Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 15:17   #301
kruszynka_96
Raczkowanie

GG do kruszynka_96 Send a message via Skype™ to kruszynka_96
Dot.: Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady

Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles Pokaż wiadomość
Ja dziś użyłam 1 raz żelu lnianego, jestem raczej zadowolona. Tylko jestem ciekawa jak długo się fryzura utrzyma;-) Ocenie wieczorem;-)

Jakie śliczne włosy! oj zazdroszczę

Dbam o oceny
Zapuszczam czuprynkę, piję drożdże, pokrzywę.
Nieustannie dbam o włosy z wizażem- widzę poprawę!
Zakochana
GG: 9498243

Aga.
kruszynka_96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 16:39   #302
cheveux_boucles
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynka_96 Pokaż wiadomość

Jakie śliczne włosy! oj zazdroszczę
Dziękuję ! Wiesz miesiąc temu miałam jeszcze prawie "proste" włosy, wystarczy trochę popracowac nas swoimi włosami;-) Trzymam kciuki za Ciebie!
cheveux_boucles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 09:02   #303
kruszynka_96
Raczkowanie

GG do kruszynka_96 Send a message via Skype™ to kruszynka_96

Cytat:
Dziękuję ! Wiesz miesiąc temu miałam jeszcze prawie "proste" włosy, wystarczy trochę popracowac nas swoimi włosami;-) Trzymam kciuki za Ciebie!
Dziękuję
Moje są dziś prawie proste- skończył się żel lniany i do tego uczesałam włosy po umyciu
Natomiast pojawił się inny problem- zazwyczaj już tak się kręcą(), że w kitku coraz gorzej to wygląda... Ale jeszcze nie są wystarczające żeby chodzić w rozpuszczonych Także czaka mnie trudny okres przeczekiwania Piję codziennie po 2 kubki pokrzywy (chyba, że nie mam czasu, to wtedy 1) żeby szybciej rosły, ale u mnie oznacza to tylko tyle, że będą rosły wg normy eh..

Dbam o oceny
Zapuszczam czuprynkę, piję drożdże, pokrzywę.
Nieustannie dbam o włosy z wizażem- widzę poprawę!
Zakochana
GG: 9498243

Aga.
kruszynka_96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 06:40   #304
pani_zima82
Raczkowanie

GG do pani_zima82

Cytat:
Ja dziś użyłam 1 raz żelu lnianego, jestem raczej zadowolona. Tylko jestem ciekawa jak długo się fryzura utrzyma;-) Ocenie wieczorem;-)
Siostra jesteś raczej zadowolona czy zadowolona - na moje włosy raczej to za mało ? Ale efekt na zdjęciu niezły
"dzień bez diety dniem straconym"
pani_zima82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-28, 15:11   #305
Gagz
Raczkowanie

W ogóle po próbie żelu o nazwie grafiti nie byłem zadowolony dość suche dziwnie skręcone, więc stwierdziłem że zrobię sobie żel lniany.
I zrobiłem to w ten sposób:
2 łyżki na szklankę wody w garnuszku na 10-15 min,
Próbowałem go przez sitko takie mega drobne to trochę poleciało ale mało, więc wpadłem na pomysł że wezmę chustę trójkątną<z zajęć z PO> i przez nią przecisnę.
I dałem radę jest już w lodówce od 1 h.

A jak myślicie jak by zamiast wody użyć soku z aloesu z apteki?

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 19:55   #306
AjriszMarta
Zakorzenienie

Gagz - jeśli cię to jeszcze interesuje: można dodać aloesu, ale oprócz wody a nie zamiast Ktoś to tu wcześniej polecał

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 11:59   #307
BigDreams
Raczkowanie

Czy jeśli chce stosować jako żel do włosów ,musi odtajać te 12 godz?
BigDreams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 12:45   #308
anka.d
Wtajemniczenie

teoretycznie powinien, ale chyba nie spotkalam sie jeszcze z wyjasnieniem dlaczego
jesli uzyjesz od razu to nic sie nie stanie
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 15:34   #309
Cappuccino
Zakorzenienie

hej
ja rowniez jestem posiadaczka loczkow, aczkolwiek tworza sie tylko kiedy nie rozczesze wlosow. bo jesli uzyje grzebienia to od razu sie pusza i mam "siano" na glowie. POczytalam troche waszych wypowiedzi ale szcerze powiedziawszy nie mam sily czytac 300 postow. powiedzcie mi tylko: zel stosuje sie na mokre wlosy i jak dlugo sie go trzyma? kiedy splukac? i jak dlugo loczki utzymuja swoja sprezystosc? bo dodam ze wlosownie myje co dziennie ale co 2-3 dni. (mam strasznie suche wlosy)

Edytowane przez Cappuccino
Czas edycji: 2010-12-20 o 15:36
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 16:08   #310
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
hej
ja rowniez jestem posiadaczka loczkow, aczkolwiek tworza sie tylko kiedy nie rozczesze wlosow. bo jesli uzyje grzebienia to od razu sie pusza i mam "siano" na glowie. POczytalam troche waszych wypowiedzi ale szcerze powiedziawszy nie mam sily czytac 300 postow. powiedzcie mi tylko: zel stosuje sie na mokre wlosy i jak dlugo sie go trzyma? kiedy splukac? i jak dlugo loczki utzymuja swoja sprezystosc? bo dodam ze wlosownie myje co dziennie ale co 2-3 dni. (mam strasznie suche wlosy)
11 stron to nie tak znowu dużo.
Żel stosuję na mokre włosy, nie spłukuje się go. Kiedy włosy wyschną odciskam żel, wtedy loki są sprężyste. A jak długo? To zależy od Twoich włosów.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 21:39   #311
mroweczka21
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
strasznie się napaliłam na ten lniany żel jutro biegnę do apteki i może jak jeszcze coś doczytam to do rossmana nie wiedziałam że tak należy dbać o kręcone włosy.. ciekawe czy uda mi się poprawić mój skręt.. na razie jestem pełna nadziei i jutro go sobie upichcę nie mogę się doczekać soboty..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 22:02   #312
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Życzę powodzenia i wytrwałości Mróweczko21

Stary 2011-01-09, 19:57   #313
mroweczka21
Raczkowanie

No i muszę się pochwalić. Udał się za pierwszym razem i dziś po raz pierwszy go użyłam. Faktycznie nie można go nałożyć za dużo ale ja nałożyłam chyba za mało włosy tuż przy skórze są super bardzo bardzo pokręcone a te dalej co niektóre ale dopiero zaczynam więc się nie martwięzobaczymy jak wpłynie na włosięta
Stary 2011-01-16, 18:44   #314
Lidzia007
Zadomowienie

Hej, naczytałam się wczoraj o tym specyfiku i dziś zrobiłam żel. Wydaje mi się że wyszedł ok . Konsystencja mniej więcej białka jajka kurzego. Kolor lekko brązowy. Zobaczymy jutro jak nałoże co z tego będzie .

,,Nie rób drugiemu tego,
czego Ty nie chcesz sam!"
Lidzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 19:30   #315
PriVativ
Zadomowienie

ale mnie zmotywowałyscie przeczytałam wszystkie strony i jutro biegne kupic siemie i zrobie Mam wlosy krecone ale od prostowanie(głupota) mam zniszczone i suche. Wsumie musiałam je sciac mam teraz krotkie tył krotszy od przodu, ale jak sie skreca to wygladaja super. tyle z emusiałam dwac duzo duzo pianki a jak wiadomo nie sa one dobre jeszcze do tak suchych wlosow. Myslicie ze siemie lniane sprawi ze nie beda napuszone i odzyskaja skret?? Oby. Z czego piszecie to same pozytywy, Ja tak jak jedna z Was wyzej mam takie wlosy ze jak uzyje grzebienia to juz ma, proste siano. A jak nie czesze to sie kreca. Ale sie pusza zwlaszcza te z wierzchu wiele bym dała by byly takie lejące i nie puszące sie
Stary 2011-01-16, 19:38   #316
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
ale mnie zmotywowałyscie przeczytałam wszystkie strony i jutro biegne kupic siemie i zrobie Mam wlosy krecone ale od prostowanie(głupota) mam zniszczone i suche. Wsumie musiałam je sciac mam teraz krotkie tył krotszy od przodu, ale jak sie skreca to wygladaja super. tyle z emusiałam dwac duzo duzo pianki a jak wiadomo nie sa one dobre jeszcze do tak suchych wlosow. Myslicie ze siemie lniane sprawi ze nie beda napuszone i odzyskaja skret?? Oby. Z czego piszecie to same pozytywy, Ja tak jak jedna z Was wyzej mam takie wlosy ze jak uzyje grzebienia to juz ma, proste siano. A jak nie czesze to sie kreca. Ale sie pusza zwlaszcza te z wierzchu wiele bym dała by byly takie lejące i nie puszące sie
Siemię pomoże Ci uzyskać ładny skręt, ale to trochę mało. Potrzebna jest jeszcze odpowiednia pielęgnacja. Włosów kręconych nie czeszę się w ogóle. Polecam Ci jeszcze przeczytać podwieszone wątki: pigułkę, faq, analizowane kosmetyki. Zajrzyj do blogu Małgosi, Volyovej.
A potem przyjdzie kolej na wątek pielęgnacyjny
Chyba, że już tam byłaś i przeoczyłam Twoje posty

Stary 2011-01-17, 07:11   #317
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Siemię pomoże Ci uzyskać ładny skręt, ale to trochę mało. Potrzebna jest jeszcze odpowiednia pielęgnacja. Włosów kręconych nie czeszę się w ogóle. Polecam Ci jeszcze przeczytać podwieszone wątki: pigułkę, faq, analizowane kosmetyki. Zajrzyj do blogu Małgosi, Volyovej.
A potem przyjdzie kolej na wątek pielęgnacyjny
Chyba, że już tam byłaś i przeoczyłam Twoje posty
wczoraj poswieciłam cały wieczor na czytanie watkow wlasnie takich jakie napisałas(przed przeczytaniem teraz tego:P) i powiem ze bylam zielona doslownie w tym jak pielegnuje sie loki!!!! Jestem w szoku ale tez mam nadz ze dzieki wizazowi doprowadze do takiego stanu z przed prostowania czyli dlugo dlugo wstecz. A ze mam krotkie (bob) to nie bed emiala problemu tzn zanim sie przyzwyczaje pewnie bylo by to dla mnie uciazliwe a na krotkich wlosach to mneij roboty itp. Od wczoraj zaczełam pic pokrzywe i skrzyp, kupilam tabletki vitapil, zaczełam wsmarowywac olejek rycynowy w skore i we wlosy, Do tego bede robiła plukanki ze skrzypy u pokrzywy co 2 dni, No i juz wczoraj nie uzyłam pianki ani niczego co mam w domu, dzis zrobie ten zel. Spisalam sobie wszystkie szampony i odzywki bez sylikonow, no i nawet wyczytałam ze niedotyka sie dlonmi po umyciu wlosow. A ja ciagle je dotykam. Taka manie mam. Chyba bede musiala sobie je związac

mam nadz ze bedac systematyczna zobacze efekty. Wiem ze nie od razu, ale zalezy mi by sie odzywiły(jak nie prostowanie tozrobie wszytsko by sie zaczeły znowu porzadnie krecic!!) no i by zaczeły rosnąc w miare

To jak polece do sklepu za tymi specyfikami wszystkimi ktore spisałam to wroce i zrobie zel jestem ciekawa czy mi wyjdzie

Masz moze jeszcze jakies dobre dla mnie instrukcje albo cos do stylizacji do kręconych aby ładnie skręt wydobyc??? Była bym wdzieczna
Stary 2011-01-17, 11:11   #318
PriVativ
Zadomowienie

zel juz zrobiony wyszła konstystencja kurzego białka. Dziad sie ledwo przelał orzez moje sitko:P ale jakos poszło . Czesc glutka musialam wyzucic. Chyba powinnam kupic sitko z wiekszymi ciut oczkami bo w tym to oczka sa grugosci igły

No ale powiedzcie mi czy jak ja wieczorem umyje glowe to bede mogła juz go nalozyc? rano wczesnie musze wstac bo wyjezdzam na szkolenie no i musz ejakos wygladac bedzie juz do uzytku wieczorem?
Stary 2011-01-17, 19:42   #319
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
zel juz zrobiony wyszła konstystencja kurzego białka. Dziad sie ledwo przelał orzez moje sitko:P ale jakos poszło . Czesc glutka musialam wyzucic. Chyba powinnam kupic sitko z wiekszymi ciut oczkami bo w tym to oczka sa grugosci igły
Nie warto wyrzucać, lepiej zjeść. Regularne jedzone siemię lniane nie tylko reguluje problemy z trawieniem, lecz także świetnie wpływa na blask włosów.
Cytat:
No ale powiedzcie mi czy jak ja wieczorem umyje glowe to bede mogła juz go nalozyc? rano wczesnie musze wstac bo wyjezdzam na szkolenie no i musz ejakos wygladac bedzie juz do uzytku wieczorem?
Musi być wystudzone. To najwazniejsze.

A w kwestii stylizacji to wszystko opisane jest zarówno w FAQ, jak i w wątku pielęgnacyjnym. Cóż najistotniejsze jest wypracowanie własnej metody. Trzeba wypróbować wszystko i wybrac to, co najlepsze dla siebie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 20:47   #320
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
r

Masz moze jeszcze jakies dobre dla mnie instrukcje albo cos do stylizacji do kręconych aby ładnie skręt wydobyc??? Była bym wdzieczna
Tak jak napisała Eloe zerknij do wątku pielęgnacyjnego, faq.
Przekonasz się, że to co służy jednym włosom, na inne nie działa.
Wypróbuj plunkingu, nie używaj ręcznika (tylko bawełnianą koszulkę, pieluszkę tetrową czy ręcznik z mikrofibry). Możliwości i sposobów pielęgnacji jest sporo, ale to nie ten wątek. Pytaj w pielęgnacyjnym. Ale najpierw sprawdź w wyszukiwarce czy nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie

Stary 2011-01-18, 16:06   #321
Lidzia007
Zadomowienie

Jednak wyszedł mi uciekający glucior , ale da się nałożyć normalnie. I nie powiem już po pierwszym nałożeniu miałam włosy ładnie pokręcone szkoda tylko, że z jednej strony tak super, a zdrugiej oklapnięte . Zazwyczaj z lewej mam takie oklapnięte. Dziwnie to wygląda hehe.

,,Nie rób drugiemu tego,
Stary 2011-01-18, 18:44   #322
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lidzia007 Pokaż wiadomość
Jednak wyszedł mi uciekający glucior , ale da się nałożyć normalnie. I nie powiem już po pierwszym nałożeniu miałam włosy ładnie pokręcone szkoda tylko, że z jednej strony tak super, a zdrugiej oklapnięte . Zazwyczaj z lewej mam takie oklapnięte. Dziwnie to wygląda hehe.
a ja mam zawsz eoklapniety tyl w ogole doszłam do wniosku z emoje wlosy sa dziwne . Tzn dziwny skręt i w ogole
Stary 2011-01-18, 20:53   #323
anka.d
Wtajemniczenie

privativ - nie ma dziwnych skretów sa tylko niewlasciwie pielegnowane. wrzuc fotke wlosow na watek pielegnacyjny to sprobujemy doradzic

ja poki co odpuszczam przygode z zelem lnianym. co prawda pieknie wlosy sie po nim ukladaja, nablyszcza i niweluje wszelkie puszenie, ale wlosy schna mi po nim tak straszliwie dlugo ze chyba bym z domu nie wyszla :P
Stary 2011-01-19, 07:13   #324
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Anka.d a masz jakiś zamiennik?pytam bo już szukam coś na urlop.Jadę pod namiot a tam warunki polowe bez lodówkijaki możesz polecić żel co by za bardzo nie wysuszał.Wiem, każdy wysusza w większym lub mniejszym stopniu ale chce wybrać mniejsze zło na urlopbyłam w Rossmannie i nie było różowego żelu

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 10:22   #325
*Basia*
Mod-Śnieżynka

W Rossmanie: zielony żel, czarny żel w tubie (oba są bardzo fajne). Żel Ziaja Nuno - w drogeriach (bardzo mocny i też super).
O to pytaj w pielęgnacyjnym, bo ten wątek dotyczy żelu lnianego

Stary 2011-01-19, 13:52   #326
Lidzia007
Zadomowienie

haa podrugim nałożeniu (i może dałam więcej) włoski super ! pierwszy raz od maja znowu mogłam wyjść w rozpuszzonych włosach, a nie w "koku". I w szkole jakie podziwy . No to teraz mogę napisać, że żel polecam !!

,,Nie rób drugiemu tego,
Stary 2011-01-19, 13:54   #327
anka.d
Wtajemniczenie

zgadzam sie z basia.
generalnie żele nie wysuszaja o ile nie maja alkoholu w skladzie. niektory - mocne żele mogą dac efekt suchych wlosow, ale to przez to jak sam żel osadza sie na wlosie - nie wplywa to dlugoterminowo na suchosc wlosow (przynjamniej ja u siebie tego nie zauwazylam, ale nakladam zel po kazdym myciu i prawie zawsze uzywam suszarki). nie polece ci konkretnego, bo dla mnie wszystkie zele dzialaja porownywalnie. zarowno kadus jak i zel z supermarketu za 2 zł.
Stary 2011-01-19, 16:34   #328
PriVativ
Zadomowienie

dziewczyny jak zel nie bedzie jedna noc w lodowce to cos sie stanie???
Stary 2011-01-19, 18:09   #329
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Myślę, że nic się nie stanie. Kiedyś zapomniałam schować i nie zepsuł się.

Stary 2011-01-19, 18:23   #330
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny jak zel nie bedzie jedna noc w lodowce to cos sie stanie???
po jednej nocy nie powinien, ale juz po 3 moze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości