Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 16:10   #3421
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny nie napisałyście czy gotujecie nowe butelki i smoczki? ponawiam pytanie i chciałam się tez dowiedziec o rozmiar łóżeczka - widzę, że sa dwa - które lepsze to mniejsze czy większe?
ja na pewno wysterylizuje przed każdym użyciem
przynajmniej przez pierwsze 3 miesiące
potem może raz dziennie
Stary 2011-01-18, 16:13   #3422
emila28101987
Rozeznanie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
dziewczyny nie napisałyście czy gotujecie nowe butelki i smoczki? ponawiam pytanie i chciałam się tez dowiedziec o rozmiar łóżeczka - widzę, że sa dwa - które lepsze to mniejsze czy większe?
łożeczko kupuje 120x60 - to chyba tak standard i myśle że jest wystarczające
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:15   #3423
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Jok3r co u lekarza??

Ale zrobiłam młodej dyskotekę
Zawsze jak sprzątam słucham muzyki i tańczę, Kaśka ze mną, ale ostatnio nie miałam siły. A dziś dostałam pawera, dziś to ja młodą wytrzęsłam

Smoczków jeszcze nie wyjmowałam, wyparzę przed samym użyciem,
No wiec w sumie wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta, skurcze no sa, ale dopoki pomaga Nospa to czesciej lezec. Za glukoze opr-u nie dostal;am, ale musze zrobic powtorke 75 i dostalam skierowanie do cukrzyka. CC bede miala prawdopodobnie za 4 tyg. Za 3 mam wizyte i wtedy gine postanowi czy tniemy czy czekamy, ale raczej bedziemy ciac. Czyli oszczedzac sie, robic wszystko wolniej i lykac Nospe. Tak wiec w tym tyg jeszcze pozbieram sily,a wprzyszlym niore sie za zakupy oczywiscie bez szarzowania tylko na poskojnie
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:24   #3424
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Castia jak u ciebie z tym fenoterolem? bierzesz jeszcze? ile razy dziennie? dlugo miałaś te trzęsawki? bo kurcze jestem straszną panikarą i lubię wszystko wiedzieć

nika ja chyba wygotuje butelki, co do łożeczka ja kupuje 120x60.
o takie :
http://maluszeksklep.istore.pl/pl/dr...l?partner=1984

kurcze rozbolał mnie jak na @, aż dosłownie usiadlam na tyłku......
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:24   #3425
Montii
Zakorzenienie

No i dostałam 5 z prawa gospodarczego ! ależ jestem z siebie dumna ! dzięki za kciuki !

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:27   #3426
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
No i dostałam 5 z prawa gospodarczego ! ależ jestem z siebie dumna ! dzięki za kciuki !
hoho ale kujon z Ciebie
a ja się dziś wkurzyłam, dostałam sms-a ze szkoly, że obrony (miały byc na koniec stycznia) będą dopiero w drugiej połowie lutego........

Jokr no to dobrze, że wszystko dobrze
ale dalej masz się oszczędzać, żeby małemu nie przyszło do głowy wychodzić wcześniej......
Stary 2011-01-18, 16:29   #3427
Montii
Zakorzenienie

iweczka toż to miesiąc poślizgu :/

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 16:30   #3428
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No wiec w sumie wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta, skurcze no sa, ale dopoki pomaga Nospa to czesciej lezec. Za glukoze opr-u nie dostal;am, ale musze zrobic powtorke 75 i dostalam skierowanie do cukrzyka. CC bede miala prawdopodobnie za 4 tyg. Za 3 mam wizyte i wtedy gine postanowi czy tniemy czy czekamy, ale raczej bedziemy ciac. Czyli oszczedzac sie, robic wszystko wolniej i lykac Nospe. Tak wiec w tym tyg jeszcze pozbieram sily,a wprzyszlym niore sie za zakupy oczywiscie bez szarzowania tylko na poskojnie
No to dobrze, że ok.
Kurczę za miesiąc będziesz miała Matiego przy sobie

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:34   #3429
n.ik.a
Zadomowienie

dzięki tak się własnie zastanawiałam nad tymi rozmiarami ale to 120x60 będzie wystarczające
pytam o to gotowanie, bo butelki i smoczki mam jeszcze popakowane ale siedzę bezczynnie w domu i tak sobie myślałam je wygotować...tylko czy to nie za wczesnie skoro termin dopiero na kwiecień

Montii ty zdolniacho - a jaki to kierunekna UŚ

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:36   #3430
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

Słyszałyście o tym kolesiu który zostawił psa na torach a sam uciekł przed nadjeżdżającym pociągiem, z psa nic nie zostało
Podpisywana jest w necie petycja do prezydenta, jak byście chciały
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6370

Uciekam spać, pa

matko co się z tymi ludźmi dzieje najpierw sprawa z kotem potem husky a teraz to ja bym takich ludzi potraktowała tak samo jak oni te bezbronne zwierzaczki

Cytat:

dostałam sms, że mam 4 z lektoratu, super
trzymać kciuki za prawo gospodarcze! śniło mi się,że zdałam! może dzisiaj sprawdzi i zrobi wpis

buziaczki

na pewno zdałaś jakby co to ja

Cytat:
kochane zaraz idę do apteki bo ten nieszczęsny fenoterol kurcze mam nadzieję, że nie będe na niego reagować tak jak wy. A tak w ogóle chyba mi się coś porąbało bo na recepcie mam napisane, że mam go brac 3X1 po jednej tabletce po 0,5 godz. od wzięcia tego czegoś na "s' (severan???)
a brzusio mi twardnieje jak tylko wstanę i pochodzę lub jak położe się na pleckach...kurcze chyba za wszczesnie na skurcze. Rozmawiałam z moja kruszynka i kazałam jej siedzieć w brzuszku. ma zakaz wychodzenia do co najmniej 10 kwietnia.
z tymi skurczami to nie przelewki ja dziś spóźniłam się z tabletką dosłownie 10-15 min i co brzuch cały twardy i bolący kosmos jakiś

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

mój też dziś taki ospały czasem ruszy się przeciągnie i tyle zawsze wariował rano a dziś chyba przez pogodę takie te dzieci ospałe

a moja kluseczka mi dziś spać nie dawała, miała czkawkę od 5,30 prawie przez godzinę, już nawet zaczęłam spacerować po domu żeby jej przeszło ale to nic nie dało a potem rodzice dziwią się że śpie do 10

Cytat:

Kurcze probuje dowiedziec sie co oznaczaja takie klucia jakby szyjki. Nie bole jak na okres, nie bole miednicy czy plecow tylko takie jakby mi ktos co jakis czas wbijal gwozdzia wlasnie w szyjke. I nigdzie znalezc nie moge. Szwagierka mowi, ze moze tak sie czuje skarcajaca sie ta szyjke. Normalnie mam takiego stresa przed wizyta, ze ogien.

ja miałam takie kucia szyjki i rzeczywiście szyjka mi się skróciła ale ze mnie gapa i nie zapytałam gienia czy jest to powiązane

Cytat:
avikusia zawsze są dwie strony medalu. Moja psiapsióła urodziła syna jak miała 18 albo 19 lat. Nie skończyła szkoły, też była załamana, ale jakoś poszło. Myśmy się bawiły, ona siedziała w kupkach i zupkach. Teraz to ona wychodzi na imprezy, jeździ na wakacje, a my z małymi dziećmi nie za bardzo. Ma oczywiście grono osób które też już mają właśnie odchowane dzieci. Nadrabiają, i mają fajnie.

to samo miałam pisać, pamiętaj że wszystkiego są plusy i minusy ja to czasami żałuje że nie urodziłam dziecka jak miałam 20 lat :P na imprezowanie przyjdzie czas wiem że to może beznadziejnie brzmi no ale całe życie przed tobą

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość

Eirene myślałam nad tabletkami, ale jako że widywałam się z moim Tżtem tylko w weekendy to uznałam że po co mam non stop truć organizm? A jak już się zdecydowałam bo coś mi pikło że nie można tak igrać z losem, to już niestety było na to za późno... no i teraz mam za swoje eh.
wiesz co sory że to pisze ale jak się nie chce mieć dzieci to zawsze zostają inne metody antykoncepcji, ja brałam tabletki od 18 roku życia i też nie powiem żebym się często kochała z tż no ale jak nie chce się mieć dzieci to wiesz jakoś się trzeba zabezpieczyć tera nie pozostaje ci nic innego jak pogodzić się z sytuacją

kurcze szkoda że zrezygnowałaś ze studiów bo może nie byłoby tak źle i jednak dałabyś radę ale pamiętaj na studia jest zawsze czas, może za rok trzymam kciuki żeby wszystko ci się poukładało

megi super że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki rozmiar rożka kupujecie?Bo juz sama zgłupiałam,tyle jest rozmiarów i nie wiem na który sie zdecydować.

ty to ja nawet nie wiedziałam że są rozmiary rożka :P ja to brałam takie jakie były :P

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

oglądałam te rozmowy w toku
niektóre historie to o jezuuuuu

ja też obejrzałam i w szoku jestem, oby mnie to minęło
a jak ty się czujesz ?? lepiej już ??

Cytat:

na ja myślę że przemęczać się nie będziesz bo my cię tu do pionu postawimy hihihi
cieszę się że wszystko ok

Cytat:

gratuluje na stypendium się załapiesz z takimi ocenami

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:38   #3431
izunia233
Zadomowienie

Jok3r ale Ci zazdroszczę jeszcze miesiąc i kruszynka będzie z tobą. Ja niestety muszę czekać do końca kwietnia

Avikusia popatrz na to z drugiej strony - co by było gdybyś skończyła studia i okazało by się, że nie możesz mieć dzieci? to dopiero tragedia. a powiem ciże szkoła to nie wszystko. ja też byłam ambitna i po ogólniaku poczłam za zaoczną administrację bo jak mówili ludzie- będziesz miała papier w ręku to będziesz miała pracę. skończyłam studia a pracy brak. nie ma znajomości nie ma pracy. potem zrobiłam 2 letnią kosmetykę i co pracy brak. też siedzę w domu załamana z myślami "co ze mną jest nie tak?" inni nie mają szkół a za to pracę a ja co? teraz po ciąży planuję iść do studium farmaceutycznego (miałąm iść od września ale że udało nam się zajść w ciążę to odłożyłam to na za rok) i jak po skończeniu tej szkoły też nie znajdę pracy to sama nie wiem co zrobię
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:41   #3432
Olusiaa_
Zakorzenienie

Gratulacje Montii
sesja, ech, też to rok temu przechodziłam
a jak tam krocze dziś?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:41   #3433
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
no to leż teraz i się nie przemęczaj, a nie już planujesz co będziesz robić za tydzień, Ty normalnie bez roboty nie umiesz usiedzieć

Cytat:
gratulacje!!!!
zdolna Bestia z Ciebie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:45   #3434
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki tak się własnie zastanawiałam nad tymi rozmiarami ale to 120x60 będzie wystarczające
pytam o to gotowanie, bo butelki i smoczki mam jeszcze popakowane ale siedzę bezczynnie w domu i tak sobie myślałam je wygotować...tylko czy to nie za wczesnie skoro termin dopiero na kwiecień

mi się wydaje że to nie ma sensu,
że sterylizować to trzeba przed użyciem

ja mam łóżeczko 120x60
Stary 2011-01-18, 16:51   #3435
megi2015
Zadomowienie

Jokr dobrze że wszystko po wizycie ok mały już za miesiąc będzie na świecie super !!!

Montii ty zdolniacho gratuluję super

Wróciliśmy z pierwszych zajęć w szkole rodzenia. Jestem jak najbardziej nastawiona na + Prowadzi je położna z przeszło 20 letnim stażem. fajna gadatliwa babka. widać że chce przekazać jak najwięcej, mogłaby mówić, mówić, mówić....
grupa średnio liczna - było nas w sumie 8 ciężarnych - w tym 3 babki ze ze swoimi facetami
W czwartek zaczynamy ćwiczenia na każdych zajęciach będzie godzina ćwiczeń i godzina wykładów.
Dostaliśmy dziś 3 reklamówki gratisów - próbki - papmersy, oliwki, płyn lovela, herbatka hipp, kawa zbożowa dla kobiet w ciąży, filmik cd o maściach alantan, buteleczkę AVENT, wkładki laktacyjne, mnóstwo, mnóstwo gazetek jestem w szoku haha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 16:52   #3436
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ale ci zazdroszczę, że wiesz kiedy zobaczysz małego

ja nie lubię zaskakujących sytuacji
Stary 2011-01-18, 16:54   #3437
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
z tymi skurczami to nie przelewki ja dziś spóźniłam się z tabletką dosłownie 10-15 min i co brzuch cały twardy i bolący kosmos jakiś

a moja kluseczka mi dziś spać nie dawała, miała czkawkę od 5,30 prawie przez godzinę, już nawet zaczęłam spacerować po domu żeby jej przeszło ale to nic nie dało a potem rodzice dziwią się że śpie do 10
ja miałam takie kucia szyjki i rzeczywiście szyjka mi się skróciła ale ze mnie gapa i nie zapytałam gienia czy jest to powiązane

ja też obejrzałam i w szoku jestem, oby mnie to minęło
a jak ty się czujesz ?? lepiej już ??

gratuluje na stypendium się załapiesz z takimi ocenami
no tak średnio szczerze mówiąc, ale na tym etapie to już chyba tak bedzie, trzeba sie przyzwyczaic i juz

wspólczuje skurczy, ja tez mam - biorę magnez coby jeszcze córa posiedziała w brzuszku
moja też mi nie dawała dzis spoac, tak sie wypinała jakby chciała mi przez pępek wyjść
aż ze złości ją ochrzaniłam okropna jestem

zgaga mnie dobija męcze sie z nia codziennie buuuu
boję się ze znow mnie ten zolądek będzie bolał dzisiaj

Montii ty geniuszu ja tez gratuluję piateczki
zdolna bestia z ciebie

Jokr super ze wszystko dobrze - 4tyg?!?!?
no to powiem ci ze jestem w szoku.
kurde chyba bedziemy sie powoli rozdwajac juz
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:57   #3438
n.ik.a
Zadomowienie

iizabelaa faktycznie troszkę za wcześnie przed pójściem do szpitala wygotuję laktator, jedną butlę i smoka

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:59   #3439
iwa00
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Nie piszę tu zbyt często ale cały czas Was czytam. Ostatnio nie miałam czasu czytać więc będę pomału nadrabiać.
Wczoraj byłam u lekarza i stwierdził, że będzie dziewczynka
cieszę się, ale nie będę kupować typowo dziewczęcych rzeczy poczekam aż się dzidzia urodzi bo wczoraj znów dowiedziałam się , że koleżanka urodziła synka a całą ciążę mówili jej że córa będzie, także boję się pomyłki. o ile dziewczynka może w niebieskim, to chłopaka bym nie ubrała na różowo

a pozatym to skróciła mi się szyjka i jest miękka i lekarz zalecił nospe 3xdziennie i asmag i wypoczywanie.
czy któraś też ma z tym problem? bo nie wiem czy mam cały czas leżeć czy tylko mam się oszczędzać? bo przy moim 2,5 latku nie da się leżeć, zwłaszcza, że mieszkami sami a mąż pracuje.
no to wracam do nadrabiania zaległości.
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 16:59   #3440
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
kup sobie Alugastrin do picia bez tego bym umarła

Jokr
to Ty lutowa jesteś, a nie marcowo-kwietniowa?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:59   #3441
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z pierwszych zajęć w szkole rodzenia. Jestem jak najbardziej nastawiona na + Prowadzi je położna z przeszło 20 letnim stażem. fajna gadatliwa babka. widać że chce przekazać jak najwięcej, mogłaby mówić, mówić, mówić....
grupa średnio liczna - było nas w sumie 8 ciężarnych - w tym 3 babki ze ze swoimi facetami
W czwartek zaczynamy ćwiczenia na każdych zajęciach będzie godzina ćwiczeń i godzina wykładów.
Dostaliśmy dziś 3 reklamówki gratisów - próbki - papmersy, oliwki, płyn lovela, herbatka hipp, kawa zbożowa dla kobiet w ciąży, filmik cd o maściach alantan, buteleczkę AVENT, wkładki laktacyjne, mnóstwo, mnóstwo gazetek jestem w szoku haha

my w piątek będziemy na SR oglądać film z porodu
ponoć hardcore
Stary 2011-01-18, 17:03   #3442
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
iweczka toż to miesiąc poślizgu :/
masakra jakaś......
jeszcze dojdzie do tego, że będą obrony a ja na porodówce....

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:

ja będę gotować ale przed uzyuciem, narazie to chyba nie ma sensu.
Stary 2011-01-18, 17:09   #3443
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
kup sobie Alugastrin do picia bez tego bym umarła
ooo nie słyszałam o tym a dobre to chociaz?
u mnie nie ma juz dnia bez zgagi
dzięki, wypróbuję na pewno bo rennie nie działa nic a nic

jaka fajna cena tego własnie sprawdziłam to kupie na pewno

tylko mam pytanko - lekarz ci to zalecil?
bo na ulotce pisze
'Ciąża i okres karmienia piersią
W ciąży i okresie karmienia piersią preparat stosować jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności, gdy przewidywane korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu lub karmionego dziecka."
hmmm no i nie wiem....???

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-18 o 17:11

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 17:10   #3444
wikakika
Rozeznanie

Montii ..gratulacje..zdolna z Ciebie mamuska!!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:10   #3445
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Castia;24459154]no tak średnio szczerze mówiąc, ale na tym etapie to już chyba tak bedzie, trzeba sie przyzwyczaic i juz

wspólczuje skurczy, ja tez mam - biorę magnez coby jeszcze córa posiedziała w brzuszku
moja też mi nie dawała dzis spoac, tak sie wypinała jakby chciała mi przez pępek wyjść

mnie moja zgaga chyba bardzo polubiła.... mam ją ciągle, rano, w ciągu dnia, wieczorem - porazka jakaś.
mój pępuszek zaczął troszke odstawać i mój małz stwierdził ze to "mikrofon" i przez ten oto mikrofon będzie się komunikował z naszą niunią, no ubaw mam pachy.....
Stary 2011-01-18, 17:13   #3446
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc Dziewczynki

avikusia cos Ci napisze ja mialam dziecko w wieku 19 ur nie majac 20 tez zrezygnowalam ze studiow teraz zaluje rzucilam wszystko bo spanikowalam w ciazy mialam zero oparcia czy to ze ztrony owczesnego partnera czy to mojego ojca (mama jakos to przyjela)dla dobra dziecka siedzialam w domu przez 5 lat z tamtym partnerem nawet wzielam slub bo dziecko w koncu mamy i to tez byl blad zawsze byl trzepniety a ja slepa wszytsko mu wybaczalam dzieckiem zajmowalam sie sama nie majac pojecia co i jak ale dalam rade teraz od 2 lat jestem z kims innym staralismy sie o dzidziusia prawie rok jestesmy szczesliwi za rok chce zaczac studia na farmaceutyce nie jestem juz nastolatka ale 28 lat zeby cokolwiek zaczac to nie tragedia tak jak i19 trzeba wierzyc w siebie w swoje mozliwosci mnie zycie kopalo po tylku ale sie nie poddalam bo to byloby bezsensu szkoda ze zrezygnowalas ze studiow przeciez ciaza to nie tragedia nie Ty pierwsza i nie ostatnia bedziesz miala dzidzie w wieku 19 lat odchowasz troszke malenstwo i na studia biegusiem zobaczysz jak to minie kiedys bedziesz sie z tego smiac wszystko przed Toba masz wiele mozliwosci wiec nie ma co sie zalamywac tylko zakasac rekawy i glowa do gory a ludzmi sie nie przejmuj pogadaja i przestana u mnie tez tak bylo najlepsza uczennica i wpadka ale coz i tak bywa ja sie nie zalamalam bo wiedzialam ze dziecko jest najwazniejsze dla niego zylam i zyje zobaczysz urodzisz i zmienisz zdanie na temat dziecka i tego ze stalo sie tak a nie inaczej a dziecko niczemu nie jest winne trzeba ponosic odpowiedzialnosc za to co sie robi nie jestes juz dzieckiem wiec moglas spodziewac sie konsekwencji wspolzycia bez zabezpieczenia ale jak masz wsparcie w Tz to czym sie martwisz???Dasz soebie rade w zyciu udowodnisz i sobie i wszystkim dookola ze jestes silna kobieta!!!!!Trzymaj sie cieplutko i nie placz juz bo dzidzia bedzie marudna wiem cos o tym bo sama tak mialam tylko ze nie plakalam przez ciaze tylko przez owczesnego partnera...Ale jestesmy silne i sie nie poddajemy pamietaj o tym !!!!!!
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:13   #3447
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Nie piszę tu zbyt często ale cały czas Was czytam. Ostatnio nie miałam czasu czytać więc będę pomału nadrabiać.
Wczoraj byłam u lekarza i stwierdził, że będzie dziewczynka
cieszę się, ale nie będę kupować typowo dziewczęcych rzeczy poczekam aż się dzidzia urodzi bo wczoraj znów dowiedziałam się , że koleżanka urodziła synka a całą ciążę mówili jej że córa będzie, także boję się pomyłki. o ile dziewczynka może w niebieskim, to chłopaka bym nie ubrała na różowo

a pozatym to skróciła mi się szyjka i jest miękka i lekarz zalecił nospe 3xdziennie i asmag i wypoczywanie.
czy któraś też ma z tym problem? bo nie wiem czy mam cały czas leżeć czy tylko mam się oszczędzać? bo przy moim 2,5 latku nie da się leżeć, zwłaszcza, że mieszkami sami a mąż pracuje.
no to wracam do nadrabiania zaległości.

kolejna dziewuszka

ja przy skróconej szyjce miałam wypoczywać i oszczędzać się z pozwoleniem na spacerki ale bez przesady

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
my w piątek będziemy na SR oglądać film z porodu
ponoć hardcore
czekam na relacje hihi

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
mój pępuszek zaczął troszke odstawać i mój małz stwierdził ze to "mikrofon" i przez ten oto mikrofon będzie się komunikował z naszą niunią, no ubaw mam pachy.....

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 17:14   #3448
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

mnie moja zgaga chyba bardzo polubiła.... mam ją ciągle, rano, w ciągu dnia, wieczorem - porazka jakaś.
ja też mam ją dokładnie cały dzien
haha dobre z tym pępkiem
mój to już cały wylazł, śmiesznie to wyglada jak mam cienką bluzeczke
tak odstaje własnie

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-18 o 17:15
Stary 2011-01-18, 17:14   #3449
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
No to dobrze, że ok.
Kurczę za miesiąc będziesz miała Matiego przy sobie
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Jok3r ale Ci zazdroszczę jeszcze miesiąc i kruszynka będzie z tobą. Ja niestety muszę czekać do końca kwietnia

Avikusia popatrz na to z drugiej strony - co by było gdybyś skończyła studia i okazało by się, że nie możesz mieć dzieci? to dopiero tragedia. a powiem ciże szkoła to nie wszystko. ja też byłam ambitna i po ogólniaku poczłam za zaoczną administrację bo jak mówili ludzie- będziesz miała papier w ręku to będziesz miała pracę. skończyłam studia a pracy brak. nie ma znajomości nie ma pracy. potem zrobiłam 2 letnią kosmetykę i co pracy brak. też siedzę w domu załamana z myślami "co ze mną jest nie tak?" inni nie mają szkół a za to pracę a ja co? teraz po ciąży planuję iść do studium farmaceutycznego (miałąm iść od września ale że udało nam się zajść w ciążę to odłożyłam to na za rok) i jak po skończeniu tej szkoły też nie znajdę pracy to sama nie wiem co zrobię
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ale ci zazdroszczę, że wiesz kiedy zobaczysz małego

ja nie lubię zaskakujących sytuacji
Cytat:
no tak średnio szczerze mówiąc, ale na tym etapie to już chyba tak bedzie, trzeba sie przyzwyczaic i juz

Montii ty geniuszu ja tez gratuluję piateczki
zdolna bestia z ciebie

Jokr super ze wszystko dobrze - 4tyg?!?!?
no to powiem ci ze jestem w szoku.
kurde chyba bedziemy sie powoli rozdwajac juz
Tez jestem lekko w szoku, bo co innego gdybac, a co innego wiedziec mniej wiecej dokladnie, bo tego to sie dowiem dopiero za 3tyg kiedy bedzie dzidzia NAJBARDZIEJ HARCOROWE TO BEDZIE JAK JUZ POJDE DO SZPITALA I NP RANO PRZYJDZIE DO MNIE LEKLARZ i powie no to wyciagamy bobasa. I ta swiadomosc, ze za powiedzmy 1h max bede juz go miala hehe. Znowu mi sie caps wlaczyl

Cytat:

Ja mam lozeczko 120x60, a wyparzac smoczki i butelki bede juz po porodzie, bo po co teraz.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no to leż teraz i się nie przemęczaj, a nie już planujesz co będziesz robić za tydzień, Ty normalnie bez roboty nie umiesz usiedzieć

gratulacje!!!!
zdolna Bestia z Ciebie
Hehe no taka ze mnie wiercipieta, ale ja lubie takie akcje. Tu cos przestawic, tam pozamiatac, kupic, poukladac. Z meblami to juz chyba z 3 x latalam po pokoju i caly czas mi sie koncepcja zmienia Kombinuje co by ulepszyc, jak ulatwic sobie dostep do tego czy tamtego. I planuje wszystko na raz hehe. Maz juz za mna nie nadaza

Monti gratki bestio

Avikusia chcialam napisac cos madrego, ale caly dzien dziewczyny pisza, wiec w sumie nie bardzo jest co dodac, ale mam wrazenie, ze za szybko/latwo sie poddalas. Swiat sie nie skonczyl, bo zaszlas w ciaze i zobacz jak sobie nasze forumowe przyszle mamusie radza. Studia sa, wypad ze znajomymi jest. Nie mozna sie poddawac, bo to nic nie da. Trzeba brac od zycia co daje i uczyc sie z tym zyc. Mam nadzieje, ze nie jade zbyt ostro, ale ja nie lubie slodzic tylko wole napisac co o tym mysle. Co do antykoncepcji to sa jeszcze gumki, plastry jesli nie chcialas tabl. Troche, zescie pojechali, bo w obecnych czasach jest tyle opcji antykoncepcji, ze na prawde mozna sie zabezpieczac. Ja mialam kiedys jedna wpadke tz myslalam, ze zaszlam i wtedy obiecalam sobie, ze chocby sex mial byc nie wiem jak bardzo gorszy czy cos to bez gumki ani rusz, bo dziecko latwo zmajstrowac, ale konsekwencje ponosi sie do konca zycia.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:19   #3450
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
czekam na relacje hihi

mnie ten film raczej nie zaskoczy,
bo się naoglądałam na you tubie

ale jestem ciekawa reakcji tż-a

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości