|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
ja ci nie pomogę bo kupując jeden nawet nie zwróciłam na to uwagi po prostu nam się spodobał to wzięliśmy ![]() ![]() a pozostałe 2 to dostałam i tez nie wiem jaki rozmiar diatoma śliczne słowa naprawdę zapisałam sobie już ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-01-18 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, nie ma adapterów do wszystkich wózków tutaj są wózki do których pasuje fotelik Maxi Cosi http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=184_371
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-18 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
coralady niestety tez ci nie pomoge bo rozki dostalam od koleznaki i nie widze na nich metek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego siedzisz cały czas w domu? Przecież ciąża to nie choroba, po sklepach można pochodzić, na basen, na spacer, TŻ-ta gdzieś wyciągnij.... ![]() Ja się czuję podobnie jak spadnie śnieg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zadomowienie
|
Eirene, diatoma no właśnie też mnie dopadły trzęsawki
![]() ![]() ![]() Jok3r jak wrócisz mów co ci lekarz powiedział na ten ból, bo nie chcę cie straszyć ale ja takie miałam odczucia jak zaczęła mi się drastycznie skracać szyjka diatoma ja dziś zrobiłam mega kwaśną zalewajkę i na deser wafle przekładane karmelem o smaku krówek ![]() avikusia nie masz czego żałować.Myślę, że czym wcześniej dziecko tym lepiej. 19 - lat i ciąża nie oznacza zmarnowanej młodości. Ja widzę dużo plusów takiej sytuacji a m.in. będziesz młodziutką mamą, przed którą kariera zawodowa będzie stała otworem bo teraz na rozmowach o pracę pierwsze co chcą wiedzieć, czy masz dzieci i czy planujesz...nie chcą dawac pracy kobietom które w najbliższym czasie mają w planach ciaże. Co do koleżanek to tez nie masz czego żałować...poczekaj jak za kilka lat one będą tobie zazdrościć odchowanej dzidzi ![]() coralady kochana ja wziełam pierwszy lepszy. nie patrzyłam na rozmiar i mam zamiar kupić jeszcze drugi. Wydaje mi się jednak, że te mniejsze bo tylko na początku będziesz z niego korzystała potem ew. jako kołderka do wózka ![]() a powiedzcie mi czy już gotowałyście nowe butelki, smoczki itp. ![]()
![]() |
#3397 |
Zadomowienie
|
do x-landera np. sa adaptery musisz pytac przy zakupie sprzedawcy powinnien sie orientowac
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie z reguły powtarzam, że inni mają gorzej. Mam co jeść i mam gdzie spać, i mam wspaniałą córkę, to mnie podnosi na duchu. Choć co mam wypłakać to i tak wypłaczę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zadomowienie
|
doswiadczone mamy kupowac zestaw startowy butelek jesli chce karmic piersia czy to niepotrzebny wydatek ?? ile butelek i jakich powinnam miec na poczatek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
avikusia jak my już zaczęliśmy się starać i tak ciężko to wszystko szło to sobie plułam w brodę czego nie wcześniej. i Może teraz tego tak nie widzisz... emocje to za parę lat zobaczysz komfort swej sytuacji, czas leczy. a życie naprawdę nie kończy się na 19 latach i po 30 może być jeszcze lepsze jak się tylko chce w weekend byłam u rodziców i zostałam obdarowana ślicznościami dla Małej, także z głowy mam już ubranka chyba do 92 ale znając siebie coś pewnie z czasem jeszcze dokupię. dziś Moja też nie jest ruchliwa aż mi łzy wycisnęła tym, bo zazwyczaj szaleje jak na disco, a dziś cisza dopiero jak się położyłam i włączyłam jej głośno jej ulubioną płytę to się rozbrykała i chwała jej za to, dobrze że jutro wizyta u gina i 31tc ![]() pozdrowionka Kochane
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak mam doła to też sobie mówię, że inni maja gorzej ![]() chociaż ja rzadko popadam w depresję ale raz dopadła mnie prawdziwa depresja, taki stan, w którym człowiek nie widzi sensu życia, cały czas chce mu się płakać, i to bez powodu, nie wydarzyło się nic co by to uzasadniało ![]() nigdy więcej bym nie chciała czegoś takiego przeżyć
![]() |
#3402 |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() zastanawiam się właśnie, bo mam fotelik i teraz nie wiem czy szukać wózka, do którego go podpasuje czy nie. Nie wiem czy będę korzystała z takiego rozwiązania, bo praktycznie stelaż z fotelikiem to tylko na zakupy do marketu bo na codzienne spacery to się nie nadaje, chyba ![]() a wy jak sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
izunia, wiem że na 100% pasuję do x-landera, teutonni a co dalej....hmmm jeszcze na pewno jest pare modeli....
na którymś forum czytałam do jakich jeszcze pasuje, ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć na jakim......... ???? Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-18 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() avikusia smutne jest to co piszesz ![]() szkoda mi cie bardzo ![]() chce czuc sie do czegos potrzebne - ono tez pewnie czuje ze jest niechciane ale skoro juz jest to zasługuję na to zebys nie myslala o nim ze jest samym złem. bo w końcu jest owocem waszej miłosci ![]() ja wierze ze wraz z narodzinami wszystko sie zmieni, zycze ci tego ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-18 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zadomowienie
|
ja tez zawsze powtarzam sobie ze inni maja gorzej i zazwyczaj to mi pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę mieć fotelik Maxi Cosi, ale nie podoba mi się nic z wózków które do niego pasują, więc będzie nam służył tylko w samochodzie ![]() ale jeśli któryś z wózków do których pasuję Maxi Cosi by pasował, to bym go kupiła
![]() |
#3408 |
Rozeznanie
|
Własnie laca "Rozmowy w toku" jesli któras ma ochote - dzis temat o wrazeniach z porodowki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Mi teraz szybko czas leci właśnie.
![]() Co do wpadki, jak nam po długim czasie nie wychodziło zajście w ciążę, to plułam sobie w brodę, że na studiach nie wpadliśmy, że byłam taka ostrożna. A co do szalenia w młodości. Mnie rodzice też raczej krótko trzymali, w liceum nawet chłopaka nie miałam ![]() ![]() Cytat:
A mój maluch znowu ma czkawkę i wierci mamci dziury w brzuchu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Zadomowienie
|
ROZMOWY W TOKU o tak traumatyczno-dramatyczne opowiesci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć już raz widziałam
![]() |
#3412 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() cały dzień coś robię, ale zaglądam do Was i czytam Cytat:
![]() mam 28 lat (skończone) mówisz, że ludzie w Twoim wieku szaleją i ja tak szalalam jak Ty byś chciała, na studia poszłam dopiero w wieku 24 lat. Całe liceum i trochę po imprezowałam ile się dało, imprezy, koleżanki, dyskoteki, faceci itp. Później poznałam gościa, w który się zakochałam (wtedy mi się tak wydawało) i on mnie trzymał strasznie krótko, bo juz miałam opinię tej imprezowiczki i on sie bał gdziekolwiek mnie puścic, co odniosło gorszy skutek, bo go oszukiwałam itp ale byłam z nim 6 lat, w końcu na studiach zrozumiałam, że to nie jest życie dla mnie i że muszę się jeszcze wyszaleć, wtedy go zostawiłam, a on znalazł sobie dziewczynę, z którą wpadł, ja myślałam, że mi sie świat zawalił, bo myślałam, że sie wyszaleje, a później wrocę do niego. Potem poznałam swojego męża i do dziś dziękuję Bogu i tej dziewczynie, że uwolnila mnie od tego chłopaka, bo mój mąż jest najwspanialszym facetem na ziemi. Do dziś żałuje tych wszystkich imprez, dyskotek itp. Czasami jak wspominam to mi się płakać chce, że byłam taka głupia, bo mozna imprezować z własnym tż-em i czuć sie dobrze z samą sobą. Drugi przykład, to jak chodziłam do liceum, to moja koleżanka wpadła w drugiej klasie, czyli jakieś 15-16 lat miała. Ona się nie zalamała, chodziła do szkoły prawie do konca, potem urodziła i wrociła do szkoły, chodziła mniej niz powinna, ale zdała klasę z czerwonym paskiem i szkołę też skonczyła z pięknym wynikiem. Potem ją facet zaczął zdradzać aż w końcu zostawił i też się nie załamała. Dziś ma 29 lat i ok 13 letnią córkę, cieszy się życiem, ma fajną pracę, znajomych itp. Świat nie kończy się na imprezach. My mamy dużo znajomych z dziećmi i zawsze jak się spotykamy, to dzieci sa z nami, a uwierz mi imprezy często są głośne i szalone, dzieci bawią sie równie dobrze jak my. Musisz wziąć się w garść, chociażby dla swojego dziecka ale dla swojego tż-ta. On wydaję się super gościem, skoro z Toba jest i Cie wspiera. Trzymam za Was kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam za takie zainteresowanie moją sprawą
![]() Olusiaa nie mam za bardzo jak chodzić po sklepach bo mieszkam na wsi i jestem zdana tylko na łaskę taty, który ew. może dać mi auto, a że go ciągle nie ma to klapa... auto mam tylko wtedy kiedy muszę jechać do przychodni, a tak to jestem niestety uziemiona ![]() Castia wiem, że to dziecko nie jest niczemu winne i samej jest mi przykro bo nie chce obwiniać mojej córki o to, że my nie pomyśleliśmy i powołaliśmy ją na świat nie chcąco.. ja się będę starała jak już będzie na świecie, żeby nie odczuła tego że przez jej pojawienie się miałam załamanie nerwowe i że w moim mniemaniu szybko straciłam młodość i swobodę... Mnie nie tyle przeraża samo dziecko, co ciąża i brzuch którego nie mogę zaakceptować i ukrywam jak tylko się da. Myślę, że jak już Amelia będzie na świecie, będzie mi o wiele lepiej patrząc w lustro na siebie, bo póki co to kończy się to łzami. Moja psycholog twierdzi tak jak większość z Was, że też jest plus tego ze mam teraz dziecko, bo będę młodą mamą, ochowam dziecko i będę się mogła wziać za karierę wtedy kiedy moje koleżanki będą na etapie pieluch.. może faktycznie coś w tym jest? Z tym że szkoda, że ja tą ciąże traktuje jak traktuje i pewnie gdyby była w odpowiednim dla mnie czasie, byłoby zupełnie inaczej. Szkoda mi tego, że nic się nie uciesze z tego stanu, bo na dzień dzisiejszy to jest on powodem mojego załamania niestety ![]() Któraś z Was jeszcze pytała dlaczego nie wziełam urlopu dziekańskiego skoro tak mało mi zostało... ja pisałam o tym, że zrezygnowałam ze studiów zanim odebrałam index czyli w październiku.. więc nie miałam okazji być ani na jednym wykładzie ![]() a co do moich planów w tym kierunku to rodzice mi obiecali, że mi pomogą i że dadzą mi kasę na zaoczne chociażby mieli stanąć na głowie... im też strasznie zależy na tym i widzą, że ja te studia strasznie przeżywam. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- ego_ego podniosło mnie to trochę na duchu ![]() faktycznie mój Tż jest wspaniałym człowiekiem, bo jest ze mną i znosi to wszystko bardzo dzielnie za co jestem mu strasznie wdzięczna... nie wiem co bym bez niego zrobiła, ale pewnie by to miało tragiczny finał. Taka prawda, że on mnie wspierał od początku i zapewniał że RAZEM damy radę i jakoś małymi kroczkami zaczełam wychodzić z tego załamania... dziś jest inaczej niż jeszcze kilkanaście tygodni temu, chociaż jak same widzicie zdarzają mi się potworne chwile słabości takie jak np. dziś ![]() dobrze że jesteście ![]()
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zadomowienie
|
avikusia super ze rodzice ci pomoga super dasz rade na pewno
![]() z wlasnego przykladu nie dostalam sie na dzienne studia co bylo dla mnie dramatem rodzice przez to ze nie dostalam sie na dzienne studia byli na mnie wsciekli i mama powiedziala prosze isc do pracy i odlozyc pieniadze na studia my ci nie damy.Pracowalam wiec przez 2lata w Mc`Donalds i dzieki pomocy finansowej na pocztaku mojego dziadka zaczelam technikum farmaceutyczne.Chociaz marzylam o historii na UJ,skonczylam to studium zaczelam staz i jednoczesnie studia zaoczne na UJ i oczywiscie historie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Wtajemniczenie
|
miałam jeszcze dodać, że nasza Montii ma 20 lat, także jest w Twoim wieku, spójrz na to tak, że nie tylko są tu stare baby, ale też młodziutkie takie jak Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Wtajemniczenie
|
avikusia będzie dobrze kochana, zobaczysz
![]() musisz wierzyć że będzie dobrze...wiara czyni cudaaa!!!!!! ![]() a ta mała istotka da ci takiego powera że zobaczysz ![]() oglądałam te rozmowy w toku ![]() niektóre historie to o jezuuuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zadomowienie
|
Castia jak u ciebie z tym fenoterolem? bierzesz jeszcze? ile razy dziennie? dlugo miałaś te trzęsawki? bo kurcze jestem straszną panikarą i lubię wszystko wiedzieć
![]() dziewczyny nie napisałyście czy gotujecie nowe butelki i smoczki? ponawiam pytanie i chciałam się tez dowiedziec o rozmiar łóżeczka - widzę, że sa dwa - które lepsze ![]()
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Jok3r co u lekarza??
Ale zrobiłam młodej dyskotekę ![]() Zawsze jak sprzątam słucham muzyki i tańczę, Kaśka ze mną, ale ostatnio nie miałam siły. A dziś dostałam pawera, dziś to ja młodą wytrzęsłam ![]() Smoczków jeszcze nie wyjmowałam, wyparzę przed samym użyciem, Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-18 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Rozeznanie
|
aja1 zadaje relacje z nuggetsów - a więc nic specjalnego
![]() ![]() ![]() tak czy siak najedzona jestem i nudzę się dalej.. ![]() aa i dowiedziałam sie że na zakupy wyprawokowe dopiero w piątek bo w czwartek tż ma angielski i dopiero przed 17 byśmy jechali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.