|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Monti trzymam kciuki za egzamin
Wanilia ja też tak mam. mimo ze biore fenoterol to brzuch mi sie stawia jak kamien. mowilam wczoraj ginowi, i nic sie nie da z tym zrobic. a jak ty bierzesz? bo to się nazywa ładnie ' tokoliza' i moze być duża lub mała. ja mam pół tabletki co 4 godziny i to jest ta duża tokoliza. musimy jak najdluzej przetrzymac. chyba ze wezmie cie do szpitala na kroplowki z fenotrenolu jak ci sie tak czesto stawia? ja mam dni ze z kazdym ruchem czuje ze juz jest twardy, a sa ze dopiero wieczorem w lozku jak sie poloze mnie jeden zlapie i koniec. wiec narazie nie panikuje dopoki sie to nie powtarza za czesto. polozna mi natomiast powiedziała ze macica musi sobie cwiczyc, i jak to nie jest za czesto to z 5-10 w ciagu dnia to nic złego. gorzej jak to jest regularnie. może skontaktuj się z ginem jesli masz tak czesto. ja postanowilam leżeć i nic nie robic. tylko kuchnia i łazienka -koniec mojej roboty. poświęce się. wczoraj pisalam z kolezanka ktora urodzila 2 lata temu w lutym, i tez miala taka atrakcje z rozwarciem, dostawala kaprogest co kilka dni i stwierdzila ze dzieki temu leżeniu udało jej się dotrwać do 37 tygodnia. a mały i tak się urodził z wagą 3800!!!
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
po proszek chce jechac i wanienke no i nie tylko ![]() fajne pudla na zabawki sa ![]() 37 ? |
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
ja w poniedziałek się do Lidla wybieram,
spodobały mi się w gazetce zasłony i poszewki na podusie ciekawe jak na żywo będą wyglądać, ale przeważnie w Lidlu są bardzo fajniej jakości materiały
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
też mi się wydaje że od 37 tyg, bo gin mi wczoraj powiedział że ciąża 37t i 1d uważana jest za donoszoną
![]() mam pytanie, jak nazywają się te najmniejsze pampersy mini? bo pojecia nie mam, te co sie na samym poczatku stosuje. i czy one sa wlasnie w tym lidlu od 31 stycznia? bo tam na zdjeciach w tej gazetce są pampersy oznaczone numerami 3,4,5. i nie wiem czy to 3 jest najmniejsze w pamperach czy moze sa jakieś 1 i2? ale sie juz zamotalam.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-27 o 11:26 |
|
|
|
#335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widzieliśmy go co prawda na żywo ale wydaje się fajny i właśnie mąż powiedział że ten jednak lepiej mu się podoba bo ma te koła skrętne. a tamten co chcieliśmy nie miał. no zobaczymy jeszcze tak ze 2 tygodnie i będziemy zamawiać tylko teraz też problem z kolorem Cytat:
![]() a tak poważnie to bardzo bolesne były te skurcze? i jeszcze ta biegunka... musisz teraz uważać. Cytat:
gratulacje Cytat:
a ja się pochwalę byliśmy wczoraj na zajęciach sr i najpierw standardowo godzina ćwiczeń potem opowiadała nam (mi i tżtowi) o porodzie i dowiedzieliśmy się ciekawych rzeczy. - u nas w szpitalu to prawie norma że nacinają rzadko się zdarza żeby nie.- na szczęście żadnych ciuszków dla dziecka brać nie muszę i koszuli do porodu też nie. poopowiadała nam ogólnie jak poród wygląda itd. potem poszliśmy zwiedzić porodówkę, bardzo miłe wrażenie na mnie to wywarło, jest w sali porodowej duża ładna wanna w której jak się dowiedzieliśmy mogę rodzić. kosztuje to 300zł. jeśli nie ma przeciwskazań (np. cukrzyca, grzybica itp) no i z tętnem dziecka wszystko ok to wtedy od 5cm rozwarcia wołają osobną położną która już jest ze mną do końca i rodzę w wodzie. tzn mogę urodzić a mogę tylko poleżeć i urodzić potem na łóżku. i mówiła że generalnie w wodzie rzadko się nacina bo to krocze jest elastyczniejsze. napaliłam się na ten poród w wodzie jak nie wiem co. no, cesarkę jak muszą szybko robić to znieczulenie ogólne bo szybciej wtedy to jest. i jeszcze nam powiedziała że generalnie u pierworódek I faza porodu trwa średnio do 24 godzin max tak generalnie 12-18 godzin średnio. a Ii faza do 2 godzin. ale średnio też godzinę. i żeby nie wierzyć że ktoś opowiada że rodził 3 dni bo to nie były bóle porodowe. te porodowe to max 24 godziny. no najgorszy jest ten kryzys 7cm. że ponoć już nic ci się nie chce rozwarcie mało postępuje a to dlatego że organizm zbiera siły na parcie a kobiety wtedy cuda wyczyniają i że to normalne ![]() ogólnie jakoś się odstresowałam trochę po tych zajęciach chociaż tż się przeraził jak zobaczył to wielkie łózko porodowe ![]() diatoma najmniejsze to chyba new born
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-01-27 o 11:30 |
||||
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak sie fachowo nazywaja to nie mam pojęcia.... aaaaaa no właśnie new born - tak jak napisała eirene
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-27 o 11:36 |
|
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iweczka te sensitive to premium care ale nie widziałam 1 tylko same 2 |
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Ja dzis mialam okropny sen ze zrobili mi usg i wyszlo ze dzidzia ma cos z nerka i plucami normalnie do teraz nie moge do siebie dojsc .....ciagle o tym mysle wiec moze przez to snia mi sie takie rzeczy ?????Co do pampersow oryg.to sa 2 takie zolte i w Lidlu tez nie raz bywaja choc rzadziej ja tez w poniedzialek jade kupic 1 paczke 2 i 1 paczke 3 bo 2 bede miala juz dosc ![]() Niedawno zjadlam sniadanko i jakos mi ciezko zawsze po pierwszym posilku mnie mdli pozniej jest juz lepiej ....pachwina ktora bolala mnie od 12 tyg ciazy jakos ostatnio mniej daje znac o sobie moze dzidzia sie ulozyla inaczej i nie ugniata w nie odpowiednie miejsca?????ciekawe co powie chirurg 3.02 ??????Ostatnio ciagle mi sie chce siusiu ale to chyba normalne na tym etapie ciazy ![]() OLEŃKA 10.04.2011 29tydz i 5 dzien ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Co do tych pamperow w Lidlu z serii niebieskiej najmniejsza sa chyba 2 te zolte newborn a 1 to ja widzialam ale jakies mniejsze paczki ktorych sie nie oplaca a te premium care sa biale i od rozm.1 no ale w lidlu promocja tylko na niebieskie ![]() Doczytalam o pampkach 1 sa od 2-5kg szt 43 i koszt.ok 40zl zalezy od sklepu .....rozm.2 od 3-6kg szt tez roznie bez gratisu 74szt z gratisem 94 szt kolor zolty w niektorych sklepach wieksza ilosc jest drozsza a nie powinna bo to za free powinno byc czyli cena 94 w cenie 74 ale jak widac sklep sklepowi nierowny
Edytowane przez monika267 Czas edycji: 2011-01-27 o 11:53 |
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, ja po śniadaniu leżakuje sobię
Codziennie śnią mi się wózki! Wczoraj wertowałam all cały wieczór i już raczej zdecydowałam, Espiro Enzo Evo
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hihih trzeba to uczcic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- [QUOTE=monika267;24652908]Czesc dziewczynki ![]() Ja dzis mialam okropny sen ze zrobili mi usg i wyszlo ze dzidzia ma cos z nerka i plucami normalnie do teraz nie moge do siebie dojsc .....ciagle o tym mysle wiec moze przez to snia mi sie takie rzeczy ?????monika nie przejmuj sie tymi snami...znam to z autopsji tez miewam podobne koszmary...kiedys jak kolezanka pow.mi o chorym dziecku nawet o tym nie myslalam a w nocy od razu chre dzieci sie snily...wiem ze sie martwisz tak jak pewnie kazda z nas oby bylo wsio ok i tez dlatego te sny...coraz blizej porodu takze pewnie moga sie zdarzac coraz czesciej ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
trzyrazyi wolałabym,żeby już więcej się nie pojawiała :-P
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczynki ponawiam pytanie na co sie je wiesiolka przed porodem i czy to warto?? |
|
|
|
|
#344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładny A ja przekonałam się do Espio Vectora a okazuje się że nie będzie bo wstrzymali produkcje do kwietnia ![]() No wiec biore Espiro Atlantic turkusowy - mam nadzieje że będe zadowolona Czy któraś z Was kupowała ten model?
|
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() niestety nie jestem w stanie nadrobic Was w czytaniu ponieważ powinnam lezec a nie siedziec przed kompem Ale tak szybciutko w skrocie: zaczelam bardzo zatrzymywac wode (praktycznie w ogole nie siusialam), spuchlam bardzo. Roznica wagowa rano a wieczorem prawie 5 kg Postaram sie tu do Was co jakiś czas zagladac. Zdającym egzaminy gratuluje zdanych i trzymam kciuki za te przed ![]() Ewelqa1985 - trzymaj sie dzielnie, bedzie ok ![]() Wszystkim pozostalym również duzo zdrówka i spokoju ![]() ![]() pozdrawiam i do uslyszonka
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Helo
Zrobiłam w liście porządki, byłam bezwzględna, tzn wywaliłam osoby które nie udzielały się w poprzednim wątku. Zostawiłam na razie te które napisały parę postów, bo może się odezwą. No właśnie zaba Ciebie widziałam, ze pisałaś, a nie ma Cię na liście. Jak możesz wyślij mi info na pw. imię, wiek, termin i płeć jak znasz, to Cię dopiszę. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-27 o 12:23 |
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=zaba5;24653965]czesc dziewczyny
![]() niestety nie jestem w stanie nadrobic Was w czytaniu ponieważ powinnam lezec a nie siedziec przed kompem Ale tak szybciutko w skrocie: zaczelam bardzo zatrzymywac wode (praktycznie w ogole nie siusialam), spuchlam bardzo. Roznica wagowa rano a wieczorem prawie 5 kg Postaram sie tu do Was co jakiś czas zagladac. zaba trzymam za ciebie kciuki i malenstwo..mam nadzije ze wsio bedzie dobrze glowa do gory ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tyle z nas może prędzej urodzić że to aż prezerażające ja mam łozysko juz III stopnia lada chwila i posypią się porody jutro pakuje torbe!! bo oczywiscie zwlekam do tej pory..
|
|
|
|
|
#352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to mój faworyt jest, ale może go jeszcze gdzieś znajdę Cytat:
czyli ma sprzyjać rozwarciu szyjki podczas porodu, i jak to takie naturalne specyfiki, nie wiadomo czy pomoże ale nie zaszkodzi ![]() poza tym jest polecany kiedy ktoś stara się o dziecko bo wpływa pozytywnie na śluz ![]() Cytat:
ale ostra jesteś
|
|
#353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a tak na powaznie to dzieki dziewczyny dziekuję za troske i mam nadzieje ze bedzie ok, narazie nie panikuje , postaram sie zagladac jak tylko bede miala mozliwosc . buziaczki i do usłyszenia
|
|
|
|
|
#354 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my wczoraj z tż byliśmy na sr i.... położna mówiła nam że dla chłopaka to trzeba zawsze większy rozmiar pampersów kupić żeby im tych klejnotów nie przegrzać... więc jeśli chodzi o rozmiar to starować z 2. O kosmetykach też mówiła że najlepiej jednej firmy... Johnson'a nie poleca dla dzidzi bo podobno uczula... Ale za to wkladki laktacyjne z tej firmy są już rewelacyjne...najlepsze kosmetyki dla maleństwa są podobno z Nivea ( bardzo polecała 3 w 1 , bo jednym płynem umyjemy wszystko) oliwkę z Hipp bo najdłużej natłuszcza tą skórkę... hmmm myślę co tam jeszcze było ciekawego... A! już wiem rożek powinnyśmy kupić sobie bez tego usztywnienia w środku... bo jak zawiniemy maleństwo w taki sztywny i przyłożymy do karmienia to jest to nie wygodne, a tak to mamy go blisko siebie, żadna tektura ani inne paskudztwo nie przeszkadza w swobodnym dostawieniu do piersi. Jak sobie coś przypomnę to jeszcze się podzielę![]() jeszcze jedno... ok 35 tyg powinno się pić sok z malin, ale taki prawdziwy nie oszukany konserwantami... podobno to pomaga w porodzie później... jakieś magiczne moce w tej kwestii ma malina
Edytowane przez kasia2629 Czas edycji: 2011-01-27 o 12:39 |
||
|
|
|
#355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, i stad mlody mogl zastopowac w przyroscie wagi, ale potwierdzenie za dwa tygodnie wczesniej jak powiedzial gin nie ma sensu sprawdzac. tak wiec trzymam kciuki za Ciebie i Twojego malucha ![]() |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku.
Przez kilka dni przeziębienia niewiele jadłam, ale już doszłam do siebie, nie uwierzycie ile już dziś zjadłam ![]() płatki z mlekiem 3 parówki 4 grzanki kanapke z serem 2 herbaty pół op. mieszanki wedlowskiej a teraz kawę sobie robię. W ogóle remont mamy łazienki na dole, także mam towarzystwo robotników dziś
|
|
|
|
#357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo u mnie sa 2 duze hurtownie i tam nie ma.. ( w jednej jest tylko Vector Lite czerwony ktory nie ma pompowanych kol i dlatego go nie chcem) juz nie mam gdzie szukac niestety.. a z neta nie chciałam zamawiać..
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jeżeli się na niego faktycznie zdecyduję to najwyżej zamówię z neta, ale na razie jeszcze nie wiem czy na pewno go chce, w przyszłym tyg. zobaczę, wiesz czasami w małym sklepie może natrafić, ze akurat będzie na stanie,
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się skapnęłam wczoraj, że otwierają u mnie w nowym pasażu po drugiej stronie ulicy Pepco
|
#360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

k laski:

biegunki z tego wszystkiego dostałam 
rzadko się zdarza żeby nie.

.....ciagle o tym mysle wiec moze przez to snia mi sie takie rzeczy ?????
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale tak szybciutko w skrocie: zaczelam bardzo zatrzymywac wode (praktycznie w ogole nie siusialam), spuchlam bardzo. Roznica wagowa rano a wieczorem prawie 5 kg
i trzymam kciuki za te przed 
ja mam łozysko juz III stopnia
, i stad mlody mogl zastopowac w przyroscie wagi, ale potwierdzenie za dwa tygodnie wczesniej jak powiedzial gin nie ma sensu sprawdzac. tak wiec trzymam kciuki za Ciebie i Twojego malucha