Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 10:15   #1621
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
W oczekiwaniu na dziecko przeglądałam na początku ciąży, ale za każdym razem ryczałam ze strachu, albo obrzydzenia i odłożyłam

Przejrzałam też Język niemowląt i coś czuję, że to będzie moja biblia Moje motto, to stwierdzenie, że dziecko komunikuje się płaczem i nie trzeba lecieć do niego na każde kwęknięcie
ja tez zakochalam sie w tej ksiazce, juz cala przeczytalam i zaraz podsuwam Tztowi bo juz sie rwie do czytania
Cytat:

Anula, no coś Ty! Każdy kupuje, co dla niego najwygodniejsze. Poza tym masz rację, gdyby coś szkodziło, to zostałoby wycofane ja wybrałam tę chustę, bo widziałam miesięczne dziecko w niej i rozmawiałam z mamą-użytkowniczką i uważam to za cudowny wynalazek

Ja po prysznicu i jest mi cudownie. Oczywiście przy kawie [druga dziś:P] musiałam tu wpaść, ale widzę, że większość naszych mamusiek śpi!
kochana jestes

ja tez lece pod prysznic, a TZ znowu pichci cos dobrego i zaraz na spacerek bo sloneczko sie pojawilo

buziaki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:16   #1622
eweska
Moderatoreska

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Dzień dobry
Nie wyspalam się :/ Wczoraj późno poszłam spać dzis z rana pobudka i juz na nogach, a roboty tyle że nie wiem jak ja dam radę, zajrzałam na chwilkę zobaczyc co u Was słychać, rosołek już nastawiony u mnie więc 5 minut wolnego
Pomagam mężulowi jak tylko mogę, wczoraj wykuwał futryny stare, kurzu, syfu w domku pełno i wczoraj do późna jeszcze sprzątałam bo wszędzie było biało, dzis już na szczęście tyle kurzu nie będzie, ale musiałam jeszcze kilka rzeczy poupychać żeby nic nie zostało w pokoju, same puste ściany

Więc za ciekawie nie mam, ale tak jest jak są remonty, synal tacie również bardzo pomaga, a to wynosi śmieci, a to cos do piwnicy, a to wczoraj zerwał tapety i inne takie lekkie prace synal wykonuje z tatą

Pewnie jeszcze dziś zajrzę do Was
Miłej niedzieli
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:19   #1623
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Przejrzałam też Język niemowląt i coś czuję, że to będzie moja biblia Moje motto, to stwierdzenie, że dziecko komunikuje się płaczem i nie trzeba lecieć do niego na każde kwęknięcie
też to przeczytałam i z kilkoma rzeczami sie nie zgadzam, ale ogólnie wiele kwestii nam wyjaśniła, np w szoku byłam że dziecko po jedzeniu ma okres aktywności a nie powinno iść spać od razu bo ja Zośkę od razu chciałam usypiać i zdziwiona byłam że nie chce nynać

znalazłam jakieś piosenki dla dzieci i ściągać mi będzie --- 1dzień i 5h

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

eweska dobrze ze do nas zaglądasz, uważaj na siebie kochana, bo ja to się martwię jak słyszę że ty tyle rzeczy robisz
ale niedługo przy 4 facetach to taki remoncik to pikuś będzie (pan pikuś)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:20   #1624
eweska
Moderatoreska

Moniqac u mnie dzieciaczki też od dwóch dnia jakos mało aktywne są, co jakiś czas jakiegoś tam kopniaczka dostanę, ale nie jest to, to co było wcześniej. Chyba wyczuwają mamy przemęczenie i nie chcą jej dokuczać.

Czasami dzieciaczki są mniej aktywne, ale jeśli nas cos bardzo niepokoi warto skonsultować to z lekarzem, czasami jeden dwa dni mogą się mniej ruszać, albo kopać tak że tego nie czujemy za bardzo.
więc uspokój się na pewno wszystko jest dobrze, a malenstwo jeszcze mamie pokaże
Stary 2011-01-30, 10:22   #1625
moniqac
Zadomowienie

aha - jeszcze co do książki to wiele dziewczyn chwali Język niemowląt" i mówiła mi ostatnio nawet koleżanka, że jak wychowywała od poczatku małego według wskazowek w tej książce, po 2 miesiącach zaczął już przesypiać całe noce.
więc poleca zdecydowanie!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:22   #1626
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, książka fajowa, chociaż wiadomo, że życie zweryfikuje, co nam się przyda

Andziot, ja tam niczego nie wiedziałam, więc wszystko to nowe info dla mnie

Ewesko, remontu współczuję, ale trzymaj się myśli, że kiedy skończycie, to będzie cudnie! Czysto, świeżo, a do tego dojdą dzieciowe rzeczy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:23   #1627
eweska
Moderatoreska

Andziot niestety nie mam wyjścia, nie robię jakiś ciężkich rzeczy, ale z takim ogromnym brzuchem większość dnia na nogach też potrafi wykończyć, tż nie pozwala mi na wiele, ale ze szczotą i szmatami musze polatać nie mam wyjścia. Zresztą jestem taką osobą co nie może patrzeć na to jak ktoś pracuje, a ja miałabym leżeć i nic nie robić, więc robię na tyle ile mogę, jak coś trzeba przenieść to już mężul to robi, ja nie dźwigam i staram się robić lekkie rzeczy.

Mary zgadza się, ale mam nadzieję, ze remont w ciągu miesiąca się zakończy bo nie wyobrażam sobie z takim brzuchem zasuwać przy sprzataniu, już jest ciężko, a mowa co będzie później, a brzuchol rośnie z dnia na dzień.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-30 o 10:24
Stary 2011-01-30, 10:25   #1628
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moniqac u mnie dzieciaczki też od dwóch dnia jakos mało aktywne są, co jakiś czas jakiegoś tam kopniaczka dostanę, ale nie jest to, to co było wcześniej. Chyba wyczuwają mamy przemęczenie i nie chcą jej dokuczać.

Czasami dzieciaczki są mniej aktywne, ale jeśli nas cos bardzo niepokoi warto skonsultować to z lekarzem, czasami jeden dwa dni mogą się mniej ruszać, albo kopać tak że tego nie czujemy za bardzo.
więc uspokój się na pewno wszystko jest dobrze, a malenstwo jeszcze mamie pokaże
mam nadzieje że tak będzie kochana. pierwsza ciąża mnie wpędzi w siwizne na głowie
nie chce dlatego od razu leciec do kliniki, bo mimo wszystko coś poczuje. bardzo mało, ale jednak. dam mu jeszcze sznase .

Stary 2011-01-30, 10:26   #1629
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Monia na pewno mu nic nie zrobiłas przy tym zerwaniu sie, dzidzia jest bardzo bezpieczna w wodach płodowych
i nie stresuj sie jak raz raz czas puknie to dobrze. nie musi to oznaczac nic złego. moze tak jak Igusia od Morii odwrócił sie plecami do brzucha i nie czuc...
nie panikuj kochana wrzuc na luz nie stresuj dzidziola i na pewno wszystko jest ok
Stary 2011-01-30, 10:30   #1630
matallewar
Zakorzenienie

Witam
Po śniadanku, biorę się do pracy - weekendy może zacznę mieć od przyszłego tygodnia

moniqac Może spróbuj dzidzię jeszcze pozachęcać do ruszania się? Edward też mało ruchliwy od wczoraj... Może po prostu odpoczywa?
Zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i zrelaksuj

A co do chusty to ja też nie planuję. Wózek albo rączki - myślę, że starczą

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-30 o 10:32
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:32   #1631
eweska
Moderatoreska

Dobra muszę uciekać zajrzę później jeszcze
Stary 2011-01-30, 10:35   #1632
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Monia na pewno mu nic nie zrobiłas przy tym zerwaniu sie, dzidzia jest bardzo bezpieczna w wodach płodowych
i nie stresuj sie jak raz raz czas puknie to dobrze. nie musi to oznaczac nic złego. moze tak jak Igusia od Morii odwrócił sie plecami do brzucha i nie czuc...
nie panikuj kochana wrzuc na luz nie stresuj dzidziola i na pewno wszystko jest ok
włąsnie tego się trzymam, że przecież jest tam bezpieczny.
masakra ale dziękuje za slowa wsparcia, sa one bardzo ważne!
mój 3tyg temu byl dokładnie tak samo ulozony jak Igusia . to mi lekarz powiedział.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

moniqac Może spróbuj dzidzię jeszcze pozachęcać do ruszania się? Edward też mało ruchliwy od wczoraj... Może po prostu odpoczywa?
Zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i zrelaksuj

A co do chusty to ja też nie planuję. Wózek albo rączki - myślę, że starczą
właśnie stukam, pukam, to czasem mam wrazenie że mi oddaje rzeczywiuście jak się położe na lewnym boku to coś się dzieje .
może cioś w tym jest - jakies słabe ciśnienei, skoro nie tylko ja pisze że nie czuje tak jak zawsze .

... miałam się nie przyznawac, ale się przyznam ........ już mialam pytać co to są te rączki do noszenia dziecka
zbudynienie mnie dopadło.

Stary 2011-01-30, 10:35   #1633
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
W oczekiwaniu na dziecko przeglądałam na początku ciąży, ale za każdym razem ryczałam ze strachu, albo obrzydzenia i odłożyłam
a co tam w niej takiego obrzydzającego było, bo ja nie zauważyłam?
Język niemowląt też muszę zakupić

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Kochana - moj podobnie - myślę, że to nie zalezy od osobowości tylko podejścia. Mój np jest dusza towarzystwa, wszyscy go uwielbiaja bo mam przegigantyczne poczucie humoru, uwielbia smiać się sam z siebie, zawsze jest wesoły, zabawny, w domu wygłupy prawie na okrągło, często się przez to śmiejemy w domu i ma taie "lightowe" podejście do życia - i do ciązy tez.
jak się stresuję od 2 dni, że małego czuję zdecydownaie mniej, to o mało palcem się wczoło nie puka,
mój małż jest podobny
Moniqac, chyba trochę za mocno panikujesz uspokój się, napij się melisy. Jak to mówią dzidziol w brzuchu też człowiek i nie możemy od niego wymagać, aby był aktywny non stop w równych odstępach czasu. Może też, tak jak u Morii, ułożył się w drugą stronę i Ty ruchów po prostu nie czujesz tak mocno.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:39   #1634
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
aha - jeszcze co do książki to wiele dziewczyn chwali Język niemowląt" i mówiła mi ostatnio nawet koleżanka, że jak wychowywała od poczatku małego według wskazowek w tej książce, po 2 miesiącach zaczął już przesypiać całe noce.
więc poleca zdecydowanie!
Zosia była wychowywana bez zasad (bo nic nie wiedzieliśmy przecież o macierzyństwie) i też w wieku dwóch miesięcy spała całą noc, niektóre dzieci tak mają i już a czy to zaleta książki, można się zastanawiać ...
wiem, że są dzieciaczki, u których za chiny ludowe nie wprowadzisz porad zalecanych w tej książce, no chyba że nie będzie Ci przeszkadzała permanentna histeria

Stary 2011-01-30, 10:40   #1635
moniqac
Zadomowienie

eweska powolutku tam! nie forsuj sie.

ja dzisiaj powiedziałam tztowi że nie gotuje. nie mam weny. ma coś zjesc na uczelni a ja odwiedze maca albo pizze hut

w całym domu, tzn w salonie, sypialni i kuchni - jedyne pomieszczenia nie ujete remontem, bo byly dopiero co remontowane, walą mi się kartony, pudla, worki. nie cierpie remontów, ale jak sie juz skonczy jak sie wrzuce w wir zakupów dziecięcych to chyba padne ze szczęścia
narazie nic nie kupiłam - NIC A NIC! nie miałam gdzie tego składować, a jak zrobimy pokoj dla małego to zacznę kupować .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 10:41   #1636
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

... miałam się nie przyznawac, ale się przyznam ........ już mialam pytać co to są te rączki do noszenia dziecka
jestes boska hahaha
Stary 2011-01-30, 10:42   #1637
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

dobre !!!!!!!!!!!

Stary 2011-01-30, 10:44   #1638
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
a co tam w niej takiego obrzydzającego było, bo ja nie zauważyłam?
Język niemowląt też muszę zakupić

mój małż jest podobny
Moniqac, chyba trochę za mocno panikujesz uspokój się, napij się melisy. Jak to mówią dzidziol w brzuchu też człowiek i nie możemy od niego wymagać, aby był aktywny non stop w równych odstępach czasu. Może też, tak jak u Morii, ułożył się w drugą stronę i Ty ruchów po prostu nie czujesz tak mocno.
trzeba mnie na ziemię sprowadzić, bo ja panikara straszna jestem

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Zosia była wychowywana bez zasad (bo nic nie wiedzieliśmy przecież o macierzyństwie) i też w wieku dwóch miesięcy spała całą noc, niektóre dzieci tak mają i już a czy to zaleta książki, można się zastanawiać ...
wiem, że są dzieciaczki, u których za chiny ludowe nie wprowadzisz porad zalecanych w tej książce, no chyba że nie będzie Ci przeszkadzała permanentna histeria
dokładnie tak jak piszesz - zależy od dzieciaczka - ja chcialabym zakupić i poczytac - taka jestem że poczuję się pewniej, nigdy nie miałam dziecka, "nie wiem z czym to sie je" i nie jestem na tyle spokojna osoba żeby zaufac swojej intuicji, chociaz mam wrażenie że po urodzeniu dziecka zmieni sie to - juz teraz widze takie "odruchy bezwarunkowe" chroniąca moje dziecko - jak np. w hipermarkecie idzie ktos z naprzeciwka i prosto w mój brzuch wózkiem chce walnac to automatycznie się zaslaniam, albo go chamsko odpycham
przeczytac pewnie nie zaszkodzi, ale trzeba do wszystkiego rozsadnie podchodzić.

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-30 o 10:45
Stary 2011-01-30, 10:46   #1639
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja też czytam język niemowląt i bardzo mi się ta książka podoba a wczoraj dostałam od mamy taką starą książkę zdrowie kobiety ireneusza roszkowskiego i tam jest wszystko o ciąży porodzie połogu itd dopiero zaczęłam czytać ale powiem wam że dość ciekawie wszystko napisane

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 11:05   #1640
moniqac
Zadomowienie

Grazin ..... andziot .....

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

dziewczyny które zapisały się na cykl "mam rozmawia" - myślicie że dostaniemy jakies książki w prezencie? ja to jestem gadżeciara , w końcu ma tam być Zawitkowski .

Stary 2011-01-30, 11:05   #1641
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Grazin ..... andziot .....
Nie przejmuj się, to tylko zbudynienie
Każdą z nas może dopaść

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:30   #1642
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry mamuśki!

Dziękuuuuję za wszystkie Iguśkowe komplementy - serce mi rośnie gdy czytam tyle miłych słów

andziot – ta chusta, którą wstawiłaś – super! Już sobie dodałam do obserwowanych i u nas też od rana porządki bo wczoraj nic nie ruszyliśmy w domu.

A dialog TŻ’ta z Zosią genialny, co też Ci nasi mężulkowie nie wymyślą, mój dziś rano trzymał mnie za brzuch ale mówię mu, że mała śpi więc nic nie poczuje, to i tak się uparł i mnie macał no i coś tam mi się w jelitach przewróciło na co TŻ:
„O coś poczułem….. ale nie, to chyba Iga cię po FLAKACH kopie” …

A w ogóle to wymyślił mi nową ksywkę i jestem teraz Turtle mutant – bo mam skorupę na brzuchu zamiast na plecach

mary – zrobiłaś mi ochotę na jabłecznik, zaraz się biorę za prażenie jabłek A tej chusty, którą wkleiłaś to bym się bała bo wszystkie przypadki uduszonych dzieci to właśnie w tego typu chuście gdzie dzidzia leży jak fasolka i ma główkę do klatki przyciśniętą no i zdarzyło się, że się tak maluch udusił

Co do chorobowego – ja dostaję 100% normalnej pensji, na pewno nie jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy. Płaci mi ZUS.

Mangoo – ja mam „W oczekiwaniu na dziecko” – opis ciąży od pierwszego do 40 tyg. + inne wskazówki dla przyszłej mamy dot. diety, chorób, porodu no taki poradnik ale teraz to już ponad połowa książki dotyczyłaby okresu, który jest za Tobą więc lepiej już coś bardziej o dzidziach np. „Język Niemowląt” Tracy Hogg – chyba najpopularniejszy poradnik dot. opieki nad noworodkiem.

Moniqac – no jeśli mały wcześniej już sobie leżał miednicowo to pewnie teraz też się tak przekręcił ale jeśli się denerwujesz, to jedź, jak najbardziej Ja cały czas czuję małą słabiej ale wiem czym to jest spowodowane i się nie denerwuję.

Dobra, biorę się za szarlotkę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:35   #1643
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, może mi się uda ten filmik wrzucić ale jeśli nie to wrzucam Wam printscreen z filmu gdzie widać, że mała ma stópkę ma czole
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ładne zdjęcie buźki z profilu mam tutaj
piekne sa te fotki z usg Igusia sliczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
andziot
no tak mamy nie mozna utożsamiać z deską do prasowania, jest przecież jeszcze zlew pełen naczyń pralka i kuchenka;D hihi

ps. nieziemsko trudno zrobic sobie pedicure z takim brzuchem....
3 razy prawie zwymiotowałam od gniecenia brzucha. ale juz prawi ekoncze;p
ja mialam tak przy obcinaniu paznokci u stop. Ledwo ledwo

tez mam "Jezyk niemowlat" i "Dlaczego niemowleta placza"- polecam

moniqac bedzie dobrze, zrob tak jak dziewczyny ci mowia-lewy boczek, jakas czekolada

ja jak na razie nie narzekam na ruchy- czuje go/ja caly dzien cieszy mnie to, tyle ze znow mnie dusi ciezko mi sie oddycha

eweska ja bym chyba nie dala rady, dzisiaj ledwo weszlam na 3pietro i odkurzylam mieszkanie- nie mam sily

ide obiad robic, milej niedzieli kochane
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:35   #1644
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Moria uroczy ten Twoj tż;p
a propo urokliwych tżetów... moj sobie smacznie spi po nocce włąsnie i sie wślizgnełam do niego i budze go i mowie
"kochanie, pomalowałam sie specjalnie dla ciebie zebys nie mowil potem ze jestem stara ropucha"
on przez sen "hmm dziekuje kochanie... ale ty wcale nie jestes stara"
za to roppucha chyba jestem;p
udusze go jak wstanie;P
Stary 2011-01-30, 11:46   #1645
Dziewczonka
Wtajemniczenie

A ja od wczoraj wieczora mam doła caly czas boli mnie ta pachwina i teraz też już dół brzucha (mimo że nie stawia się często). Najgorzej jest przy sikaniu i wypróżnianiu, potrafią rwac mnie wtedy całe plecy i brzuch, a z kibelka nie mogę się zwlec Cały czas leżę i się nie ruszam, bo każdy ruch przynosi ból, wstanie z łóżka i przejscie do toalety to już katorga - idę zgięta w pół. A najgorsze jest to, że mój gin twierdzi, że to normalne , pojechałabym na izbę przyjęc, ale pewnie mnie położą na oddział - poza tym nie chce robic z siebie wariatki, bywam tam już stanowczo za często . Ryczec się chce
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:56   #1646
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc Kochane, troche mam nadrabiania przez dzien..
chyba tyje, kurtka sie juz nie chce zasunac.. majteczki ciasne w udach, siara wprost tryska.. aj tak odliczam juz do porodu...
Stary 2011-01-30, 12:14   #1647
Weredka
Zadomowienie

Ja jakoś też dziwnie się czuję. Dzidziuś się rusza i kopie, ale chwilami miewam napięty brzuch i dość chwilę się tak utrzymuje. Kłuje mnie też z boku brzucha. Dobrze, że w środę mam wizytę, to się dopytam o to. A za chwilę się walnę do łóżka...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 12:15   #1648
eweska
Moderatoreska

Jejku zaraz się wścieknę Jak lubię gości to dziś mi nie za bardzo pasują Dzwoniła siostra męża, oni mieszkają 100km od nas na wsi że przyjeżdżają i zajrzą do nas W domu syf, ale mniejsza z tym bo wiedzą że remont, ale muszę dodatkowo obiad gotować :/ W sumie dzwonili na całe szczęście wcześniej więc zdążyłam jeszcze wyciągnąć dodatkowe mięcho i wrzucić do piekarnika, bo rosołu starczy na spokojnie, zawsze duzy gar gotuję

Staram się nie przemęczać bo nie chcę aby dzieciaczki za wcześnie przyszły na ten świat, maja czas

Moniqac ciekawe czy nas wszystkie chętne z wątku zaproszą na mama rozmawia Bo liczy się kolejność zgłoszeń i ciekawe czy się załapiemy
Z tego co widziałam to mamy dostaja jakieś drobne upominki ale co to nie wiem
Stary 2011-01-30, 12:20   #1649
andziot
Zakorzenienie

turtle mutant
Grazin - liczy się że stara nie jesteś, ropucha czasem jest ukrytą księżniczką

Dziewczonka ja też dziś nienajlepiej się czuję, mała dość często dziś ustawia się tak że jak zaczyna się rozpychać to cały brzuch mnie zaczyna boleć nie wiem co ona może tam tak uciskać ...
te pachwiny to naprawdę dość "popularny" problem, czasem kobiety naprawdę cierpią z tego powodu ...

mężu gotuje spagetti
Zosia już siedzi w kuchni i krzyczy : "aaaaaaaaaaaaaammmmmm mmmm !!!!!!!!!!! "
(głodna się po drzemce obudziła)

nadal piękne słońce świeci !!!
po obiadku spadamy na spacerek ...
muszę farbę do włosów kupić, a na tej wsi zabitej dechami to takich cudów nie ma

Stary 2011-01-30, 12:21   #1650
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Dokładnie w TAKIEJ będę Hankę tachać i zamierzam nosić ją od początku, a nie od trzeciego miesiąca

Aguś, zakupy super, ale truskawkami mnie zatłukłaś
hehe, nie mialam nic zlego na mysli
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Nie muszę poprawiać, bo wszystko się zgadza

A mnie czeka następny pogrzeb, wczoraj zmarł brat mojego taty.
Byłam tam z rodzicami, nawet nieświadomie weszłam do pokoju, w którym leżał. Ale założyłam, że się wyłączę z tego wszystkiego, aby Piotruś jak najmniej ucierpiał na tych moich emocjach i chyba się udało.
Ostatnio mimo wszystko dużo emocji nam towarzyszy.
Ale synuś nam to wynagradza: wczoraj pierwszy zaraz udało się nam zobaczyć, jak mój brzuszek się rusza i faluje
Niesamowity widok.
W środę idę do gina, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Miłej niedzieli dziewczyny.
cudowne uczucie nie?:
ja uwielbiam wpatrywac sie w brzuch i tak obserwowac, kopniak bum bum fala hehe
Cytat:
dzien dobry

zjadłabym truskawy i melona (szkoda że się okazał beeee) i ta sałatę !!!
.
on byl pyszny
tylko mi podszedl smak melona
tz bardzo zasmakowal

a ja pichce obiad

poledwiczki w marynacie musztardowo miodowej z grilowanym baklazanem i ziemniakami purre

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości