Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 20:55   #4021
agusiownik
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V

robiła może któraś z Was aerobiczną 6 weidera?

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:56   #4022
caate
Zakorzenienie

GG do caate

wrocilam ze szkoly i od TZta,tak bardzo sie stesknil, ze zgodzilam sie na spotkanie

tutaj filmik makijazowy http://www.youtube.com/watch?v=d1jZv2XHSHM
a tutaj zdjecia i opis: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post24641979
zapraszam

lece Was nadrabiac
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:02   #4023
marthaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
Ja robiłam W 2009 roku Skończyłam, było widać, ale jak przestałam ćwiczyć, to czar szybko prysł

Caate, jak mówisz LIMONKĘ i patrzysz w kamerę to normalnie Haha, tak zalotnie to powiedziałaś Fajny filmik i przydatny-lubię oglądać takie instruktaże, dużo mówisz, ładny makijaż, ale ja akurat siebie w niebieskich/zielonych oczach bardzo nie lubię Chociaż może spróbuję Ano i ten bronzer-róż Bourjois ,po poprzednim filmiku - kusisz

Moja miłość : Juan Martin Del Potro
marthaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:04   #4024
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marthaaa Pokaż wiadomość
Kitka, poczekaj, może zobaczysz jak się rozwinie sytuacja ? I nie myśl, że go to nie obchodzi...Pewnie obchodzi bardziej, niż Ci się wydaje

Talullah
, myślę, że nie powinnyście się kłócić o takie rzeczy tu. A co do tego ,co pisałam- ja rozumiem też to, że przeszkadza Ci palenie, ja w szkolnej toalecie nie palę(i to też dla mnie -palącej, nie jest miłe, kiedy wychodzę z niej i śmierdzę, a nie palę podczas lekcji i w domu też u mnie się nie pali, więc moje ubrania i rzeczy nie "pachną" dymem), ale chodzi mi o to, że dziewczyny, które są w mojej szkole pierwszy rok zawsze na to narzekają, ale boją się np. iść do nauczyciela i powiedzieć, że tam pali, a okna nie ma komu otworzyć, chociaż są dwa. Powinny reagować, a nie narzekają na palących, boją się też zwrócić uwagę tym osobom. Ludzie z 2 i 3 klasy już się nie skarżą-przywykli. Ja nie palę gdzieś, gdzie ktoś sobie tego nie życzy, nie dmucham ludziom w twarz, jeśli ktoś nie pozwala-OK, rozumiem, rozumiem też to, że niektórzy mają problemy zdrowotne i może im to zaszkodzić, a nawet szkodzi niepalącym. Sama kiedy nie paliłam unikałam miejsc ,w których jest do dozwolone. Tak, jak mówiłam, to kontrowersyjny temat, ale myślę, że nie ma się co denerwować Zarówno do Ciebie jak i do E.J. powiem tak - praca z ludźmi to najcięższa praca. Zawsze dostaje opier**** ten, kto pierwszy ma kontakt z pacjentem/klientem - czyli ten, kto tak naprawdę zazwyczaj nic nie może za to, co się dzieje
Ale ja sie wcale a wcale nie chce klocic Wyjasnilam, mysle ze dosc dobrze o co mi chodzi, zreszta nie ja zaczelam ten temat. I raczej nie bede siedziec cicho jak widze takie komentarze bo to przyjemne nie jest.

Tyle z mojej strony na ten temat
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:14   #4025
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:
ja kiedyś robiłam ale niedotrwałam do końca.. dla mnie zbyt monotonna była, znudziła mi się szybko.

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
wrocilam ze szkoly i od TZta,tak bardzo sie stesknil, ze zgodzilam sie na spotkanie

zapraszam

lece Was nadrabiac

jak już Ci napisałam na MM- w koncu doczekałam sie zieleni a w ogóle to normalnie artystka jesteś z tymi make upami...bosko... powiedz tylko skąd taki talent wziąć bo też bym chciała tak jak kiedyś znajdę takiego co bedzie chciał mnie za żonę to mi makijaż na ślub zrobisz

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:27   #4026
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
A no ladnie ten stockholm wyszedl

Mam zapalenie gardla, dostalam kolejne zwolnienie z egzaminow ale niestety musze isc, bo kto za mnie zaliczy. Wole miec wszystko z glowy niz pozniej sie bawic w jakies poprawki. Masakra
wspolczuje Ci, ja po wizycie u TZta znowu czuje angine
wyzdrowiejemy kiedys
ramoncia
o wreszcie jestes, zagladaj czesciej, Tobie tez zdrowka

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Kurcze znowu mnie cos rozkłada Niedawno chorowałam a dziś obudził mnie ból głowy, który utrzymuje się przez cały dzień, no i zimno mi, pomału dostaję gorączkę 37,2 już
Poza tym byłam wczoraj u orto, tradycyjnie wyczekałam się ponad 3 godz, bo miałam na 17 30 a w domu byłam o 21 30,ale przynajmniej wziął wyciski na aparat retencyjny, czyli ostatni etap leczenia.

Soph

dobrze że już jest w porządku
caate
zdrówka zaraz oblukam filmik, już widzę cudowne loki

obejrzałam makijaż średnio mi się podobał, ale tylko z tego względu że nie przepadam za takimi odcieniami, natomiast sam filmik należy do moich ulubionych, mimo gorączki :P wszystko jasno wytłumaczone, cały czas mówiłaś, no rewelacja
Kitka
gratuluję zaliczeń dobrze że nie odpuściłaś, a co do K to daj mu jeszcze czas...

xhankax
jak się czuje nasza przyszła mama??

Montii
już niedługo zobaczysz Fabianka jak nastrój przed porodem?

idę zaraz do łóżka bo tak mnie głowa boli że masakra
dziekuje
osobiscie do takich kolorow trzeba sie przekonac i samemu je polubic tak jak mowisz

bo Wy mowicie calkiem o czym innym
Talullah, uparcie broni sluzby zdrowia, ze nikomu nie chcialoby sie zostac po godzinach, owszem nie dziwie sie i to normalna sytuacja, ale keidy buahhot ledwo stoi na nogach i choruje od dluzszego czasu i nadal z nia zle, a jest studentka i ma full nauki i wystarczajaco stresu, ledwo znajduje czas i sile na lekarza, idzie do niego kilka razy i dostaje tylko tabletki na goraczke i grype, to jest smiechu warte, tego ucza przez tyle lat na medycynie? to samo my mozemy sobie zakupic. a drugi problem, to ze byla na dyzurze, czyli powinni ja bez problemu przyjac chyba po to to istnieje? sama w poniedzialek bylam w godzinach pracy dokladnie o 10.07 u lekarza i mnie nie przyjal, mimo ze ledwo mowilam, dusilam sie i mialam 39,5stopni goraczki, mimo ze bylam zarejestrowana spoznilam sie 7min, po prostu nei moglam prowadzic auta i sie zatrzymywalam czesto i juz nie zostalam przyjeta, bo lekarz mial dla mnie czas i teraz czas na innych pacjentow, a ze pacjentow nie bylo to zaproponowali mi wizyte prywatna za 50zl, wiec pojechalam na pogotowie i podziekowalam sluzbie zdrowia i staram sie zrozumiec, ze na nfz nie bylo miejsca, mimo ze korytarz byl pusty, a za 15min na wizyte prywatna bylo juz, to paranoja jakas niestety...

Cytat:
Ja robiłam W 2009 roku Skończyłam, było widać, ale jak przestałam ćwiczyć, to czar szybko prysł

Caate, jak mówisz LIMONKĘ i patrzysz w kamerę to normalnie Haha, tak zalotnie to powiedziałaś Fajny filmik i przydatny-lubię oglądać takie instruktaże, dużo mówisz, ładny makijaż, ale ja akurat siebie w niebieskich/zielonych oczach bardzo nie lubię Chociaż może spróbuję Ano i ten bronzer-róż Bourjois ,po poprzednim filmiku - kusisz
ojejeju to takie przypadkowe ja sie dzis dobrze w nim czulam, szczegolnie ze na zywo ladnie widac ten niebieski i oko jest takie tajemnicze

bylam u lekarza, mam antybityk bo mam zapalenie tchawicy, ale juz sie nie dusze, wiec jest ok. nie dostalam tylko nic na katar, mimo ze mam zapelenie zatok, bo nie mozna laczyc dwoch antybiotykow, a pzt biore tabletki anty i moga oslabic ochrone, wiec dostalam acatar do noska
i jaka roztanczona no pieknie!
Stary 2011-01-26, 21:29   #4027
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:

zapraszam

lece Was nadrabiac
ja też już Ci napisałam na MM ale powtórzę się i tu - PIĘKNIE naprawdę jestem Twoją fanką Jesteś taka śliczna i masz talent do malowania, naprawdę, przychodzi Ci to wszystko z taką łatwością Jak jak mam się umalować cieniami (co robię bardzo rzadko) to najpierw muszę wszystko przemyśleć, każdy ruch i zamiar

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:30   #4028
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
ja kiedyś robiłam ale niedotrwałam do końca.. dla mnie zbyt monotonna była, znudziła mi się szybko.

jak już Ci napisałam na MM- w koncu doczekałam sie zieleni a w ogóle to normalnie artystka jesteś z tymi make upami...bosko... powiedz tylko skąd taki talent wziąć bo też bym chciała tak jak kiedyś znajdę takiego co bedzie chciał mnie za żonę to mi makijaż na ślub zrobisz
dziekuje, ciesze sie, ze sie podoba
ale jeszcze mi chdozi taki mocno zielony z mocno granatowym,ale to taki dla odwaznych makijaz i sama sie zastanawiam nad nim, co jutro zmaluje ja wymyslam makijaz przy kreceniu filmiku, to taki spontan, szkoda ze tylko swiatlo ani na filmiku(za ciemne) ani na zdjeciach to oddaje glebi tych kolorow bo sa naprawde piekne

a slubny Tobie jakis wyrazisty do Twojej ciemnej karnacji, wlosow to bedzie jak ta lala

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-26 o 21:39
Stary 2011-01-26, 21:30   #4029
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Ja ćwiczyłam aerobiczną szóstkę....całe 2 dni

Jak to bym musiała wykonywać ćwiczenia z pierwszego dnia przez parę dni i rozłożyć to na 200 dni Bo na moje niewyćwiczenie to ta a6w narzuca za szybkie tempo

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2011-01-26 o 21:31
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:33   #4030
snowhitee
Zakorzenienie

Caate z leków dostępnych bez recepty na zatoki ja serdecznie polecam Ibuprom zatoki Ja mam zawalone zatoki przy każdej chorobie i tylko ibuprom mnie ratuję Kiedyś jak było bardzo źle, lekarka przepisała mi antybiotyk taki na katar uczuleniowy, przesilenia też między innymi, też był bardzo dobry, niestety nazwy nie pamiętam.

Dbam o siebie

Stary 2011-01-26, 21:36   #4031
marta 85
Wtajemniczenie

caate kolejny suuuuuuuper makijaż naprawdę Ci pasuje

Nawilżająca kropla OLIWY

Prostym daniom oliwa dodaje smaku i wykwintności, skórze zaś urody. Wygładza ją i zmiękcza, chroni przed wysuszeniem.
Przez wiele stuleci kobiety używały oliwy do pielęgnacji urody. Stanowi ona bowiem bogate źródło cennych dla skóry składników, np. tłuszczów i witaminy E. Można ją stosować do kąpieli, masażu ciała, pielęgnacji włosów. Powinna to być oliwa najwyższej jakości, tłoczona na zimno, z napisem na etykiecie: extra virgin olive oil.
Dodatek do kąpieli
Oliwa z oliwek dodana do kąpieli zmiękcza i odżywia skórę. Wlewamy do ciepłej wody 1-2 łyżki oliwy. Zanurzamy się w kąpieli na 15-20 minut. Po wyjściu z wanny nie opłukujemy ciała, a jedynie osuszamy ręcznikiem. Jeśli skóra jest sucha, z tendencją do wiotczenia, warto przygotować kąpiel, która delikatnie ją oczyści. Najpierw wmasowujemy w całe ciało oliwę z oliwek. Następnie wlewamy do wanny z ciepłą wodą napar ziołowy (mieszamy po pół garści kwiatu lipy, rumianku, rozmarynu, kopru włoskiego, lawendy i zalawamy wrzątkiem). Wychodzimy z kąpieli po 15 minutach. Oliwa w połączeniu z ziołami świetnie zmywa zanieczyszczenia z ciała. Niepotrzebne są już środki czystości.
Nawilżająca maseczka
Wygląd wiotkiej skóry na szyi poprawi wmasowanie lekko podgrzanej oliwy, a potem okład z ciepłego, wilgotnego ręcznika. Trzeba go przykryć folią dla utrzymania odpowiedniej temperatury. Przed zabiegiem warto złuszczyć naskórek peelingiem enzymatycznym. Ułatwi wchłanianie oliwy.
Uniwersalny balsam
Zamiast gotowego preparatu można po kąpieli użyć oliwy. Rozprowadza się ją jak balsam - kolistymi ruchami od dołu ku górze na lekko wilgotnej skórze. Jeśli mamy zrogowaciały naskórek na łokciach, kolanach czy piętach, podgrzewamy odrobinę oliwy, nasączamy nią wacik i przykładamy na kilka minut w odpowiednie miejsce. Skóra natychmiast się wygładzi. Po oliwę sięgnijmy również podczas kuracji odchudzającej i w czasie ciąży. Uelastyczniając skórę, zapobiega powstawaniu rozstępów.
Kosmetyk do masażu
Oliwy możemy użyć np. do masowania partii ciała zagrożonych cellulitem. Jeśli będziemy robić to codziennie wieczorem, skutecznie zapobiegniemy "pomarańczowej skórce", zwłaszcza gdy do oliwy dodamy olejek jałowcowy (10-12 kropli na 6 łyżeczek oliwy). Wlewamy ją w zagłębienie dłoni i smarujemy skórę na pośladkach, biodrach i udach. Potem przez kilka minut trzemy ciało szorstkim pasem sizalowym lub rękawicą. Zabieg znakomicie poprawia krążenie krwi i ułatwia usuwanie toksyn ze skóry.
Odżywka do włosów
Na suche, łamliwe włosy oliwa działa jak odżywczy balsam. Szybko przywróci im blask i elastyczność. Lekko podgrzaną oliwę wmasowujemy oszczędnie we włosy, a potem nakładamy plastikowy czepek i owijamy głowę ręcznikiem. Po 20-30 minutach myjemy głowę szamponem i spłukujemy ciepłą wodą z dodatkiem kilku kropli cytryny. Taką kurację powtarza się raz na dwa tygodnie.

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:37   #4032
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
ja też już Ci napisałam na MM ale powtórzę się i tu - PIĘKNIE naprawdę jestem Twoją fanką Jesteś taka śliczna i masz talent do malowania, naprawdę, przychodzi Ci to wszystko z taką łatwością Jak jak mam się umalować cieniami (co robię bardzo rzadko) to najpierw muszę wszystko przemyśleć, każdy ruch i zamiar
dziekuje za tak mile komentarze, jestescie kochane

to mnie zmotywowalyscie, ciekawe co jutro wymysle

a dzisiaj mnie policja zlapala, tzn zatrzymali na kontrole, bo jade i widze cos sie swieci a juz wieczor byl, to zwolnilam i za zakretu widze, taka zolta kamizelke i czerwony swiecacy lizak
no to zjechalam, facet sie przedstawil i nagle 'oooo skad pani ma takiego policjanta?' (mam przypietego na tylnej kanapie policjanta do pasaow takiego duzego miska) no to mowie, ze mam duzo znajomych policjantow i ze bylam keidys na ich spotkaniu i dostalam oto tego przystojniaka
wzial dokumenty, posprawdzal dlugo to trwalo, myslalam ze mandat mi da, bo przekroczylam predkosc o 12km/h w tym miejscu, bo za pozno hamowalam, a on jeszcze pogadal ze mna i taki mily byl, szkoda tylko ze ja tak srednio co pol roku mam kontrol
Stary 2011-01-26, 21:37   #4033
agusiownik
Zakorzenienie

a nie wiecie może czy to prawda, że przez aerobiczną 6 z kręgosłupem dzieje się coś złego?

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:43   #4034
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Caate z leków dostępnych bez recepty na zatoki ja serdecznie polecam Ibuprom zatoki Ja mam zawalone zatoki przy każdej chorobie i tylko ibuprom mnie ratuję Kiedyś jak było bardzo źle, lekarka przepisała mi antybiotyk taki na katar uczuleniowy, przesilenia też między innymi, też był bardzo dobry, niestety nazwy nie pamiętam.
i go stosuje i lecze sie nim i acatarem, a smarkam nadal zoltym katarem juz od soboty, czasami nawet mam krew

ale to prawda, ja tez wielbie ten ibuprom, mimo ze chyba Talullah porywnywala sklady i mowila, ze to to samo, lub podobne do zwyklego, mi tylko to pomaga na bol glowy keidy mam chore zatoki, na zwykly bol glowy pomaga mi apap, a ibuprom juz zwykly nie

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
caate kolejny suuuuuuuper makijaż naprawdę Ci pasuje

Nawilżająca kropla OLIWY

Prostym daniom oliwa dodaje smaku i wykwintności, skórze zaś urody. Wygładza ją i zmiękcza, chroni przed wysuszeniem.
Przez wiele stuleci kobiety używały oliwy do pielęgnacji urody. Stanowi ona bowiem bogate źródło cennych dla skóry składników, np. tłuszczów i witaminy E. Można ją stosować do kąpieli, masażu ciała, pielęgnacji włosów. Powinna to być oliwa najwyższej jakości, tłoczona na zimno, z napisem na etykiecie: extra virgin olive oil.
Dodatek do kąpieli
Oliwa z oliwek dodana do kąpieli zmiękcza i odżywia skórę. Wlewamy do ciepłej wody 1-2 łyżki oliwy. Zanurzamy się w kąpieli na 15-20 minut. Po wyjściu z wanny nie opłukujemy ciała, a jedynie osuszamy ręcznikiem. Jeśli skóra jest sucha, z tendencją do wiotczenia, warto przygotować kąpiel, która delikatnie ją oczyści. Najpierw wmasowujemy w całe ciało oliwę z oliwek. Następnie wlewamy do wanny z ciepłą wodą napar ziołowy (mieszamy po pół garści kwiatu lipy, rumianku, rozmarynu, kopru włoskiego, lawendy i zalawamy wrzątkiem). Wychodzimy z kąpieli po 15 minutach. Oliwa w połączeniu z ziołami świetnie zmywa zanieczyszczenia z ciała. Niepotrzebne są już środki czystości.
Nawilżająca maseczka
Wygląd wiotkiej skóry na szyi poprawi wmasowanie lekko podgrzanej oliwy, a potem okład z ciepłego, wilgotnego ręcznika. Trzeba go przykryć folią dla utrzymania odpowiedniej temperatury. Przed zabiegiem warto złuszczyć naskórek peelingiem enzymatycznym. Ułatwi wchłanianie oliwy.
Uniwersalny balsam
Zamiast gotowego preparatu można po kąpieli użyć oliwy. Rozprowadza się ją jak balsam - kolistymi ruchami od dołu ku górze na lekko wilgotnej skórze. Jeśli mamy zrogowaciały naskórek na łokciach, kolanach czy piętach, podgrzewamy odrobinę oliwy, nasączamy nią wacik i przykładamy na kilka minut w odpowiednie miejsce. Skóra natychmiast się wygładzi. Po oliwę sięgnijmy również podczas kuracji odchudzającej i w czasie ciąży. Uelastyczniając skórę, zapobiega powstawaniu rozstępów.
Kosmetyk do masażu
Oliwy możemy użyć np. do masowania partii ciała zagrożonych cellulitem. Jeśli będziemy robić to codziennie wieczorem, skutecznie zapobiegniemy "pomarańczowej skórce", zwłaszcza gdy do oliwy dodamy olejek jałowcowy (10-12 kropli na 6 łyżeczek oliwy). Wlewamy ją w zagłębienie dłoni i smarujemy skórę na pośladkach, biodrach i udach. Potem przez kilka minut trzemy ciało szorstkim pasem sizalowym lub rękawicą. Zabieg znakomicie poprawia krążenie krwi i ułatwia usuwanie toksyn ze skóry.
Odżywka do włosów
Na suche, łamliwe włosy oliwa działa jak odżywczy balsam. Szybko przywróci im blask i elastyczność. Lekko podgrzaną oliwę wmasowujemy oszczędnie we włosy, a potem nakładamy plastikowy czepek i owijamy głowę ręcznikiem. Po 20-30 minutach myjemy głowę szamponem i spłukujemy ciepłą wodą z dodatkiem kilku kropli cytryny. Taką kurację powtarza się raz na dwa tygodnie.
dziekuje jaka jestem zadowlona, ze Wam sie podoba, tak sie balam ze tu ostra krytyka padnie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
a nie wiecie może czy to prawda, że przez aerobiczną 6 z kręgosłupem dzieje się coś złego?
ja robilam i nie polecam, my kobiety mamy innaczej miesnie niz mezczyzni i a6w to bardziej na rzezbe niz spalanie tluszczu, u mnie tak bylo i to srednio wygladalo. mnie okropnie plecy bolaly w 18dniu sie poddalam bo ledwo chodzilam, ale ja mam problemy z karkiem i dla mnie to byl duzy wysilek
Stary 2011-01-26, 21:46   #4035
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
i go stosuje i lecze sie nim i acatarem, a smarkam nadal zoltym katarem juz od soboty, czasami nawet mam krew

ale to prawda, ja tez wielbie ten ibuprom, mimo ze chyba Talullah porywnywala sklady i mowila, ze to to samo, lub podobne do zwyklego, mi tylko to pomaga na bol glowy keidy mam chore zatoki, na zwykly bol glowy pomaga mi apap, a ibuprom juz zwykly nie

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

dziekuje jaka jestem zadowlona, ze Wam sie podoba, tak sie balam ze tu ostra krytyka padnie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

ja robilam i nie polecam, my kobiety mamy innaczej miesnie niz mezczyzni i a6w to bardziej na rzezbe niz spalanie tluszczu, u mnie tak bylo i to srednio wygladalo. mnie okropnie plecy bolaly w 18dniu sie poddalam bo ledwo chodzilam, ale ja mam problemy z karkiem i dla mnie to byl duzy wysilek
no na zatoki to mi też tylko ibuprom zatoki, od razu uwalnia mi nos, przestaje boleć i ściskać i pulsować głowa zwykły ibuprom za to dla mnie najlepszy na @, kiedyś pisałam, że używam tego duo ale właśnie Talluah napisała, że to to samo co zwykły to przerzuciłam się z powrotem na zwykły i też mi pomaga tak samo Ale na zatoki niestety już nie tylko ibuprom zatoki

Dbam o siebie

Stary 2011-01-26, 21:48   #4036
bita smietana
Zakorzenienie

Chwila odpoczynku od nauki przed wizażem i tyle kontrowersji

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
To prawda. Zle sie u nas w kraju dzieje a sluzba zdrowia to juz w ogole kuleje.

Wiecie co ostatnio urzednicy wymyslili?
Bo jak wiecie niektore osoby z chorobami przewleklymi maja znizki na leki i sie specjalnie to umieszcza na recepcie

No to teraz za bledne wypisanie recepty wg urzednika ktory z medycyna ma niewiele wspolnego (bledne w sensie ze on stwierdzi ze pacjent nie powinien miec znizki) kara wiezienia dla lekarza 8 lat.
Bez instytucji gdzie moznaby sie odwolac.
Chca nas umieszczac za to w celach z ludzmi ktorzy na przyklad zrobili napad z bronia (za to tez jest 8 lat).

Zmniejszaja nam oddzial bo niby rzad nie ma pieniedzy - wiec jak do tej pory sie czekalo na operacje zacmy ok 2 lata na NFZ oczywiscie to teraz wyjdzie jeszcze dluzej.

Ogolnie szkoda gadac tylko chyba czas nie wiem, wyjechac?
Nie znam akurat tego przepisu, ale jeśli jest nowy i dopiero wchodzi w życie to albo zostanie zmieniony, albo zaskarżony do TK, bo postępowanie w PL z mocy prawa jest dwuinstancyjne. A jeśli tak się nie stanie, prędzej czy później ktoś ten bubel prawny zaskarży i będziecie mieć świetną podstawę do wielomilionowych odszkodowań, chociaż to raczej nie zrekompensuje poniesionych strat.

Ale to tak tylko swoją drogą, bo pewnie tym się juz zajmują specjaliści.

Co do reszty zgadzam się z Tobą w 100%, jestem zachwycona zakazem palenia w miejscach publicznych

I wiecie co jest przykre? Właśnie to o czym wspomniałyście, że jest to zawód związany z poświęceniem. Bo ludzie poświęcają naprawdę dużą część swojego życia na edukację, podwyższają stale swoje kwalifikacje,a na koniec wymaga się od nich dyspozycyjności 24h/dobę. I tu nie chodzi jedynie o lekarzy, ale o wiele innych zawodów, w takim momencie chyba każdy może zwątpić w poniesiony trud.

No, wracam się uczyć
Stary 2011-01-26, 21:51   #4037
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
no na zatoki to mi też tylko ibuprom zatoki, od razu uwalnia mi nos, przestaje boleć i ściskać i pulsować głowa zwykły ibuprom za to dla mnie najlepszy na @, kiedyś pisałam, że używam tego duo ale właśnie Talluah napisała, że to to samo co zwykły to przerzuciłam się z powrotem na zwykły i też mi pomaga tak samo Ale na zatoki niestety już nie tylko ibuprom zatoki
sama Tztowi ostatnio kupilam ten ibuprom zatoki, bo kiedys lyknal ode mnie i byl zachwycony, jemu tez pomaga
dobrze, ze Ci cokolwiek pomaga na brzuch, ja ostatnio lykalam ibuprom strips czy jakos tak ten w niebieskich pastylkach i zadzialal, a to dziwne bo zwykly ibuprom nie dziala, a apapu nie bylo, wiec nie wiem od czego to zalezy

dziewczyny pomozecie mi, moze ktoras sie zna na YT i powie mi jak zrobic, zeby obok moich filmikow byly makijazowe inne, a nie jakies na calkiem inny temat?

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-26 o 21:52
Stary 2011-01-26, 21:53   #4038
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
i

A co Ty kochana, ładnemu we wszystkim ładnie I bardzo fajnie miałaś apaszkę związaną/ułożoną

Dobranoc

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:56   #4039
marthaaa
Raczkowanie

Cytat:
sama Tztowi ostatnio kupilam ten ibuprom zatoki, bo kiedys lyknal ode mnie i byl zachwycony, jemu tez pomaga
dobrze, ze Ci cokolwiek pomaga na brzuch, ja ostatnio lykalam ibuprom strips czy jakos tak ten w niebieskich pastylkach i zadzialal, a to dziwne bo zwykly ibuprom nie dziala, a apapu nie bylo, wiec nie wiem od czego to zalezy

dziewczyny pomozecie mi, moze ktoras sie zna na YT i powie mi jak zrobic, zeby obok moich filmikow byly makijazowe inne, a nie jakies na calkiem inny temat?
Musisz a TAGACH wpisywać np. make up, a masz z tego co widziałam tytuł filmiku

Stary 2011-01-26, 22:00   #4040
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Chwila odpoczynku od nauki przed wizażem i tyle kontrowersji

Nie znam akurat tego przepisu, ale jeśli jest nowy i dopiero wchodzi w życie to albo zostanie zmieniony, albo zaskarżony do TK, bo postępowanie w PL z mocy prawa jest dwuinstancyjne. A jeśli tak się nie stanie, prędzej czy później ktoś ten bubel prawny zaskarży i będziecie mieć świetną podstawę do wielomilionowych odszkodowań, chociaż to raczej nie zrekompensuje poniesionych strat.

Ale to tak tylko swoją drogą, bo pewnie tym się juz zajmują specjaliści.

Co do reszty zgadzam się z Tobą w 100%, jestem zachwycona zakazem palenia w miejscach publicznych

I wiecie co jest przykre? Właśnie to o czym wspomniałyście, że jest to zawód związany z poświęceniem. Bo ludzie poświęcają naprawdę dużą część swojego życia na edukację, podwyższają stale swoje kwalifikacje,a na koniec wymaga się od nich dyspozycyjności 24h/dobę. I tu nie chodzi jedynie o lekarzy, ale o wiele innych zawodów, w takim momencie chyba każdy może zwątpić w poniesiony trud.

No, wracam się uczyć
no wiadomo, sa to ludzie dobrze wyksztalceni
i ja nikomu nie zycze pracy po godzinach, bo ja bym za to pracodawce do sadu podala, zle jest to, ze jest wg mnie zly limit i niestety (jak w moim przypadku doznalam) po chamsku co poniektorzy to wykorzystuja, co innego przyjsc na zamkniecie przychodni i prosic o wizyte, a co innego w ciagu dnia i kiedy lekarz, nawet tego limitu nie wyrobi
smieszne jest to, ze jak bylam mala, to zawsze lekarze wpuszczali mnie z mama, nawet jak bylysmy troche przed zamknieciem, bo kazdemu bylo zal dziecka i sama doktor powiedziala to jej tylko 10min, a przede mna cala noc, ale bylam tylko ja poza kolejka, a nie 10innych osob, dlatego mogla sobie na to pozwolic i chciala, zaluje ze juz do niej nie chodze, to byla kobieta taka od serca, z powolania taka mila
Stary 2011-01-26, 22:01   #4041
snowhitee
Zakorzenienie

Chciałam się z Wami czymś podzielić Być może dla niektórych z Was to żadna nowość ale dla mnie tak i z początku pełna obaw
Pisałam tu jakiś czas temu, że dostałam od Tż pędzelek do nakładania podkładu Sephory. Naczytałam się o tym sposobie nakładania na wielu wielu blogach, oczywiście były same ochy i achy, najbardziej polecane polskie pędzle firmy Hakuro, taka jakaś nowość, cena pędzla na all to było trochę ponad 30zł no ale jakoś nie byłam do końca przekonana i szkoda mi było tych pieniędzy, wolałam na co inne wydać Ale Tż'owi marudziłam i chyba nie mógł znieść moich jęków, kupił mi właśnie ten z Sephory, o nim też wiele czytałam i rozmyślałam. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-5-Sephora.htm
I muszę przyznać, że podkład nakładany palcami nijak się ma do tego nałożonego pędzlem - niebo a ziemia Jestem po prostu w szoku bo jest tak dogłębnie rozprowadzony,cieniutką warstwą dzięki czemu bardzo naturalnie wygląda no i wystarcza mała kropelka podkładu żeby pokryć pędzlem całą twarz
Mój podkład KOBO jest trochę za gęsty do takiego nakładania dlatego zgodnie z radą najpierw zwilżam delikatnie pędzelek wodą i dopiero nakładam. Teraz mam ten MF który jest wodnisty i ciekawa jestem bardzo efektu jutro
Naprawdę polecam wypróbować

Dbam o siebie

Stary 2011-01-26, 22:02   #4042
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Musisz a TAGACH wpisywać np. make up, a masz z tego co widziałam tytuł filmiku
wpisalam makijaz to nie zadzialalo
wpisze zaraz make up
dzieki

edit:
wpisalam i nadal to samo ;/

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-26 o 22:04
Stary 2011-01-26, 22:04   #4043
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj nie nie nie. Ja porownywalam zupelnie co innego - zwykly ibuprom z ibupromem tym na bole menstruacyjne.

Ten na zatoki ma inny sklad.
Prosze nie przeinaczajcie moich slow

Sliczny makijaz
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:04   #4044
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Caate nie lubię zieleni, ale pomimo tego makijaż mi się podoba pasuje Ci taki

Na chorobę polecam polopiryne zawsze ją biorę gdy zaczyna dopadać mnie choroba.

Ja już po małym spa było:
-gorąca kąpiel;
-mycie włosów i odżywka bez spłukiwania na końcówki;
-depilacja,
-balsamowanie;
-żel bo biustu;
-wazelina na usta;
-maść cynkowa punktowo(@ się zbliża)
-krem do rąk;
Na dzisiaj tylko tyle.
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:08   #4045
marthaaa
Raczkowanie

Cytat:
wpisalam makijaz to nie zadzialalo
wpisze zaraz make up
dzieki

edit:
wpisalam i nadal to samo ;/
Hmm... No to nie pomogę już inaczej, myślałam ,że to zadziała

Stary 2011-01-26, 22:10   #4046
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Jednak jestem jeszcze Oglądam film I to sama Już nie pamiętam kiedy oglądałam film sama bez Tż

snowhitee hmm..... kusisz chyba warto wypróbować kiedyś

caate ślicznie

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:14   #4047
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Chciałam się z Wami czymś podzielić Być może dla niektórych z Was to żadna nowość ale dla mnie tak i z początku pełna obaw
Pisałam tu jakiś czas temu, że dostałam od Tż pędzelek do nakładania podkładu Sephory. Naczytałam się o tym sposobie nakładania na wielu wielu blogach, oczywiście były same ochy i achy, najbardziej polecane polskie pędzle firmy Hakuro, taka jakaś nowość, cena pędzla na all to było trochę ponad 30zł no ale jakoś nie byłam do końca przekonana i szkoda mi było tych pieniędzy, wolałam na co inne wydać Ale Tż'owi marudziłam i chyba nie mógł znieść moich jęków, kupił mi właśnie ten z Sephory, o nim też wiele czytałam i rozmyślałam. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-5-Sephora.htm
I muszę przyznać, że podkład nakładany palcami nijak się ma do tego nałożonego pędzlem - niebo a ziemia Jestem po prostu w szoku bo jest tak dogłębnie rozprowadzony,cieniutką warstwą dzięki czemu bardzo naturalnie wygląda no i wystarcza mała kropelka podkładu żeby pokryć pędzlem całą twarz
Mój podkład KOBO jest trochę za gęsty do takiego nakładania dlatego zgodnie z radą najpierw zwilżam delikatnie pędzelek wodą i dopiero nakładam. Teraz mam ten MF który jest wodnisty i ciekawa jestem bardzo efektu jutro
Naprawdę polecam wypróbować
wlasnie mialam go dzis zobaczycc (ale nie dojechalam), bo tez mnie kusi nakladac pedzelkiem podklad, ale czytalam rowniez, ze dla niektorych jest zbyteczny, za waski itp i jakos nie zdecydowalam sie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Oj nie nie nie. Ja porownywalam zupelnie co innego - zwykly ibuprom z ibupromem tym na bole menstruacyjne.

Ten na zatoki ma inny sklad.
Prosze nie przeinaczajcie moich slow

Sliczny makijaz
a to przepraszam najmocniej
pomylilo mi sie, zle skojarzylam (dlatego uzylam 'chyba'). tak pzt, to po co oni tyle produkuja tych odmian ibupromow i apapow, jak sama mowisz, te dwa niczym sie nie roznia
Stary 2011-01-26, 22:15   #4048
marthaaa
Raczkowanie

JA chciałam kiedyś kupić pędzel do podkładu, jak kupiłyśmy z mamą Colorstay, ale ona stwierdziła, że nie wyobraża sobie nakładania podkładu pędzlem, bała się o smugi i że dużo kosmetyku zostaje Muszę ją namówić w takim razie

Stary 2011-01-26, 22:16   #4049
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Jednak jestem jeszcze Oglądam film I to sama Już nie pamiętam kiedy oglądałam film sama bez Tż

caate ślicznie
warto warto

Cytat:
wlasnie mialam go dzis zobaczycc (ale nie dojechalam), bo tez mnie kusi nakladac pedzelkiem podklad, ale czytalam rowniez, ze dla niektorych jest zbyteczny, za waski itp i jakos nie zdecydowalam sie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

a to przepraszam najmocniej
pomylilo mi sie, zle skojarzylam. tak pzt, to po co oni tyle produkuja tych odmian ibupromow i apapow, jak sama mowisz, te dwa niczym sie nie roznia
ja też myślałam, że będzie za wąski ale nie nic z tych rzeczy Już mam swój sposób nakładania, zajmuje mi to na razie jeszcze troszkę więcej niż palcami, tak ok 2min ale efekt mi wszystko wynagradza

Dbam o siebie

Stary 2011-01-26, 22:17   #4050
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Caate nie lubię zieleni, ale pomimo tego makijaż mi się podoba pasuje Ci taki

Na chorobę polecam polopiryne zawsze ją biorę gdy zaczyna dopadać mnie choroba.

Ja już po małym spa było:
-gorąca kąpiel;
-mycie włosów i odżywka bez spłukiwania na końcówki;
-depilacja,
-balsamowanie;
-żel bo biustu;
-wazelina na usta;
-maść cynkowa punktowo(@ się zbliża)
-krem do rąk;
Na dzisiaj tylko tyle.
dziekuje
Cytat:
Hmm... No to nie pomogę już inaczej, myślałam ,że to zadziała
moze dlatego, ze ja mam ukryte filmiki? wpisalam juz 3 wersje makijazu i zobaczy, ale zawsze mam z tym problem...
Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość

caate ślicznie
a jaki film

dziekuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości