|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Mieta jest też bardzo dobra w połaczeniu w sokiem jabłkowym , robisz sok z herbata i wodą żeby nie było słodkie. spapugowała po soczku gerbera bo jest taki własnie jabłko w miętą . Ty tu lepiej pisz jak tylko jakieś ubrania kupujesz JUz mam kuka na te balerinki jak się tylko do zary wybiore .. bo na te spodnie co pokazywałyście to chyba mam za gduby zad![]() Catro - a przy okazji tej operacji nerki oni będą coś robili z tymi torbielami ? Operacja będzie w CZD ?
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Catro trzymaj się kochana, my tu wszystkie z Wami jesteśmy, będzie dobrzeCAROLAJKA ja Cie często na pasku widziałam udzielaj się częściej Machaj a no jestem gruba w du..e jestem gruba i nogach na zdjęciu nie widać.Upiecz te biszkopty i daj znać jak wyszły , ja też się czaję na nie bo często do ciast używam takich albo deserów. Mi wszystkie przepisy od Dorotus wychodzą rewelacyjnie ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- A u mnie znowu waga stoi mimo mojego naginania na rowerze i ćwiczeń i od jakiegoś czasu boli mnie brzuch .Naoglądałam się ciąża z zaskoczenia i już prawie gryzę pazury, na jutro jestem do lekarza umówiona , mam nadzieję że nie usłyszę nic co by mnie powaliło. |
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide do lekarza w poniedzialek, ale jutro mam date @.
Jak ja bymmm chccccialaaaa uslyszec !!!! o jejqq!
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ja bym nie chciała usłyszeć , 2 mi w zupełności wystarczy, jestem zrujnowana fizycznie , moją figurę szlag trafił , nie wspominając o kondycji, psychicznie następnej ciąży juz bym chyba nie zniosła o porodzie nie wspominając , nie mówiąc już o całych nerwach o dziecko czy zdrowe czy nie zachoruje , jak dostanie gorączkę itd. już za stara jestem
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A druga sprawa że jeszcze z jednym maleńtwem to nie wiem jakbym np na spacer wyszła, albo gdzieś poza dom z tz, juz bym chętnego nie znalazła żeby mi dzieciarni przypilnował![]() Nagralam wam ta dyskoteke chlopców co kiedys opisywalam, tylko głos się nie nagrał tylko szum, a taki fajny filmik był
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
no kolejna z ta staroscia!!!!!!!!!!!!!!!
czy was cos opętało?:P !
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Początek roku
i rocznikowo następny doszedł
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja tez zaczne, zreszta co tu duzo mowic, poszlysmy ostatnio do pubu to czulam sie jak jakas BABCIUNIA!
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja z jednym małym jak mam jechać na zakupy a nikogo nie ma to schizy dostaję , latam jak pies z jęzorem a jakby jeszcze jedno takie małe
![]() Darusia bo tak stara jestem , kondycja już nie ta, schudnąć gorzej , ciagle jakieś kontuzje łapię , kiedyś to mogłam sobie taki wycisk dać że ledwo na nogach stałam i na drugi dzień co ? nic , a teraz muszę uważać a bo to kolano , a bo jakieś ścięgno , a to obojczyk Rodźcie dzieci póki macie po 20 parę lat , bo im później tym gorzej mówię wam, żałuję że tak zwlekałam zawsze było coś |
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
ja chce teraz , wychowaja sie razem pozniej spokojnie pojda do przedszkoli a ja do pracy, tu gdybym np poszla do pracy , pozniej po jakims roku zaszla w ciaze, zwolnienie, macierzynski wychowawczy to pozniej z gory wiem ze nie mialabym gdzie wracac a i tak i tak zawsze mowilam ze Oliwia jedynaczka nie bedzie:P
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Od rana piszę posta i tak mi schodzi
catro strasznie mi przykro, nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak serce matki pęka po usłyszeniu czegoś takiego... Trzymam bardzo mocno kciuki za Olę i jestem pewna że wszystko dobrze się skończy!! carolajka witaj, pisz do nas częściej P0P ja też od razu po przeczytaniu carolajki posta z wiekiem pomyślała "oho, to się P0P ucieszy" ![]() Darusia a Wy już tak na maksa się o dzidziusia staraliście że już wizyta u lekarze umówiona?? Po co w zasadzie tak wcześnie ?Megi ja to czuje że Ty niebawem brzuchata będziesz mrowak a miałam pytać jak tam relacje damsko-męskie w domu?? ana zgadzam się co do Ani - co my byśmy bez Niej zrobiły I popieram Ani apel, wklejaj nam linki z all z fajnymi spodniami, butami, bluzkami i sweterkami. Będziesz naszą inspiracją ![]() A ja dzisiaj 3 dzień pod rząd ruszam na fitness ... i powiem Wam że jestem załamana swoją figurą. O ile w ubraniu wyglądam ok, to jak wczoraj ćwiczyłam w obcisłych getrach i bluzce na ramiączkach to załamka I w końcu mam zakwasy więc czuję że żyję ![]() Z Marcim lepiej, ale od 3-4 w nocy tż Go nosił przy otwartym oknie bo znowu miał atak duszności grunt że pomogło i obyło się bez szpitala ... Co do jedzenia to u nas w domu jemy namiętnie kurczaka z brzoskwinią
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia masz rację , najlepiej tak jedno po drugim , bo tak jak mówisz, odchowasz i już się możesz realizować
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Gmyrelka ciekawe z tym kurczakiem i co to na słodko jest czy doprawiasz czymś na ostro |
|
|
|
#1693 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pod kolejnym podpisuję się obiema ręcyma
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka no staralismy sie , nie umowiona, isc musze tak czy tak.
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ostrego nie robię bo Hania nie lubi, a jak teraz Marci je z nami to delikatnie doprawia i jest naprawdę pycha Ja tam na różnicę wieku u moich dzieci nie narzekam 6,5 roku jest i jak dla mnie jest ok. Libra a czemu tak długo zwlekaliście? Ja gówniara byłam jak Hanie urodziłam więc prędko drugie odpadało, więc teraz sobie powiedziałam że albo robimy albo pewnie już nigdy się nie zbierzemy - no i jest Marci ![]() madzia pl a jak Wy jesteście rozlokowani w tych trzech pokojach?? U mnie każde dziecko ma swój i my mamy swój salono-sypielnię
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka , bo najpierw pracowałam w polsce , a póxniej zostawiłąm pracę i zaczęłam wyjeżdżać do niemiec do pracy i trochę szkoda mi było zostawić , poza tym urodzona matka polka to ja nie jestem , co nie znaczy że nie kocham swoich dzieci, ale ciąża to dla mnie jakieś kompletne nieporozumienie , jakoś inaczej to się powinno odbywać albo wyglądać.
Facet tylko sobie z krzyża spuści , a my całą siebie musimy w to włozyć , bardzo dobrze rozumiem dziewczyny które nie chcą. No w końcu przestałam brać tabletki po pół roku zaszłam w ciążę i teraz będę siedziała jak pies przy budzie co najmniej kilka lat , bo nie zostawie dziecka z nikim.I pomału zaczynam popadać w depresję jak sobie pomyślę że każdy mój dzień będzie wyglądał tak samo ( i o zgrozo pewnie też noc ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- no chyba się budzi moje dziecię |
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
Libra ale przecież Miko może iść do żłobka lub przedszkola - a to już za 2 lata, a Ty możesz wracać do pracy. Czemu na kilka lat "udupiłaś" się w domu? Ja Cię doskonale rozumiem, bo sama nie wyobrażam sobie nie pracować, ale ja nie mam sentymentów i Marci pójdzie do żłobka - o ile tylko uda nam się go dostać
|
#1698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja siostra ma kobiecą figurę i fajnie w takich wygląda,a Ty jeszcze jesteś wysoka,więc ja myślę,że mogłabyś sobie takie sprawićJa wczoraj za te balerinki zapłaciłam,więc do piątku powinny być.Dam wam znać jak je przymierze. Ja z tej miłości do dziecięcych ubrań h&m zaczęłam przeglądać i damskie i to sobie też zamawiam-tylko czekam na odpowiedz sprzedawcy jaki on długi jest http://moda.allegro.pl/nowosc-hm-kar...415098184.html i jeszcze muszę mieć to http://moda.allegro.pl/hm-kardigan-k...425194142.html jest też jeszcze czarny. Ja lubię bardzo kardigany-te dłuższe i te krótkie,przylegające do ciała Cytat:
![]() Jezu ja też po pierwszy porodzie stwierdziłam,że jestem za stara na 2 dziecko Moje dziecko tak jadło dzisiaj obiad,że ziemniaki miała wlepione w rzęsy i nawet w uchu był kartofel wyciągał a jedzenie z buzi i rozcierała po gębuli swojej,krzesełku,moich ciuchach i swoich-kocham to
|
|
#1699 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po pierwszej ciąży (miałam 22 lata) też nie miałam dokąd wracać (wychowywałam syna całe 3 lata), ale jak już pracę znalazłam, to młody był podchowany, a ja zaczęłam się realizować. Praca była dla mnie przyjemnością. Aż nadszedł dzień, kiedy poczułam, że chcę znowu, bardzo, bardzo. Na szczęście w mojej pracy kobiety po macierzyńskim wracają bez problemu. I na mnie czekało to samo biurko, ten sam szef. Oczywiście trochę zmian po drodze było, ale juz się prawie na nowo odnalazłam. Generalnie- myślę, że dzieci powinno się mieć wtedy, kiedy czujemy, że w naszej przestrzeni ( w sercu, głowie, w myślach) mamy dla nich miejsce. Dzieciom zaś potrzebna jest w domu miłość, a różnica wieku między rodzeństwem jest rzeczą wtórną.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-01-25 o 16:00 |
||
|
|
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mój tyłek absolutnie niekościsty więc mogę kupić te spodnie
Sweterki superowe!! Dawaj ana dawaj nam tu linki Ja wszystko zapisuje i jak się dowiesz jak długość do napisz ![]() Ania p czy dostałaś kupony?? One są do końca stycznie więc pewnie w weekend myknę do galerii mokotów po prowiant dla syna ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
a ja to znowu uwazam ze 6,7,8 lat to fajna róznica wieku starsze juz cos koło siebie zrobi i mozna sie maluchem zająć chcociaz poczatki szkoły dla starszaka to trudny okres i tez potrzebuje duzo uwagi rodziców, ale w tej chwili nie wyobrazam sobie drugiego takiego małego masakra
jedno zacznie chodzic przewracac sie itp a drugie kolki ząbki ... nie nie ja nie dałabym rady chyba![]() my z tz chcemy tylko 1dziecko, tez teraz siedze w domu, chociaz juz mi teskno za praca za ludzmi ale jak pomysle ze miałabym małego gdzies oddac złobek niania czy cos to az mnie dreszcze przechodza, jeszcze od urodzenia nie zostawiłam go nawet na 1 noc, najdłuzej do 2 i tylko z moja mama, to jedyna osoba oprócz tż z którą go zostawiam, panikara jestem i boje sie z kimkolwiek innym tzn z tesciowa tez został kiedys ale pół godziny
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
jakich fotelików używacie dla dzieci ? my na razie mamy Roemer Felix First Class 0 - 18 ale Danusia już ledwo co się do niego mieści główka jest na pograniczu oparcia i sie zastanawiam jaki tym razem jej zakupić ten toważyszy nam od urodzenia i choć ona nie ma jeszcze 18 kg niebawem będziemy musieli się z nim pożegnać 2 tygodnie temu była ważona i mierzona i ma 12,400 kg i mierzy 82 cm ale to nasza wina bo ja i Tż jesteśmy duzi ja mam 189 cm a tż ma 210 cm nasza Alicja ma 190 cm wzrostu
i jeszcze mam takie pytanie czy jest na forum dziecko które jeszcze dobrze nie siedzi ? Dusiek posadzona chybocze się na boki ale potrafi zrobić kilka kroczków przy kanapie i czy wy dajecie dzieciom jajka smażone ? u nas narazie podawane jest samo żółtko czy białko też już mogę dawać ? |
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się tak czuję-góra ciała jak z obozu.Jezu,żebym jeszcze nie jadła, przecież wpierniczam.Jeszcze łachami się człowiek przykryję trochę,ale w staniku to tylko kose mi dać ![]() Ja też na fitnes łażę,żeby trochę przypakować,ramiona trochę ujędrnić,bo nie są takie jakie być powinny. Cytat:
|
|
#1704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my mamy maxi cosi priori 9-18 kg dosc duzy szeroki, ale narazie mały jezdzi w starym fotelilu-nosidełku a w tym tylko go kilka razy przymierzalismy w domu
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1706 | ||
|
Rozeznanie
|
moje dziecko lazi przy meblach
brawo Toś!Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy we mnie znajdzie sie kiedys miejsce na drugie
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
carolajka dajemy smażone jajka
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- A to już wiadomo nie od dzisiaj ![]() Dla Tosi---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- gmyrelka ma 60cm.Mi pasi-biorę go
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
jakm miło ze nie jestem sama z takimi myslami
![]() brawo dla Tosi za chodzenie ![]() CAROLAJKA ja narazie daje tylko zółtko do budyniu lub zupki ale po 9 mcu czyli za kilka dni mam zamiar wprowadzic jajecznice na parze
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Anakazar masz racje - fajna to różnica wieku bo Hania się pięknie z Nim bawi i bardzo dużo Go uczy (np całować swoje odbicie w lustrze
) dla Tosi za chodzenie !! Mama pęka z dumy ?
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo faktycznie, pocieszajace co piszecie, nie jedna by sobie zycie odebrala , no cozzzzzz:P
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

zawsze coś fajnego podpowiesz.Mięte mam "swoją"tzn.liście zbierane i suszone przez babcię i się zastanawiałam czy mogę małej dać,a woda-cytryna-miód na pewno Ninie dam

trzymaj się kochana, my tu wszystkie z Wami jesteśmy, będzie dobrze
udzielaj się częściej
mimo mojego naginania na rowerze i ćwiczeń i od jakiegoś czasu boli mnie brzuch .
tylko szum, a taki fajny filmik był
i rocznikowo następny doszedł

?
grunt że pomogło i obyło się bez szpitala ...

brawo Toś!
ciekawe czy we mnie znajdzie sie kiedys miejsce na drugie