Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 14:05   #1681
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ania Ty to tutaj dla mnie jesteś"Ania dobra rada" zawsze coś fajnego podpowiesz.Mięte mam "swoją"tzn.liście zbierane i suszone przez babcię i się zastanawiałam czy mogę małej dać,a woda-cytryna-miód na pewno Ninie dam

Mieta jest też bardzo dobra w połaczeniu w sokiem jabłkowym , robisz sok z herbata i wodą żeby nie było słodkie. spapugowała po soczku gerbera bo jest taki własnie jabłko w miętą .

Ty tu lepiej pisz jak tylko jakieś ubrania kupujesz bo ja tu przyswajam te twoje linki .. bo ja to najchętniej jeansy i bluzka A ile mozna się ubierać jak 16stka JUz mam kuka na te balerinki jak się tylko do zary wybiore .. bo na te spodnie co pokazywałyście to chyba mam za gduby zad

Catro - a przy okazji tej operacji nerki oni będą coś robili z tymi torbielami ? Operacja będzie w CZD ?
Stary 2011-01-25, 14:49   #1682
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Ja też

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Aniap aTy nam pisałaś,że dajesz Szymkowi rumianek.Dajesz jakieś inne herbatki ziołowe?Libra może Ty dajesz?
Daję mięte, rumianek albo owocowe najczęściej i wodę.

Catrotrzymaj się kochana, my tu wszystkie z Wami jesteśmy, będzie dobrze

CAROLAJKA ja Cie często na pasku widziałam udzielaj się częściej

Machaj a no jestem gruba w du..e jestem gruba i nogach na zdjęciu nie widać.
Upiecz te biszkopty i daj znać jak wyszły , ja też się czaję na nie bo często do ciast używam takich albo deserów.
Mi wszystkie przepisy od Dorotus wychodzą rewelacyjnie

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

A u mnie znowu waga stoi mimo mojego naginania na rowerze i ćwiczeń i od jakiegoś czasu boli mnie brzuch .
Naoglądałam się ciąża z zaskoczenia i już prawie gryzę pazury, na jutro jestem do lekarza umówiona , mam nadzieję że nie usłyszę nic co by mnie powaliło.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:51   #1683
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja ide do lekarza w poniedzialek, ale jutro mam date @.
Jak ja bymmm chccccialaaaa uslyszec !!!! o jejqq!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:59   #1684
libra777
Zakorzenienie

Darusia ja bym nie chciała usłyszeć , 2 mi w zupełności wystarczy, jestem zrujnowana fizycznie , moją figurę szlag trafił , nie wspominając o kondycji, psychicznie następnej ciąży juz bym chyba nie zniosła o porodzie nie wspominając , nie mówiąc już o całych nerwach o dziecko czy zdrowe czy nie zachoruje , jak dostanie gorączkę itd. już za stara jestem
Stary 2011-01-25, 15:06   #1685
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Darusia ja bym nie chciała usłyszeć , 2 mi w zupełności wystarczy, jestem zrujnowana fizycznie , moją figurę szlag trafił , nie wspominając o kondycji, psychicznie następnej ciąży juz bym chyba nie zniosła o porodzie nie wspominając , nie mówiąc już o całych nerwach o dziecko czy zdrowe czy nie zachoruje , jak dostanie gorączkę itd. już za stara jestem
Ty masz juz jednego troche odchowanego, a i tak wiesz czym grozi drugie dziecko, przy takiej malej różnicy wiekuJa też sobie nie wyobrażam. Dwójka dzieci na 3 pokojach to już za dużoA druga sprawa że jeszcze z jednym maleńtwem to nie wiem jakbym np na spacer wyszła, albo gdzieś poza dom z tz, juz bym chętnego nie znalazła żeby mi dzieciarni przypilnował

Nagralam wam ta dyskoteke chlopców co kiedys opisywalam, tylko głos się nie nagrałtylko szum, a taki fajny filmik był

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:09   #1686
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no kolejna z ta staroscia!!!!!!!!!!!!!!!

czy was cos opętało?:P !
A.Camus
Stary 2011-01-25, 15:12   #1687
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no kolejna z ta staroscia!!!!!!!!!!!!!!!

czy was cos opętało?:P !
Początek rokui rocznikowo następny doszedł

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:17   #1688
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to ja tez zaczne, zreszta co tu duzo mowic, poszlysmy ostatnio do pubu to czulam sie jak jakas BABCIUNIA!
A.Camus
Stary 2011-01-25, 15:17   #1689
libra777
Zakorzenienie

Madzia ja z jednym małym jak mam jechać na zakupy a nikogo nie ma to schizy dostaję , latam jak pies z jęzorem a jakby jeszcze jedno takie małe
Darusia bo tak stara jestem , kondycja już nie ta, schudnąć gorzej , ciagle jakieś kontuzje łapię , kiedyś to mogłam sobie taki wycisk dać że ledwo na nogach stałam i na drugi dzień co ? nic , a teraz muszę uważać a bo to kolano , a bo jakieś ścięgno , a to obojczyk , nie wspomnę o moim zrujnowanym zdrowiu, zębach , włosach znowu fortunę u dentysty zostawię.
Rodźcie dzieci póki macie po 20 parę lat , bo im później tym gorzej mówię wam, żałuję że tak zwlekałam zawsze było coś
Stary 2011-01-25, 15:21   #1690
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja chce teraz , wychowaja sie razem pozniej spokojnie pojda do przedszkoli a ja do pracy, tu gdybym np poszla do pracy , pozniej po jakims roku zaszla w ciaze, zwolnienie, macierzynski wychowawczy to pozniej z gory wiem ze nie mialabym gdzie wracac a i tak i tak zawsze mowilam ze Oliwia jedynaczka nie bedzie:P
A.Camus
Stary 2011-01-25, 15:24   #1691
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Od rana piszę posta i tak mi schodzi więc zaczynam od nowa...

catro strasznie mi przykro, nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak serce matki pęka po usłyszeniu czegoś takiego... Trzymam bardzo mocno kciuki za Olę i jestem pewna że wszystko dobrze się skończy!!

carolajka witaj, pisz do nas częściej

P0P ja też od razu po przeczytaniu carolajki posta z wiekiem pomyślała "oho, to się P0P ucieszy"

Darusia a Wy już tak na maksa się o dzidziusia staraliście że już wizyta u lekarze umówiona?? Po co w zasadzie tak wcześnie ?

Megi ja to czuje że Ty niebawem brzuchata będziesz

mrowak a miałam pytać jak tam relacje damsko-męskie w domu??

ana zgadzam się co do Ani - co my byśmy bez Niej zrobiły I popieram Ani apel, wklejaj nam linki z all z fajnymi spodniami, butami, bluzkami i sweterkami. Będziesz naszą inspiracją

A ja dzisiaj 3 dzień pod rząd ruszam na fitness ... i powiem Wam że jestem załamana swoją figurą. O ile w ubraniu wyglądam ok, to jak wczoraj ćwiczyłam w obcisłych getrach i bluzce na ramiączkach to załamka Jestem najchudsza w całym fitness clubie i jak dla mnie aseksualna Uwielbiałam być w ciąży bo nabrałam nieco ciałka i czułam się dużo bardziej KOBIECA!! Zero cycków, góra ciała jak z obozu koncentracyjnego ... ehhhhhhh Mój mąż stwierdził że górę ciała to mam rachityczną i muszę nieco przypakować - to też pakuję I w końcu mam zakwasy więc czuję że żyję Ja to bym mogła całe dnie na aero i siłce spędzać

Z Marcim lepiej, ale od 3-4 w nocy tż Go nosił przy otwartym oknie bo znowu miał atak duszności grunt że pomogło i obyło się bez szpitala ...

Co do jedzenia to u nas w domu jemy namiętnie kurczaka z brzoskwinią Pierś na kawałki, do tego w kostkę marchew, pietruszka, seler, por (ewentualnie cebula, papryka - wszystko wedle uznania). Kurczaka podsmażam , dodaję warzywa i duszę w soku z brzoskwini, pod sam koniec dodaję brzoskwinię z puszki pokrojoną w kawałki. Do tego ryż - pychotka

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:27   #1692
libra777
Zakorzenienie

Darusia masz rację , najlepiej tak jedno po drugim , bo tak jak mówisz, odchowasz i już się możesz realizować

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Gmyrelka ciekawe z tym kurczakiem i co to na słodko jest czy doprawiasz czymś na ostro
Stary 2011-01-25, 15:31   #1693
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
U mnie dupa - wczoraj wizyta w CZD, mała miała scyntografię (badanie izotopem radioaktywnym) , które wykazało, że lewa nerka afunkcyjna.
Catro - będzie dobrze, trzymaj się
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dusiaka- ten mechanik to chyba taka atrapa jak ta z reklam... ;/
ehh a my mamy pecha do tego ekspresu co ty masz.. kupiliśmy w jednym sklepie internetowym bo miał status 'dostępny' i czekaliśmy na niego 2 tyg.. po tym czasie mąż dostał sms'a że zamówienie zostało anulowane ponieważ"."... zadzwonił tam i sie okazało że go nie maja... że ktoś musiał przed nami go wykupić i nie zdążyli zmienić statusu... w zeszłym tyg zamówiliśmy go na allegro... i dziś mąż zadzwonił do faceta... okazało się że miał jakąś część pękniętą i wysłał go reklamacji... echhh chyba nie jest nam pisane picie kawy z tego ekspresu...
machaj - widocznie z ekspresem mieliśmy szczeście. Nasz egzemplarz działa bez zarzutu. Jak go kupowaliśmy stały na półce dwa- jeden Bosh, drugi Siemens - dokładnie takie same, zbudowane z tych samych części. Może niech Wam zamienią na ten drugi? A ja już myslałam, że wszystkie możliwe warianty kawy wypróbowaliście

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
mmmmm....yummy.....
Niech ktoś wreszcie stworzy takie magiczne miejsce, gdzie będzie można pójść i wziąć za darmo potrzebną na daną chwilę dawkę zdrowia dla dziecka. Nie dla siebie, znajomych czy innych dorosłych, TYLKO dla dziecka- dzieci nie powinny chorować. Na nic i nigdy!!!!
mrowak - to auto tylko tak ładnie wygląda. W środku plastik fantastik. Jak na model 2010 nie popisali się: brak wycieraczki na tylnej szybie, nie ma sterowania otwieraniem tylnych bocznych okien, nie ma funkcji domykania okien podczas zamykania auta, kierowca nie ma lusterka w osłonce przeciwsłonecznej (nad głową), no i zbiera się na drodze jak wóz z węglem...To ja już wolę moją 7 letnią turbostrzałę (VW Golf)

Pod kolejnym podpisuję się obiema ręcyma Dzieci nie powinny chorować!

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:31   #1694
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gmyrelka no staralismy sie , nie umowiona, isc musze tak czy tak.
A.Camus
Stary 2011-01-25, 15:31   #1695
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Gmyrelka ciekawe z tym kurczakiem i co to na słodko jest czy doprawiasz czymś na ostro
Bardzo różnie, jak akurat ochotę mamy Bardzo ostrego nie robię bo Hania nie lubi, a jak teraz Marci je z nami to delikatnie doprawia i jest naprawdę pycha

Ja tam na różnicę wieku u moich dzieci nie narzekam 6,5 roku jest i jak dla mnie jest ok. Libra a czemu tak długo zwlekaliście? Ja gówniara byłam jak Hanie urodziłam więc prędko drugie odpadało, więc teraz sobie powiedziałam że albo robimy albo pewnie już nigdy się nie zbierzemy - no i jest Marci

madzia pl a jak Wy jesteście rozlokowani w tych trzech pokojach?? U mnie każde dziecko ma swój i my mamy swój salono-sypielnię

Stary 2011-01-25, 15:40   #1696
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka , bo najpierw pracowałam w polsce , a póxniej zostawiłąm pracę i zaczęłam wyjeżdżać do niemiec do pracy i trochę szkoda mi było zostawić , poza tym urodzona matka polka to ja nie jestem , co nie znaczy że nie kocham swoich dzieci, ale ciąża to dla mnie jakieś kompletne nieporozumienie , jakoś inaczej to się powinno odbywać albo wyglądać.
Facet tylko sobie z krzyża spuści , a my całą siebie musimy w to włozyć , bardzo dobrze rozumiem dziewczyny które nie chcą.
No w końcu przestałam brać tabletki po pół roku zaszłam w ciążę i teraz będę siedziała jak pies przy budzie co najmniej kilka lat , bo nie zostawie dziecka z nikim.I pomału zaczynam popadać w depresję jak sobie pomyślę że każdy mój dzień będzie wyglądał tak samo ( i o zgrozo pewnie też noc)

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

no chyba się budzi moje dziecię
Stary 2011-01-25, 15:47   #1697
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Libra ale przecież Miko może iść do żłobka lub przedszkola - a to już za 2 lata, a Ty możesz wracać do pracy. Czemu na kilka lat "udupiłaś" się w domu? Ja Cię doskonale rozumiem, bo sama nie wyobrażam sobie nie pracować, ale ja nie mam sentymentów i Marci pójdzie do żłobka - o ile tylko uda nam się go dostać

Stary 2011-01-25, 15:52   #1698
anakazar
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
nie pomyślałam o tym, ja z cytrusami w ogóle do dziś się czaję i mała nie zna smaku mandarynek, pomarańczy ani cytryny-może czas popuścić cugle...
PopuśćNina już zna smak pomarańczy,mandarynek,kiw i i wczorajszej cytrynyNie wiem mogę jej dzisiaj dać grejfruta???
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ty tu lepiej pisz jak tylko jakieś ubrania kupujesz bo ja tu przyswajam te twoje linki .. bo ja to najchętniej jeansy i bluzka A ile mozna się ubierać jak 16stka JUz mam kuka na te balerinki jak się tylko do zary wybiore .. bo na te spodnie co pokazywałyście to chyba mam za gduby zad
?
Mi w takich spodniach podobają się babeczki z nie kościstym tyłkiem jak mójmoja siostra ma kobiecą figurę i fajnie w takich wygląda,a Ty jeszcze jesteś wysoka,więc ja myślę,że mogłabyś sobie takie sprawić
Ja wczoraj za te balerinki zapłaciłam,więc do piątku powinny być.Dam wam znać jak je przymierze.
Ja z tej miłości do dziecięcych ubrań h&m zaczęłam przeglądać i damskie i to sobie też zamawiam-tylko czekam na odpowiedz sprzedawcy jaki on długi jest
http://moda.allegro.pl/nowosc-hm-kar...415098184.html

i jeszcze muszę mieć to
http://moda.allegro.pl/hm-kardigan-k...425194142.html jest też jeszcze czarny.
Ja lubię bardzo kardigany-te dłuższe i te krótkie,przylegające do ciała
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Nagralam wam ta dyskoteke chlopców co kiedys opisywalam, tylko głos się nie nagrałtylko szum, a taki fajny filmik był
A szkoda,bo tak chętnie bym Twoich chłopaków w dyskotece zobaczyła
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Początek rokui rocznikowo następny doszedł
Jezu ja też po pierwszy porodzie stwierdziłam,że jestem za stara na 2 dziecko

Moje dziecko tak jadło dzisiaj obiad,że ziemniaki miała wlepione w rzęsy i nawet w uchu był kartofelwyciągał a jedzenie z buzi i rozcierała po gębuli swojej,krzesełku,moich ciuchach i swoich-kocham to

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:56   #1699
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja ide do lekarza w poniedzialek, ale jutro mam date @.
Jak ja bymmm chccccialaaaa uslyszec !!!! o jejqq!
Darusiaaa- to ja trzymam kciuki za dobrą nowinę

Cytat:
Darusia masz rację , najlepiej tak jedno po drugim , bo tak jak mówisz, odchowasz i już się możesz realizować
Libra - a ja wcale nie żałuję dużej różnicy wieku. Najważniejsze, że jak nas, mnie i TZ zabraknie, dzieciaki będą miały siebie. Wprawdzie mam obecnie dwóch jedynaków, to jednak łatwiej mi bo starszy już prawie samoobsługowy.

Po pierwszej ciąży (miałam 22 lata) też nie miałam dokąd wracać (wychowywałam syna całe 3 lata), ale jak już pracę znalazłam, to młody był podchowany, a ja zaczęłam się realizować. Praca była dla mnie przyjemnością. Aż nadszedł dzień, kiedy poczułam, że chcę znowu, bardzo, bardzo. Na szczęście w mojej pracy kobiety po macierzyńskim wracają bez problemu. I na mnie czekało to samo biurko, ten sam szef. Oczywiście trochę zmian po drodze było, ale juz się prawie na nowo odnalazłam.
Generalnie- myślę, że dzieci powinno się mieć wtedy, kiedy czujemy, że w naszej przestrzeni ( w sercu, głowie, w myślach) mamy dla nich miejsce. Dzieciom zaś potrzebna jest w domu miłość, a różnica wieku między rodzeństwem jest rzeczą wtórną.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:00
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:03   #1700
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Mój tyłek absolutnie niekościsty więc mogę kupić te spodnie Sweterki superowe!! Dawaj ana dawaj nam tu linki Ja wszystko zapisuje i jak się dowiesz jak długość do napisz

Ania p czy dostałaś kupony?? One są do końca stycznie więc pewnie w weekend myknę do galerii mokotów po prowiant dla syna

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Generalnie- myślę, że dzieci powinno się mieć wtedy, kiedy czujemy, że w naszej przestrzeni ( w sercu, głowie, w myślach) mamy dla nich miejsce. Dzieciom zaś potrzebna jest w domu miłość, a różnica wieku między rodzeństwem jest rzeczą wtórną.
Pięknie napisane i jakie prawdziwe

Stary 2011-01-25, 16:05   #1701
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

a ja to znowu uwazam ze 6,7,8 lat to fajna róznica wieku starsze juz cos koło siebie zrobi i mozna sie maluchem zająć chcociaz poczatki szkoły dla starszaka to trudny okres i tez potrzebuje duzo uwagi rodziców, ale w tej chwili nie wyobrazam sobie drugiego takiego małego masakra jedno zacznie chodzic przewracac sie itp a drugie kolki ząbki ... nie nie ja nie dałabym rady chyba
my z tz chcemy tylko 1dziecko, tez teraz siedze w domu, chociaz juz mi teskno za praca za ludzmi ale jak pomysle ze miałabym małego gdzies oddac złobek niania czy cos to az mnie dreszcze przechodza, jeszcze od urodzenia nie zostawiłam go nawet na 1 noc, najdłuzej do 2 i tylko z moja mama, to jedyna osoba oprócz tż z którą go zostawiam, panikara jestem i boje sie z kimkolwiek innym tzn z tesciowa tez został kiedys ale pół godziny

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:07   #1702
CAROLAJKA
Raczkowanie

jakich fotelików używacie dla dzieci ? my na razie mamy Roemer Felix First Class 0 - 18 ale Danusia już ledwo co się do niego mieści główka jest na pograniczu oparcia i sie zastanawiam jaki tym razem jej zakupić ten toważyszy nam od urodzenia i choć ona nie ma jeszcze 18 kg niebawem będziemy musieli się z nim pożegnać 2 tygodnie temu była ważona i mierzona i ma 12,400 kg i mierzy 82 cm ale to nasza wina bo ja i Tż jesteśmy duzi ja mam 189 cm a tż ma 210 cm nasza Alicja ma 190 cm wzrostu

i jeszcze mam takie pytanie czy jest na forum dziecko które jeszcze dobrze nie siedzi ? Dusiek posadzona chybocze się na boki ale potrafi zrobić kilka kroczków przy kanapie i czy wy dajecie dzieciom jajka smażone ? u nas narazie podawane jest samo żółtko czy białko też już mogę dawać ?
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:10   #1703
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj 3 dzień pod rząd ruszam na fitness ... i powiem Wam że jestem załamana swoją figurą. O ile w ubraniu wyglądam ok, to jak wczoraj ćwiczyłam w obcisłych getrach i bluzce na ramiączkach to załamka Jestem najchudsza w całym fitness clubie i jak dla mnie aseksualna Uwielbiałam być w ciąży bo nabrałam nieco ciałka i czułam się dużo bardziej KOBIECA!! Zero cycków, góra ciała jak z obozu koncentracyjnego ... ehhhhhhh Mój mąż stwierdził że górę ciała to mam rachityczną i muszę nieco przypakować - to też pakuję I w końcu mam zakwasy więc czuję że żyję Ja to bym mogła całe dnie na aero i siłce spędzać

Z Marcim lepiej, ale od 3-4 w nocy tż Go nosił przy otwartym oknie bo znowu miał atak duszności grunt że pomogło i obyło się bez szpitala ...

Super,że z Dyziem lepiej

Ja też się tak czuję-góra ciała jak z obozu.Jezu,żebym jeszcze nie jadła, przecież wpierniczam.Jeszcze łachami się człowiek przykryję trochę,ale w staniku to tylko kose mi dać Chcę mieć cycki!!!
Ja też na fitnes łażę,żeby trochę przypakować,ramiona trochę ujędrnić,bo nie są takie jakie być powinny.
Cytat:
Ja tam na różnicę wieku u moich dzieci nie narzekam 6,5 roku jest i jak dla mnie jest ok. Libra a czemu tak długo zwlekaliście? Ja gówniara byłam jak Hanie urodziłam więc prędko drugie odpadało, więc teraz sobie powiedziałam że albo robimy albo pewnie już nigdy się nie zbierzemy - no i jest Marci
Dla mnie to jest różnica idealna.Moja siostra jest w wieku Twojej Hani i teraz cały weekend była u mnie.Fajnie już takie dziecko mieć odchowane i malucha,bo Aga się Niną zajmuję,bawią się razem,uczy ją.Mi potrafi już pomóc

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-25, 16:13   #1704
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
j

i jeszcze mam takie pytanie czy jest na forum dziecko które jeszcze dobrze nie siedzi ? Dusiek posadzona chybocze się na boki ale potrafi zrobić kilka kroczków przy kanapie i czy wy dajecie dzieciom jajka smażone ? u nas narazie podawane jest samo żółtko czy białko też już mogę dawać ?
mój jeszcze nie siedzi stabilnie czesto leci do tyłu, boki i przód juz podpiera raczkami,
my mamy maxi cosi priori 9-18 kg dosc duzy szeroki, ale narazie mały jezdzi w starym fotelilu-nosidełku a w tym tylko go kilka razy przymierzalismy w domu

Stary 2011-01-25, 16:16   #1705
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
a ja to znowu uwazam ze 6,7,8 lat to fajna róznica wieku starsze juz cos koło siebie zrobi i mozna sie maluchem zająć chcociaz poczatki szkoły dla starszaka to trudny okres i tez potrzebuje duzo uwagi rodziców, ale w tej chwili nie wyobrazam sobie drugiego takiego małego masakra jedno zacznie chodzic przewracac sie itp a drugie kolki ząbki ... nie nie ja nie dałabym rady chyba
Ja bym wzięła sznur i puściłabym się z dachowego

Stary 2011-01-25, 16:18   #1706
yoonka
Rozeznanie

moje dziecko lazi przy meblachbrawo Toś!

Cytat:
P0P ja też od razu po przeczytaniu carolajki posta z wiekiem pomyślała "oho, to się P0P ucieszy"
cieszyć sie z czyjegos nieszczescia - wredota z tej naszej POP
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
ciekawe czy we mnie znajdzie sie kiedys miejsce na drugie
Stary 2011-01-25, 16:24   #1707
anakazar
Zakorzenienie

carolajka dajemy smażone jajka

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

cieszyć sie z czyjegos nieszczescia - wredota z tej naszej POP
A to już wiadomo nie od dzisiaj

Dla Tosi

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

gmyrelka ma 60cm.Mi pasi-biorę go

Stary 2011-01-25, 16:25   #1708
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Ja bym wzięła sznur i puściłabym się z dachowego
jakm miło ze nie jestem sama z takimi myslami

brawo dla Tosi za chodzenie
CAROLAJKA ja narazie daje tylko zółtko do budyniu lub zupki ale po 9 mcu czyli za kilka dni mam zamiar wprowadzic jajecznice na parze

Stary 2011-01-25, 16:27   #1709
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Anakazar masz racje - fajna to różnica wieku bo Hania się pięknie z Nim bawi i bardzo dużo Go uczy (np całować swoje odbicie w lustrze )

dla Tosi za chodzenie !! Mama pęka z dumy ?

Stary 2011-01-25, 16:28   #1710
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Nooo faktycznie, pocieszajace co piszecie, nie jedna by sobie zycie odebrala , no cozzzzzz:P
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości