Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 09:46   #4981
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

wiecie co, jak to jest możliwe w 2 dni przytyć 1 kg ?!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj taką piłkę zakupiłam w rosmannie. kosztuje 23,99 zł i jest super wczoraj już sobie na niej ćwiczyłam. tak są rewelacyjne na ćwiczenie krocza mają średnicę 75 cm i są solidne - z grubej gumy - ciężar obciążenia do 250 kg. po ciąży też się przyda.
oj to ja nie wiem czy dla mnie starczy :-P

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 09:47   #4982
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

dzień doberek ale miałam wczoraj dzień, totalne lenistwo mnie ogarnęło z rana i chociaż czytałam na bieżąco to już odpisywać mi się nie chciało a potem dostałam napadu energii i jak zaczęłam sprzątać o 15 tak mi zeszło do nocy

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hmmm a mi sie takie cos obiło o uszy

moje dwie siostry majace po dwojce dzieci nie wiedzą co to nacinanie, chciałabym i ja nie wiedziec

ja też bym wolała uniknąć

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Super z tym najmłodszym dziadkiem, tylko pozazdrościć Dobre, koleś jest już dziadkiem a ja pierwsze dziecko urodziłam mając 35 lat I wcale mnie to nie martwi, przynajmniej babcią mogę zostać najwcześniej pod 60

chyba że córa lub syn wywiną ci numer i zostaną rodzicami bardzo wcześnie to wtedy po 50 :P

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Kurde a ja to mam nogi popuchniete cale.....Macie tak dziewczyny moze????? masakra robili mi mocz i pow.ze ok ale ja sama nie wiem zeby tak suchnac...te nogi to najgorsze ..uda,koloana,kostki tragedia
nogi i ręce puchną mi tylko czasami, jak posiedzę dłużej w ciepłym lub za dużo pochodzę, a tak to nie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
naprawiłam wage!!! baterie trzeba było wymienić

no i stan na dziś: 29 tc + 4d.................. 84 cm w obw. brzucha i waga na + 4,1 kg !!!

kuniec obżerania się od jutra to wszystko przez te czekoladki, batoniki i kanapki z dżemem truskawkowym

hmm tylko 4 kg to czemu masz przestać jeść to co lubisz ?

Cytat:

Eirene ale te słodycze i tak mi idą w d... i udziochy, a dziecku nic dobrego nie dają, więc zaczynam ograniczać i nie tyć bezsensownie chce szybko wrócić do poprzedniej wagi, bo nie wiem jak będzie z formą po CC, no ale żebym chociaż nie musiała walczyć z wałkami tam gdzie w miare mogę ich uniknąć. A pase się tak, że dziecku na bank niczego nie brakuje

sadzę że to raczej rosnące dziecko, wody płodowe, większa ilość krwi tyle u ciebie waży a nie obżarstwo

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
w którym tygodniu ciąży składacie łóżeczko już na stałe ?

my wczoraj poskładaliśmy 32 tydz
pościel dołożę w 38/39 tyg a jak wcześniej zacznę rodzić to mąż już wie co ma założyć bo zrobiliśmy pierwszą przymiarkę

Cytat:
Ja to mam juz 17 na plusie hahhah takze te co maja ponizej 10 i narzekaja to lepiej ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaa:br zydal:

ja dziś ujrzałam magiczne 10 kg +, to chyba mogę już ponarzekać

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!!
Wpadam na chwilkę pomiędzy prasowaniem a karmieniem Nie muszę pisać, że jestem totalnie niewyspana - śpijcie do oporu póki jeszcze można!!!! Oleńka ślicznie nam przybiera na wadze - dziś przed kąpielą już 2280!!!! Je tak sobie - raz cyc, raz butla, zależy od humoru i rozbudzenia, ale generalnie grzeczna jak Aniołek! Męczy się tylko biedactwo z kolką więc i Ona i ja pijemy herbatki z kopru i rumianku - fujj!! Ubieram Ją w 56 - za duże, ale Mała szybko rośnie. Pieluszki mam 1 papmers premium care (w szpitalu miała O happy, ale nigdzie nie można tego dostać), mają fajną gumkę wokół nóżek, więc kupka nie wypada Kąpiemy Ją w Oilatum - w szpitalu nam powiedzieli, żeby to kupić, bo dzieci dobrze na to reagują - szczególnie wcześniaki!!
Wybaczcie, że zanudzam opowieściami, które Was jeszcze nie dotyczą, ale do odchowalni jeszcze daleka droga, a sama nie chcę tam siedzieć!

Dziewczyny wiem, że mojego gadania nie musicie uznawać, ale nie bójcie się porodu! Zdaję sobie sprawę, że łatwo mi mówić (tymbardziej, że wszystko tak szybko się potoczyło, że nawet nie zdążyłam się nabać a już było po wszystkim), ale to nie jest ból nie do zniesienia!!!! Skurcze rozwierające szyjkę na początku bolą nieznacznie! Jak jechałam na porodówkę miałam 5cm, a mi się wydawało, że macica mi twardnieje i trochę boli! Potem ból jest większy, ale na szczęście są przerwy między skurczami i można odpocząć! A jak przychodzi skurcz, to myśli się tylko o tym, że za chwilę przejdzie i do przodu! A jak już jest 8cm to myśl, że za chwilę będzie po wszystkim naprawdę mobilizuje! Kobiety są silne i każda z Was to przetrzyma! Nacięcie też nie jest straszną sprawą i goi się szybko!!! Dzieciątko wynagradza wszystkie te cierpienia tysiąckrotnie!!!!

Ściskam Was wszystkie bardzo bardzo mocno i w miarę "wolnego" czasu będę pisać co u Oleńki (oczywiście jeśli Was to interesuje, bo zdaję sobie sprawę, że moje problemy z piersiami, nawalem, kąpielą itp są na razie abstakcją!!

kochana cieszę się że u was wszystko w porządku
pisz bo my jesteśmy ciekawskie i na pewno dużo informacji nam się przyda

czekamy na kolejne fotki Oleńki

Ewelqa pewnie że będziemy trzymać, no i wracaj do nasz szybko

Monti
biedactwo trzymam kciuki za zdany egzamin wierzę ze dasz rade i kolejną 5 nam się pochwalisz

Tity zdrowiej szybciutko

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny !
wczoraj nie udzielałam się za bardzo - jakoś tak szybko dzień mi minął.

Ja wczoraj taką piłkę zakupiłam w rosmannie. kosztuje 23,99 zł i jest super wczoraj już sobie na niej ćwiczyłam. tak są rewelacyjne na ćwiczenie krocza mają średnicę 75 cm i są solidne - z grubej gumy - ciężar obciążenia do 250 kg. po ciąży też się przyda.

ja mam taką piłkę ale jak wykonywać na niej ćw krocza możesz mi jakoś opisać, będę wdzięczna

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 09:56   #4983
iweczka
Zakorzenienie

laseczka, moje łóżeczko, tzn. Naszej Niuni stoi narazie w kartonie, planowalam, że mąż je złoży jak będę w szpitalu, ale jeszcze zobaczymy

avikusia, to co Ty podajesz, to w ogóle nie jest obżarstwo....

Jokr
, normalnie, Ty masz już wszystko na TIP TOP musze i ja zakupić koszyczki na kosmetyki i tę pościel......
co do logowania, mnie ciagle wywala....

Kolba, jak dla mnie ( i zapewne dla większości Nas) możesz pisać non stop co u Ciebie i u Olenki. To Nas naprawdę nie nudzi, a bardzo ciekawi jak sobie radzicie . Niedługo dołączymy do Ciebie z opowieściami o Naszych szkrabach
Pozdrowionka !!!!

a ja poranek zaczęłam od problemów żołądkowych, ehhhh......

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

ewelqa - trzymaj się dzielnie!!!! my tu będziemy trzymać kciuki, żeby malutka siedziała w brzuszku jak najdłużej

Tity
, to do wyrka i leżeć i wygrzewać się . a u lekarza byłas ??

wanilia, ja miałam napad energii do sprzatania w poniedziałek, niestety zapał minął po ok. 2 h. może i dzie mnie najdzie....a przydałoby się
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 09:58   #4984
Tity
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny U lekarza nie byłam, leki mam, muszę po prostu pić hektolitry ciepłych płynów i wykaszlać się i wygrzać, co też robię. Żeby tylko tak głowa nie bolała.
A co do łóżeczka to my złożymy pewnie gdzieś za 2 tygodnie dopiero czyli w 38 tc Albo nawet dopiero jak pojadę na porodówkę, wcześniej tylko wszystko upierzemy, a potem mąż poskłada do kupy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:00   #4985
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny U lekarza nie byłam, leki mam, muszę po prostu pić hektolitry ciepłych płynów i wykaszlać się i wygrzać, co też robię. Żeby tylko tak głowa nie bolała.
A co do łóżeczka to my złożymy pewnie gdzieś za 2 tygodnie dopiero czyli w 38 tc Albo nawet dopiero jak pojadę na porodówkę, wcześniej tylko wszystko upierzemy, a potem mąż poskłada do kupy
a nie polecalam wam sprzedajaca by rozlozyc miesiac wczesniej ?
takie spakowane dziwnie pachnie, tak samo materac
one sie musza wywietrzyc
my bedziemy skladac grubo miesiac przed terminem
lozeczko z materacem, posciel wiadomo pod koniec
Stary 2011-01-26, 10:06   #4986
gosiawolna
Rozeznanie

witam u mnie z przeziebieniem juz lepiej. tylko katar troszke meczy jeszcze. przepraszam ze tak zadko wpadam ale caly czas doslownie leze tyle co do kibelka i cos zjesc ;p wczoraj bylam u lekarza na wizycie po tym pobycie w szpitalu i nadal oczywiscie tabletki fenotreol isoptin i nospa forte zamiast normalnej. wszystko 3 razy dziennie tylko nospa 2 razy. oczywiscie nie chodzic, nie dzwigac i dbac o siebie zeby posiedzial w brzuszku ale na szczescie duzo juz praktycznie nie zostalo do konca. pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje e wybaczycie mi to nie zbyt czeste odwiedzanie
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:07   #4987
avikusia
Zadomowienie

wanilia83 ja tak normalnie nawet herbaty nie słodzę.. napiłam się kiedyś maminej przez przypadek, bo robiła dla siebie i dla mnie, a mi się kubki pomyliły... plułam po ścianie.

Batonów nie jadłam już od hohoho, a takich ilości czekolady jak teraz też nie...
od jakichś 2 lat mam tak ustawione, że jak najmniej cukru (nie mówiąc o tym w owocach, bo normalnie jem) i 5 małych posiłków dziennie o stałych porach i zero podżerania wieczorami. Od 1,5 miesiąca pokiciało mi się wszystko i pewnie teraz mam takie wyrzuty i niefajnie mi z tym, że zaburzyłam sobie rytm odżywiania :rollyeyes:

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:08   #4988
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
one sie musza wywietrzyc
kupowaliśmy przez internet... nie chcę za wcześnie rozkładać, bo straszna ciasnota będzie, ale może po weekendzie się złoży.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:10   #4989
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
one sie musza wywietrzyc

Racja! My kupiliśmy łóżeczko w zeszłym tygodniu i zaraz zostało złożone. Zapach był strasznie intensywny przez kilka dni.Teraz jak wchodzę do pokoju czuc coraz mniej...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:24   #4990
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dzien dobry mamuski

ja dizs nie moglam znow spac no coz za pare lat odespie bo jak narazie to sie nie zapowiada

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
kasia pytałam czy rodzisz w Pruszkowie bo ja rodziłam tam prawie 6 lat temu wtedy byłam bardzo zadowolona bo akurat było świeżo po remoncie oddziału
teraz tez bym chciała tam rodzic bo mam najbliżej ale oczywiście zbieram opinie jak narazie dowiedziałam się od paru tam rodzących że najlepszy to jest dr Leszek Huzior ja go narazie poznałam od strony USG i jest ok . jak już zwiedzisz oddział napisz kilka słów z wrażeń jakie odniosłas
ja juz bylam na tym oddziale
maja 2 sale 4 osobowe za free i 2 sale 2 osobowe z wieksza lazienka i fotelami dla tatusiow za symboliczna "darowizne na rzecz szpitlaa" 400zl
do tego 2sale porodowe zielona z prysznicem i rozowa z łazienka na korytazu
sale do ciec cesarskich i sale przedporodowa z ktg 3 osobowa
na stornie jest napisane ze daja znieczulenie ZZO nieodplatnie a w rzeczywistosci nie ma szans na nie no chyb aze akurat trafi sie luzniejszy dzien porodu i anestezjolog beidze sei nudzil to pryzjdzie za 500zl zrobi lewizne i da zneiczulenie....
a jak bylo jak ty rodizlas???
i gidze i za ile chodzisz na to usg do Huziora??

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Mój maluch ma jakiś genetyczny problem chyba i sobie wykształcił pępowinę, która go nie dożywia, tak przynajmniej zrozumiałam. Przez to jest mniejszy i mam mało wód.
trzymajcie sie cieplutko

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
w którym tygodniu ciąży składacie łóżeczko już na stałe ?
ja juz mam zlozone ;p

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja mam lozeczko rozlozone juz od momentu kiedy przyszlo czyli uuuu i jeszcze troche Od ok 2tyg jest juz poscielone, pampki poukladane w przyborniku, podklady w worku na pieluszki, w szufladzie ladnie wszystko poukladane, kosmetyki w koszykach kurcze prawie jak u perfekcyjnej pani domu, ale to takie moje zboczenie. Wszystko musi miec swoje miejsce, szpargalki w koszykach, smoczki mam w zamknietym pudelku i takie tam.
Jok3r ja tez tak chce moze u mnie poukladasz bo ja tak mam ladnie tylko jak nie uzywam jak zaczynam uzywac robi sie wielki balagan jak po przejsu tornada ;p

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane dzis na wizycie okazalo sie za mam miekka i krotka szyjke i jest troche rozwarta i jutro mam sie zglosic do szpitala i wroce podobno dopiero w przyszlym tyg tż obiecal mi lapka podrzucic jesli bede dluzej lezec niz do pt wiec sie odezwe i mam nadzieje w nowym watku trzymajcie za mnie kciuki zebym dotrzymala Emilke jak najdluzej przynajmniej do konca lutego
no kochana mam naidzje ze przelezysz to i beidze dobrze

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
kochana trzymaj sie dzielnie

a ja jestem wq...dzis mam ten egzamin i co, oczywiscie nocka z glowy !! polozylam sie ok 24, do 3 liczylam barany i 4 wstalam i koniec... dodatkowo zgaga i brak mozliwosci spania na boku bo myslalam,ze umre z bolu..no to extra, wory pod oczami i ból głowy z rana, miodzio
Monti powodzenia na egzaminie tryzm sie cieplo

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam u mnie z przeziebieniem juz lepiej. tylko katar troszke meczy jeszcze. przepraszam ze tak zadko wpadam ale caly czas doslownie leze tyle co do kibelka i cos zjesc ;p wczoraj bylam u lekarza na wizycie po tym pobycie w szpitalu i nadal oczywiscie tabletki fenotreol isoptin i nospa forte zamiast normalnej. wszystko 3 razy dziennie tylko nospa 2 razy. oczywiscie nie chodzic, nie dzwigac i dbac o siebie zeby posiedzial w brzuszku ale na szczescie duzo juz praktycznie nie zostalo do konca. pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje e wybaczycie mi to nie zbyt czeste odwiedzanie
Gosia trzym sie i kuruj

Kolba jak piszesz o malutkeij i sobie to az sie lzy w oczach kreca juz niedlugo wszytkie bedizmy wiedzialy jakie szcescie jest w tobie teraz i juz sie nie moge tego doczekac, niech Olenka rosnie zdrowo a twoje problemy cyckowe szybko mina pis zdo nas czesciej kochna

dziewczyny mam kluski slaskei i nie wiem z czm je zroibc najszybciej ??? podrzuccie jaksi przepis dla antytalentow kuchennych

mielog dizonka mamuski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:30   #4991
diatoma
Zadomowienie

witam o poranku,
jakoś udało mi się zasnąć, ale zasypiając wciąż myślałam o dzisiejszeej wizycie. mam o 13. także już niedługo.
zważyłam się i jestem przerażona, jak mogłam przytyć 2 kg w 2 tygodnie??? przez tą cholerną zgagę mało jem, i tym bardziej jestem zdziwiona skąd to!!!
Ewelqa trzymajcie się !!!

aha i zauważyłam coś dziwnego, aż się dziś gina spytam. są takie dni że leże non stop i chodzę tylko do wc i do kuchni. ale jak teraz tż jest chory to mam troszkę wiecej chodzenia, i pranko i wogole. i zauważyłam ż e jak mam ten dzień leżący to bardziej mi sie brzuch napina i twardnieje niż jak jestem na chodzie. nie wiem czy ja jakaś inna jestem?

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-26 o 10:35
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:34   #4992
Glodomorek
Zakorzenienie

Witajcie ja dziś wyjątkowo dobrze się wyspałam, żadnego biegania co 3h do łazienki, ani bólów kręgosłupa - jak nowo narodzona zaraz jakieś śniadanko zjem, a potem wracam do pakowania.

kasia, może te kluski śląskie z jakimś dobrym sosem zrób? albo na słodko masełko z cukrem
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:41   #4993
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

znalazlma taki przepis jest ok czy cos brakuje??

http://gotowanie.onet.pl/645,0,1,klo...a_przepis.html

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-01-26 o 10:43
Stary 2011-01-26, 10:43   #4994
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry
Nie było mnie od soboty, wchodzę, patrzę a tu tyle stron i w dodatku zaraz nowy wątek

Ale nadrobiłam, Ufff

Kolba pisz, pisz i jeszcze raz pisz!
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:49   #4995
Glodomorek
Zakorzenienie

gosiawolna, dobrze że jest lepiej, odpoczywaj, leż a my trzymamy kciuki, żeby jeszcze posiedział maluch

kasia2629, ja kupuję też na kwiecień na allegro taki kombinezon albo z polarku albo czegoś podobnego. Co pod spód to jeszcze nie wiem. Jakby było zimno to można jeszcze kocykiem przykryć.

Ewelqa1985, trzymaj się i wracaj szybko powiedz Emilce, że ma grzecznie jeszcze poczekać

kolba, pisz jak najczęściej co u ciebie i Oleńki słychać świetnie, że rośnie i pewnie szybko dogoni rówieśników

trzyrazyi, fajne mebelki, a nie chciałaś łóżeczka z szufladą?

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a ja cały czas mówiłam, że chce mieć córkę
nie mogłam uwierzyć, że się spełniło
Mam nadzieję, że moja córka pozostanie córą do końca Jeszcze półtora tygodnia.

Ja zawsze klopsy robię z kaszą manną. Można dać bułkę tartą jak nie masz kaszy. Jak nie chcesz smażyć, to możesz je od razu na gotującą wodę wrzucić - zdrowsze są, bo bez tłuszczu.
Stary 2011-01-26, 10:49   #4996
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
kupowaliśmy przez internet... nie chcę za wcześnie rozkładać, bo straszna ciasnota będzie, ale może po weekendzie się złoży.
Tity jak nie masz miejsca to może wyciągnij tylko z kartonu i postaw gdzieś za szafą, wtedy też będzie się wietrzyć.
Stary 2011-01-26, 10:51   #4997
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
znalazlma taki przepis jest ok czy cos brakuje??

http://gotowanie.onet.pl/645,0,1,klo...a_przepis.html
myślę że przepis jest, jak tylko lubicie koperek to udanego pichcenia

mi wczoraj teściowa na kolacje podrzuciłą wątróbkę, chyba z rok nie jadłam, drobiowa była ale dla mnie to i tak śmierdzi, zjadłam trochę bo mi spadły krwinki czerwone, ale fuuuuuuuuuuuuuu

ja też mam termin na kwiecień i się zastanwiam nad kombinezonem. ale koleżanka któa rodziła we wrześniu ma dla mnie odłożony kombinezon. w sumie pomyślałam ze jesień i wczesna wiosna są podobne, wiec wstrzymam się z zakupem do czasu aż dostane ten od kumpeli i zobacze czy mnie minie kupowanie

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-26 o 10:54
Stary 2011-01-26, 10:56   #4998
izunia233
Zadomowienie

A może taki tytuł nowego wątku:
" Brzuchy i dzieci ciągle rosną, a mamusie rozpakują się wiosną" ?
Stary 2011-01-26, 10:56   #4999
Glodomorek
Zakorzenienie

A moja wątróbka w zamrażarce czeka od września Nie mogę się za nią zabrać.
Stary 2011-01-26, 10:57   #5000
Eirene1987
Zakorzenienie

Kolba cudownie sie czyta twoje posty wchodź tu jak najczęściej na ile ci Ola pozwoli

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Montii podrzucam Twój tytuł wątku bo mi się podoba.

Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
super aja zakładaj

Ewelqa1985 trzymaj się będzie gut

Montii powodzenia kciukasy trzymamy z Oliwierkiem razem
Powiedziałam mu żeby za ciocię Montii trzymał mocno

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

aha i zauważyłam coś dziwnego, aż się dziś gina spytam. są takie dni że leże non stop i chodzę tylko do wc i do kuchni. ale jak teraz tż jest chory to mam troszkę wiecej chodzenia, i pranko i wogole. i zauważyłam ż e jak mam ten dzień leżący to bardziej mi sie brzuch napina i twardnieje niż jak jestem na chodzie. nie wiem czy ja jakaś inna jestem?
hehe mam dokładnie to samo jak za dużo wieczorem leżę mam brzuch twardy a jak się ruszam przechodzi

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:57   #5001
Stysia71
Raczkowanie

I co Kochane z tym nowym wątkiem?
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:58   #5002
laseczkaa
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a ja cały czas mówiłam, że chce mieć córkę
nie mogłam uwierzyć, że się spełniło
ja też tak zawsze mówiłam od początku ciąży i też jeszcze nie mogę w to uwierzyć- czasem aż się boje ze na ostatnim usg córka zamieni się w syna ...

Cytat:
taka komode kupilismy dla malej ze sie pochwale.....
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19847862
i lozeczko
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662
i te szafe za tydzien albo za 2 jak sie juz przeprowadzimy bo nie ma gdzie kartonow ustawiac haha
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20108636
śliczne meble

Cytat:
ja jeszcze na dobranoc zrobiłam focisze mojego 'przybytku'

http://img52.imageshack.us/i/dscn0380f.jpg/

29tc+4d
taki malutki

Cytat:
Cześć Kochane!!
Wpadam na chwilkę pomiędzy prasowaniem a karmieniem Nie muszę pisać, że jestem totalnie niewyspana - śpijcie do oporu póki jeszcze można!!!! Oleńka ślicznie nam przybiera na wadze - dziś przed kąpielą już 2280!!!! Je tak sobie - raz cyc, raz butla, zależy od humoru i rozbudzenia, ale generalnie grzeczna jak Aniołek! Męczy się tylko biedactwo z kolką więc i Ona i ja pijemy herbatki z kopru i rumianku - fujj!! Ubieram Ją w 56 - za duże, ale Mała szybko rośnie. Pieluszki mam 1 papmers premium care (w szpitalu miała O happy, ale nigdzie nie można tego dostać), mają fajną gumkę wokół nóżek, więc kupka nie wypada Kąpiemy Ją w Oilatum - w szpitalu nam powiedzieli, żeby to kupić, bo dzieci dobrze na to reagują - szczególnie wcześniaki!!
Wybaczcie, że zanudzam opowieściami, które Was jeszcze nie dotyczą, ale do odchowalni jeszcze daleka droga, a sama nie chcę tam siedzieć!

Dziewczyny wiem, że mojego gadania nie musicie uznawać, ale nie bójcie się porodu! Zdaję sobie sprawę, że łatwo mi mówić (tymbardziej, że wszystko tak szybko się potoczyło, że nawet nie zdążyłam się nabać a już było po wszystkim), ale to nie jest ból nie do zniesienia!!!! Skurcze rozwierające szyjkę na początku bolą nieznacznie! Jak jechałam na porodówkę miałam 5cm, a mi się wydawało, że macica mi twardnieje i trochę boli! Potem ból jest większy, ale na szczęście są przerwy między skurczami i można odpocząć! A jak przychodzi skurcz, to myśli się tylko o tym, że za chwilę przejdzie i do przodu! A jak już jest 8cm to myśl, że za chwilę będzie po wszystkim naprawdę mobilizuje! Kobiety są silne i każda z Was to przetrzyma! Nacięcie też nie jest straszną sprawą i goi się szybko!!! Dzieciątko wynagradza wszystkie te cierpienia tysiąckrotnie!!!!

Ściskam Was wszystkie bardzo bardzo mocno i w miarę "wolnego" czasu będę pisać co u Oleńki (oczywiście jeśli Was to interesuje, bo zdaję sobie sprawę, że moje problemy z piersiami, nawalem, kąpielą itp są na razie abstakcją!!
no wiesz co - nas to bardzo interesuje przynajmniej mnie - lubie czytać o Tobie i małej co u was słychać . dlatego pisz jak najwięcej- przynajmniej czytając Ciebie wiemy co i jak Cieszę się ze tak piszesz o tym porodzie i wierzę że jest to ból do wytrzymania i jak tylko zobaczy się dzieciątko to ono wszystko wynagradza czekamy na dalsze relację co u Ciebie i małej Oleńki i koniecznie na zdjęcia

Cytat:
dziewczyny kochane dzis na wizycie okazalo sie za mam miekka i krotka szyjke i jest troche rozwarta i jutro mam sie zglosic do szpitala i wroce podobno dopiero w przyszlym tyg tż obiecal mi lapka podrzucic jesli bede dluzej lezec niz do pt wiec sie odezwe i mam nadzieje w nowym watku trzymajcie za mnie kciuki zebym dotrzymala Emilke jak najdluzej przynajmniej do konca lutego
trzymamy kciuki zobaczysz wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
dzień doberek z rana jak się spało?? bo ja krótko ale treściwie tzn wyspałam się i tak od rana Was zaatakuję przemyśleniem nocnym co kupujecie dla maluszków na wyjście ze szpitala?? bo ja chodzę po allegro i się zastanawiam jak ja tego mojego łobuziaka ubiorę... bo niby maluszek z niego będzie ale w kwietniu może być już ciepełko ... czekam na Wasze pomysły
ja też rodzę w kwietniu i założe na wyjście body,śpioszek,czapeczkę na to kombinezonik taki lekki mam i w nosidełko i myśle że na to jeszcze kocyk lekki/ciepły zależy od pogody

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które mają dziś egzaminy
Tytuł dla mnie rewelacja do następnej części

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:59   #5003
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Kochane!!

Kolba Twe pisanie jak miód na nasze nerwy teraz!
cieszę się że tak szybko rośnie i ja tez jestem przekonana że ból w takiej chwili nie jest zapamiętywany !...

Cytat:
trzymam kciukaski oby jeszcze Emilka posiedziała w środeczku .....

co do łóżeczek to ja już wszystko ma wstawione na miejsce włącznie z ceratką, i pościelą ale dzień w dzień wietrzę jeszcze pokoik i przykrywam czasem żeby się nie kurzyło...
ubranka te co mam już poprane poskładane i poukładane w szafie kosmetyki te co mam już też poukładane, kocyki i ręczniczek poprane pościele zapasowe również, na tip top też tak lubię, po za tym (moje też zboczenie) wszystko po katalogowane w Excelu, włącznie z wyliczeniem kosztowym.. i źródłami finansowania tak to jest jak ma się dużo czasu w domku .

rano mnie naszło i gofry na śniadanie robiłam a teraz czuję się jak słonik- dobrze że nie połknięty przez węża ...
Mam nową zabawę z Małą. Jej tata bawi się w puk puk a ja czytam jej na głos a że jedyna książka u nas z dziecięcym akcentem to Mały Książe, to czytam na głos Małego Księcia mojej Zosiuni a ta skacze jak na trampolinie w brzuszku
spanie mam dobre piszecie że różnie bywa u mnie też ale ostatnio mnie alergia wzięła i po konsultacji mogę wziaść 3 tabl zyrteku a po nim to miodzio przesypiam całą noc i nawet jak na siku wstanę o 3-4 to idę spokojnie dalej spać..

Monti wracaj z piąteczkąz egzaminu trzymam kcikaski,

a przypomniało mi się że rozmawiałam z mamą (ponad 40 lat praktyki pielęgniarskiej na różnych oddziałach obecnie na emeryturze)i mówiła że nacięcie to czasem moda też, bo pamięta, że były lata w których zdarzało się b. często a bywały że rzadko

buu Mała już dostała czkawki....wczoraj było 4 razy w ciągu dnia i też rano dostała i widzę, że dziś powtórka...

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:03   #5004
aja1
Zakorzenienie

Dopiero wstałam
Już założyłam
ZAPRASZAM DO NOWEJ VI częśći

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post24626141

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-26 o 11:04
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:03   #5005
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

5000 postów pekło która chetna do założenia nowego wątku?

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:04   #5006
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
kochana trzymaj sie dzielnie

a ja jestem wq...dzis mam ten egzamin i co, oczywiscie nocka z glowy !! polozylam sie ok 24, do 3 liczylam barany i 4 wstalam i koniec... dodatkowo zgaga i brak mozliwosci spania na boku bo myslalam,ze umre z bolu..no to extra, wory pod oczami i ból głowy z rana, miodzio
Monti zdolna bestia jestes dasz rade:P trzymam kciuki
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:07   #5007
diatoma
Zadomowienie

proponowany tytuł

zmodyfikowałabym naTorbę powoli pakujemy-na przyjście dzieci się szykujemy III-IV 2011
- l
epiej brzmi i jest troszkę krótsze co wy na to?

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-01-26, 11:19   #5008
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
myślę że przepis jest, jak tylko lubicie koperek to udanego pichcenia

mi wczoraj teściowa na kolacje podrzuciłą wątróbkę, chyba z rok nie jadłam, drobiowa była ale dla mnie to i tak śmierdzi, zjadłam trochę bo mi spadły krwinki czerwone, ale fuuuuuuuuuuuuuu

ja też mam termin na kwiecień i się zastanwiam nad kombinezonem. ale koleżanka któa rodziła we wrześniu ma dla mnie odłożony kombinezon. w sumie pomyślałam ze jesień i wczesna wiosna są podobne, wiec wstrzymam się z zakupem do czasu aż dostane ten od kumpeli i zobacze czy mnie minie kupowanie
dzikei diatoma ja tez mam slaba krew i dostalam w tabletach żelazo

a co do wyjscia ze szpitala to ja mam dwa kombinezony z lumpka jedne newborn bialy i jeden grantowy 68
Tz wezmie z domu dopowiedni jak juz sie maly urodiz i beize wiadomo jak dlugi jest ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0001.jpg (63,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0002.jpg (53,2 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-01-26, 11:20   #5009
blackrose4u
Wtajemniczenie

ten krótszy faktycznie jest lepszy

ja już po wizycie u gina. Mam już wyznaczony termin na cc, więc teraz do niego mogę odliczać

Montii dasz rade. Trzymam kciuki

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:37   #5010
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

kasia ja jak rodziłam w 2005 to wspominam lekarzy bardzo dobrze i polozne też były uprzejme i pomocne. Przed porodem oczywiscie lezałam na przedporodowej 3osobowej klimatyzowanej sali, pielegniarki co chwile przyuchodzily i sprawdzaly co sie z toba dzieje. chcieli bym urodzila naturalnie ale nawet po oksytocynie nie mialam rozwarcia a bole byly okropne. cial mnie wtedy dr Śliwiński, znieczulenie mialam zewnatrzoponowe i nic nie placilam za to, przy calej akcji byl anastazjolog i pszycholog ktory bardzo mi pomoigl. po calej akcji lezalam w sali dwu osobowej z wieksza lazienka tez za to nie placilam polozne co chwile zagladaly pomagaly jak tylko mogly. z racji tego ze bylam po cesarce to pomagaly mi sie nawet umyc. Ja chodze własnie na Wrzesinek do dr Huziora jak sie ma skierownaie od lekarza prowadzacego ciaze to nic nie placisz oczywiscie musisz pierw zadzwonic i sie zapisac a jak nie masz skierowania to usg kosztuje 80zl, badanie to wykonuje bardzo dokladnie nieraz zdarzalo sie ze jak czegos nie dowidzial to trzymal mnie nawet 40minut by wszystko dokladnie sprawdzic, jest przy tym bardzo zabawny, nawet jak jest po nocnym dyurze nie da tego po sobie odzczuc. ja mam tylko nadzieje ze jak bede rodzic to on akurat bedzie mial dyzur.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
proponowany tytuł

zmodyfikowałabym naTorbę powoli pakujemy-na przyjście dzieci się szykujemy III-IV 2011
- l
epiej brzmi i jest troszkę krótsze co wy na to?

tytuł jak dla mnie bardzo dobry
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości