Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 10:51   #3961
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że na leżąco bardziej odczuwam to walenie serca, ale na siedząco jest też odczuwalne . Dosłownie czuję się jak przed jakims ciężkim egzaminem, tylko, że to cholerstwo nie mija
teraz akurat przechodzimy taki moment kiedy zwieksza sie ilość krwi w organizmie, serducho musi mocniej i szybciej walić żeby przepompować to wszystko, no i dodatkowo jeszcze jak leżysz to robisz mu jeszcze większe obciążenie bo więcej krwi napływa do serca ....
może to dlatego tak Ci wali serducho, a ty dodatkowo czując taki efekt nakręcasz się że coś się dzieje nie tak ??? i kółko zaczyna się od początku ...

powiem Ci że jakby mnie się takie coś zdarzało tak często jak Tobie i wszystkie organiczne wersje byłyby wykluczone przez gina to ja bym się wybrała do psychiatry żeby mi coś na to polecił, bo ty to przetrwasz, ale po co stresować dziecko ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 10:52   #3962
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Dziewczynki kochan dziekuje za wczorajsze wsparcie i faktycznie polezAŁAM i przeszedł mi ból.

dostałąm wczoraj taka wyorawke od kolezanki ze szok!!! jeszcze nie zliczyłam tego ale byl karton i 5 reklamówek. dała mi wyprawke od urodzenia do 6 miesiecy łącznie z kombinezonami sweterkami i boskimi dresikami buzikami czapeczkami no wsio wsio dostane jeszcze takie dwie wiec jestem w niebowzieta. niektore rzeczy juz znoszone ale wiekszosc sliczna i nie musze juz chyba nic dokupowac ciekawe co jeszcze dostane

ale stwierdzilismy ze dla blizniakow by starczyło

dziewczynki strasznie mi was zal z tymi atakami nerwicy kurdew masakra

co do infekcji pochwy czy swedzenia to npoleca "tantum rosa" rozpuscic saszetke w pol litra oprzegotowanej wody i przemywac, ja do tego smaruje sie clotrymazolum.
pieczenie ustaje. ale jak wam nie przewjdzie to musicie skonsultowac z lekarzem zeby jakies globulki przepisał. a no i do przemywania oklic intymnych ja uzywam z soraya zel ginekologiczny dla kobiet aktywnych likwiduje grzyba
Stary 2011-01-23, 10:55   #3963
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Acha i jeszcze wkleję Wam namiar na też b. fajny wózek Easywalker Sky ( chyba princi o nim pisała?):

http://allegro.pl/wozek-easywalker-s...401226170.html

Jest trochę droższy niż XA ale jest świetny, rasowa terenówa, lekki! śliczny i można montować do niego fotelik Maxi Cosi.
Jeśli dostanę odpowiedź z Dino, że nie maja Carbona to wtedy zdecyduje się na niego
jakoś kurcze wizualnie bardziej jednak x-landery mi się podobają
a już na pewno nie kupiłabym trzykołowca

Stary 2011-01-23, 10:57   #3964
Kasia5
Raczkowanie

Witajcie
ddaaiissyy - od początku czułam, że będzie chłopak. Nawet nie będąc w ciąży zawsze wiedziałam, że będę miała synka.
Agnieszka - jak się dzisiaj czujesz?
Ja też miałam ciężką noc, dzidzia była bardzo aktywna, a poza tym kot się strasznie tłukł po łóżku i domagał się pieszczot w środku nocy
Miłej niedzieli
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:01   #3965
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
teraz akurat przechodzimy taki moment kiedy zwieksza sie ilość krwi w organizmie, serducho musi mocniej i szybciej walić żeby przepompować to wszystko, no i dodatkowo jeszcze jak leżysz to robisz mu jeszcze większe obciążenie bo więcej krwi napływa do serca ....
może to dlatego tak Ci wali serducho, a ty dodatkowo czując taki efekt nakręcasz się że coś się dzieje nie tak ??? i kółko zaczyna się od początku ...

powiem Ci że jakby mnie się takie coś zdarzało tak często jak Tobie i wszystkie organiczne wersje byłyby wykluczone przez gina to ja bym się wybrała do psychiatry żeby mi coś na to polecił, bo ty to przetrwasz, ale po co stresować dziecko ???
Wiem właśnie, że kobiety w ciąży mają przyspieszony puls, ale tym akurat się nie nakręcam. Bardziej bym powiedziała, że nakręcam się tym, ze nie mogę spac, a im bardziej chce zasnac tym bardziej się denerwuje - koło zamknięte . Denerwuje się też tym, że właśnie dziecko odczuwa to najbardziej i że w ten sposób zwiększe ilosc skurczy, które i tak się pojawiają
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:03   #3966
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja też miałam ciężką noc, dzidzia była bardzo aktywna, a poza tym kot się strasznie tłukł po łóżku i domagał się pieszczot w środku nocy
Miłej niedzieli
ja rozumiem ze tż domaga się pieszczot w nocy, ale kot ??????????

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Wiem właśnie, że kobiety w ciąży mają przyspieszony puls, ale tym akurat się nie nakręcam. Bardziej bym powiedziała, że nakręcam się tym, ze nie mogę spac, a im bardziej chce zasnac tym bardziej się denerwuje - koło zamknięte . Denerwuje się też tym, że właśnie dziecko odczuwa to najbardziej i że w ten sposób zwiększe ilosc skurczy, które i tak się pojawiają
skurcze ja też mam, tym się nie przejmuj aż tak (chyba że są bolesne)
macica już zaczyna ćwiczyć
a możesz brać jakieś ziołowe uspokajające ???? może to by Cie troche wyciszyło ?

Stary 2011-01-23, 11:03   #3967
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziotku pytanko mam
godzine po sytej jajecznicy z 3 [!!!] jajek plus bulka wynik glukometrem 88. Dobrze czy zle?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 11:07   #3968
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Andziotku pytanko mam
godzine po sytej jajecznicy z 3 [!!!] jajek plus bulka wynik glukometrem 88. Dobrze czy zle?
bardzo dobrze

Stary 2011-01-23, 11:11   #3969
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
skurcze ja też mam, tym się nie przejmuj aż tak (chyba że są bolesne)
macica już zaczyna ćwiczyć
a możesz brać jakieś ziołowe uspokajające ???? może to by Cie troche wyciszyło ?
Skurcze czasami są bolesne własnie - mam wrażenie, że to ma coś wspólnego z tymi kłuciami . Mimo skurczy stwierdził, że ryzyka porodu przedwczesnego nie ma, bo macica miękka i nie napina się przy drażnieniu szyjki macicy. Gin wczoraj powiedział, żeby sobie kupic jakieś ziołowe tabletki uspokajające, ale nie podał żadnej nazwy, właśnie wysyłam Tż do apteki - może coś farmaceuta poleci.
Stary 2011-01-23, 11:16   #3970
Paulizia
Wtajemniczenie

To ide snickersa wsunac
Stary 2011-01-23, 11:22   #3971
matallewar
Zakorzenienie

ddaaiissyy widziałam, że już Ci andziot odpisała, że powinnaś mieć taki system.
A wcześniej Moria pisała, że da się taki fotelik normalnie zapiąć pasami.
No i oczywiście jest mnóstwo fotelików, które nie mają tego systemu, a dzidzie nimi jeżdżą.

andziot właśnie dlatego, że ten pierwszy jest na krótko uważam, że bez sensu pakować w to kasę i skoro rodzice chcą taki kupić, to lepiej większy po pół roku-roku, bo drugi dzieci chyba dłużej używają, nie?

Dziewczonka ja ostatnio jak się kładę też mam takie łomotanie serca, że aż w gardle czuję. Może to faktycznie spowodowane zwiększeniem przepływu krwi w organizmie? Tylko ja wtedy staram się oddychać spokojnie i w ogóle...
Ale jak się kłóciłam z tż i zaczęło mi tak łomotać, to wpadłam w niezłą panikę...
Może spróbuj chodzić na spacery przed snem? (o ile możesz oczywiście) To męczy i czasem lepiej się po tym śpi. Może spróbuj przewietrzyć porządnie pokój? I meliskę do kolacji?
A jak chcesz coś bezpiecznego na uspokojenie, to może persen? Jest ziołowy, nie uzależnia i dobrze działa - kiedyś sama brałam.

Idę robić obiad, chociaż trochę mi się skurczyła liczba osób... do 7.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 11:50   #3972
anula_81
Zakorzenienie

ja sie zdrzemnelam dziewczynki na jedynm boku nieruchomo, tylko chcialam sie ruszyc, bol sie odezwal, nei moge lezec na wznak bo brzuch mi twardnieje bardzo, to w koncu normalne?nie boli ale czuc jak przychodzi taki skurcz i nrzuch twardy przez kilkanascie sekund.
zdecydowalismy jutro z rana jechac do szpitala chyba, ze bylby mega kryzys to dzisiaj.
co do wozkow, do u nas wlasnie mielismhy wybierac miedzy Easy Walkerem a Urban Jungle i wybralismy ten drugi tylko ze wzgledu na lepsze hamulce i wieksza gondolke
kurcze mam zepsuty caly weekend, chyba zadzwonie do mamy ale nie chce jej denerwowac, juz ma dosc stresow z chorym ojcem. grrrr

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:51   #3973
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

dziekuje andziot i matallewar za wskazówki ! Obejrzałam sobie w necie jak to wyglada i do tego nauczyłam sie wskazówek andziot na pamiec wiec jak bedziemy wyjezdzac do babci to przeszukam autka w poszukiwaniu tajemniczych haczyków. Kurcze nigdy w zyciu nie widząłam tego ani u siebie ani u męża.. ale jak mowicie, ze po 2000r mają to montowac to gdzies znaleźć musze

dziewocznko, jestem pewna, ze to kwestia Twojej psychiki Na uspokojenie tabletek ziołowych bym Ci nie radziła... byłam u lekarza przed wyjazdem na wakacje i pytalam czy moge brac tabletki ziołowe uspokajające co by nie stresowac sie tak długim lotem - niestety kategorycznie mi zabronił z uwagi na fakt, iż część ziół ma działanie poronne, także żartów nie ma !!
Dobrze mówi Ci andziot - najlepszy byłby psychiatra - po co sie meczyc, a to lekarz jak kazdy inny.

grazin, no to Twoje maleństwo juz wystrojone conajmniej do Bozego NArodzenia

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:02   #3974
eweska
Moderatoreska

Hej

Dzięki dziewczyny za pamięć, Moria dzięki za PW.
U mnie wszystko dobrze, zaczął mi się remont i mam nie zły magiel w domku, musiałam wszystko popakować z szaf do worków, posegregować, powyrzucać co niepotrzebne, a wieczorami to już nie miałam siły, do tego brzuch mi twardnieje i mnie boli właśnie wieczorami, ale to pewnie z przemęczenia, za dużo się narobiłam w ciągu ostatnich dni.
Zagladam na wizaż od czasu do czasu przelecę pobieżnie posty bo nie dam rady nadrobić wszystkiego, wiec nawet nic nie piszę bo nie mam jak się wbić w wątek.

Jutro lecę na glukozę i we wtorek do lekarza, w końcu po 5 tygodniach zobaczę moje dzieciaczki, ciekawe jak urosły
Pozdrawiam
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:14   #3975
caffelate05
Rozeznanie

witajcie,
właśnie kończy mi się robić pizza, wczesny dziś obiad, tym bardziej, że pospałam do 11:30 chociaż o magicznej 6:00 jak połknęłam leki to myślałam, że ze spania już nici, a jednak się udało i to całkiem konkretnie.

Dziewczonka, a melisę próbowałaś pić i magnez do tego?
Ja kupiłam sobie ten polecany magnezin, skonsultowałam z ginem czy mogę, biorę ten http://www.*******/apteka/p20135-Mag...abletki_60_szt najwyższa dawka magnezu i od kilku dni czuję się tak jak nie czułam się dawno
Brzuch lekki, miękki, skurczy nie mam już prawie wcale, odważyłam się trochę usiąść, na chwil parę wstać (na to mój gin już niby dawno mi pozwalał, ale sama czułam, że brzuch mi twardnieje za często i te dziwne kłucia w pochwie i po prostu wolałam leżeć).
Nie wiem czy to na pewno zasługa magnezu, ale poza tym, że zaczęłam go brać niczego nie zmieniałam ani w trybie życia ani w lekach.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:22   #3976
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość

Dziewczonka, a melisę próbowałaś pić i magnez do tego?
Ja kupiłam sobie ten polecany magnezin, skonsultowałam z ginem czy mogę, biorę ten http://www.*******/apteka/p20135-Mag...abletki_60_szt najwyższa dawka magnezu i od kilku dni czuję się tak jak nie czułam się dawno
Brzuch lekki, miękki, skurczy nie mam już prawie wcale, odważyłam się trochę usiąść, na chwil parę wstać (na to mój gin już niby dawno mi pozwalał, ale sama czułam, że brzuch mi twardnieje za często i te dziwne kłucia w pochwie i po prostu wolałam leżeć).
Nie wiem czy to na pewno zasługa magnezu, ale poza tym, że zaczęłam go brać niczego nie zmieniałam ani w trybie życia ani w lekach.
Kochana melisę próbowałam - ale nic z tego, nie pomogła . Biorę nospę i aspargin magnez z potasem) - podaj mi nazwę tego magnezu, bo mi wykropkowało pół linka, może jego spróbuje. Aaaa widzę magnezin 500mg tak?
Teraz jakoś się nawet uspokoiłam, najgorsze jak przychodzi noc, bo ja już zaczynam myślec, że nie będę mogła spac - i się nakręcam . Normalnie jestem świrnięta i tyle
Stary 2011-01-23, 12:27   #3977
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Kochana melisę próbowałam - ale nic z tego, nie pomogła . Biorę nospę i aspargin magnez z potasem) - podaj mi nazwę tego magnezu, bo mi wykropkowało pół linka, może jego spróbuje. Aaaa widzę magnezin 500mg tak?
Teraz jakoś się nawet uspokoiłam, najgorsze jak przychodzi noc, bo ja już zaczynam myślec, że nie będę mogła spac - i się nakręcam . Normalnie jestem świrnięta i tyle
tak magnezin 500, ale jak bierzesz aspargin to już moim zdaniem lepiej nic nie dokładać
skonsultuj najlepiej z ginem
ja wcześniej nie brałam żadnego magnezu, tyle co w preparacie witaminowym jakieś jego śladowe ilości i to chyba był błąd patrząc na to jak super po nim się czuję
nie wiem czemu wizaż kropkuje nazwę apteki dbam o zdrowie

Stary 2011-01-23, 12:31   #3978
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

grazin, no to Twoje maleństwo juz wystrojone conajmniej do Bozego NArodzenia
no conajmniej jakie dostało super koszule i ogrodniczki dzinsowe i sztruksowe chybz 10 par tych spodni i sweterki takie jak na dorosłego faceta tylkop wersja mikro bardzo bym sie chciała wam tym pochwalic tylko aparatu nie mam

EWESKO nie rób nam tego bo tu sie wszystkie martwią o Ciebie
Stary 2011-01-23, 12:42   #3979
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
tak magnezin 500, ale jak bierzesz aspargin to już moim zdaniem lepiej nic nie dokładać
skonsultuj najlepiej z ginem
ja wcześniej nie brałam żadnego magnezu, tyle co w preparacie witaminowym jakieś jego śladowe ilości i to chyba był błąd patrząc na to jak super po nim się czuję
nie wiem czemu wizaż kropkuje nazwę apteki dbam o zdrowie
Tylko, że aspargin ma dużo mniejszą dawke magnezu . A ty ile tabletek tego magnezinu przyjmujesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 13:15   #3980
Catia88
Rozeznanie

Widze,że o magnezie piszecie. Ja sama jak czułam,że twardnieje mi brzuch poszłam do apteki i farmaceutka poleciła mi właśnie magnezin 500 mg, łykałam 1x1 bo się bałam więcej, poszłam do gin i powiedziałam,że go biorę to zaleciła go brać 2x1 ,ale powiedziała,że jak go skończę żebym kupiła sobie Asmag forte, więc teraz biorę ten Asmag 2x2.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:23   #3981
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
andziot właśnie dlatego, że ten pierwszy jest na krótko uważam, że bez sensu pakować w to kasę i skoro rodzice chcą taki kupić, to lepiej większy po pół roku-roku, bo drugi dzieci chyba dłużej używają, nie?
Zosia przesiadła się do większego jakoś w 7 miesiącu mimo że wagi jeszcze nie osiągnęła (bo niby do 11kg był) ale już jej niewygodnie było i w tym następnym jeździ do teraz czyli już rok i jeszcze pojeździ bo sporo miejsca jeszcze ma więc na pewno dłużej, ale to też zależy jaki się kupi, bo te większe mają bardzo różne zakresy kilogramów, niektóre są od 11-32kg nawet, ale podobno taki dłuży zakres nie jest najlepszym rozwiązaniem

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja sie zdrzemnelam dziewczynki na jedynm boku nieruchomo, tylko chcialam sie ruszyc, bol sie odezwal, nei moge lezec na wznak bo brzuch mi twardnieje bardzo, to w koncu normalne?nie boli ale czuc jak przychodzi taki skurcz i nrzuch twardy przez kilkanascie sekund.
mi na plecach też twardnieje brzuch, to normalne ...

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Hej

U mnie wszystko dobrze, zaczął mi się remont i mam nie zły magiel w domku, musiałam wszystko popakować z szaf do worków, posegregować, powyrzucać co niepotrzebne, a wieczorami to już nie miałam siły, do tego brzuch mi twardnieje i mnie boli właśnie wieczorami, ale to pewnie z przemęczenia, za dużo się narobiłam w ciągu ostatnich dni.
Zagladam na wizaż od czasu do czasu przelecę pobieżnie posty bo nie dam rady nadrobić wszystkiego, wiec nawet nic nie piszę bo nie mam jak się wbić w wątek.
eweska nie musisz wgryzac się w wątek, na czas remontu damy ci fory
ale napisz chociaż że wszystko ok co jakiś czas, żebyśmy się nie martwiły, dobra ???

my już po obiadku (oczywiście babcinym - zapiekana rybka z warzywami )
zaraz zbieramy się do drugiej babci i cioci
fajne takie życie
wieczorkiem jednak już wracamy ...

Stary 2011-01-23, 13:41   #3982
anula_81
Zakorzenienie

Andziot no tak mi sie wydaje ze to normalne, ale strasznie czesto twardnieje doslownie co kilka minut, teraz wydawalo mi sie ze przestalo mnie kluc w prawym boku to zaczelam robic zupe i od razu mnei zgielo w pol(a juz sobie chcialam tlumaczyc, ze jak chodze to mniej boli) i juz nie wiem w jakiej pozycji sie umiejscowic.
naprawde nei chce wyjsc na panikare, ale co ten bol moze znaczyc nooo...grrr.
dla zajecia umyslu ogladam 10 serie przyjaciol setny raz

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-23, 13:44   #3983
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Hey
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa na mój temat i na temat brzusia
Moria No, jeszcze w jeansy się mieszczę. Tylko na 1 guziczek zapinam .

Wczoraj wieczorem się mierzyłam... W biodrach mam 92 a przed ciążą miałam 91, w brzuszku mam 93 . Czyli ogólnie nie przytyłam za dużo (w każdym razie mam na plusie 5 kg i 33 cm ). A myślałam, że jak słoń wyglądam. Więc czasem jednak warto uwierzyć na słowo swojemu TŻ`owi
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 13:48   #3984
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Tylko, że aspargin ma dużo mniejszą dawke magnezu . A ty ile tabletek tego magnezinu przyjmujesz?
Dziewczonka biorę Magnezin 500 1x1

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
mi na plecach też twardnieje brzuch, to normalne ...
mam to samo, leżenie na plecach odpada, bo od razu brzuch twardy
zgłaszałam to ginowi, mówił, żeby nie leżeć na plecach tym bardziej, że na lewym boku mi najwygodniej i brzuch nie twardnieje

co do twardnienia brzucha, mój gin tak jak i gin moria44 mówi, że do 5 skurczy na dobę to wszystko jest w granicach normy na obecnym etapie ciąży

Stary 2011-01-23, 13:58   #3985
anula_81
Zakorzenienie

caffelate ja z samego rana mialam chyba z 10 twardnien, ale nie panikuje, jak mi bol i skurcze nie przejda do jutra to dopiero do szpitala.
ale zaluje ze tak mnie boli bo piekna pogoda i planowalismy spacerek wokol jeziora.

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-23, 13:59   #3986
moniqac
Zadomowienie

dzień dobry dziewczynki!!!

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
o rany ! w zyciu bym nie pomyslała, ze to skróty od łapki, nóżki Wow ! dzieki za uswiadomienie moniqac.
pomysł z eskiem super, ale czy ktoś z nas ma nr do eweski... ??Twarożek to moja specjalność, pewnie dlatego, ze go uwielbiam i koniecznie musi byc dobrze przyprawiony wiec serdecznie zapraszam Ciebie Monia i inne fanki twarożka, nabiału itp do Krakowa
wybieram się we wtorek rano służbowo do krakowa - moge wpaśc na śniadanko, z resztą kraków to moje ukochane miasto (i kluby zza czasów panieńskich: grzesznicy itp ), mam jakieś 90km ale jeździc sie nie chce, mimo iż tak blisko.

Cytat:
moniqac ja kiedys uzywalam lactacydu i byłam zadowolona, ale powiem Ci że ostatnio jak użyłam to też jakby mnie swędziło i strasznie sucho miałam, więc odstawiłam ten płyn mimo że uważałam go za najlepszy na rynku
właśnie - nie wiem czy się popsuł czy się udoporniłam - gdzieś słyszałam, ze lepiej czasem zmieniać właśnie ale nie wiem ile w tym prawdy.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak kochana
jak najbardziej mozna
nie mozna pic naparu z lisci malin, bo ponoc pomaga w przyspieszeniu porodu powodujac skurcze macicy
a sok malinowy jest nawet zalecany
zwlaszcza na odpornosc
dziekuje
widzisz - ja slyszałam że czegoś tam z malin nie można i nawet soku nie pijam :mur; dzieki za uświadomienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Hej

Jutro lecę na glukozę i we wtorek do lekarza, w końcu po 5 tygodniach zobaczę moje dzieciaczki, ciekawe jak urosły
Pozdrawiam
no heeeeeeeeeeeeey - juz miałam smsa pisać
za wtorek i w tym tyg też mnei czeka pakowanie do remontu .

wlasnie - za tydzień wyprowadzamy się na miesiąc lub półtora bo wchodzą nam fachowcy do mieszkania - remont łazienki, wc, małego pokoju i przedpokoju - masakra jakaś, wiec pewnie siedzieć będe tylko w pracy i to niezbyt często ale nie wiem spróbuje wygospodarować troszke czasu chociaż.

a wiecie jak ja malego ostatnio odczuwam? i nie bardzo rozumiem o co chodzi - jakby wystawiał ze mnie rączke - czuje go czasem tak nisko jak cewka moczowa ta mnie "łaskocze".

bardzo dziwne.

mamy z tZ jechać do ikei za szafą do przedpokoju, ale coś go chyba bierze więc nie wiem.

narazie życze milej niedzieli.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:25   #3987
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
caffelate ja z samego rana mialam chyba z 10 twardnien, ale nie panikuje, jak mi bol i skurcze nie przejda do jutra to dopiero do szpitala.
ale zaluje ze tak mnie boli bo piekna pogoda i planowalismy spacerek wokol jeziora.
lepiej poleżeć, ja się pocieszam, że od maja jak zacznę spacerować to nikt mnie nie powstrzyma i nadrobię za wszystkie czasy

panikować nie ma co, odpoczywaj, słuchaj siebie i swojego organizmu a jak będziesz się niepokoić to jedź albo do lekarza albo do szpitala, mnie konsultacja z lekarzem bardzo uspokaja

Stary 2011-01-23, 14:26   #3988
martynka89
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Jak wam mija weekend?
Mnie znowu ojciec mojego dziecka doprowadza do nerwicy, juz nawet nie pisze, ze to moj TZ bo coraz bardziej jestem przekonana o tym, ze z tym czlowiekiem nie da sie zyc
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:37   #3989
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

hej dziewczyny
matal trzymaj się
martynka nie ty jedyna masz takie mieszane uczucia ja też czasem nie wytrzymuję.mam tylko nadzieję że to się zmieni kiedy urodzę dziecko

widziałyście upadek malysza?? oby mu się nic poważnego nie stało

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:40   #3990
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
mazianka81 a co Juleczce jest ze goraczkuje ??? infekcja jakas ???
masz już wszystko ???????? ja jeszcze prawie nic nie kupiłam, poza kocykiem i parą bodziaków
Jula ma grype ,dzisiaj juz troche lepiej,w nocy ja smalcem wysarowałam i 2 razy pzrebierałam to sie wypociła i troche lepiej jest tylko jeszcze jesc nic nie chce
A co do rzeczy dla małego,to mam wiekszosc po Julii,tylko ciuszki pokupowłam chłopięce,wózek tez juz ,łózeczko i posciel mam po malej itd ,wiec nie jest zle.

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Hej
Moja Emila ma chyba różyczkę Wysypało ją czerwonymi plamkami na twarzy, brzuszku i plecach... W sumie dobrze, ze się uodporni, ale czemu teraz jak ja w ciaży jestem....

Ja tez dzisiaj jakoś źle spałam Na lewym boku zalecają spanie, ale ja i tak sie wierce
Moze ma ospę??

Cytat:
Słońce ja tak czytam i sie zastanawiam nad tym Twoich serduchem i przypomniało mi sie,ze moja mama kilka lat temu brała aspargin i musiała go odstawic bo cos właśnie on na serce jej szkodził i miała jakies ataki, moze faktycznie zamien go na inny magnez??

Ja dzisiaj jak nigdy do 13.30 w łózku spałam,tzn wstałam o 9 nakarmiłam rodzine i lulu))
a na obiad pzryjechala pizza i ogólnie obijanko.Tak sobie wymyslilam,ze jak mi gin nakaze diete to po pizzy bedzie i mi sie dzisiaj zachciało

Julka "wychodzi z siebie" 4 dzien w domu i juz nie wie co ma robic ze sobą i z nami masakra ja chce z nią na dwór !!!!!!! i na basen nie pojechalismy

niedobrze mi

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości