|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
ja się urodziłam z wagą 1,2kg i wyglądałam jak tytka cukru z rekami i nogami później leżałam ponad miesiąc w inkubatorze a co gorsza moja ciąża przebiega w podobny sposób co ciąża mojej mamy...ale przynajmniej szybko urodziła
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Dzień dobry mamusie
widzę,że szalejecie jak codzień,oj ciężko za Wami nadążyć Ja się zaraz zabieram za porządki w domku więc będę tylko zaglądać i boję się tego co zobaczę.Po tych Waszych dyskusjach nt wózków mam już mętlik w głowie hehe chyba faktycznie na żywo pojadę pooglądać może coś mi się rozświetli a tak przy okazji mamusie z Katowic i okolic macie jakieś " sprawdzone " info o porodówce w bogucicach? bo słyszałam już bardzo skrajne .
|
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no mam nadzieję że za bardzo nie utyję no i dzięki będę odpoczywała
|
|
#2824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może powinnaś tą trzecią łyknąć.
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Dorko, jeśli to prawda, to urodzę 2 tyg. przed terminem
|
|
|
|
#2826 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Idziecie dziś do kina? Dziś środa z Orange ![]() Eweska - Zaczynamy 26 tydzień Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/wszystk...aco/index.html Oczywiście oceny ma lepsze z ta bazą Isofix a bez bazy takie same jak Pebble. Ogólnie to oba modele są po prostu b. dobre Cytat:
Renessme1985 – dzięki Ci za opinię o X-landerze SiLLee za wizytkę ![]() Agnieszka.M – ja też o Murze dużo dobrego wyczytałam i wiem, że byłabym z tego wózka zadowolona bo on mi odpowiada i z wyglądu, dużo bardziej niż X-lander no i właściwości jezdne też ma jak najbardziej ok. No ale jest prawie dwa razy droższy niż X-lander więc ja sobie wymyśliłam, że może najpierw kupię tańszy 2w1 a później gdy mała podrośnie to kupię jakąś fajną, super lekką , „dizajnerską” spacerówę ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję synusia ![]() No dziewczynki, chłopcy nas zdominowali Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997 I można zdemontować jeden bok szczebelków. W Ikeii jest też taka blokadka montowana do łóżeczka, nie mogę jej teraz znaleźć ale zabezpiecza dzidzię przed wyturlaniem się z niego Znalazłam: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30099293
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-19 o 10:16 |
|||||
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam wczoraj ta posciel na zywo cudenka, ale przeokropnie drogie Cytat:
![]() kazdy lubi cos innego ale ladny kazdy swoj urok ma ![]() Cytat:
a sluchaj pewnie kazda robi jak uwaza ![]() Cytat:
i moze ta do porodu wezme a druga mam z muzzy i ta lepsza zostawie do karmienia po porodzie i w domu
|
||||
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
jak leżę to jest ok także na razie nie będę brała kolejnej no spy
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Ja mam podobną do porodu właśnie
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o tej pościeli:
http://allegro.pl/pieeekna-6-cz-posc...407693175.html w żyrafki? ![]() W ogóle droga ta pościel, a trzeba mieć pewnie z 2-3 komplety, nie? Myślałam, że będzie trochę tańsza niż dla dorosłych, eh.
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz - ja mogę utyć ile trzeba, ważne żeby maluszek był zdrowy. potem będe się martwić odchudzaniem. czemu w podpisie masz smutną minkę przy wadze 63kg?. jak mi sie nie chce pracowaaaaaaaaaaać!! Moria - Ty lasko! dopiero teraz obejrzałam album miodzio!
|
||
|
|
|
#2833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlugo walczyłam z kg i w ciagu roku z 75 doszłam do 58kg po prostu wiem jak było mi ciężko i wiem co mnie czeka po porodzie choć teraz mam zupełnie inne podejście nie liczy się to ile ważę ale to żeby z dzidzią było wszystko ok
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro już rozmawiamy o porodach...
Moim zdaniem dużo zależy w szpitalu od tego, który lekarz prowadzi ciążę. Ja z Wiktorią chodziłam do profesora, który jest ordynatorem oddziału w szpitalu i opiekę miałam naprawdę super. Nie powiem - widać nawet po zachowaniu pielęgniarek, która pacjentka którego lekarza. Dla innych jakoś mniej czasu miały... Ja nie narzekałam. Rodziłam ponad 3 tyg wcześniej. Po wylegiwaniu się na oddziale ciąży powikłanej wypuszczono mnie na weekend do domciu i zaraz miała wrócić na badania. W trakcie usg lekarz zdębiał i pobiegł po ordynatora. Okazało się że mała tak się ucieszyła z domciu, że okręciła się pępowiną i zaciskała w przej przepływ prawie całkowicie. Za pół godziny byłam na stole i już w trakcie cesarki profesor mówił, że naturalnie bym jej na pewno nie urodziła. Leżałam 6 dni. Sala była pojedyńcza, urządzona "po domowemu", z własną łazienką, TV i przez całą dobe mógł być ze mną ktoś z rodziny, wiec nigdy nie zostawałam sama. Gdy mała płakała, zaraz ktos przychodził sprawdzić, czy wszystko w porządku. Myślę, że nie mam na co narzekać i choć opinie są naprawdę różne ja nie mam złych doświadczeń ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Sorry, się rozpisałam
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
bzyczka1 zwykły bawełniany podkoszulek wydaje mi sie za krótki. Nie chcesz paradować przecież po szpitalu z gołą pupą
Tu widzę że dziewczyny polecają naprawdę spoko po 20-parę zł, także nawet gdyby trzeba było ja wyrzucić to nie będzie tak szkoda. mamaoptymistka ponawiam pytanko. Którego modelu inglesiny jesteś posiadaczką? |
|
|
|
#2836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego też zdecyduje się na komplet pościeli bez baldachimu. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Oto ten wózek : http://allegro.pl/wozek-inglesina-ze...368267985.html ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Hej dziewczynki może zagłosujecie na mojego synka bo dziś sypnęli mi kilka jedynek https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...735500&next=21 Dziękuję
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka śliczny chłopczyk
![]() Ja poprzednio miała baldachim, teraz mówię zdecydowanie - NIE. Dokładnie, zbieracz kurzu. Wiki miałam na zimę, ale teraz w środku lata tez powiedziałabym, że będzie blokował dostęp powietrza. Lepiej dokupić w razie czego moskitierę i okryc wieczorkiem, gdybyśmy zauważyły ( ) komarzyska
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-01-19 o 10:43 |
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej baldachimu nie chcę - z kurzem masz rację, a przekonuje mnie to m.in. dlatego, że sama mam uczulenie na kurz i roztocza i staram się ograniczać ilość "zbieraczy kurzu" w domu. Chociaż wygląda ładnie
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, strona juz wygasła,ale nic ![]() Kurcze , jakoś nie myślę jeszcze o porodzie... Już tu chyba kiedyś pisałam ze nie boje się bólu tylko ludzi. Żeby mi albo dziecku ktoś czegoś nie zrobił podczas porodu. Mam tez schizo na temat podania mi dziecka zaraz po porodzie. Nie ważne ze będzie brudne, ze pępowinę trzeba przeciąć, ważne jest dla mnie żeby mi go dali na brzuch, pierś, szyje, gdziekolwiek na dłużej! Jakos tak boje sie ze go zabiorą na mierzenie, warzenie, czyszczenie a on będzie sie bał
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze macie racje z tym baldachimem a tak się już na niego napaliłam...
|
#2841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O baldachimie i moskitierze myślę identycznie jak Ty.
|
|
#2842 | |||
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Doczytałam w końcu co napisałyście wieczorkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słyszałam właśnie że ma wrócić zima ![]() Cytat:
Nie wiem masz podwyższone leukocyty, bakterie w moczu ??? Ja dziś muszę lecieć do księgowej, ale zrobie sobie mały spacer chociaż
|
|||
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
No to może zdecyduj się w jednym komplecie na baldachim a pozostałe kup bez.
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
matallewar taka jedną mega fajna pościel z baldachimkiem to będę chciała zakupić , zeby tak przy świecie jakimś założyć
Tak na co dzień to zgadzam sie z toba, siedlisko kurzu...
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna mam ta http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...400304163.html to jest ta lepsza z muzzy super jakosc a druga dokladnie taka http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...412883463.html |
|
|
|
|
#2847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane
![]() pije sobie kawusie i zaraz spadam na tzw. miasto ale zebyscie mnie nie zapomnialy, to musze Wam tu kilka slow naskrobac Zaczelam sobie cytowac wczoraj, mam nadzieje, ze duzo mi sie tego nie uzbieralo, uwaga - zaczynam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba jakas nienormalna jestem bo zupelnie sie nie przejmuje tym co ewentualnie zrobie w szpitalu, wiem, ze sa przygotowani na wszystko, widzieli niemal wszystko i taki juz sobie zawod wybrali, ze i kupy i wymioty i inne takie rewelacje. Moze to tez kwestia obycia sie ze szpitalem, mam zawod poniekad medyczny, wiec nic co ludzkie nie jest mi obce ![]() Zabilas mnie tymi imionami, oba sa tak piekne ze nie wiem ktore wybrac Cytat:
Takiej atmosfery i sympatii jakiej zaznalam w irlandzkim szpitalu zycze kazdej z Was. Mialam cc, wiec wiadomo, ze nie natychmiast wstalam, polozne przy mnie warowaly, zajmowaly sie Olkiem, przynosily mi picie, glaskaly, mowily do mnie, dzwonily do domu zdac relacje - szok. Wszelkie zabiegi przeprowadzane w atmosferze wielkiej intymnosci, pacjent traktowany jak czlowiek, informowany o wszystkim, pytany o wszystko, bez lekarskich szeptow i innych takich. Nawet na sali, w trakcie cc lekarze ze mna rozmawiali, jeden sobie zazyczyl bym dala synowi jego imie ![]() Porod oczywiscie z mozliwoscia zzo, wszystko za darmo, posilki do wyboru, powiem Wam, ze zal mi bylo wyjsc do domu ![]() Jak mi sie corka zamieni w synka, to bedzie wlasnie Bruno Cytat:
oj, nie mow hop ja wozilam w gondoli 7 miesieczne dziecie Olus pozno usiadl, to raz, a dwa polozony w gondoli lezal sobie grzeczniutko i spokojnie moglam go tak wozic, co prawda nie udalo mi sie przejezdzic calej zimy, ale prawie. Cytat:
![]() No nic, dobrnelam do konca, nie bylo tak zle, a teraz "komu w droge, temu czas" ![]() |
||||||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
tzn wiecie ja miałam na myśli podkoszulek męski i taki właśnie do połowy uda a nie taki do pępka
i właśnie z myślą że on tylko na czas porodu a potem do śmieci bądź pralki i do pudełka dzieciaczka teraz śpię w męża podkoszulku z Clinic-a, świetna jest, ma już chyba z 5 lat a wygląda jak nowa. Świetnie w niej jest też to że jest szeroka w miarę ale na dole jest dopasowana...tak dziwnie ale to pewnie dlatego że się nie porozciągała na dole i fajnie mi się na pupie opina i nie podciaga się. No ale koszule do spania takie tanie o i ja u siebie w mieście kupię albo w pepco albo w tako albo w jeszcze innym tanim sklepie więc allegro w tej kwestii nie wchodzi w grę. A ostatnio w tako widziałam piżamę na karmienie dobrą. 3 częściowa, spodnie, podkoszulka na ramiączkach i na to jeszcze bluzka na wierzch taka wiązana kopertówka. I jak ją tak oglądałam to można nosić i bez tej bluzeczki na ramiączkach. Bawełniana i porządna za 35zł. I taką pewnie kupię.
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
może tak właśnie zrobię
![]() kurczę chciałam zobaczyć zdjęcia moria al jakoś mi się nie wyświetlają muszę być w grupie przyjaciół żeby obejrzeć album za to zwróciłam uwagę na zdjęcia eweski i jestem pod ogromnym wrażeniem -super
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Zajrzalam na pierwszą stronicę... Ta przewaga siurków jest porażająca!
![]() Też już chciałabym wiedzieć... Wszyscy wokół oczywiście twierdzą, ze chłopczyk, ale chyba tylko z tego względu,że corkę mamy i tak nam życzą, zeby monotonii nie było. U mnie w rodzinie natomiast dziewczyn jest tyle że olaboga!, więc tż musiałby naprawdę ostro zaatakować, zeby te dominujące geny przechytrzyć Tylko Wiki cały czas mnie pyta : ale wierzysz mi że będzię siostrzyczka? Hmm... zaczynam wierzyć...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

widzę,że szalejecie jak codzień,oj ciężko za Wami nadążyć
Ja się zaraz zabieram za porządki w domku więc będę tylko zaglądać i boję się tego co zobaczę.Po tych Waszych dyskusjach nt wózków mam już mętlik w głowie hehe chyba faktycznie na żywo pojadę pooglądać może coś mi się rozświetli![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ostatnio tylko udało mu się wyczuć, może jeak będą częstsze i intensywniejsze to TZ poczuje.

Gratuluję synusia
Byłam w szoku, że on to wie, a jak się potem okazało to on już sobie te łóżeczka wcześniej oglądał.
kupiła nam 2 smoczki z aventu dl maluszków i rajtuzki w h&m 2 pary 

) komarzyska