|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez lece pod prysznic, a TZ znowu pichci cos dobrego i zaraz na spacerek bo sloneczko sie pojawilo ![]() buziaki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Moderatoreska
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Dzień dobry
![]() Nie wyspalam się :/ Wczoraj późno poszłam spać dzis z rana pobudka i juz na nogach, a roboty tyle że nie wiem jak ja dam radę, zajrzałam na chwilkę zobaczyc co u Was słychać, rosołek już nastawiony u mnie więc 5 minut wolnego ![]() Pomagam mężulowi jak tylko mogę, wczoraj wykuwał futryny stare, kurzu, syfu w domku pełno i wczoraj do późna jeszcze sprzątałam bo wszędzie było biało, dzis już na szczęście tyle kurzu nie będzie, ale musiałam jeszcze kilka rzeczy poupychać żeby nic nie zostało w pokoju, same puste ściany ![]() Więc za ciekawie nie mam, ale tak jest jak są remonty, synal tacie również bardzo pomaga, a to wynosi śmieci, a to cos do piwnicy, a to wczoraj zerwał tapety i inne takie lekkie prace synal wykonuje z tatą ![]() Pewnie jeszcze dziś zajrzę do Was ![]() Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() znalazłam jakieś piosenki dla dzieci i ściągać mi będzie --- 1dzień i 5h ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- eweska dobrze ze do nas zaglądasz, uważaj na siebie kochana, bo ja to się martwię jak słyszę że ty tyle rzeczy robisz ![]() ale niedługo przy 4 facetach to taki remoncik to pikuś będzie (pan pikuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Moderatoreska
|
Moniqac u mnie dzieciaczki też od dwóch dnia jakos mało aktywne są, co jakiś czas jakiegoś tam kopniaczka dostanę, ale nie jest to, to co było wcześniej. Chyba wyczuwają mamy przemęczenie i nie chcą jej dokuczać.
Czasami dzieciaczki są mniej aktywne, ale jeśli nas cos bardzo niepokoi warto skonsultować to z lekarzem, czasami jeden dwa dni mogą się mniej ruszać, albo kopać tak że tego nie czujemy za bardzo. więc uspokój się na pewno wszystko jest dobrze, a malenstwo jeszcze mamie pokaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zadomowienie
|
aha - jeszcze co do książki to wiele dziewczyn chwali Język niemowląt" i mówiła mi ostatnio nawet koleżanka, że jak wychowywała od poczatku małego według wskazowek w tej książce, po 2 miesiącach zaczął już przesypiać całe noce.
więc poleca zdecydowanie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Anula, książka fajowa, chociaż wiadomo, że życie zweryfikuje, co nam się przyda
![]() Andziot, ja tam niczego nie wiedziałam, więc wszystko to nowe info dla mnie ![]() Ewesko, remontu współczuję, ale trzymaj się myśli, że kiedy skończycie, to będzie cudnie! Czysto, świeżo, a do tego dojdą dzieciowe rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Moderatoreska
|
Andziot niestety nie mam wyjścia, nie robię jakiś ciężkich rzeczy, ale z takim ogromnym brzuchem większość dnia na nogach też potrafi wykończyć, tż nie pozwala mi na wiele, ale ze szczotą i szmatami musze polatać nie mam wyjścia. Zresztą jestem taką osobą co nie może patrzeć na to jak ktoś pracuje, a ja miałabym leżeć i nic nie robić, więc robię na tyle ile mogę, jak coś trzeba przenieść to już mężul to robi, ja nie dźwigam i staram się robić lekkie rzeczy.
Mary zgadza się, ale mam nadzieję, ze remont w ciągu miesiąca się zakończy bo nie wyobrażam sobie z takim brzuchem zasuwać przy sprzataniu, już jest ciężko, a mowa co będzie później, a brzuchol rośnie z dnia na dzień. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-30 o 10:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie chce dlatego od razu leciec do kliniki, bo mimo wszystko coś poczuje. bardzo mało, ale jednak. dam mu jeszcze sznase ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Monia na pewno mu nic nie zrobiłas przy tym zerwaniu sie, dzidzia jest bardzo bezpieczna w wodach płodowych
![]() i nie stresuj sie jak raz raz czas puknie to dobrze. nie musi to oznaczac nic złego. moze tak jak Igusia od Morii odwrócił sie plecami do brzucha i nie czuc... ![]() nie panikuj kochana wrzuc na luz nie stresuj dzidziola i na pewno wszystko jest ok ![]()
#1630 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Po śniadanku, biorę się do pracy ![]() ![]() moniqac Może spróbuj dzidzię jeszcze pozachęcać do ruszania się? Edward też mało ruchliwy od wczoraj... Może po prostu odpoczywa? Zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i zrelaksuj ![]() A co do chusty to ja też nie planuję. Wózek albo rączki - myślę, że starczą ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-30 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Moderatoreska
|
Dobra muszę uciekać zajrzę później jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra ale dziękuje za slowa wsparcia, sa one bardzo ważne! mój 3tyg temu byl dokładnie tak samo ulozony jak Igusia ![]() Cytat:
![]() ![]() może cioś w tym jest - jakies słabe ciśnienei, skoro nie tylko ja pisze że nie czuje tak jak zawsze ![]() ... miałam się nie przyznawac, ale się przyznam ........ już mialam pytać co to są te rączki do noszenia dziecka ![]() ![]() zbudynienie mnie dopadło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Język niemowląt też muszę zakupić ![]() Cytat:
![]() Moniqac, chyba trochę za mocno panikujesz ![]()
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że są dzieciaczki, u których za chiny ludowe nie wprowadzisz porad zalecanych w tej książce, no chyba że nie będzie Ci przeszkadzała permanentna histeria ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zadomowienie
|
eweska powolutku tam! nie forsuj sie.
ja dzisiaj powiedziałam tztowi że nie gotuje. nie mam weny. ma coś zjesc na uczelni a ja odwiedze maca ![]() ![]() w całym domu, tzn w salonie, sypialni i kuchni - jedyne pomieszczenia nie ujete remontem, bo byly dopiero co remontowane, walą mi się kartony, pudla, worki. nie cierpie remontów, ale jak sie juz skonczy jak sie wrzuce w wir zakupów dziecięcych to chyba padne ze szczęścia ![]() narazie nic nie kupiłam - NIC A NIC! nie miałam gdzie tego składować, a jak zrobimy pokoj dla małego to zacznę kupować ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre !!!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() przeczytac pewnie nie zaszkodzi, ale trzeba do wszystkiego rozsadnie podchodzić. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-30 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Wtajemniczenie
|
ja też czytam język niemowląt i bardzo mi się ta książka podoba a wczoraj dostałam od mamy taką starą książkę zdrowie kobiety ireneusza roszkowskiego i tam jest wszystko o ciąży porodzie połogu itd dopiero zaczęłam czytać ale powiem wam że dość ciekawie wszystko napisane
#1640 |
Zadomowienie
|
Grazin ..... andziot .....
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- dziewczyny które zapisały się na cykl "mam rozmawia" - myślicie że dostaniemy jakies książki w prezencie? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się, to tylko zbudynienie
![]() Każdą z nas może dopaść ![]()
![]() |
#1642 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry mamuśki!
Dziękuuuuję za wszystkie Iguśkowe komplementy - serce mi rośnie gdy czytam tyle miłych słów ![]() andziot – ta chusta, którą wstawiłaś – super! Już sobie dodałam do obserwowanych ![]() A dialog TŻ’ta z Zosią genialny, co też Ci nasi mężulkowie nie wymyślą, mój dziś rano trzymał mnie za brzuch ale mówię mu, że mała śpi więc nic nie poczuje, to i tak się uparł i mnie macał no i coś tam mi się w jelitach przewróciło na co TŻ: „O coś poczułem….. ale nie, to chyba Iga cię po FLAKACH kopie” … A w ogóle to wymyślił mi nową ksywkę i jestem teraz Turtle mutant – bo mam skorupę na brzuchu zamiast na plecach ![]() mary – zrobiłaś mi ochotę na jabłecznik, zaraz się biorę za prażenie jabłek ![]() ![]() Co do chorobowego – ja dostaję 100% normalnej pensji, na pewno nie jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy. Płaci mi ZUS. Mangoo – ja mam „W oczekiwaniu na dziecko” – opis ciąży od pierwszego do 40 tyg. + inne wskazówki dla przyszłej mamy dot. diety, chorób, porodu no taki poradnik ale teraz to już ponad połowa książki dotyczyłaby okresu, który jest za Tobą więc lepiej już coś bardziej o dzidziach np. „Język Niemowląt” Tracy Hogg – chyba najpopularniejszy poradnik dot. opieki nad noworodkiem. Moniqac – no jeśli mały wcześniej już sobie leżał miednicowo to pewnie teraz też się tak przekręcił ale jeśli się denerwujesz, to jedź, jak najbardziej ![]() Dobra, biorę się za szarlotkę ![]()
#1643 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tez mam "Jezyk niemowlat" i "Dlaczego niemowleta placza"- polecam ![]() moniqac bedzie dobrze, zrob tak jak dziewczyny ci mowia-lewy boczek, jakas czekolada ![]() ja jak na razie nie narzekam na ruchy- czuje go/ja caly dzien ![]() ![]() ![]() eweska ja bym chyba nie dala rady, dzisiaj ledwo weszlam na 3pietro i odkurzylam mieszkanie- nie mam sily ![]() ide obiad robic, milej niedzieli kochane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Moria uroczy ten Twoj tż;p
a propo urokliwych tżetów... moj sobie smacznie spi po nocce włąsnie i sie wślizgnełam do niego i budze go i mowie "kochanie, pomalowałam sie specjalnie dla ciebie zebys nie mowil potem ze jestem stara ropucha" on przez sen "hmm dziekuje kochanie... ale ty wcale nie jestes stara" za to roppucha chyba jestem;p udusze go jak wstanie;P
#1645 |
Wtajemniczenie
|
A ja od wczoraj wieczora mam doła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1646 |
Zadomowienie
|
Czesc Kochane, troche mam nadrabiania przez dzien..
chyba tyje, kurtka sie juz nie chce zasunac.. majteczki ciasne w udach, siara wprost tryska.. aj tak odliczam juz do porodu...
#1647 |
Zadomowienie
|
Ja jakoś też dziwnie się czuję. Dzidziuś się rusza i kopie, ale chwilami miewam napięty brzuch i dość chwilę się tak utrzymuje. Kłuje mnie też z boku brzucha. Dobrze, że w środę mam wizytę, to się dopytam o to. A za chwilę się walnę do łóżka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Moderatoreska
|
Jejku zaraz się wścieknę
![]() ![]() ![]() ![]() Staram się nie przemęczać bo nie chcę aby dzieciaczki za wcześnie przyszły na ten świat, maja czas ![]() Moniqac ciekawe czy nas wszystkie chętne z wątku zaproszą na mama rozmawia ![]() ![]() Z tego co widziałam to mamy dostaja jakieś drobne upominki ale co to nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
turtle mutant
![]() Grazin - liczy się że stara nie jesteś, ropucha czasem jest ukrytą księżniczką ![]() Dziewczonka ja też dziś nienajlepiej się czuję, mała dość często dziś ustawia się tak że jak zaczyna się rozpychać to cały brzuch mnie zaczyna boleć ![]() te pachwiny to naprawdę dość "popularny" problem, czasem kobiety naprawdę cierpią z tego powodu ... mężu gotuje spagetti ![]() Zosia już siedzi w kuchni i krzyczy : "aaaaaaaaaaaaaammmmmm mmmm !!!!!!!!!!! " (głodna się po drzemce obudziła) ![]() nadal piękne słońce świeci !!! ![]() po obiadku spadamy na spacerek ... muszę farbę do włosów kupić, a na tej wsi zabitej dechami to takich cudów nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja uwielbiam wpatrywac sie w brzuch i tak obserwowac, kopniak bum bum fala hehe ![]() Cytat:
tylko mi podszedl smak melona tz bardzo zasmakowal a ja pichce obiad poledwiczki w marynacie musztardowo miodowej z grilowanym baklazanem i ziemniakami purre ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.