|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
helooł
))Daje link to zdjęć Blanki ale nie wyszły ładnie tzn zdjęcia, bo kolczyki ładnie ))http://picasaweb.google.com/bartekch...PewnymKrokiem# Brombi, wreszcie jesteś ))) zdrówka dla Filuuusia
|
|
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
witajcie niedzielnie mamuski
a ja jak zwykle od nadrabiania zaczynam ![]() miriam od kilku dni goraczkuje, wymiotuje , marudzi, nie spi, a dzisiaj zaczela brzydko kaszlec..... biedulce idzie tyle zebow naraz, ze organizm nie umie sobie z tym poradzic. padam na twarz...jestem przemeczona i czekam na koniec tego dziwnego stanu. zeberko- b.sie ciesze, ze piotrus jest zadowolony z niespodzianki xpreska- my mamy to samo z tym nocnikiem ![]() aniulka- ooo ale fajnie, ze juz czujesz malenstwo ) ja tez czekam, pukam do kropki ale ona jeszcze nie odpowiada![]() suonko, kate -dziewczyny wymiataja- cudowne lucky- trzymam nadal za was przytulam mocno-badz dzielna.gish- dominisia jest slodzinka ![]() brombi witaj ![]() co do picia to miriam pije wode, od czasu do czasu podaje jej ziolowe herbatki. a zabawki to ona kocha - kon, klocki, domek i mnostwo malych *******ek w koszyku. ksiazki to numer jeden, potrafi siedziec z godzine, sama przewraca kartki, opowiada w swoim wlasnym jezyku... - czysty slodziak
|
|
#3813 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka mała damulka ![]() Ale te zdjęcia z sankami pobijają wszystkie!!! Cytat:
zdjątka proszę!!! miałaś już dawno wstawić i co??? pusto ;p
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
My przdec chwila wrocili od moich rodzicow bylisy na dniu babci i dziadka i u pra dziadków i Kamilka teraz spi, padła jak mucha jak my do domu wracali. Ola Blanka cudnie wyglada w kolczykach brombi witaj
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Ola zdjęcia przecudne, zwłaszcza to z sankami
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Ola tez bardzo mi się pododba fota z sankami
Zaharia dużo zdróweczka dla Miriam
|
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
elalank - pudła to faktycznie dobry pomysł. Jak czegoś w najbliższym czasie nie kupię, w sensie regałów, to chyba też tak zrobię. Co do herbatek to te granulowane to tragedia, ale i w torebkach czy sypane też są różne. Teraz przy wszystkim trzeba sprawdzać skład. No i o tych wodach smakowych mam takie samo zdanie. Lepiej dodać po prostu cytrynę, albo kompot zrobić.
gochaa_p - dzięki ![]() ela - co do wózków, to przy moim synu miałam prawie do końca ten pierwszy wózek. Zwykle chodziliśmy na piechotkę na plac zabaw czy spacery, a jak jakaś sprawa na mieście na szybko, to wkładałam go do wózka i na te kilka okazji nie opłacało mi się kupować jakiejś super spacerówki. Dopiero już na sam koniec jakiegokolwiek wózkowania zakupiłam zwykłą parasolkę za jakieś 70zł, ale to zwykle po to, żeby synek mógł w niej jechać w drodze powrotnej, kiedy go już nogi bolały. No ale co dziecko i mama, to inaczej. katevalley - dobrze, że z Amelką lepiej. Nas jakoś choróbska omijają, ale jak słyszę, że inny dzieciak się męczy, to z chęcią bym się z nim zamieniła. Z głodu nic jej nie będzie. Jak dorosły źle się czuje, to często też nie ma apetytu. Najważniejsze, żeby dużo piła. brombusia - super, że gorączka ustąpiła olalicious07 - Jakoś nie przepadam za kolczykami u małych dzieci, ale Twoja córka wygląda w nich naprawdę ładnie. Może to zależy, może jednym pasują, innym nie... Myślę, że moja Millka wyglądałaby jakoś tak dziwnie... Zdjęcia fajne, faktycznie sankowe wymiatają ![]() zaharia - i Wam zdrówka życzę i żeby ząbki już wyszły... To takie niesprawiedliwe z tymi zabawkami! Też chcę, żeby Millka potrafiła godzinę przeglądać książki Fajnie masz My dziś taki mały maraton mieliśmy. Najpierw do jednych dziadków, potem do drugich. Jedzenia tyle... W dodatku moja mama zrobiła pyszne oponki. Ledwo wyszliśmy od mamy, a już u teściów lody, kolacja... Milla cały czas coś podjadała. Labradorek mały
|
|
|
|
#3818 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jo@ska sliczna masz tą córe i miny to rzeczywiscie robi cudne
![]() Cytat:
ale jak jestestesmy u chrzesnicy tzta to fifi chetnie siedzi na krzeselku przy stoliku..[QUOTE=zebra666;24547026 Wasze dzieci jeżdżą dużo w wózkach? Tak się zastanawiam czy jak zacznie chodzić to nadal będzie taki wózkowy... Sąsiadka mając 2 lata nie pamiętała już co to wózek...chciałabym żeby mój tak się odwózkował szybko Teraz jak sobie przemyslałam i widze jak mamusie na styczniowym kupują spacerówki to wydaje mi się, że dla półrocznego to am sens jeszcze, bo długo pojeździ a teraz to loteria... Ale to moje jakieś przemyślenia z wieczoraNo wlasnie filip nie chce siedziec w wozku niestety :/ dzisiaj byliismy w sklepie (1 km mamy do sklepu) wzielam wozek ale filip cala droge szedl na piechote. Do domu chcialam wrocic szybciej wiec go do wozka wsadzilam i byl taki krzyk ze znowu wracalismy wszyscy na piechote pol godziny.. chcialam kupic mala spacerowke ale widze ze mi sie nie oplaca zadnego wozka kupowac jak filip taki chetny do jezdzenia jest ![]() Cytat:
i zeby kupcie ladne byly![]() Witaj Brombi zdrowka dla was i zagladaj czesciej i oczywiscie zdjec sie domagam![]() Cytat:
i te zimowe zdjecia tez sliuczne. a widze ze mala lubi mleczko w tubce? Filip tez jak tylko zauwazy je gdzies w sklepie to od razu leci ;p tylko ze my pijemy to fioletowe-kakaowe![]() Cytat:
i zazdroszcze ze Miriam sie trak dlugo potrafi sama zabawic Filip jak musi siedziec bezczynnie np przy jedzeniu to chodziaz rekami macha w gore i w dol bo on ani sekundy w miejscu nie moze usiedziec![]() u mnie nie za wesolo. oczywiscie poklocilam sie z mama, jak zwykle uslyszalam baardzo duzo 'milych' slow na swoj temat. Taak bardzo chcieli bysmy kupic swoej mieszkanie ale raczej nie dostaniemy tak duzego kredytu
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia a jaki macie wózio? Faktycznie nie ma sensu jak masz takiego spacerowicza
Ja marze o takim!!!
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 542657.jpg
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Aga bardzo ładny wózek- nie zmieniałabym zwłaszcza, że tak chasa sam chętnie
Ja miałam spory, ciężki i bez skrętnych kół a nie mamy samochodu i wszędzie gdzie jade to autobusme i musze sobie wnieśc wózek tu i tam. Ale jakbym miała taki jak Ty to bym nie zmieniła, bo bardzo fajny |
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Witam a co tu taka cisza ze ja dzis o tej porze piersza
![]() Ja dzis mam pod opieka kolezanki synka bo maja remont w domu i nie miala co z malym zrobic Piotrus ma 1,5 roku nawet fajnie sie z Kamilka bawia teraz na szczęście obydwoje śpią MIłego dnia
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() W końcu gorączka zeszła. Całe 6 dni mnie trzymało. Miałam 42st. dzwoniliśmy po pogotowie no ale niestety ja musiałam jechać do nich. Dostałam antybiotyk i na zbijanie gorączki. Teraz tylko kaszek został. Zebra śliczne te ciuszki cieszę się że się cieszysz![]() Aguś jak masz taki wózio to mnie się wydaje, że nie ma co kupować następnego. Raz, że Ci już sam chodzi, przyjdzie wiosna będzie może rowerek. Jakoś dacie rade ![]() Pietrusia ale macie wesoło ![]() katevalley niech szybko wraca do zrówka brombusia witaj i zdrówka życzę olalicious07 ślicznie wygląda Nie wiem co dziś w nocy było z moją nie tak Kręciła się na wszystkie strony. Brzuch, plecy, brzuch, plecy czoło miała ciepłe ale gorączki nie miała. Nie wiem co to było ale koło 8 rano spała już spokojnie do godz. 11.Zmieniłam jej mleko na Nan junior wcześniej miałam bebiko( ktoś pisał o cukrze) i zmieniłam, ale czy to by miało wpływ chyba nie
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam po pracy poczytac przy kawce co u Was a tutaj dzis takie pustki
![]() ![]() Dziecko mi dopiero zasneło na popoludniowa drzemke wiec chyba poloze sie z nim ![]()
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Maria jasne, że się ciesze!
A co do mleczka nan to mogło mieć wpływ na brzusio- kilka mam z innego wątku zmieniało to mleczko, bo ma dużo żelaza i powodowało kolki bądź kupowe ekscesy. Jak nie chcesz Bebika(my nie narzekamy na to mleczko) to może gerber? |
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Maria dobrze ze juz przeszlo
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() łoooooooooo ależ tu się dziś działo ja korzystam, że TZ wrócił pracy i zabrał Olkę na spacer. Musze opracować aukcję na all, bo sprzedaję kilka ciuszków ![]() to do miłego |
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
eeee, faktycznie się dziś dzieeeje
![]() dziękuję za miłe słowa o mojej laleczce wracam do nauki w takim razie..... wrócę jak się ożywicie może wieczorem ))
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Ola miłej nauki
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Przepraszam że się nie odzywałam ale ostatnie dwa tygodnie to jakaś masakra była. Kumpeli się zepsuł samochód a potem jej niańka poszła do szpitala i ja chodziłam codziennie do pracy. Toż to jest koszmar Jedynie dwa ostatnie dni jakoś wyglądały bo moja mama wzieła urlop i się zajęła domem i Wikim. Był i obiad i posprzątane i Wiki szczęśliwy. Jak ja zazdraszczam wszystkim które mają niepracujące mamy. Teraz mam niby tydzień urlopu ale zobaczymy jak to będzie wyglądać. A co u Nas, mój syn jeszcze sam nie chodzi. Tzn robi parę kroków jak jest w butach na dworze ale to chyba jeszcze nie to. Za to nauczył sie otwierać drzwi i musimy teraz wszystko na klucz zamykać Raz się zapomniałam jak poszłam do kibelka i Wiki prawie na klatkę schodową wyszedł, myślałam że na zawał zejdę Za to mówi nowe słowa np dźi(drzwi) i paputy(papcie) a i naśladuje już chyba wszystkie zwierzęta łącznie z wężem A co w firmie. Pracy mamy dużo tylko ostatnio jakoś tak pechowo, albo klient niezdecydowany, albo zdecydowany a mieszkanie nieaktualne. Teraz w środę może mi się klienci zdecydują na mieszkanie więc by było super. Zamówiłyśmy taką gablotę gdzie będziemy dawać ogłoszenia, koszt 3500 zł ale mam nadzieje że się zwróci ![]() Kachula - gratki z okazji postępów Matiego. Jak tak dalej pójdzie to będzie chodził szybciej niż Wiktor I dziękuję za pamięćOlu - Blanka śliczna, aczkolwiek ja bym się chyba bała córce przebić uszka. Aniulka - super że czujesz już ruchy dzidzi. Jak bedzie cieplej to się koniecznie musimy spotkać Zdjęcia dzieciaczków śliczne, może i ja wrzucę mojego łobuza A i zdrówka dla wszystkich chorobitków Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-01-24 o 19:05 |
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Nie było mnie 3 dni - stęskniłam się za Wami - lecę czytać co tam u Was Madzia ma katar gigant |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu zdrówka dla Madzi
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
Och wy nie dobre
![]() Ja od poniedziałku czyli dziś mam nianię do "przyuczenia" i nudzi mi się hehe. Już nie pamiętam kiedy miałam tyle wolnego. Lence idzie jednak więcej zębów - wszystkie czwórki (2 już prawie wyszły) i dwójka na dole - strasznie cierpi. Nie za bardzo chce jeść i w nocy popłakuje, od dwóch dni daję jej nurofen na noc, żeby jej lżej było.
Edytowane przez suonko2 Czas edycji: 2011-01-24 o 20:29 |
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Kate faktycznie masz hardkorowo
![]() Ale tu cisza dzisiaj |
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Haj! A ja wpadłam specjanie zobaczyć zdjęcie Domi i co?
Nie ma (wczoraj tez byłam ale nei maila m siły pisaćBlania za to elegancko wygląda Brombiś Kate, no to udanego urlopu ![]() Druga Kate - no, no - GRATULACJE A mi ktoś podmienił syna Absolutnie sie nie słucha.... dzisiaj w centrum handowym zrobił taki cyrk, ze ledwo nadążylam go łapać miedzy wieszakami, a nogi mam długie... Jeśli się go o coś prosi, abo czegoś zabrania, to najczęściej robi odwrotnie A jak coś nie po jego myśli to drze się w niebogłosy... Drogie Mamy czy to minie? Czy mam sie zacząc martwić?
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi Twoja wypowiedź mnie nieco uspokoiła, bo już tata ostatnio mi powiedział, ze to nienromalne jak moje dziecko ma takie ataki wścieklizny i zaczynałam się zastanawiać nad tym głębiej...
Jak jest nie to co chce zjeść, czegoś mu nie dam, coś zabronie, coś zabiore to zaciska oczy, usta i wrzeszczy jakbym go biła, albo tak beczy, że ma szpiki po kolana Ja chodze umordowana... nie mam chęci gotować, sprzątać, wychodzić... Czasem nawet kładzie się na dywanie jak beczy ...za chwile będzie walił rękami i nogami o niego.My mamy skok do tego, bo je w nocy, jest przylep, nie moge pierdnąć w samotności nawet... |
|
|
|
#3838 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u U mnie nie ma takiego problemu, ale po za tym, ja bym chyba nie dała rady iść tak z moją, bo ona to jak kotek, własnymi drogami, gdzie jej się podoba, więc wózek to moje zbawienie i na szczęście chce w nim siedzieć ![]() oj, szkoda z tym kredytem, nie ma to jak być na swoim... Cytat:
![]() A moze było jej za gorąco, albo nie wygodnie... co do Nan, to ja miałam jedno pudełko chodź dajemy jej Bebiko 3 ale nie zauważyłam nic niepokojącego. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No ja słyszałam o buncie 2 latka, ale to chyba za wcześnie troszkę co??;p podobno gdzieś między 20-26 miesiącem to się zaczyna. Dziękuję wszystkim za zdrówko dla Amelki bo chyba podziałało ![]() Wczoraj i dziś w nocy ani w dzień żadnych wymiotów, nawet kupy lepsze, jak plastelina a nie rzadkie... byliśmy z nią u lekarza dziś, to dała tylko coś tam nawadniającego, żeby dawać jej do picia.Ale dziś nawet zjadła całą miseczkę zupki, no bez 3 łyżeczek i 1,5 pulpecika. Mleko tylko rano jej daję i to max 180 ml., bo się boję... na noc kisielek dostała, ale za bardzo chyba nie była głodna i tylko pół kubeczka zjadła. Humorek jak zwykle jej dopisuje. ![]() W przychodni spotkałam moją starą pielęgniarkę z podstawówki i wiecie co?? POZNAŁA MNIE!!! odrazu się zapytała, czy się nie uczyłam tam, ja mówię, że tak i że poznałam panią odrazu strasznie ją lubiłam. Miała z nami też wychowanie do życia w rodzinie (podstawówka). I często się u niej przesiadywało na przewrach. Była i jest bardzo miła ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się tylko jak koleżanka mi opowiadała jak jej dwuletnia córka sie położyła w sklepie na podłodze bo ta jej nie chciała czegoś kupić![]() :confuse d:I strasznie wszystkim rzuca, jak mu się coś nie podoba to przez pół pokoju tym rzuci. Musze chyba sobie zamówić tą książke język dwulatka zanim będzie za późno ![]() A i musze się pochwalić, bo Wiktor już od jakiegoś czasu wie że w nocniku robi e ee no i jak mu pokazuje co się robi do nocnika to Wiki odpowiada: e ee. I dziś tak się pręży i się go pytam robisz e ee? a on że e ee i spidem po nocnik, troche kupy zrobil do pampersa ale większość do nocnika Ale byłam dumna![]() Dziewczyny i jak u Was z jedzeniem słodyczy u maluchów. Bo u Nas jest konsekwentne NIE. Nawet mnie trochę zaskoczyła Blanka z tym mlekiem z tubki. Wiki ze słodkich rzeczy je chrupki kukurydziane i biszkopty i nic więcej. Ludzie i rodzina patrzą na mnie jak na wariatkę więc ja się już sama zastanawiam czy ze mną coś nie tak czy jednak mam racje??? Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-01-24 o 22:26 |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Kate nie jesteś dziwna. Myśle, że karzda może obrać swoją droge słodyczową
Piotrek przechodzi sam siebie jeśli ja w jego ataku podniose głos i powiem stanowczo nie albo coś takiego... Wtedy to już masakra się dzieje... Bywa, że msuze wyjśc na chwile do pokoju albo jego tam zanosze aż się nieco uspokoji. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

))
tzn zdjęcia, bo kolczyki ładnie 
przewraca kartki, opowiada w swoim wlasnym jezyku... - czysty slodziak

55kg
Zdjęcia fajne, faktycznie sankowe wymiatają
Fajnie masz

Teraz jak sobie przemyslałam i widze jak mamusie na styczniowym kupują spacerówki to wydaje mi się, że dla półrocznego to am sens jeszcze, bo długo pojeździ a teraz to loteria... Ale to moje jakieś przemyślenia z wieczora
Kręciła się na wszystkie strony. Brzuch, plecy, brzuch, plecy czoło miała ciepłe ale gorączki nie miała. Nie wiem co to było ale koło 8 rano spała już spokojnie do godz. 11.
Jedynie dwa ostatnie dni jakoś wyglądały bo moja mama wzieła urlop i się zajęła domem i Wikim. Był i obiad i posprzątane i Wiki szczęśliwy. Jak ja zazdraszczam wszystkim które mają niepracujące mamy. Teraz mam niby tydzień urlopu ale zobaczymy jak to będzie wyglądać.