|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() przynajmniej przez pierwsze 3 miesiące potem może raz dziennie
![]() |
#3422 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o takie : http://maluszeksklep.istore.pl/pl/dr...l?partner=1984 kurcze rozbolał mnie jak na @, aż dosłownie usiadlam na tyłku...... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
No i dostałam 5 z prawa gospodarczego ! ależ jestem z siebie dumna ! dzięki za kciuki !
![]()
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja się dziś wkurzyłam, dostałam sms-a ze szkoly, że obrony (miały byc na koniec stycznia) będą dopiero w drugiej połowie lutego........ ![]() ![]() Jokr no to dobrze, że wszystko dobrze ![]() ale dalej masz się oszczędzać, żeby małemu nie przyszło do głowy wychodzić wcześniej...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
iweczka toż to miesiąc poślizgu :/
#3428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę za miesiąc będziesz miała Matiego przy sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() ![]() pytam o to gotowanie, bo butelki i smoczki mam jeszcze popakowane ale siedzę bezczynnie w domu i tak sobie myślałam je wygotować...tylko czy to nie za wczesnie skoro termin dopiero na kwiecień ![]() Montii ty zdolniacho - a jaki to kierunek ![]()
![]() |
#3430 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
matko co się z tymi ludźmi dzieje ![]() ![]() ![]() Cytat:
na pewno zdałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a moja kluseczka mi dziś spać nie dawała, miała czkawkę od 5,30 prawie przez godzinę, już nawet zaczęłam spacerować po domu żeby jej przeszło ale to nic nie dało ![]() ![]() Cytat:
ja miałam takie kucia szyjki i rzeczywiście szyjka mi się skróciła ale ze mnie gapa i nie zapytałam gienia czy jest to powiązane Cytat:
to samo miałam pisać, pamiętaj że wszystkiego są plusy i minusy ja to czasami żałuje że nie urodziłam dziecka jak miałam 20 lat :P na imprezowanie przyjdzie czas wiem że to może beznadziejnie brzmi no ale całe życie przed tobą ![]() Cytat:
![]() kurcze szkoda że zrezygnowałaś ze studiów bo może nie byłoby tak źle i jednak dałabyś radę ale pamiętaj na studia jest zawsze czas, może za rok ![]() megi super że wszystko w porządku ![]() Cytat:
ty to ja nawet nie wiedziałam że są rozmiary rożka :P ja to brałam takie jakie były :P ja też obejrzałam i w szoku jestem, oby mnie to minęło ![]() a jak ty się czujesz ?? lepiej już ?? Cytat:
na ja myślę że przemęczać się nie będziesz bo my cię tu do pionu postawimy ![]() cieszę się że wszystko ok ![]() Cytat:
gratuluje ![]() ![]()
![]() |
#3431 |
Zadomowienie
|
Jok3r ale Ci zazdroszczę
![]() ![]() Avikusia popatrz na to z drugiej strony - co by było gdybyś skończyła studia i okazało by się, że nie możesz mieć dzieci? to dopiero tragedia. a powiem ciże szkoła to nie wszystko. ja też byłam ambitna i po ogólniaku poczłam za zaoczną administrację bo jak mówili ludzie- będziesz miała papier w ręku to będziesz miała pracę. skończyłam studia a pracy brak. nie ma znajomości nie ma pracy. potem zrobiłam 2 letnią kosmetykę i co pracy brak. też siedzę w domu załamana z myślami "co ze mną jest nie tak?" inni nie mają szkół a za to pracę a ja co? teraz po ciąży planuję iść do studium farmaceutycznego (miałąm iść od września ale że udało nam się zajść w ciążę to odłożyłam to na za rok) i jak po skończeniu tej szkoły też nie znajdę pracy to sama nie wiem co zrobię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje Montii
![]() sesja, ech, też to rok temu przechodziłam ![]() a jak tam krocze dziś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdolna Bestia z Ciebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaje że to nie ma sensu, że sterylizować to trzeba przed użyciem ![]() ja mam łóżeczko 120x60
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
Jokr dobrze że wszystko po wizycie ok
![]() ![]() Montii ty zdolniacho ![]() Wróciliśmy z pierwszych zajęć w szkole rodzenia. Jestem jak najbardziej nastawiona na + ![]() grupa średnio liczna - było nas w sumie 8 ciężarnych - w tym 3 babki ze ze swoimi facetami ![]() W czwartek zaczynamy ćwiczenia ![]() Dostaliśmy dziś 3 reklamówki gratisów - próbki - papmersy, oliwki, płyn lovela, herbatka hipp, kawa zbożowa dla kobiet w ciąży, filmik cd o maściach alantan, buteleczkę AVENT, wkładki laktacyjne, mnóstwo, mnóstwo gazetek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci zazdroszczę, że wiesz kiedy zobaczysz małego ![]() ja nie lubię zaskakujących sytuacji ![]()
![]() |
#3437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wspólczuje skurczy, ja tez mam - biorę magnez coby jeszcze córa posiedziała w brzuszku ![]() moja też mi nie dawała dzis spoac, tak sie wypinała jakby chciała mi przez pępek wyjść ![]() aż ze złości ją ochrzaniłam ![]() ![]() zgaga mnie dobija ![]() ![]() boję się ze znow mnie ten zolądek będzie bolał dzisiaj ![]() Montii ty geniuszu ja tez gratuluję piateczki ![]() zdolna bestia z ciebie ![]() Jokr super ze wszystko dobrze - 4tyg?!?!? ![]() no to powiem ci ze jestem w szoku. kurde chyba bedziemy sie powoli rozdwajac juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zadomowienie
|
iizabelaa faktycznie troszkę za wcześnie
![]() ![]()
![]() |
#3439 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Nie piszę tu zbyt często ale cały czas Was czytam. Ostatnio nie miałam czasu czytać więc będę pomału nadrabiać.
Wczoraj byłam u lekarza i stwierdził, że będzie dziewczynka ![]() cieszę się, ale nie będę kupować typowo dziewczęcych rzeczy poczekam aż się dzidzia urodzi bo wczoraj znów dowiedziałam się , że koleżanka urodziła synka a całą ciążę mówili jej że córa będzie, także boję się pomyłki. o ile dziewczynka może w niebieskim, to chłopaka bym nie ubrała na różowo ![]() a pozatym to skróciła mi się szyjka i jest miękka i lekarz zalecił nospe 3xdziennie i asmag i wypoczywanie. czy któraś też ma z tym problem? bo nie wiem czy mam cały czas leżeć czy tylko mam się oszczędzać? bo przy moim 2,5 latku nie da się leżeć, zwłaszcza, że mieszkami sami a mąż pracuje. no to wracam do nadrabiania zaległości.
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jokr to Ty lutowa jesteś, a nie marcowo-kwietniowa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w piątek będziemy na SR oglądać film z porodu ![]() ponoć hardcore
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
masakra jakaś......
![]() jeszcze dojdzie do tego, że będą obrony a ja na porodówce.... ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Wtajemniczenie
|
ooo nie słyszałam o tym
![]() ![]() u mnie nie ma juz dnia bez zgagi ![]() dzięki, wypróbuję na pewno bo rennie nie działa nic a nic ![]() jaka fajna cena tego własnie sprawdziłam ![]() ![]() tylko mam pytanko - lekarz ci to zalecil? bo na ulotce pisze 'Ciąża i okres karmienia piersią W ciąży i okresie karmienia piersią preparat stosować jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności, gdy przewidywane korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu lub karmionego dziecka." hmmm no i nie wiem....??? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-18 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Rozeznanie
|
Montii ..gratulacje..zdolna z Ciebie mamuska!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Castia;24459154]no tak średnio szczerze mówiąc, ale na tym etapie to już chyba tak bedzie, trzeba sie przyzwyczaic i juz
![]() wspólczuje skurczy, ja tez mam - biorę magnez coby jeszcze córa posiedziała w brzuszku ![]() moja też mi nie dawała dzis spoac, tak sie wypinała jakby chciała mi przez pępek wyjść ![]() aż ze złości ją ochrzaniłam ![]() ![]() zgaga mnie dobija ![]() ![]() boję się ze znow mnie ten zolądek będzie bolał dzisiaj ![]() mnie moja zgaga chyba bardzo polubiła.... ![]() ![]() mój pępuszek zaczął troszke odstawać i mój małz stwierdził ze to "mikrofon" i przez ten oto mikrofon będzie się komunikował z naszą niunią, no ubaw mam pachy..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
![]() avikusia cos Ci napisze ja mialam dziecko w wieku 19 ur nie majac 20 tez zrezygnowalam ze studiow teraz zaluje rzucilam wszystko bo spanikowalam w ciazy mialam zero oparcia czy to ze ztrony owczesnego partnera czy to mojego ojca (mama jakos to przyjela)dla dobra dziecka siedzialam w domu przez 5 lat z tamtym partnerem nawet wzielam slub bo dziecko w koncu mamy i to tez byl blad zawsze byl trzepniety a ja slepa wszytsko mu wybaczalam dzieckiem zajmowalam sie sama nie majac pojecia co i jak ale dalam rade teraz od 2 lat jestem z kims innym staralismy sie o dzidziusia prawie rok jestesmy szczesliwi za rok chce zaczac studia na farmaceutyce nie jestem juz nastolatka ale 28 lat zeby cokolwiek zaczac to nie tragedia tak jak i19 trzeba wierzyc w siebie w swoje mozliwosci mnie zycie kopalo po tylku ale sie nie poddalam bo to byloby bezsensu szkoda ze zrezygnowalas ze studiow przeciez ciaza to nie tragedia nie Ty pierwsza i nie ostatnia bedziesz miala dzidzie w wieku 19 lat odchowasz troszke malenstwo i na studia biegusiem zobaczysz jak to minie kiedys bedziesz sie z tego smiac wszystko przed Toba masz wiele mozliwosci wiec nie ma co sie zalamywac tylko zakasac rekawy i glowa do gory a ludzmi sie nie przejmuj pogadaja i przestana u mnie tez tak bylo najlepsza uczennica i wpadka ale coz i tak bywa ja sie nie zalamalam bo wiedzialam ze dziecko jest najwazniejsze dla niego zylam i zyje zobaczysz urodzisz i zmienisz zdanie na temat dziecka i tego ze stalo sie tak a nie inaczej a dziecko niczemu nie jest winne trzeba ponosic odpowiedzialnosc za to co sie robi nie jestes juz dzieckiem wiec moglas spodziewac sie konsekwencji wspolzycia bez zabezpieczenia ale jak masz wsparcie w Tz to czym sie martwisz???Dasz soebie rade w zyciu udowodnisz i sobie i wszystkim dookola ze jestes silna kobieta!!!!!Trzymaj sie cieplutko i nie placz juz bo dzidzia bedzie marudna wiem cos o tym bo sama tak mialam tylko ze nie plakalam przez ciaze tylko przez owczesnego partnera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kolejna dziewuszka ![]() ja przy skróconej szyjce miałam wypoczywać i oszczędzać się z pozwoleniem na spacerki ale bez przesady czekam na relacje ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() haha dobre z tym pępkiem ![]() mój to już cały wylazł, śmiesznie to wyglada jak mam cienką bluzeczke ![]() tak odstaje własnie ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-18 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Monti gratki bestio ![]() Avikusia chcialam napisac cos madrego, ale caly dzien dziewczyny pisza, wiec w sumie nie bardzo jest co dodac, ale mam wrazenie, ze za szybko/latwo sie poddalas. Swiat sie nie skonczyl, bo zaszlas w ciaze i zobacz jak sobie nasze forumowe przyszle mamusie radza. Studia sa, wypad ze znajomymi jest. Nie mozna sie poddawac, bo to nic nie da. Trzeba brac od zycia co daje i uczyc sie z tym zyc. Mam nadzieje, ze nie jade zbyt ostro, ale ja nie lubie slodzic tylko wole napisac co o tym mysle. Co do antykoncepcji to sa jeszcze gumki, plastry jesli nie chcialas tabl. Troche, zescie pojechali, bo w obecnych czasach jest tyle opcji antykoncepcji, ze na prawde mozna sie zabezpieczac. Ja mialam kiedys jedna wpadke tz myslalam, ze zaszlam i wtedy obiecalam sobie, ze chocby sex mial byc nie wiem jak bardzo gorszy czy cos to bez gumki ani rusz, bo dziecko latwo zmajstrowac, ale konsekwencje ponosi sie do konca zycia. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
mnie ten film raczej nie zaskoczy, bo się naoglądałam na you tubie ![]() ale jestem ciekawa reakcji tż-a ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.