Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 21:01   #511
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

aja1 ja też mam problemy z kręgosłupem. górny odcinek dyskopatia ze zwężeniem a w dolnym coś mi modeelowało worek opnowo - rdzeniowy. Po sanatorium dół się uspokoił- na szczęście

Montii nie mam zielonego pojęcia. Ale wiem jak dziewczyny w szpitalu w którym leżałam czekały na cesarkę to już rano aplikowali im lewatywkę

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:01   #512
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
oo w koncu jakieś porównanie, serio jak przy rwie?
ja kiedyś miałam rwę, dało się przeżyć

a tak straszą tymi krzyżowymi...
Mnie najbardziej wkurzało takie drętwienie brzucha. Bo ból był w krzyżu a potem fala jakby szła na brzuch i miałam wrażenie jakby drętwiał. Przy bólach krzyżowych najlepiej mi było w pozycji na czterech i jak ktoś mi krzyż masował.

Nika oby Ci problemy z dołem nie wróciły. Dużo kobiet po porodach zaczyna mieć problemy z kręgosłupem, bo przesuwają się kości miednicy i z reguły nigdy nie wracają na swoje pierwotne miejsce, zaczynają uciskać i zaczynają się problemy.

Mnie mój ortopeda kazał przyjść po porodzie jak sie ogarnę, żeby sprawdzić tą moją miednicę i nieszczęsne panewki biodrowe, bo mnie na 95% czeka kiedyś operacja wstawienie obu stawów biodrowych. Moja mama jest po takiej, jednego. A ja mam obciążenie genetyczne i nie wymigam się od tego :/

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-27 o 21:06
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:04   #513
Montii
Zakorzenienie

n.ik.a a lewatywa działa tak szybko jak to sobie wyobrażam? kwestia 2-3 minut? ee nigdy nie miałam, trzeba się zapoznać z tematem bo nie mam zamiaru się stresować pełnymi jelitami przed

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:07   #514
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
n.ik.a a lewatywa działa tak szybko jak to sobie wyobrażam? kwestia 2-3 minut? ee nigdy nie miałam, trzeba się zapoznać z tematem bo nie mam zamiaru się stresować pełnymi jelitami przed
Montii zależy jak długo będziesz ściskac pośladki
Ja chodziłam chyba z 15 min, w końcu się wkurzyłam i poszłam do WC

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-27, 21:07   #515
Ewelqa1985
Zadomowienie

po za tym magnezem w kroplowce dostaje duphaston 2x1 ( na podtrzymanie ) potas 1x1 zelazo(tarydyferon )1x1 i Euthyrox 1x1 sterydow poki co nie dostaje oni wierza w to ze w poniedzialek wyjde i dotrzymam jeszcze ta ciaze i tego sie trzymam boje sie bo ja nie czuje sie jeszcze gotowa na porod moze to smiesznie brzmi
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:20   #516
n.ik.a
Zadomowienie

aja1 zdaję sobie z tego sprawę ale łudzę się, że moje problemy nie wrócą- po tym jak na ostatnim rezonansie wyszło, że wszystko jest ok. lekarz kazał mi ćwiczyć i ćwiczyć. Tak też robiłam, niestety zagrożona ciąża mi to uniemozliwiła. Teraz doskwiera mi ten górny odcinek, bo nie mogę przez to spać i cierpną mi strasznie ręce. W nocy jest totalna masakra - sypiam na siedząco albo łażę po mieszkaniu z opuszczonymi rękoma...jak ból jest silny to wyję do księzyca

Montii wiesz dziewczyny nie leciały od razu...co to niektóre zdążyły się spakować, bo z patologii i po porodzie przenosili je na górę na oddział.

Ewelqa1985 będzie dobrze i mów małej żeby jeszcze nie wychodziła bo na dworze brzydko i zimno

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-01-27, 21:23   #517
marsylia
Wtajemniczenie

i jak tu Was nadgonić.
??

Pisałam wczoraj posta i teraz nie moge znalezczniknął czy ja ślepa jestem?

U nas zaczął się 30 tydzien i jakoś strasznie poważnie to brzmi. Brzuch mi twardnieje strasznie wczoraj i dzis jest prawie cały dzień tak napięty, że aż boli. Wizytę mam w poniedziałek i mam nadzieję ze dochodzę do niej bez ekscesów. Dzis bylam na morfologii, jutro odbiore wyniki, w sobote mam uczelnie i wpisy a potem juz poniedzialek wiec pewnie szybko zleci.

Montii gratuluje zakonczenia sesji
Ewelqa trzymam kciuki zebys wrocila szybko do domku jeszcze conajmniej na 3 tygodnie.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:24   #518
aja1
Zakorzenienie

Nika ja znów drętwienie rąk znoszę, ale gorzej jak mam się przekręcić, tak mnie kręgosłup boli, że mam ochotę krzyczeć jak się przekręcam, a muszę bo drętwieje w jednej pozycji.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-27, 21:25   #519
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

my mamy taką karuzele, używaną kupioną na all. Nie wiem co są za negatywne opinie, ale nam się bardzo podoba. Zobaczymy jak się sprawdzi.
Blackrose, opinie negat. były m.in.takie:że to straszny pożeracz baterii,trzeba zmieniać co 4 dni przy niewielkim użyciu karuzelki, że mocowanie do łóżeczek szczebelkowych jest mało stabilne i ludzie jeszcze doczepiają jakimś sznurkiem bo mają wrażenie, że spadnie na dziecko, że misie wiszą za wysoko w stosunku do leżącego dziecka, że mechanizm działania karuzelki zagłusza melodyjki. NIe wiem ile w tym prawdy, ale strasznie mam na nią ochotę mimo to bo misie są śliczne.

dziewczyny czy takie napisane brzucha jest niebezpieczne? trudno mi jest sobie to wyobrazić i nie wiem czy ja to mam czy nie, po prostu wieczorem po całym dniu jedzenia mam taki twardy brzuch, że aż czuję jakby mi brakowało skóry, rano z kolei wielki luz w brzuchu- no i nie wiem - jak wy to czujecie to napinanie?

może zrobimy taki ranking dziewczyn planujących cesarkę i naturalny bo jestem ciekawa, jakby wyglądał ranking hehe, ja sama planuje jak narazie naturalny ale od tygodnia strasznie się boję, że aż chodzę po kątach i sobie popłakuje.

a czy któraś z Was będzie mieć poród rodzinny?ja bardzo chciałam rodzić z mężem ale niestety u mnie w szpitalu jest to niemożliwe bo panują tu czasy króla świeczka

a tą lewatywę przed porodem naturalnym to wiem, że trzeba zrobić w domu ( tak mówili na szkole rodzenia ) tylko nie wiecie czasem czy w każdej sytuacji to jest bezpieczne? tzn. np. jeśli odejdą wody to też robić tą lewatywę czy są jakieś przeciwskazania kiedy się tego nie powinno robić?
może to głupie ale ja nigdy tego nie robiłam i nie wiem nawet jak sie do tego zabrać, w każdym bądź razie w aptece już zakupiłam, nazywa sie to enema i to jest taka plastikowa buteleczka jak gruszka z jakimś płynem w środku.

Edytowane przez olsza30
Czas edycji: 2011-01-27 o 21:30
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:28   #520
Ewelqa1985
Zadomowienie

n.i.k.a masz racje powtarzam jej to czesto
Stary 2011-01-27, 21:28   #521
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Montii zależy jak długo będziesz ściskac pośladki
Ja chodziłam chyba z 15 min, w końcu się wkurzyłam i poszłam do WC
hah a to po prostu biegunka czy normalna kupa?
sorry za pytania ale kogo mam się zapytać jak nie Was
nigdy nie miałam lewatywy raz czy dwa senes wypiłam ale to po tym boli bardzo brzuch łe.
Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
i jak tu Was nadgonić.
??

Pisałam wczoraj posta i teraz nie moge znalezczniknął czy ja ślepa jestem?

U nas zaczął się 30 tydzien i jakoś strasznie poważnie to brzmi. Brzuch mi twardnieje strasznie wczoraj i dzis jest prawie cały dzień tak napięty, że aż boli. Wizytę mam w poniedziałek i mam nadzieję ze dochodzę do niej bez ekscesów. Dzis bylam na morfologii, jutro odbiore wyniki, w sobote mam uczelnie i wpisy a potem juz poniedzialek wiec pewnie szybko zleci.

Montii gratuluje zakonczenia sesji
Ewelqa trzymam kciuki zebys wrocila szybko do domku jeszcze conajmniej na 3 tygodnie.
mnie po 30 tyg zleciało błyskawicznie..tzn przed chwilą był 30 a teraz już 34... aż mi żal że czas tak zapyla

[LEFT]
Stary 2011-01-27, 21:28   #522
gosikk_s
Zakorzenienie

Ja po wizycie, córcia ma się dobrze i waży już prawie 1200 g( jutro kończę 30tc), wszystkie pomiary w normie, łożysko ok a szyjka jak zwykle długa i zamknięta Najprawdopodobniej będę rodzić na początku kwietnia ale dopiero na następnej wizycie dopytam o szczegóły.

Izunia, zgadzam się z dziewczynami, pewnie faktycznie dopiero teraz zaczyna do niego wszystko docierać i facet wpadł w panikę. Ogarnie się A Ty koniecznie skończ z rozpieszczaniem bo wiesz jacy są faceci, po porodzie nie będziesz miała głowy do obiadków a on nadal będzie na nie czekał Za dobrze mu z Tobą

Mordka, ładny kącik i brzuszek też

Kinga, szkoda że musisz leżeć ale jak mus to mus

Ada, nieźle się strachu najadłaś

Ewelqa, trzymam kciuki ale nie jest źle, 34 tc to już w miarę bezpieczny okres

Monti, ja miałam lewatywę przed pierwszym porodem ale nie było fajnie Niby zadziałała prawie od razu ale dostałam strasznych bóli brzucha i wcale nie oczyściło od razu, jeszcze rano po iluś tam godzinach siedziałam w wc i skręcało mi wnętrzności

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:30   #523
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
a czy któraś z Was będzie mieć poród rodzinny?ja bardzo chciałam rodzić z mężem ale niestety u mnie w szpitalu jest to niemożliwe bo panują tu czasy króla świeczka
Kiedyś ktoś podawał odpowiednie przepisy i szpital nie ma prawa odmówić przebywania 1 osoby przy porodzie, i to jest nieodpłatne.
Tylko kurczę nie pamiętam gdzie to było

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
hah a to po prostu biegunka czy normalna kupa?
sorry za pytania ale kogo mam się zapytać jak nie Was
nigdy nie miałam lewatywy raz czy dwa senes wypiłam ale to po tym boli bardzo brzuch łe.
Brzuch nie boli, a to jest jak zatrucie pokarmowe mega biegunka

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-27, 21:33   #524
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Monti, ja miałam lewatywę przed pierwszym porodem ale nie było fajnie Niby zadziałała prawie od razu ale dostałam strasznych bóli brzucha i wcale nie oczyściło od razu, jeszcze rano po iluś tam godzinach siedziałam w wc i skręcało mi wnętrzności
no i tak właśnie myślałam

super,że z Wiktorią wszystko dobrze, taka drobina
Cytat:

Brzuch nie boli, a to jest jak zatrucie pokarmowe mega biegunka
a tu mam potwierdzenie bleh może naturalnie mnie przeczyści czy cu bo ze stresu jeść przestanę po 37 tc

[LEFT]
Stary 2011-01-27, 21:37   #525
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam schizy
gdyby nie tż to bym się na naturalny poród na pewno nie zdecydowała,
tylko przez niego to rozważam

ja mam też kiepski szpital, ale niby są porody rodzinne,
ale i tak jutro na wizycie się upewnię

może zdecyduj się na inny szpital

Cytat:
Kiedyś ktoś podawał odpowiednie przepisy i szpital nie ma prawa odmówić przebywania 1 osoby przy porodzie, i to jest nieodpłatne.

no a co jeśli szpital ma kilku osobowe sale porodowe, to kobiecie co rodzi łóżko obok raczej może to przeszkadzać, że obcy facet tam siedzi
Stary 2011-01-27, 21:40   #526
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no a co jeśli szpital ma kilku osobowe sale porodowe, to kobiecie co rodzi łóżko obok raczej może to przeszkadzać, że obcy facet tam siedzi
U nas jest sala gdzie są 3 łóżka, pomiędzy nimi są jakby pół ścianki na długość łóżka.
Jeśli nawet nie ma czegoś takiego to powinny postawić parawany.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-27, 21:41   #527
iweczka
Zakorzenienie

ewelqa- 3 maj się dzielnie
mordka, to rzeczywiście drobniutka, moja w 32 tc wazyła 2000g,
kurde jak czytam to Wasze niunie takie male, a moja jakis kolos chyba będzie.....jak ja Ją urodzę......
już się zaczynam bać

co do lewatywy, też się boję, wogóle nie wiem co i jak.....
jakaś niezorientowana jestem w tym temacie, ehhh....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:41   #528
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:

a tą lewatywę przed porodem naturalnym to wiem, że trzeba zrobić w domu ( tak mówili na szkole rodzenia ) tylko nie wiecie czasem czy w każdej sytuacji to jest bezpieczne? tzn. np. jeśli odejdą wody to też robić tą lewatywę czy są jakieś przeciwskazania kiedy się tego nie powinno robić?
może to głupie ale ja nigdy tego nie robiłam i nie wiem nawet jak sie do tego zabrać, w każdym bądź razie w aptece już zakupiłam, nazywa sie to enema i to jest taka plastikowa buteleczka jak gruszka z jakimś płynem w środku.
na sr, zeby nie robic samemu jak sie nigdy nie robilo, tylko zabrac do szpitala. I ze sie nie robi jak odejda wody albo jest krwawienie
Nam mówiła

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:41   #529
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
izunia jak tylko urodziłam to przez 4 miesiace jadłam gotowanego kurczaka, polędwiczki gotowane, warzywa gotowane zero przypraw zero słodkiego i tak wyglądała moja dieta

własnie wróciłam od lekarza, z powodu tych moich boleści zrobili mi ktg, badała mnie z pól godziny no i mam zakaz masowania brzucha, mż ma zakaz zabawy piersiami bo to wszystko działa jak oksytocyna co mnie zszokowało no i powiedziała że jak chce dotgrzymac do końca to nia a nic nie moge robic tylko mam lezec i moge wstawac tylko siusiu dostałam jeszcze jakiejś infekcji i mam maść i dwa jakieś proszki. jednym słowem mały pcha się na świat jak tylko może. nie dość ze juz mam dosyc siedzeia w domu to teraz juz kompletnie nic nie moge robic

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

no i szok przytyłam już 18kg!!!!!!!!
ojoj powaznie to brzmi
w ktorym jestes tygodniu ???

Cytat:
Ja ogólnie mam sklerotyzację panewek biodrowych, dyskopatię i coś tam. Biorę na to tabletki bo inaczej bym chodzić nie mogła, w chwili obecnej nie mogę i mam problem,
Jedyna maść jaka mi pomaga to ta:
http://allegro.pl/alpa-lesana-zel-wy...340717430.html

dzeki kochana, spoytam w aptece

a u mnie sie zrobil problem z wozkiem
wybralismy sobie spiro vector 4 air
ale mamy mieszane uczucia
chodzi glownie o bagazniczek i torbe
bo ten koszyk na dole jest tak maluski, ze jak bee chciala jechac gdzies dalej z dzieckiem toi nic tam juz za bardzo nie wsadze oprocz ilku grzechotem i np kocyka jakiegs
wiadomo, ze wtorbie sie 3ma pampersy, chusteczki, wode, mleko itp

no i teraz nie wiem kurcze
bo z jednej strony nie bede wozic ziemniakow z cukrem, ale z drugiej strony naprawde moge miec problem
a torba to nie torba, tylko plecak
jedna przegrodka w srodku i wsio
a ze wszystkich innych ozkow co widzialam, to naprawde raczej nic juz nie wynajde'

doradzcie cos
Stary 2011-01-27, 21:44   #530
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

dzeki kochana, spoytam w aptece
Nie wiem czy dostaniesz to w aptece, jak nie to zmawiaj u tej babki, bardzo szybko wysyła.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-27, 21:46   #531
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczynki idę na Hausa bo ostatnio zaniedbuję mojego ulubionego lekarza a później siostra Jackie - trzeba powoli przygotowywac się do pobytu w szpitalu
miłej nocki

alpe bez problemu można kupić u Czechów tak samo jak lesanę ale w aptekach powinna być

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-01-27 o 21:48
Stary 2011-01-27, 21:47   #532
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ewelqa- 3 maj się dzielnie
mordka, to rzeczywiście drobniutka, moja w 32 tc wazyła 2000g,
kurde jak czytam to Wasze niunie takie male, a moja jakis kolos chyba będzie.....jak ja Ją urodzę......
już się zaczynam bać

co do lewatywy, też się boję, wogóle nie wiem co i jak.....
jakaś niezorientowana jestem w tym temacie, ehhh....
moja wazy teraz w 34tc 2500 g
Stary 2011-01-27, 21:49   #533
olsza30
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------
przepisy przepisami a reguły danego szpitala swoimi regułami, strasznie mnie to wkurza, u mnie w tym szpitalu tak po prostu jest i koniec, decyduje tylko ordynator i sprawuje władzę absolutną heh szkoda gadać po prostu nie ma takiej opcji i koniec.nie wiem nawet czy jakby dac w łapę pielęgniarce czy by sie zgodziła na wejście męża, bo to jest jedna sala porodów i może sie zdarzyc ze jeszcze ktos będzie rodził.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja też mam schizy
gdyby nie tż to bym się na naturalny poród na pewno nie zdecydowała,
tylko przez niego to rozważam

ja mam też kiepski szpital, ale niby są porody rodzinne,
ale i tak jutro na wizycie się upewnię

może zdecyduj się na inny szpital

niestety w moim mieście jest tylko jeden szpital, inny mam 60 km od moejgo miasta a planując naturalny jakoś nie wiem czy bym dała rade jechac tam z bólami w takim stresie, poza tym mój mąż ciągle jest w rozjazdach niemal codziennie i musiałabym na niego czekać + jeszcze dodatkowo droga więc to odpada, z drugiej strony można by sie pewnie umówić w tym drugim mieście zeby przyjechac tak w okolicach 40 tyg tydzien przed ale znowu nie mam pewnosci ze poród nie zacznie sie wczesniej, gdbybym tam siedziała i czekała z dwa tyg tez by mnie szlag trafił, bo mąż pewnie byłby u mnie codziennie ale mama czy siostra już nie- no i takie mam właśnie dylematy nie wiem ciągle co robić

nie wiem czy ja wógóle sie nadaje na naturalny bo mi sie płakać chce jak tylko o tym myśle, ale z drugiej strony cesarka też mnie przeraża nol i to że potem nie dostaje sie dziecka nie ma sie siły zeby wstać...
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:50   #534
Montii
Zakorzenienie

aguś faktycznie ten wózek ma koszyczek jak na dowód osobisty
mój też nie jest mega duży, ale mnie on nie będzie potrzebny
zakupy robię z TŻ raz w tyg takie większe
on kupuje wędlinę u swojej sis na sklepie, tzn odbiera po pracy
więc cięższe rzeczy mnie nie dotyczą jak coś

ja jedynie będę kupować podczas spacerów raczej jakieś pieczywo ewentualnie, to już pod domem także jak dla mnie to nawet nie muszę mieć tam koszyka, bo potrzebne rzeczy dla malucha będę miała w torbie, a tam na dole jakieś pierdółki

[LEFT]
Stary 2011-01-27, 21:55   #535
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
po za tym magnezem w kroplowce dostaje duphaston 2x1 ( na podtrzymanie ) potas 1x1 zelazo(tarydyferon )1x1 i Euthyrox 1x1 sterydow poki co nie dostaje oni wierza w to ze w poniedzialek wyjde i dotrzymam jeszcze ta ciaze i tego sie trzymam boje sie bo ja nie czuje sie jeszcze gotowa na porod moze to smiesznie brzmi
dla mnie nie
też jestem nieprzygotowana psychicznie na poród, ja to sie go boje jak ognia wiec do konca przygotowana to chyba nigdy nie bede

wypoczywaj kochana, niech ta twoja mała jescze posiedzi w brzuszku troszke

ja tez nie mialam lewatywy, ale jak bylam w szpitalu to dziewczynom do cc rano robili i za kilka godzin szły na ciecie.
po kilku minutkach do wc leciały
u mnie to ja musze miec swoja. musze wyslac TZ do apteki po nią
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:56   #536
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
no to Nasze pociechy idą wagowo podobnie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:57   #537
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest sala gdzie są 3 łóżka, pomiędzy nimi są jakby pół ścianki na długość łóżka.
Jeśli nawet nie ma czegoś takiego to powinny postawić parawany.
no właśnie u nas jest tak samo, są 3 łóżka, i takie ścianki między nimi,
i niby jest możliwość porodu rodzinnego

ale dopóki były parawany to mówiono, że trakt porodowy nie jest przystosowany do porodów rodzinnych

wiesz, ja się na tym nie znam,

tak ogólnie to niby każdy pacjent ma prawo do obecności osoby bliskiej podczas każdego badania to jest w Karcie Praw Pacjenta
Stary 2011-01-27, 21:58   #538
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hejka!
Ale jestem zadowolona. Moja córcia ma już gdzie spać.
wklejam zdjęcia brzuszka z dzisiaj tj. 35tc+4
pokoik malowaliśmy sami i tapeta położona wczoraj. Kącik małej jest póki co w naszej sypialni.
ale malutki brzuszek i śliczny pokoik dla małej

Cytat:
są tu jakieś mamuśki które nie mają skurczów przepowiadających?
bo u mnie nic a nic, zero
no ja właśnie też nie mam jak na razie skurczów ... żadnych
a od którego tc powinny sie pojawić ?

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny

strasznie szybko piszecie, muszę dużo nadrobić...

Opowiem Wam tylko jakiego wczoraj stresa przezyłam... wczoraj miałam wizytę u gina jak wcześniej pisałam ... no i spoko .. mały bedzie jednak chłopcem jutro 29 tydzień wazy ok 1400 i ułożył się głowką w dól.. dokładnie dzień przed wizytą.. widziałam i czułam to bardzo wyraźnie jak sie przekręcał nawet mu trochę pomagałam bo sprawiał mi ból.. z którego się śmiałam i płakałam...wyniki też były w porządku... ale... wróciłam do domu... oczywiście zdałam relacje moim chłopcom że w porządku i mały ma się świętnie..( to też tż otworzył sobie piwko ) po kolacji szykowałam się już do lóżka i zaszłam jeszcze przed położeniem się do kibelka zrobić siuski ( wybaczcie szczegóły ) no i wytarłam sobie papierkiem siuske i jak zwykle zerkałam sobie na papierek( tak z przezorności) i o matko smużka krwi... jejku przerazenie.. trzesłam się jak garaleta wyleciałam z łazienki i powiedziałam to mojemu panu: "nie pij już tego piwa bo chyba musimy jechać do szpitala"
"leci mi krew" a on zapytał "skąd.. z nosa" a ja:" nie z siuski" i sie popłakałam... podszedł do tego spokojnie i powiedział żebym się uspokoiła i położyła na chwilę.. po chwili wzięłam lusterko i... kurcze kamień z serca ale co przeszłam to przeszłam hi hi .. przed wizytą goliłam się na zero.. zaciełam sie.. nie zauważyłam tego i nie czułam.. bedac w toalecie i podcierając sie uszkodziłam strupek i stad ta smuga krwi...... dziewczyny czasami po prostu trzeba przeanalizować wszystkie szczegóły zanim wpadnie się w panikę ( ale później mieliśmy ubaw)...

przepraszam że tak się rozpisałam
no to rzeczywiście przeżycie miałaś. tez bym się na maksa przeraziła. na szczęście dobrze że to tylko strupek

Cytat:
witajcie mam laptopa i blueconecta mam ciagly wlew z magnezem juz druga dobe ;/ mam zostac do poniedzialku ;/ wiec caly weekend w szpitalu szyjka miekka glowka nisko dzis lekarz w trakcie badania powiedzial ze czuje w trakcie badania dopochwowego glowek malej trzymajcie za mnie kciuki dzis dopiero 34 tc sie zaczol
trzymamy
moja ginekolog też przy badaniu mnie zwykłym wyczuła główkę ale to było nie na poprzednim badaniu tylko wcześniej w grudniu jeszcze i mówiła że główka nisko i pytała czy na pewno odpoczywam dużo i leże ... później też w grudniu miałam usg i ginekolog robił usg i też główka była bardzo nisko i aż trudno mu było dokładnie zmierzyć . teraz na szczęście byłam na usg w styczniu i na badaniu u ginekologa w styczniu i wszystko było ok . oczywiście ułożenie główkowe ale ok ciekawa jestem jak będzie na usg które mam 22 lutego .

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, córcia ma się dobrze i waży już prawie 1200 g( jutro kończę 30tc), wszystkie pomiary w normie, łożysko ok a szyjka jak zwykle długa i zamknięta Najprawdopodobniej będę rodzić na początku kwietnia ale dopiero na następnej wizycie dopytam o szczegóły.
dobrze ze wszystko ok z córeczką

jejku taka zalatana jestem że nie mam czasu na neta. cały dzień pranie robiłam 1 dziecięce i resztę normalne, sprzątanie obiad... tak czas mi zleciał jak nie wiem.
teraz idę się położyć obok tż który już ogląda film i pyta kiedy przyjdę do niego
życzę miłego wieczorku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:00   #539
Ewelqa1985
Zadomowienie

koncze na dzis nadawanie bo bedziemy gasic swiatlo i nie chce dziewczynom przeszkadzac dobrej nocki
Stary 2011-01-27, 22:02   #540
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:

Ewelqa dobrze, że sie trzymasz dzielnie
Byle jeszcze pare tygodni, w którym szpitalu jestes?

Moja córcia chora ma dziś 39 stopni, martwie sie o nia, mam nadzieje, że to nie grypa
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości