|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
|
|
|
|
#3752 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Cytat:
.Co do Mamy no tak, jak piszesz - przynajmniej się dowiedziałaś czegoś, no i 100zł wpadło A z mango nie wiem, co można zrobić, jakąś sałatkę owocową bym pewnie na szybko odwaliła i zjadła Cytat:
.Też mam taki "nawias" - bezbłędnie to ujęłaś A co do położnej to pewnie masz rację - wezmę mu ukradkiem dopakuję te spodenki, miejsca prawie wcale nie zajmują, a mogą się przydać, w końcu nie jest powiedziane, ile na tej porodówce czasu spędzimy, a w tym fartuchu to na pewno jak w saunie się będzie pocił. Ja właśnie zjadłam, co miałam do zjedzenia i idę pod prysznic. Ciekawe, jak to jutro z tą pełnią będzie...czy którejś się uda rozpakować... |
|||
|
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
wewnątrz czy na zewnątrz bo te zielone na zewnątrz są zółte albo pomarańczowe w środku zjedz samo albo właśnie w jakiejś sałatce jak cytrynka radzi, zresztą mango moze poleżeć parę dni
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ide do nowego ale mam nadzieje ze nie bedzie robił problemów a macierzyński mozna conajmniej na 2 tyg przed tp wziac... tez to rozwazam ale tak jak dziewczyny pisza- troche mi zal...
|
|
|
|
|
#3755 |
|
BAN stały
|
Cytrynko dziwna ta położna
To co, może Ty też powinnaś rodzić w koszuli z dlugim rękawem i swetrze? Idę się wykąpać i chyba wcześniej spać pójdę |
|
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dziękuje za gratulacje, wpadłam na szybką relację bo za chwilę do kąpieli trzeba się przygotować
mały jest przesłodki.A więc w skrócie - o 10:30 podpieli mnie pod kroplówkę leżałam, łaziłam i nic zero jakichś bóli, na ktg skurcze jakies wychodzą ale ogólnie nic się nie dzieje, i tak pod tą kroplówką do 17:50 jeszcze pozwoliłam sobie studentce na badanie mnie, no bo nic nie czułam to co mi zależał, a laska doś fajna była ) po czym przyszedł lekarza i stwierdził że przebije worek z wodami, byłam tym przrażona, ale wcale tego nie poczułam. 18 i się zaczeło wody się zaczeła lać (masakra jakaś, co skurcz to potok)- pod ktg skurcze wychodzą bardzo mocne i regularne, ja je zaczełam czuć ale nie było źle, tż był cały czas ze mną w tym czasie (na szczęście) zaczoł mierzyć te skurcze - najpierw co 8 min wychdziły, ale o zniesienia wszytko, o 19 przyszła nowa zmiana ale jakoś nikt się nie śpieszył żeby do mnie zaglądnąć (a zostałam sama na oddziale) mnie już coraz częściej i coraz mocniej brało, mówie tż idź po kogod bo przeciez sama nie będe rodzić o 19:30 przyszła położna (za***ista babka) skurcze miałam co 1,5 minuty i trwały ok 40 sek. położna dała mi jakieś czopy jeszcze, jakieś znieczulenie odzylen (pytałam czy można jeszcze o zzo ale było za późno już) kazała iść na siku, dwa skurcze na stojąco i zaczynamy. Ja już mało tej rury od kroplówki nie złamałam jak stałam koło niej - bolało jak cholera. Przeszłyśmy z położną na sale porodową, położyła mnie no i się zaczeło - cały poród ten własciwy trwał ok 20 min. ból przy skurczach masakryczny, jak dla mnie najgorsze były bóle parte (przyszedł momęt że pomyślałm że to wszytko jest awykonalen i ja się tu zaraz przekręce, ale potem myśle że muszę się skupić żeby go szybko wypchnąć żeby się mu nic ne stało) ostatnie parcie i nagle za***ista ulga jak poczułam że mnie rozcieli, babka brzuch docisła jeszcze troche i mały wyskoczył. potem szycie i po wszytkim Oglnie nie było źle w sumie to ok 1,40 godziny bólów.Gorzej było po porodzie bo w szpitalu zaczeła się totalna olewka - jak by człowiek miał wszytko wiedzieć i sam sobie wszytko zrobić, no ale daliliśmy radę - może dzięki temu też odrazu nauczyłam się obsługi noworodka no bo co miałam zrobić. Kończe bo mały juz nie śpi, a ja przez oststnie 4 doby spałam może z 10 godzin w sumie, nie wiem z kąd mam tyle siły teraz.A no i najlepsze jest to że mój brzuszek jet bardzo malutki
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
e_rosa synuś sliczniutki
lubie czytac Wasze relacje porodowe i powiem że nic mnie nie rusza bo i tak każdy poród jest inny ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- jutro gin więc zmykam pod prysznic powalczyć z dzunglą na dole
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
e_rosa gratulacje
śliczny syneczek
|
|
|
|
#3759 |
|
Rozeznanie
|
e no rewelacyjna relacja a Młody boski
|
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje ,sliczny chlopczyk
|
#3761 |
|
BAN stały
|
E-rosa zazdroszczę bardzo a Twój synek jest po prostu prześliczny
|
|
|
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
e_rosa, przystojniak jak sie patrzy!
wróciłam, na ktg wyszły skurcze 50-60% co 6-7 minut. Powiedzcie mi, czy jak jest 100% to to jest równoważne z porodem czy jak? co tydzień wychodzi mi o 20% więcej...szyjka już bardzo krótka, rozwarcia brak. No i kazała mi jednak koniecznie oznaczyć te przeciwciała... jakiegoś doła złapałam strasznego. Hormony czy coś... Idę sobie zrobić kanapkę z nutellą i idę się położyć...
|
#3763 | |
|
Raczkowanie
|
No witamy pierwszego (tak na zdjęciach) kawalera.
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Popatrz na zdjęcia maluchów i zaraz Ci przejdzie. Jesteś juz na takim etapie ciąży że spokojnie możesz rodzic więc niczym się nie przejmuj, Kaska ma ładną wagę, serduszko wyszło chyba dobrze na ktg, prawda?? Więc nie martw sie tylko ciesz że szyjki prawie nie ma bo to spowoduje "bezbolesny" poród, a jak rogala na buzi zaraz nie zrobisz to wpadniemy i zrobimy ![]() ![]() ![]() : pala:
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam L4 wystawione do terminu porodu. Gdybym do tego czasu nie urodziła to jestem umówiona z ginką że może mi jeszcze dać dodatkowo 7 dni np. na złe wyniki (anemia co zresztą jest prawdą) właśnie po to żeby tego macierzyńskiego jak najmniej stracić. Więcej nie może bo jeśli nie urodzę do tyg. po terminie to już na patologię należy się zgłosić.
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważna jest jeszcze częstotliwość. Na kilka przed CC miałam skurcze ok 100, ale nieczęsto. CC miałam przy 80-100 proc., dość regularnych, faktycznie gyby SN to byłoby blisko
|
|
|
#3766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie, ale ile nerwów przez to można stracić, a przede wszystkim przez polskie przepisy! nie wybierasz domku który jest dla Ciebie wymarzony, tylko który się zmieści na działce!;/ my mamy działke o nieregularnym kształcie i jest trudno wybrać gotowy projekt, mielismy sami rysować, ale niestety dużo drozej by wyszło! jest jeszcze jeden minus tej działki- lokalizacja przy drodze krajowej wreszcie facet na forum nam się pojawił- e-rosa- gratuluje jest prze |
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
e_rosa - mały cudowny
tak jak pisały dziewczyny można albo 2 tyg przed terminem wziąć macierzyński już albo lekarz wypisuje L4 na kolejne np 4 tyg [a z dniem porodu to zdaje się ze zwolnienie się automatycznie przerywa i zaczyna macierzyński - jak się dostarczy do pracy... hmm chyba ten papierek ze szpitala] na tym pierwszy za krótkim na plecach lezalam [ale mlody dalej 0 aktywnosci, a to drugie-powtorzone na lewym boku polozna kazala sie polozyc
|
#3768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze moja ginka mówi że do 42 tygodnia to jest ciąża prawidłowa - nie wiem czemu po 7 dniach jest u Ciebie. |
||
|
|
|
#3769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dzięki za kolejny wyczerpujący opis porodu No i jeszcze raz gratuluję przystojnego syneczka .Powodzenia . No i daj jutro znać, jak na wizycie było!Cytat:
.Dziewczyny ja już po prysznicu, zaraz idę spać, chociaż Mały zaczął rozpychać się strasznie, więc raczej szybko nie zasnę . Dobranoc |
||
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Ufffff nadrobilam....... A u mnie zlot gosci, dziewczyny normalnie masakra..... Ogolnie spodziewalam sie ze ktos tam wpadnie, ale wszyscy sie wykrecali, tesciowie - robia remont, moj tata w pracy do pozna wiec bez szans zeby godzine do nas gnal, siostra ma kolos, brat obiecal ze wpadnie. A tu od 18 dzwone sie rozdzwonil, tesciowie z siostra meza (4osoby), potem dzwonek moi rodzice (2), kolejno siostra z chlopakiem (2) i brat (3) no masakra plus my, a do tego rogowka na cztery osoby i stolik do kawy
I jedno ciasto.... dobrze ze Kochana mamusia przywiozla tez swoje smakolyki.... Jestem padnieta ale szczesliwa...lilijko ufff wizyte przezylas, a w sumie 100zl sie przyda, ja dostalam 50zl i tak mysle co z nimi zrobic (jak by to majatek byl) ale ja mam dylemat czy do zycia dolozyc - bo odbija nam sie jeszcze grudzien i w tyle jestesmy, kupic cos malej - potrzebuje torbe do wozka, czy sobie cos - ech..... Pewnie sie niezle usmialyscie ze wiecej sobie robie problemu niz jest wart Poza tym tesciowa mnie wkurzyla bo dala mi posciel - a ja uzywam ikeowskiej, mowie jej to juz od nie wiadomo kiedy a ona swoje.... ach... dobra nie zanudzam juz...Ad zapasow - mam pelny zamrazalnik (bo on niewielkich rozmiarow jest) wiec bez szans, o meza zadba jego mamusia, a ja sobie dam rade - nagotuje zupek ![]() Ad macierzynskiego mozna wziac 2 tyg, ale szkoda zeby przed porodem siedziec na macierzynskim jak mozna na l4 - mojej kolezance jednak nie chcial lekarz wypisac na dluzej niz do terminut porodu wpisanego w karte licze ze mnie nie bedzie robil takich problemow...Jesli chodzi o niezgrabnosc, ja jutro mam wizyte u gina i musze sie isc ogolic, masakra.... znow sie potne poza tym ogolnie mam problem nawet ze skarpetkami, a dzis brzuch mnie bolal jak glowe mylam ;( Ach no i mysle czy powinnam jutro wsiadac za kierownice czy busem jechac (musze dwie przesiadki zrobic i przejsc sie na inny przystanek)...MIlego wieczorku i nocy - pelnia wiec czekamy dziewczynki! No i licze ze nie bede zagladac tu w srodku nocy tylko bede smacznie spac ![]() erosa bardzo dziekuje za opis! Tez mnie bardzo uspokoil - i ciagle mysle czy na pewno chce zzo... A maluszek cudny! |
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
No i znowu przezylam...dostalam 2 wpisy...po jeden musze sie jeszcze zglosic jutro bo musze najpierw cos z promotorem zalatwic i dopiero potem moga mi dac wpis ;/
Wiecie...u mnie teraz na studiach po 2 roku byla duza selekcja... Ja sobie jakos radzilam, mimo ze nie poswiecalam duzo czasu na nauke... Do tego duzo imprezowalam, bylam zawsze wesola, mialam staly (wtedy jeszcze) idealny zwiazek... Do tego jakies tam zainteresowanie wzbudzalam wsrod innych mezczyzn i wielu osobom to moje ogolne zyciowe powodzenie bardzo przeszkadzalo... Nikt niby mi tego wprost nigdy nie powiedzial, ale to sie czuje... Ja nigdy sie nie unosilam z tym jak zyje, ze jest fajnie itd. no ale inni to widzieli... Ja jestem mimo wszystko bardzo skromna osoba a mialabym czym sie chwalic.. Ale sama nienawidze zarozumialych ludzi wiec zawsze staralam sie uniknac tego, zeby przypadkiem taka sie nie stac... Po 2 roku wywali wszystkich tych, z ktorymi sie trzymalam zostaly same kujony...naprawde one wracaja do domu i wkuwaja bezmyslnie na pamiec (no ok...sa 2 inteligentne osoby, ktore po porstu pamietaja z lekcji), a ja nigdy nie bylam kujonem, nie umiem i nie lubie sie uczyc...ale zawsze lubilam ten jezyk ktory studiuje wiec nauka sama wchodzila mi do glowy...i dzieki temu mialam bez zadnego wysilku 4 w indeksie... (teraz mam same 3......). Te osoby co zostaly niby gadaja ze mna...ale ja widze, ze jest to falszywe...ani ja za nimi ani one za mna nie przepadaja...ale na pewno nie wpadlabym na to zeby robic im jakos pod gorke... A one same na poczatku mowily ze mi tak zazdroszcza dziecka, slubu i tego ze daje rade na studiach i ze w ogole przyszly semestr bede siedziec w domu, a skoncze to samo co one... Tylko wtedy wydawalo mi sie, ze mowia to naprawde z jakiejs tam chociaz malej sympatii...a tu nagle wychodzi ze sa zazdrosne... Ale dzis byly dla mnie nawet ok...albo po porstu ja bylam tak wykuta, ze nie mialy jak mi 'dowalic'...A w ogole to bylam w tym chinskim sklepie o ktorym havana pisala... I tam byly zupelnie inne ceny tych naklejek... ja kupilam tylko takiego duzego Kubusia Puchatka z miodem za 8zl...byly jakies za 4zl, ale one byly takie 'zwykle' o bardziej byly to takie male *******ki typu serduszka, motylki etc.ligotko 100 lat ![]() A ja od dwoch dni zauwazylam kolejna moje ciazowa 'prawidlowosc'...twardnie je mi brzuch...az delikatnie czuje, ze cos jest nie tak z moim brzuchem, spogladam i dotykam a on oczywiscie caly naprezony i twardy i za chwile bol jak na miesiaczke... W momencie kiedy brzuch przestaje sie napinac, mijaja tez te bole okresowe... Mam nadzieje, ze to nie sa jakies powazne skurcze spowodowane calym tym stresem ktory mialam ostatnie kilka dni.... ![]() Pysiowa, witaj ![]() e-rosa jeszcze raz gratulacje no i zazdroszcze takiego porodu, chociaz troche sie nasiedzialas z ta kroplowka... Buziaki dla Ciebie i Twojego cudnego Synka ![]() Cytat:
A co do kitki, to moj TŻ uwielbia jak ja mam kitke, a ze czesto nosze rozpuszczone wlosy to oni mi sam zaczyna (a wlasciwie to probuje ) ja zrobic... Normalnie smiac mi sie chce, bo on zamiast palcami zgarniac te wlosy w kitke to on mi cala dlonia po glowie jezdzi i sie dziwi, ze czemu mu taka gladka jak mi nie moze wyjsc ![]() A moze chce mi ktoras z Was napisac list motywacyjny (kroootki), w ktorym ubiegam sie o stanowisko nauczycielki ( ) ![]() lilijka nie masz przypadkiem jakiegos 'gotowca' zanim poszlas do szkoly pracowac?
|
|
#3772 |
|
Rozeznanie
|
e rosa sliczny synus
Ja, tez dzis sie wczesniej poloze, odebralismy z TZ dziewczyny ze szkoly tancow, pozniej na zakupy, i teraz padnieta jestem. Kupilam tez ta herbatke z lisci malin, i od jutra zaczynam pic ![]() Czy na Waszej tez pisze, zeby zaparzac minimum 6 minut, zeby bylo pewne, ze nie zaszkodzi?? Ja dzis sie czuje duzo lepiej jak wczoraj, i teraz to co raz bardziej wierze, ze przenosze mala, mimo ze ginka mowi co innego .Ale niech sobie siedzi, tylko te pytania , choc ja kazdemu zaznaczalam, ze termin 7, ale to moze i do 14 potrwac, bo dziewczynki starsze tez dluzej siedzialy .Ja, tylko w nocy bym nie chciala rodzic, ale jak nie chce, to pewno jak na zlosc bede
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety nie mam jakoś zawsze tak po prostu udawało mi się dostać pracę lub ktoś kogoś szukał itd , więc w tej kwestii miałam po prostu szczęścieraczej moje grono muzyków jest zamknięte i tam każdy poleca każdego... |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
ps. juz mam list motywacyjny...znalazlam w necie
i to nawet w moim jezyku kierunkowym teraz cos tam troche pozmieniam i przepisuje ![]() marleen32 a dlaczego nie chcesz rodzic w nocy? Bo ja to chyba bym wlasnie wolala w nocy, a w dzien wtedy juz miec swoje Malenstwo obok siebie
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję wpisów, co do twoich dolegliwosci to są pewno skurcze przepowiadające, mi tak twardnieje brzuch jak dużo stoję albo chodzę, jak na @ to miałam narazie tylko kilka razy w nocy a dziś idą mi lekkie bóle z krzyża, ciekawe czy to ucisk czy TO aaaaa
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
weraa11- nie stresuj sie nie potrzebnie tymi skurczami, ja mam takie twardnienie od ponad miesiaca i lekarz powiedzial ,ze to sa normalne skurcze przepowiadajace i dopoki nie towarzysza temu inne objawy tj. wypadniecie czopa sluzowego ( ew krwawienie) lub ewidentne bóle porodowe, ktore sa podobno jak mocny bol miesiaczkowy to nie ma co sie martwic. Kazda z nas musi to przejsc
)
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
ligotko- Sto lat
![]() werka- widzisz i uporałaś się z zaliczeniem, reszta tez pójdzie jak spłatka! Trzymam kciuki! a to napinanie brzucha to napewno przez stres związany z zaliczeniami! także w miare możliwości wyluzuj troszke! marlen32- ja też mam przeczucie że zacznie sie wszytko w nocy, przeważnie bóle okresowe miałam w nocy i to takie że tarzałam się po łóżku i wiłam z bólu! ja o obiadki nie musze się martwić, bo my u moich rodziców mieszkamy, więc mama ugotuje! ale niestety dla siebie będę musiała odrębnie gotować i czasem dla TZ, bo on wybredny i nie je wszystkiego co mama ugotuje! |
|
|
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za gratulacje wpisow ale jeszcze sporo przede mna
ale te najgorsze juz mam Cytat:
|
|
#3779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie, że nam to opisałaś, lubię czytać Wasze opisy, po nich jakoś tak wierzę, że będzie dobrze a synek słodziak na maxa, też mam takiego słodziaka w brzuszku Ja jutro też mam wizytę u gina i znów KTG (mam co tydzień), więc dziś było małe golonko, ale dałam rade tylko nogi ociachać, reszta jutro. Co się umęczyłam, dajcie spokój :/ ciekawe ile mój niedźwiadek waży Buziaki na dobranoc i wszystkim PRZESPANEJ nocki życzę Werka gratuluję wpisów!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

ale zjadliwy, bardziej żółte wewnątrz i pomarańczowe są słodsze niz te zielone

już lecę do Ciebie na kolację 
a macierzyński mozna conajmniej na 2 tyg przed tp wziac... tez to rozwazam ale tak jak dziewczyny pisza- troche mi zal...
To co, może Ty też powinnaś rodzić w koszuli z dlugim rękawem i swetrze?

I jedno ciasto.... dobrze ze Kochana mamusia przywiozla tez swoje smakolyki.... Jestem padnieta
licze ze mnie nie bedzie robil takich problemow...