W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 08:50   #4261
ligotka
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

O matko, ale zescie mi przy sniadaniu dawke smiechu zapodaly
lilijko opis cudny!
makeupistko TZ tez zabawny :P:P:P moj tatus jest wodnik, i dziadek a dwa rozne charaktery, lepiej nie sie w dziadka w da a i jeszcze tesciowa mojej mamy - ale ona to brak slow, nawet babcia jej nie nazwe - swoja droga dumam czy do niej dzwonic, znow sie naslucham ze powinnam ja wspierac finansowo i przyjechac do Szczecina sie nia i dziadkiem opiekowac, taaa zeby ona forse mogla wujkowi alkoholikowi wysylac wrrr, no i mama wczoraj mnie przestrzegala ze 2 lutego mam trzymac nozki zacisniete zeby jej frajdy nie sprawic ze mala z tego samego dnia...
Monika niezle z ta meduza

A ja to jak sie kladlam to bylam pewna ze na wlasne zadanie chyba sobie urodze, bo wzielam goraca kapiel - ech przegielam, weepelingowalam sie, brzuch, cycki, wszystko pobudzilam ;P a jak wyszlam to sobie kazalam zapodac soczku malinowego, i mowie mezowi ze jak jeszcze sie pokochamy to jak nic Paulinka zrobi prezent na dzien babci Ale noc spokojna...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:04   #4262
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Hahaha....-meduzyale dobry tekst

olbka-dawaj,dawaj...odblokuj kolejkę

A może make_up_istka w nocy pojechała?

lilijko-tytuł mi się podoba

ligotko-"że na własne żądanie chyba sobie urodze"- nie ma tak dobrze kochana jak by tak można to wszystkie styczniówki już by się posypały
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:15   #4263
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam się piątkowo, w dwupaku, niewyspana bo późno się położyłam, a wcześnie wstałam ale za to umyta i siedząca właśnie przy śniadanku.

Próbowałam mężowi opowiedzieć o tej meduzie, ale ze śmiechu nie mogłam przekazać tego co "najważniejsze" czyli całej tej puenty

anula
nie tylko styczniówki, ale i lutówki też pewnie, a olbka nie blokuje kolejki tylko vilya z make_up_istką i kimś jeszcze

ligotko
ja zrobiłam sobie dzisiaj taką gorącą kąpiel i żałuję, bo coś po niej nie czuję się tak jak trzeba, nie obudziła mnie, jakoś mnie mdli dziwnie i tak mi słabo
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:17   #4264
ligotka
Rozeznanie

lilijko dokladnie wczoraj tak sie czulam po, taka rozgrzana, ciezko bylo mi zasnac bo strasznie mnie mdlilo bleeee juz tego nie powtorze, a moje dziecie nie chcialo zamoczyc dupki w wodzie to mi zrobilo stozek z brzucha hehe

anula wiem wiem tak latwo to nie ma
Stary 2011-01-21, 09:23   #4265
Milacik
Raczkowanie

wiwat meduzy

ale sie obsmialam!!!!!!! _MONIKA_G4 - dziekuje!

ja wypatruje swojej meduzy od soboty, kiedy to przez 1,5 godziny mialam skurcze co ok. 10 minut (nazywaja to podobno porodem rzekomym)

ale dopiero ze 2 dni temu brzuch mi zaczal "zjezdzac"

dziewczyny, ja tez chcialam Wodnika
Wodnik sie nam dokladnie wpasowuje w "dziurke" pomiedzy znakami zodiaku, ktore juz sa w rodzinie
a troche chcialam, zeby dzidzia uniknela porownan i identyfikacji z niektorymi moimi cholerycznymi najblizszymi (ktorych bardzo kocham, lecz czasem nie wytrzymuje )

karinaaa, taaak, ja tez uwielbiam morze
na pewno macie u siebie bardzo malownicze widoki

ja ciesze sie, ze z mala bedziemy mieli tylko 3 minuty spacerku do morza (z okna kawalek widac ) i wzdluz linii brzegowej mozna isc kilometrami
moze kiedys sie Wam uda nas odwiedzic? zapraszamy!
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:25   #4266
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

[QUOTE=lilijka3;24516980

[B]anula[/B] , a olbka nie blokuje kolejki tylko vilya z make_up_istką i kimś jeszcze

lilijko-ja wiem że to vilya i make_up_istka blokują ,ale może olbka przełamie tą złą passę(chociaż Ją coś rusza,a tak cisza)
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:26   #4267
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
lilijko dokladnie wczoraj tak sie czulam po, taka rozgrzana, ciezko bylo mi zasnac bo strasznie mnie mdlilo bleeee juz tego nie powtorze, a moje dziecie nie chcialo zamoczyc dupki w wodzie to mi zrobilo stozek z brzucha hehe
ja nie jestem zwolennikiem aż tak ciepłych kąpieli, ale jakoś mi było chłodno, z resztą mam 15-16 st w domu więc chciałam się ciut zagrzać i przedobrzyłam........ moje też nie chciało i pod ręką czułam główkę z dupką
Stary 2011-01-21, 09:37   #4268
s_a_j
Rozeznanie

Cześć !

Dziś w miarę dobra noc, teraz wcinam śniadanie.
Widzę, że humorki na forum dopisują, super Ciekawe czy dziś się coś wydarzy, w sensie rozpakowywania . Na mnie nie liczcie, bo ja namiętnie z mężem harcuje, pozwalamy sobie na coraz więcej a tu nawet skurczyka nie ma ha ha ha Tak więc podejrzewam, że zostanę tu do marca pewnie. Ale resztę to trzeba zagonić i koniec!

Miłego dnia dziewczynki
Stary 2011-01-21, 09:55   #4269
cytrynka3002
Zadomowienie

Hejka i ja witam się w dwupaku! Nocka przespana jak ta lala, teraz jem sobie grahamkę z serem i popijam kefirem.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Babki przyszło mi coś do głowy:"Seksiki za nami, wyprawki już mamy, a my na dzieci ciągle czekamy"
Lilijko tytuł boski! Bardzo mi się podoba - nic, tylko wytrwać do tego wątku pozostaje.

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Śpijcie póki możecie. Do łóżek!

Zdjęcie Ali na zachętę.

Pozdrawiamy ciepło.
Też mi tak wszyscy powtarzają, ale co ja poradzę, że czasami w nocy nie mogę zasnąć w ogóle, za to dzień bym cały przespała. A Ala jak poważnie wygląda.

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
niestety fałszywy alarm, ale to taki porzadny... Po prysznicu na chwile mi przeszło, no to się położyłam do łóżka, tam znowu wróciło. Jak już się nastawiłam, że będziemy jechać do szpitala, to... usnęłam snem sprawiedliwegoi taki to był poród
ehh, zauważyłam, że najgorzej jest właśnie wieczorem i w nocy, jak tak, to razem z TŻtem wyladujemy prędzej u czubków niz urodzębo wczoraj naprawdę było już ostro...
Oj szkoda, ale skoro tak ostro było, to może już na dniach się uda. U mnie niestety skurcze są mega nieregularne, więc nawet ich pod uwagę nie biorę.

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Cześć !
Dziś w miarę dobra noc, teraz wcinam śniadanie.
Widzę, że humorki na forum dopisują, super Ciekawe czy dziś się coś wydarzy, w sensie rozpakowywania . Na mnie nie liczcie, bo ja namiętnie z mężem harcuje, pozwalamy sobie na coraz więcej a tu nawet skurczyka nie ma ha ha ha Tak więc podejrzewam, że zostanę tu do marca pewnie. Ale resztę to trzeba zagonić i koniec!

Miłego dnia dziewczynki

Dzięki, wzajemnie miłego. Ja tam też czuję, że mój ma w nosie wszystkie terminy i wyjdzie sobie w lutym na pewno.

Jak sobie podjem, to biorę się za moją "ukochaną" czynność - prasowanie. Na szczęście dziś już piątek, więc tylko odliczam godziny do powrotu mężulka z pracy...popołudniu babcia pewnie ugości nas ciastem, mam nadzieję, że mi się kuzynki na głowę nie zwalą, jakoś nie mam ochoty zajmować się nastolatką z burzą hormonów i rozpieszczoną do granic możliwości 7-latką, którą rodzina, jak przedszkolaka traktuje.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 10:01   #4270
weraa11
Zadomowienie

No w koncu sie wyspalam ale oczywiscie w kazda noc musi sie cos wydarzyc... Obudzilam rowno o 5...z takimi mdlosciami jak nigdy...az chcialam zaczac plakac (hormony) do tego bylam cala jakas taka mokra pamietam ze pierwsza moja mysl to bylo: "super...mleko mi leci" i w ogole tak dziwnie sie czulam...no ale po toalecie wszystko minelo i tak sobie zasnelam az do 9:30 teraz ide na sniadanko, pod prysznic i do szkoly....;/

Cytat:
niestety fałszywy alarm, ale to taki porzadny... Po prysznicu na chwile mi przeszło, no to się położyłam do łóżka, tam znowu wróciło. Jak już się nastawiłam, że będziemy jechać do szpitala, to... usnęłam snem sprawiedliwegoi taki to był poród
ehh, zauważyłam, że najgorzej jest właśnie wieczorem i w nocy, jak tak, to razem z TŻtem wyladujemy prędzej u czubków niz urodzębo wczoraj naprawdę było już ostro...

tekst o meduzie - boski
To chyba kazda z nas czeka taki moment ze bedziemy juz prawie pewne ze to to a jednak nie... Ale na pewno to byl znak, ze pewnie niedlugo sie zacznie

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 10:14   #4271
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

[QUOTE=s_a_j;24501414] ......Staramy się inwestować w naprawdę porządne rzeczy, bo kilka ze sprzętów na pewno będziemy chcieli zostawić dla kolejnego dzidziusia. Tak samo z wózkiem. Postawiliśmy jednak na nowy mutsy, raz, że jest obłędny a dwa, że chcemy go dla kolejnego malucha zostawić. .....

Popieram ten zakup wozek jest rewelacyjny, mnie na niego namowila bratowa, oczywiscie wczesniej pojezdzilam sobie jej bryka i musze powiedziec, ze od tamtej pory nie wyobrazalam sobie aby miec inna czterokolke. Myslalam tylko ,ze uda mi sie od niej go pozyczyc, a tu bedziemy mieli dzieci z roznica 20 dni wiec zaopatrzylam sama. Co mi sie podoba w tym wozku to przede wszystkim: mozliwosc dokupienia wielu dodatkow (nawet podnozek starszemu dziecku), mozna kupic siedzonko z kierownica.... ja sie zaopatrzylam w spiworki, parasolke, torbe z przewijakiem,babysitter (nie trzeba oddzielnego bujaka). A i wszystko mozna prac bo sa zdejmowane tapicerki ) Do stelaza mozna dolaczyc nawet fotelik samochodowy i isc tak na spacerek A i fotelik Transporter jest fajny, bo ma 3 pozycje oparcia , wiec nawet z niemowlakiem mozna smigac.. nie koniecznie trzeba uzywac gondolki ) To chyba tyle

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
dziewczyny, doradźcie, mam skurcze co regulaminowe 5-7 minut, ale mnie nie bolą, czuję tylko takie niemiłe napięcie opinające brzuch no i delikatny ból. Ale taki tyci, to nie to, co sobie wyobrażam. Czy to już TO, czy po prostu przepowiadające?

Dokladnie kazdy skurcz jest inny, ja dzis od 4 rano miałam regularnie co 20min.. poszlam sie wykapalam ( z godzine lezalam) nic nie przeszlo i na 8 bylam na IP gdzie zrobili mi KTG i sprawdzili rozwarcie i okazalo sie,ze nic sie nie dzieje.. a z bolu az mnie skrecalo .. zaczynalo od bolow krzyzowych po dol brzucha i tak caly mi twardnial i puszczal po jakiejs nie calej minucie... mialam wrazenie,ze mnie rozerwie, a okazalo sie,ze to tylko przepowiadajace a myslalam,ze bede juz tulila dzis swe Malenstwo .. a Pani na IP powiedziala,ze jak beda regularne co 10min to mam do nich wrocic i powtorzymy KTG

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 10:14   #4272
olbka
Zadomowienie

my też przez bardzo długi czas chcieliśmy kupić mutsy urban rider. Ale jak przyszło co do czego, to stwierdziliśmy, że wszystko super, ale ma za małą gondolkę... A że Kaśka chyba urodzi się duża i jeszcze pewnie będzie szybko po nas rosła, bośmy wielkoludy, to jednak zdecydowaliśmy się na Jedo. No i jest 2 x tańszy...

Mówię Wam, laski, ja nigdy nie urodzę. Wy będziecie wstawiać zdjęcia tych swoich śliczności, a ja będę je tylko oglądać...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 10:15   #4273
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
ja widzialam teraz ze sa promocje na avent i np elektroniczny avent koszt 60 f -ok280zl, a zwykly za 15 f-70zl ,z medeli sa drozsze ,te elektroniczne tez ok 60 f a manualny 20 f a wersja swing 90 f
a jeszcze elektroniczny z TT ok 50 f i jest sporo akcesiorii w zestawie butelki,wkladki ,smoczki, zwykly TT 14 f ,

U mnie kilka kolezanek kupilo na allegro TT jak SWING i sa bardzo zadowolone. Ktos sciagal je z UK za 220zlotych , bynajmniej po tyle sprzedawal .. sama zaluje ,ze wtedy nie kupilam ,ale wydawalo mi sie to drogo , a teraz za mniej niz 300 nie moglam znalezc takiego

Stary 2011-01-21, 10:18   #4274
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

no nic, ja uciekam dzisiaj (w końcu) do babci i na spotkanko
nie napiszcie dzisiaj za dużo plissssssss

Miłego dnia
Stary 2011-01-21, 10:20   #4275
Justine1988
Zadomowienie

Hej mamusie!mam nadzieje, że nocka minęla wam wysmienicie widze, ze nowych rozpakowanych mamuś jeszcze nie mamy...ciekawe jak tam olbka, czy skurcze przeszły zaraz was nadrobie.
Wczoraj mój wieczorem pojechał do tesco tylko po klej dla NIkoli bo jej zabrakło do laurek a wszystko pobliżu było pozamykane i wrócił z klejem i kupił blender (juz kiedys rozwazalismy jego zakup, ma kótras z was???I co fajna sprawa na rozdrobnienie pokarmu dla dziecka?) ijeszcze cos córci kupił...buciki ale jakie boskie..zaraz wrzuce wam fotke..ma gust tatusiek

Dziś zapowiada sie miły wieczór...tescie do nas przyjeżdżają pierwszy raz na noc. Tesciowej obiecałam kapiel w wannie bo u siebie ma prysznic..ale jej odwale klimacik, niech ma kobitka...świeczuszki, muzyczka, pełno piany, kadzidełko...i lampka winka..powinno byc ok...
Teraz właśnie robie ciacho 3bita, czekam ąz mi sie masa krówkowa rozpuści...na kolacje planuje placki po wegiersku mama nadzieje , ze bedzie fajnie. Pogadamy w ońcu jak z tym wózekiem, może poprawimy troche swoje kontakty, chciałabym...może bedzie okazja na szczerą rozmowe...

to wrzucam wam te bucki, czytam was i w miedzy czasie ciacho robie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20-01-11_2357.jpg (64,4 KB, 31 załadowań)

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 10:21   #4276
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość

A co do znaków zodiaku to u mnie w rodzinie przewaga Wodników . Ale ani ja, ani mąż - on Ryby, ja Waga. Także mi to obojętne . Ale ja wyboru raczej nie mam - Karol Wodnikiem będzie .
To tak samo jak u mnie ... ja waga, maz rybka .. a Synus wodniczek szuwarek

Stary 2011-01-21, 10:23   #4277
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Mówię Wam, laski, ja nigdy nie urodzę. Wy będziecie wstawiać zdjęcia tych swoich śliczności, a ja będę je tylko oglądać...
Urodzisz, urodzisz. Nic się nie martw...ja jakoś też zaczęłam sobie wkręcać, ze przenoszę Małego, także wiem, co czujesz. Chciałoby się już urodzić, a tu d***. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Cytat:
no nic, ja uciekam dzisiaj (w końcu) do babci i na spotkanko
nie napiszcie dzisiaj za dużo plissssssss

Miłego dnia
Ja Wam życzę udanej zabawy dziewczyny, już pisałam, ze fajnie macie. No i czekam na relację w weekend ze spotkania.

Ann84 - ale nam się trafiło identycznie .

Justine
- jejku, jak ja Ci tego 3bita zazdroszczę - to ciasto jest tak słodkie, ale jednocześnie mega pyszne.
No i fajny wieczorek robisz dla teściów - na pewno im się spodoba! Tylko nie przemęczaj się tak, bo widzę, że ostatnio szalejesz wręcz - oddaj mi trochę tej energii.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-21 o 10:27
Stary 2011-01-21, 10:24   #4278
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Cytat:
Napisane przez _MONIKA_G4 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny.. odchodzi mi chyba czop. Taki gesty, baardzo gesty sluz lekko podbarwiony.. al e nic nie boli.... Albo to sluz podbarwiony krwia bo nastapio silne rozwieranie... Jestem w domku dopoki nie zacznie bolec.. albo jakies skurcze sie pojawia.. A skad wiem....?? I jak zauwazyłam..???
Nalałam wody do wanny, weszlam do cieplej wody po czym przyszedl moj mezus i mowi ze sie pakuje do mniebo słodko wygladam... Wiec mu mowie :chodz! Wszedł i po minucie mowi: "ejj Kochanie chyba Ci odszedł czop!!" wiec ja na to, ze nie mozliwe bo nie boli nic i nic nie czuje wiec niech sobie nie zartuje.
A on na to: " Jak to nie czop, to mamy w wannie q..wa meduzy ;P"
I wylowil cos galaretowatego, zabrudzonego lekko. I chyba to bylo moje, bo jak sie wycieralam to zostalo na reczniku...

:P
mam nadzieje, ze lada dzien Nasza GUNIA bedzie z nami...
A co do moich plecow to jestem na lekach nie szkodzacych Malej i jest lepiej..
Co do czopa to sie dzis dowiedzialam,ze wcale nie musi byc w 1 kawalku .. mi odchodzi on juz 4 dzien i wyglada jak glut z nosa .. blee

Stary 2011-01-21, 10:27   #4279
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
skapitulowałam......... wysłałam męża po rennie. tylko ile ja tego max mogę zażyć??

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ligotko śliczna torba
Polecałam ci Maloox, bezpieczny w ciązy i rewelacyjny na zgage, mały łyczek i od razu zgaga mija...saj może potwierdzic...i kosztuje cos koło 11 zł

karinaa mam takie samo podejscie, jestem taka gruba to co mi kg w ta czy w tanie będe sobie żałowała..jak bede karmic to vbedzie trzba patrzec na to co sie je..dlatego jeszcze moje ostatnie podrygi, cos slodkiego od czasu do czasu coś smażónego..jak już pisałam dzis placek po wegiresku..mmm a mam taka na niego ochote ale roboty duzó..jednak i tak ochota zwycieza i sie poswiece

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 10:27   #4280
karinaaa
Zadomowienie

Witam sie z ranka ale dopadl mnie bół brzucha ,calkiem mocny taki jak na okres i do tego mnie mdli ...

A nowy tytuł -super

Ann84 -tak ten z TT jest podobny do Medeli ma w zestawie duzo dodatkowych akcesorii i po przeliczeniu wychodzi 230zl .

Justine ale mi narobilas smaka na takie ciasto ,mniam
Zanim jeszcze mamy mozliwosc to mozemy poszalec z jedzonkiem bo poziej powinno sie uwazac kiedy sie karmi ,choc teraz tez juz inaczej sie podchodzi do diety mamy karmiacej.
A butki ,sliczne ,maz ma gust ,mój to raczej nie zwróciłby uwagi na cos takiego

Edytowane przez karinaaa
Czas edycji: 2011-01-21 o 10:35
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 10:30   #4281
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Ja tez pol ciazy pilam Mallox, lekarz powiedzial,ze na pewno nie zaszkodzi a szybko przynosi ulge i nawet ma niezly mietowy smaczek

Stary 2011-01-21, 10:31   #4282
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ann84 Pokaż wiadomość
Co do czopa to sie dzis dowiedzialam,ze wcale nie musi byc w 1 kawalku .. mi odchodzi on juz 4 dzien i wyglada jak glut z nosa .. blee
mam tak samo, tylko u mnie odchodzi już od ponad tygodnia... tak średnio po pół cm dziennie...

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
.jak już pisałam dzis placek po wegiresku..mmm a mam taka na niego ochote ale roboty duzó..jednak i tak ochota zwycieza i sie poswiece
a jak się toto robi? coś kojarzę, że jest ostre, prawda?

Kasia
Stary 2011-01-21, 10:36   #4283
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

A ja dzis robie placki ziemniaczane chociaz tez mi podsunelyscie pomysl aby zrobic placki po wegiersku .. ma ktos dobry przepis na miesko ?

Stary 2011-01-21, 10:46   #4284
ligotka
Rozeznanie

Justine blender to urzadzenie bez ktorego nie wyobrazam sobie mojej kuchni ja tam mieszam wszystko co trzeba wymieszac niestety moj padl ostatnio, a maz jakos nie zabiera sie za kupno nowego ad bucikow to sliczne, zycze udanego spotkania z tesciami!!!

olbka urodzisz! Nie wiem moze masz tak jak ja, bo ja jak o czyms ciagle mysle, ze nadejdzie niedlugo to sie przeciaga, a zazwyczaj jak nie mysle o tym akurat to mnie znienacka zaskakuje, wiem ze ciezko nie myslec, ale moze poszukaj jakiegos zajecia takiego tymczasowego, ksiazka, gra, pichcenie... zeby odwrocilo Twoja uwage

karina ja mam takie rozne dni i rozne dolegliwosci, czasem wlasnie czuje bol na dole, czasem brzuch sie napina, ale juz sie tyle o tym naczytalam i widze ze to nie zwiastuje szybkiego porodu, tylko taki juz urok ostatnich dni ciazy
ad laktatora w sumie o TT nie pomyslalam, sie uparlam na medele, a mam caly zestaw butelek z TT, a mozesz mi polecic jakis model, i gdzie ogladac na ebayu??

lilijko to do zobaczenia! Ad spotkania to mnie sie dzis snilo, ze wszystkie przyjechalyscie do mojego domku Byla cala chalupa kobietek, ale bez brzuszkow wiec to chyba jakis zjazd mamusiek Ale kojarze zeby na pewno byla muron, cytrynka, olbka, Justine, i jeszcze, bo mowilysmy do siebie nie imionami tylko nickami

Moje dzieci sie wierci, chodzi mi taka nozka wielkosci niewielkiem mandarynki po brzuszku A do mojej "babci" w koncu zadzwonilam i znow mnie wnerwila, plakala mi do sluchawki ze oni nie radza sobie a nam sie tak dobrze zyje bleee skad ona wie jak nam sie zyje jak wogole sie nami nie interesuja, a wdodatku jak zwykle pytala sie jak moj maz ma na imie! Bo ona nic nie wie...
Stary 2011-01-21, 10:52   #4285
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
lilijko to do zobaczenia! Ad spotkania to mnie sie dzis snilo, ze wszystkie przyjechalyscie do mojego domku Byla cala chalupa kobietek, ale bez brzuszkow wiec to chyba jakis zjazd mamusiek Ale kojarze zeby na pewno byla muron, cytrynka, olbka, Justine, i jeszcze, bo mowilysmy do siebie nie imionami tylko nickami

Moje dzieci sie wierci, chodzi mi taka nozka wielkosci niewielkiem mandarynki po brzuszku A do mojej "babci" w koncu zadzwonilam i znow mnie wnerwila, plakala mi do sluchawki ze oni nie radza sobie a nam sie tak dobrze zyje bleee skad ona wie jak nam sie zyje jak wogole sie nami nie interesuja, a wdodatku jak zwykle pytala sie jak moj maz ma na imie! Bo ona nic nie wie...
Ja się piszę na takie spotkanie jak najbardziej!!

Co do ruchów to mój Mały strasznie mnie stópkami łaskocze - aż się podrapać czasami chce.

Przed chwilą dzwoniła do mnie Ewa, czyli mysiopez - ma się dobrze, ale na patologii zostanie do porodu...wczoraj znowu robili jej ten test z oksytocyny, ale nic nie wyszło - Mały nie chce wyjść, uparciuch jest z niego. W każdym bądź razie Ewka raczej nie przenosi, ze względu na to małowodzie płodu będą wywoływali poród, jak do wtorku nie urodzi. Także 3majcie kciuki, żeby Adaś chciał się ruszyć w końcu!

Miłego dnia, ja spadam prasować.

Stary 2011-01-21, 10:52   #4286
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Babki przyszło mi coś do głowy:"Seksiki za nami, wyprawki już mamy, a my na dzieci ciągle czekamy"
genialne jestem za
(ale z tym seksem się nie zgadzam ;p mąż wczoraj przyjechał... próbowałam go wszelkimi sposobami namówić, bo mnie znienacka chcica naszła.. a on niewzruszony... "teraz to chyba nie można już?", "mały jak będzie chciał, to sam wyjdzie"... i du...pa wyszła z przyspieszania :/ )

kurde, od poniedziałku brzuchol pobolewa, ciąży w dół, napina się non stop, a mały się nie chce ruszyć nic :/ minęły urodziny ojca, urodziny męża ale młody się nie wpasował...
moja mama go non stop pogania, bo "nie chce czekać roku na Dzień Babci" ale raczej dzisiaj nic z tego... jeszcze tata ma szansę :P
w sumie to wodnik by mógł być bo mąż koziorożec styczniowy, a ja ryby... wiec on pomiędzy [ale niech wyjdzie do końca stycznia... pliiiz]

MONIKA_G4 - meduza mnie zabiła ;D omal z fotela nie spadłam

Cytat:
a jak się toto robi? coś kojarzę, że jest ostre, prawda?
są dwie wersje: z mielonym mięsem [ale na to chyba mówią "po góralsku/zbójnicku" itp i z gulaszem... taka węgierska potrawka, mięsko w kostkę, papryka, przyprawy... wolna wola ]

olbka, mysiopez - powodzonka

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2011-01-21 o 10:54
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 10:58   #4287
olbka
Zadomowienie

Cytat:

olbka urodzisz! Nie wiem moze masz tak jak ja, bo ja jak o czyms ciagle mysle, ze nadejdzie niedlugo to sie przeciaga, a zazwyczaj jak nie mysle o tym akurat to mnie znienacka zaskakuje, wiem ze ciezko nie myslec, ale moze poszukaj jakiegos zajecia takiego tymczasowego, ksiazka, gra, pichcenie... zeby odwrocilo Twoja uwage

Moje dzieci sie wierci, chodzi mi taka nozka wielkosci niewielkiem mandarynki po brzuszku.
ależ ja właśnie mam zajęcie, cały czas pracuję zdalnie. I co z tego... Staram się nie mysleć, terminy mnie gonią i teoretycznie poród w ogóle mi teraz "nie pasuje" a ja już tak strasznie chcę...

Moja się strasznie wierciła w nocy, normalnie pierwszy raz tak się wierciła, aż się zaczęłam martwić. ale teraz wszystko wróciło do normy...

Bezpośrednio nade mną jest remont i facet wierci taką wielką wiertarą, że normalnie głowa chce mi odpaść...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

Przed chwilą dzwoniła do mnie Ewa, czyli mysiopez - ma się dobrze, ale na patologii zostanie do porodu...wczoraj znowu robili jej ten test z oksytocyny, ale nic nie wyszło - Mały nie chce wyjść, uparciuch jest z niego. W każdym bądź razie Ewka raczej nie przenosi, ze względu na to małowodzie płodu będą wywoływali poród, jak do wtorku nie urodzi. Także 3majcie kciuki, żeby Adaś chciał się ruszyć w końcu!
no ale skoro test nie wyszedł, to jak oni chcą ten poród wywołać? Mogą podać więcej oksy? Czy po prostu zrobią cesarkę? Kuźwa, zaczynam się już interesować wywoływaniem porodu, nie jest dobrze...

Kasia
Stary 2011-01-21, 11:05   #4288
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

no ale skoro test nie wyszedł, to jak oni chcą ten poród wywołać? Mogą podać więcej oksy? Czy po prostu zrobią cesarkę? Kuźwa, zaczynam się już interesować wywoływaniem porodu, nie jest dobrze...
Nie wiem i Ewa też nie wiedziała, bo lekarze są ogólnie mało kontaktowi tam ponoć. Może będą jej codziennie robić do skutku. Wcześniej, jak dzwoniłam do Ewki, to lekarka chciała jej jakiś balonik na rozwarcie wsadzać, bo u niej rozwarcia brak...ale potem przyszedł inny lekarz i zmienił decyzję. Ogółem wiesz, jak to jest - co zmiana lekarzy, to inne podejście do pacjenta.

Stary 2011-01-21, 11:06   #4289
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:

karina ja mam takie rozne dni i rozne dolegliwosci, czasem wlasnie czuje bol na dole, czasem brzuch sie napina, ale juz sie tyle o tym naczytalam i widze ze to nie zwiastuje szybkiego porodu, tylko taki juz urok ostatnich dni ciazy
ad laktatora w sumie o TT nie pomyslalam, sie uparlam na medele, a mam caly zestaw butelek z TT, a mozesz mi polecic jakis model, i gdzie ogladac na ebayu??

.
mam doswiadczenie tylko z laktatorem Avent ale dla mnie spisal sie rewelacyjnie wiec i teraz sie w niego zaopatrzylam ale dodatkowo mam z medeli elektroniczny zwykly jeszcze nie mam mozliwosci uzywania ale raz sprobowalam jak dziala i tak mocno zaciska piersi ze pewnie na poczatku karmienia kiedy sutki sa obolale moze byc nie fajny ale napewno elektryczne szybciej odciagaja no i nie trzeba machac reka .

tutaj link na ebay dot laktatorow
http://baby.shop.ebay.co.uk/Breast-P...html?_catref=1

choc ceny nowych w sklepach wychodza tansze
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:06   #4290
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
to wrzucam wam te bucki, czytam was i w miedzy czasie ciacho robie...
ale słodkie

Cytat:

Justine
- jejku, jak ja Ci tego 3bita zazdroszczę - to ciasto jest tak słodkie, ale jednocześnie mega pyszne.
hmmm....chyba też zrobię

Cytat:
Napisane przez Ann84 Pokaż wiadomość
mi też odchodził kilka dni (podejrzewam, że był to czop, bo już tego nie mam a poza tym był taki dziwny, jak jakiś budyń )

Cytat:
Napisane przez _MONIKA_G4 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny.. odchodzi mi chyba czop. Taki gesty, baardzo gesty sluz lekko podbarwiony.. al e nic nie boli.... Albo to sluz podbarwiony krwia bo nastapio silne rozwieranie... Jestem w domku dopoki nie zacznie bolec.. albo jakies skurcze sie pojawia.. A skad wiem....?? I jak zauwazyłam..???
Nalałam wody do wanny, weszlam do cieplej wody po czym przyszedl moj mezus i mowi ze sie pakuje do mniebo słodko wygladam... Wiec mu mowie :chodz! Wszedł i po minucie mowi: "ejj Kochanie chyba Ci odszedł czop!!" wiec ja na to, ze nie mozliwe bo nie boli nic i nic nie czuje wiec niech sobie nie zartuje.
A on na to: " Jak to nie czop, to mamy w wannie q..wa meduzy ;P"
I wylowil cos galaretowatego, zabrudzonego lekko. I chyba to bylo moje, bo jak sie wycieralam to zostalo na reczniku...

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Zdjęcie Ali na zachętę.

Pozdrawiamy ciepło.
ale kochana

A ja dziś do po 10 pospałam
Od rana u mnie wiercenie, stukanie, itp. Wczoraj Tż musiał się pofatygowac do sąsiada na dół, bo wiercił do 23:30 a my spac nie mogliśmy ja to pół biedy, ale Tż na rano do pracy....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości