Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 08:44   #1951
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Synek bratowej(3 latka)całe popołudnie wymiotował,pojechała z nimd o szpitala,trochę się odwodnił,prawdopodobnie to wirus rotaZostawili ich na noc.
Za zdrówko Maluszka

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
no pewnie po co dziecko stresować i siebie przy okazji też
a według mnie to zawsze jest stres dla dziecka, bo w końcu ma się rozstać z najlepszym przyjacielem...i jak się nie spróbuje to nie będzie wiadomo czy dziecko gotowe...

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Z jednej strony fajnie, a z drugiej... też bym chyba wolała mieć wszystko na miejscu. To zawsze uzależnienie od samochodu. Suma sumarum myślę, że cena by mnie przekonała A tak na marginesie-mój małż też dojeżdża codziennie 35 km w jedną stronę i też nie narzeka-kwestia przyzwyczajenia. Tylko, że fajnie jak się pracuje wtedy np. do 15, o 16 jest juz w domku
Ja mam prawie 50 km
a bycie o 16 u mnie nierealne

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wlasnie jeszcze nic, ale moze to dobrze, bo odstawilismy smoczek i miala by pewnie wieksze problemy z zasypianiem.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A sista przed chwilą dzwoniła że wstawiła całą pralkę prania bo Natka zwraca i ma rozwolnienie
zdróweczka

Cytat:
Mi te z Woli nawet w gumkach się nie powyciągały a te z Gatty rozciągają się w kroczku i wylatują dziurkiza odp.
ja mam chyba 3 pary z gatty i nic sie nie powyciągały...nie wiem czy farta miałam czy Zu delikatniej chodzi

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
No wlasnie tylko w dzien są problemy bo nie chce drzemki. Nie wiem czy to z powodu braku smoka, czy dlatego ze długo śpimy, potrafimy ostatnio nawet do 9 razem spać.
Wtedy drzemka ok 15 jest i to tez na siłę, ale wieczorem to ok 22 chodzi spać, wczoraj o 23 dopiero padła, nie chce spać i już. Ani na rękach, ani na łóżku. W końcu jakos tam zasypia, ale ile to wieczorem teraz trwa
a ja myślę że warto by było troszke przestawić dzień...jak wstaniecie wcześniej to się wcześniej zmęczy i drzemkę sobie utnie...no i szybciej wieczorem zaśnie...a teraz późno wstaje, późno ma drzemkę i późno chodzi spać...i tak w kółko wszystko się nakręca...spróbuj wcześniej wstawać kilka dni i może ładnie się wszystko unormuje...i wieczory będziesz miała dla siebie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Karo czekam z niecierpliwością i dane do przelewu z kwotą mi podaj
a jest już przesyłeczka?

Cytat:
Od rana latanie. Wkręcili mnie w organizację Balu Leśnika i teraz się muszę urz(ż)erać

Wpłaciłam na wycieczkę, klamka zapadła

super mozemy jechać

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kubuś rysuje, ja piję kawę - uczymy się mieć czas tylko dla siebie

Wiecie co? Ludzie są okropni czasami - nie mam dużo głosowań pod zdjęciem Kuby w tym konkursie Rossmanna, więc łatwo to monitorować. Pojawia się nowy wpis, że poszedł głos - "oczywiście 5!" - po czym widzę, jak rośnie o jeden liczba głosów i spada ocena

takie konkursy sprawiedliwe nie są
Stary 2011-01-20, 08:45   #1952
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

mama własnie dzwoniła że Zuza jest cieplutka
pewnie po szczepieniu, ale nieiwem nigdy jej nic nie było
mam nadzieje że jej nic nie jest
Stary 2011-01-20, 09:04   #1953
angy
Zakorzenienie

Karo dzięki za stronkę, super
Bo nie mówiłam, ale przy stole jednak robię fototapetę/tapetę za szkłem

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

super mozemy jechać

Spoko
Możesz kompletować garderobę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Nie martw się na razie, może to być po szczepieniu, Zosi tez nigdy nic nie było, a po ostatnim razie miała podwyższoną T.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:05   #1954
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja sie za szybko pochwalilam ze Amelka bez pieluchy chodzi wczoraj sikala gdzie popadnie i kupe zrobila w swoje ladne majteczki a dzis to samo. siku tylko rano po nocy a potem nasikala i teraz kupa - nie wiem moze ona jeszcze nie jest gotowa... jak myslicie. czy dalej niech tak chodzi
nie daj się to tylko kryzys pewnie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
juz pisalam kiedys ze czekam az wyjda jej wszystkie 3 i potem zobacze czy nadal bedzie taka smoczkowa, jak wyczuje dobry moment ze mala nie bedzie za smoczkiem wolac w dzien to wtedy zabiore, bo kiedys potrzebowala tylko do spania a teraz i w dzien sie dopomina mysle ze przez zeby
Zu też była bardzo smoczkowa...jak wieczorem robiła się zmęczona to tylko smoczka szukała i pieluchy...w nocy budziła się na smoka, dałam to spała dalej...w dzień też do drzemki potrzebowała bo w życiu by nie zasnęła...jak nie spróbujesz to się nie dowiesz...a czy dziecko jest gotowe to jak się sprawdza w sumie? bo wydaje mi się że wszystkie bedą w pierwszych dniach wołać i płakać za przyjacielem...żadny mały użytkownik smoczka nie będzie szczęśliwy jak coś się z nim stanie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj będę chwaliła, dawno tego nie robiłam
super...zdolniacha Antoś

Cytat:
ja w dzien ogranicze do minimum czyli do zasypiania. no i chce zeby do lata byla odpieluchowana i odcycowana
A ile razy w dzień pije z piersi? dla mnie to jakaś abstrakcja

Cytat:
Amelka śpi, cieszę się że nie odrzuciła w końcu tych drzemek

Dawałyście maluchom pieczarki? można już?

Nie...i na pewno ni dostanie przed 3 r.ż.

Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość
Tak ku przestrodze odnośnie lekarzy, to mieliśmy taki duży incydent we wrześniu, mały bardzo płakał w nocy i pojechaliśmy do lekarza, powiedział że brzuszek, następnej nocy doszła gorączka, pediatra powiedziała że ząbki, następnej nocy gorączka dochodziła 39, poszliśmy do naszej lekarki, dopiero ona zleciła natychmiastowe badania krwi moczu i zastrzyki, następnego dnia wylądowaliśmy w szpitalu z fatalnymi wynikami i krwi i moczu, okazało się że to infekcja dróg moczowych i ostre zapalenie płuc, po paru dniach doszły ząbki, wycierpiałam z Gabrysiem 12 dni w szpitalu. Nikomu nie życze takich pomyłek i lekarzy. Fakt że żadnych objawów innych niż gorączka i płacz nie miał, no ale dopiero po 3 dniach miał badania, nawet osłuchowo był czysty
...ale jak była tylko gorączka i ból brzuszka to rzeczywiscie lekarce pewnie ciężko było diagnozę postawić...współczuję bardzo przeżyć wiem jak to jest bo My byłyśmy w szpitalu też z zap. płuc i dróg moczowych jak Zu nie miała jeszcze miesiąca skończonego

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które gotowały marchwianke, mam pytanie.Moja mama pow mi że marchwianka ma sens jak się ją długo gotuję.Ja myślałam że wystarczy do miękkości, ale za jej radą dł. gotowałam.Nic w necie nie znalazłam na ten temat
Zjadła sporo.Właściwie tylko to dziś jadła i mleko rano.
ja sama nigdy nie gotowałam...zawsze podawałam Hippa ORS

Cytat:
a dawalyscie maluszkom bigosik? bo mala wczoraj jadla 1 raz i bardzo smakowal jej
Zuza jadła bez grzybków

Cytat:
Ale w związku z tym wyszła nam inna godzina drzemki i mam do Was pytanie , o której godzinie i jak długo (choć na to nie mam wpływu) mają drzemkę Wasze dzieciaczki? O której zasypiają na noc i o której wstają rano?
ja mogę powiedzieć jak w weekend to wygląda przy mnie...więc wstajemy ok 7...później drzemka między 12.30 a 13.00...śpi średnio 2h...a zasypia na noc ok. 19-19.30
Stary 2011-01-20, 09:09   #1955
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Karo nie moge sie doczekac biedronkowej Zu

ja za godzine mykam na rzesy a potem do kwiaciarni -musze cos na dzien babci kupic od Werki, moze jakies kwiatki beda w donicy ladne albo cos innego- a dziadkom po czekoladkach kupuje

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:

Zu też była bardzo smoczkowa...jak wieczorem robiła się zmęczona to tylko smoczka szukała i pieluchy...w nocy budziła się na smoka, dałam to spała dalej...w dzień też do drzemki potrzebowała bo w życiu by nie zasnęła...jak nie spróbujesz to się nie dowiesz...a czy dziecko jest gotowe to jak się sprawdza w sumie? bo wydaje mi się że wszystkie bedą w pierwszych dniach wołać i płakać za przyjacielem...żadny mały użytkownik smoczka nie będzie szczęśliwy jak coś się z nim stanie

jednak poczekam narazie juz wczoraj myslalam ze zrobie probe ale w piatek wychodzimy do znajomych i moja mama bedzie musiala polozyc mala spac -nie chce jej utrudniac bo jak mala zaczelaby plakac to napewno by sie nie uspokoila i musialabym wrocic do domu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:22   #1956
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
To co się dzisiaj działo jest nie do opisania...
Nie będę opisywała szczegółów, jak pomagałam Antolkowi, ale w efekcie ma wszystko na wierzchu, mega spuchniete. Tak płakał przez te 30 min męczarni, że nie miał juz nawet siły przeć. Ubranka mogłam wyżymać, tak się spocił. Ja płakałam z nim
Dałam mu Lactulosum i przed chwilka sliwki suszone zmiksowałam. Mam nadzieję, ze to pomoże
przykro mi bardzo
Zuzce też się zdarzają takie zaparcia, ale jak nie zrobi jeden dzień i z rana na drugi dzień to wyciągam słoiczek(lub 2) z suszonymi śliwkami...pomaga inaczej byłoby duużo gorzej

Cytat:
a najwazniejszego nie napisałam, bylysmy na szczepieniu, ale jednak nie na pneumo ale infanrix kolejna dawka
Zuza jak tylko zobaczyła Pana Doktora to prawie w histerie wpadła, a przed szczepieniem bardziej płakała niz po...
Jolu, dostała recepte na ten Prevenar , mamy za 6 tyg
dobrze że już po

Cytat:
skierko, my mamy TAKI ale Tobie chyba nie o taki chodzi
bardzo mi sie podoba ten rowerek zastanawiałam sie nad nim ale w końcu kupiłam z dobranocnego ogrodu

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jestem zdolowana. Zmarla na swinska grype moja kolezanka z pracy, w listopadzie przeszla na emeryture. ech...
przykro mi bardzo

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Wczorajsze MjakM Cię zainspirowało?
Ja nigdy nie jadłam nawet .

oglądałam

Cytat:
Tymczasem słyszę,że dzieci koleżanek w wieku 3,4 lat śpią w południe 3-4 godziny.A ja bym chociaż półtorej chciała

Jak jeszcze tej nocy będzie mnie męczył kaszeljutro idę do lekarza.Taka jakaś jestem "wymięta" niby nic mnie nie boli,a tak jakoś
ja słyszałam ze im starsze dziecko tym ma dłuższe drzemki (jeśli jeszcze ma)

zdrówka
Stary 2011-01-20, 09:30   #1957
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
robiłam test ciążowy...
Cytat:
jedna kreska
ale wyskoczyłaś mogłaś już te dwie zobaczyć

Cytat:
małż już obmyślał jak meble przestawimy

to do roboty jak on taki chętny

Cytat:
Powiem Wam jedno nie dawajcie mąki ziemniaczanej do placków ziemniaczanej jak nie ma to idźta do sklepu i se kupta bo mordoklejki wychodzą

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Miłego dnia
a co z Tobą?

Cytat:
Nie ma to jak świadomość pewnych rzeczy. Ehh.

Druga nocka z rzędu super. Bez żadnej pobudki. Z zasypianiem też wczoraj było już dobrze. Mam nadzieję, że już tak zostanie

Byłam dzisiaj na chwilkę w przedszkolu, bo słuchy chodzą, że trzeba u nas dzieci zapisywać na dwa lata do przodu Oczywiście okazało się to nieprawdą. Poza tym nie mogę nawet złożyć podania, gdy będą je przyjmować (czyli marzec-kwiecień), bo Zosia nie będzie jeszcze wtedy spełniać wymogów (czyli min. 2,5 roczku). Muszę czekać do lutego i wtedy, jeżeli będzie odpieluchowana i sama jadła i będą miejsca to ją przyjmą. Zobaczymy jak to będzie. Dyrektorka to żona naszego leśniczego, myślę, że coś wymyślimy (nie ma to jak znajomości, sama nienawidzę kumoterstwa, ale czasem nie ma wyjścia).
uswiadomiłaś go?

o kurka...niezły szał a dużo macie przedszkoli w okolicy?
Ja tez nie lubię załatwiania przez znajomości...ale czasami naprawdę nie da się inaczej gorzej jak tych znajomości nie ma (i tak jest najczęściej)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 09:36   #1958
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno to po szczepieniu...nie martw się na zapas

Cytat:
Karo dzięki za stronkę, super
Bo nie mówiłam, ale przy stole jednak robię fototapetę/tapetę za szkłem

Spoko
Możesz kompletować garderobę
jak masz pytania jakieś to pytaj, zadzwonię do przyjaciółki
a jaki motyw?

już się nie mogę doczekać

Cytat:
Karo nie moge sie doczekac biedronkowej Zu

ja za godzine mykam na rzesy a potem do kwiaciarni -musze cos na dzien babci kupic od Werki, moze jakies kwiatki beda w donicy ladne albo cos innego- a dziadkom po czekoladkach kupuje

jednak poczekam narazie juz wczoraj myslalam ze zrobie probe ale w piatek wychodzimy do znajomych i moja mama bedzie musiala polozyc mala spac -nie chce jej utrudniac bo jak mala zaczelaby plakac to napewno by sie nie uspokoila i musialabym wrocic do domu
Mam nadzieję że da sobie założyć Wczoraj chciałam jej przymierzyć to krzyczała że nie chce ale skończona jeszcze nie była

Ja Dziadkowi dzisiaj kupiłam kubek do mleka..."od Twojej super Wnuczki" Babci jutro poszukam prezentu...

no pewnie...nie dziwię się, Babcia mogłaby się namęczyć i Werka też

Daj adres na priv
Stary 2011-01-20, 09:43   #1959
skierka1981
BAN stały

hej, ja dopiero z kawka, wstalysmy przed 10
zauwazylam ze ost Amelka jak pojdzie spac wieczoram to juz sie nie budzi tak czesto albo w ogole. to chya dobry znak i mozna byloby znow z lozeczkiem sprobowac skoro lepiej spi dzis od rana chodzi w majteczkach - choc juz wczoraj mialam chwile zwatpienia i po spacerze do wieczora chodzila w pieluszce... ale dzis zaczynamy od nowa

Karo ona je w dzien ze 2x jeszcze (a chce zeby jadla z 1x do zasypiania) wieczorem do spania i w nocy 2-3 bo spi obok. chce najpierw ograniczyc a potem powoli eliminowac w ogole...zobaczymy co z tego wyjdzie. w koncu czas zaczac myslec o rodzenstwie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:46   #1960
angy
Zakorzenienie

Cytat:

uswiadomiłaś go?

o kurka...niezły szał a dużo macie przedszkoli w okolicy?
Ja tez nie lubię załatwiania przez znajomości...ale czasami naprawdę nie da się inaczej gorzej jak tych znajomości nie ma (i tak jest najczęściej)
Oczywiście
(poza tym trochę się pośmialiśmy, bo jego żona miała cesarkę i powiedziałam, że to minus, bo po takim czasie jakby rodziła naturalnie to o seksie by nie myśleli)

No właśnie to jest u nas jedyne Jak się nie dostaniemy do tego to nic nam nie pozostaje, nawet prywatne, bo to nawet nie chodzi o kasę, tylko ja bym chciała żeby Zosia między dziećmi przebywała Wydaje mi się, że jest do tego stworzona, w ogóle nie boi się obcych, bardzo lgnie do ludzi, a do dzieci zwłaszcza. Tym bardziej, że rodzeństwa nie planujemy.

Cytat:

jak masz pytania jakieś to pytaj, zadzwonię do przyjaciółki
a jaki motyw?

już się nie mogę doczekać

Super, dzięki, ale to potem. Motyw wybiorę jak już będę miała meble i resztę, w tym stół.
Ale bardzo podoba mi się TEN

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2011-01-20 o 09:50
Stary 2011-01-20, 09:55   #1961
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Nie martw się na razie, może to być po szczepieniu, Zosi tez nigdy nic nie było, a po ostatnim razie miała podwyższoną T.

ile miała? i długo się utrzymywała?
Cytat:
A ile razy w dzień pije z piersi? dla mnie to jakaś abstrakcja
dla mnie też
Cytat:
na pewno to po szczepieniu...nie martw się na zapas

Ja Dziadkowi dzisiaj kupiłam kubek do mleka..."od Twojej super Wnuczki" Babci jutro poszukam prezentu...
ale ja sie martwię, bo tyle się naczytałam, nasłuchałam
sraczke zaraz bede miec...

a ja kazałam malżowi wywołac zdjecia to będa dla babć i napewno się ucieszą bo od prawie 1,5 roku czekają, tyle mi schodzi
Stary 2011-01-20, 10:04   #1962
angy
Zakorzenienie

Cytat:

ile miała? i długo się utrzymywała?

dla mnie też

Miała powyżej 37 na pewno, chyba 37,6, do wieczora i była marudna. Wcześniej nie było nawet śladu w zachowaniu, że miała szczepienie.

A czym się tak martwisz?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-01-20, 10:04   #1963
katarzynka00
Zakorzenienie

hej
mąż na spacerze a ja sprzątam
nie cytuje bo się spiesze
Wojtusiu tu masz o rowerkach, jest też wyjaśnione jaka jest różnica między biegowym a z pedałami i że taki pedałowy nie ma nic wspólnego z biegowym po odkręceniu pedałów.(Link od Morskiej)
http://blog.aktywnysmyk.pl/2009/07/r...nymi-pedalami/
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:09   #1964
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
zauwazylam ze ost Amelka jak pojdzie spac wieczoram to juz sie nie budzi tak czesto albo w ogole. to chya dobry znak i mozna byloby znow z lozeczkiem sprobowac skoro lepiej spi dzis od rana chodzi w majteczkach - choc juz wczoraj mialam chwile zwatpienia i po spacerze do wieczora chodzila w pieluszce... ale dzis zaczynamy od nowa

Karo ona je w dzien ze 2x jeszcze (a chce zeby jadla z 1x do zasypiania) wieczorem do spania i w nocy 2-3 bo spi obok. chce najpierw ograniczyc a potem powoli eliminowac w ogole...zobaczymy co z tego wyjdzie. w koncu czas zaczac myslec o rodzenstwie
Kurcze Skierko, ja mam zupełnie inne podejście co do spania i jedzenia...więc nawet nie wiem co Ci napisać (żeby też nie urazić)...ja na Twoim miejscu już dawno dałabym Małą do łóżeczka...przecież tu niepotrzebne jest żadne przygotowanie...zresztą sama piszesz że w łóżeczko lepiej śpi więc dla mnie to wystarczający argument...nie rozumiem do końca na co czekasz

że się nie poddałaś

dla mnie ta sprawa to zupełna abstrakcja, bo po pierwsze nie wyobrażam sobie jak takie duże dziecko jak Nasze może wisieć na cycu...po drugie uważam że 1,5 rocznemu dziecku powinno starczyć inne jedzenie niż cyc...a Amelka nie najada się "dorosłym" jedzeniem ze jeszcze chce cyca? czy to z przyzwyczajenia po prostu? Nocne jedzenie również jest dla mnie niezrozumiałe (może to złe określenie)...dzieci w wieku Naszych dają radę się najeść wieczorem na całą noc...a tutaj jedak budzi się 3 razy Może powinnaś wieczorem na kolację dać jej coś "konkretniejszego"...kasz kę na przykład...może mleko po prostu nie jest już dla niej tak sycące

Cytat:
Oczywiście
(poza tym trochę się pośmialiśmy, bo jego żona miała cesarkę i powiedziałam, że to minus, bo po takim czasie jakby rodziła naturalnie to o seksie by nie myśleli)

No właśnie to jest u nas jedyne Jak się nie dostaniemy do tego to nic nam nie pozostaje, nawet prywatne, bo to nawet nie chodzi o kasę, tylko ja bym chciała żeby Zosia między dziećmi przebywała Wydaje mi się, że jest do tego stworzona, w ogóle nie boi się obcych, bardzo lgnie do ludzi, a do dzieci zwłaszcza. Tym bardziej, że rodzeństwa nie planujemy.

Super, dzięki, ale to potem. Motyw wybiorę jak już będę miała meble i resztę, w tym stół.
Ale bardzo podoba mi się TEN
Zobaczymy jak uświadamiałaś po tym kiedy trzeci Dzieć się pojawi

O kurka to rzeczywiście kiepsko U mnie na szczęście przedszkoli jest więcej niż żłobków...na moim osiedlu są dwa przedszkola (mam nadzieję że wtedy już będziemy u siebie) i jedno mam "pod oknami"
A w prywatnym nie ma dzieci

Spoko...daj znać jakbyś miała pytania a motyw super...bardzo będzie pasował do kuchni

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:

a ja kazałam malżowi wywołac zdjecia to będa dla babć i napewno się ucieszą bo od prawie 1,5 roku czekają, tyle mi schodzi
ale podwyższona temp może wystąpić niech Mama da Nurofen
a zachowuje się normalnie?

no i dobry pomysł

................
Nadrobiłam...7 stron
a wczoraj to nawet nie wpadłam, bo najpierw "szyłam" bez szycia a później jeszcze za rozlewnie się wzięłam...no i tak mnie noc zastała...ale jutro wolne mam bardzo ważną sprawę do załatwienia...trzymajcie kciuki...mocno
Stary 2011-01-20, 10:19   #1965
skierka1981
BAN stały

Karo co do cyca to ona je nie dlatego ze jej nie starcza naszego jedzenia. piers to nie tylko jedzenie. to poczucie bezpieczenstwa, cieplo... ona glownie po to ssie. wiem ze tu trzeba mojej konsekwencji i w piersi i w lozeczku. a spac spala kilka razy sama i czesto sie budzila wiec wzielam ja spowrotem do siebie. teraz zrobie podejscie znow do lozeczka. wiadomo ze do dobrego czlowiek szybko sie przyzwyczaja (chodzi mi o Amelkowe przyzwycajenie do spania ze mna i do piersi) tak samo w nocy. wiem ze powinna przespac cala bez ssania, ale spi ze mna i je, bo sie przebudzi, szuka znajdzie i jest. wiem ze to moje "błędy" - chociaz piersia chcialam karmic dlugo i nie uwazam tego za błąd. ze spaniem gorzej bo z drugim dzieckiem juz bym nie poszla na takie wygodnictwo.
wiem ze wiele z was ma juz za soba przyzwyczajanie do lozeczka, odcycowanie. ja mam jeszcze przed soba. ale ja musze odzwyczajac od cyca a wy od smoka... i tu stres dla dziecka i tu...
potrzeba tez mojej konsekwencji i w jednym i w drugim. a z tym czasami ciezko...

takie moje podejscie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:21   #1966
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Macie jeden spacer? O której?
Tak, teraz będziemy chodzić o 14-ej, wcześniej chodziliśmy o 11-ej. Zapuściłam się ze spacerami przez to zmęczenie , dawniej jeszcze ok. 17-ej chodziliśmy.

Cytat:
Drzemka jest u nas ok. 12, zależy o której wstanie, 1,5-2,5 h.
Spać idzie ok. 20, o 6 rano jest kakao i śpi jeszcze do 7/8.
Ale zdarza się (np. wczoraj), że wystarczy jej 15-minutowa drzemka w wózku i nie śpi do wieczora.
(...)
To tak jak ja.
Z tym, że w tym roku nawet małż nie nalegał żebyśmy przyjęli, bo wcześniej załapaliśmy się nieplanowanie na kolędę u mamy. I tak mi ciśnienie podniósł, że stwierdziliśmy, że nie ma mowy, żeby do nas przyszedł
(...)
Dzień dobry
Druga nocka z rzędu super. Bez żadnej pobudki. Z zasypianiem też wczoraj było już dobrze. Mam nadzieję, że już tak zostanie

angy, Ty przed wszystkimi udajesz, że jesteś wierząca? Przed księdzem też?

Zazdroszczę , ale się należą, jak psu zupa

Cytat:

takie konkursy sprawiedliwe nie są

Szkoda gadać

Cytat:
, oby to było po szczepieniu

Cytat:
ja mogę powiedzieć jak w weekend to wygląda przy mnie...więc wstajemy ok 7...później drzemka między 12.30 a 13.00...śpi średnio 2h...a zasypia na noc ok. 19-19.30

Czemu mój Kubuś tak mało teraz śpi?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:34   #1967
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze Skierko, ja mam zupełnie inne podejście co do spania i jedzenia...więc nawet nie wiem co Ci napisać (żeby też nie urazić)...ja na Twoim miejscu już dawno dałabym Małą do łóżeczka...przecież tu niepotrzebne jest żadne przygotowanie...zresztą sama piszesz że w łóżeczko lepiej śpi więc dla mnie to wystarczający argument...nie rozumiem do końca na co czekasz

że się nie poddałaś

dla mnie ta sprawa to zupełna abstrakcja, bo po pierwsze nie wyobrażam sobie jak takie duże dziecko jak Nasze może wisieć na cycu...po drugie uważam że 1,5 rocznemu dziecku powinno starczyć inne jedzenie niż cyc...a Amelka nie najada się "dorosłym" jedzeniem ze jeszcze chce cyca? czy to z przyzwyczajenia po prostu? Nocne jedzenie również jest dla mnie niezrozumiałe (może to złe określenie)...dzieci w wieku Naszych dają radę się najeść wieczorem na całą noc...a tutaj jedak budzi się 3 razy Może powinnaś wieczorem na kolację dać jej coś "konkretniejszego"...kasz kę na przykład...może mleko po prostu nie jest już dla niej tak sycące

Zobaczymy jak uświadamiałaś po tym kiedy trzeci Dzieć się pojawi

O kurka to rzeczywiście kiepsko U mnie na szczęście przedszkoli jest więcej niż żłobków...na moim osiedlu są dwa przedszkola (mam nadzieję że wtedy już będziemy u siebie) i jedno mam "pod oknami"
A w prywatnym nie ma dzieci

Spoko...daj znać jakbyś miała pytania a motyw super...bardzo będzie pasował do kuchni

................
Nadrobiłam...7 stron
a wczoraj to nawet nie wpadłam, bo najpierw "szyłam" bez szycia a później jeszcze za rozlewnie się wzięłam...no i tak mnie noc zastała...ale jutro wolne mam bardzo ważną sprawę do załatwienia...trzymajcie kciuki...mocno

Skierko mam identyczne zdanie jak Karo

No kiepsko. A prywatnego u nas w ogóle nie ma

Fajnie, że się tak przypadkiem zgadałyśmy z tymi fototapetami. Pewnie jakieś pytania będą, a jak to koleżanka to zawsze sprawniej

Fiu fiu, jaka tajemnicza, pewnie, że trzymam

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:50
Stary 2011-01-20, 10:38   #1968
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Poka

Cytat:
ale jutro wolne mam bardzo ważną sprawę do załatwienia...trzymajcie kciuki...mocno

Co do cyca, Kuba miał jeść tylko do końca stycznia, wygląda na to, że przedłuży się to o miesiąc. Co do abstrakcyjności - zazwyczaj jest to abstrakcyjne dla mam, które nie karmiły wcale albo karmiły krótko.
Przecież skierka czyta forum i nie tylko, wie co robić, jak naprawdę będzie chciała zmian, to się za nie weźmie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Nie, nie przed wszystkimi
Jak ksiądz przychodzi, to po prostu nie wyskakuję, że jest tu tylko dlatego, że mąż wierzy. No i rzeczywiście-udaję, że się modlę-jeśli tak to faktycznie udaję.
Inni, moi bliscy wiedzą. Generalnie nie wyskakuję z tym, nie "chwalę się", żeby kogoś nie urazić, bo z reguły to jest tak, że jak się powie, że nie, to zaraz jest "a dlaczego?". Nie zawsze mam ochotę dyskutować na ten temat, poza tym mam tak skrajne poglądy na temat kleru zwłaszcza, że nie zawsze "opłaca się" wyskakiwać z tym tematem i psuć atmosferę - jeżeli znam kogoś z kim rozmawiam i wiem np. że on ma przekręcone w drugą stronę
No to jest dla mnie dopiero abstrakcja , nie stanowi to dla Ciebie problemu? Taka hipokryzja?

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-20, 10:46   #1969
angy
Zakorzenienie

...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:56
Stary 2011-01-20, 10:48   #1970
Miramej
Zakorzenienie

Wiem, że to może ciążyć, mój Małż miał takie wahania, ale był dużo młodszy, miał 21 lat. Odkąd żyje "po swojemu" jest Mu łatwiej, widzę to. I przyjaźni się z mężczyzną, który jest głęboko wierzący, ale nie fanatycznie

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:52
Stary 2011-01-20, 10:55   #1971
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to może ciążyć, mój Małż miał takie wahania, ale był dużo młodszy, miał 21 lat. Odkąd żyje "po swojemu" jest Mu łatwiej, widzę to. I przyjaźni się z mężczyzną, który jest głęboko wierzący, ale nie fanatycznie
Ja też

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:56
Stary 2011-01-20, 10:58   #1972
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
No, ale to Twój Mąż

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-20, 11:01   #1973
angy
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale to Twój Mąż
Nieee... Mój mąż jest wierzący, ale nie powiedziałabym, że głęboko.
Mamy w grupie przyjaciela, który jest katechetą, jest baaardzo wierzący i... jest super

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-01-20, 11:05   #1974
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee... Mój mąż jest wierzący, ale nie powiedziałabym, że głęboko.
Mamy w grupie przyjaciela, który jest katechetą, jest baaardzo wierzący i... jest super
A, to źle zrozumiałam

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-20, 11:33   #1975
UnholyOne
Ola-Unhola

U nas ok, Antoś z rana zrobił normalna koopke bez problemów.
Dzisiaj tez dostanie sliweczki, Lactulose tez mam zamiar dawac przez jakis czas.
Wstalismy i 9,30, wiec chyba drzemki nie bedzie.

Miłego.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

No i klamka zapadła, maila o powrocie do pracy od 1 marca wysłałam....

Stary 2011-01-20, 11:35   #1976
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karo co do cyca to ona je nie dlatego ze jej nie starcza naszego jedzenia. piers to nie tylko jedzenie. to poczucie bezpieczenstwa, cieplo... ona glownie po to ssie. wiem ze tu trzeba mojej konsekwencji i w piersi i w lozeczku. a spac spala kilka razy sama i czesto sie budzila wiec wzielam ja spowrotem do siebie. teraz zrobie podejscie znow do lozeczka. wiadomo ze do dobrego czlowiek szybko sie przyzwyczaja (chodzi mi o Amelkowe przyzwycajenie do spania ze mna i do piersi) tak samo w nocy. wiem ze powinna przespac cala bez ssania, ale spi ze mna i je, bo sie przebudzi, szuka znajdzie i jest. wiem ze to moje "błędy" - chociaz piersia chcialam karmic dlugo i nie uwazam tego za błąd. ze spaniem gorzej bo z drugim dzieckiem juz bym nie poszla na takie wygodnictwo.
wiem ze wiele z was ma juz za soba przyzwyczajanie do lozeczka, odcycowanie. ja mam jeszcze przed soba. ale ja musze odzwyczajac od cyca a wy od smoka... i tu stres dla dziecka i tu...
potrzeba tez mojej konsekwencji i w jednym i w drugim. a z tym czasami ciezko...

takie moje podejscie
hmmm niestety dla Amelki spanie w łózeczku nie jest naturalne, więc pewnie też nie bedzie łatwo...ale Nasze dzieci też się budzą w nocy mimo tego że śpią w łóżeczkach...dlatego napisałam że nie rozumiem na co czekasz z tym łózeczkiem...mam wrażenie że po prostu Ty chcesz z nią spać

Myślę że to nie tylko Amelkowe przyzwyczajenie ale też Twoje

Przede wszystkim ja nigdy nie powiedziałam ze karmienie piersią jest błędem...ale uważam że warto 1,5 roczne dziecko chociażby nauczyć nie-jedzenia w nocy...to już na tyle duże dziecko że może spokojnie przespać noc...Pewnie Mała traktuje cyca jako zastępstwo smoczka
Nigdy też nie negowałam że pierś to poczucie bliskości i bezpieczeństwa...ale czy dziecko w inny sposób nie odczuwa tego? Czy w takim razie moje dziecko czuje się opuszczone, samotne i zagrożone przez to że nie karmię jej piersią

Myślę że przede wszystkim sama powinnaś chcieć coś zmienić, wtedy dopiero możesz za to się zabrać

Cytat:
może tyle mu wystarczy

Cytat:
No kiepsko. A prywatnego u nas w ogóle nie ma

Fajnie, że się tak przypadkiem zgadałyśmy z tymi fototapetami. Pewnie jakieś pytania będą, a jak to koleżanka to zawsze sprawniej

Fiu fiu, jaka tajemnicza, pewnie, że trzymam
to do

rozmawiam z nią codziennie więc mogę zapytać w każdym momencie

nie chce zapeszać... jutro powiem

Cytat:
Poka

Co do cyca, Kuba miał jeść tylko do końca stycznia, wygląda na to, że przedłuży się to o miesiąc. Co do abstrakcyjności - zazwyczaj jest to abstrakcyjne dla mam, które nie karmiły wcale albo karmiły krótko.
Przecież skierka czyta forum i nie tylko, wie co robić, jak naprawdę będzie chciała zmian, to się za nie weźmie
nie mam aparata tutaj...w domu zrobię zdjęcie

a wiedziałam że napiszesz
powiem tylko że z pogrubionym się w pełni zgadzam

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

A jeszcze chciałam się pochwalić Wczoraj Zu zrobiła mi niespodziankę i zasnęła sama w łóżeczku po 15 minutach
Stary 2011-01-20, 11:47   #1977
UnholyOne
Ola-Unhola

Niestety nie zawsze wystarczy nasza konsekwencja (czy w cycu, czy w innych czynnościach).
Wiele potrafi "namieszać" dziecko, zmienić nasze plany zupełnie.
I tak jak napisała Miramej, przede wszystkim trudno zrozumieć to Mamom które albo nie karmiły, albo krótko. Bo jednak inaczej jest odzwyczaić od czegos niemowlę, a inaczej kumającego już półtoraroczniaka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 11:55   #1978
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Niestety nie zawsze wystarczy nasza konsekwencja (czy w cycu, czy w innych czynnościach).
Wiele potrafi "namieszać" dziecko, zmienić nasze plany zupełnie.
I tak jak napisała Miramej, przede wszystkim trudno zrozumieć to Mamom które albo nie karmiły, albo krótko. Bo jednak inaczej jest odzwyczaić od czegos niemowlę, a inaczej kumającego już półtoraroczniaka
ale tak jest z wszystkim. że im starsze dziecko tym rozumniejsze i jest ciężej...nawet krótko-karmiące matki o tym wiedzą
Stary 2011-01-20, 11:56   #1979
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

ale tak jest z wszystkim. że im starsze dziecko tym rozumniejsze i jest ciężej...nawet krótko-karmiące matki o tym wiedzą

No wiadomo, ze wszystkim, ale jednak cycus to cycus. Należy do Mamy, ciagle się go widzi itp
Stary 2011-01-20, 12:02   #1980
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj na chwilkę w przedszkolu, bo słuchy chodzą, że trzeba u nas dzieci zapisywać na dwa lata do przodu Oczywiście okazało się to nieprawdą. Poza tym nie mogę nawet złożyć podania, gdy będą je przyjmować (czyli marzec-kwiecień), bo Zosia nie będzie jeszcze wtedy spełniać wymogów (czyli min. 2,5 roczku). Muszę czekać do lutego i wtedy, jeżeli będzie odpieluchowana i sama jadła i będą miejsca to ją przyjmą. Zobaczymy jak to będzie. Dyrektorka to żona naszego leśniczego, myślę, że coś wymyślimy (nie ma to jak znajomości, sama nienawidzę kumoterstwa, ale czasem nie ma wyjścia).

My też pewnie będziemy załatwiali bo inaczej się nie da

Cytat:
a ja myślę że warto by było troszke przestawić dzień...jak wstaniecie wcześniej to się wcześniej zmęczy i drzemkę sobie utnie...no i szybciej wieczorem zaśnie...a teraz późno wstaje, późno ma drzemkę i późno chodzi spać...i tak w kółko wszystko się nakręca...spróbuj wcześniej wstawać kilka dni i może ładnie się wszystko unormuje...i wieczory będziesz miała dla siebie
Też tak myślę
Sama tak zrobiłam i jest teraz ok.

Cytat:
Oby nic z tego nie wyszło więcej

Cytat:
Skierko jeśli teraz uczysz Amelkę robić na nocnik to daruj sobie chwilowo naukę zasypiania w łóżeczku. Nie wszystko na raz. Lepiej po kolei wprowadzać zmiany

Cytat:
Tak, teraz będziemy chodzić o 14-ej, wcześniej chodziliśmy o 11-ej. Zapuściłam się ze spacerami przez to zmęczenie , dawniej jeszcze ok. 17-ej chodziliśmy.
...
Jak mi się nie chce iść na spacer to Małża wysyłam a sama wykręcam się czymś

Wydaje mi się, że normalnie. Zuzia śpi ok 11-12h, prawie tyle samo co Kubuś.

Cytat:

Cytat:
nie chce zapeszać... jutro powiem
...
A jeszcze chciałam się pochwalić Wczoraj Zu zrobiła mi niespodziankę i zasnęła sama w łóżeczku po 15 minutach
Trzymam

I brawa dla Zu
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości