|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V
robiła może któraś z Was aerobiczną 6 weidera?
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam ze szkoly i od TZta,tak bardzo sie stesknil, ze zgodzilam sie na spotkanie
![]() tutaj filmik makijazowy http://www.youtube.com/watch?v=d1jZv2XHSHM a tutaj zdjecia i opis: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post24641979 zapraszam lece Was nadrabiac
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Ja robiłam
W 2009 roku ![]() Caate, jak mówisz LIMONKĘ i patrzysz w kamerę to normalnie Chociaż może spróbuję Ano i ten bronzer-róż Bourjois ,po poprzednim filmiku - kusisz
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyjasnilam, mysle ze dosc dobrze o co mi chodzi, zreszta nie ja zaczelam ten temat. I raczej nie bede siedziec cicho jak widze takie komentarze bo to przyjemne nie jest.Tyle z mojej strony na ten temat
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
CABIN CREW
|
ja kiedyś robiłam ale niedotrwałam do końca.. dla mnie zbyt monotonna była, znudziła mi się szybko.
Cytat:
jak już Ci napisałam na MM- w koncu doczekałam sie zieleni jak kiedyś znajdę takiego co bedzie chciał mnie za żonę to mi makijaż na ślub zrobisz ![]()
|
|
|
#4026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyzdrowiejemy kiedys ramoncia o wreszcie jestes, zagladaj czesciej, Tobie tez zdrowka ![]() Cytat:
osobiscie do takich kolorow trzeba sie przekonac i samemu je polubic tak jak mowisz bo Wy mowicie calkiem o czym innym ![]() Talullah, uparcie broni sluzby zdrowia, ze nikomu nie chcialoby sie zostac po godzinach, owszem nie dziwie sie i to normalna sytuacja, ale keidy buahhot ledwo stoi na nogach i choruje od dluzszego czasu i nadal z nia zle, a jest studentka i ma full nauki i wystarczajaco stresu, ledwo znajduje czas i sile na lekarza, idzie do niego kilka razy i dostaje tylko tabletki na goraczke i grype, to jest smiechu warte, tego ucza przez tyle lat na medycynie? to samo my mozemy sobie zakupic. a drugi problem, to ze byla na dyzurze, czyli powinni ja bez problemu przyjac chyba po to to istnieje? sama w poniedzialek bylam w godzinach pracy dokladnie o 10.07 u lekarza i mnie nie przyjal, mimo ze ledwo mowilam, dusilam sie i mialam 39,5stopni goraczki, mimo ze bylam zarejestrowana spoznilam sie 7min, po prostu nei moglam prowadzic auta i sie zatrzymywalam czesto i juz nie zostalam przyjeta, bo lekarz mial dla mnie czas i teraz czas na innych pacjentow, a ze pacjentow nie bylo to zaproponowali mi wizyte prywatna za 50zl, wiec pojechalam na pogotowie i podziekowalam sluzbie zdrowia i staram sie zrozumiec, ze na nfz nie bylo miejsca, mimo ze korytarz byl pusty, a za 15min na wizyte prywatna bylo juz, to paranoja jakas niestety... Cytat:
to takie przypadkowe ja sie dzis dobrze w nim czulam, szczegolnie ze na zywo ladnie widac ten niebieski i oko jest takie tajemniczebylam u lekarza, mam antybityk bo mam zapalenie tchawicy, ale juz sie nie dusze, wiec jest ok. nie dostalam tylko nic na katar, mimo ze mam zapelenie zatok, bo nie mozna laczyc dwoch antybiotykow, a pzt biore tabletki anty i moga oslabic ochrone, wiec dostalam acatar do noska ![]() i jaka roztanczona no pieknie! |
|||
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś taka śliczna i masz talent do malowania, naprawdę, przychodzi Ci to wszystko z taką łatwością Jak jak mam się umalować cieniami (co robię bardzo rzadko) to najpierw muszę wszystko przemyśleć, każdy ruch i zamiar
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeszcze mi chdozi taki mocno zielony z mocno granatowym,ale to taki dla odwaznych makijaz i sama sie zastanawiam nad nim, co jutro zmaluje ja wymyslam makijaz przy kreceniu filmiku, to taki spontan, szkoda ze tylko swiatlo ani na filmiku(za ciemne) ani na zdjeciach to oddaje glebi tych kolorow bo sa naprawde pieknea slubny Tobie jakis wyrazisty do Twojej ciemnej karnacji, wlosow to bedzie jak ta lala Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-26 o 21:39 |
|
|
|
|
#4029 |
|
zawsze mam racje
|
Ja ćwiczyłam aerobiczną szóstkę....całe 2 dni
![]() Jak to bym musiała wykonywać ćwiczenia z pierwszego dnia przez parę dni i rozłożyć to na 200 dni Bo na moje niewyćwiczenie to ta a6w narzuca za szybkie tempo
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-01-26 o 21:31 |
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Caate z leków dostępnych bez recepty na zatoki ja serdecznie polecam Ibuprom zatoki
Kiedyś jak było bardzo źle, lekarka przepisała mi antybiotyk taki na katar uczuleniowy, przesilenia też między innymi, też był bardzo dobry, niestety nazwy nie pamiętam.
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
caate kolejny suuuuuuuper makijaż
naprawdę Ci pasuje Nawilżająca kropla OLIWY Prostym daniom oliwa dodaje smaku i wykwintności, skórze zaś urody. Wygładza ją i zmiękcza, chroni przed wysuszeniem. Przez wiele stuleci kobiety używały oliwy do pielęgnacji urody. Stanowi ona bowiem bogate źródło cennych dla skóry składników, np. tłuszczów i witaminy E. Można ją stosować do kąpieli, masażu ciała, pielęgnacji włosów. Powinna to być oliwa najwyższej jakości, tłoczona na zimno, z napisem na etykiecie: extra virgin olive oil. Dodatek do kąpieli Oliwa z oliwek dodana do kąpieli zmiękcza i odżywia skórę. Wlewamy do ciepłej wody 1-2 łyżki oliwy. Zanurzamy się w kąpieli na 15-20 minut. Po wyjściu z wanny nie opłukujemy ciała, a jedynie osuszamy ręcznikiem. Jeśli skóra jest sucha, z tendencją do wiotczenia, warto przygotować kąpiel, która delikatnie ją oczyści. Najpierw wmasowujemy w całe ciało oliwę z oliwek. Następnie wlewamy do wanny z ciepłą wodą napar ziołowy (mieszamy po pół garści kwiatu lipy, rumianku, rozmarynu, kopru włoskiego, lawendy i zalawamy wrzątkiem). Wychodzimy z kąpieli po 15 minutach. Oliwa w połączeniu z ziołami świetnie zmywa zanieczyszczenia z ciała. Niepotrzebne są już środki czystości. Nawilżająca maseczka Wygląd wiotkiej skóry na szyi poprawi wmasowanie lekko podgrzanej oliwy, a potem okład z ciepłego, wilgotnego ręcznika. Trzeba go przykryć folią dla utrzymania odpowiedniej temperatury. Przed zabiegiem warto złuszczyć naskórek peelingiem enzymatycznym. Ułatwi wchłanianie oliwy. Uniwersalny balsam Zamiast gotowego preparatu można po kąpieli użyć oliwy. Rozprowadza się ją jak balsam - kolistymi ruchami od dołu ku górze na lekko wilgotnej skórze. Jeśli mamy zrogowaciały naskórek na łokciach, kolanach czy piętach, podgrzewamy odrobinę oliwy, nasączamy nią wacik i przykładamy na kilka minut w odpowiednie miejsce. Skóra natychmiast się wygładzi. Po oliwę sięgnijmy również podczas kuracji odchudzającej i w czasie ciąży. Uelastyczniając skórę, zapobiega powstawaniu rozstępów. Kosmetyk do masażu Oliwy możemy użyć np. do masowania partii ciała zagrożonych cellulitem. Jeśli będziemy robić to codziennie wieczorem, skutecznie zapobiegniemy "pomarańczowej skórce", zwłaszcza gdy do oliwy dodamy olejek jałowcowy (10-12 kropli na 6 łyżeczek oliwy). Wlewamy ją w zagłębienie dłoni i smarujemy skórę na pośladkach, biodrach i udach. Potem przez kilka minut trzemy ciało szorstkim pasem sizalowym lub rękawicą. Zabieg znakomicie poprawia krążenie krwi i ułatwia usuwanie toksyn ze skóry. Odżywka do włosów Na suche, łamliwe włosy oliwa działa jak odżywczy balsam. Szybko przywróci im blask i elastyczność. Lekko podgrzaną oliwę wmasowujemy oszczędnie we włosy, a potem nakładamy plastikowy czepek i owijamy głowę ręcznikiem. Po 20-30 minutach myjemy głowę szamponem i spłukujemy ciepłą wodą z dodatkiem kilku kropli cytryny. Taką kurację powtarza się raz na dwa tygodnie.
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mnie zmotywowalyscie, ciekawe co jutro wymysle a dzisiaj mnie policja zlapala, tzn zatrzymali na kontrole, bo jade i widze cos sie swieci a juz wieczor byl, to zwolnilam i za zakretu widze, taka zolta kamizelke i czerwony swiecacy lizak ![]() no to zjechalam, facet sie przedstawil i nagle 'oooo skad pani ma takiego policjanta?' (mam przypietego na tylnej kanapie policjanta do pasaow takiego duzego miska ) no to mowie, ze mam duzo znajomych policjantow i ze bylam keidys na ich spotkaniu i dostalam oto tego przystojniaka![]() wzial dokumenty, posprawdzal dlugo to trwalo, myslalam ze mandat mi da, bo przekroczylam predkosc o 12km/h w tym miejscu, bo za pozno hamowalam, a on jeszcze pogadal ze mna i taki mily byl, szkoda tylko ze ja tak srednio co pol roku mam kontrol
|
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiecie może czy to prawda, że przez aerobiczną 6 z kręgosłupem dzieje się coś złego?
|
|
|
|
#4034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to prawda, ja tez wielbie ten ibuprom, mimo ze chyba Talullah porywnywala sklady i mowila, ze to to samo, lub podobne do zwyklego, mi tylko to pomaga na bol glowy keidy mam chore zatoki, na zwykly bol glowy pomaga mi apap, a ibuprom juz zwykly nie ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na zatoki niestety już nie
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Chwila odpoczynku od nauki przed wizażem i tyle kontrowersji
![]() Cytat:
Ale to tak tylko swoją drogą, bo pewnie tym się juz zajmują specjaliści. Co do reszty zgadzam się z Tobą w 100%, jestem zachwycona zakazem palenia w miejscach publicznych ![]() I wiecie co jest przykre? Właśnie to o czym wspomniałyście, że jest to zawód związany z poświęceniem. Bo ludzie poświęcają naprawdę dużą część swojego życia na edukację, podwyższają stale swoje kwalifikacje,a na koniec wymaga się od nich dyspozycyjności 24h/dobę. I tu nie chodzi jedynie o lekarzy, ale o wiele innych zawodów, w takim momencie chyba każdy może zwątpić w poniesiony trud. No, wracam się uczyć
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze Ci cokolwiek pomaga na brzuch, ja ostatnio lykalam ibuprom strips czy jakos tak ten w niebieskich pastylkach i zadzialal, a to dziwne bo zwykly ibuprom nie dziala, a apapu nie bylo, wiec nie wiem od czego to zalezy ![]() dziewczyny pomozecie mi, moze ktoras sie zna na YT i powie mi jak zrobic, zeby obok moich filmikow byly makijazowe inne, a nie jakies na calkiem inny temat?
Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-26 o 21:52 |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I bardzo fajnie miałaś apaszkę związaną/ułożoną Dobranoc
|
|
#4039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja nikomu nie zycze pracy po godzinach, bo ja bym za to pracodawce do sadu podala, zle jest to, ze jest wg mnie zly limit i niestety (jak w moim przypadku doznalam) po chamsku co poniektorzy to wykorzystuja, co innego przyjsc na zamkniecie przychodni i prosic o wizyte, a co innego w ciagu dnia i kiedy lekarz, nawet tego limitu nie wyrobi smieszne jest to, ze jak bylam mala, to zawsze lekarze wpuszczali mnie z mama, nawet jak bylysmy troche przed zamknieciem, bo kazdemu bylo zal dziecka i sama doktor powiedziala to jej tylko 10min, a przede mna cala noc, ale bylam tylko ja poza kolejka, a nie 10innych osob, dlatego mogla sobie na to pozwolic i chciala, zaluje ze juz do niej nie chodze, to byla kobieta taka od serca, z powolania taka mila |
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się z Wami czymś podzielić
Być może dla niektórych z Was to żadna nowość ale dla mnie tak i z początku pełna obaw ![]() Pisałam tu jakiś czas temu, że dostałam od Tż pędzelek do nakładania podkładu Sephory. Naczytałam się o tym sposobie nakładania na wielu wielu blogach, oczywiście były same ochy i achy, najbardziej polecane polskie pędzle firmy Hakuro, taka jakaś nowość, cena pędzla na all to było trochę ponad 30zł no ale jakoś nie byłam do końca przekonana i szkoda mi było tych pieniędzy, wolałam na co inne wydać Ale Tż'owi marudziłam i chyba nie mógł znieść moich jęków, kupił mi właśnie ten z Sephory, o nim też wiele czytałam i rozmyślałam. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-5-Sephora.htmI muszę przyznać, że podkład nakładany palcami nijak się ma do tego nałożonego pędzlem - niebo a ziemia Jestem po prostu w szoku bo jest tak dogłębnie rozprowadzony,cieniutką warstwą dzięki czemu bardzo naturalnie wygląda no i wystarcza mała kropelka podkładu żeby pokryć pędzlem całą twarzMój podkład KOBO jest trochę za gęsty do takiego nakładania dlatego zgodnie z radą najpierw zwilżam delikatnie pędzelek wodą i dopiero nakładam. Teraz mam ten MF który jest wodnisty i ciekawa jestem bardzo efektu jutro ![]() Naprawdę polecam wypróbować
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpisze zaraz make up ![]() dzieki edit: wpisalam i nadal to samo ;/ Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-26 o 22:04 |
|
|
|
|
#4043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten na zatoki ma inny sklad. Prosze nie przeinaczajcie moich slow ![]() Sliczny makijaz
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
Caate nie lubię zieleni, ale pomimo tego makijaż mi się podoba pasuje Ci taki
![]() Na chorobę polecam polopiryne zawsze ją biorę gdy zaczyna dopadać mnie choroba. Ja już po małym spa było: -gorąca kąpiel; -mycie włosów i odżywka bez spłukiwania na końcówki; -depilacja, -balsamowanie; -żel bo biustu; -wazelina na usta; -maść cynkowa punktowo(@ się zbliża) -krem do rąk; Na dzisiaj tylko tyle.
|
#4045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak jestem jeszcze
Oglądam film I to sama Już nie pamiętam kiedy oglądałam film sama bez Tż ![]() snowhitee hmm..... kusisz chyba warto wypróbować kiedyś ![]() caate ślicznie
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), bo tez mnie kusi nakladac pedzelkiem podklad, ale czytalam rowniez, ze dla niektorych jest zbyteczny, za waski itp i jakos nie zdecydowalam sie![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
pomylilo mi sie, zle skojarzylam (dlatego uzylam 'chyba'). tak pzt, to po co oni tyle produkuja tych odmian ibupromow i apapow, jak sama mowisz, te dwa niczym sie nie roznia
|
||
|
|
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
JA chciałam kiedyś kupić pędzel do podkładu, jak kupiłyśmy z mamą Colorstay, ale ona stwierdziła, że nie wyobraża sobie nakładania podkładu pędzlem, bała się o smugi i że dużo kosmetyku zostaje
Muszę ją namówić w takim razie
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już mam swój sposób nakładania, zajmuje mi to na razie jeszcze troszkę więcej niż palcami, tak ok 2min ale efekt mi wszystko wynagradza
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze dlatego, ze ja mam ukryte filmiki? wpisalam juz 3 wersje makijazu i zobaczy, ale zawsze mam z tym problem... ![]() Cytat:
![]() dziekuje
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

W 2009 roku
Chociaż może spróbuję
jak kiedyś znajdę takiego co bedzie chciał mnie za żonę to mi makijaż na ślub zrobisz 

to takie przypadkowe

Bo na moje niewyćwiczenie to ta a6w narzuca za szybkie tempo
naprawdę Ci pasuje