Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 12:02   #4921
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ups...za późno. Ale wiesz - to że ja tyłam w zastraszającym tempie to nie znaczy, że i u Ciebie tak będzie
A poza tym - tak jak już pisałam - 3 miechy po porodzie miałam swoją wagę 'wyjściową' - i to bez jakiejkolwiek diety
listopadowa jak tak szybo zgubilas to moze ci sie poprostu woda pod koniec odkladala?

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A tu jeszcze inaczej:

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_od...ykul,5271.html

Czyli mogę przytyć 12-18 kg, teraz mam +7, więc niech to będzie jeszcze +5
mary no ja zycze i tobie i reszcie tylko tych 5kg w tym III trymestrze, chociaz ja sie podpinam pod listopadowa, bo ja zaczelam mega tych w 27t i jezu to chyba byl 1kg na dzien hahahah,

niestety malo spadlo samo, a jak nic nie robilam ze soba, plus karmienie piersia to efket byl taki ze przez 1,5mca waga nawet niedrgnela!
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:04   #4922
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
listopadowa jak tak szybo zgubilas to moze ci sie poprostu woda pod koniec odkladala?
Może być Tak od 8 m-ca byłam mega obrzęknięta
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:09   #4923
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Hej,
ja jak narazie 6 +, bylo tyle 7 stycznia, 4 lutego wizyta wiec napewno cos dobylo, bo cos mi mowia,ze okragla sie zrobilam na buzi.. dzis o 4 rano burczalo mi juz w brzuchu..
Stary 2011-01-26, 12:10   #4924
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
a sluchajcie chodzicie moze na basen??moja kolezanka ta co jest w 8msc.i przytyla zaledwie 8kg.mowila,ze basen robi bardzo dobrze na linie poza tym ona wiecznie cwiczy w domu na pilce itp.a ja nic takiego lenia mam
moj gine mi powiedzial,ze na basenie mozna jakis infekcji zalapac
Regularne chodzenie na basen bardzo pomaga w utrzymaniu ładnej sylwetki. Ja niestety jestem bardzo podatna na wszelkie infekcje i po ostatnim wyjściu na basen musiałam brać globulki, także na razie rezygnuję z tej przyjemności.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ban?? Za fotkę Michałków? Tego chyba jeszcze nie było
Wszem i wobec potwierdzam! Chyba nikt nie ma ogranicznika na te cukierki
Przyznaję się szczerze, że mnie nie uwiodły i bardzo się z tego cieszę, bo każde nowo uzależnienie jedzeniowe to cios dla mojej wagi.

Cytat:
O już mam:
Więc tak - od 24 t.c do 28/29 t.c. przytyłam - UWAGA - 4,7 kg!
A od 28/29 t.c do porodu (co prawda w 43 t.c) - 8,5 kg
Czyli w 3 trymestrze przybrałam mniej więcej 10 kg!!! Normalnie REKORD
Cytat:
Ups...za późno. Ale wiesz - to że ja tyłam w zastraszającym tempie to nie znaczy, że i u Ciebie tak będzie
A poza tym - tak jak już pisałam - 3 miechy po porodzie miałam swoją wagę 'wyjściową' - i to bez jakiejkolwiek diety
Listopadowa wypowiedzi takie jak Twoja są bardzo budujące. Baaaardzo liczę na tą szybko utratę wagi, bo nie wyobrażam sobie funkcjonowania z nowym wyglądem

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A tu jeszcze inaczej:

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_od...ykul,5271.html

Czyli mogę przytyć 12-18 kg, teraz mam +7, więc niech to będzie jeszcze +5
U mnie ten sam przedział do przytycia, jednak wątpię abym zatrzymała się na +12 kg, to nierealne

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:16   #4925
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny co dzisiaj robicie dobrego na obiadek??Ja nie mam pomyslumoze cos z makaronem??!!
Może z tuńczykiem, tak jak zwykłe spaghetti z sosem bolońskim z tym, że zamiast mięsa dodaje się tuńczyka i już

Ja będę miała ogórkową ( od mamusi ) i kopytka z sosem grzybowym.

Cytat:
a sluchajcie chodzicie moze na basen??
Za bardzo boję się infekcji tym bardziej, że cały czas przyjmuję progesteron i sam lek już zaburza florę bakteryjną.
Poza tym przy moich obecnych kształtach nie miałabym ochoty pokazywać się w kostiumie choć basen baaardzo lubię

Dziewczyny, ja tam na te strony dot. wagi nie zaglądam bo już dawno przytyłam tyle ile mi tam wróżono przez całą ciążę przy, BMI sprzed ciąży więc po co mam się stresować

Piszecie, że ten Dukan taki fajny, ja próbowałam raz i wytrzymałam jeden dzień a nawet nie cały, bo do godziny 13 Ja muszę jeść wszystko ale mało to jest dla mnie najlepsza dieta. Na Dukanie cała się trzęsłam, nie wiem, może miałam gorszy dzień

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:21   #4926
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zajrzałam na wątek
ale nic grzecznie nie pisałam ...
choć kusi

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

zobaczcie TO
ale słodziak )

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
znalazłam cos gorszego

oooo
o masakra

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Mazianka super, że po wizycie , a waga maluszka się nie przejmuj, dzieciaczki różnie rosną, ostatnio któraś z dziewczyn dawała fajną rozpiskę jakie są rozbieżności . A ta szyjka jeżeli jest to długośc wybadana palcami na samolocie to 2,5 cm to wcale nie mało, no chyba, że to łącznie z tą widzianą na usg
No właśnie niestety to juz wymiar z usg , ale juz sie troche uspokoiłam,bo sprawdziłam,ze Gabek mieści sie po 50centylem,wiec nie jest zle,a ja w sumie nie biore zadznych witamin w tabl. póki mam wyniki ok ,wiec pewnie dlatego tak nie rosne duzo.
co do szyjki to teraz stara sie spokojniej i oby sie nie skracała tylko.
Glukozą sie nie martw,da sie wypic,ja tez jeszcze musze powtorzyc.

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Cześć kobietki!!!
Wczoraj byłam u dentysty i babka na krwawiące dziąsła dała mi pastę meridol ( chyba moria juz pisała o tej paście), a dodatkowo kazała smarować żelem baikadent lub aperisan. Wypróbuje i dam znać czy pomaga, wczoraj to lała mi się krew że szok , aaa i mówiła coś o wit c, tylko to kazała skonsultować z lekarzem prowadzącym. Pędzę na śniadanko i póżniej wpadnę
Tez meridol mam na krwawienia i jest super !!

[QUOTE=24kasia86;24623918]
dziewczynki szykuje sie do poradni diabetologicznej pada snieg a ja musze komunikacja miejska jechac jeszcze nie wiem co mnie czeka. Oby nie bylo tej cukrzycy! prosze trzymajcie kciuki!
QUOTE]

trzymam kciuki !!!!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ktore lezaczki kupujecie, jesli o ile w ogole ??
Ja w sumie z julka miałam i nie uzywalam ,a najlepiej po ok 3 mies sprawdziło sie u mnie kzresełko do karmienia( chyba z baby ono)
z regulowanym miekkim oparciem i mała tam najpierw lezała ,a potem juz siedziala z pasami była bezpieczna ( niestety spzredalam go, ale na 1000% kupie teraz takie samo)

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
P.S. Pamiętacie ten egzamin, przed którym panikowałam, że nic nie umiem i płakałam, że uczę się 4 dni i nie zdam? Dostałam 4,5 Normalnie niemożliwe, coś musi nade mną czuwać :P
hihi co 2 glówki to nie 1

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
no to wklejam te ubranka i śpiworek
Śpiworek, te trzy pajace, czapeczki, sukienka z kapelusikiem, ten różowy "opalacz" to wszystko kosztowało 1 zł za sztukę.
Matko jak ja tęsknie za lubanskimi rynkami - sliczne nabytki.A szczególnie ta sukienusia z dzianinki z nexta-kurcze poluje na taką tylko w r 110cm dla julki hihi- boska jest!

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
W każdym sklepie powinny być, w białej czekoladzie i z białym środkiem a w środku orzeszki i takie chrupki
Niestety ja od 2 mies ciazy szukam i jeszcze nigdzie nie znalazłam-nawet w Tesco pzred Swietami,cóz teraz to juz moge pomarzyc

Cytat:
Dziewczyny co dzisiaj robicie dobrego na obiadek??Ja nie mam pomyslumoze cos z makaronem??!!
Polecam świderki ze szpinakiem i serem zółtym -pyyychota!!!

Dzien Doberek kobietki i brzusie!!!
tak mnie dzisiaj oko boli,ze juz ledwo patrze,jakby mi ktos igłe od srodka wbijł
masakra

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:23   #4927
bzyczka1
Zakorzenienie

Bo w dukanie najgorsza jest ta 1 faza
ale za mną ostatnio chodzą placki otrębowe właśnie z dukana ale nie pamiętam już jak się je robiło (tzn tak mniej więcej pamiętam, że 3 łyżki otrąb, serek homogenizowany, jajko...ale czy coś jeszcze ) no i nie mam otrąb w domu może mamusia ma moja to bym sobie zrobiła jeszcze w tym tygodniu. Bo ja trzeci dzień z domu nie wychodzę na zakupy. Tż kupuje po pracy chlebek a tak to trzeb wykorzystać to co jest w domu

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:27   #4928
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

duzo z Was kupuje na allegro, ktory sprzedawca mial tetre tania i dobra, bo nie pamietam, ktora pisala, a moze bym zamowila kilka rzeczy.
Stary 2011-01-26, 12:28   #4929
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
ja mam 6 kg na plusie.

Ale wiecie co przed ciążą byłam na dukanie no i udało się schudnąć, no ale jak się dowiedziałam o ciąży no to dietka poszła w odstawkę ale dziewczyny mi pisały że w razie czego jest też dukan dla ciężarnych. ja bym się nie odważyła być na diecie z taką małą ilością warzyw i owoców w ciąży. Bo ogólnie dieta spoko. Głodna nie chodziłam a i jadłam smacznie. Brakowało mi tylko owoców. Po ciąży na pewno do niej wrócę jak nie uda mi się pozbyć kilogramów w inny sposób. Moja mamcia zrzuciła na niej 10kg i waga się utrzymuje mimo że nie przestrzega 4 fazy tak rygorystycznie.
bzyczka1 ja też przed ciążą byłam na dukanie schudłam ok 10-11kg.
I też nie odważyłam się na jej stosowanie w ciąży, bo zdrowie dziecka dla mnie ważniejsze było, a schudnę sobie po ciąży znowu, o!
Dla mnie ta dieta jest super, w pracy mi zazdrościli, że ja ciągle coś jem a jestem coraz chudsza

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:33   #4930
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo w dukanie najgorsza jest ta 1 faza
ale za mną ostatnio chodzą placki otrębowe właśnie z dukana ale nie pamiętam już jak się je robiło (tzn tak mniej więcej pamiętam, że 3 łyżki otrąb, serek homogenizowany, jajko...ale czy coś jeszcze ) no i nie mam otrąb w domu może mamusia ma moja to bym sobie zrobiła jeszcze w tym tygodniu. Bo ja trzeci dzień z domu nie wychodzę na zakupy. Tż kupuje po pracy chlebek a tak to trzeb wykorzystać to co jest w domu
A czy to prawda, że przed rozpoczęciem Dukana trzeba się przebadac? Tak czytałam w jakimś piśmie medycznym, że ta dieta wcale nie jest zdrowa . Moja siostra próbowała i niestety po dwóch tygodniach bardzo źle się czuła, a wyniki badan to była tragedia .
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:36   #4931
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Dzień dobry wszystkim
Ale pędzicie z tymi postami, niemożliwośćia jest nadążyć Widziałm, ze już następna część wątku założona

U nas lepiej, Emila jednak miała uczulenie na antybiotyk. Na szczęście obyło się bez szpitala Po lekach pomału schodzą jej te plamy. Dzisiaj juz jest całkiem dobrze

Ja tylko tak tak pobieżnie, co udało mi się wyłapać z Waszych postów:
U mnie dzisiaj na obiad babka ziemniaczana
Na basen nie chodzę
24kasia86 trzymam kciuki za wizytę w poradni diabetologicznej
matallewar gratulacje za dobrze zdany egzamin
Ja już mam 6 kg na +. W pierwszej ciaży przytyłam 18 kg i niestety długo zajęło mi wrócenie po mojej wagi sprzed ciąży, bo prawie 3 lata Mam nadzieję, ze teraz szybciej uda mi się schudnać...

Lecę do Małej, bo puzle będziemy układać

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:41   #4932
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
A czy to prawda, że przed rozpoczęciem Dukana trzeba się przebadac? Tak czytałam w jakimś piśmie medycznym, że ta dieta wcale nie jest zdrowa . Moja siostra próbowała i niestety po dwóch tygodniach bardzo źle się czuła, a wyniki badan to była tragedia .
w sumie zawsze dietę powinno się konsultować z lekarzem, tak by było najlepiej
ja ponieważ choruję przewlekle miałam robiony komplet badań co 2-3 miesiące, moja internistka i reumatolog wiedziały o diecie i nie widziały przeciwwskazań, bo raz, że miałam super samopoczucie, nastrój, stawy mnie prawie wcale nie bolały to do tego wyniki krwi i moczu miałam super
ale ja naprawdę z głową podeszłam do tej diety, piłam ok 2 litrów wody, jadłam regularnie otręby, w dni warzywne jadłam tonę warzyw plus kiełki z własnej hodowli
nie pamiętam kiedy wcześniej jadłam tak zdrowo
a ja z dietą zwlekałam, bo staraliśmy się o dziecko, przeszłam na nią w kwietniu a w sierpniu chuda i szczęśliwa zaszłam w ciążę na wakacjach i sobie myślę, że nic nie dzieje się bez przyczyny

Stary 2011-01-26, 12:46   #4933
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
w sumie zawsze dietę powinno się konsultować z lekarzem, tak by było najlepiej
ja ponieważ choruję przewlekle miałam robiony komplet badań co 2-3 miesiące, moja internistka i reumatolog wiedziały o diecie i nie widziały przeciwwskazań, bo raz, że miałam super samopoczucie, nastrój, stawy mnie prawie wcale nie bolały to do tego wyniki krwi i moczu miałam super
ale ja naprawdę z głową podeszłam do tej diety, piłam ok 2 litrów wody, jadłam regularnie otręby, w dni warzywne jadłam tonę warzyw plus kiełki z własnej hodowli
nie pamiętam kiedy wcześniej jadłam tak zdrowo
a ja z dietą zwlekałam, bo staraliśmy się o dziecko, przeszłam na nią w kwietniu a w sierpniu chuda i szczęśliwa zaszłam w ciążę na wakacjach i sobie myślę, że nic nie dzieje się bez przyczyny
Super podejście i najważniejsze, że z głową i pod nadzorem lekarzy
Stary 2011-01-26, 12:50   #4934
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Witam dziewczynki kochane w ten snieżny poranek
Ja już po badanich i powiem tylko tyle, te co tak straszyły glukozą to . Dostałam - wcisłam pół cytrynki, wypiłam jednym łykiem i czekam, aż mi sie coś zacznie dziac - a tu nic . Za godzinę pobrali znowu krewkę - niestety 4 razy mnie kłuła bo żyła uciekała, a na jednej zrobił się krwiak - ale ok . W ogóle to panie w labku były trochę zdziwione, że mi nic nie było, ale stwierdziły, że tylko sie cieszyc
I kolejna dobra wiadomośc - spałam dzisiaj normalnie może nie jakos super twardo, ale bez pomocy relanium, bez walącego serca i wszechogarniającego niepokoju - czyżby naprawdę ten aspargin się wypłukiwał?
Proszę o kciuki, żeby wyniki badan były dobre
Dziewczonka super, że tak dobrze zniosłaś glukozę. Ja jak sobie przypomnę wczorajszy dzień to mnie ciarki przechodzą. Umęczyłam się strasznie. Jeszcze potem w domu miałam jeden taki incydent, że mi pociemniało przed oczami i oblało potem i myślałam, że zemdleję. W sumie cały dzień wczoraj miałam do tyłu.
Dziś już ok jest

Cieszę się strasznie, że dobrze spałaś - tak trzymać!

Stary 2011-01-26, 12:53   #4935
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka super, że tak dobrze zniosłaś glukozę. Ja jak sobie przypomnę wczorajszy dzień to mnie ciarki przechodzą. Umęczyłam się strasznie. Jeszcze potem w domu miałam jeden taki incydent, że mi pociemniało przed oczami i oblało potem i myślałam, że zemdleję. W sumie cały dzień wczoraj miałam do tyłu.
Dziś już ok jest

Cieszę się strasznie, że dobrze spałaś - tak trzymać!
Ja to chyba dlatego tak dobrze zniosłam tą glukozę, bo się jej strasznie bałam A z pokonania zmory nocnej tak się cieszę, że mi humor wrócił , zaraz sie ubieram na spacerek - mimo że sypie śnieg - jak wrócę to mogę robic za bałwana
Stary 2011-01-26, 12:59   #4936
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
a sluchajcie chodzicie moze na basen??moja kolezanka ta co jest w 8msc.i przytyla zaledwie 8kg.mowila,ze basen robi bardzo dobrze na linie poza tym ona wiecznie cwiczy w domu na pilce itp.a ja nic takiego lenia mam
moj gine mi powiedzial,ze na basenie mozna jakis infekcji zalapac
Ja w I ciązy na basen nie chodzilam i mialam chyba ze 4 razy jakies infekcje.
Teraz chodze 1-2 razy w tyg i nic jeszcze nie miałam,wiec nie ma reguły.
I wlasnie teraz sie zastanawiam czy z tą moją krótką szyjka moge na basen chodzic ,chyba do gina zadzwonie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
duzo z Was kupuje na allegro, ktory sprzedawca mial tetre tania i dobra, bo nie pamietam, ktora pisala, a moze bym zamowila kilka rzeczy.
Oj tak,dajcie namiary mamuśki,bo jak wczoraj zobaczyłam te tetrówki w Tesco,to sie załamalam- "przezroczyste" były

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-01-26, 13:00   #4937
moria44
Wtajemniczenie

Wstawiam małą sesyjkę z 27t. Jak widać, wkradła się na nią moja ukochana modelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27 t..jpg (184,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27t. 1.jpg (134,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27 t. 2.jpg (159,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27t. 3.jpg (126,4 KB, 39 załadowań)

Stary 2011-01-26, 13:01   #4938
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny,
zrobiłam "inwenturę" ciuszków, które dostałam od bratowej ( od 52 do 68 rozmiarówka ).
Przybyło mi:
- 13 x body,
- 13 x śpiochy,
- 11 x pajacyk,
- 17 x koszulka,
- 3 x śpiworek,
- 2 x dresik,
plus kilka czapek, skarpetek i niedrapek.

Zaczęłam robić fotki, ale padły mi baterie, więc, jak podładuję to wrzucę.

Myślę, że z tym, co już mam na pierwsze miesiące nam wystarczy.
Pewnie jeszcze coś dostaniemy od znajomych, bo znając życie przniosą, jak przyjdą obejrzeć naszego synka
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:01   #4939
bzyczka1
Zakorzenienie

ja badań przed nie robiłam ale za to miałam zrobione po i były świetne więc to pewnie zależy od organizmu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:01   #4940
caffelate05
Rozeznanie

Wczoraj po konsultacji z infolinią w Medicoverze udało mi się ustalić, że mój lekarz prowadzący zdecydował jednak o wysłaniu próbki z glukozą do laboratorium I jeszcze wczoraj TŻ wyniki odebrał.
Lekarz opisując je ma wziąć pod uwagę to, że na chwilę przed końcowym pobraniem zwymiotowałam i gdyby wynik wyszedł niepokojący to pewnie zaleciłby powtórkę, ale wyszło tak:
Glukoza 77, po 1h 102
mocz super
i morfologia się poprawiła jeszcze bardziej
hemoglobina 12,3 (było 11,6 a wcześniej 11,1)
krwinki czerwone 4,0 (było 3,95 a wcześniej 3,72)
i hematokryt 34,8% (było 31,8 a wcześniej 34,1)
Jestem zadowolona i cała happy. Widać, że żelazo (biorę Tarydferon na receptę) na mnie super działa.

Stary 2011-01-26, 13:03   #4941
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

witam dziewczyny
szczerze mówiąc myślałam że jak wejdę na wizaz to już trafię na nowy wątek ale widzę że się opuszczacie...

co do dukana to widzę że wiele z was już go stosowało więc może i ja spróbuję po ciąży???

jeśli chodzi o basen to kurcze musiałabym coś pokombinować z tego względu że cały czas leżę i się byczę w tym łóżku po czym moje mięśnie są już tak sflaczałe

jak na razie trzymam się mojej dietki rano zjadłam płatki wypiłam herbatkę przed chwilą zjadłam bułeczkę z dżemem bo miałam ochotę na słodkie...

aha jeszcze się chciałam zapytać o te białe michałki pierwszy raz słyszę o takowych... nigdy ich nie widziałam a co za tym idzie nie jadłam

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:05   #4942
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Już w domku jestem,niestety nie usuneła mi zęba,ponieważ w karcie ciąży mam wpisane ze nie ma przeciwskazań do leczenia stomatologicznego a nie do estraktacji czy jakoś tak(usunięcia)
Jutro pójde po l4 to poproszę aby coś takiego mi wpisał i we wtorek mam umówioną wizyte u dentysty.
Strasznie boją się usuwać zęby ciężarnym,rozumię gdyby coś później miało się stać.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:05   #4943
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj po konsultacji z infolinią w Medicoverze udało mi się ustalić, że mój lekarz prowadzący zdecydował jednak o wysłaniu próbki z glukozą do laboratorium I jeszcze wczoraj TŻ wyniki odebrał.
Lekarz opisując je ma wziąć pod uwagę to, że na chwilę przed końcowym pobraniem zwymiotowałam i gdyby wynik wyszedł niepokojący to pewnie zaleciłby powtórkę, ale wyszło tak:
Glukoza 77, po 1h 102
mocz super
i morfologia się poprawiła jeszcze bardziej
hemoglobina 12,3 (było 11,6 a wcześniej 11,1)
krwinki czerwone 4,0 (było 3,95 a wcześniej 3,72)
i hematokryt 34,8% (było 31,8 a wcześniej 34,1)
Jestem zadowolona i cała happy. Widać, że żelazo (biorę Tarydferon na receptę) na mnie super działa.
No to super tylko się cieszyc (w sumie bezsensu by było jakbyś musiała powtarzac to badanie bo zwymiotowałaś chwile przed pobraniem krwi, co miało się wchłonac to się wchłonęło )
Stary 2011-01-26, 13:06   #4944
caffelate05
Rozeznanie

moria44 piękna sesja super brzuszek

a ja wrzuciłam mój aktualny z dziś i te wcześniejsze do albumu - zapraszam

Stary 2011-01-26, 13:06   #4945
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Wstawiam małą sesyjkę z 27t. Jak widać, wkradła się na nią moja ukochana modelka
Moria Twój piesek jest prze kochany
brzyuszek słodki:0 i wygląda na malutki

myślisz ze psy czują ze jestesmy w ciazy? jak przychodze do mamy a ona ma psa to ten mnie na krok nie odstępuje. nawet jak jestem w ubikacji to mnie pilnuje
Stary 2011-01-26, 13:07   #4946
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Ja to chyba dlatego tak dobrze zniosłam tą glukozę, bo się jej strasznie bałam A z pokonania zmory nocnej tak się cieszę, że mi humor wrócił , zaraz sie ubieram na spacerek - mimo że sypie śnieg - jak wrócę to mogę robic za bałwana
Ciesze sie baardzo,że lepiej juz dzisiaj,napewno to aspargin,teraz juz bedzie tylko lepiej,a magnez zawsze mozesz brac jakis inny

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-01-26, 13:08   #4947
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Moria jakie słodkie te zdjęcia jak ona się słodko przytula do brzusia
Stary 2011-01-26, 13:13   #4948
martynka89
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny!
Bylam wczoraj u lekarza z tymi moimi skurczami. Zbadali mocz i USG zrobili- wszystko OK z dzidzia. A jaka ona sliczna i duza, myslalam, ze sie poplacze jak zobaczylam moja malutka pereleczke. No i co najciekawsze w moim szpitalu nie podaja plci i nikomu nie podali z moich znajomych a mnie pani doktor zapytala czy chcialabym wiedziec kto mieszka w moim brzuszku i powiedziala, ze prawdopodobnie to jest... DZIEWCZYNKA!!! A ja caly czas mialam przeczucie, ze to chlopiec. Ale odrazu mi powiedziala, ze to nie jest pewne bo jest jeszcze wczesnie itd (jutro 18 tydz zaczynam), ale sprzet maja bardzo dobry i widocznie da sie plec stwiedzic z duzym prawdopodobienstwem w tak wczesnej ciazy skoro zapytala czy chce wiedziec. Ale sie ciesze, tak bardzo chcialabym coreczke.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:15   #4949
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
zrobiłam "inwenturę" ciuszków, które dostałam od bratowej ( od 52 do 68 rozmiarówka ).

Myślę, że z tym, co już mam na pierwsze miesiące nam wystarczy.
Zdecydowanie No i tak jak piszesz, na pewno jeszcze coś dostaniesz od koleżanek lub rodziny

caffelate05 dzięki I gratuluję wyników! Glukoza wzorowa no i morfologia imponująca, chyba też będę brać żelazo więc liczę na to, że się i u mnie poprawi.
A zmieniłaś też swoją dietę aby poprawić wyniki krwi?

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Moria Twój piesek jest prze kochany
brzyuszek słodki :0 i wygląda na malutki
Dzięki, że tak piszesz, bo on jest tak duży, że każdy kto mnie widzi myśli, że zaraz urodzę! I później mam takie sny, że rodzę bliźniaki

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
myślisz ze psy czują ze jestesmy w ciazy? jak przychodze do mamy a ona ma psa to ten mnie na krok nie odstępuje. nawet jak jestem w ubikacji to mnie pilnuje
Myślę, że tak Któraś z dziewczyn pisała, że to jest tak jak w stadzie wilków, gdy samica Alfa jest w ciąży to inne wiedzą i nawet produkują mleko aby karmić jej szczeniaki gdy szefowa uda się na łowy
Ja zauważyłam, że moja sunia przytula się do brzucha (wcześniej wolała leżeć w nogach) i jest bardziej uważna, nie wchodzi mi na brzuch, nawet gdy chcę aby przeszła z jednej strony brzucha na drugą i ją zachęcam, to patrzy się na mnie tymi wielkimi oczami i muszę ją przenieść bo ona sama na mnie nie chce wdepnąć

Stary 2011-01-26, 13:15   #4950
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dziewczyny tak sobie tyeraz myśle. bo 4 mam wizyte u ginekologa.
i chce to l4 tylko zwazywszy na fakt ze nie jestem chora to czy on mi da l4??
bo chce je bardzo i pragnę;P i jak mi nie da to bede płakać.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości