|
|
#721 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czym karmicie swoje zwierzaki? :D
Nie odważę sie na to pytanie odpowiedzieć bo sama tego nei robię latami. Przez lata hodowli zdarzało mi sie zmieniać karmę aczkolwiek staram sie tego za często nie robić. Urozmaicam raczej "dodatkami"
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stellanova tak poza tematem, piękna z Ciebie kobieta! Nie wiem dlaczego strasznie znajomą masz twarz ;0.
|
|
|
#723 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Co do Stelli , zapraszam na jej profil na Facebook http://pl-pl.facebook.com/people/Ste...zka/1521314868 . Myślę , że Tobie jej twarz wydaje sie znajoma ponieważ swego czasu Stella brała udział w programie telewizyjnym - reality show "Mamy Mamy" http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-...kowe/mamy-mamy...albo twarz wydaje sie znajoma po prostu z wystaw psów rasowych na które Stella jeździ praktycznie od urodzenia a psy samodzielnie wystawia od 17-stu lat .
|
|
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny niedlugo bede miec szczeniaczka jacka russell teriera
|
|
|
#725 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z karm "gotowców" polecam royal canine (starter/puppy) plus mięso, biały ser i got. marchew . Sporo o tym co można a co nie można przeczytasz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=197044&page=8 Pozdarwiam, |
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale faktycznie!!! dostałam olśnienia, że Stelle kojarzę z programu Mamy Mamy
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
kupilam pare dni temu eukanube dla juniorow
i moj pies jej nie je,bo chyba nie lubi (?!) od poczatku dostawal royal canin, ale zaslyszalam,ze eukanuba lepsza,no to kupilam a on tego nie chce probowalam go "przetrzymac",bo tak mi doradzila pani w sklepie. jesli nie chce jesc,zabrac miche i na nastepny posilek to samo. skonczylo sie na tym,ze moj pies nie jadl caly dzien :[ przeciez tak nie moze byc. aaa,no i oczywiscie puszki moglby jesc non stop :/ co robic? widze po nim,ze on poprostu tego nie zje i tyle. dodam,ze nie zmienilam karmy z dnia na dzien. mieszalam stara z nowa. i nie uwierzycie-ale on odgarnia nosem eukanube (wieksze kawaleczki) i wybiera royala(mniejsze kawaleczki) i jeszcze zeby tego bylo malo,to eukanube wypluwa POZA miske..... nie chce go zmuszac,ale co mam teraz z robic z 3 kg zarcia? eh....
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym to słyszałam że pies zagłodzić się nigdy nie da i jak zgłodnieje to sam zje... a jak mu dajesz wybór między tym co lubi a tym czego nie lubi to się nie dziw że wybrzydza... jakby wiedział że ma tylko to i nic innego by nie zjadł to by nie grymasił... ale Ekanuba jest raczej na równi z Royalem, jak już chcesz zmieniac to na lepszą, np. bezzbożową... a jeśli chcesz zostac przy zbożówkach i Twój pies dobrze sie ma na Royalu to nie widzę sensu żeby mu coś zmieniać... |
|
|
|
|
|
#729 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ryb. Eukanuba ma dość intensywny zapach , który widocznie Twojemu milusińskiemu nie odpowiada. Faktem ejst , że jakby nei miał wyboru i był juz bardzo głodny to by zjadł to co mu dasz . Ale skoro pies dobrze ma sie na Royalu to nie ma potrezby zmiany karmy - stad się pzreważnei biora kłopoty, ze własciciele niekiedy na siłę chcą "uszczęśliwić" podniebienie swojego czworonoga . Tak wiec pozostaje albo zmuszenie psa głodówka albo sprzedaż karmy komuś innemu. Moze namocz karmę - polej pachnącym rosołkiem z mięskiem (bardzo maleńkie kawałeczki albo wręcz zmiksowane blenderem) kurczaka. takim domowej roboty...może wtedy pies zje i nie będzie wybierał. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
bezzbozowa czyli na jaka na przyklad?
a science plan hills to dobra? ja to sie nie znam na tych skladach karm. cos tam kumam,ale... a co do przeglodzenia psa,to ile moge go przetrzymac? pies mojej znajomej prawie 3 dni nie jadl... moje serce tego nie wytrzyma...
Nie mogę mieć ani ojca, ani matki, ani jednej rzeczy, którą bym przycisnęła do serca z miłością, dopóki z oblicza ziemi nie zniknę... Edytowane przez guuma Czas edycji: 2011-01-22 o 23:38 |
|
|
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie co ja mam prblem... Moj psiak oczywiscie bardzo wybredny wybredny yoruś
Dotychczas jadł karmę Bozita Robur. wczesniej tez Pronature Holistic z kaczką w pomaranczach. wszystko było pięknie do czasu..kilka dni temu miala jakies problemy -wymioty z krwia, kupa z krwia itd. Weterynarz podal "pik" antybiotyki itd... I kazal przez 3 dni podawac jej wylacznie karmę Royal Veterinary. Jadla ją z takim zapalem, ze masakra. weterynarz dal mi 4 sasezetki a ona chetnie zjadlaby je w jeden dzien!! Teraz powrocilam do Bozita Robur i niezbyt chce ją jesc... Ciagle drapie p szafce, gdzie schowalam tamta od weta...powiedzcie mi czy moge przejsc na stale karmienie ją tą rOYAL Veterinary czy to tylko piesek ma jesc w okresie jakichś chorob? Czy moge jej dawac ja codziennie?Nie mam zielonego pojęcia , a chcialbym by jadla z smakiem..jesli chodzi o mokre karmy to daję jej animondę te w aluminiowym pudeleczku, od czasu do czas podjada ze mną gotowanego kurczaka, bez przypraw... Tylko podpowiedzcie co z t ta karma.. Co sadzicie w ogole o Bozita ?
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-01-23 o 00:17 |
|
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakbyś poszperała w necie to jest wiele lepszych karm niz RC nawet dla zwierzat chorych np. HILLS, TROVET no ale veci ich nie sprzedają zwłaszcza TROVET więc wciskaja każdemu RC |
|
|
|
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Ale moj pies jest zachwycony ta kramą, bardzo mu smakuję! Jaki bylby większy sens kupowac na te 3-4 dni inna karmę, kiedy moj yorus nie wiem dlaczego ale jadl tego Royala z ogromnym zapałem i zachwytem , jakby bylo ty przynejmniej schabowe
Nie narzekam więc na tego royala mimo ze na codzien moj pies je karmę Bozita Robur, gdzie nie jest ona wcale tania. Bo za 12 kg płace prawie 250 zł. Ale dla mnie cena nie jest istotna, wazne by jadal z smakiem. Probowalam kiedyś Royala -nie chciala jesc, Eukanube-nie chciala i cale mieszkanie waliło. Hills z kurczakiem w ogole nie chciala go ruszac. Najlepiej tolerowama wlasnie Bozita Robur , albo Pronature Holistic, gdzie za 12 kg placilam ponad 300 zł. Najpierw jadla Pronature, potem Bozita i bardzo jej smakowala. Generalnie z wielka chęcia ja jadla. Ale jak sprobowala Royala Vetarinary to od tego czasu nie chce ruszac ani Bozita ani Pronature. Jakis czas temu zaopatrzyłam się tez w karmę applaws z jagnieciną i kurczakiem i moj amala tez baaaaaaaaaaaardzo chętnie ją je. Nie wiem jak teraz ale niedawno-ok 4 m-ce temu moglam kupi ctylko takie po 2 kg i wtedy placilam ok 47 zł za 2 kg, ona ponoc weszla w 2010 r do PL, ale u mnie dobrze sie sprawdzila, zarowno u mojego psa ,jak i tych z schroniska, ktorym czasem coś kupuje Tego royala jadla jakby bylo to nie wiem co dobrego-z wielkim zapalem, nie wiem dlaczego tak bardzo jej smakowal. wiec uwazam ze nie bylo najmneijszego sensu zmieniac karmy z RC na inna na zaledwie 3-4 dni. Problem polega na tym ze ciagle drapie mi w szafke gdzie byl ten royal, a nadzieja ze on tam jeszcze jest Dlatego pytalam czy moglabym przejsc na stale karmienie , ale skoro nie to o k. Odnosnie weta, to zalecil mi ją karmin wylacznie tym royalem-zeby nie dawac nic innego przez 3 do 4 dni . No i 3 dni minely, po karmie ani sladu , a moja mala chce jeszcze
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-01-23 o 16:59 |
|
|
|
|
#734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eukanuby nie lubi moja psina... hills science plan tez nie royala tak zjadal,ale z bólem... a teraz ogolnie juz mam zalamke,bo on wcale,WCALE suchego nie chce... probowalam go "przetrzymac",nie dawac nic innego,to 3 dni nie jadl... a 3go dnia to juz nawet wody prawie nie pil... dzis kupilam kolejna (!) karme Real Nature zjadl doslownie kilka kawaleczkow,moze z pięć... bylam u weta wszystko jest ok on poprostu NIE LUBI suchego... i co cale zycie puszki? czy ktos tak mial ze swoim pieskiem? bo dla mnie to on sie normalnie nie zachowuje wkurzam sie,bo latam wokol niego jak glupia,a on w doopie ma :/ 3 mce ma jakby co-boxer.
|
|
|
#735 |
|
Przyczajenie
|
Polecam świetny sklep. Oni są najlepsi.
Posiadają w swej ofercie wiele karm. Tam znajdziesz odpowiedzi na własne pytania. Opisy karm, i co najważniejsze najniższe ceny i dostawa gratis pod wskazany adres (zakup pow. 50 zł.) świetne rabaty i gratisy rewelacja
Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2011-01-26 o 13:46 |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałaś różne rodzaje suchej karmy? Może smak nie podchodzi? Albo próbowałaś karmić przez zabawę? Trzymam kciuki! Ps. Zwierzęta, które jedzą tylko mokrą karmę, też są zdrowe Niestety jest to większy problem, bo nie możesz zostawić zwierzaka na dłużej z samymi chrupkami.
|
|
|
#737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie chce kupowac jakiegos gowna. za jedna DOBRA puszke 400g płace ok 2.80 euro... byloby fajnie gdyby jednak jadl suche... co do smaku to probujemy wiele rzeczy....
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez nie dawno jadł Royala, a teraz nie je nic? |
|
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Royal to dobra karma
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaczyna mnie juz wpieniac naprawde... szantazysta zakichany... dostal dzis na wieczor puche i polykal,az mu sie uszy trzesly... a suchego nie i koniec. patrze,ze chyba z nim nie wygram niestety.
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba już taniej Ci wyjdzie gotować i jakies witaminki do tego wrzucać niż puchy codzieniie dawać
|
|
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Mam takie małe ogłoszonko moja znajoma prowadzi sklep internetowy i w tej chwili ma na zbyciu 2,7 kg opakowanie Blue buffalo z kurczakiem dla szczeniąt ( nowa karma na rynku o jakości porównywalnej do Acany czyli klasa super premium, tj karma holistyczna)termin jest do konca marca 2011 wiec , robi promocję bo cena rynkowa to 80zł, a uniej będzie za 59zł jak ktoś jest tym zainteresowany to zapraszam na priwa Do przetestowania jak znalazł. |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam na maila powiadomienie o promocjach w krakvecie
zakupiłam swoim koteczkom RC dla sterylizowanych 10+2 kg za 189 zł.
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
tez dostalam tego maila, ale na pewno nie skuszę sie u nich na zakupy
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuję wątek od czasu do czasu i wiem jakie tu panuje zdanie nt krakvetu
ja zamawiam u nich od kilku lat i mieli tylko 1 wpadkę, poza tym sprawują się bez zarzutu (mam nadzieję, że nie zapeszę) więc skorzystałam z oferty
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
ja kilka lat temu u nich brała towar, fakt nie zawiodłam się, ale za dużo sie naczytalam jak i mialam przeboje z innym sklepem, wiec teraz zamawiam tylko u sprawdzonych
|
|
#747 |
|
Konto usunięte
|
Mój pies (kundel owczarkowato niemiecki) nie chce gryźć swojej karmy. Dostaje TOTW, chyba, że sklep internetowy nawali to daję mu Acanę. Muszę podlać to wodą (ale nie stoi do nasiąknięcia i rozmoczenia, podaję od razu) i dołożyć odrobiny puchy, gotowanego mięsa czy czegoś w tym stylu, żeby to zjadł.
Od pewnego czasu mam kota. Aktualnie karmię go Indestinalem dla kotów z problemami jelitowymi. Indestinal ma bardzo małe chrupki, takie trójkątne. Któregoś dnia mój zazdrosny pies domagał się kociego żarcia. "Tłumaczyłam mu" że to dla kotów, że dla niego za małe, przeleci mu między zębami i tyle. Dałam mu kilka żeby sam zobaczył, że to nic fajnego. I ze zdziwieniem usłyszałam jak on to GRYZIE! :O Zaczęłam kombinować i znalazłam Acanę dla małych ras. Kupię mu małe opakowanie na spróbowanie i zobaczę czy też gryzie i czy smakuje mu solo. Mam jednak pewne wątpliwości. To raczej duży pies, jest wielkości suki ON. No a małe psy to... małe psy ![]() Czy mógłby ktoś rzucić okiem na skład karmy dla małych psów i tej co dostawał do tej pory i powiedzieć mi czy to nie będzie dla niego szkodliwe? Może powinnam zacząć mu podawać preparat na stawy/kości? Acana dla małych ras: Analiza Białko 33% Tłuszcz 17% Włókno 2,5% Wapń 1,3% Fosfor 1,0% Omega-6 2,5% Omega-3 0,4% Glukozamina 800 mg/kg Chondroityna 500 mg/kg Węglowodany 28% Witamina A 18000 IE/kg Witamina D3 2000 IE/kg Witamina E 400 IE/kg Skład: Dehytratyzowane mięso z kurczaka (40%), owies, świeże mięso z kurczaka,groszek, brązowy ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli i rozmarynem), świeże mięso z łososia, wątróbka z kurczaka, świeże całe jaja, lucerna, olej z łososia, dynia, kurza chrząstka (naturalne źródło glukozaminy i chondroityny), jabłka, marchewka, zielona rzepa, żurawina wielkoowocowa, świdośliwa olcholistna, morskie wodorosty (morszczyn pęcheżykowaty, algi czerwone), korzeń łopianu, korzeń prawoślazu, jagody jałowca, kozieradka, nasiona kopru, dzięgiel litwor, rokitnik zwyczajny, korzeń cykorii, pokrzywa, liść czerwonej maliny, ostropest, liść mięty pieprzowej, kwiat nagietka, rumianku. Acana LAmb&Apple: Analiza Białko 27% Tłuszcz 15% Włókno 3,0% Wapń 1,8% Fosfor 1,2% Omega-6 2,5% Omega-3 0,5% Glukozamina 700 mg/kg Chondroityna 500 mg/kg Węglowodany 30% Witamina A 18000 IE/kg Witamina D3 2000 IE/kg Witamina E 400 IE/kg Skład: Dehydratyzowane mięso nowozelandzkich jagniąt, owies z Alberty, groszek, olej słonecznikowy, świeże mięso z jagnią, jabłka, naturalny aromat jagnięciny, siemię lniane, lucerna, dynia, zielona rzepa, żurawina, świdośliwa olcholistna, morskie wodorosty (morszczyn pęcheżykowaty, algi czerwone), korzeń łopianu, korzeń prawoślazu, jagody jałowca, czarna porzeczka, kozieradka, nasiona kopru, dzięgiel litwor, rokitnik zwyczajny, korzeń cykorii, pokrzywa, liść czerwonej maliny, ostropest, liść mięty pieprzowej, kwiat nagietka, rumianku + witaminy i minerały. Będę wdzięczna za rady. |
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
ja daje mlodej karme dla szczeniat ras duzych i zamierzam ja tak karmic co najmniej do pierwszego roku zycia.
a i tak daje jej profilaktycznie 2,5 ml arthroflexu dziennie profilaktycznie. szczerze mowiac jestem wrogiem zbednej suplememtacji, ale zawsze dziwi mnie jak ktos ma duzego psa i nie podaje nic na stawy. czasem psa trzeba nauczyc gryzc. dajesz kosci? |
|
|
|
|
#749 |
|
Konto usunięte
|
Nie daję psu żadnych kości. Ale gryźć umie, jak dostanie coś większego, co na raz nie połknie to gryzie.
Mój pies ma około 4 lat. |
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
nie ma co sie zapierac-pies, ktory lyka sucha karme, nie umie gryzc.
warto zaczac podawac kosci z reki, zeby nie polykal. to sie zdarza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

;0.
.
Myślę , że Tobie jej twarz wydaje sie znajoma ponieważ swego czasu Stella brała udział w programie telewizyjnym - reality show "Mamy Mamy"
.

. Tak wiec pozostaje albo zmuszenie psa głodówka albo sprzedaż karmy komuś innemu. 

że to dla kotów, że dla niego za małe, przeleci mu między zębami i tyle. Dałam mu kilka żeby sam zobaczył, że to nic fajnego. I ze zdziwieniem usłyszałam jak on to GRYZIE! :O