|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
i mała spala w nim do 3 latek później opracowala sposób wychodzenia z niego![]() i do tego łożeczka chce komodę a przewijakiem, tak żeby dostawić do lóżeczka "w nogach" z otwarta półka i szafeczką ale stwierdzilismy że porposimy tescia bo jest stolarzem, przynajmniej będzie miał ucieche
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
ja mam to łózeczko
http://aukcjewp.wp.pl/lozeczko-laura...416482496.html ale ta skrzynia jest płytka i juz ze skrzynia bym nie kupiła
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
Nesko dziękuję
I czekamy na Twoją pociechę ![]() Agula to mnie pocieszyłaś ![]() Czyli dobry zakup. Blondynka-dla mnie byle jaka szuflada by sie przydała,choćby na prześcieradła,zmianę pościeli a tak to mam w koszach wiklinowych |
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nerola;24453352]Nesko dziękuję
I czekamy na Twoją pociechę ![]() QUOTE]
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
A pytanie z innej beczki.... co myslicie na temat nadawania dzieciom dwóch imion?
|
|
|
|
#66 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także nasze dziecko też będzie miało podwójne |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko ma jedno imię
i nie dlatego, że nie chciałam dać drugiego mój mąż poszedł zarejestrować młodego, 3 razy mu przypominałam że ma dać na drugie Paweł (po moim bracie, którego niestety nie mam) no i poszedł, pani się pyta jakie imiona, no to mąż że Filip ona: drugiego nie dajemy tak? mąż: nie, tylko Filip pani: na pewno? mąż tak wrócił do mnie i mówi: ejjjjj ale zawaliłem, nie dałem drugiego imienia Filipowi, a babka się mnie pytała czy ma być drugie, ale jestem głupi no i drugie dziecko też bedzie miało jedno imię
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaa też zamawiamy to łóżeczko
)Co do drugich imion jestem zdecydowaną przeciwniczką, sama mam dwa imiona i dla mnie to jest tylko utrudnienie, wszędzie w papierach trzeba wpisywać podwójnie i więcej tylko zamieszania z tym. Ale każdy robi to co lubie Mój TŻ koniecznie chciał drugie dać małemu i miał być wstepnie Kuba Jan, ale postawiłam twardo sprawe i jest Filip
|
#70 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dam jej jeszcze szansę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z rodzeństwa mam tylko ja dwa imiona, reszta rodzeństwa jedno
mąż też ma dwa i tak sie zastanawiam cy dziecku dać jedno czy dwa na jedno się nie mogę zdecydować a co dopiero na dwa |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
a z tymi imionami to pewnie, że lekko nie jest... u nas wstępnie ustalone
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie?
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny, jeśli pozwolicie i ja dołączę się do wątku
Będę tu najstarsza bo w tym roku kończę 35l, ale no cóż... duchem chyba jestem mloda Tp mam na 23.08, dzisiaj konczę wiec 9tc, za trzy tygodnie mam usg genetyczne i liczę na to, że dowiem się kto tam mieszka w moim brzuchu, ostatnio w 12tc już wiedziałam... Acha, mam 15mies. cudowną córeczkę i obecnie zajmuję się jej wychowywaniem. No i od niedawna dbaniem o fasolkę rzecz jasna
|
|
|
|
#75 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmieniam tylko dlatego, że badania, na które będzie mnie kierował obecny lekarz będę mogła zrobić bezpłatnie. Niestety skierowanie od prywatnego gina nie obejmuje bezpłatnych badań ![]() nerola- gdyby mój mąż tak powiedział, chyba bym się poryczała ze wzruszenia, boskie to było owszem, pierwsze skierowanie dostałam na krew, mocz, HIV, toxo, grupw krwi, choroby weneryczne i chyba coś jeszcze.. Cytat:
najgorsze, że każdy mi mówi "nie denerwuj się, nie powinnaś, olej to" ale naprawdę się nie da co do stanu cery- u mnie na początku było ok, teraz może nie mam krostek czy pryszczy ale skórę mam potwornie suchą muszę dużo pić ale czasem zwyczajnie przez cały dzień zapominam- tyle mam roboty w pracy ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
witamy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziemy łeb w łeb, bo ja mam termin porodu na ten sam dzień i też właśnie kończę 9tc ![]() A młodsza jestem tylko odrobineczkę, bo w tym roku stuknie mi 31
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio ogladalam taki kojec uzywany. Znajoma miala do oddania. I musze Wam powiedziec ze zadowolona z niego nie bylam. Ten spod na ktorym sie kladzie dziecko byl tak wygiety ze dziecko lezaloby tam w pozycji na litere C. Fakt byl to uzywany kojec ok 1,5 roku ale jaka mam gwarancje ze jak kupie nowy to mi sie tak nie zrobi?? Moze duzo tez zalezy od tego z czego to jest zrobione i jakiej marki jest ten kojec?? Koniec koncow zrezygnowalam z kojca od znajomej i raczej zdecyduje sie na drewniane lozeczko.
|
|
|
|
#80 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo łóżko naprawdę mi się podoba...Cytat:
. Jak samopoczucie u Ciebie?Cytat:
. Witam sierpnióweczkę |
|||
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola ja mam podobne lozeczko turystyczne, innej firmy, ale zalozenie to samo: wyzszy poziom i przewijak. Tylko nam sluzylo sporadycznie podczas wyjazdow. Jesli masz zamiar korzystac z tego czescie, to moja rada jest, zebys dokupila materacyk, bo te na wyposazeniu sa cienkie i twarde, szkoda kregoslupa maluszka.
I gratuluje Izabelki! Kurcze nadrobic Was to masakra... nie wiem juz co przeczytalam... Syfy mam i ja. Z tym, ze ja generalnie mam problemy z cera, zawsze mialam tradzikowa. Jedynie po polowie ciaz cera mi sie poprawiala i mialam gladka jak nigdy. Po ostatniej ciazy masakra sie zaczela jak dostalam pierwszy okres po porodzie i tak sie mecze do dzis. Czekam wlasnie na polowinki z nadzieja, ze pryszcze znikna. Co do badan, robilam i HIV i cytomegalie. Witam nowe mamusie! |
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
U Nas na razie wybraliśmy po jednym imieniu dla robalka i raczej tak już zostanie. Ani ja ani Tż nie mamy drugich imion i jest Nam z tym dobrze
![]() Mi sie te kojce w ogóle nie podobaja
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-01-18 o 14:52 |
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dziewczyny maja po dwa, trzecie tez bedzie mialo dwa. Ja mam lozeczko z szuflada i jestem bardzo zadowolona, oczywiscie, ze nie jest ona nie wiadomo jak pojemna, ale w malym mieszkaniu, dodatkowe miejsce na skladowanie roznych ******* bardzo sie przydaje. |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny ten kojec!
witamy |
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#86 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie zauważyłam żadnych wygięć Drewnaine chyba tak bardzo od siebie nie odbiegaja... Cytat:
z misiem z przodu, żyrafką itd ceny tez bardzo różne
|
|||
|
|
|
#87 |
|
BAN stały
|
Witaj nowa mamusiu
![]() Moja szwagierka urodziła 4 dziecko w wieku 36 lat i jest cudną mamą Aga-upewniłam się i spytałąm sprzedającej czy kojec posiada te nakładkę dla noworodka i przewijak-i tak,ma ![]() Mówisz materacyk dokupić? Margaret-ja nie kupiłam tego kojca do chowania w nim dziecka ale jako pomoc.Bo mogę je wziać do kuchni,na taras,ogród.( a jedno z dzieci będę musiała prowadzać na autobus szkolny od wrzesnia pod moją bramę) A w domu mam tez 1,5 letnie dziecko i strach gotować obiad jak noworodek będzie w pokoju z dwulatkiem,który pewnie podzieli się zabawkami,jedzeniem... A drewniane mam Poza tym pamiętam jak musiałam się stresować choćby robiąc kupę czy wszystko gra bo mam i 4,5 lenie obecnie dziecko a wcześniej miało 3 latka i różne pomysły w główce. A tak w kojec i reszta nie dojdzie i nie wskoczy na maleństwo. Nesko troszkę czasu minie by samopoczucie było zadowalajace. Ale będzie!!!
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-18 o 15:02 |
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam duzy dom i do tego psa.... więc myslę, że taki kojec dla malucha to zawsze jakies bezpieczeństwo, bo do spania dla maluszka to jestem oczywiście za drewnianym lóżeczkiem w razie w dokopalam się że mam jeszcze turystyczne na strychu |
|
|
|
|
#89 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak serio to ![]() ja zaraz po usg w sobotę poleciałam i kupiłam tylko jeden kaftanik i spodenki,alepierwsze zakupy dla dzidziusia są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a z tymi rzeczami to Ci zazdroszczę,bo ja po córci nie mam aż tak dużo rzeczy ![]() Cytat:
co do L4 to sie szefem nei sugeruj,bo oni zawsze chcieli by wszystko co najlepsze dla nich!!!lepiej idź na to L4 i raduj sie wolnym czasem,bo już nigdy nie będzie tak samo ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#90 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przy Krystianie brakowało mi takiej "pomocy" . Latałam jak głupia od okna do okna jak na podwórko wyszłam kawę wypić,czy krzewy przyciać a nawet do pieca podłożyć. Wracam a dziecko ryczy aż bordowe.Nie zawsze słychać a to kwestia sekund jak sie rozryczy.Życie w stresie. Co prawda nosiłam go w tym bujaczku z wibracjami ale ileż można w takiej pozycji dziecko męczyć. U nas latem 2 psy wejda do domu jak drzwi będą otwarte,więc już samo to. Dobrze,ze i Ty masz kojec i spokojną głowę. A łóżeczko drewniane moim zdaniem jest niezastąpione. Bardzo podobają mi sie kołyski ale po namyśle doszłam do wniosku,ze praktyczne tylko przez 4-5 miesięcy,więc jak mam dać 3 stówy to lepiej dać na kojec 150.I posłuzy znacznie dłuzej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Zakończone: 2

Mój TŻ koniecznie chciał drugie dać małemu i miał być wstepnie Kuba Jan, ale postawiłam twardo sprawe i jest Filip 
bo w tym roku kończę 35l, ale no cóż... duchem chyba jestem mloda
najgorsze, że każdy mi mówi "nie denerwuj się, nie powinnaś, olej to" ale naprawdę się nie da
bo łóżko naprawdę mi się podoba...
zębole

ale znając mojego męża to kupi nowy.... bucików mnostwo... smoczków, butelek, ręczników - ale smoczki czy cos raczej nowe kupie.... może ta nasza wyprawka nie będzie taka znowu kosztowna