Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 10:03   #2821
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Słyszałam ze najczęściej rodzimy tak jak nasze mamy, ale ile w tym prawdy...
nawet mnie nie przerażaj
ja się urodziłam z wagą 1,2kg i wyglądałam jak tytka cukru z rekami i nogami później leżałam ponad miesiąc w inkubatorze

a co gorsza moja ciąża przebiega w podobny sposób co ciąża mojej mamy...ale przynajmniej szybko urodziła

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:08   #2822
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Dzień dobry mamusie widzę,że szalejecie jak codzień,oj ciężko za Wami nadążyć Ja się zaraz zabieram za porządki w domku więc będę tylko zaglądać i boję się tego co zobaczę.Po tych Waszych dyskusjach nt wózków mam już mętlik w głowie hehe chyba faktycznie na żywo pojadę pooglądać może coś mi się rozświetli a tak przy okazji mamusie z Katowic i okolic macie jakieś " sprawdzone " info o porodówce w bogucicach? bo słyszałam już bardzo skrajne .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:09   #2823
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!

Kochana, czyli super, teraz to dopiero zacznie nabierac tempa - ja już widze po sobie, że zaczyna szybciej przybywać.

dobrze, dobrze, chociaż ja ze swoim spaczonym umysłem ciągle coś sobie wynajduje - maskara

też ide zaraz szukac o moim szpitalu.

aaaaaa... szkoda mówić straszna jestem
mój mały raz bryka mocniej raz słabiej, może jest tak jak piszesz - może później tez się rozbryka.

oooooo... to mój na odwrót - jak tylko TZ przykłada rękę - małego nie ma ostatnio tylko udało mu się wyczuć, może jeak będą częstsze i intensywniejsze to TZ poczuje.

przepraszam Cie Kochana!!! wybacz
to może oznaczać tylko dwie rzeczy: jest pełnia i jesteś w ciąży spoko - ja już przeszłąm różne sny, od przyjemnych i po straszne związane z moją ciążą - po prostu jest to dla nas najważniejsze i ciągle o tym myślimy, to potem śnimy.

spokojnie poczekaj - bóle lekkie się zdarzają - leż, bierz no spe (ja mam brac forte jakby co), możesz sobie magnez - Slowmag łykąć, bo on tez pomaga. gdyby nie przeszło albo się nasiliły to leć do lekarza szybciej.

tak, wiem, ale z moim charakterem to trudne

dziewczyny - ja wczoraj usłyszłam jedną rzecz o spitalu w Tychach, że jest konflikt między lekarzami ginekologami a anestezjologami i nie dają znieczulenia - koleżanka mi wczoraj to opowiadała, bo z kolei jej koleżanka tam rodziła. nawet ma jakiegoś wysoko położonego ojca i nawet jego wpływy nie pomogły i jego córka nie dostała żadnego znieczulenia, bo jest zabronione . dziwne, ale mówię co mi opowiadała.

sprawdźcie to sobie.

a ja....... dzisiaj spałam lepiej - wczoraj zasnęłam na dobre dopiero jak pisałam ok 3.30 a o 6.05 budzik dzwonił
mój sposób na pełnię: miska z wodą na parapecie i dzisiaj rzeczywiście troche lepiej .

ja już w pracy - nie bardzo chcę się zabrać za nią, ale końcu trzeba.

będę tu zaglądała.

miłego dnia dziewczyny!

no mam nadzieję że za bardzo nie utyję
no i dzięki będę odpoczywała

Stary 2011-01-19, 10:09   #2824
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
no niestety dziś będę tylko leżeć (a potem odleżyny)
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze a jeśli do jutra mi nie przejdzie to pójdę do gin...chociaż w piątek mam wizytę... jak myślicie poczekać do piątku??

a jeśli chodzi o nospe to mam przepisane 2 tabletki w ciągu dnia więc więcej nie będę brała
wczoraj byłam u gina i powiedział że no- spę mam brać jak poczuje ból albo jadę w długa trasę i luteinę też można wziąć.
Może powinnaś tą trzecią łyknąć.
Stary 2011-01-19, 10:10   #2825
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dorko, jeśli to prawda, to urodzę 2 tyg. przed terminem

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:10   #2826
moria44
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki!
Idziecie dziś do kina? Dziś środa z Orange

Eweska - Zaczynamy 26 tydzień Strzeliłam sobie od rana brzuszkową sesję więc zaraz coś wstawię na forumie lub do galerii

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
co do wozka Maxi Cosi to ja nie mialam przekonania, bo jakos rozne opinie slyszalam, natomiast co do fotelikow to one wygrywaja w testach, ten Cabrio Fix jest bardzo dobry, my wybralismy pebble dla niemowlaka do 13 kilo mimo ze jest troche drozszy, ale wygrywa w testach
anula my wybraliśmy Cabrio Fix bo wg raportu ADAC ma lepsze oceny niż Pebble.
http://fotelik.info/pl/testy/wszystk...aco/index.html
Oczywiście oceny ma lepsze z ta bazą Isofix a bez bazy takie same jak Pebble.
Ogólnie to oba modele są po prostu b. dobre

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
(...)
A z tym kolorem energy - to mi się wydaje, że to jest taki mocny róż (ciemna malina), ale pewnie to zalezy od monitora
O, to byłoby super, bo taka ciemna malinka bardzo mi się podoba

Renessme1985 – dzięki Ci za opinię o X-landerze coraz bardziej się przekonuję, że wybór tego wózka będzie najrozsądniejszy.

SiLLee za wizytkę

Agnieszka.M – ja też o Murze dużo dobrego wyczytałam i wiem, że byłabym z tego wózka zadowolona bo on mi odpowiada i z wyglądu, dużo bardziej niż X-lander no i właściwości jezdne też ma jak najbardziej ok. No ale jest prawie dwa razy droższy niż X-lander więc ja sobie wymyśliłam, że może najpierw kupię tańszy 2w1 a później gdy mała podrośnie to kupię jakąś fajną, super lekką , „dizajnerską” spacerówę

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
a i pochwalę się stanikiem jaki kupiłam w Triumphie
http://allegro.pl/super-biustonosz-d...409419157.html
super wygodny i do karmienia będzie się nadawał
Też bardzo mi się podobał i chętnie bym go kupiła ale nie ma na mnie rozmiaru

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
(...)
Będę miała drugiego synusia i chciałabym aby to był Piotr. Proszę o uaktualnienie mnie na liście.
Gratuluję synusia

No dziewczynki, chłopcy nas zdominowali

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
(...)
A TŻ na to, że fajne, ale czy zauważyłam, że te z allegro które mu wcześniej pokazywałam miały 3 poziomy regulacji i wyjmowane 2 szczebelki a to z Ikea ma 2 stopnie i nie ma wyjmowanych szczebelków Byłam w szoku, że on to wie, a jak się potem okazało to on już sobie te łóżeczka wcześniej oglądał.
caffelate nie wiem, o którym dokładnie łóżeczku piszesz ale ja biorę właśnie takie z Ikeii:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997

I można zdemontować jeden bok szczebelków. W Ikeii jest też taka blokadka montowana do łóżeczka, nie mogę jej teraz znaleźć ale zabezpiecza dzidzię przed wyturlaniem się z niego

Znalazłam: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30099293

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-19 o 10:16
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:13   #2827
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Witam

dziewczyny a do porodu to jakie koszule macie?? Zwykle podkoszulki bawełniane tyle że większe czy jakieś specjalne??
ja dla siebie jeszcze nic nie mam...nic a nic..

Ale wczoraj mama moja znowu nas obkupiła kupiła nam 2 smoczki z aventu dl maluszków i rajtuzki w h&m 2 pary
ja mam zwykłą koszulę do porodu taką do połowy uda już trochę poużywana bo po siostrze ale to przecież i tak jednorazówka

Stary 2011-01-19, 10:15   #2828
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
I już po śniadaniu, jednak zjadłam wedzoną rybkę pychota.

Teraz pewnie polece usmażyć kilka naleśników a potem ide do przyjaciółki co niedawno urodziła.
A jutro mam 3 h pilnować szwagierki synka który ma pół roczku - Karol ma na imie

A jutro może zamówie pościel dla dzidzi
http://allegro.pl/feretti-quintetto-...415797992.html tu mi sie podoba ari teddy orange
http://allegro.pl/feretti-premium-po...389097627.html a tu osiołek

I nie wiem która
tez bym soibe nalesniki zjadla
widzialam wczoraj ta posciel na zywo
cudenka, ale przeokropnie drogie

Cytat:
mamaoptymistka któy model inglesiny masz? Jestem w nich poprostu zakochana! Tylko cena zaporowa :/

Maż znalazł polski odpowiednik. Chromowany i duuużżżee koła, to jest to! Wiem że sporo ziewczyn chwali x-landery. Tylko ja wole klasyke, Reszta jest dla mnie jakas plastikowa :/

Moje marzenie:

http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E

Zakupimy:

http://www.forum.alewozki.pl/t17-Wozek-Roan-Marita.html

vanes i mi trzeba będzie poszukać czegoś na poród. Jednorazowego hihih
no to jest nietypowy wozek
kazdy lubi cos innego
ale ladny
kazdy swoj urok ma
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc

boli , boli, ale do wytrzymania pocieszam sie ze pozniej bedzie gorzej:P, wogole to kupilam tego rogala i jest lepiej, przynajmiej w nocy,lae mam tez materac do du.py i maja przyjechac do wymienic

dokladnie, mowie mu jak ja obudzisz to bedziesz siedzial az oa zasnie a nie potem dwa razy popuka i idzie :P

no mamuś spanko mnie zmulilo totalnie, kochana ale ajk masz dobry to po co drugi

jakos mnie tak to rozbawilo.. chyba kazdy robi jak uwaza, a mama jako już mama wie ile wozila dzidzie w wozku bo synusia juz ma i czy mu dobrze bylo czy nie

ja tam mam zamiar sigac zime w gondoli, bo cieplej,a dodatkowo moja gondolka ma oparcie podnoszone, wiec od czegos to tam jest i pewnie chodzi o to by dzidzi ktore siedzi mialo wygodnie, jedo np maja dobre opinie na wizazu, dlatego ja jestem za tym wozeczkiem
tylko mysle nad modelem

dokadnie

to sie ciesze ja tam znowu zachwycona jestem spacerowka ale w tako tez fajna

ide na kawusie milego dnia
a to, ze ma podnoszone oparcie w gondoli to nie wiedzialam
a sluchaj
pewnie
kazda robi jak uwaza
Cytat:
Witam

dziewczyny a do porodu to jakie koszule macie?? Zwykle podkoszulki bawełniane tyle że większe czy jakieś specjalne??

Ale wczoraj mama moja znowu nas obkupiła kupiła nam 2 smoczki z aventu dl maluszków i rajtuzki w h&m 2 pary
ja sobie zamowilam taka koszule z zyrafka taniutka po 22 zl plus przesylka
i moze ta do porodu wezme
a druga mam z muzzy
i ta lepsza zostawie do karmienia po porodzie i w domu
Stary 2011-01-19, 10:21   #2829
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

jak leżę to jest ok także na razie nie będę brała kolejnej no spy

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tez bym soibe nalesniki zjadla
widzialam wczoraj ta posciel na zywo
cudenka, ale przeokropnie drogie

no to jest nietypowy wozek
kazdy lubi cos innego
ale ladny
kazdy swoj urok ma

a to, ze ma podnoszone oparcie w gondoli to nie wiedzialam
a sluchaj
pewnie
kazda robi jak uwaza

ja sobie zamowilam taka koszule z zyrafka taniutka po 22 zl plus przesylka
i moze ta do porodu wezme
a druga mam z muzzy
i ta lepsza zostawie do karmienia po porodzie i w domu
coś takiego zamówiłaś?? http://allegro.pl/koszula-do-porodu-...387148050.html

Ja mam podobną do porodu właśnie

Stary 2011-01-19, 10:22   #2830
matallewar
Zakorzenienie

A co sądzicie o tej pościeli:
http://allegro.pl/pieeekna-6-cz-posc...407693175.html

w żyrafki?

W ogóle droga ta pościel, a trzeba mieć pewnie z 2-3 komplety, nie? Myślałam, że będzie trochę tańsza niż dla dorosłych, eh.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:25   #2831
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

w żyrafki?

W ogóle droga ta pościel, a trzeba mieć pewnie z 2-3 komplety, nie? Myślałam, że będzie trochę tańsza niż dla dorosłych, eh.
ta w żyrafki taka sobie ale w misie bardzo urokliwa jak dla mnie

Stary 2011-01-19, 10:27   #2832
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Witam

ja nie mam jeszcze niczego

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie widzę,że szalejecie jak codzień,oj ciężko za Wami nadążyć Ja się zaraz zabieram za porządki w domku więc będę tylko zaglądać i boję się tego co zobaczę.Po tych Waszych dyskusjach nt wózków mam już mętlik w głowie hehe chyba faktycznie na żywo pojadę pooglądać może coś mi się rozświetli a tak przy okazji mamusie z Katowic i okolic macie jakieś " sprawdzone " info o porodówce w bogucicach? bo słyszałam już bardzo skrajne .
niestety Ci nie pomogę o bogucicach nic nie słyszałam.

Cytat:
no mam nadzieję że za bardzo nie utyję
no i dzięki będę odpoczywała
wiesz - ja mogę utyć ile trzeba, ważne żeby maluszek był zdrowy. potem będe się martwić odchudzaniem.

czemu w podpisie masz smutną minkę przy wadze 63kg?.

jak mi sie nie chce pracowaaaaaaaaaaać!!

Moria - Ty lasko! dopiero teraz obejrzałam album miodzio!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:31   #2833
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
ja nie mam jeszcze niczego

niestety Ci nie pomogę o bogucicach nic nie słyszałam.

wiesz - ja mogę utyć ile trzeba, ważne żeby maluszek był zdrowy. potem będe się martwić odchudzaniem.

czemu w podpisie masz smutną minkę przy wadze 63kg?.

jak mi sie nie chce pracowaaaaaaaaaaać!!

Moria - Ty lasko! dopiero teraz obejrzałam album miodzio!

dlugo walczyłam z kg i w ciagu roku z 75 doszłam do 58kg po prostu wiem jak było mi ciężko i wiem co mnie czeka po porodzie
choć teraz mam zupełnie inne podejście
nie liczy się to ile ważę ale to żeby z dzidzią było wszystko ok

Stary 2011-01-19, 10:32   #2834
amarcia
Wtajemniczenie

Skoro już rozmawiamy o porodach...
Moim zdaniem dużo zależy w szpitalu od tego, który lekarz prowadzi ciążę. Ja z Wiktorią chodziłam do profesora, który jest ordynatorem oddziału w szpitalu i opiekę miałam naprawdę super. Nie powiem - widać nawet po zachowaniu pielęgniarek, która pacjentka którego lekarza. Dla innych jakoś mniej czasu miały... Ja nie narzekałam. Rodziłam ponad 3 tyg wcześniej. Po wylegiwaniu się na oddziale ciąży powikłanej wypuszczono mnie na weekend do domciu i zaraz miała wrócić na badania. W trakcie usg lekarz zdębiał i pobiegł po ordynatora. Okazało się że mała tak się ucieszyła z domciu, że okręciła się pępowiną i zaciskała w przej przepływ prawie całkowicie. Za pół godziny byłam na stole i już w trakcie cesarki profesor mówił, że naturalnie bym jej na pewno nie urodziła. Leżałam 6 dni. Sala była pojedyńcza, urządzona "po domowemu", z własną łazienką, TV i przez całą dobe mógł być ze mną ktoś z rodziny, wiec nigdy nie zostawałam sama. Gdy mała płakała, zaraz ktos przychodził sprawdzić, czy wszystko w porządku. Myślę, że nie mam na co narzekać i choć opinie są naprawdę różne ja nie mam złych doświadczeń

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Sorry, się rozpisałam
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:34   #2835
dorkabl
Zadomowienie

bzyczka1 zwykły bawełniany podkoszulek wydaje mi sie za krótki. Nie chcesz paradować przecież po szpitalu z gołą pupą

Tu widzę że dziewczyny polecają naprawdę spoko po 20-parę zł, także nawet gdyby trzeba było ja wyrzucić to nie będzie tak szkoda.

mamaoptymistka ponawiam pytanko. Którego modelu inglesiny jesteś posiadaczką?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:38   #2836
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:

w żyrafki?

Pościel w żyrafki śliczna, osobiście uważam że baldachimy to zbieracze kurzu i blokują dostęp świeżego powietrza do dzieciaczków.
Dlatego też zdecyduje się na komplet pościeli bez baldachimu.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
bzyczka1 zwykły bawełniany podkoszulek wydaje mi sie za krótki. Nie chcesz paradować przecież po szpitalu z gołą pupą

Tu widzę że dziewczyny polecają naprawdę spoko po 20-parę zł, także nawet gdyby trzeba było ja wyrzucić to nie będzie tak szkoda.

mamaoptymistka ponawiam pytanko. Którego modelu inglesiny jesteś posiadaczką?
Napisałam już ale oczywiście napiszę jeszcze raz
Oto ten wózek : http://allegro.pl/wozek-inglesina-ze...368267985.html

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Hej dziewczynki może zagłosujecie na mojego synka bo dziś sypnęli mi kilka jedynek

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...735500&next=21

Dziękuję
Stary 2011-01-19, 10:39   #2837
amarcia
Wtajemniczenie

mamaoptymistka śliczny chłopczyk
Ja poprzednio miała baldachim, teraz mówię zdecydowanie - NIE. Dokładnie, zbieracz kurzu. Wiki miałam na zimę, ale teraz w środku lata tez powiedziałabym, że będzie blokował dostęp powietrza. Lepiej dokupić w razie czego moskitierę i okryc wieczorkiem, gdybyśmy zauważyły ( ) komarzyska

Edytowane przez amarcia
Czas edycji: 2011-01-19 o 10:43
Stary 2011-01-19, 10:39   #2838
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Pościel w żyrafki śliczna, osobiście uważam że baldachimy to zbieracze kurzu i blokują dostęp świeżego powietrza do dzieciaczków.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Tam baldachim nie wchodzi w skład pościeli, chyba tylko innego zdjęcia nie mieli? Jest kołderka z poszewką, podusia poszewką, prześcieradło i ochraniacz. Więc chyba w porządku...
Ja raczej baldachimu nie chcę - z kurzem masz rację, a przekonuje mnie to m.in. dlatego, że sama mam uczulenie na kurz i roztocza i staram się ograniczać ilość "zbieraczy kurzu" w domu.
Chociaż wygląda ładnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:42   #2839
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

Niestety, strona juz wygasła,ale nic

Kurcze , jakoś nie myślę jeszcze o porodzie...
Już tu chyba kiedyś pisałam ze nie boje się bólu tylko ludzi. Żeby mi albo dziecku ktoś czegoś nie zrobił podczas porodu. Mam tez schizo na temat podania mi dziecka zaraz po porodzie. Nie ważne ze będzie brudne, ze pępowinę trzeba przeciąć, ważne jest dla mnie żeby mi go dali na brzuch, pierś, szyje, gdziekolwiek na dłużej!
Jakos tak boje sie ze go zabiorą na mierzenie, warzenie, czyszczenie a on będzie sie bał
Stary 2011-01-19, 10:42   #2840
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

kurcze macie racje z tym baldachimem a tak się już na niego napaliłam...

Stary 2011-01-19, 10:43   #2841
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
mamaoptymistka śliczny chłopczyk
Ja poprzednio miała baldachim, teraz mówię zdecydowanie - NIE. Dokładnie, zbieracz kurzu. Wiki miałam na zimę, ale teraz w środku lata tez powiedziałabym, że będzie blokował dostęp powietrza. Lepiej dokupić w razie czego moskitierę i okryc wieczorkiem, gdybyśmy zauważyły ( :pała: ) komarzyska
Dziękuję Twoja córcia też śliczniutka. Jak patrzę na to zdjęcie mojego synka to przypominam sobie ten nasz wypad nad morze i całą sytuację i buzia mi się śmieje.

O baldachimie i moskitierze myślę identycznie jak Ty.
Stary 2011-01-19, 10:44   #2842
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry
Doczytałam w końcu co napisałyście wieczorkiem
Cytat:
małego wagą ... malego - Kochana, ja to sobie zawsze znadje powód do zamartwiania się tylko schowaj ten kij .

mama duża to i niuniek też . synuś mamusi.

aaaaaaaaaaaaaaaaa..... od 31 stycznia zaczynamy remont mieszkania łazienka, WC, przedpokój i pokój małego - jak macie jakies ściągi jak urządzić łazienkę 2x3 w bloku to dajcie znać - pewnie rzadziej będe zaglądala, bo musimy sie wynieść, ale postaram się zaglądac i pisać.
Kochana u mnie miesiąc temu każdy z chłopców miał po prawie pół kg więc teraz pewnie będą jeszcze większe od twojego synka,a jest ich deóch, nie wiem czym ty się przejmujesz, przecież rozwija się prawidłowo, waga też jest jak najbardziej w porządku.

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
super ze wszystko ok. Ja jutro ide na połówkowe, bosz ale sie stresuje mi by teraz lampka wina byla potrzebna chyba ;/
Mam nadzieje ze rowniez bedzie wszystko ok i dowiem sie co w koncu czy chlopczyk czy dziewczyna
ale ruchow dalej nie odczuwam ;/
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry od jutra ma śnieg znów padać
ponadrabiam Was
Słyszałam właśnie że ma wrócić zima

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

aha odebrałam wybniki badań w wynikach z siusków mam
białko - opalescencja
co to może znaczyc??
dodam że mialam 3 tygodnie przeziębienie i mam zapalenie pochwy.
może mi ktoś zinterpretuje? może pani doktor?:P
Opalizacja może wskazywać na to że w moczu mogło pojawić się białko.
Nie wiem masz podwyższone leukocyty, bakterie w moczu ???

Ja dziś muszę lecieć do księgowej, ale zrobie sobie mały spacer chociaż
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:45   #2843
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
kurcze macie racje z tym baldachimem a tak się już na niego napaliłam...
No to może zdecyduj się w jednym komplecie na baldachim a pozostałe kup bez.
Stary 2011-01-19, 10:45   #2844
dorkabl
Zadomowienie

matallewar taka jedną mega fajna pościel z baldachimkiem to będę chciała zakupić , zeby tak przy świecie jakimś założyć Tak na co dzień to zgadzam sie z toba, siedlisko kurzu...
Stary 2011-01-19, 10:45   #2845
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja sama powinnam się wybrać, bo mam jeszcze dwa zęby do zrobienia... ehh.
A w ogóle Wam powiem, że mi to znieczulenie, które można dla ciężarnych nawet bardziej odpowiada, nie mam potem przez pół dnia wrażenia, jakby mi pół twarzy urwało :/
W każdym razie można znieczulenie i leć jak najszybciej, bo w ciąży się ząbki podobno szybciej psują, a próchnica chyba nienajlepsza dla dzidzi...

No i witam dziś, ja wstałam o 8, ale najpierw śniadanko i ogarnięcie mieszkania. A teraz znów siadam do nauki
No właśnie szybciej i to nawet dużo szybciej. Ja nigdy nie narzekałam na ząbki a teraz w bardzo szybkim tempie mi sie popsuł, bo na początku ciąży byłam i było ok a teraz dosłownie czarny mi się robi od dziąsła. Za to większość tu narzeka na wypadające włosy, a mi owszem wypadaja, zresztą zawsze mi troche wypadały, ale nadal mam ich sporo

Cytat:
dziewczyny jak ja się boję tego porodu to nie macie pojęcia.

a wczoraj jeszcze rozmawiałam z kuzynką która rodziła w 29 tygodniu ciąży i zdałam sobie sprawę że u mnie w rodzinie wszystkie kobiety rodziły przed terminem moja mama ciocia kuzynka...

mam nadzieję że w moim przypadku będzie terminowo
Ja tez się boję i to coraz bardziej, a do porodu jeszcze sporo czasu zostało, mam nadzieje że nie zwariuje

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:47   #2846
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
jak leżę to jest ok także na razie nie będę brała kolejnej no spy

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

coś takiego zamówiłaś?? http://allegro.pl/koszula-do-porodu-...387148050.html

Ja mam podobną do porodu właśnie
nie nie kochana
jedna mam ta
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...400304163.html
to jest ta lepsza z muzzy
super jakosc

a druga dokladnie taka
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...412883463.html
Stary 2011-01-19, 10:48   #2847
Eve1603
Zakorzenienie

Dzien dobry Kochane
pije sobie kawusie i zaraz spadam na tzw. miasto ale zebyscie mnie nie zapomnialy, to musze Wam tu kilka slow naskrobac Zaczelam sobie cytowac wczoraj, mam nadzieje, ze duzo mi sie tego nie uzbieralo, uwaga - zaczynam

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Carol77, tak, jak pisała Lolka, mamy faworytkę na 5tki

Poza tym ten konkurs, to przestaje być zabawa, a staje się jakaś walka o głosy. W każdym wątku spam o głosy, ja nawet PW od obcej osoby dostałam z prośbą. Niestety wtedy przestaję być obiektywna i mam ochotę trzepać niskie oceny [ale nie głosuję wcale]

Głosuję tylko na Wiki i na siostrzeńca/bratanka AgiBJ
Troche mnie irytuje takie zebractwo o glosy od obcych osob, tez dostaje PW i wtedy albo nie robie nic, ale wychodzi ze mnie zlosliwa malpa i zanizam

Cytat:
no to nie wiem cały czas myślałam że to wina luteiny ale może to po prostu ciąża ja dość dużo pije w ciągu dnia 1,5l wody niegazowanej 2 herbatki owocowe jakiś soczek i dużo owoców od zawsze i nigdy nie miałam z tym problemu a teraz wyjście do sklepu to sztafeta żeby jak najszybciej zrobić zakupy i wrócić do domu na siusiu
Ja mysle, ze siusiamy, a wlasciwie chodzimy do kibelka czesciej glownie ze wzgledu na to, ze macica uciska nam pecherz i w zwiazku z tym czujemy, ze pecherz jest pelen, a siusiamy po kilka kropelek. Jeszcze gorzej jest na finiszu, pamietam, ze nie dosc ze chodzilam jak pokraka bo co chwila cos mnie w brzuchu "lapalo", to jeszcze siku co 3 minuty

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Moja studiujaca poloznictwo kuzynka powiedziala, ze dorosle polozne na pierwszych zajeciach z gory powiedzialy jej, ze ma sie przyzwyczaic do tego, ze kobiety w trakcie porodu robia pod siebie i wymiotuja. Mowia, ze to jest zupelnie normalne i trzeba sie z tym pogodzic.
Jak juz przezylam zakladanie cewnika, to przezyje pewnie i lewatywe. Zreszta podejrzewam, ze w trakcie skurczy to mi i tak bedzie wszystko jedno, byleby sie juz skonczylo.

Ja mam dwa imiona dla dziewczynki i nie moge sie zdecydowac
AMBONA
czy
LATRYNA???
Oba ladne, nie sadzicie?

Ja chyba jakas nienormalna jestem bo zupelnie sie nie przejmuje tym co ewentualnie zrobie w szpitalu, wiem, ze sa przygotowani na wszystko, widzieli niemal wszystko i taki juz sobie zawod wybrali, ze i kupy i wymioty i inne takie rewelacje.
Moze to tez kwestia obycia sie ze szpitalem, mam zawod poniekad medyczny, wiec nic co ludzkie nie jest mi obce

Zabilas mnie tymi imionami, oba sa tak piekne ze nie wiem ktore wybrac

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś dużo czytałam na temat porodów w zachodnich krajach i zawsze zastanawiałam się, czy rzeczywiście poziom szpitali aż tak bardzo różni się od naszych..
Ja nie wiem czy poziom szpitali sie rozni, ale poziom empatii u personelu napewno
Takiej atmosfery i sympatii jakiej zaznalam w irlandzkim szpitalu zycze kazdej z Was. Mialam cc, wiec wiadomo, ze nie natychmiast wstalam, polozne przy mnie warowaly, zajmowaly sie Olkiem, przynosily mi picie, glaskaly, mowily do mnie, dzwonily do domu zdac relacje - szok. Wszelkie zabiegi przeprowadzane w atmosferze wielkiej intymnosci, pacjent traktowany jak czlowiek, informowany o wszystkim, pytany o wszystko, bez lekarskich szeptow i innych takich. Nawet na sali, w trakcie cc lekarze ze mna rozmawiali, jeden sobie zazyczyl bym dala synowi jego imie
Porod oczywiscie z mozliwoscia zzo, wszystko za darmo, posilki do wyboru, powiem Wam, ze zal mi bylo wyjsc do domu

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

BRUNO???? I od razu przed oczami nan TEGO BRUNA z filmu :zygi:

Jak mi sie corka zamieni w synka, to bedzie wlasnie Bruno

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

kochana 6 miesiecznego dziecka juz do gondoli nie wkladasz...
nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim
jak dzecko juz siedzi to przenosisz sie do spacerowki
oj, nie mow hop ja wozilam w gondoli 7 miesieczne dziecie Olus pozno usiadl, to raz, a dwa polozony w gondoli lezal sobie grzeczniutko i spokojnie moglam go tak wozic, co prawda nie udalo mi sie przejezdzic calej zimy, ale prawie.

Cytat:
Słyszałam ze najczęściej rodzimy tak jak nasze mamy, ale ile w tym prawdy...
No u mnie tak nie bylo, ja sie urodzilam tydzien wczesniej, a moj syn 9 dni po terminie i to jeszcze byl na sile wyciagniety

No nic, dobrnelam do konca, nie bylo tak zle, a teraz "komu w droge, temu czas"

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:50   #2848
bzyczka1
Zakorzenienie

tzn wiecie ja miałam na myśli podkoszulek męski i taki właśnie do połowy uda a nie taki do pępka i właśnie z myślą że on tylko na czas porodu a potem do śmieci bądź pralki i do pudełka dzieciaczka

teraz śpię w męża podkoszulku z Clinic-a, świetna jest, ma już chyba z 5 lat a wygląda jak nowa. Świetnie w niej jest też to że jest szeroka w miarę ale na dole jest dopasowana...tak dziwnie ale to pewnie dlatego że się nie porozciągała na dole i fajnie mi się na pupie opina i nie podciaga się.

No ale koszule do spania takie tanie o i ja u siebie w mieście kupię albo w pepco albo w tako albo w jeszcze innym tanim sklepie więc allegro w tej kwestii nie wchodzi w grę.
A ostatnio w tako widziałam piżamę na karmienie dobrą. 3 częściowa, spodnie, podkoszulka na ramiączkach i na to jeszcze bluzka na wierzch taka wiązana kopertówka. I jak ją tak oglądałam to można nosić i bez tej bluzeczki na ramiączkach. Bawełniana i porządna za 35zł. I taką pewnie kupię.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:51   #2849
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

może tak właśnie zrobię

kurczę chciałam zobaczyć zdjęcia moria al jakoś mi się nie wyświetlają muszę być w grupie przyjaciół żeby obejrzeć album

za to zwróciłam uwagę na zdjęcia eweski i jestem pod ogromnym wrażeniem -super

Stary 2011-01-19, 10:51   #2850
amarcia
Wtajemniczenie

Zajrzalam na pierwszą stronicę... Ta przewaga siurków jest porażająca!
Też już chciałabym wiedzieć... Wszyscy wokół oczywiście twierdzą, ze chłopczyk, ale chyba tylko z tego względu,że corkę mamy i tak nam życzą, zeby monotonii nie było. U mnie w rodzinie natomiast dziewczyn jest tyle że olaboga!, więc tż musiałby naprawdę ostro zaatakować, zeby te dominujące geny przechytrzyć Tylko Wiki cały czas mnie pyta : ale wierzysz mi że będzię siostrzyczka? Hmm... zaczynam wierzyć...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości