|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
może to dlatego tak Ci wali serducho, a ty dodatkowo czując taki efekt nakręcasz się że coś się dzieje nie tak ??? i kółko zaczyna się od początku ... powiem Ci że jakby mnie się takie coś zdarzało tak często jak Tobie i wszystkie organiczne wersje byłyby wykluczone przez gina to ja bym się wybrała do psychiatry żeby mi coś na to polecił, bo ty to przetrwasz, ale po co stresować dziecko ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Dziewczynki kochan dziekuje za wczorajsze wsparcie i faktycznie polezAŁAM i przeszedł mi ból.
dostałąm wczoraj taka wyorawke od kolezanki ze szok!!! jeszcze nie zliczyłam tego ale byl karton i 5 reklamówek. dała mi wyprawke od urodzenia do 6 miesiecy łącznie z kombinezonami sweterkami i boskimi dresikami ![]() ![]() ![]() ale stwierdzilismy ze dla blizniakow by starczyło ![]() dziewczynki strasznie mi was zal z tymi atakami nerwicy ![]() co do infekcji pochwy czy swedzenia to npoleca "tantum rosa" rozpuscic saszetke w pol litra oprzegotowanej wody i przemywac, ja do tego smaruje sie clotrymazolum. pieczenie ustaje. ale jak wam nie przewjdzie to musicie skonsultowac z lekarzem zeby jakies globulki przepisał. a no i do przemywania oklic intymnych ja uzywam z soraya zel ginekologiczny dla kobiet aktywnych likwiduje grzyba ![]()
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a już na pewno nie kupiłabym trzykołowca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ddaaiissyy - od początku czułam, że będzie chłopak. Nawet nie będąc w ciąży zawsze wiedziałam, że będę miała synka. Agnieszka - jak się dzisiaj czujesz? Ja też miałam ciężką noc, dzidzia była bardzo aktywna, a poza tym kot się strasznie tłukł po łóżku i domagał się pieszczot w środku nocy ![]() Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
macica już zaczyna ćwiczyć ![]() a możesz brać jakieś ziołowe uspokajające ???? może to by Cie troche wyciszyło ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Wtajemniczenie
|
Andziotku pytanko mam
![]() godzine po sytej jajecznicy z 3 [!!!] jajek plus bulka wynik glukometrem 88. Dobrze czy zle?
![]() |
#3968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Wtajemniczenie
|
To ide snickersa wsunac
![]()
#3971 |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy widziałam, że już Ci andziot odpisała, że powinnaś mieć taki system.
A wcześniej Moria pisała, że da się taki fotelik normalnie zapiąć pasami. No i oczywiście jest mnóstwo fotelików, które nie mają tego systemu, a dzidzie nimi jeżdżą. andziot właśnie dlatego, że ten pierwszy jest na krótko uważam, że bez sensu pakować w to kasę i skoro rodzice chcą taki kupić, to lepiej większy po pół roku-roku, bo drugi dzieci chyba dłużej używają, nie? Dziewczonka ja ostatnio jak się kładę też mam takie łomotanie serca, że aż w gardle czuję. Może to faktycznie spowodowane zwiększeniem przepływu krwi w organizmie? Tylko ja wtedy staram się oddychać spokojnie i w ogóle... Ale jak się kłóciłam z tż i zaczęło mi tak łomotać, to wpadłam w niezłą panikę... ![]() Może spróbuj chodzić na spacery przed snem? (o ile możesz oczywiście) To męczy i czasem lepiej się po tym śpi. Może spróbuj przewietrzyć porządnie pokój? I meliskę do kolacji? A jak chcesz coś bezpiecznego na uspokojenie, to może persen? Jest ziołowy, nie uzależnia i dobrze działa - kiedyś sama brałam. Idę robić obiad, chociaż trochę mi się skurczyła liczba osób... do 7.
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
ja sie zdrzemnelam dziewczynki na jedynm boku nieruchomo, tylko chcialam sie ruszyc, bol sie odezwal, nei moge lezec na wznak bo brzuch mi twardnieje bardzo, to w koncu normalne?nie boli ale czuc jak przychodzi taki skurcz i nrzuch twardy przez kilkanascie sekund.
zdecydowalismy jutro z rana jechac do szpitala chyba, ze bylby mega kryzys to dzisiaj. co do wozkow, do u nas wlasnie mielismhy wybierac miedzy Easy Walkerem a Urban Jungle i wybralismy ten drugi tylko ze wzgledu na lepsze hamulce i wieksza gondolke ![]() kurcze mam zepsuty caly weekend, chyba zadzwonie do mamy ale nie chce jej denerwowac, juz ma dosc stresow z chorym ojcem. grrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zakorzenienie
|
dziekuje andziot i matallewar za wskazówki ! Obejrzałam sobie w necie jak to wyglada i do tego nauczyłam sie wskazówek andziot na pamiec wiec jak bedziemy wyjezdzac do babci to przeszukam autka w poszukiwaniu tajemniczych haczyków. Kurcze nigdy w zyciu nie widząłam tego ani u siebie ani u męża.. ale jak mowicie, ze po 2000r mają to montowac to gdzies znaleźć musze
![]() dziewocznko, jestem pewna, ze to kwestia Twojej psychiki ![]() Dobrze mówi Ci andziot - najlepszy byłby psychiatra - po co sie meczyc, a to lekarz jak kazdy inny. grazin, no to Twoje maleństwo juz wystrojone conajmniej do Bozego NArodzenia ![]()
#3974 |
Moderatoreska
|
Hej
![]() Dzięki dziewczyny za pamięć, Moria dzięki za PW. U mnie wszystko dobrze, zaczął mi się remont i mam nie zły magiel w domku, musiałam wszystko popakować z szaf do worków, posegregować, powyrzucać co niepotrzebne, a wieczorami to już nie miałam siły, do tego brzuch mi twardnieje i mnie boli właśnie wieczorami, ale to pewnie z przemęczenia, za dużo się narobiłam w ciągu ostatnich dni. Zagladam na wizaż od czasu do czasu przelecę pobieżnie posty bo nie dam rady nadrobić wszystkiego, wiec nawet nic nie piszę bo nie mam jak się wbić w wątek. Jutro lecę na glukozę i we wtorek do lekarza, w końcu po 5 tygodniach zobaczę moje dzieciaczki, ciekawe jak urosły ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Rozeznanie
|
witajcie,
właśnie kończy mi się robić pizza, wczesny dziś obiad, tym bardziej, że pospałam do 11:30 ![]() Dziewczonka, a melisę próbowałaś pić i magnez do tego? Ja kupiłam sobie ten polecany magnezin, skonsultowałam z ginem czy mogę, biorę ten http://www.*******/apteka/p20135-Mag...abletki_60_szt najwyższa dawka magnezu i od kilku dni czuję się tak jak nie czułam się dawno Brzuch lekki, miękki, skurczy nie mam już prawie wcale, odważyłam się trochę usiąść, na chwil parę wstać (na to mój gin już niby dawno mi pozwalał, ale sama czułam, że brzuch mi twardnieje za często i te dziwne kłucia w pochwie i po prostu wolałam leżeć). Nie wiem czy to na pewno zasługa magnezu, ale poza tym, że zaczęłam go brać niczego nie zmieniałam ani w trybie życia ani w lekach.
![]() |
#3976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz jakoś się nawet uspokoiłam, najgorsze jak przychodzi noc, bo ja już zaczynam myślec, że nie będę mogła spac - i się nakręcam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
skonsultuj najlepiej z ginem ja wcześniej nie brałam żadnego magnezu, tyle co w preparacie witaminowym jakieś jego śladowe ilości i to chyba był błąd patrząc na to jak super po nim się czuję nie wiem czemu wizaż kropkuje nazwę apteki dbam o zdrowie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() EWESKO nie rób nam tego bo tu sie wszystkie martwią o Ciebie ![]()
![]() |
#3979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Rozeznanie
|
Widze,że o magnezie piszecie. Ja sama jak czułam,że twardnieje mi brzuch poszłam do apteki i farmaceutka poleciła mi właśnie magnezin 500 mg, łykałam 1x1 bo się bałam więcej, poszłam do gin i powiedziałam,że go biorę to zaleciła go brać 2x1 ,ale powiedziała,że jak go skończę żebym kupiła sobie Asmag forte, więc teraz biorę ten Asmag 2x2.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale napisz chociaż że wszystko ok co jakiś czas, żebyśmy się nie martwiły, dobra ??? ![]() my już po obiadku (oczywiście babcinym - zapiekana rybka z warzywami ![]() zaraz zbieramy się do drugiej babci i cioci ![]() fajne takie życie ![]() wieczorkiem jednak już wracamy ... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
Andziot no tak mi sie wydaje ze to normalne, ale strasznie czesto twardnieje doslownie co kilka minut, teraz wydawalo mi sie ze przestalo mnie kluc w prawym boku to zaczelam robic zupe i od razu mnei zgielo w pol(a juz sobie chcialam tlumaczyc, ze jak chodze to mniej boli
![]() naprawde nei chce wyjsc na panikare, ale co ten bol moze znaczyc nooo...grrr. dla zajecia umyslu ogladam 10 serie przyjaciol setny raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Raczkowanie
|
Hey
![]() Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa na mój temat i na temat brzusia ![]() Moria No, jeszcze w jeansy się mieszczę. Tylko na 1 guziczek zapinam ![]() Wczoraj wieczorem się mierzyłam... W biodrach mam 92 a przed ciążą miałam 91, w brzuszku mam 93 ![]() ![]() ![]()
#3984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- mam to samo, leżenie na plecach odpada, bo od razu brzuch twardy zgłaszałam to ginowi, mówił, żeby nie leżeć na plecach ![]() co do twardnienia brzucha, mój gin tak jak i gin moria44 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
caffelate ja z samego rana mialam chyba z 10 twardnien, ale nie panikuje, jak mi bol i skurcze nie przejda do jutra to dopiero do szpitala.
ale zaluje ze tak mnie boli bo piekna pogoda i planowalismy spacerek wokol jeziora. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | ||||
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczynki!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wlasnie - za tydzień wyprowadzamy się na miesiąc lub półtora bo wchodzą nam fachowcy do mieszkania - remont łazienki, wc, małego pokoju i przedpokoju - masakra jakaś, wiec pewnie siedzieć będe tylko w pracy ![]() ![]() a wiecie jak ja malego ostatnio odczuwam? i nie bardzo rozumiem o co chodzi - jakby wystawiał ze mnie rączke - czuje go czasem tak nisko jak cewka moczowa ![]() bardzo dziwne. mamy z tZ jechać do ikei za szafą do przedpokoju, ale coś go chyba bierze ![]() narazie życze milej niedzieli. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() panikować nie ma co, odpoczywaj, słuchaj siebie i swojego organizmu a jak będziesz się niepokoić to jedź albo do lekarza albo do szpitala, mnie konsultacja z lekarzem bardzo uspokaja
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Jak wam mija weekend? Mnie znowu ojciec mojego dziecka doprowadza do nerwicy, juz nawet nie pisze, ze to moj TZ bo coraz bardziej jestem przekonana o tym, ze z tym czlowiekiem nie da sie zyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
matal trzymaj się ![]() martynka nie ty jedyna masz takie mieszane uczucia ja też czasem nie wytrzymuję.mam tylko nadzieję że to się zmieni kiedy urodzę dziecko ![]() widziałyście upadek malysza?? oby mu się nic poważnego nie stało ![]()
#3990 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do rzeczy dla małego,to mam wiekszosc po Julii,tylko ciuszki pokupowłam chłopięce,wózek tez juz ,łózeczko i posciel mam po malej itd ,wiec nie jest zle. Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj jak nigdy do 13.30 w łózku spałam,tzn wstałam o 9 nakarmiłam rodzine i lulu ![]() a na obiad pzryjechala pizza i ogólnie obijanko.Tak sobie wymyslilam,ze jak mi gin nakaze diete to po pizzy bedzie i mi sie dzisiaj zachciało ![]() Julka "wychodzi z siebie" 4 dzien w domu i juz nie wie co ma robic ze sobą i z nami masakra ja chce z nią na dwór !!!!!!! i na basen nie pojechalismy ![]() niedobrze mi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.