Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 14:25   #3751
Ariada
Wtajemniczenie

Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4

Ja nie popieram przesadnego oszczędzania rzeczy, ale na wakacje nigdy nie biorę ze sobą drogich rzeczy, które ktoś łatwo mógłby ukraść- a wiadomo, że turyści to raczej łakomy kąsek dla złodziei. Chociaż sama mam zamiar przywozić sobie z takich podróży jakieś fajne koraliki może w tym roku już coś się uda
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:29   #3752
ilios
PIP.

GG do ilios
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4

sorina, a mnie Will nie zaprosil na swoj slub, paskud jeden
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:42   #3753
patgozolek
Zadomowienie

Dziewczyny z częścią zgodzę się co do tego, że biżuteria jest po to by ją nosić, i prędzej lub później jak każda rzecz materialna się zniszczy, ale jeśli chodzi o wakacje to mam mieszane uczucia.. Jakieś 5-7 lat temu, (wiem byłam wtedy jeszczemałym gnojkiem) po raz pierwszy wzięłam ze sobą na wakacje wszystkie cenne wówczas dla mnie rzeczy Epoka NICI, torebek, portfelików, breloczków i różnych koralików biżuterii itp (co prawda nie srebrnych, ale każda pleciona i symbolizująca jakieś miejsce) misiów ENDO, lalek barbie, game boy'a i początki aparatów cyfrowych. Straszna radocha była poszpanować co kto z dzieciaków ma I powiem jedno: jeden raz je wzięłam i wszystko mi ukradli.. za jednym zamachem, poszliśmy sobie nas wodę, a w tym czasie włamali się i tyle miałam radości na cały wyjazd. Wiem, że tak samo mogą włamać się w mieście do domu (ale zawsze można poprosić kogoś żeby zapalił światło na wieczór, albo wpadł co jakiś czas), i że nie każdy na wakacjach ma takie przygody, ale mimo to nie biorę już na wyjazdy niczego cennego. Za każdym razem od tamtego zajścia zastanawiałabym się czy po powrocie moje rzeczy w ogóle będą moje... Dlatego też nigdy nie wezmę ze sobą Pandory na wakacje

Affection, acceptance and unconditional love. We all want it. We all look for it. But, when we find it, it’s flat out terrifying.

Nie ma większego oszusta niż ten, kto oszukuje sam siebie.

Edytowane przez patgozolek
Czas edycji: 2011-01-28 o 14:44
patgozolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:43   #3754
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
sorina, a mnie Will nie zaprosil na swoj slub, paskud jeden

Bo to tylko VIP-y dostały zaproszenia Szkoda ze wczesneij nie powoedziałaś to ruszyłabym znajomości i jakaś loża by się znalazła i dla Ciebie
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:50   #3755
sorina
Zakorzenienie

Ewelina widziałaś to zdjęcie z ziemią?
a i zestaw do pracy dla Tinki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 166517_10150116312928980_642788979_7541086_3845261_n.jpg (51,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg praca.jpg (31,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-01-28, 14:52   #3756
Anno1989
Zadomowienie

widziałam, ja już obejrzałam wszystkie możliwe zdjęcia na facebooku. moim zdaniem fajna kompozycja, tylko ja takich geometrycznyk koralików jak te po bokach nie lubię.
Anno1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:56   #3757
majade
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tinka* Pokaż wiadomość
No właśnie mam takie samo zdanie ne ten temat. Nie przywiązuje zbyt dużo uwagi do rzeczy. Dla mnie to tylko rzeczy. Jak się zniszczą to trudno.. tym bardziej że nie wiem kiedy ona mi się znudzi.
w takim razie perłę zdejmę. A i trudno, już będę wtedy mieć motylka co będzie mi dyndać
tak, perełki sa wrażliwe

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
hm.. moze zadzwonic do pandory i poprosic o odlozenie? chociaz pewnie sie nie zgodza
ja chyba zrobie tak, ze tego 11 pod koniec pracy zadzwonie do dwoch poznanskich pandor zeby sie dowiedziec czy maja serduszka
myslę ze jak terfisz na fajnna kobitkę to powinno się udać

Cytat:
Napisane przez sajf Pokaż wiadomość
Dziewczyny mylicie przesadę z dbaniem o rzeczy . Czym innym jest trzymanie bransoletki w szkatule i patrzenie z daleka żeby się nie zniszczyła ,a czym innym zostawienie na 2 tygodnie w domciu by po powrocie czekała błyszcząca ,a nie porysowana i szara jak tanie podróby
Dla mnie wakacje to aktywny wypoczynek( nurkowanie surfing), poznawanie nowych ludzi potraw obyczajów i nie potrzebuję do tego bizuterii. Szkoda byłoby sobie zaprzątać głowę czy mi bizu nie ukradną z hotelu. Jeśli natomiast jechałabym pozwiedzać miasta i zabytki - pandora byłaby tam razem ze mną. Na plażę zdecydowanie odradzam.
Congrat
e tam. Dla mnie wakacje to rower, góry i morze jednocześnie. Biżuterię mam tylko taką, którą nosze cały czas, praktycznie nie zdejmuję. Skoro ma mnie wyrażać, to nawet jeśli zrobi się ryska, to tez będzie to ryska poniekąd pamiątkowa.
I kurcze, dziewczyny, gdzie Wy jeżdzicie na te wakacje, ze taka plaga kradzieży? Ja zawsze wszytsko zostawiam na wierzchu, samochód otwarty, dość drogie rowery bez zapięcia, a bywam pod namiotem (!!) i nigdy nic mi nie zginęło. Dochodzi do tego , ze nie znający się zupełnie sąsiedzi dyskretnie mają oko na dobytki na zmianę, o intruzach, czy próbach kradzieży nie ma mowy??

Edytowane przez majade
Czas edycji: 2011-01-28 o 14:57
majade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:56   #3758
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anno1989 Pokaż wiadomość
widziałam, ja już obejrzałam wszystkie możliwe zdjęcia na facebooku. moim zdaniem fajna kompozycja, tylko ja takich geometrycznyk koralików jak te po bokach nie lubię.
Po bokach? chodiz ci o te drygie ? między lotosem a zielonymi murano? bo te dziwne są ale lotos na końcach bardzo mi się podoba
Stary 2011-01-28, 15:02   #3759
Mirell
Zakorzenienie

No, nareszcie mam chwilę oddechu

Wróciłam z egzaminu, mam kolejne 5 Mam już antybiotyki, teraz kurowanie się do następnego egz za tydzień

Udało mi się też zakupić w nagrodę za poprzednie 5 koralik z Pandory (w czarne serduszka) była dostawa I wydusiłam gratis duże pudełko na branso
Wklejam zdjęcia swojej Pandory (do której koraliki dokupuję bardzo sporadycznie, a z której jestem absolutnie dumna)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pandora, czarne serduszka.jpg (43,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pandora, czarne serduszka 2.jpg (38,3 KB, 70 załadowań)
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:04   #3760
sorina
Zakorzenienie

Ślicznia , bardzo w moim stylu i bez beżowego

No tak i gratuluję 5 zwłaszcza że nauka w chorobie

Edytowane przez sorina
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:08
Stary 2011-01-28, 15:08   #3761
sajf
Zakorzenienie

Sorina zobacz tingle ma taką muszlę z perełką tez fajna ale A&B ma najfajniejszą)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31mri3EFgdL._SL190_CR0,0,190,246_.jpg (8,0 KB, 13 załadowań)

"Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci"
sajf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:10   #3762
Tinka*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Sajf pozdrowię :P

Tinka ja chcę w marcu na tydizęń na plażowanie gdzieś a pod koniec kwietnia do Uk na ślub Williama a zakupy to przy okazji ;-)
Rozumiem
Niezła impreza Cie czeka

Ja do uk lecę w kwietniu..

Cytat:
Napisane przez myszka__77 Pokaż wiadomość
Tinuś*, szczerze sama miałabym taki problem z Pandorką.
Kurcze jednak bym jej nie brała na wakacje, niedosyć, że łatwy łup, nawet na bazarku może ktoś Ci ją zwinąć,
nawet nie zauważysz i to palące słońce, może biednej by zaszkodziło...

Nie wiem sama co mam zrobić. Z jednej strony przyzwyczaiłam się do niej a z drugiej strony i tak ją będę mieć na reku stale więc ukraść mogą mi co jedynie z ręką

Cytat:
Napisane przez patgozolek Pokaż wiadomość
Dziewczyny z częścią zgodzę się co do tego, że biżuteria jest po to by ją nosić, i prędzej lub później jak każda rzecz materialna się zniszczy, ale jeśli chodzi o wakacje to mam mieszane uczucia.. Jakieś 5-7 lat temu, (wiem byłam wtedy jeszczemałym gnojkiem) po raz pierwszy wzięłam ze sobą na wakacje wszystkie cenne wówczas dla mnie rzeczy Epoka NICI, torebek, portfelików, breloczków i różnych koralików biżuterii itp (co prawda nie srebrnych, ale każda pleciona i symbolizująca jakieś miejsce) misiów ENDO, lalek barbie, game boy'a i początki aparatów cyfrowych. Straszna radocha była poszpanować co kto z dzieciaków ma I powiem jedno: jeden raz je wzięłam i wszystko mi ukradli.. za jednym zamachem, poszliśmy sobie nas wodę, a w tym czasie włamali się i tyle miałam radości na cały wyjazd. Wiem, że tak samo mogą włamać się w mieście do domu (ale zawsze można poprosić kogoś żeby zapalił światło na wieczór, albo wpadł co jakiś czas), i że nie każdy na wakacjach ma takie przygody, ale mimo to nie biorę już na wyjazdy niczego cennego. Za każdym razem od tamtego zajścia zastanawiałabym się czy po powrocie moje rzeczy w ogóle będą moje... Dlatego też nigdy nie wezmę ze sobą Pandory na wakacje
Jak byłam malolatką to też mi ukradli porftel i inne rzeczy. Poszliśmy kąpać się nad jezioro a ktoś wkradł się nam do domku letniskowego. Trudno.. takie życie. Ale przypomniałaś mi o NICI bo właśnie wtedy skradli mi portfel w panterkę... najbardziej go żałowałam
Ja na wyjazdy i tak biorę aparat - lustrzankę z dodatkową lampą błyskową więc to jest najcenniejsza rzecz akurat.. pandora się chowa przy tym i zostawiałam na łóżku w pokoju, w torbie.. nic się nigdy nie stało. Fakt, że praktycznie ciągle z nią chodzę... no i laptopa jeszcze bierzemy.. Jak płacimy jakieś tipy sprzątaczce jest ok

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Super ten zestaw

Dziękuje

... lęcę na chwilę do pracy...

Tinka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:14   #3763
sajf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość

Wróciłam z egzaminu, mam kolejne 5 Mam już antybiotyki, teraz kurowanie się do następnego egz za tydzień

Udało mi się też zakupić w nagrodę za poprzednie 5 koralik z Pandory (w czarne serduszka) była dostawa I wydusiłam gratis duże pudełko na branso
Wklejam zdjęcia swojej Pandory (do której koraliki dokupuję bardzo sporadycznie, a z której jestem absolutnie dumna)
piękna
sowa - symbol mądrości
sakiewka- symbol ile trzeba na studiach kasy wydać - a byłoby na koraliki

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
piękny ten z ziemią i te kwiaty lotosu super.
A no i zestaw dla Tinki też bomba wyszedł
Tinka a teraz kup kup kup

Stary 2011-01-28, 15:17   #3764
sorina
Zakorzenienie

Sajf widziałam ta ich muszelke i tez myyślę że A&B najlepsza

Tinka no ja tez w kwietniu Jejku mam nadzieję ze mi się uda pojechać bo coś mi siostra chce wczesneij do Irlandii uciec a wtedy nie pojade raczej
Stary 2011-01-28, 15:17   #3765
Anno1989
Zadomowienie

Sorina, lotos na bokach mi się podoba, gorzej z tymi które są wcześniej. nie podobają mi się stakie wzory ale rozumiem, że są ludzie, którzy wolą bardziej minimalistycznie. ja jednak wolę jak koralik coś przedstawia a nie jest to "coś" do czego dorobiono ideologię że to np woda albo coś takiego. ale jak już powiedziałam to tylko moje zdanie

Mirell, gratuluję
Anno1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:18   #3766
ZARAAA
Rozeznanie

hej też już zastanawiałam się nad pandorą na wakacjach i ja zdecydowanie bym wzięła ale zakładała wszędzie ale na plaże na pewno nie. mi by było jednak szkoda dawać jej do słonej albo chlorowanej wody i do piasku i cały czas bym zwracała uwagę czy na pewno nic się z nią nie stało to jeszcze zależy jak spędza się czas na wakacjach bo ja na przykład kładę się na brzegu w wodzie i rekami grzebie sobie w piaskui moja pandora mogła by ucierpieć także czekała by na mnie w hotelu na wieczór albo jakieś zwiedzanie

a i zapomniałam się wam pochwalić, że moja skromna kolekcja już powiększyła się o kolejne koraliki:jupi :
ZARAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:21   #3767
sorina
Zakorzenienie

ZARAAA a co kupiłaś?
Stary 2011-01-28, 15:27   #3768
myszka__77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość

Mirell, gratuluję Pandosi, piękne serduszka.
Gdzie się podziały murana, sprzedałaś?

Cytat:
Napisane przez ZARAAA Pokaż wiadomość

a i zapomniałam się wam pochwalić, że moja skromna kolekcja już powiększyła się o kolejne koraliki:jupi :
ZARAAA, fotki... fotki, bo się rozchorujemy z ciekawości
Stary 2011-01-28, 15:28   #3769
martinia
Zakorzenienie

to ja też się wypowiem o Pandorze na wakacjach oczywiście bym ją zabrała ze sobą. dbam o rzeczy, ale nie mam jakiejś obsesji na ich punkcie - wiadomo, że gdy się coś użytkuje to w końcu się porysze, pobrudzi, a nawet zniszczy. dlatego cieszyłabym się nią również na wakacjach, ale nie na plaży, bo tam biżuteria mi niepotrzebna - wtedy chcę się kąpać i opalać, a nie być wystrojona.. Tinka ja bym na taki czas zostawiała Pandorkę w miejscu gdzie zostawiasz pieniądze, paszport - jak nie jest to sejf, to po prostu schowane w szufladzie albo bagażu (np. opróżnionej torbie), no albo w podręcznej torbie którą bierzesz ze sobą (ja mam taką zasadę że zawsze ktoś zostaje na plaży i pilnuje kocyka gdy reszta idzie pływać)
martinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:30   #3770
Tinka*
Wtajemniczenie

Cytat:

Tinka no ja tez w kwietniu Jejku mam nadzieję ze mi się uda pojechać bo coś mi siostra chce wczesneij do Irlandii uciec a wtedy nie pojade raczej
A którego kwietnia?
Ja jakoś 5-7 mam mieć wylot. Ale czekam na decyzję w sprawie wycieczki jeszcze (bo ja kupuję wycieczki w uk zawsze). I czekam az bilety stanieją do Luton

Tinka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:30   #3771
myszka__77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tinka* Pokaż wiadomość

Nie wiem sama co mam zrobić. Z jednej strony przyzwyczaiłam się do niej a z drugiej strony i tak ją będę mieć na reku stale więc ukraść mogą mi co jedynie z ręką
Kochana, nawet nie poczujesz, kiedy Ci ją odepną, to są specjaliści w swojej dziedzinie...
Stary 2011-01-28, 15:35   #3772
ZARAAA
Rozeznanie

Cytat:
ZARAAA a co kupiłaś?
kupiłam białe murano w różowe paski, koralika z serduszkami z masy perłowej (ten jasny) i w końcu mam moją upragnioną pszczołę(od tż)

a teraz myślę nad sznurkiem (ale niekoniecznie tym oryginalnym z pandory bo nie wiem czy będę go umiała wiązać, także zacznę może od jakiejś tańszej wersji) i na nim ten koralik http://www.yes.pl/bizuteria/zawieszk...00-PAD-7963600 .(pewnie nie skończy się na jednym) ogólnie na sznurku ma być kolorystyka turkusowa i mam zamiar nosić to na jednej ręce z bransoletką z jednym charmsem-turkusowym konikiem morskim taki letnio-wakacyjny zestaw

po co ja brałam ten katalog z koralikami na sznurku tak podobają mi się te warkocze sznurkowe ciekawe czy będę umiała to zamotać

a fotki zaraz zrobię

Edytowane przez ZARAAA
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:36
ZARAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:35   #3773
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

http://www.facebook.com/#!/TrollbeadsPL w końcu pokazali nową kolekcję

Przekaż swój 1%
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy 1%: 1/Y Miłosz Yeromenko
ania_trojaczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:41   #3774
Rosario Tijeras
BAN stały

TAK !!!! juz jest nowa kolekcja !!! sliczne kolczyki i ta modelka tez super
Rosario Tijeras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:42   #3775
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznia , bardzo w moim stylu i bez beżowego

No tak i gratuluję 5 zwłaszcza że nauka w chorobie
Bez beżowego, chociaż jeśli zrobią coś z ładną beżową emalią, to kiedyś kto wie Póki co stawiam na czerń/biel (perłowe serduszka mnie się marzą na kiedyś ale póki co mam ich dość) + coś ze złotem

Dziękuję Jakoś przeżyłam ten tydzień, jeszcze czekam na wyniki jednego egz (a on był taki sobie ), ale jest dobrze, póki co mam w tym semestrze już siedem 5 i tylko jedno 4 w indeksie (chociaż wiem że ten stan się zapewne pogorszy )

Cytat:
Napisane przez sajf Pokaż wiadomość
piękna
sowa - symbol mądrości
sakiewka- symbol ile trzeba na studiach kasy wydać - a byłoby na koraliki
No całe szczęście studiuję stacjonarnie więc nie muszę chociaż zajęć opłacać

Cytat:
Napisane przez Anno1989 Pokaż wiadomość
Mirell, gratuluję
Dziękuję i Tobie również gratuluję! To był udany dzień dla egzaminów

Cytat:
Napisane przez myszka__77 Pokaż wiadomość
Mirell, gratuluję Pandosi, piękne serduszka.
Gdzie się podziały murana, sprzedałaś?
Dziękuję również
Co do muran to "prawie" Nie chcę murano na Pandorze, Trollbeads ma być "muranowe", natomiast Pandora symboliczna, a te ich murana takie ani troche symboliczne
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:45   #3776
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez ania_trojaczki Pokaż wiadomość
http://www.facebook.com/#!/TrollbeadsPL w końcu pokazali nową kolekcję
Ale śliczne!I tyle muranek mi się podoba,bardzo moje kolory

Co do wakacji i Pandory to ja odkąd ją mam zabieram zawsze na wszystkie wyjazdy.Oczywiście dbam o nią,zawsze zabieram pudełko do odpowiedniego przechowywania.Kiedy coś się tak bardzo kocha i jest się niemal uczuciowo z tym związanym (bo tak jest z nami i naszymi świecidełkami,prawda dziewczyny ?)to nie ma co robić z tego eksponatu muzealnego.Miło jest mieć ukochane rzeczy przy sobie w miłych chwilach bo potem gdy patrzymy na nie wracają wspomnienia

Edytowane przez burn-it-up
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:46
burn-it-up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:47   #3777
Gwiazdka26
Sylvi Walgr

GG do Gwiazdka26

mam pytanie z serii tych głupich ... Czy przy zakupie Pandory dostaje się pudełko na przechowywanie?

Gwiazdka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:48   #3778
sajf
Zakorzenienie

Mirell
dziewczyny koralik beach z kazdej strony zakochałam się i jeszcze ta palma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 168975_491328721791_331183481791_6551740_7916250_n.jpg (56,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 166494_491335706791_331183481791_6551851_2557066_n.jpg (42,5 KB, 17 załadowań)

Stary 2011-01-28, 15:49   #3779
mexx100
Raczkowanie

Witam się i ja ale tylko na chwilkę bo mi coś się synek rozchorował
zaraaa pokaz pszczółkę koniecznie.

Edytowane przez mexx100
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:53
mexx100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:51   #3780
sajf
Zakorzenienie

i jeszcze to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 179076_491328321791_331183481791_6551726_279772_n.jpg (30,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 167279_491328411791_331183481791_6551729_5412239_n.jpg (32,2 KB, 8 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości