W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 10:40   #4051
winylowa_plyta
Raczkowanie

GG do winylowa_plyta
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Ja tak szybko wczoraj poszłam spać a dziś z samego rana USG ... i nie zdążyłam Wam przekazać wieści!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj w nocy napisała Madelinem:

Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi
winylowa_plyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:41   #4052
make_up_istka
BAN stały

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Kma ja rozumiem, ale skoro mówili Werze że coś kupią, to powinni słowa dotrzymać, a nie rezygnować z tego lub brać od kogoś używane i dawać. Ja też bym nie miała o nic pretensji do swoich teściów gdyby nie obiecywali, bo uważam że słowa powinno się dotrzymać. Jak kogoś nie stać, to ja rozumiem! Naprawdę! Tylko wtedy nie mówi się że coś się kupi, ewentualnie jak coś się ma to się po prostu daje i tyle.
Moi teściowie obiecywali nam wózek. Na początku mieliśmy go kupić sami i bylismy na to przygotowani, ale skoro tak duży wydatek odpadł, to spokojnie opłaciliśmy studia TŻa, urządziliśmy kącik Gabi dokładnie tak jak chcieliśmy i nasze pieniądze zostały rozłożone na inne rzeczy,a tu się nagle okazało, że wózka nie kupią... Pewnie jakoś i tak byśmy dali radę, ale byłoby to dla nas jednak jakimś problemem, gdyby nie to że moi rodzice mieli identyczny pomysł (nie wiedząc o zamiarze teściów) żeby kupić wózeczek dla swojej pierwszej wnuczki.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:46
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:45   #4053
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak szybko wczoraj poszłam spać a dziś z samego rana USG ... i nie zdążyłam Wam przekazać wieści!!!!!!!!!!!!!!

Moje gratulacjeklas ki:Niech sie zdrowo chowa.

Witam sie z rana, zaraz wybieram się do gina a ale tylko po zwolnienie i chyba poprosze o cos na stan zapalny, bo po ostatnim badaniu mnie cos dopadło..zawsze dostawałam gynazol ale teraz tak sobie myłśe, ze jakby czop np. odpadł to lepiej takiej aplikacji dopochwowej nie stosowac, musze zapytac.
Noc przespana nawet nieźle..

Make_Up_istka ja bym stawiałana ten ostatni, różowy, bo jest najładniejszy, najbardziej dziewczeńcy i twoj tż pamietam obstawiał czarny ty czerwony..to ten różowy bedzie idealnym kompromisem

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:47   #4054
kma1982
Wtajemniczenie

no chyba , że obiecali...ale może teściowa nie ma złych intencji - obiecała pościel i dała pościel, może nie przywiązuje wagi do tego, że jest używana, grunt że jest i że spełniła obietnicę...ja tak sobie to tłumaczę, bo podobnie mam z moimi teściami, więc wolę sobie jakoś to wytłumaczyc i się nie stresowac....
Weraa rada dla Ciebie - olej to i nie bierz już na serio kolejnych obietnic teściowej
Stary 2011-01-20, 10:47   #4055
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
weraa mi się wydaję, że Ty troszkę nie tak do tego podchodzisz...rodzice twojego Tżta i twoi nie mają obowiązku kupowania niczego dla wnuka, takie jest moje zdanie...jak kupią, to fajnie, to jest miłe, ale jak nie, to trudno...jak chcą dac coś używanego, to jeśli chcesz-bierz, jak nie to odmów i tyle...Nie wymagaj od nich, żeby dawali kasę czy prezenty dla wnuka, bo może się nie poczuwają, a jak dadzą, to będzie miło...
U mnie teściowie też nic nam nie dali, nawet używanego, co mnie dziwi, bo teściowa lubi rozdawac używane rzeczy...Ja się cieszę, bo znam gust i możliwości teściowej, więc wolę sobie oszczędzic tego problemu...Moja teściowa za to bardzo lubi nam wciskac używane meble, sprzęty...ostatnio nam dywan wciskała, ale odmówiliśmy, wcześniej zepsute radio i jeszcze walnęła tekstem:' naprawicie sobie i będziecie miec', Tż ją wyśmiał i powiedział, że jeszcze stac nas na nowe A ona jaka obrażona, że skoro dają, to się bierze...nie wiem skąd taka maniera u niej...w Wigilię za to wzięłam jakiś tam miedzioryt po wujku, bo tak mi wciskała, a mi było głupio odmówic, teraz leży w piwnicy, ale Tż się nabija ze mnie, że jak przyjedzie jego mama, to na pewno za każdym razem będzie o niego pytac
Ale ja nie powiedzialam, ze wymagam od moich i jego rodzicow pomocy, wrecz przeciwnie, pisalam, ze odbieram to jako mily gest z ich strony a na pewno nie obowiazek. Problem jest taki, ze ona wciaz sie oferuje, co to nam nie kupi, a jak przychodzi co do czego, to nagle szuka po wszystkich,zeby to zalatwic, ale uzywane, za darmo... A ja nie chce zeby moje dziecko uzywalo pieluchy tetrowe po innym dziecku i po prostu nie wiem skad sie jej to bierze, bo traktuje mnie jakbym nie miala w domu co do gara wlozyc, skoro musze miec juz nawet uzywane pieluchy...naprawde byloby mi glupio komus cos takiego zaproponowac...a co dopiero jeszcze dac...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:48   #4056
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
no chyba , że obiecali...ale może teściowa nie ma złych intencji - obiecała pościel i dała pościel, może nie przywiązuje wagi do tego, że jest używana, grunt że jest i że spełniła obietnicę...ja tak sobie to tłumaczę, bo podobnie mam z moimi teściami, więc wolę sobie jakoś to wytłumaczyc i się nie stresowac....
Weraa rada dla Ciebie - olej to i nie bierz już na serio kolejnych obietnic teściowej
Ja dokładnie tak zrobiłam mam już gdzieś wszelkie obietnice i liczymy tylko na siebie. No i nauczyłam się odmawiać teściowej
Stary 2011-01-20, 10:52   #4057
kma1982
Wtajemniczenie

u mnie jest jeszcze jeden problem, teściowa na każdy prezent dla wnucząt kupuje coś używanego - maskotka z lumpka, klocki z jakiś tam wystawek...nawet nie wiadomo czy to prała/myła czy co a ona wchodzi do mieszkania, daje dziecku i co - zabrac to temu dziecku potem żeby umyc...a przecież takie małe to do buzi od razu wsadzi...

Kiedyś nawet byliśmy z córką Tżta w McDonaldzie, kupiliśmy zestaw z zabawką i ta zabawka została u teściów...Tydzień później pojechaliśmy z małą do brata Tżta, byli tam również teściowie i chrześniak Tż (syn brata Tżta) przyniósł do zabawy zabawkę, którą dostał od babci, a córka Tż w krzyk, że to jej zabawka, bo w McDonaldzie ją dostała Okazało się, że babcia sprezentowała wnukowi zabawkę, którą zostawiła u niej wnuczka...Nie chciało jej się iśc do sklepu po chocby czekoladę, to wzięła coś z domu niezła jest...
Stary 2011-01-20, 10:54   #4058
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Dot. spania na brzuszku

ja juz sama nie wiem wlasnie o kogo chodzilo

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:55   #4059
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Ale ja nie powiedzialam, ze wymagam od moich i jego rodzicow pomocy, wrecz przeciwnie, pisalam, ze odbieram to jako mily gest z ich strony a na pewno nie obowiazek. Problem jest taki, ze ona wciaz sie oferuje, co to nam nie kupi, a jak przychodzi co do czego, to nagle szuka po wszystkich,zeby to zalatwic, ale uzywane, za darmo... A ja nie chce zeby moje dziecko uzywalo pieluchy tetrowe po innym dziecku i po prostu nie wiem skad sie jej to bierze, bo traktuje mnie jakbym nie miala w domu co do gara wlozyc, skoro musze miec juz nawet uzywane pieluchy...naprawde byloby mi glupio komus cos takiego zaproponowac...a co dopiero jeszcze dac...
Weraa, to nie stresuj się tym, teściowa to pewnie taki typ człowieka (jak moja), co nie widzi w tym nic złego....musisz nauczyc się odmawiac jej w miarę delikatnie (choc może się obrażac)...ja też miałam z tym problem na początku, ale Tż dosyc ostro zawsze na jej propozycje reagował, więc ja musiałam nauczyc się reagowac łagodnie i wyprzedzac Tż, żeby nie robic konfliktów w rodzinie
Stary 2011-01-20, 10:57   #4060
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Kiedyś nawet byliśmy z córką Tżta w McDonaldzie, kupiliśmy zestaw z zabawką i ta zabawka została u teściów...Tydzień później pojechaliśmy z małą do brata Tżta, byli tam również teściowie i chrześniak Tż (syn brata Tżta) przyniósł do zabawy zabawkę, którą dostał od babci, a córka Tż w krzyk, że to jej zabawka, bo w McDonaldzie ją dostała Okazało się, że babcia sprezentowała wnukowi zabawkę, którą zostawiła u niej wnuczka...Nie chciało jej się iśc do sklepu po chocby czekoladę, to wzięła coś z domu niezła jest...
Masakra...
Stary 2011-01-20, 10:58   #4061
weraa11
Zadomowienie

A wlasnie mi sie przypomnialo, ze ja jej mowila, jak juz kupila te ciuszki wszystkie, ze juz wiecej uzywanego nic nie chce, bo tylko na takie ubranka sie nastawilam, a wozek, lozeczko, wanienka etc. to chcemy juz nowe miec dla dziecka...

Cytat:
Oczywiscie ze ona nie ma zlych intencji i naprawde bardzo doceniam, to ze sie angazuje w to wszystko, ze chce nam pomoc chociaz w taki sposob, ale troche mnie denerwuje wlasnie takie wpychanie na sile tych uzywanych rzeczy mimo, ze wspominalam, ze nie chce... Ogolnie to ja ja bardzo lubie, ale ona wlasnie taka troche malo myslaca jest, bo nawet sie nie domysli, ze ja jej sugeruje, ze tego nie chce....nawet jej maz juz zczail i czasem jej cos powie, ze nie ma mi tak wciskac, skoro powiedzialam juz cos w tym temacie...a ona wtedy 'a dlaczego nie chcesz?' 'macie juz?' 'nie? no to po co kupowac masz?' i idzie pakowac to co chciala mi dac i i tak wracam z tym do domu...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:59   #4062
Justine1988
Zadomowienie

hehe obiecanki cacanki.Skad ja to znam....moi tescie wózek obiecali...że jak bedzie wnuczka to tesciowa kupi jak wnuk to tesciu i mój tata..,taka wersja była jak było daleko do porodu..a teraz szukają kogoś do składki..moich dziadków w to mieszają co juz dużo nam pomogli...narzekają ze nie maja kaski...ahhh:mu r:po co to było obiecywac, dawno bysmy sobie sami kupili a teraz nic niewiem...a tu zaraz dzidzia sie urodzi ..mąz juz powiedział ze jutro sie ich zapyta co i jak albo pomagaja albo nie jak nie to ok...sami sobie kupimy..

Kma to nie chodzi o to , że ktos wymaga by ktos cos pomogł dołożyl sie, my jako rodzice, wyprawke kupilismy sami caalutką...od skarpetek po poscielke do łozeczka, no wszytsko..ale jak ktos deklaruje z własnej woli pomoc..to miłe...ja na poczatku mowilam ze nie ma potrzeby ze poradzimy sobie..ale moj maz mowi, peirwsza wnuczka nawet wypada by coś sprezentowali konkretnego..tym bardziej ze moja rodzina tyle nam pomaga a od jego nic nie dostalismy nawet żadnego prezentu slubnego ani pomocy w organizacji finansowej...ale tescie sie uparli, obiecali, podziekowałam i czekam i pewnie sie nie doczekam jak zawsze do tej pory...ale już mamy w razie czego kaske na ten wozek bo ja im to na slowo nie wierze mam powody ku temu.

Zmyakm pod prysznic i do lekarza..buźka..

Ps. śliczne brzuszki, wszystkie

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:01   #4063
kma1982
Wtajemniczenie

to powiedz, że już macie, że widzieliście w sklepie w niskiej cenie i to kupicie, że dostaniecie nowe od kogoś tam....
Teściowa-wciskacz - znam ten typ
Stary 2011-01-20, 11:05   #4064
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Ann84 Twój mąż po Twoim porodzie ma prawo wybrać 2 dni urlopu okolicznościowego. Ze szpitala nie dostanie 14 dni opieki nad Tobą, tylko lekarz ginekolog, który Cię prowadzi może takie L4 na niego wypisać. Nikt więcej.

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:08
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:08   #4065
s_a_j
Rozeznanie

Madelinem z całego serca gratulacje!!!

Mi udało się jeszcze zdrzemnąć po tej nocy, a teraz m ąż mi do kompa za ciężką noc przyniósł kawusie z sernikiem i obsypał mnie tysiącem buziaków

Cytat:

Byłam wczoraj na wizycie u gina, na KTG nie było ani jednego skurczu za to młody zaliczył chyba z milion ruchów , rozwarcie jest na 1cm i głowka napiera do wyjścia...
Wkurzył mnie wczoraj ten mój gin, zawsze go chwaliłam i polecałam innym, ale mam wrażenie, że się zmienił...za wizytę z usg płacę 120 zł, a wczoraj wziął tyle ale usg nie zrobił, tylko jakaś tam szybka gadka i zbadał szyjkę i koniec...zdziwiłam się no ale potulnie zapłaciłam, chciałam jeszcze potem w recepcji na cennik zerknąc, ale go zdjęli w ogóle ile płacicie za ktg u swojego gina?? Ja jak idę tylko na ktg to płacę 50 zł a jak z wizytą to wliczone jest w tą wizytę (chyba, kurcze nigdy nie pytałam czy mam coś osobno za ktg zapłacic ).
Poza tym już na ostatniej wizycie mówiłam mu, że puchnę i to dośc mocno, to śmiał się i mówił, że to normalne, a jak wczoraj usiadłam na fotelu i zerknął na moje łydki i stopy to taki przerażony zaczął wypytywac kiedy mi puchną, jak jest po nocy, jak dużo piję wody, itp.

kma ja za normalną wizytę z usg płacę 200 zł, teraz zawsze mam też na wizycie KTG i cena się nie zmieniła, KTG wliczone w cenę, wizyty mam co dwa tygodnie, ale KTG mam mieć robione co tydzień, więc jak mam raz robione u gina to na następne idę do szpitala, bo mi się nie opłaca jechać do soli specjalnie na KTG. A wczoraj się strasznie miło rozczarowałam, bo nie robił mi usg (2 tygodnie temu miałam robione) i wziąć tylko 100 zł, więc połowę ceny, szok. Ja oprócz tych jego wygórowanych cen to o swoim lekarzu nie mogę złego słowa powiedzieć, jest uroczy, opowiada mi historyjki, wypytuje zawsze o samopoczucie, do męża wychodzi zagadywać. A na ceny można narzekać, ale ja tego nie robię bo jak go sobie wybierałam to dokładnie wiedziałam, ile mnie wizyty u niego będą kosztowały.
Stary 2011-01-20, 11:11   #4066
make_up_istka
BAN stały

Taaaak, moja też nie robi nic na złość, żeby mnie zdenerwować, tylko po prostu ma taki charakter - stwierdza, że ona ma rację i ze powinniśmy tak czy tak zrobić. I nie widzi swoich błędów. I jest problem, bo niby chce dobrze, ale nie pozwala innym zrobić inaczej a jak jej mówimy że czegoś nie chcemy i o coś mamy pretensje (a mówimy naprawdę kulturalnie i spokojnie), to ona w płacz że wszystko robi źle... I weź coś na to poradź...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

S_a_j to może nasi lekarze lubią takie niespodzianki nam na koniec ciąży robić? Bo mój (bez dopłaty) w poniedziałek robił mi USG na dużo lepszym sprzęcie w gabinecie obok, na którym normalnie się robi 3D/4D - dużo więcej pokazał, więcej było widać, dokładnie pomierzył.
Stary 2011-01-20, 11:15   #4067
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Ann84 Twój mąż po Twoim porodzie ma prawo wybrać 2 dni urlopu okolicznościowego. Ze szpitala nie dostanie 14 dni opieki nad Tobą, tylko lekarz ginekolog, który Cię prowadzi może takie L4 na niego wypisać. Nikt więcej.
Dziekuje za info ) dobrze wiedziec wczesniej zeby glupka z siebie nie zrobic

Stary 2011-01-20, 11:17   #4068
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Taaaak, moja też nie robi nic na złość, żeby mnie zdenerwować, tylko p
S_a_j to może nasi lekarze lubią takie niespodzianki nam na koniec ciąży robić? Bo mój (bez dopłaty) w poniedziałek robił mi USG na dużo lepszym sprzęcie w gabinecie obok, na którym normalnie się robi 3D/4D - dużo więcej pokazał, więcej było widać, dokładnie pomierzył.

no mam nadzieję, trochę litości ha ha ha
Stary 2011-01-20, 11:17   #4069
cytrynka3002
Zadomowienie

Witam Was po przespanej nocy. Dopiero nadrobiłam Wasze wieczorne i poranne skrobanie.

U mnie okej, nic się nie zapowiada raczej, żeby Mały miał się pojawić na dniach...pełnia nie zadziałała.

Dziś mi się przyśniło, że Mały urodził się 2 lutego, także mam jeszcze czas.

Śniło mi się też, że na forum napisał TŻ Olbki, że jest na porodówce i rodzić zaczyna.

Cytat:
Wera ja bym po prostu powiedziała teściowej, że nie chcę używanej wanienki i że w takim razie po prostu sama ją kupisz. Nie wyobrażam sobie brać wanienki po cudzym dziecku Ja akurat ciuszki w 99% mam po kimś (albo z lumpka, albo po dzieciach znajomych), ale mi to nie przeszkadza (sama mam pół swojej szafy z lumpków, oczywiście poza bielizną, bo nie stać mnie ciągle na nowe rzeczy, ale kupuję tam niezniszczone i dobrych firm) i po prostu dokładnie je piorę, ale wiem że niektórzy nie wezmą nic po kimś i rozumiem.
Co do TŻa - szkoda słów... Zachowuje się totalnie nieodpowiedzialne. I to ma być przyszły ojciec??!!
Szczerze to ja dałabym sobie spokój z takim facetem.
Cytat:
Weraa nosz kurczaki!!!! wanienkę nową kupisz już za 20 zł. Ja bym nie zgodziła się na coś takiego. Niech sobie to darują. I co całe życie będą Ci dawać używane rzeczy i przedmioty? Przecież pisałaś, że TŻ całkiem nieźle zarabia. raz by sobie odmówił przyjemności i byłoby do stać.
co do Twojego punktu 5: pocieszę Cię, ja mam to samo. Jak już zacznie się starać ten mój od siedmiu boleści to za chwilę rwę włosy przez niego z głowy z nerwów.
Dziewczyny z ust mi wyjęłyście odpowiedź do Werki - jakbym swoje słowa czytała. Nic dodać, nic ująć.

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Ech i dobrnelam do konca... Ale pisze krotko bo dolka mega mam a nie chce sie nakrecac... Daje znac ze zyje, wybylam do lekarza, do brata, do tesciow i jak wpadlam to bylam mega glodna, pochlonelam kolacje i teraz mam zgage - lilijko blagam o loda!
A dolka mam po lekarzu, ogolnie wszystko pozamykane, nie zapowiada sie zeby kruszyna chcial wyjsc... o lozysku nic lekarz nie mowi wiec nie wiem... ad usg to to moje dziecko niby nadal ma 2700!!! Tak jak dwa tygodnie temu, ale niby jest zgodnie z terminem wiec nie mam sie co martwic... Ale ja chyba sie martwie, maz mnie juz zryczal, ze przesadzam bo chcialam isc gdzie indziej na usg. Ech juz sama nie wiem, z jednej strony te usg to nie sa miarodajne - mala nie chciala dac sie zmierzyc, wiec mogl ja zle zmierzyc, z drugiej na razie wage ma dobra, ale boje sie ze nie przybiera. Poza tym liczylam ze dostane skierowanie na badania a lekarz stwierdzil ze za wczesnie, dostane 2 lutego... Czyli nadal mam stresa ze jak zaczne rodzic to mnie w szpitalu zlinczuja ze nieprzygotowana jestem... Ech i nie wiem czy to te nerwy czy co ale jak wrocilam to mnie niezle brzuch na dole rozbolal...
Nie martw się Kochana - w usg tak do końca nie można przecież 100% wierzyć. A co do wizyty u innego lekarza to doskonale Ciebie rozumiem, ja chodzę na usg prywatnie, bo ginek ma lepszy sprzęt, bada dokładnie i zawsze po wizycie jestem zadowolona i spokojna. Więc nie dziwię się, że masz takie myśli.
A co do skierowania od lekarza - mój ginek też nie chciał mi dać, bo wyniki miałam z końca grudnia, ale stwierdziłam, że nie będę czekała, aż mnie na IP zrypią i sama je sobie "fundnęłam" i mam z głowy.

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Jesuis ja ruchy odczuwam i to bardzo bardzo mocno
To ja zalaczam moja pileczke z dzis
Śliczna piłeczka i jaka wymiarowa.

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Cały dzień spędziliśmy u rodziców jednych i drugich, oczywiście nie muszę wspominać, że nażarłam się jak prosiak, moje upragnione mamusiowe kotleciki mielone ptasie mleczko moi rodzice dla męża (bo jest fanem) specjalnie sernik upiekli, teściowa z kolei naszykowała nam roladki wieprzowe z serem, jakieś pieczenie tak więc do domu przywieźliśmy ze 3 reklamówki jedzenia, boszzzzzzz, gotować to chyba ze dwa tygodnie nie będę, żeby to pozjadać
Full wypas. Ale masz fajno, ja też chcę chociaż z jedną reklamówkę gotowego jedzenia.

Cytat:
l
No wiec macie fotke mojego brzuchola i moj wystajacy pepek widac niestety kiepska jakosc, bo robilam kamerka a w tym swietle to lipa wychodzi...
Werka brzuszek adekwatny do Twoich wymiarów - drobna kobieta z Ciebie, to i brzucholek niewielki. I Ty się tymi kilogramami martwisz...ja taki miałam pewnie jakoś w sierpniu.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
a w załączeniu olbrzymi brzuchol [z sob fot]
Hehe widzę, że podobnie rozmiarowo u nas brzuszki wyglądają. Chociaż jak ja swój z góry oglądam to nie wydaje się aż taki ogromny, jak na zdjęciach.

Cytat:
Gratulacje! Kolejna Mamusia już rozpakowana...niedługo pustki na forum się zrobią.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:28   #4070
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
wiecie co miałam takie głupie sny - okropne tak sie strasznie w nich bałam o jakiś potworach - takie horrory. No i obudziłam się na brzuchu . Ale mała się rusza od razu zaczęłam sie za brzuszek łapać żeby ją wyczuć uff.
bidulko.. małej napewno nic sie nie stało..

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
no a u mnie już takie ładne skurcze były... tyle, że to jeszcze nie ten ból... No i co z tego, usnęłam i wszystko sie wyciszyło...
oo.. i mnie dzis w nocy skurcze łapały..

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
coś ta pełnia sie nie spisała w tym miesiącu
Ja miałam CC równo 5 lat temu tym samym dzisiaj mój synek obchodzi urodzinki , więc pracowity dzień przede mną
wszystkiego najlepszego dla Synka

Cytat:
mi sie ten drugi podoba..

Cytat:

GRATULACJE!!!

a ja dziś w nocy miałam takie skurcze ze myślałam ze na porodówce skończe.. najpierw prysznic, pozniej magnez i juz myslałam ze bede jechac ale zaspalam, pozniej sie znów obudziłam i znow to samo, ale po magnesie i pol godziny przeszło..
do tego mała jak sie przekreciła to tak mi napiera na krocze i odbyt ze normalnie chodzic nie moge, jakby miała zaraz wyskoczyc..
jak wstaje to tak mnie w pochwie kłuje jakby mi jakies miecze wbijali jednoczesnie z tym uciskiem...
normalnie tragedia...
do tego nie wiem czy to "dalsza czesc" czopa, ale cały czas mi "cos" odchodzi..
ehh.. niech ten tydzien sie kończy i niech sie juz cos dzieje..

no i skończony 38TC

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:30
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:31   #4071
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ja już na temat teściów, rodziców, obiecywanek-cacanek nie chcę się wypowiadać, bo szlag mnie trafia jak o tym myślę

umiesz liczyć, licz na siebie - złota zasada!!!
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:36   #4072
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
umiesz liczyć, licz na siebie - złota zasada!!!
dokładnie... Szkoda tylko, że trzeba się było przekonać o tym na własnej skórze.

Kaskup moja wczoraj wieczorem tak się kręciła i uciskała mi że myślałam, ze zaraz wylezie...
Stary 2011-01-20, 11:39   #4073
winylowa_plyta
Raczkowanie

GG do winylowa_plyta

Cytat:

Mnie się ten różowy najbardziej podoba
winylowa_plyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:43   #4074
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winylowa_plyta Pokaż wiadomość
Mnie się ten różowy najbardziej podoba

Jak dla dziewczynki to faktycznie ten różowy jest przeuroczy. Ja pewnie bym ten kupiła.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:47   #4075
agape
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje

Wera śliczny ten Twój brzusio a wielkością się nie przejmuj jeśli lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń

Lady Stish Twój brzusio też ładny a jaki pokaźny i chyba już niziotko?

Ann84 jaki ładny i błyszczący

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:50   #4076
kaskup
Rozeznanie

wiecie co, jak wczoraj miałam te skurcze to jednocześnie z cycków to normalnie jakby z kranu sie lało..

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
dokładnie... Szkoda tylko, że trzeba się było przekonać o tym na własnej skórze.

Kaskup moja wczoraj wieczorem tak się kręciła i uciskała mi że myślałam, ze zaraz wylezie...
to chyba ta pełnia na nasze malutkie jakos tam chciała podzialac..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:50   #4077
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Jak dla dziewczynki to faktycznie ten różowy jest przeuroczy. Ja pewnie bym ten kupiła.
słodki ten różowy ale jak planujecie w niedługim czasie drugie dziecko to ja bym czarny wzięła

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-20, 11:58   #4078
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84
Talking Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Mruszczyk Pokaż wiadomość
Kochane przyszłe mamy - jeśli jesteście zainteresowane darmową sesją dla waszych nowonarodzonych dzieciaczków to piszcie na adres najka@najka.pl - uwaga - tylko dla mam z Warszawy

Darmowa ? Jakos nie nauczona jestem ,ze cokolwiek dostaje sie za darmo ) w takim sytuacjach wesze podstep :P Mozesz nam cos wiecej powiedziec na ten temat?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ann84 jaki ładny i błyszczący
a blyska blyska bo po kazdej kapieli nawilzam go oliwka aby nie miec rozstepow i na razie dziala )

Stary 2011-01-20, 12:02   #4079
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ann84 Pokaż wiadomość
Darmowa ? Jakos nie nauczona jestem ,ze cokolwiek dostaje sie za darmo ) w takim sytuacjach wesze podstep :P Mozesz nam cos wiecej powiedziec na ten temat?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

a blyska blyska bo po kazdej kapieli nawilzam go oliwka aby nie miec rozstepow i na razie dziala )
taak, ja też swój traktuje oliwką i narazie tfu tfu gładziutki bez rozstępów

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-20, 12:07   #4080
gabishing
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Na wstępie GRATULACJE MADELINEM czekamy na relację z porodu

Brzuchacze macie cudne, wszystkie i małe i duże

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
bo jadę do szpitala gdzie bedę rodzić na ktg, w tym szpitalu moja ginka nie pracuje ale zastanawiam sie własnie czy brac torbę czy oni mogą stwierdzić że mnie położą do szpitala. Jak to jest w szpitalu na ktg wiecie może?
na KTG w szpitalu jest jak w gabinecie torbę weź na wszelki wypadek własnie jakby mieli Cie zostawić, ja mam jutro KTG w szpitalu na dyżurze mojej prowadzącej i ona już od tego KTG kazała mi jeździć z torbą a od przyszłego tygodnia będę miała co 2 dni KTG masakra

Cytat:
i wtedy TŻa mama "och popatrz jak fajnie, to juz nic nie musisz kupowac", to mi bylo glupio powiedziec "nie chce tych rzeczy po kims..." ;/
i właśnie całkiem niepotrzebnie Ci głupio, w takiej sytuacji powiedz jej że chcesz kupić bo tą rzecz akurat chcesz mieć nową dla dziecka za po co masz brac i wyrzucić a może komu bardziej potrzebującemu się przyda i już

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Wiecie co..a ja mam juz dość tej ciązy, i ostatnio tylko narzekam i narzekam.,wiem..ale końcówka jest straszna...rozstepy mam już chyba wszedzie, depilacja sprawia mi starszna trudność ( dziś sie az popłakałam ) umyłam naczynia i kregoslup mnie tak bolał ze musiałam sie połozyc, czuję sie taka słaba, niezgrabna i ociężała...Powiedzcie, że tez tak macie... j chce juz moja córeczke...
JUST ja tak mam więc się nie martw i jeszcze codzień mnie gdzie indziej łupie...

Cytat:
w ogóle ile płacicie za ktg u swojego gina?? Ja jak idę tylko na ktg to płacę 50 zł a jak z wizytą to wliczone jest w tą wizytę (chyba, kurcze nigdy nie pytałam czy mam coś osobno za ktg zapłacic ).
ja nie płacę wogóle bo mam w szpitalu a poza tym ja mam wykupione ubezpieczenie zdrowotne prywatnie więc płace abonament miesięczny i w jego ramach mam wszystkie wizyty, badania laboratoryjne, USG, diagnostykę i wszystko inne "za darmo" akurat teraz korzystam tylko z gina ale jak potrzebowałam do internisty to też w ramach tego abonamentu i po porodzie idę też zdo dentysty bo w ciązy już niestety nie zdążę - mam nadzieję że mi zęby nie wypadną heheheheheh

LILIJKO śniłaś mi się dzis całą noc, brałam adres do ciebie bo chciałam ci paczkę wysłać z próbkami kosmetyków i butelki TT co ich mam całe masy i jakies kaftaniki, BTW to to prawda i ja się chętnie podzielę bo dostałąm sporo próbek z niemiec od koleżanki więc jak chcesz to daj adres na priv ale mnie umęczył ten sen...
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości