskop jest regulowany i ciężko coś zepsuć Potrzebowaliśmy coś nad stół, a nie chcieliśmy wiercić otworu na lampę w suficie (mamy naokoło salono-kuchni rząd halogenkow i lampa wisząca tak z boku wyglądałaby jak kwiatek do kożucha).
|
|
#4035 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I nic dziwnego, ze się dziadek we wnusi zakochał ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tu przyleciałam mój Tż miał kolegę z pracy (w sumie dalej ma). Kolega miał dziewczynę, z którą mieszkał tu od jakichś 3 lat. I na początek dostałam dawkę informacji jak to ciężko znaleźć pracę, że w ogóle beznadziejnie, że w zawodzie to mogę zapomnieć, że ona już tyle czasu szuka itd. No w każdym razie "pozytywny kop energetyczny" że tak to określę. Gdybym się takim gadaniem przejmowała pewnie w życiu bym nie pracowała tu gdzie pracuje. Czasami pomarudzę, ale w sumie cieszę że tu pracuję, bo traktuję to jako kolejny krok w karierze. Mam jakiś cel do którego dążę i wierzę że w końcu go osiągnę. Ty też masz cel i będziesz po przylocie do niego dążyć (no dobra jak nacieszysz się mieszkaniem i polskim jedzeniem ). Wierzę że Ci się uda, bo uważam że jesteś osobą która będzie uparcie dążyła do tego czego chce.
|
|
#4037 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wow! No to odliczamy! kochana "życzliwymi" znajomymi się nie przejmuj. Podjęliście decyzję najlepszą dla Was i na pewno będzie Wam dobrze w Polsce. Blisko rodziny, w swoim kraju. Uważam, że podjęliście słuszną decyzję i będę Cię w tym utwierdzać! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że dziadek taki zakochany! Takie widoki mnie osobiście rozbrajają i kładą na łopatki. Bosko! Mam nadzieje, że humorek Ci się poprawi Cytat:
jaki wózek? Jaki kolor? Cytat:
Żabcia, oczywiście posty mi poucinało, Ty pytałaś o te pulpeciki? Kochana mam przepis, ale jeszcze nie wiem co mi z tego wyjdzie. Wypróbuję i obiecuję, ze jak wyjdzie to dokładnie Ci napiszę jak to zrobiłam. Generalnie pulpety z mięsa wołowego mielonego z ryżem i sosem curry.
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz więcej ludzi ma problem z wymową A będziesz startować do przedszkola, szkoły kl. 1-3 czy nauczania angielskiego (o ile dobrze pamiętam )?Guciolku zdaje sobie sprawe, że to szybkie danie, ale myslałam że może jest jadalne na zimno to by mogło byc w wersji "sałatki" bo znam jedna taka z makaronem
|
|
|
|
|
#4039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kliwuś wiedziałam ,że sobie poradzisz! |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlewasz winko na patelnię, lekko podgrzewasz, wrzucasz ser, rozpuszczasz i wsio. Makaron na talerz, na to brokuły ugotowane i polewasz sosem. Do kieliszka nalewasz wino ![]() A dalej.... co fantazja podpowie i ile wina było w sosie a ile w kieliszku...
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
mniami
|
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolor fioletowy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
ja znowu jakiś czas bez neta
widziałyście to http://dzieci.pl/breedingAid,1295390...puticaid=6b9e9 Julcia ma takie puzzle nie wiem teraz co z nimi zrobić zwłaszcza, że czasami ona je gryzie Wszystkie mamy schowane w pudle, ale jest ułożone imię "Julcia" i ona zabiera to z podłogi i się tym bawi. hmmm
|
|
#4045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z praca jest troche ciezej niz wczesniej ... duzo znajomych siedzi w domu ( wiadomo ze osoby ktore sa nielegalnie maja ciezko ) ale oglnie mozna prace znalesc Cytat:
no niestety ![]() Cytat:
jak porobie zdjecia to dodam hmm ta mozaika na zdjeciu wuglada szara? bo ona brazowa bardziej jest Ja mam wlasnie na oku dywan z brazem i kremem wsumie wiecej ciemnego koloru jest i sie tak zastanawiam czy go wziasc czy nie ... ![]() czyli Ty jestes raczej na nie? Wiesz co? tak dzisiaj myslalam o tej sytuacji i doszlam do tego samego wniosku Cytat:
Tak ja ![]() Ja czesto robie pulpeciki na parze z pietruszka i koperkiem ale to chyba nie to samo
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-01-18 o 08:26 |
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi najważniejsze że się pobawiłaś
![]() ![]() Rybulka książka jest i leży i się do mnie uśmecha mówiąc przeczytaj mnie a ja mam dziś szał bo przyjeżdzają do nas znajomi muszę sprzątnąć mieszkanie zrobić sałatkę potem jadę do rodziców bo ich tydzień nie widziałam, do sklepu a na koniec muszę zrobić nugeetsy i dwa sosy... więc dziś nie zacznę bu... ale jutro.. ![]() mona_ja no to super że dałaś sobie radę z gotowanie ![]() atomufka super że wiecie już kiedy wracacie, 4 marca? w dzień kobiet będziesz już u siebie cieszę się że sprawa z kuchnią się wyjaśnia śliweńka to ty w ikei masz jak ja SAMBA trzymam kciuki za zdrówko, porób badania, mam nadzieję że wszytko będzie ok... kliwia wiedziałam że dasz radę jestem z ciebie dumna! a dziadzio się zakochał ![]() Ana*** typowy okres ruchu m-dzy przedszkolami to marzec wtedy teoretycznie najlepiej zanośić papiery bo w przedszkolach są wówczas zapisy i dyrektorzy robią rozpiskę ile będą mięli dzieci ile mają nauczycieli ile im potrzeba kto idzie na jakiś urlop zdrowotny itd... aczkolwiek mimo że zanosi się w marcu to dzwonią najczęściej dopiero w sierpniu bo czekają aż przyjdzie ktoś z polecenia itd... dopiero jak nikogo nie ma to koło sierpnia są telefony po nowe osoby, no i w sieprniu są jeszcze drobne zmiany ta zaciążyłą tamta zachorowała ta się zwolniła... więc wiesz.. tyle że tak jak mówię marzec to okres ruchu z papierami
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 | |||
|
Zakorzenienie
|
A to dzięki za wskazówkę
![]() Kochana Twoja mam jest dyrektorką? może wpadło Ci kiedyś do ucha kiedy ludzie ja dręczą papierami?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle to zauważyłam, że przynajmniej w mojej okolicy w ogóle nie ma ogłoszeń o pracę w szkole czy w przedszkolu, chyba że niepublicznym a co rusz kogoś przyjmują przekaz ustny dominuje Hmmm a jakbym zaniosła w lutym to chyba aplikacje nie zginą? jak myślisz? kurcze nie wiem kiedy zanosić, bo jak ktoś zaniesie np. przede mną i będzie im odpowiadała to na resztę cv już nawet nie spojrzą ![]() Kliwia oj tez dziadziunio będzie wnusię rozpieszczał ![]() Zapomniałam świętować 2000 postów jestem wtajemniczona
|
|||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o papiery to raczej przed końcem marca tylko je zbierają naprawdę wtedy się okazuje kto jest potrzebny ile osób itd dlatego nie musisz się martwić zaczekaj do marca aczkolwiek wiesz, nawet jak zaniesiesz w czerwcu to się nie nie stanie i jak będą kogoś szukać to popatrzą tyle że się utarło że ruch jest w marcu i jak ktoś chce zmienić przedszkole itd to właśnie roznosi cv w marcu
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo lepiej w momencie rozdawania cv mieć już obronę za sobą... i że ja największą szansę i tak na przyjęcie będę miała dopiero w sierpniu właśnie jak są jeszcze te zmiany dodatkowe... bo będę miała już papiery tylko wszystko zależy czy takie zmiany w ogóle będą.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

3 razy w tyg ( czasem potrzebuja mnie tylko 2 razy w tyg ) pracuje opiekujac sie dwojka dzieci 18miesiecy i 3 latka .. w srody chodzilam do takiej 88letniej babci jej pomagac w zakupach , jezdzilam z nia do lekarza itp takze tylko poniedzialki mialam wolne .. ta babcia chciala zebym dla niej wiecej pracowala ale ja wczesniej zaczelam prace z dziecmi a ze rodzinka naprawde super i swietnie mi sie tam pracuje to szkoda mi ich zostawiac .. no i teraz dzwoni mi ta bacia ze .. znalazla sobie jakas pielegniarke na caly tydzien i ze niestety musi mi podziekowac ..
powiedziala niby ze jak nie bedzie z tej pielegniarki zadowolona to mi zadzwoni ale ja nie bede czekala ... zaczelam wlasnie wysylac wiadomosci o prace .. teraz kasa potrzebne bo wszystko idzie na dom .. a tu taka niespodzianka 

bylam u gina... w ciazy nie jestem i pani mnie sie zapytala czy kiedykolwiek chce byc i stwierdzila ze jesli tak to moze warto by bylo polozyc sie na kilka dni gdzies do jakiejs kliniki i porobic wszystkie badania... no ale na razie nie dala mi skierowania... poki co dala mi nakaz pojscia do laboratorium na badanie hormonow: prolaktyny, testosteronu, progresteronu, tsh i ft4... ehhh i podejrzewa u mnie pco.... ale mam nadzieje ze to tylko takie podejrzenia a brak miesiaczki spowodowany jakimis stresami czy cos... teraz mysle kiedy by tu isc na te badania bo w pracy to niestety musze sie prosic o wszystkie urlopy i pozniejsze przyjscia i jakos mi sie nie usmiecha, a laboratoria wszystkie otwarte od 7 wiec na 8 raczej nie zdaze ;/
Jutro chyba zrobię 

A określenie styl rzymski bardzo do niej pasuje - i strasznie podoba mi się ta szara mozaika - już nawet sobie wyobrażałam jakby w mojej biało-szarej łazience wyglądała i wyszło mi że super. jest tylko mały problem - nie planuję jej remontu
mamy tu niedaleko smażalnię, latem czasem tam jedziemy, rybki maja wyśmienite

bo lepiej w momencie rozdawania cv mieć już obronę za sobą...