|
|
#1501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
uważam, że trzeba być po prostu dobrym w tym, co się robi a praca będzie. ciekawe gdzie tak jest? nie przesadzajmy, dużo osób wylatuje, ale podejrzewam, że na kierunkach humanistycznych też tak jest. Wylatują osoby, które sobie nie radzą, a to dotyczy obu grup. Poza tym na kierunki humanistyczne jest się trudniej dostać, więc dostają się osoby, które rzeczywiście coś umieją, a na ścisłych to różnie bywa (oczywiście to też kwestia kierunku) ...
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam 1,70 cm wzrostu, ważę 67 kilogramów mam rozmiar 40. Uprawiam sport, anatomicznie mam grube kości ( na szczęście
i mięśnie ( zarys, nie atletyczną budowę). NOSZĘ TYLKO LEGGINSY i nikt jeszcze mi nie powiedział że jestem gruba i że źle wyglądam! jeansy są dla mnie nie wygodnePrzeciwnie- nogi u uda mam szczupłe i proporcjonalne! Nie, nie chwalę się ale uważam tamtą wypowiedź za conajmniej nie na miejscu. Głupota jest spostrzeganie człowieka przez pryzmat rozmiaru. gdy idę do sklepu panie zawsze proponuja mi ubrania w mniejszym rozmiarze. bezsens..........
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
nie tyle rozwala,co denerwuje to,co ktos juz wspomnial... jestem niska i kazde spodnie sa na mnie za dlugie, jedynie w h&m czasami dorwe dlugosc 30 ale i tak to jeszcze nie to, dlatego najlepiej kupuje sie spodnie w USA,ktore do kazdego rodzaju maja 3 modele - short, regular i long.
a poza tym drazni mnie naskakiwanie na rozmiar 40+, jak sie utarlo przekonanie, ze ponad 40 to juz taaaki wielki,to sie nie dziwcie,ze potem ludzie wciskaja sie na sile w mniejsze rozmiary, jak im ktos wmawia,ze to juz koniec swiata prawie Edytowane przez thisriveriswild Czas edycji: 2011-01-23 o 21:24 |
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nieestetycznego wyglądu nadprogramowych kilogramów... równie nieestetycznie wyglądają kości na wierzchu i przerwa między nogami na pół kilometra. Tylko niestety to się akceptuje, a pełniejsze, kobiece uda uznawane są za grube, nawet jeśli posiadaczka nie ma tam grama tłuszczu. |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ogólnie mam problem z ustaleniem czyjegoś rozmiaru jak na niego patrzę, co najwyżej porównując go z sobą coś mi tam wyjdzie Gdzieś wcześniej wyjaśniłam o jaki typ mi chodzi, więc chyba można temat rozmiaru 40 zostawić i umówić się, że miałam na myśli dziewczyny z nadwagą i oponką, która wylewa się z za małego ciucha
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Mimo to popieram, że rozmiar 40+ wcale nie powinien ograniczać!Cytat:
Cytat:
A co do emu/ugg-ów to ponad połowa dziewczyn, które chodzą w tych butach nie są orginalne (nawet wspominały o tym dziewczyny na innym wątku na wizzażu) i może to jest jeden z powodów ich wykrzywiania się? kolejnym na pewno jest to,że są źle dobrane pod kątem rozmiaru. I jeszcze coś nie można generalizować, że są tylko emu/ugg nie wiem czy pamiętamy jak wiele dziewczyn nosi "coś" podobnego do tych butów. I moje spostrzeżenie - takie buty może nie są zbyt seksowe ale nie wyobrażam sobie, że w -10, 15 C idę w skórzanych kozakach albo jakiś innych butach - w stopę musi być ciepło i własne ugg-i mi to dają i to jest dla mnie najważniejsze ![]() Strasznie się rozpisałam ale śledzę ten wątek jakiś czas i postanowiłam się odezwać. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam bo nie o to mi chodziło. Ja wyraziłam TYLKO moje zdanie i moje odczucia
|
|||||
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
A mnie się przypomniała jeszcze jedna rzecz. Totalnie rozwala mnie, jak ktoś zakłada na siebie coś, tylko dlatego, że jest akurat modne. Nie ważne, czy pasuje do figury, typu urody czy na daną okazję. Jest modne, więc noszę i już.
Miałam taką koleżankę, dziewczyna bardzo ładna ale miała tendencję do zakładania na siebie wszystkiego, co akurat było na topie. Zazwyczaj w takim zestawieniu zupełnie nic do siebie nie pasowało. Każda z tych rzeczy osobno w zupełnie innym zestawieniu wyglądałaby super ale ona musiała zawsze mieć tylko i wyłącznie to, co się akurat pojawiło. Dres do skórzanej kurteczki, sportowa torebka do sukienki wieczorowej i inne cuda wianki. |
|
|
|
#1509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą to dziwne, że nawet 32 jest ciężko dorwać, przecież mnóstwo Polek nie ma 170. |
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Nyuna przecież piszę o bluzkach i bluzach...
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się, że takie jeansy lepszych marek wytrzymałyby dłużej na kimś, kto ma normalne nogi - moja sąsiadka ma Levisy od liceum, a ma ponad 30 lat, więc spodnie są z nią już jakieś kilkanaście lat. Ale to jest 99% przypadków, a ja jestem właśnie ten 1 %.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2011-01-24 o 22:15 |
|
|
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziekuje za info! mogliby otworzyc NL w Krakowie
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Przyczajenie
|
A mi sie podobaja trampki na obcasie
![]() Nienawidze butow EMU, w zyciu bym ich nie zalozyla. I rozwalaja mnie tak jak wczesniej bylo pisane - spodnie podwiniete na kozakach |
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię tylko trampek takich mega trampkowatych na obcasie - w sensie z gumowym przodem itd. Tenisówki na obcasie mogą być.
|
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
Podwinięte do kozaków spodnie to pestka z rybaczkami do kozaków ;d
|
#1517 |
|
Raczkowanie
|
Ja jednak uważam że podwinięte są gorsze niż rybaczki :P
|
|
|
|
#1518 |
|
Przyczajenie
|
http://img502.imageshack.us/img502/8076/sdc16684.jpg ah, takie mam : D
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
Ja to dopiero straszna jestem bo nie toleruję większości ostatnio modnych rzeczy: tunik, rurek, leginsów, trampek na obcasie, butów na obcasie wraz z krótkimi spodenkami, pump, ani alladynek (mam nadzieję, że niczego nie pominęłam
)Jedyne co z dziwnych rzeczy toleruję to plecak do wszystkiego (nawet eleganckiego stroju, ale to akurat dlatego, że sama mam krzywy kręgosłup, a że gratów tacham zawsze mnóstwo ze sobą to torebki mi szkodzą, a plecak przynajmniej dba o moje plecy
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alladynek i pumpów to też się zgadzam - naprawdę mało kto w nich dobrze wygląda, a większość jakby miała pełnego pampersa. Do krótkich spodenek uznaję botki lub kozaki - czasem wyglądają całkiem spoko. A tuniki i legginsy lubię bo są straaaasznie wygodne, no i o wiele cieplejsze niż cokolwiek zimą. |
|
|
|
|
#1522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tuniki może i ciepłe, ale osobiście wolę założyć grubszy i krótszy sweterek. |
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy mają manię na legginsy, które nosi się za spodnie - to co dzisiaj zobaczyłam mnie aż odrzuciło
dziewczyna założyła sobie RAJTUZY, takie grube i do tego normalny t-shirt. chyba nic nie pobije tych dwóch pasków na pupie
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w krótszych bluzkach i swetrach zawsze mnie denerwowało podciąganie wszystkiego co jest pod spodem do góry i zawiewanie lędźwi - w tunikach i dłuższych swetrach zupełnie nie mam tego problemu. |
|
|
|
|
#1525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym jak pisałam- mam strasznie krzywy i bolący kręgosłup i wygląd, wyglądem, ale muszę dbać o zdrowie.W pomieszczeniach nigdy mi lędźwi nie podwiewało, nic mi się ze spodnich warstw nie zawija (chyba dlatego, że są zawsze przylegające), a na dworze chodzę w płaszczach (kurtkę mam jedną i to tylko na narty), które skutecznie chronią przed podwiewaniem lędźwi
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
Ja może jestem jakaś dziwna, ale uważam, że w ubieraniu się wszystkie chwyty dozwolone. Jakoś nic specjalnie nie działa mi na nerwy. Dana rzecz jednak musi pasować konkretnej osobie, do figury, urody itp. Nie lubię noszenia czegoś bezkrytycznie, tylko dlatego, że jest modne.
A tak to uważam ,że każdy powinien nosić to co mu się podoba. Ja np. czegoś nie lubię na sobie, ale na kimś już uważam za okej. Np. ja nie założyłabym niczego raczej w kolorze brązowym ,a u innych mi się podoba. Wszystko ZALEŻY od konkretnego "przypadku":P |
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja mam problem że im bardziej przylegające tym bardziej jadą do góry - a w worki się ubierać nie będe
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zresztą też nie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Alladynki są dla wysokich, szczupłych dziewczyn, chociaż nie podobają mi sie, to na takich sylwetkach wyglądają ok.
Rozbraja mnie połączenie bluzy z kapturem do wysokich kozaczków na obcasie
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Nawet połowa nie kończy z tych co zaczynają ;]
uważam, że trzeba być po prostu dobrym w tym, co się robi a praca będzie. 
i mięśnie ( zarys, nie atletyczną budowę). NOSZĘ TYLKO LEGGINSY i nikt jeszcze mi nie powiedział że jestem gruba i że źle wyglądam! jeansy są dla mnie nie wygodne
bo Wizażanka która to napisała (nie pamiętam nicku, przepraszam) sama pewnie nosi mniejszy rozmiar. Więc dla niej momentalnie 40 jest duża, mimo że pewnie patrząc na kogoś wysokiego o rozmiarze 40 nie określiłaby tej osoby jako grubej. Bo każdy patrzy na rozmiar przez pryzmat siebie.

Zapraszam 
dziekuje za info! mogliby otworzyc NL w Krakowie