|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
szaja, bratka, ekstra zakupy!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24709069]
Noooo to wreszcie po cholernie długim czasie się zakupami dla Agatki pochwalę ![]() No fajne ciuszki kupiłaś i niedrogie,najbardziej podobają mi się moski dresik i fioletowe getry. |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sweterek jest najśliczniejszy ![]() ![]() witam usiłuję nauczyć mojego dziecia picia mleczka z czegokolwiek i nic ![]() nie chce z butli , różnych smoczków, z plastykowego ustnika, z niekapka,wogóle nie tyka mleka w innej postaci tylko kaszka z łyżeczki a nie chcę go utuczyć co robić? usiłuje mu wcisnąć mm bo nietety chyba odstawia się od cycka nie chce go ssać karmienie trwa 4 min max z przerwami na gadanie i po godz. jest głodny ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- odnośnie ryku w nocy -mój Olo tez tak ma, czasem ciężko uspokoić ,czasem wystarczy smok wychodzę do - 10 i nie wnikam Olek lubi spacery najwyżej jest krótszy ale co dzień jest jedzenie u nas wchodzi gładko nawet śliniaka nie zakładam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szaja, bratka, zakupy ekstra ![]() Luiza od 3 dni zjada tylko 2 posiłki mleczne ( czyt. pierś ). Dzisiaj mnie 3 razy ugryzła ![]() Młoda padła o 18.40, pospała 10 minut i szalała do 21. Później włączył się marud i dopiero teraz zasnęła. Bez mleka. Ostatni raz jadła o 18.30 ![]()
![]() |
#515 |
Wtajemniczenie
|
Moja też mnie gryzie czasem w cycka ,ma 1 zęba ale jak ugryie to aż mi słabo;(ból ogromny.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-29 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Mój młody zalapał o co chodzi w tym Nukowym niekapku, byłam w szoku, że tak szybko.
Wiecie co stwierdziłam, że Szymon jest uczulony na ten Augmentin, strasznie go wysypało, na początku myślałam, że on rumiany od gorączki:/ Najprawdopodobiej dlatego tak stęka całe dnie. Chciałam mu dziś dać wapno w syropie to mi tak po tym zwymiotował, że cały on i cały leżak do prania. Najlepsze, że wcześniej antybiotyk dawałam i nie wiem ile tego w nim zostało... Dziwczyny fajne zakupki, zazdroszczę ![]() lea tak my chcemy ten biegowy, a to dlatego, ze Michał niski i chudy i by nie dał rady na czterech kołach, a jezdziki uwiebia, w tym roku miał taki motorek na trzech kołach i niezłe prędkości na tym osiagał ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-29 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
margo kumkura gratulacje ząbków
szaja bratkab bardzo ładne ciuszki- bardzo lubię ubranka z Auchan ![]() Curly wszystkie filmiki z córcią boskie ![]() Darianna bardzo fajny ten wózek. My zostajemy przy XLanderze- super się sprawdza a i bagażnik mamy pojemny. evean nie wiem co poradzić, moje dziecko generalnie nie tolerowało nic butli, niekapka ale od jakiegoś czasu udaje się wmusić jej soczek z butli- ale mleka nie ma szans- tyle że my na razie cyca jemy ale aż się boję co będzie jak odstawimy. Jak ją wtedy do mleka przekonam i jak podam- nie wiem ![]() U nas faza siadania tam i z powrotem trwa ![]() Trochę marud ale generalnie ślicznie się bawi- tyle że łazi za mną krok w krok nawet jak z tatą w pokoju siedzi to jak ja się zmyję np do kuchni zaraz idzie - gdzie ja tam i ona dopełza i też wciąga z podłogi co się tylko uda złapać ![]() A i też mamy nocne pobudki z krzykiem bym powiedziała albo ze złościami może raczej- bo to nie płacz tylko złości że cyc ma być już natychmiast w jej buzi ![]() Mąż ma 4 lutego urodziny i planuję zrobić mu tort- mój pierwszy. Jak macie jakiś fajny przepis proszę zapodać chętnie skorzystam ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2011-01-29 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A Agatka odwrotnie - ostatnio nie chce owoców, to albo dostaje samą kaszkę na drugie śniadanie, albo kaszkę z owocami mieszam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mąż karmi Agu, ja popijam pyszne winko i dziergam sweterek młodej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
Szaja zapomniałam dodać, że to nie ten zwykły Augmentin, tylko Augmentin ES. Szymon alergik jest, ale teraz nie ma apetytu, pije samo mleko, więc wysypka musi być po tym. No zobaczymy co pediatra powie. Już kiedyś bral ten antybiotyk, ale nie pamiętam czy wtedy też był wysypany. A ty brałaś dalej ten antybiotyk czy ci zmienili na inny?
Zmykam spać. Milej nocy.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-29 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Konto usunięte
|
A wiesz, że nie pamiętam? Chyba mi zmienili, mam wrażenie
![]() A, miałam pisać - super fotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i ogromne gratki z tego tytulu ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24709069]Noooo to wreszcie po cholernie długim czasie się zakupami dla Agatki pochwalę ![]() swietne zakupki, ale Twoj sweterek wygrywa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() fotka superzasta! ------------------------------------------------- dobry wieczor Kobitki! My dzis fajniusi dzionek, Maluch aktywny, ale chyba gorne jedynki nam ida, bo wciaga wszystko do buzki, slini sie, marudzi, dzis na dworzu spal 3 godziny!! w szoku bylismy z Malzem, ja dzis troche zakupowo, ogarnialam chate, zmienialam posciel, pralam, maglowalam, obiadowalam, uffffffff... wieczorkiem byl problem z zasypianiem, bo Stefek wspina sie po szczebelkach, wstaje i wola nas, jak przychodzimy to szybko bach na pupe, smok w paszczke i sie cieszy ![]() kupilam dzis sobie dziny, bluzeczke, sweterek i koszule..ale dawno nic sobie nie kupowalam ![]() ![]() dzis odkopalismy z Malzem moje libido...w ciezarowie malzowej, hehe ![]() milego wieczorku, stosunkowo udanej nocy i jak najmniej pobudek ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24711735]Bratko, jaki świetny dresior! ile??? A co do płci, będę informowała
![]() ![]() Ten na 74 w sumie za 47 zeta, a ten na 80 za 31 zeta, bo już nic na 74 się nie udało w Outlecie skompletować. Z Coccodrillo. W Auchanie nie byłam niestety a piszecie że fajne ciuszki mają, ale przeraża mnie ogromny hałas w tym sklepie. Dlatego bywam tam bardzo rzadko. ![]() To daj znać jak już będziesz wiedziała. Pewnie się dogadamy. Jak będzie dziewczynka to pogadam z moją kumpelą co jej dawałam rzeczy. Może się wtedy i coś dla dziewczynki znajdzie. Bo w końcu co robić z rzeczami jak dziecko wyrośnie. ![]() Ona zdjęcie pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() Ja nocka słabo przespałam. Młody się budził, bo gardełko go boli. Mnie się nos zatkał, a przez buzię nienawidzę oddychać. Padałam ze zmęczenia a spać nie umiałam. Oby dziś było lepiej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Dilaya
![]() szaja ładne zakupy ![]() Lea ty to masz myk do sprzedawania na All ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzieki za odpowiedzi odnośnie spacerówek ![]() nasza spacerówka gabarytowo spora i bardzo wysoka , na tej samej wysokości była mniej wiecej gondola , no i po złożeniu zajmuje sporo miejsca jednak a jeżdze - fordem mondeo kombi - wiec auto spore a jednak ![]() zobaczymy z czasem co z tego bedzie , w tym że ja czesto z młodą nie jeżdze autem - tylko na krótkie dystanse - bo raczej wszedzie mam blisko a wlecie to nawet dalej na zakupy w ramach spaceru moge sie wybrac- no zobaczymy ..
#524 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla was! A my do sosnowieckiego auchan jeździmy, nie jest głośno. SPaaaaać... niby spokojna noc, 3 razy smoczek tylko, ale jakoś się nie wyspałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Rozeznanie
|
witam
![]() U nas cięęęężżżka nocka. Skoki temperatury Adasia od 38-39.5 i tak w kółko. Bidulek jęczał, był rozpalony, nie pamiętam, kiedy sie tak bałam..Dobrze, że był małż. Paracetamol działał tylko na chwilę. Po telefonie na oddział Pediatrii, zdecydowalismy podjechać na dyżur do szpitala. I dobrze zrobiliśmy. Jest spora infekcja górnych dróg oddechowych, czerwone gardło, katar...i ta powracająca gorączka. Oczywiście antybiotyk- pierwszy bąbla..Całą nockę przejęczał na moich i małża rekach, wiercił się i kręcił- bo zatkany nos, do tego pocierał uszy, dziąsłą, ślinił się, kaszlał...jeszcze kilka takich nocek i ![]() Teraz śpi. Trzymam kciuki za naszych wszystkich chorowitków i ich rodziców też ![]() ![]() ps. odzyskałam głos ![]()
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
JEST , JEST , JEST - lewa dolna jedynka sie przebiła
![]() ładnie widac białą kropke i czuc pod palcem ![]() To chyba dla tego dziś młoda pieknie spała w nocy - bo przez oststnie trzy musiała dawac Ibum żeby jej ulżyc ..
#527 |
Rozeznanie
|
Gratki Silpe
![]() A u ans jakby atrakcji było mało, dochodzą brzydkie kupki... ![]() Mały ma 38st w pupci, czyli 37.5...napił się trochę wody, bobo-fruta i leży pojękując na klacie małża...
![]() |
#528 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Adus wczoraj zasnol mi na rekach o 18:30 masakra le wybudzil sie o 19:10 wiec zjadl jeszcze kaszke,i o 20:00 kapiel,wojowal troszke w lozeczku i wkoncu o 20:30 usnol....ja padlam o 21 i czuje sie dzis w miare wyspana pomimo paru pobudek w noocy.. wybieramy sie dzis rowniez na spacerek karmic kaczki ![]() od jutra tz zaczyna nowe zlecenie i znow cale dnie bede sama ![]() a co do ciuszkow,wszystkie śliczne wlasnie rowniez mam chyba ze 3 kompelty dresików i uwazam ze super rozwiazanie. ja obfoce troche tych co dostalam od kumpeli na wiosne juz raczej i tez wkleje zdjęcia... a co do wózka i przyszlej zimy,to stwierdzam,że będę wszędzie gdzie się da zabierala mlodego na sankach,żeby sie nie męczyc z wnoszeniem,znoszeniem,wal ką z podlozem na chodnikach...i innymi urokami zimy ![]()
![]() |
#529 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzisiaj coś mnie podbiera,mam katar,pokasłuję i słabo się coś czuję.Najadłam się czosnku,małż omija mnie szerokim łukiem przez to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-30 o 10:09 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() widzę, że młody podłogi poleruje. ![]() ![]() Cytat:
![]() Mamy wysokie krzesełko z chicco, w tym siedzi, ale w foteliku jakby go ze skóry obdzierali... ![]() Ja po Maksiu wiedziałam, że za kilka lat drugi dzidek będzie, a mimo to wszystko sprzedałam z takich właśnie sprzetów- i na wszystkim byłam do przodu. ![]() ![]() Cytat:
![]() jedziemy dziś w odwiedziny do kuzyna , który w październiku się żenił, byliśmy proszeni, ale odmówiliśmy... ciasto nam posłali, to święty czas ich odwiedzić z prezentem. ![]() więc do wieczora. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Konto usunięte
|
Silpe, gratuluję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Muszę się pochwalić ![]() http://www.youtube.com/watch?v=D_ys4BEHAS8 |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24721862]Silpe, gratuluję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Muszę się pochwalić ![]() http://www.youtube.com/watch?v=D_ys4BEHAS8[/QUOTE] Super ![]() Silpe gratki za ząbek ![]() Szymon dziś już troszkę lepiej. Nadal apetytu nie ma, ale już tak cały czas nie stęka jak wczoraj. Dziewczyny macie jakieś sposoby na czerwoną pupę? Już rany się robią ![]()
#533 |
Konto usunięte
|
Ona, maść robiona. Z lanoliną jakaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24721862]Silpe, gratuluję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Muszę się pochwalić ![]() http://www.youtube.com/watch?v=D_ys4BEHAS8[/QUOTE] jest czym,super sobie pomyka ![]() ![]() Szaju a ona tak na tych panelach super pelzakuje,bez abs?bo ja tez mam panele no i tak mysle czy kupowac jakies rajtki z abs czy nakolanniki ![]() czy wogole sobie darowac? a czy na watku sa jeszcze jakies dzieciaczki które narazie nie pelzaja,raczkuja itp? moj klęka w lóżeczku,siedzi ładnie ale pelzac narazie nie chce,jakos nie zainteresowany tematem....i chyba faktycznie od poniedzalku poszukam rehabilitanta prywatnie... ![]()
#535 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tż na zajęciach a ja siedzę sobie sama... tak dziwnie w niedzelę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#536 |
Zadomowienie
|
Dziekujemy za gratki
![]() szaja Agatka super zapitala ![]() ![]() Dilayla - Gabi ostatnio też spoczeła na laurach - nie próbuje juz siadac - czasami w łóżeczku , ładnie posuwała sie na czworakach ale przestała , teraz pełza ale jeszcze cieżko jej to idzie choc juz coraz dalej sie przesuwa , i nie wygląda to tak jak u szai - młoda podciąga sie na rece i sunie do przodu. ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=16299 strona lidla - polecam
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-01-30 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szaja - noooooo ale ruszyła!!! ![]() ![]() ![]() PS : Ostatnie 3 dni robię konkretne 2godzinne spacerki nad morze i spowrotem...a to wsumie dość daleka droga jest..i wracając pod górę,, ale kurcze kondycję trzeba na wiosnę nabrać nie? ![]() ![]() PS2 : Dzisiaj zrobiłam fajne warkoczyki małej ..na całej głowie ;D śmiesznie to wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Konto usunięte
|
Dilayla, a skąd, normalne rajtki (spodnie, skarpetki i tak dalej), jakbym abs chciała, to na wszystkim musiałby być
![]() ![]() ![]() Migotko, moja maść też 5 zł ![]() Silpe, no Agu kilka dni też tak tylko podciągała się, a czołga się odkąd Bogusia bratkowego ujrzała ![]() Djerba - zgadłaś - na nogach różowe podróby kroksów, młoda ma bzika na ich punkcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | ||
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24721862]
Muszę się pochwalić ![]() http://www.youtube.com/watch?v=D_ys4BEHAS8[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Konto usunięte
|
DJerba, no właśnie, fotki
![]() Moje dziewczę w tyłku ma spanie, usilnie siadanie w łóżeczku ćwiczy. No to włączyłam światło i niech robi co chce, ja jem kolację w kuchni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.