|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Aga pomysł pierwsza klasa
![]() Konspi, Ania no ba zawale klub fotkami jak będzie miał zrobione taki wystrojony. Pogoda ładniejsza się robi, wózek bedzie lżejszy to mam zamiar częściej sobie gdzieś wychodzić, bo oszaleje w tej chałpie.---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Ania super, że tak zareagowała po szczepieniu! My mamy jutro i aż się boje nienawidzi rozbierania i ubierania plus szczepienia...masakra
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-01-19 o 12:42 |
|
|
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewuszki wstawie Wam pare fotek Agusi
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ale Agusi włoski urosły
Jest boska! Ale to co zrobiła tej lalce jest przerażające hihi
|
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta lalka to ma już z 8 lat bo to od mojej siostrzenicy jeszcze i co ją poskładamy to Aga jej nogi wyrywa i lata z tą nogą i wymachuje najlepsza zabawka u babci to ta noga od lalki ![]() i znów ma ktoś dziś przyjść obejrzeć mieszkanie oby nie było tak jak ostatnio że posprzątam na cycuś glancuś i odwołają wizyte bo normalnie
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
Agusia slicznocha
|
#3696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nigdy na takie prośby nie reaguję ![]() tylko na swoich! Cytat:
|
||
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu
![]() Ania jejku żeby u mnie tak było posprzątane Piotrek zjadł piernika i poleciał Tż-towi pościel ubrudzić |
|
|
|
#3698 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia coraz bardziej podobna do mamy!
my sie oficjalnie zapisałyśmy dzisiaj do przedszkola więc postanowione. od września idziemy się przedszkolić
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Agus, Gucia fajnie, ze decyzje podjete i trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo zgodnie z planem ![]() Katevalley jak Amelka? Lepiej sie czuje? Zeberko ciesze sie, ze Tobie i Piotrusiowi podoba sie prezent Aniulka mala blondyneczka sliczna ...cos tam jeszcze mialam, ale nie pamietam nic a nic... ![]() U nas ok....stwierdzilam, ze skoro probowalam po dobroci z moim synem i nic to nie dalo to teraz biore go sposobem - maratony spacerowe w dzien i dziecko spi jak aniolek...nawet na mleko w nocy nie ma sily ani checi.... ![]() Niestety nadwyrezylam sobie prawa dlon, pewnie naciagniete sciegno znow, i nie moge prawie nic nia robic...boli masakrycznie... No i ogolnie fizycznie jakos mi kiepsko...slabo mi so jakis czas, niedobrze, sil brak, serce dziwnie szybko bije...
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Agusia jak zawsze boska
Cytat:
Zebra, tez sie ciesze , ze paczuszka wam sie podoba
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis kupilam nocnik wreszcie tyle sie do tego zbierałam ale w koncu sie udalo. Kamilka tez zaczela z nim paradowac po domu i wchodzic do niego ale schowalam do lazienki.I musze sie pochwalic ze juz 2 razy robila siku do niego
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
hellooooo
znów mnie dawno nie było, nie mam weny na pisanie kompletnie ale jestem na bieżąco ![]() na wstępie - Lucky, ale Wam współczuje, dużo zdróweczka! Wiem co czujesz bo sama z Blanką dwa razy przez to przechodziłam, ale będzie dobrze i to dość szybko ![]() Zeberko super, że paczuszka Ci się podoba )) Piotruś będzie wystrojony jak mały model oo, nocnikowanie na tapecie... ja nie sadzam Blanki ona od razu histeryzuje i nie mam siły... może w te dni jak nie ma niani będę ją sadzac, wtedy sie mała nie stresuje przynajmniej ![]() Niania chyba ok, ale powiedziałam już tż, że jak coś z nią pójdzie nie tak to nie szukam już następnej tylko wysyłam Blankę do prywatnego klubu maluszka, mamy taki 5min autkiem od domu ![]() z postępow - biega na całego, duuużo gada, idą jej 4 zęby na raz ( ) i tyle Domi pokaż te włosy! )))
|
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
zeberko - buziaczki dla Piotrusia, cieszymy się że paczuszka się podoba!
aniulka - Agusia jest przesłodka ![]() jeżeli chodzi o nocnikowanie...eeeh my też w lesie, tzn tak, nocniko stoi w łazience, za każdym razem jak ja ide do toalety zabieram Lenkę sadzam ja i robimy siiii, tzn ja mówię i robię - ona mówi... nie wiem czy robi bo ma pieluszkę. A od czasu do czasu sadzam ją z gołym pupalem i wtedy jest pełnia szczęścia ![]() mówi "siiiii" ale nie robi, a jak sie pytam gdzie si ? - to rozkłada rączki ![]() znaczy się że nie ma. ... i tak czekamy aż złapiemy pierwszego sika! słyszałam też że po takim przyzwyczajaniu do odgłosu i siadania na nocniczek, dobrze puścić dziecko w samych majteczkach żeby się posiusiało i poczuło, że ma mokro... wtedy je sadzać i robić siiii... i tak w kółko aż zakuma ale z mokrymi majtochami to chyba jeszcze poczekamy... może Lenka załapie wcześniej? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2011-01-19 o 17:59 |
|
|
|
#3704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
filip lubi siedziec i sika po spaniu moze i wy sprobujcie?![]() Pisz czesciej bo lubie Ce czytac. Serio ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko ciesze sie bardzo ze prezencik sie podoba
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
xpresja spróbuj tak jak radziła karenina ze zaraz jak tylko wstanie posadziac na nocnik i tak 15-20 min po piciu i powinna siku zrobic.
Ja dzis pierwszy raz sadzalam na nocnik i za pierwszym razem posadzilam zaraz po drzemce i zaraz siku bylo
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
Agusia, specjalnie dla Ciebie się uaktywnie
nakładki na razie nie kupujemy, niania dopiero będzie w poniedziałek więc mamy 4 dni na spokojne treningi ))
|
|
|
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Hej... Jestem już... ze szczepienia nici - trzeba odczekać co najmniej 3 miesiące po ospie
![]() Zeberko widzę, że dostałaś Lecę nadrabiać
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście ja jeszcze raz dziękuje Wam za prezent dla Piotrusia
Ciuszki już się wyprały i schnąCo do nocniczka- u nas raz lepiej raz gorzej, Są dni, że nie moge go posadzić wogóle a sa takie gdzie nasiusia raz albo dwa razy w ciągu dnia. Zawsze mówie, że robimy siku i pokazuje jak zrobi, że nasiusiał i bije brawo. Sadzam po drzemce zawsze a czasem próbuje te 20 minut po jedzonku i piciu ale wtedy raczej jest już nasiurane albo wysiedzi się i nic, nałorze pampka i zaraz zsiura go. My mamy jutro szczepienie i... zaczął padać śnieg! A ja zostałam z wózkiem absolutnie nie śniegowym z małymi kółeckami |
|
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
My też musimy się w styczniu zaszczepić... Mieliśmy w grudniu, ale się nie udało... Okres "kwarantanny" mija dziś, 21 dni od ostatniego spotkania z chorym na ospe kuzynem. Chyba się obeszło bez choroby, nie wiem czy mam odetchnąć z ulgą, czy jeszcze coś wyskoczy
.---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Zapomniałam dodać, że mała szaleje - idą jej dwie czwórki górne i dwójka dolna. Strasznie długo czwórki się przebijają. Niby już boki wyszły, a środek jeszcze nie Mimo wszystko wolę jak idą od razu w większej ilości - marudzenie intensywniejsze lub nie, a na pewno krótsze
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Ditu, o kurcze... to sobie jeszcze poczekacie.
My juz po szczepieniu. Nila zniosła to świetnie. a dzisiaj przebił nam się kolejny ząb, dwójka na dole szkoda, że z tym nocnikowaniem tak ciężko. nie mogłoby tak być, że dziecko od urodzenia siada na kibelek?
|
|
|
|
#3714 |
|
Rozeznanie
|
Dla mam, które mają problem z nocnikowaniem - moja bratowa ma 2 córki, obydwie przed ukończeniem drugiego roku wołały siku, a nocnikowane tak wcześnie nie były
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas z nocnikowaniem tez troche sie cofnelo, glownie ze wzgledu na zlobek i Sandra znow zaczela robic w pieluchy co sie da... wiadomo w domu upilnuje, ale jak tam babki maja w sumie 8 dzieci, to moga nie zwrocic uwagi. Musze z nimi ustalic, zeby sadzaly mala po sniadaniu No i u nas ida tez chyba gorne czworki i do tego Sandra jest zakatarzona i nerwowo spi.
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka już rozumie, że zostaje z nią sama jak ja wychodzę, więc staram się nie być w domu wtedy jak jest niania, bo to tylko dodatkowy stres dla dziecka.. |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to za wcześnie, ale jak sandra znosi różnice językowe? w domu był angielski i polski, a tam niemiecki. |
|
|
|
|
#3718 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przecież każda ciąża jest inna. i włoski i widać, że to już nie niemowlaczek Ale minki No tak najlepsza noga od lalki heheheCytat:
![]() ![]() Cytat:
oby tak dalej.Cytat:
Cytat:
Amelka już lepiej. Zupki oczywiście nie chciała, tylko parę łyżeczek. Tylko teraz kupki obrzydliwe... jak u nowordka, żółte i luźne. Ale ładnie się bawiła, szalała Więc nie martwiłam się.Nie wiedziałam, że takie dzieci tak szybko się uczą. jednego dnia nic, a na drugi dzień 5 nowych rzeczy!!! Nie wiem czy mówiłam, ale Amelka uczy się liczyć Ja mówię jeden, dwa Amelka: tsi, cite...znaczy trzy i cztery i jeszcze sieś- jako sześć jak się bawi to też klocki np. tsi, cite... A jak coś chce to leci i mówi DA A umie jeszcze dziękuję - dietue jak dam jej chrupka, czy coś, co chciała, to właśnie tak mówi.Ostatnio jak się kąpała teściowa do niej : pucu pucu A Amelka odrazu putu putu jak coś upuści mówi ba baaaaaaa - babach ;p Ja coś ma do jedzenia - mam mam - znaczy mniam mniam ;p chyba ;p Umie robić Amen. A jak mówię w imię ojca i syna to ona puka się w piersi. SERIO ;p Ostatnio nauczyła się jeździć sama na samochodziku, do przodu, do tyłu umiała troszkę wcześniej, wsiadać i zsiadać też ![]() Umie wchodzić na schody trzeba strasznie uważać.Jak mówię zrób halo halo to przykłada rękę do ucha i mówi : tata tata A jak coś ją boli mówi Au Au Robi i mówi PA PA - ale to już spory kawał czasu. Jak się pytam gdzie tata, czy baba to patrzy się w drzwi i mówi PA PA. I wogole pokazuje, że gdzie drzwi tam papa się idzie ![]() A jak mówię przytul mamę to ściska mnie z całej siły za szyję i mówi : kokta kokta - chyba, że mnie kocha ![]() mówi jak robi piesek : uuuuu uczę ją hau hau ale narazie uuuu wychodzi ![]() i nie wiem coś tam jeszcze pewnie się nauczyła jak mnie nie było z wami te kilka(kilkanaście dni) ![]() A no nauczyła się pić z kubeczka po ponad pół roku prób co jakiś czas UDAŁO SIĘ!!!
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-01-19 o 22:48 |
|||||||
|
|
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
- mamo po co mi sanki... przecież umiem sama chodzić na nogach
- piję i to sama ![]() - a tu taki spacerek zimowy ale jakby wiosenny ![]() - w sklepie : MAMO!!! KUP MI TO!!! - no i umiem sama jeździć
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry ;** pierwsza dziś
już piję poranną kawkę bo Blanusia do 7 tylko pospała no ale poszła spać przed 21, nie obudziła się ani razu więc mogę jej to darować tż kupił mi expres dolce gusto i teraz mam pyyyyszne kawki ![]() Sypie śnieg u nas, powrót zimy Byłam na poprawce tego zabiegu keratynowego na włosy (fryzjer robił 2 raz i nie wiedział za bardzo co i jak, efekt nie był taki jak powinien ale sam się przyznał i naprawił) i do jutra nie mogę myć włosów więc siedze w domu dziś i nie pokazuje się światu ![]() Katevalley Amelka prześliczna ) taka blondi słodziutka hmmm.. ale mnie kuszą już te kolczyki dla małej! Tylko jedno mnie martwi: co będzie jak nie pozwoli sobie drugiego przebić?
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-01-20 o 08:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

zawale klub fotkami jak będzie miał zrobione taki wystrojony. Pogoda ładniejsza się robi, wózek bedzie lżejszy to mam zamiar częściej sobie gdzieś wychodzić, bo oszaleje w tej chałpie.

oby tak dalej.
55kg