Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 23:24   #1621
cigi
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Cigi mydło raczej wysusza to może spróbuj bez
Ja bym dopajała ,zresztą swojego dopajałam właśnie po to żeby go nauczyć pić , całe życie nie będziesz cyckiem karmić
daje jej troszeczke, na ogol wody, czasem soczku; lubi, cieszy sie na widok kubka, ale wypije odrobinke; widocznie na razie nie potrzebuje, a jak nie bedzie cyca, to pewnie i pragnienie wzrosnie
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 23:25   #1622
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Libra a mój dziwny syn lubi surówkę z kiszonej kapusty , lubi brokuły i szpinak a dziś poleciał do kuchni z okrzykiem mięcho , bo były zrazy
Stary 2011-01-24, 23:26   #1623
mloda1989
Zakorzenienie

aaa szkoda ze tak daleko myslimy zeby w maju do paryza sie wybrac na kilka dni..
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 23:27   #1624
libra777
Zakorzenienie

Cigi mój też lubi jeść niezdrowo schabowe, karkówka, sosiki, i ogólnie mięcho , no w domu tak dobrze nie ma , ale jak pojedziemy do teściowej to zawsze się na krzywy ryj tam nachapie, ciekawe jaki cholesterol ma, muszę go na badania wygnać.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 23:27   #1625
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
cigi - 58 zl płace za neta . są i droższe zalezy od szybkości i chyba jeden tańszy też jakiś był
i do tego stacjonarny? (z orange??? ); oj, ja ciemna masa jestem
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 23:30   #1626
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra a mój dziwny syn lubi surówkę z kiszonej kapusty , lubi brokuły i szpinak a dziś poleciał do kuchni z okrzykiem mięcho , bo były zrazy
no niespotykane u dzieci , ale to dobrze , mój ten mały na hasło mięcho już leci i dziób otwarty

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cigi a co na stałe zjeżdżasz że tak pytasz o internet?
Stary 2011-01-24, 23:38   #1627
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

yonka ja jej robie 50 ml soczku i ok 80 ml wody. Nie uwazam ze to zle, to zecos ma jakies kalorie to nie znaczy ze dziecko ma tego nie pic badz nie jesc, chrupek nie je bo nie moze sie zalatwic po nich natomiast ciasteczka 2 dziennie spokojnie zjada.
Oliwia w ogole duzo pije, nieraz i 150 na raz ma.
Daje jej tez mandarnki w tym smoku z siatka i soczek ciagnie i wiele innych rzeczy. Teraz jak bylam u pediatry i ja zobaczyla to powiedziala ze mala wyglada bardzo dobrze, akurat, nie ma zadnej nadwagi ani niedowagi .
Herbatki tez pije, pila od malego ta z kopru na rozluznieie kupki i pije tez inne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 07:09   #1628
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ja przepraszam, że tak z doskoku, ale zarobiona jestem masakrycznie, a tu takie ważne rzeczy piszecie- może mi jakaś mądra głowa wyjaśni kto i JAK najlepiej powinien rozliczyć Gabrysię ze sobą:
TZ mający normalną umowę o pracę i to u niego Gabrysia jest ubezpieczona, jeśli to ma znaczenie jakieś
czy ja, z własną działalnością, która przez te ostatnie ileś tam miesięcy była bezdochodowa, poza jedną, zaległą fakturą
:conf used: już kiedyś pisałam jak to nie cierpię tych wszelkich urzędowych spraw, ale jak można jakąś większą kasę wyciągnąć od kochanego państwa, to chyba nie popuszczęi się dowiem
dziecko jak było jedno a rozliczaliśmy się raz razem raz osobno to tż odpisywał, bo on miał bardziej z czego, ja to więcekj doplat mialam, przez ciągle dorabianie umowami zleceniami a w tym roku to on bierze jedno dziecko ja drugie, chyba że jednak odpiszemy się razem to wtedy dwójke wpiszemy.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:04   #1629
P0P70
Zakorzenienie

dzień dobry,

Dziecko mi przesypia całe noce a ja i tak chodzę nie wyspana. Idę dzisiaj do lekarza - ortopedy. I chyba wracam do pracy i zobaczę co tam będzie. W sumie to mi wszystko jedno. Jak będę pracowała to będę nieszczęśliwa że nie siedzę z dzieckiem a jak będę siedziała z dzieckiem to będę nieszczęśliwa że nie pracuję.
JEstem tym wszystkim zmęczona.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:07   #1630
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
gusinek i co teraz jak sobie z tym radzisz, jak go karmisz??

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

oj a lososia zazdroszcze takiego swiezutkiego...mmm
karmie tak jak radziła POP na boki jedzonko i malutkie porcje, ogólnie
je chetnie najgorzej z tymi obiadkami, u lekarza nie bylismy z tym problemem ale chyba widze juz poprawe bo zje słoiczkowe jak sa jakies kluseczki małe czy ryz, a jak gotuje sama to 2/3 miksuje a 1/3 warzyw rozgniatam widelcem tak drobno i mieszam wszystko i tak bede po troszke zwiekszała to rozgniatane, mam nadzieje ze w koncu załapie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
No u nas to samo.Nina już po urodzeniu charczała i najpierw myślałam,że została zle oczyszczona czy coś,ale to co jakiś czas się"odzywa"
Biedny Bartuś,ale oczyścił się-pewnie coś tam zalegało.Mojej też się dzisiaj tak z rana odbijało jakby miała pawia puścić,ale nie.
Nie martw się tym,że będzie głodny.Może akurat ładnie pośpi.Mi Nina też ile razy już na noc zjadła tylko 50ml,gdzie normalnie zjada 210ml i myślałam,że się obudzi głodna w nocy,ale przespała calutką.

A w środku drania części moich butów
Bartuś tez od urodzenia charczał twierdzili ze to sapka niemowleca, ale potem w szpitalu jak miał 4m-ce powiedziała doktorka ze to wrodzona wiotkosc krtani i minie z czasem, czytałam w necie i duzo dzieci "charczy" i pisza ze to mija ok roku
i spał ładnie raz sie obudził ok 4 tz wstał dał wody do picia i spał do 6:40 i zjadł kaszke 7:30 ale nie za duzo wiec mu nie wciskałam bo nie jadł zbyt chetnie
Cytat:
Cigi bo mąka ziemniaczana ma właściwości łagodzące włąśnie różne wysypki, odparzenia , potówki itp. a spróbuj może jeszcze ją kąpać w krochmalu ( to stary babciny sposób) gotujesz krochmal i do jeszcze gorącego dolewasz szybko zimnej wody żeby go zachartować i szybko energicznie mieszasz i dolewasz to później do kąpieli , tylko nie może być za gęste , woda ma być taka lekko śliska pod palcami .
Ja mojego tak latem kąpałam potówki schodziły błyskawicznie.
A jest jeszcze takie coś kalia się nazywa takie fioletowe tableteczki tylko nie wiem czy u was to jest
ja jak mojemu cos wyskoczy to w zwykłej mące ziemniaczanej, garsc mąki do wanienki z wodą i wtedy nie uzywam juz zelu do mycia i płucze go czysta woda i juz zazwyczaj znika wszystko ładnie po 2 kąpielach

POP trudna decyzja z tą pracą ale moze jakos sie samo rozwiąze... skoro ostatnio szef cos nie tak, i znajdziesz fają prace w Oplolu i bedzie i praca i dziecko
ja tez narazie w domu na wychowawczym czasem ciezko chciałoby sie do ludzi ale jak pomysle ze mam małego zostawic to juz panikuje, moze dopiero na konec lata, jesien wszystko zalezy od mojej mamy jesli zwolni sie z pracy to ja wtedy pójde a ona zostanie z Bartusiem no i jesli znajde fajna prace oczyswiscie bo do tej juz nie wracam

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-01-25 o 08:12
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:14   #1631
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Igorowi jak nic idą górne zęby - budzi się z płaczem, nie chce jeść (P0P jak ja teraz Cię rozumiem) Generalnie zbliżam się do niego z łyżeczką, a on macha głową, wykrzywia się i ucieka w końcu. Tak więc wczoraj ja jadłam zupkę jarzynową, tż jadł serek Igora Później ja ganiałam małego z kawałkami gotowanego kurczaka, którego akurat jadł, ale nie miał czasu, żeby zjeść go na siedząco więc biegał po podłodze, a ja mu wtykałam kawałeczki do buzi.

W ogóle coś się stało z moim dzieckiem i nie chce mnie odstępować na krok - jak jestem w domu, wszędzie idzie za mną, a jak ktoś go bierze, to zaczyna miauczeć. Kochany Szkrab, ale... normalnie niedługo do kibla będzie ze mną chodził - już nawet próbował ;P
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:21   #1632
CAROLAJKA
Raczkowanie

Cytat:

Darusiaa - wypytaj najpierw ludzi w okolicy tam gdzie bedziesz miszkać jak działa , ja miałam już dwa plusa i ere ( ere mam nadal bo firma TZta płaci ) I tu u nas do d.. w wawie pięknie to śmiga ale tu u mnie to porażka nomrlanie szału można dostac bo jedna strona się potrafiła np minute ladować i dlatego modem kurzem porasta . Także spytaj najpierw ludzi co mają . Tutaj np orange w miare nieźle działa . Era to wogóle sieć piorażka , mój tz jak nie raz jest w trasie to mu potrafi rozłaczyć rozmowę w trakcie , bo się zasięg kończy . I ten net tesz taki mają dupny . sa oczywiście miejsca gdzie żaden ten bezprzewodowy nie bedzie doberze chodził ( czasem nawet dach przeszkzdza czy położenie mieszkania )

plmadzia - to masz żarłoka Moja Ola jeśc lubia le musi jej coś podpasowac , jak coś nie po jej myśli to nic się jej nie wciśnie .
sa takie przedluzki do bluconecta ja wieszam ja na karniszu i podpinam pod lapka i internet smiga tak normalnie jak podlacze to strona nawet godzine sie potrafi otwierac jak jest duzo grafiki
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:26   #1633
Darusiaaaa
Zakorzenienie

P0P trudna decyzja bo chcac nie chcac nie bedzie tak zeby bylo dobrze, rozwiazaniem dla Ciebie wedlug mnie znalesc prace w Opolu, pracowac i jednoczesnie byc z malą.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

carolajka ja mialam w play taka przedluzke, co prawda nie uzywalam jej bo nie bylo takiej potrzeby ale od razu powiedzial gosc ze jak mieszkam tu gdzie mieszkam nie raz i nie dwa bede mogla miec problem z polaczeniem sie.
A.Camus
Stary 2011-01-25, 08:31   #1634
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - rozumiem Cię - trudna sytuacja. Na Twoim miejscu szukałabym pracy w Opolu i miała wszystko gdzieś - a tymczasowo pobawiła się w ciężarną na koszt obecnego jeszcze pracodawcy.
Ale jestem powalona - wbrew logice tak strasznie marze o drugiej dzidzi.
Stary 2011-01-25, 08:36   #1635
CAROLAJKA
Raczkowanie

pisalyscie ze podajecie dzieciom szyneczke i doczytalam o parowkach i pasztecie czy sa to takie zwykle jak dla doroslych czy jakies specjalne dla dzieci czy same robicie ?
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:40   #1636
Darusiaaaa
Zakorzenienie

megi ja bym zrobila tak samo jak ty!
A.Camus
Stary 2011-01-25, 09:02   #1637
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Witam
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Z tym jedzeniem mojego dziecka to wiecie, jak go kąpię i widze takiego szczupaczka to aż go żal, jak glodzony wygląda, ale Eryk też taki szczypiorek był. Ja w dzień to mam wrażenie że tylko w kuchni siedzę albo karmięJak nie robię jedzenia Erwinowi i go karmię, to Erykowi(ten to ma spust teraz zjadł 7 kawałków chleba na kolacjei zagryza monte)no to jeszcze tz z pracy wróci i jemu osobno bo on bezmięsny.
Dzisiaj tyle co zawsze maluszek zjadł, i jeszcze jak Emil przyszedł z roboty to tem mu z oczami kota ze schreka o jedzenie, i go podkarmiałJe co 3 godziny, a jak coś mniej sytego dostaje, to zlapie jabłko i ze skórką wcina(potem te skórki przez godzine żuje)dzisiaj nawet dopadł mojego ogryzka po jabłku i zjadł połowe został ten kawałeczek z patyczkiem, bo za niego trzymał. Jak nie może czegość ugryźć to wali o płytki aż zmięknieto się wyżaliłam
rzeczywiście masz roboty,właśnie nie mogłam uwierzyć,bo Erwi taki chudzina a tu takie ilości,ma apetyt!mój tez ma tylko,że Daniela niestety musze trochę ograniczac z jedzonkiem,niektóre osoby patrza na mnie jak na nienormalną np. w sobote byliśmy na obiedzie u cioci,mały zjadł moją zupkę i trochę jeszcze ziemniaków z mięskiem,więc dużo a ona za 15 minut daje mu to cistko misiu petitki w dodatku w środku z czekoladą,oczywiście się odezwałam i zabrałam to ale patrzyli na mnie jak na stuknięta.
Bo ja tu się szczypię żeby mu się uczulenie nie pogłębiało,uważam ze wszystkim a oni mi tu z czekolada wyskakują bo on ma juz prawie rok to już wszystko powinien jeść

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
to ja poprosze o przepisik dokladny na te krochmalowa kapiel; jak krochmal zrobic (ilosciowo) i na ile wody do kapieli;
i co ja w tym myje, czy mydelkiem dodatkowo?

tego cusia nie wiem czy dostane, nadmanganian potasu tez nie wiem;

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

tez mi sie tak cos skojarzylo, ze wzgl na kolor...
cigi tak dokładnie to nalej do garnaka litr wody i zagotuj,w granuszku nalej trochę zimnej wody,wsyp 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszaj i jak tamta woda się zagotuje to wlej to z mąką.Nie wiem w czym kąpiesz ale jak w wanience to na pół wanienki spokojnie to wystarczy,jak będziesz ją myła to będziesz czuła,że takie ślizkie ciałko się robi.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
aaa szkoda ze tak daleko myslimy zeby w maju do paryza sie wybrac na kilka dni..
ja właśnie też coś kombinuję z Paryżem na naszą rocznicę w lipcu.

Darusia i Cigi ja mam neta obecnie w play ale nie jestem zadowolona jakoś wolniej chodzi i problemy ze skypem
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:06   #1638
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja z play bylam zadowolona, zobaczymy wezme sobiena tydzien probny blueconnecta i sprawdze.
A.Camus
Stary 2011-01-25, 09:24   #1639
libra777
Zakorzenienie

Witam!
U nas nocka w miarę normalna, Miko obudził się tylko 4 razy i to dałam mu pić i spał dalej , jestem wyspana jak już dawno tak nie byłam , może ten ibufen mu pomógł że go nie bolało
Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
pisalyscie ze podajecie dzieciom szyneczke i doczytalam o parowkach i pasztecie czy sa to takie zwykle jak dla doroslych czy jakies specjalne dla dzieci czy same robicie ?
ja daję szynkę i pasztet , ale swojskie nie kupne
Stary 2011-01-25, 09:37   #1640
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
i do tego stacjonarny? (z orange??? ); oj, ja ciemna masa jestem
Tak stacjonarny z orange .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
dzień dobry,

Dziecko mi przesypia całe noce a ja i tak chodzę nie wyspana. Idę dzisiaj do lekarza - ortopedy. I chyba wracam do pracy i zobaczę co tam będzie. W sumie to mi wszystko jedno. Jak będę pracowała to będę nieszczęśliwa że nie siedzę z dzieckiem a jak będę siedziała z dzieckiem to będę nieszczęśliwa że nie pracuję.
JEstem tym wszystkim zmęczona.
Wiesz jaki wniosek dla mnie z tego ? Powinnać mieć prace tam , miałabyś prace a wieczorem byłabyś z dzieckiem . równowaga jakas by była

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
sa takie przedluzki do bluconecta ja wieszam ja na karniszu i podpinam pod lapka i internet smiga tak normalnie jak podlacze to strona nawet godzine sie potrafi otwierac jak jest duzo grafiki
Stary 2011-01-25, 10:05   #1641
ASIULEK_23
Zakorzenienie

laski jak ja siedzialam wieczorem to pustki były a w nocy jak ja śpię to Wy na necie... i teraz nadrabiac muszę...

No i dziś widze będzie powtórka z rozrywki. Juz po 10 a mala pełna werwy. Pewnie jak na zlośc, jak przyjdą laski z malymi to ona będzie chciala iśc spac i bedzie marudzić

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:22   #1642
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Anakazar a Ty to chyba specjalnie te buty mu podsunęłaś z nadzieją ze się otruje.

.
Oj Pop nigdy bym mu akurat TYCH butów do pogryzienia nie dała
Cytat:

ponoć od 4 (skórne) to trzeba chyba z 20 minut posiedzieć z tymi próbkami na skórze , nie pamiętam bo dawno robiłam , ale wiem że teraz zaczynają pylić drzewa i w wilgotne dni (bez mrozu) to pleśnie taka ziemia zbutwiała wilgotna
Ja mojemu też znowu inhalacje robię bo sapie przez te odwilże

to on tak luzem łazi?
Ja się kiedyś dałam namówić jak Adaś był mały na królika miniaturkę
Śmierdział , śmiecił , hałasował ,masakra jakaś , poleciał do klatki na zewnętrzny i co się okazało wyrósł wielki jak koń i na szczęście przyszedł pomór na króliki i zdechł
A sapie tylko czy ma wodnisty katar lub kaszel?Ja też inhaluje,ale drze się przy tym jak nienormalna

Królik czasami zostaje puszczany,bo co go tak w klatce więzić cały czasale on w klatce stoi w korytarzu,gdzie właśnie zostawiane zostają po wejściu do domu buty,kurtki,zakupy i ja nauczona już,że on pożera wszystko nie stawiam nic obok klatki,ale ktoś mi chyba musiał wczoraj buty przestawić.
Cytat:
dzieci takie jak nasze powinny wypijać dziennie ok. 1 litra płynów
Ja też rozrabiam soki z wodą

no u nas w domu nie kupujemy w ogóle kolorowego picia tylko żywiec niegazowany bezsmakowy
Może się nauczysz przy małej za dziećmi trzeba pobiegać
Ja piję tylko niegazowaną wodę i zieloną herbatę-nic więcej.Czasami potrzebuje gazowanej,zimej coli(bardzo rzadko)Znowu tż to tylko te gazowane,kolorowe gówno piję i jak jest w domu to stoi tego pełno.

Ja małej kupuje soczki bobofrut,ale dostaje raz-dwa na tydzień.A tak od urodzenia pije wode.
Nie chcę,żeby piła te kolorowe,gazowane śmieci kiedyś w przyszłości,ale boję się,że na widok czarnej coli będzie takbo ja za dzieciaka na widok coli mało w gatki nie zrobiłam ze szczęścia-podobnie jak większość dzieci.
Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
Bartuś tez od urodzenia charczał twierdzili ze to sapka niemowleca, ale potem w szpitalu jak miał 4m-ce powiedziała doktorka ze to wrodzona wiotkosc krtani i minie z czasem, czytałam w necie i duzo dzieci "charczy" i pisza ze to mija ok roku
i spał ładnie raz sie obudził ok 4 tz wstał dał wody do picia i spał do 6:40 i zjadł kaszke 7:30 ale nie za duzo wiec mu nie wciskałam bo nie jadł zbyt chetnie

ja jak mojemu cos wyskoczy to w zwykłej mące ziemniaczanej, garsc mąki do wanienki z wodą i wtedy nie uzywam juz zelu do mycia i płucze go czysta woda i juz zazwyczaj znika wszystko ładnie po 2 kąpielach
No widzisz i pospał ładnie
A jak Nina raz miała czerowną pupcie to też nawaliłam jej ziemniaczanej mąki(babcia mi kazała) do pampersa i pomogło i teraz jak cos tam się mocniej zaczerwieni to tak robię.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:33   #1643
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:

Ja małej kupuje soczki bobofrut,ale dostaje raz-dwa na tydzień.A tak od urodzenia pije wode.
Nie chcę,żeby piła te kolorowe,gazowane śmieci kiedyś w przyszłości,ale boję się,że na widok czarnej coli będzie takbo ja za dzieciaka na widok coli mało w gatki nie zrobiłam ze szczęścia-podobnie jak większość dzieci.

No widzisz i pospał ładnie
A jak Nina raz miała czerowną pupcie to też nawaliłam jej ziemniaczanej mąki(babcia mi kazała) do pampersa i pomogło i teraz jak cos tam się mocniej zaczerwieni to tak robię.
kurcze a mój zadnych sokow nie chce pic tylko woda albo te herbatki dzieciowe, owoce ze słoiczka zje ale soku nie wypije

mi tez ktos radził w krochmalu kąpać a mama i babcia zebym po prostu w mące ziemniaczanej i własnie działa super

mój na szczescie poszedł spac! od wczoraj daje mi popalic płacz jęczenie marudzenie i tak cały dzien najlepiej tylko na rekach i dodatkowo czyms go zajmowac, oczywiscie zwalam na zęby;P och niech juz w koncu jakis wylezie

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-01-25 o 10:39
Stary 2011-01-25, 10:38   #1644
megi-megi
Zakorzenienie

A mój wody nie tknie, herbatki też mu się nie podobają, ale soczki to jak najbardziej. Tylko co z tego, jak on taki chudy jest i jeszcze znów nie chce nic jeść.
Stary 2011-01-25, 10:41   #1645
libra777
Zakorzenienie

Anakazar nie ma kataru i nie kaszle ale dyszy właśnie , bo to oskrzela ulegają zwężeniu i ja go inhaluję wentolinem z solą fizjologiczną to lek na rozszerzenie oskrzeli, ale alergia przybiera różne formy.
Ja od razu miałam zapalenie oskrzeli o tej porze styczeń/luty i tak się to powtarzało rok w rok przez jakiś czas. W końcu zrobiłam testy i się okazało że jestem uczulona najbardziej właśnie na pyłki drzew które zaczynają pylić i pleśnie.
Wtedy pracowałam przy chemikaliach i to uwydatniło moja alergię , musiałam zrezygnować z pracy bo groziła mi astma oskrzelowa i Miko pewnie ma to po mnie .Teraz nie choruję.

Ja to mam nie raz ochotę na sprajta albo mirindę ale to jak mi się bardzo pić chce i przeważnie na ochocie się kończy bo do sklepu specjalnie nie pójdę
Stary 2011-01-25, 10:42   #1646
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja do picia daje co mam pod ręką A tak na serio to przynajmniej 1-2 razy dziennie herbatkę lub soczek (rozrobiony z wodą) ale częściej herbatkę. A poza tym zwykłą wodę. Mała nie narzeka. Co dostanie to pije. Ale daje jej trochę słodkiego do picia bo twierdze "a niech ma coś od życia" A pije baaaardzo dużo. caly czas musi cos stać do picia i co jakiś czas jej daję. Myślę ze litr to spokojnie wypija. W przeciwieństwie do mamy, bo ja to mogłabym w ogóle nie pić (no moze kawę, herbatę i piwoooo )> Latem piję dużo bo często czuje pragnienie i wtedy sa to raczej- woda lub sok. A zimą nic takiego nie musi istnieć wiem, ze źle, bo powinno się dużo pić ale nie potrafię się zmusic... jak karmiłam cycem to była dla mnie katorga- pić min. 2 litry wody

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:44   #1647
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A mój wody nie tknie, herbatki też mu się nie podobają, ale soczki to jak najbardziej. Tylko co z tego, jak on taki chudy jest i jeszcze znów nie chce nic jeść.
Ja jej dawałam długo po urodzeniu wodę do picia i to pewnie jest dla niej teraz czymś naturalnym.A jak dam jej sok to cieszy się strasznie,już na sam widok butelki z czymś kolorowym mordka się śmieje,bo wie,że słodkie i dobre.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-25, 10:48   #1648
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
mój wody tez nie chciał długo tylko herbatki, ale w nocy podajemy tylko wode i w dzien ostatnio tez zaczał pic sama wode wiec sie nauczył chciaz w ciagu dnia max 150 wypije i w nocy 50-100 wody

ja tez mam czasem ochote na cos zimnego gazowanego, ale głownie woda lub soki chciaz mało pije musze sie pilnowac zeby te kilka szklanek w ciagu dnia wypic

no i sie dziecko wyspało ...

Stary 2011-01-25, 10:49   #1649
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Anakazar nie ma kataru i nie kaszle ale dyszy właśnie , bo to oskrzela ulegają zwężeniu i ja go inhaluję wentolinem z solą fizjologiczną to lek na rozszerzenie oskrzeli, ale alergia przybiera różne formy.
Ja od razu miałam zapalenie oskrzeli o tej porze styczeń/luty i tak się to powtarzało rok w rok przez jakiś czas. W końcu zrobiłam testy i się okazało że jestem uczulona najbardziej właśnie na pyłki drzew które zaczynają pylić i pleśnie.
Wtedy pracowałam przy chemikaliach i to uwydatniło moja alergię , musiałam zrezygnować z pracy bo groziła mi astma oskrzelowa i Miko pewnie ma to po mnie .Teraz nie choruję.

Ja to mam nie raz ochotę na sprajta albo mirindę ale to jak mi się bardzo pić chce i przeważnie na ochocie się kończy bo do sklepu specjalnie nie pójdę
A Ninie właśnie towarzyszy woda z nosa i kaszel,ale to też mówili,że normalne przy jakiejś alergii.Czasami samo charczenie.Teraz to w ogóle masakra,bo się ślini strasznie i jeszcze z nosa kapie-wygląda jak sierotka,a na mój widok z pieluszką do wytarcia buzi zaczyna się płacz i ucieczka.

A co do picia to ja zawsze mam jakiejś pozostałości po tż-teraz też w szafce zalega mi cocla-cola i fanta,ale pewnie poczeka na tż.

Stary 2011-01-25, 10:51   #1650
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Ja jej dawałam długo po urodzeniu wodę do picia i to pewnie jest dla niej teraz czymś naturalnym.A jak dam jej sok to cieszy się strasznie,już na sam widok butelki z czymś kolorowym mordka się śmieje,bo wie,że słodkie i dobre.
a Daniel tylko woda,jak mu dałam soczek to się krzywił gorzej niż po cytrynie,więc pije tylko wodę.
co do pesi to myślę,że dzieciom najbardziej sie podobają te musujące bąbelki co ich smyraja w usteczka

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-01-25 o 10:53
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości