|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
NO co ty jaki kryzys???Wychowałaś ją na fajną mądrą dziewczynkę mimo że młodo zaszłaś w ciążę - ja podziwiam takie matki i masz mój wielki szacun za to a co do włosów-nie popuściłabym koleżance![]() Cytat:
Cytat:
mała od początku była strasznym płaczkiem, najpierw były kolki i ciągłe noszenie bo płakała non stop, i od tej pory wszystko co chciała to dostawała bo wymuszała płaczem i histerią. i tak zostało, wszystko jest tylko dla niej. U mnie jest dokładnie to samo, kubusia zabawki traktuje jak swoje i tez mu zabiera a jak sie jej wexmie albo wytłumaczy zeby mu dała to wrzask i łzy jak grochy....ale obwiniam za to moja siostre nie dzieckoA moje dziecko odrzuciło słoiczkowe obiadki - nie ruszy i je tylko gotwane wczora i dzisiaj zupa kalafiorowa, na jutro pomidorowa na króliku z lanymi kluskami, dalej nie wiem co wymyślę
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
To ja też chcę łopatologiczną instrukcję do pomidorowej z lanymi kluskami dla dziecia. Dajecie koncentrat?
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja tam wolę do tych wyrodnych się zaliczać a kolki były u nas że hej, zęby też nie daja spokoju. Tylko Tż burzy mi czasem koncepcję wychowawczą (rozpieszcza ile może) i muszę go ustawiać
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Zapewniam, że jestem, że czytam, że sie interesuję. Tylko jakoś czasu brak
AniaP - ja też mam dla Oli takie butki, jakie w linku podałaś. Sprawdziły się u starszego syna, młodszą też na takich po domu wychowam ![]() Wózka do 500pln nie poradzę bo mam Maclarena XLR, tego, który kupiła niedawno P0P, tyle, że ja mam brąz z różem. Machaj - nie zazdroszczę teściowej, ale mam podobną. Może to kwestia wieku, ale ja się odważyłam wiele lat temu powiedzieć, że mam zdecydowanie inne zdanie w wielu tematach. Od tamtej pory kobitka wie, że nie wciśnie mi co chce. A bywało, że dawała mi 30 letnie skruszałe ścierki i starą, po swojej jeszcze teściowej pościel. Do tego oczekiwała wdzięczności i opowiadała rodzinie jak bardzo nam pomaga. Dlatego z przyjemnością po kolei oddawałam jej wszystko, co na początku po ślubie dostaliśmy. Niedawno przyniosła mi własnie buciki dla Oli, po innym swoim wnuczku - oddałam, powiedziłam wprost, że kupię Oli nowe i ładniejsze. Efekt jest taki, że teraz nie pomaga nam wogóle, ale jakoś mnie to nie boli, radzimy sobie sami. Czasem gorzej, ale sami. Był temat bodziaków- też używamy, codziennie. Najulubieńszy nasz zestaw: bodziaki plus rajstopki Poza tym - właśnie zostałam sama do piątku, na straży w pracy. Reszta luda pojechała się byczyć do Zakopca. Zdecydowałam, że nie pojadę. Mam w nosie, że dwie inne młode mamy pojechały - moim zdaniem kłamią, że karmią dzieci piersią -no bo jak sobie poradzą przez w sumie trzy dni i dwie noce? I nie chodzi mi tylko o laktator, ale wogóle - jak można tyle wytrzymać bez dziecka z powodu integracyjnego wyjazdu służbowego Mam w nosie te narty, stoki, pieczonego prosiaka, górali, i całą resztę ![]() Ale pochwale się - od stycznia podjęłam decyzję i trzymam sie jej cały czas - stosuję dietę MŻ - mniej żrę ![]() Do ćwiczeń zagoniłam też resztę domowników - TZ chodzi na siłownię, a syna zapisałam na Aikido - to tak w temacie samoobrony. Mimo, że chłopak ma prawie 13 lat i jest całkiem duży, to w sytuacjach konfliktowych nie potrafi się obronić. Może nabierze pewności siebie na zajęciach. Budżet domowy ostatnio nam się skurczył - TZ nadal na wychowawczym (czyli bez wynagrodzenia) i samej mi ciężko utrzymać dom, dlatego szukam okazji cenowych - wcale nie dla siebie. Ja się ubiorę jak już wstydu nie będzie i rozmiar 38/40 osiągnę. Może wiecie, gdzie teraz jest jakaś promocja na pampersy??? Przecież to chore, żeby płacić normalnie ponad 50 zeta za paczkę ![]() Wystawiłam w weekend kilka rzeczy na allegro (leżaczek, karuzelkę, matę, zabawki interaktywne do wózka, którymi Ola się nie bawi) - to co odzyskam przeznaczę na ciuszki dla Oli na wiosnę. Tylko nie mam niestety kiedy biegać po sklepach, więc chyba poszukam na all. Mam przyjaciółkę w ciąży, więc miałabym komu to dać, ale zdecydowałam, że lepiej kupię maluszkowi coś nowego. Raz nie zawsze. Darusiaaa, P0P -zazdroszczę decyzji o kolejnym potomstwie. U nas fabryka zamknięta, piec wygaszony. I jak dotąd - od porodu (i kawałka ciąży) seksu nadal niet
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pomysł - można zabielić mlekiem modyfikowanym - fuj Moje dziecko nie chce gada tknąć - w sensie mm. Wieczorem robię mu kaszkę Zdrowy Brzuszek i mieszam normalne gotowane krowie z mm - żeby nie wyczuł - cholera wie, pewnie mu przeszkadza to samo, co mnie - tem metliczny posmak.
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
anakazar jak Jej przyszło fotkę wstawić to zniknęła
![]() ![]() I co z tą instrukcją robienia lanych klusek ![]() ![]() Ja koncentratu nie daję - moi rodzice robią miazgę pomidorową w sezonie i wekują w słoikach to mam pycha pomidorki dla nas. Teraz pomidorówki z koncentratu to bym już chyba nie przełknęła Nie dodaję w ogóle przypraw (a kysz z vegetą!!) i powiem Wam że Hani te gotowane Dyziowe zupki bardzo smakują mimo że nie ma w nich grama przypraw
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-19 o 14:17 |
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
witam w klubie nawiedzonych! mam identycznie. Butki takie miękkie ocieplane zakładam tylko na spacery, W domu lata w skarpetkach, ewentualnie w te duże mrozy miała takie miękkie butki na to.
|
#999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
non stop cos podjadam a wiosna idzie wielkimi krokami trzeba jakos wygladac![]() ostatnio ( w tamtym tygodniu) hugisy były w biedronce 87szt za 36zł Ja ostatnio gotowałam tez na pomidorach z puszki i czasem zabielam jogurtem, takze mysle ze smiało tez mozesz, smietanka do kawy taka w proszku to najgorsza chemia, smietany zwykłej wogóle nie uzywam tylko jogurty kefiry maslanki
|
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Owoce nie są dobre do dietkowania bo zawierają dużo cukru. Można zjeść tylko tyle co mała pięść czyli np. średnie jabłko. Jak chcesz to poszukam linków do diety Darusi bo drukowałam ją i tam jest nr. postu KLUSKI LANE łopatologicznie :rozbełtać jajko z mąką na 1 jajko ok. łyżka mąki zależy od wielkości jajka , ciasto ma się lać gęsto nie tak ciurkiem tylko takimi urywanymi kluchami właśnie i to wlewać na gotującą się zupkę i delikatnie i powoli mieszać za szybkie mieszanie spowoduje jeden kit w garnku. jeśli wyjdą wam kluski to znak że mąki dałyście dość a jeśli taki kit to ciasto było rzadkie .Ja tak robię mam nadzieję że wam się przyda. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Zupy możecie zabielać jogurtem natur. Zapomniałam się pochwalić że sezon rowerowy już otworzyłam , na razie sama bo za zimno. Tak codziennie sobie przejeżdżam ok. 20 km , dzisiaj cała mokra wróciłam bo padał jakiś mokry śnieg ale nie poddaję sie mam juz dosyć siedzenia w domu .Bieganie musiałam na razie zawiesić bo kolano mi się odezwało. |
|||
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy tu piszecie o rowerach, areobikach, zakupach .
|
|
#1002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Dukana nie mogę- póki karmię - nie ma owoców w pierwszej i chyba drugiej fazie. A ja owoce lubię, no i trochę potrzebuję. 3 kg na pół m-ca, to statystycznie 6 kg w miesiąc. Myślę, że to sporo, a napisałam, że mało -bo na razie nic jeszcze po mnie nie widać. Dukan to jedna z diet, które przynoszą szybkie efekty. takim dietom (np. 13 dniowa) ufam najmniej. Sprawdziła się kiedyś u mnie racjonalna dieta od dietetyczki (zmniejszenie ilości węglowodanów). chudłam powoli, ale jak osiągnełam "swoją" wagę to była latami stabilna (dopóki nie przytyłam po ciąży. W ciąży nie było źle- 12 kg do przodu, ale po ciąży wrzuciłam sporo dodatkowych kg).
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc wzięłam z pomarańczem bo to i dla chłopca i dla dziewczynki. A nie chciałam szarego bo cały szary to mam już ten 3 kołowy maclaren.A zadowolona jesteś z tego wózka?? Dla mnie 3 kg w 1/2 miesiąca to nie są malutkie efekty tylko takie w sam raz. Ja też chciałam przejść na jakąś dietę ale u mnie to wystarczyło by tylko ograniczyć słodycze. Tylko że ja teraz taka jestem nieszczęśliwa więc nie jestem w stanie ich ograniczyć. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- A Anakazar nie ma bo ona miała dzisiaj do mamy jechać i po lumpkach poszaleć.
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
dusiaczku zacznij stosowac ta moja diete! wiem co mowie! ja 20 kg schudlam w 3 miesiace na niej!!!
kazdemu moge ja polecic!!!! przynajmniej masz wszystko dobrane tyle ile witamin potrzebujesz masz, ile bialka tez wszystko wyliczone odpowiednio jest. Gdyby moja sytuacja z praca bylataka jak byla w zyciu bym sie nie zdecydowala na malucha ale ze jest teraz 10000% lepsza to jesli sie uda bedzie super. Bylam z mloda na spacerze, troche padalo to ja folią zakryłam ale i tak mała bambucza spac nie poszla;/ ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
jak buły??? ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- dusiaka w pol miecha 3 kilo to jest DUZOOOOOOO!!!!!!! TO NIE SA MALUTKIE EFEKTY!!!!!
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dukana możesz pominąć 1 etap bo jest dla Ciebie za drastyczny jeśli karmisz chociaż dziecko już je dużo innych rzeczy , możesz ją trochę nagiąć do swoich potrzeb. Jako dietę na dłuższą metę polecam śródziemnomorską inaczej plaż południowych , stosowałam ją po pierwszej ciąży schudłąm 18kg i później długi czas się odżywiałam na zasadach tej diety i waga się trzymała.Właściwie dieta śródziemnomorska może być sposobem odżywiania się na całe życie też są tam etapy i ostatni jako stabilizujący utrzymuje się najdłużej Jednak mimo wszystko trzymam kciuki oby Ci się udało ![]() Cytat:
Widzę że Ty na poważnie
|
|||
|
|
|
#1007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja 2 kg dzisiaj z lumpa wyniosłam jeszcze bym siedziała,tylko tata mnie za kurtkę wziął i do kasy zaprowadził po grozbą,że sama na pieszo będę leciała z tymi łaszkami![]() Ale się obłowiłam!!!takie ubranka wynalazłam,połowa z metkami-żem szczęśliwa bardziej niż bym miała to w sklepie kupić.Małą mam ubraną na lato-pełno bluzeczek z krótkim rękawem,sobie na dziecinnym dziale złowiłam dwie fajne koszulki Zapłaciłam tylko 80zł,a normalnie za to w sklepie to nie wiem ile bym zapłaciła
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
pop no prosze
![]() a jeszcze niedawno tak sie zarzekalas fajnie fajnie!!! staraj sie Oliwcia bedzie miala wesolo! tylko hmmm....jak by to powiedziec , do tego starania to tz potrzebny nie?;D sie chlop w koncu ucieszy:P ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- ale tak powaznie to ja tez tak myslalam kupujac wszystko, lozeczko turtystyczne jest kolorow pasujacych do obu plci, wozek tak samo, krzeselko do karmienia rowniez i inne takie tam rzeczy tez
|
|
#1010 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak się zawezmę, to moge go nie jeść wogóle, ale bez owoców nie dałabym rady.
||
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
bylo ale to kromka chleba mala m mozna ja zastapic zawsze albo kawalkiem ryzowego chleba wasa albo czyms w tym rodzaju.
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dusiaka gratuluję to wcale nie mały postęp tylko olbrzmi!Masz tyle na glowie i jeszcze fitness i dieta,podziwiam.Ja chwilowo przerywam naukę i tez myślę żeby wrócić na fitness uwielbiam to.
Machaj rzeczywiście Toja teściowa przebiła wszystkie,3 razy czytałam posta"ciuch swojego męża"myślałam,że jakas pomyłka ![]() ja bez pieczywa bym nie dała rady-uwielbiam kanapeczki ![]() kurczaki ja nie wiem ja Wy takie rzeczy wynajdujecie,ja nie mam cierpliwości,jak wchodze tylko to już mogę wyjść,a ciucholandów to u nas po brzegi Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-01-19 o 15:36 |
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bez pieczywa nie istnieję a też przydałoby się zrzucić te 6 kg w miesiąc bo tyle mam za dużo i nie czuję się dobrze.Od jutra będą pampki tańsze w realu (dostaliśmy gazetkę) Jak Ty kobito wytrzymałaś tyle bez seksu? To tak jakby nie jeść słodyczy i pieczywa równoczesnie. No i jeszcze kilka innych rzeczy Cytat:
Ja już od lat nie zabielam niczym zup. Tak się stało jeszcze jak mieszkałam z rodzicami po 2-gim zawale ojca. Z konieczności była dieta ale u mnie już zostało.
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Libra A już masz jakiś fotelik na rower? bo tak właśnie pomyślalam że w sumie za 2 mc można z maluchami już jeździć dusiaka ja schudlam 4 kg w 2 tyg na tej diecie co ty, bez chleba bez ziemniaków i makaronów. Takie zdrowe chudnięcie
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
To wszystkie fotki robione po porodzie-czyli swieżynki.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-02-16 o 18:00 |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
anakazar NIE LUBIE CIE!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anakazar niepotrzebnie wstawiałaś to zdjęcie tak ludzi w kompleksy wpędzać!!!No teraz wyszłam na zołzę bo powiedziałam że Dusiaka mało schudła , nie o to mi chodziło tylko powtórzyłam po niej bo napisała mało. 6 kg na miesiąc to tak akurat nie za szybko Mój Adaś jakiś katar ze szkoły przywlókł, zaraz Miko pewnie będzie miał |
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Osz ja... ale z Ciebie laseczka...
ale powiem szczerze, że wyobrażałam sobie Ciebie innaczej (oczywiście nie znaczy, że lepiej )Darusia- oj nie bądź taka, niedługo żadnej nie będziesz lubiła
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-01-19 o 16:32 |
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
wow kolejna laseczka na forum, ps. fajna sukienkaa
![]()
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-01-19 o 16:34 |
|
|
|
#1020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Libra Nina dzisiaj zrobiła dokładnie to samo u mojej mamy-cała paka chrupek rozsypana na świężo odkurzonym dywanie ![]() Cytat:
a pewnie i tak nie,bo bym się zapożyczyła![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Hania ma piękne długie włosy i ta mała jest zazdrosna) Wczoraj miałam pół godzinną rozmowę z jedną mamą bo miarka się przebrała - to chore jak jedno dziecko jest w stanie manipulować drugim, a Hania jest delikatna i aż za uprzejma. Ta mama stwierdziła smutna że nie wie gdzie popełniła błąd że jej dziecko takie jest, że nie ma pomysłu jak to teraz zmienić. Także mówie Wam laski - im dalej tym ciężej ... i co tam nieprzespane noce i rzadkie kupki
Teraz czytam książkę superniani i stwierdzam że sporo cennych uwag tam jest - np błaha sprawa "jak było w szkole?" czy "co robiłaś w szkole" zawsze pada odp "nic" to teraz mówię "córciu opowiedz 3 najfajniejsze rzeczy jakie dzisiaj robiłaś/pisałaś/czytałaś/usłyszałaś" itp i Ona z zapałem mi opowiada
a co do włosów-nie popuściłabym koleżance
mała od początku była strasznym płaczkiem, najpierw były kolki i ciągłe noszenie bo płakała non stop, i od tej pory wszystko co chciała to dostawała bo wymuszała płaczem i histerią. i tak zostało, wszystko jest tylko dla niej. U mnie jest dokładnie to samo, kubusia zabawki traktuje jak swoje i tez mu zabiera a jak sie jej wexmie albo wytłumaczy zeby mu dała to wrzask i łzy jak grochy....ale obwiniam za to moja siostre nie dziecko
wczora i dzisiaj zupa kalafiorowa, na jutro pomidorowa na króliku z lanymi kluskami, dalej nie wiem co wymyślę
Moje dziecko nie chce gada tknąć - w sensie mm. Wieczorem robię mu kaszkę Zdrowy Brzuszek i mieszam normalne gotowane krowie z mm - żeby nie wyczuł - cholera wie, pewnie mu przeszkadza to samo, co mnie - tem metliczny posmak.

tak ludzi w kompleksy wpędzać!!!