|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
myślę że przede wszystkim to imie ma się nam podobać no i nie przesadzajmy z wydziwianiem bo możemy skrzywdzić dziecko
tak jak np mi się mażył MJ czyli w polsce MEJNARD więc musiałam zrezygnować
#2462 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
rzadko sie u mnie w miescie slyszy ![]() wszystko zalezy od regionu ![]() Cytat:
![]() a moj znajomy da na imie synkowi Ksawery ![]() za to moja znajoma Bruno dobrze, ze dalsi znajomi ( znajomi, znajomych) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poziomkowa ![]() Mi też się podoba imię Hania ale nie bierzemy pod uwagę, bo moja sis jest tak nazywana ![]()
![]() |
#2464 |
Wtajemniczenie
|
ej o gustach się nie dyskutuje
![]()
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilka tez mi sie baardzo podoba i Hania takze !! Bardzo bardzo... Z takich standardowych imion Karolina i Patrycja ![]() Lolka help me ! Nie wiem gdzie zmienic na małopolske !! ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-18 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
o gustach nie
ale skrzywdzic dziecko tez mozna ![]() bo niektore nieuwaznie to robia, nestety takie zycie a swoje zdanie warto wyrazic tak czy inaczej dajcie na imie dziecku tak jak chcecie nie sugerujcie sie iloscia, dziwactwem itp itd wasza sprawa, wasze dziecko ![]() my mamy imie wybrane, ale narazie milcze bo tz sprawdza czy dodalam imie na pierwsza strone na wizazu ![]() jade ogladac wozki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Wtajemniczenie
|
hehe u nas już ustalone będzie Kacperek
![]() a może w przyszłości Wiktoria tylko że zawsze jest 50 % szans że będzie chłop i jak tu z trójką facetów pod jednym dachem wytrzymać jak czasem z jednym się nie da ... ![]()
główny cel: powrót do dawnej sylwetki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-01-18 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ale narzuciłyście tempo, nadrabiałam Was od 7 rano z przerwą na śniadanie, mały porządek w kuchni, prysznic i ubieranie no i mamy już prawie 12
![]() Jadę zaraz ma małe zakupy, mam nadzieję, że w tym czasie nie pojawi się żaden kurier ![]() Przyszedł mi wczoraj laktator TT i TŻ testował na sobie ![]() ![]() Acha jeszcze co do wczorajszej wizyty, ginek mi powiedział, że takie bóle-napiananie macicy może się pojawiać do 5 razy dziennie i jest to norma ![]() Paulizia – Bardzo się cieszę, że z Twoją babcią lepiej, ja myślę, że ona ma sporą motywację, bo która babcia nie chciałabym zobaczyć prawnusia ![]() principessina - no wiedziałam, że wszystko będzie dobrze i gratuluję galantego sisiorka – mąż pewnie pęka z dumy ![]() anula – no ja się cieszę, że chociaż te 20% zwolnienia dostałaś, niewiele ale zawsze coś ![]() Nooo pięknie ![]() ![]() I zachęcam do zakupów na allegro, w końcu możesz poszaleć ze słodkimi sukienusiami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z tych trzech imion to hmm, najładniejsze wg mnie Amelia ale jest b. popularne podobnie jak Zosia i Antosia.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-18 o 10:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja nie planowałam ZZO, 'konieczność' jego podania wyszła w trakcie porodu. Sezon urlopowy był i trzeba było ściągać anestezjologa do szpitala - akurat robił zakupy w Auchan ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyneczka będzie ![]() Cytat:
![]() I w ogóle Dzień dobry Mamuśki ![]() Muszę lecieć do sklepu coś na obiad kupić, a kompletnie nie mam pomysłu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ale fajowy i duży już brzusio ![]() oj ciekawa jestem jak to będzie. Wiem narazie tylko tyle, że około 36 tyg. należy wybrać szpital, w którym chce się rodzić i tam się zameldować. Nie miałam okazji jeszcze porozmawiać z kobietami, które tutaj już rodziły. No ale mam jeszcze na to czas. kruczaa body i półśpiochy rewelacja ![]() ![]() Wybrałam się rano tylko po zakupki żywnościowe, żeby mężowi obiad ugotować nim do pracy pojedzie i zgadnijcie z czym wróciłam? ![]() ![]() (jak 2 lutego okaże się, że jednak córeczka, będę dokupować różowe ubranka ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-01-18 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |||
Wtajemniczenie
|
No kochane doczytałam i się z Wami witam
![]() Ja jak zawsze wyspana - 11 godzin snu, ale samopoczucie do d...y, kurcze nie wiem co się dzieje, od tygodnia czułam takie rozpieranie w gardle i na szyji, wczoraj doszly do tego uszy, delikatny ból gardła i łamanie w kościach - dzisiaj to samo, trudno mi normalnie przełknąc - ale gardło nie boli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Idę sprawdzic czy dalej jestem na pierwszym miejscu w ilości postów, jak tak to dzisiaj będę tylko czytac ![]()
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-18 o 11:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy to tyle co na szybko znalazłam:
http://www.krakow.pl/aktualnosci/467...anie_2010.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,12924...estochowa.html http://nowysacz.naszemiasto.pl/artyk...scie,id,t.html http://brzesko.naszemiasto.pl/artyku...u-to,id,t.html http://www.tarnow.net.pl/index.php?p...omosc&id=10821 więcej musisz kombinować ![]() ![]() ![]() A poza tym dziewczynki polecam artykuł http://blog.onet.pl/39997,1,archiwum_goracy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
|
no to nie wiem cały czas myślałam że to wina luteiny ale może to po prostu ciąża ja dość dużo pije w ciągu dnia 1,5l wody niegazowanej 2 herbatki owocowe jakiś soczek i dużo owoców od zawsze i nigdy nie miałam z tym problemu a teraz wyjście do sklepu to sztafeta żeby jak najszybciej zrobić zakupy i wrócić do domu na siusiu
#2474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyab własnie 4 pójde na l4 juz do konca. na prawde juz mi sie nie chce. Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-01-18 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Lolka1212 jestes WIELKA !!
Ja głupia myslalam, ze na tej wczesniejszej stronie, ktora podałas, jest mozliwośc zmiany na krakow ![]() ![]() ![]() ![]() listopadowa80 dziekuję ![]() moria44 takze dziekuję ![]() ![]() Grazin, nie patyczkuj sie tylko zmykaj na L-4 a ja 15.02 dołącze do Ciebie ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-18 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bardzo często biegam siusiu. Luteiny nie biorę, ale duużo piję (ok.2 litrów wody, czasem do tego dochodzi sok i ok. 2-3 herbatki). A jak wyjdę z domku na zakupy czy na spacer, to mam dokładnie tak samo jak Ty, wszystko szybko-szybko i biegusiem do domku na siku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w nocy to dosłownie co kilka minut latam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zadomowienie
|
Moria wyszłaś już? Ja jeszcze w sprawie imienia skoro w tym temacie jesteśmy.. u nas zostanie Wojtuś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczne ubranka ![]() Daisy gratuluje córci ![]() ![]() ![]() ![]() Co do lewatywy to w moim szpitalu nadal jest wykonywana przed każdym porodem i mamuśki bardzo ją sobie chwalą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ładne imię, a poza tym wszystkie Wojtki, które znam to sympatyczne, mądre chłopaki (i przystojne także) ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Poczytuję Was regularnie i już się prawie uzależniłam ![]() Wczoraj byłam na połówkowym...wszystko ok, dzidziuś waży +/- 45g 300g ![]() ![]() Tylko jakaś arytmia w serduszku u niego ![]() ![]() ![]() ![]() Strasznie mnie kusiło, żeby płeć jednak zobaczyć, ale nie złamałam się, pewnie i tak nie wytrzymam haha pozdrawiam Was serdecznie aha i zawsze Was męczyłam, że brzuch mi jeszcze nie rośnie, a tu masz jak z procy strzelił i pierwsze kopniaki już zaliczone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy mam dobre informacje ale chyba same też możemy sobie zrobić lewatywę w domu??
#2483 |
Rozeznanie
|
Dobre dobre
![]() taki zestaw można kupić w aptece...ale nie wszyscy lekarze polecają |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie! Nie daje rady was nadrobic mimo że większość czasu spędzam w domu. Jestem na razie na 74 stronie wiec nie wiem co u was nowego, ale postanowiłam sie odezwac żeby nikt o mnie nie zapomnial, i chciałam sie pochwalic moimi wczorajszymi zakupami. Byliśmy razem z TZ i nie uwierzycie co powiedział jak wróciliśmy do domu - że podobały mu sie zakupy i na takie może chodzić. Ale za to wcześniej chciałam coś sobie kupic bo nie mam za bardzo w co sie ubrac (najczęściej chodze w czarnym zapinanym swetrze, a TZ narzeka żebym zalożyła coś innego, tylko co?) to stał, dreptał, jęczał i piszczał, pytał czy już no i nic nie kupiłam, bo nawet nie zdążyłam wszystkiego obejrzeć. No i nie wiem kiedy wybiore sie na kolejne zakupy bo nie mam jak sie dostać.
U mnie dzisiaj wyszło słoneczko, jest 5 stopni ciepła, piękna pogoda, byłam już na malym spacerku, ale wszędzie jest straszny lód, nie da sie chodzic. Mam w domu dużo do zrobienia, ale, właściwie od początku ciąży, mam strasznego lenia,a ostratnio to wogóle nie mam na nic siły, a TZ mi tego nie ułatwia. Ja nie każe mu sprzątać, ale zostawianie naczyń, okruchów, ciuchów i czego popadnie tam gdzie sie akurat stało to już lekka przesada, ale nic do niego nie dociera. Mam tego dość. Czy wy też tak macie, że brakuje wam sily, wiem że nie wszystkie bo niektóre to nie źle szaleją jak np Eweska. Jak jak przed świętami postalam przy garach to myślałam że ducha wyzionę. Mam już tego powyżej uszu bo w domu straszny bałagan. No to ide was nadrabiać a potem obiad i porządki. Aha, jeszcze zdjęcia. Na pierwszym są ciuszki, które kupilam już dawno, albo dostałam. A na drugim i trzecim to co kupiłam wczoraj, wszystko różowe, ale nie było wyboru, tylko niebieskie i ewentualnie zielone, ale były takie śliczne, że musiałam je wziąść.
![]() |
#2485 |
Wtajemniczenie
|
migotka śliczne ciuszki kupiłaś
![]()
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Migotko, oczywiscie ze o Tobie pamietamy ! Ciezko nadrobić na bieżąco..... Jestesmy płodne ![]() Przesliczne zakupy !!!!!!!!!! Ale Twoj TŻ sie zmienił... nono ![]() ![]()
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
migotka piekne ubranka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
a mówią że kobieta zmienną jest a tu prosze kolejny dowód na to że jest inaczej
kurczę nie mam pomysłu na obiad ![]()
#2490 |
Zadomowienie
|
Ej laseczki,widział ktoś mój post z pytaniem o wózek baby merc?;> Bo nie wiem czy cena to nie jedyna jego zaleta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.