Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 08:38   #571
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Czesc Przyszle Mamuski. Podczytuje Was od dawna.
Teraz zabieram sie za zakupy na allegro u rp77
i mam pare pytan do tych z Was, ktore u niego kupowaly
- pieluszki tetrowe i flanelowe - czy sa faktycznie takie ladne jak na zdjeciach? i czy nie sa cienkie?
- wanienka z termometrem 102cm - czy te kolory sa takie polprzezroczyste jak na zdjeciach i takie mocnonasycone?
- Ręcznik kąpielowy 70x140 baby ono - czy jest taki fajny gruby, chlonny?
Nie lubie kupowac takich rzeczy na necie, bo nie moge ich pomacac

Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi
ja kupowałam u tego użytkownika niestety nie odpowiem Ci na pytanie bo kupowałam inne rzeczy, ale wszystko co do mnie doszło wyglądało jak na zdjęciach ładnie zapakowane

a ja znowu mam za sobą nie najlepszą noc zasnęłam dopiero po północy ... zgagę miałam mega i do tego w nocy bez przerwy się budziłam i przewracałam na drugi bok - i jakieś dziwne sny miałam ...
no i rano obudził mnie tż wychodzący do pracy i już po spaniu ...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 08:42   #572
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

laseczka, witaj w klubie
widzę, że nie tylko ja miałam cudowną noc
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 08:52   #573
avikusia
Zadomowienie

ja też witam z rana

megi trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ja mam usg dopiero w poniedziałek, a Amelii nie widziałam od 2 grudnia.. łohhh. No i mam nadzieje, że Amelią zostanie, bo chłopca w tyle kiecek nie ubiore

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:22   #574
87czarna
Zakorzenienie

Ja też się przywitam i spadam sprzątac

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:22   #575
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
ja też witam z rana

megi trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ja mam usg dopiero w poniedziałek, a Amelii nie widziałam od 2 grudnia.. łohhh. No i mam nadzieje, że Amelią zostanie, bo chłopca w tyle kiecek nie ubiore
ja nawet nie przyjmuję do wiadomości że mały mógłby zmienić płeć....jakby mi tak lekarz dziś powiedział to chyba zemdleję z wrażenia...
Stary 2011-01-28, 09:29   #576
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
laseczka, witaj w klubie
widzę, że nie tylko ja miałam cudowną noc

no masakra któraś noc z kolei taka ...

Megi również trzymam kciuki za wizytę

ja też z jednej strony cieszę się na usg ale z drugiej martwię czy na pewno moja córka pozostanie córką ale ja usg mam dopiero 22 lutego jeszcze tyle czasu ...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:32   #577
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
no masakra któraś noc z kolei taka ...

Megi również trzymam kciuki za wizytę

ja też z jednej strony cieszę się na usg ale z drugiej martwię czy na pewno moja córka pozostanie córką ale ja usg mam dopiero 22 lutego jeszcze tyle czasu ...
to ja tez na tym punkcie jestem jakaś nawiedzona i tak czasami mysle czy moja córcia nią zostanie do porodu......
ale byłyby jaja jak by się chłopak okazał
Stary 2011-01-28, 09:35   #578
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

wanilia83 sliczny wozeczek.....ja wszamalam wlasnie cala pizze az mnie serce boli...a pozniej dziwic sie ze twarz jaka mini telepizza jest

dziękuje

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
to ja już współczuję
ja raz zjadłam, łooo matko powinni tego w ciąży zabronic
mam nadzieje, że u ciebie nie bedzie takich rewolucji jak u mnie

ja to wyglądam jak Pan BALTAZAR GĄBKA
obyło się bez sensacji żołądkowych i bardzo dobrze bo jeszcze dziś na obiad będzie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mam niżej koleżanki z uczelni zauważyły jak mnie nie było pare dni, pierwsze co to ''Ale Ci brzuch opadł !'' nawet TŻ zauwazył który widzi mnie codziennie
no to co kochana za max 4 tyg rodzimy

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie mam laptopa i blueconecta mam ciagly wlew z magnezem juz druga dobe ;/ mam zostac do poniedzialku ;/ wiec caly weekend w szpitalu szyjka miekka glowka nisko dzis lekarz w trakcie badania powiedzial ze czuje w trakcie badania dopochwowego glowek malej trzymajcie za mnie kciuki dzis dopiero 34 tc sie zaczol

trzymamy

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hehe no co oni myślą że tam morsy rodzić przychodzą???
fasolka... ja miałam wczoraj umierałam trochę wieczorem ale nie było tak źle nawet tż nie narzekał a dziś dla odmiany mama zrobiła zupę grochową normalnie chce mnie kobieta wykończyć
toż to jakiś spisek

Cytat:
ej dziewczyny a po jakim czasie działa np czopek glicerynowy? czy jak zaczną się skurcze można go sobie samej zaaplikować czy takie cuda w szpitalu ?

ja sobie zaaplikowałam ostatnio z racji zaparć i nie podziałał w ogóle

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy takie napisane brzucha jest niebezpieczne? trudno mi jest sobie to wyobrazić i nie wiem czy ja to mam czy nie, po prostu wieczorem po całym dniu jedzenia mam taki twardy brzuch, że aż czuję jakby mi brakowało skóry, rano z kolei wielki luz w brzuchu- no i nie wiem - jak wy to czujecie to napinanie?

a czy któraś z Was będzie mieć poród rodzinny?ja bardzo chciałam rodzić z mężem ale niestety u mnie w szpitalu jest to niemożliwe bo panują tu czasy króla świeczka

ja też co wieczór czuje się taka napakowana, nawet schylić się jest mi ciężko ale twardnienie brzucha to swoją drogą robi się taki że mogłabym mury rozbijać a jak leże i twardnieje to widać doskonale kształt macicy - gdzie się kończy

ja chce poród rodzinny, nie wyobrażam sobie rodzić bez męża ale jak wyjdzie w praniu to zobaczymy może biedok zemdleje i poród wcale nie będzie rodzinny

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, córcia ma się dobrze i waży już prawie 1200 g( jutro kończę 30tc), wszystkie pomiary w normie, łożysko ok a szyjka jak zwykle długa i zamknięta Najprawdopodobniej będę rodzić na początku kwietnia ale dopiero na następnej wizycie dopytam o szczegóły.

ło jaka malusia moja to chyba będzie klocuszek jak w 30 tyg ważyła 1500g

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

dziewczyny o 12 mam usg. trzymajcie prosze kciuki nie widzialam swojego maleństwa od 20 tyg. ciąży...
już zaciśnięte

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:36   #579
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Pytała któraś z Was o skurcze przepowiadające. Ja też nie mam(chyba). Ale może to przez nospę...
Poza tym 4 dzień zdycham przez chorobę i 3 tydzień przez hemoroidy. Już się czuję jak w szpitali, bo w koszuli chodzę i tyłek tylko wietrzę Wczoraj jakiś horror był z tym pieczeniem. Ale potem się poprawiło i nawet przespałam noc.
Póki mnie bania nie boli to się pouczę na jutro i pojutrze.
Postanowiliśmy już się umeblować w przyszłym tygodniu na przyjście małego. W sumie jakieś 3 max 4 tygodnie zostały, to chyba trzeba by

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:37   #580
iizabelaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,

ja dzisiaj pobudka o 9
coś spać nie mogę,
pewnie przez dzisiejszą wizytę u gin
jakoś nie mogę się doczekać,
sama nie wiem czemu,

a mam wyjątkowo wcześnie bo na 14.
Stary 2011-01-28, 09:37   #581
coralady
Wtajemniczenie

Jeszcze was nie zdążyłam doczytac,ale jesli ktos trzymał za moją wczorajszą wizyte to z całego serca dziękujemy z córeczką

Alez wczoraj miałam dzień.Ostatni dzien w pracy,spotkanie z koleżankami i godziny pogaduch,no i wyta u gina,a na koniec świetowanie urodzin Tżeta.Jak padłam ok.24-ej to nic o bożym świecie nie wiedziałam.Z tej uciechy,ze od dzis oficjalna laba obudziłam sie o 7:30 i koniec spania.Cholerka nie tak miało byćMiałam spac do oporu,jak widać zbyt podekscytowana jestem tym zwolnieniem

Koleżanki stwierdziły,ze pójdą ze mną na wizytęSzłyśmy na nogach spory kawałek i w takim tempie,że w połowie myslałam,ze zacznę rodzić.Musiałam trzymac sie za brzuch,ale ile było przy tym śmiechuWparowałam do gabinetu taka zmachana,ze lekarz się pyta czy maraton przebiegłam

Ogólnie wieści sa dobre-Lila urosła znacznie,waży już 1600 gramów,ja przytyłam tylko 1,7kg przez miesiąc.No i najważniejsze obróciła sie główka w dół!Śmiałysmy sie z dziewczynami,ze musze teraz koledze podziękować,który zatańczył na moim wesele ze mną dziką salsę i tak mnie wyobracał i Liliankę zarazem,ze biedaczka nie miała już wyjścia-musiała zmienic pozycję Wszyscy mi to po tym tańcu wróżyli

Zaraz was poczytam,ale wcześniej chciałam sie troche pochwalic
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:39   #582
megi2015
Zadomowienie

dziękuję dziewczyny

jakbyście gdzieś widziały w promocji pampersy premium care te w białym opakowaniu to piszcie proszę
Stary 2011-01-28, 09:40   #583
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

dzień dobry dziewczyny . ja właśnie usiłuje się obrać ale po wczorajszej wizycie mi się wszystkiego odechciało . nocke mialam okropna bo moja corcia jak wczoraj wrocila z przedszkola to miala temperature i usnela 17-30 i sie obudzila o 22giej no i znowu dostała temperatury, no po prostu idzie oszaleć nie dość ze ja muśże gnić w tym łóżku to i ona się rozchorowała.
zaczął mi się 34 tydzień mż twierdzi ze na dniach na pewno się ,,posypie,, a ja nie chce tak wczesnie
grrrrrrrrr nie wiem jak ja przetrwam
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:41   #584
megi2015
Zadomowienie

Coralady super wiadomości no i wreszcie sobie odpoczniesz
Stary 2011-01-28, 09:47   #585
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dziękuje
ło jaka malusia moja to chyba będzie klocuszek jak w 30 tyg ważyła 1500g
twoja to normalna będzie
moja na koniec 29tc ważyła 1450g

zobaczymy co dzisiaj się okaże

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Pytała któraś z Was o skurcze przepowiadające. Ja też nie mam(chyba). Ale może to przez nospę...
Poza tym 4 dzień zdycham przez chorobę i 3 tydzień przez hemoroidy. Już się czuję jak w szpitali, bo w koszuli chodzę i tyłek tylko wietrzę Wczoraj jakiś horror był z tym pieczeniem. Ale potem się poprawiło i nawet przespałam noc.
Póki mnie bania nie boli to się pouczę na jutro i pojutrze.
Postanowiliśmy już się umeblować w przyszłym tygodniu na przyjście małego. W sumie jakieś 3 max 4 tygodnie zostały, to chyba trzeba by
współczuję ci tych hemoroidów
wyjątkowo upierdliwa przypadłość,
trzymaj się
Stary 2011-01-28, 10:00   #586
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Czesc Przyszle Mamuski. Podczytuje Was od dawna.
Teraz zabieram sie za zakupy na allegro u rp77
i mam pare pytan do tych z Was, ktore u niego kupowaly
- pieluszki tetrowe i flanelowe - czy sa faktycznie takie ladne jak na zdjeciach? i czy nie sa cienkie?
- wanienka z termometrem 102cm - czy te kolory sa takie polprzezroczyste jak na zdjeciach i takie mocnonasycone?
- Ręcznik kąpielowy 70x140 baby ono - czy jest taki fajny gruby, chlonny?
Nie lubie kupowac takich rzeczy na necie, bo nie moge ich pomacac

Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi
ja u tego pana kupilam pieluchy wlasnie
fajne sa polecam
flanelka cudna

okrycie kapielowe wzielam 100x100
bo 70 na 100 mi sie male wydawalo
mieciutkie przyjemne, ale czy chlonne, to sie okaze

bralam tez inne rzeczy i jestem zadowolona

tak w ogole to dzien dobry
ja od rana umieram z powodu bolu rwy kulszowej
Stary 2011-01-28, 10:02   #587
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Black jeszcze mam prosbe odnośnie tej karuzelki Fisher Price z misiami czy mogłabys opisać jakie tam melodyjki? czy jakies normalne kołysanki czy tylko muzyka klasyczna?
faktycznie mechanizm w tej karulzeli słychać, myślałam że to dlatego że jest używana melodyjki są różne, ale nie jest to muzyka klasyczna. Dla nas te kołysanki są usypiające mieliśmy przez chwile włączone z projektorem po ciemku i prawie pozasypialiśmy są jakieś odgłosy natury też ale nie pamiętam konkretnie jakiej natury.

Jakoś boje się tej lewatywy przed cc w ogóle zostało nam 45dni

co do ręcznika z baby ono to mamy ten z kapturkiem i wydaje się że będzie chłoną wodę. Nie jest super miękki, ale wg nas to dobrze.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:08   #588
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
twoja to normalna będzie
moja na koniec 29tc ważyła 1450g
no to trzymamy kciuki za izabelę i megi
apropo wagi, to mój kawaler w 27t4d ważył równiutko 1400g
usg mam dopiero 16 lutego, jakoś wytrzymam.
poczytałam dziś w nocy sporo o tej miękkiej szyjce, i wywnioskowałam że jak będę uczciwie leżeć to będzie dobrze, także miałam dziś isć z tż na wystawę prac naszego kolegi, ale powiedziałam mu że sam pojdzie. ja w ten czas polegnę.
ja też dziś obudziłam się ne fenotrenol o 6 i nie mogłam zasnąć, chyba się wierciłam z dobre pół godziny i obudziłam się o 9.30 także czuję się wyspana!!!

aja1, nika ja też mam problem z kregosupem na rtg ktory robilam w maju wyszlo mi ze mam dwie dyskopatie w ledzwiowym i 1 dyskopatie w szyjnym. i ortopeda mi powiedzial wtedy ze wspolczuje mi jak bede w ciazy,ale narazie nie jest zle. natomiast gorzej mialam z kolanami bo bralam pol roku preparat arhryl. pomogl mi jak nie wiem, bo ja juz utykalam i nikt nie wiedzial dlaczego, dzieki temu teraz nic mnie nie boli

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-28 o 10:23
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:16   #589
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Coralady super wiadomości no i wreszcie sobie odpoczniesz
Mam taki zamiar,ale póki co energia mnie roznosi i nie wiem jak to sie skończy

Cytat:
Trzymam za wizyte,ja wczoraj szłam na lajta,wiem(czuje)że wszystko z Mała w porządku.I tak własnie jest!Dawaj znac jakie wieści po wizycie,ile Idalka urosła?

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja od rana umieram z powodu bolu rwy kulszowej
Znam ten ból niestety...Wczoraj na wizycie lekarz powiedział,że to dolegliwość ciążowa i nic nie poradzimy.Trzeba to wytrzymać i najczęsciej jak się da odpoczywać i leżeć z nogami w górze.Nie zaleca żadnych maści,bo mogą byc szkodliwe.Kazał się amolem smalować i tyle.

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Blackrose nie taki diabeł strasznyJa miałam dwa razy przed laparoskopią i to NAPRAWDĘ nic strasznego.Nie wiem w zasadzie skąd wziął się ten mit Aplikacja przez pielegniarkę trwa to może 30 sekund,później szybko do wc i po sprawie.Naprawde nie ma się czego bać Dla mnie gorsze było wziąc bisakodyl jak miałam sie wypróznić przed rentgenem kręgosłupa lędzwiowego i myślałam,ze umrę.Kiszki mi sie skręciły po tym leku,nie mogłam sie ruszyć,godzine leżałam skulona na podłodze i wcale nie poszłam do wc!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:19   #590
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja dzis u poloznej jak bylam to pow.ze zauwazylam ze puchne od ud w dol i kazala obserwowac..kolejna wizyta za 2 tyg....poki co mowi ze ok
Ja mam pytanie co do tego czopa co odchodzi przed porodem..ile od przed porodem odchodzi...niby mowia ze jak z krwia to w ciagu 24h powinien sie odbyc porod a jak bez to w ciagu 2 tyg..... wiecie czy on moze odejsc wczesniej...bylam przed chwila w ubikacji i zauwazylam taki spory kawalek sluzu i sie wystraszylam ale to chyba nie moze byc to nie?????
mi kawałek czopa odszedł ale taki mały glutek bez krwi, sama budyniowa galaretka, czytałam, że czop to różnie, jak bez krwi to może na 2-4 tygodni przed porodem odejść
mi to się chyba kawałek urwało jak miałam te skurcze ostatnio,
teraz spokój i już nic nie wylatuje

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
a ja mam mniej dni jeszcze
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:39   #591
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Eirene1987 mój małż też gry i gry ale często razem szalejemy na PSP3 - ma oczywiście czas kiedy gra a kiedy ma zająć się swoją żoną bulinką
a ja ostatnio gram na nk w social city
heh to ja też się nieraz wkręcam na xbox gram dlatego pretensji o to nie mam że on gra bo wiem że to go odstresowuje a nie gra dużo więc luzik żoną bulinką hehe też się zajmuje

olsza30 ja mam tak że jest brzuch miękki za chwilę już jak kamień. po 10-15sekundach znów mięciutki jak galareta. zwariować można ostatnio aż siostra nie mogła uwierzyć że tak się zmienia

co do rankingu ja bym się pisała na cc bo bym wolała ale niestety wskazań nie ma u mnie mały chyba już leży głową w dół. także ja sn raczej...

a poród rodzinny będę miała ale mąż będzie do parcia potem wychodzi oboje tak postanowiliśmy

co do lewatywy nie wyobrażam sobie jej. sama sobie chyba nie zrobię boję się

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, córcia ma się dobrze i waży już prawie 1200 g( jutro kończę 30tc), wszystkie pomiary w normie, łożysko ok a szyjka jak zwykle długa i zamknięta Najprawdopodobniej będę rodzić na początku kwietnia ale dopiero na następnej wizycie dopytam o szczegóły.
cieszę się że wszystko dobrze

Cytat:
aja mój szaleje po makreli ;-) dosłownie jak rybka he ;-)

kurcze dziewczyny pije i pije a w ogóle siku nie robię,
aż tak mi się woda zatrzymuje?
puchne i puchne
oj niedobrze, jak dużo pijesz a nie sikasz... obserwuj jak długo ci się tak będzie woda zatrzymywała to lekarz...

Cytat:
Ja obejrzałam i sn i cc
i ten i ten wzbudził we mnie niezbyt miłe emocje , ale cóż..
...weszło to i wyjść musi
tylko rozmiary nie takie takiego plemnika małego to wiesz można sobie rodzić

Cytat:

dziewczyny o 12 mam usg. trzymajcie prosze kciuki nie widzialam swojego maleństwa od 20 tyg. ciąży...
już zaciśnięte mocno trzymamy

Cytat:
Cześć dziewczyny,

ja dzisiaj pobudka o 9
coś spać nie mogę,
pewnie przez dzisiejszą wizytę u gin
jakoś nie mogę się doczekać,
sama nie wiem czemu,

a mam wyjątkowo wcześnie bo na 14.
też trzymam kciuki

Coralady
super że z małą wszystko dobrze

a ja dziś idę na imprezkę w końcu spotykam się z koleżankami z pracy. nie widziałam ich od sierpnia

śniło mi się dzisiaj że teściowa do mnie przyjechała ze swoją córką i zaczęła płakać i śmiać się na przemian, pytam: co się stało. a ta do mnie: a bo jestem w ciąży. tylko nie mów nikomu, bo to 3 tydzień dopiero. ale pójdziesz ze mną na zakupy dla dziecka?? ja się ucieszyłam i ją zapewniłam że wszystkie ciuchy będzie miała po naszym synku

a wczoraj mi się śniło że poszłam na jakąś imprezę i ktoś mi dał jakiś narkotyk i mnie nos po nim bolał strasznie (a w ogóle to mam mega katar) i potem płakałam że taka głupia jestem dziecko mam w brzuchu a narkotyki biorę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:46   #592
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Eirene1987;24676510]

Coralady
super że z małą wszystko dobrze

a ja dziś idę na imprezkę w końcu spotykam się z koleżankami z pracy. nie widziałam ich od sierpnia

śniło mi się dzisiaj że teściowa do mnie przyjechała ze swoją córką i zaczęła płakać i śmiać się na przemian, pytam: co się stało. a ta do mnie: a bo jestem w ciąży. tylko nie mów nikomu, bo to 3 tydzień dopiero. ale pójdziesz ze mną na zakupy dla dziecka?? ja się ucieszyłam i ją zapewniłam że wszystkie ciuchy będzie miała po naszym synku

eirene, Ty uświadom teściówke, żeby Ci takiego numeru nie wywinęła
hehehe
Stary 2011-01-28, 10:51   #593
Mirabilka
Zakorzenienie

Witam

kasienkakg u rp77 zamawiałam pieluchy zwykłe tetrowe białe, tetrowe kolorowe i flanelowe. Flanelki są oka - nie są cieniutkie - po wypraniu są oka nie widzę różnicy między tymi a jakimiś sklepowymi. Pieluchy ma ogólnie dobrej jakości.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:56   #594
Castia
Wtajemniczenie

hej

ja też zamawiałam u tego rp77 pieluszki i mnóstwo innych rzeczy i wszystko w porządeczku

u mnie w domu stoi jeszcze choinka
nikt sie nie chce za nią zabrać - ide ją obnazyc już w końcu, bo będzie tak stała do wielkanocy

dziś nocka w porządku nawet
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 11:02   #595
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

ja też zamawiałam u tego rp77 pieluszki i mnóstwo innych rzeczy i wszystko w porządeczku

u mnie w domu stoi jeszcze choinka
nikt sie nie chce za nią zabrać - ide ją obnazyc już w końcu, bo będzie tak stała do wielkanocy

dziś nocka w porządku nawet
ja już swoja rozebrałam ale też dopiero w zeszłym tygodniu, nie było komu się za nią wziąć, więc musiałam ja
Stary 2011-01-28, 11:03   #596
kasia2629
Raczkowanie

Cześć Mamuśki ja podobnie jak większość z was dzisiaj się kompletnie nie wyspałam... Filip sobie potańcówkę u mnie w brzuchu zrobił i pół nocy zasnąć nie mogłam... w ogóle to wpadł na genialny pomysł żeby sobie nóżkę prostować co jakiś czas niedaleko mojego żołądka... ehhh po tatusiu to dokuczanie odziedziczył

co do lewatywy to u mnie w szpitalu nie pozwalają robić samemu... jak przychodzimy na salę porodową to położne nam robią i to jeszcze podobno same ją robią z mydlin... nie wiem czy to lepiej czy gorzej nie chce się nad tym zastanawiać, ale położna powiedziała że robią musowo tą lewatywę... bo dziecko jak wychodzi na świat no to główka najpierw... i to jeszcze odwrócony w str odbytu... i się śmiała że to średnie powitanie dla maleństwa jak się urodzi i na twarzy zostanie mu to i owo....

co do porodu rodzinnego... u mnie jest osobna sala do dyspozycji więc to jest dla mnie bardzo komfortowe... kosztuje 200 zł więc nie ma szału, a przynajmniej nie będę się stresować koleżankami zza ściany, tylko sama będę przeżywać to co trzeba... tż jeszcze nie jest pewny, ale na sr mówili że tatuś podczas takiego rodzinnego porodu przecina pępowinę, to ten na ucho do mnie " ja chce ja chce!!!' no to jak chcesz to spoko, bo tak prawdę mówiąc fajnie jak tak mąż za rękę potrzyma i powie "dasz rade!! jestem z Tobą!!!" to może lżej się będzie mi rodzić

wczoraj byłam na zakupach dla Filipa... z teściami...:mur : pytania mojego teścia mnie bardzo denerwowały i powiedziałam, że pierwszy i ostatni raz pojechali... kurde jakby w życiu dzieci nie miał i mnie o takie pierdoły oczywiste się pytał że krew mnie zalewała...
gdzie ja chciałam w kilka miejsc podjechać za jednym zamachem to ten nad pierdołami skupiał się tak jakby to miało wagę państwową....wrrrr chyba nerwowa się zrobiłam
kasia2629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 11:10   #597
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a poród rodzinny będę miała ale mąż będzie do parcia potem wychodzi oboje tak postanowiliśmy

założysz się, że nie wyjdzie?
Stary 2011-01-28, 11:11   #598
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
założysz się, że nie wyjdzie?

Ale miałam piękną noc ! 11 godzin spania , twardego snu, normalnie cudeńko
Ja już po śniadanku i nie wiem co będę dzisiaj robić... ;/

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 11:15   #599
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
wczoraj byłam na zakupach dla Filipa... z teściami...:mur : pytania mojego teścia mnie bardzo denerwowały i powiedziałam, że pierwszy i ostatni raz pojechali... kurde jakby w życiu dzieci nie miał i mnie o takie pierdoły oczywiste się pytał że krew mnie zalewała...
gdzie ja chciałam w kilka miejsc podjechać za jednym zamachem to ten nad pierdołami skupiał się tak jakby to miało wagę państwową....wrrrr chyba nerwowa się zrobiłam

ja to w ogóle nie mam z teściami takiej relacji, żeby na zakupy razem chodzić

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:

Ale miałam piękną noc ! 11 godzin spania , twardego snu, normalnie cudeńko
Ja już po śniadanku i nie wiem co będę dzisiaj robić... ;/
ja też się wyspałam,
dzisiaj ma wizytę u gin,

a potem powinnam iść na SR ale chyba dzisiaj sobie odpuszczę,
bo tż nie może iść,
a dzisiaj będzie położna środowiskowa, a ja już raz byłam na takich zajęciach

muszę poprzesadzać kwiaty, bo moja kocica dzisiaj w nocy zwaliła mi z parapetu 2 kwiaty, jedna doniczka się zbiła, i wogóle ziemia w całej sypialni
Stary 2011-01-28, 11:21   #600
Montii
Zakorzenienie

A ja dzisiaj dzień bez perspektyw
końcówka remontu to sprzątać nie ma co
tż w pracy
pojechałabym na zakupy jakieś może, ale sama nie wiem co mam dokupić skoro dziecięcy pokój to teraz magazyn i nie wiem czego mi brakuje

co robicie dzisiaj na obiad?

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości