Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 13:06   #2581
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Megi kup fotelik i będziesz z Igorem jeździć na rowerze na zakupy tez możesz go zabrać , fitnes Ci nie potrzebny bo super wyglądasz a opalanie jest niezdrowe bo można dostac raka, kropka.
Nie jęczcie od rana i od poniedziałku i od początku miesiąca(prawie)

A my dzisiaj do dentysty brrr nie cierpię!!!!!nie wspominając że minimum 300 zostawię

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Wiosna idzie , słonko wyjdzie , kwiatki zakwitną , świat się zazieleni inaczej na zycie spojrzycie , to nie dość że stres jeszcze po porodzie , zimowa deprecha to i juz przemęczenie wiosenne się zaczyna
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:08   #2582
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Co do wyszalenia za młodu to ja tez się wyszalałam , szybko zaczęłam
Gmyrelka ja też jestem taka ze wszystko muszę zaplanować

Dziewczyny jeszcze będziecie miały czas dla siebie uwierzcie dzieci podrosną , staną się bardziej samodzielne, stare nie jesteście ponoć prawdziwe życie zaczyna się po 40
Jakoś trudno uwierzyć mi w te słowa patrząc na naszą P0P - ani seksu, ani sportu

Już wolę wersję że po 30 mając na uwadze madzie i megi - stygnący tż i te kaktusy

mrowak popieram że hula hop jest świetne!! I jak ładnie talię rzeźbi

libra ja to bym chciała tak czasem pójść gdzieś np po pracy :P a tu nie da rady, a bo Hanie ze szkoły trzeba odebrać, a bo nianie zwolnić do domu ... ale jeszcze trochę i będę wolna

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-31 o 13:11
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:15   #2583
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka ja nawet jak gdzieś jadę to też muszę być w domu o tej porze co syn ze szkoły wraca więc cały dzień podporządkowany pod dzieci
Stary 2011-01-31, 13:22   #2584
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ta osłonka co pokazałaś taka tania, ja widziałam podobną i ponad 100 kosztowała , normalnie rozbój

A tak a propo cen to wiecie ile kosztują krople do nosa dla maluchów za nasiwin soft płaciłam chyba dwadzieścia coś , a teraz niedawno byłam w aptece i juz kupiłam jakiś krople dla dzieci po roczku i zapłaciłam 5 coś.
A biedronce są rajtuzki juz z takich wiosennych i w lidlu tez są rajtki te grubsze i skarpety
!
Ja za swoją chyba z 80 dałam w ikea.
Co do leków to tak samo jest z tymi z paracetamolem panadol kosztuje chyba ze 12 zł a wczoraj kupiłam żeby mieć paracetamol Polski hasco to robi czy jakoś tak za niecałe 8 zeta . Ten w syropie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ania ten http://allegro.pl/wozki-espiro-alu-w...3081587.html??

Madzia dzięki Już linki zapisałam. I jak będę kupować to 1cm większe niż stopka??

Ten co teraz wstawiłam linka też ma od groma złych opinii... wiem że internet przestał być wiarygodnym źródłem informacji, ale te same wady się powtarzają ... ehhhh, w końcu Marci nie będzie miał parasolki :P
Tak o ten mi chodziło ,. ogólnie ja nie jestem fanem Polskich wózków . wiem że jak kupiłam maclarena to nie marudze bo jest świetny no i jexdził w nim Szymek i teraz Ola a wózek jak nowy , ten drugi co mam kupiłam używany i też rewelka. nie ma się do czego przyczepić szkoda tylko że wózek żby był dobry musi być tak drogi.

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

przeciez wiadomo, ze na psychologie ida ludzie, ktorzy maja ze soba problemy

ja zmieniam pizamki co 2gi dzien.
MOja ciocia co na uczelni tyra całe zycie mówi że tam ida Ci co mają problemy ze sobą , albo Ci co byli za słabi na medycyne.

Ja też szału w domu dostaje , jakoś przywykłam do szymka przedszkola a teraz na nic nie mam czasu o wyjściu to juz nie wspomnę , jak te dwa gady mam w domu . Z OLką się fajnie łaziło jak była mniejsza ogólnie zakupy z takim maluchem śpiącym sporo to bajka a teraz jej się już nudzi długo być w wózku i jechac tylko , a co gorsza stać .
Niech już mu przejdzie ten kaszel bo zgłupiec mozna .. byle do wiosny , nie trawie zimy tylko człiwiek doła łapie .

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Asiulek - ta odzywka to gajner ogólnie kazda węglowodanowo białkowa sie nadaje żeby przytyć .

aneczka - przykro z powodu cioci

A gdzie Pop nie było jej od rana
Stary 2011-01-31, 13:30   #2585
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka - nie mam jak iść na fitness, bo: wersja 1 - nie mam z kim zostawić Iguśka. Tż zajmuje się nim tak, że masakra... no i jak babcia to widzi, to go zabiera, a później ma do mnie pretensje lub wersja 2 - tż nie ma w domu, wraca z pracy po 19stej. A ja najzwyczajniej w świecie wieczorem padam na twarz. Ale dzisiaj zrobie sobie fitness z wałkiem :P - znów maluję pokój.
Jak się uda to w przyszłym tygodniu zaczynam robić Iguśka pokój.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:30   #2586
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

P0P to się już na stałę do klubu przeniosła albo na staraczki ...

megi tam gdzie ja chodzę na fitness jest sala zabaw i opiekunka Można zostawić dziecko w wieku 6 miechów-10 lat

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-31 o 13:32
Stary 2011-01-31, 13:35   #2587
libra777
Zakorzenienie

Ania a już miałam napisać że masz dwójkę i nie marudzisz ale podejrzewam ze to po prostu kwestia dobrej organizacji , po prostu wisz że musisz i tyle.
A najgorsze z tymi lekami to to że dla malucha kilkumiesięcznego musisz kupić takie a nie inne.
Stary 2011-01-31, 13:39   #2588
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Mrowaczku na wyjściu to wiele klubów ma specjalne zajęcia poświęcone tej części ciała u nas się nazywają płaski brzuch i robisz różne ćwiczenia tylko i wyłącznie na talię,ale np ABS też jest spalający do tego sa brzuchy,na salsie pięknie pracuje brzuszek a przy tym dobrze się bawisz
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:46   #2589
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

megi tam gdzie ja chodzę na fitness jest sala zabaw i opiekunka Można zostawić dziecko w wieku 6 miechów-10 lat
no,tak-Warszawa i inne duze miasta, tutaj chyba bym musiałą gabryskę w nosidle zabierac
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:54   #2590
sara 85
Zakorzenienie

no nic ide z małą na spacer ładna pogoda dzisiaj, od wczoraj tak mi się chce martini ze spritem że chyba wstąpie do sklepu

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:56   #2591
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
yoonka ja jakbym rodzicom powiedziała że się nie wyszalałam to by mnie wyklęli Ja zaczęłam dość wcześnie wszelakie eksperymenty i imprezy I wiem że powrócę do rozrywkowego życia jak tylko dzieci jeszcze trochę odchowam - w końcu za te 10 lat będę wciąż młoda i na dobre imprezy jak znalazł Ja czuję że najlepsze jeszcze przede mną (i nie tylko seks mam na myśli ) Też chcę przeczytać potęgę podświadomości
wiecie ja w tym roku 29 lat koncze czyli ostatni rok przed 30tka. dlatego mam jakies katastroficzne wizje... ja nie wiem, czy by nas jeszcze na bramce w klubie jakimkolwiek wpuscili. tu jest lans w Sopocie taki, ze glowa mala
Cytat:
Yoonka straciłam to że nie byłam z dzieckiem , nie widziałam jak się rozwija , on zaczął do mojej mamy wołać mamo a do mnie po imieniu
a teraz na zycie nam starcza nie muszę miec jakichś ekstra ubrań czy czegoś tam więc zostanę z dzieckiem w domu bo ten czas już nie wróci, a że czasami jest nudno i wydaje się że życie ucieka cóż jakoś to przezyję
ja chodze do pracy i tez mi nudno. w domu bym chyba nie dala rady jednak...
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
mam to, znam to, podzielam

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
MOja ciocia co na uczelni tyra całe zycie mówi że tam ida Ci co mają problemy ze sobą , albo Ci co byli za słabi na medycyne.
z medycyna nie wiem - mnie nigdy nie ciagnelo. ja jestem ta od problemow
a moze Twoja ciocia wie kogo ciagnie na informatyke?? bede wtedy miala pelen obraz siebie
Stary 2011-01-31, 13:57   #2592
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania p ja to w ogóle podziwiam Twojego męża - miał dwójkę odchowanych już synów i zachciało Mu się takich maluchów, od nowa uwiązania i odpowiedzialności

Moi rodzice mają takich znajomych co jak to mówią: razem mają 7 dzieci, a wspólnego ani jednego i właśnie ten facet chce mieć znowu bejbulca, a tamte dzieciaki już nie małe

Stary 2011-01-31, 13:57   #2593
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
no nic ide z małą na spacer ładna pogoda dzisiaj, od wczoraj tak mi się chce martini ze spritem że chyba wstąpie do sklepu
spróbuj tequili ze spritem,tez jest pyszne

zmieniłam awatarek na oliwki może nie będzie wtedy głupio w sprawach czysto formalnych

Yoonka byłam w Sopocie nawet nie "w" a "pod" ta dyskoteką niedaleko plaży jak zobaczyłam co sie juz dzieje prze wejściem to mi się szybko odechciało.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-01-31 o 13:59
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:58   #2594
yoonka
Rozeznanie

ja tez musze miec wszystko zaplanowane, nawet w weekend jak nie mam jakiegos planu dnia w glowie, to czuje niepokoj.
Stary 2011-01-31, 14:05   #2595
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

JA z Oliwką z samego rana pojechałyśmy do Opola do Okulisty. A tam to ponad 2 godziny schodzi - bo kropienie a potem badanie. Jak na razie to wszystko ok. Siatkówka przyklejona i blizny się goją. Następna wizyta w grudniu. Mam tylko obserwować czy np. zeza nie robi albo czy oczka nie ropieją. Jeżeli tylko coś to do okulisty.

Yoonka - trochę mnie załamałaś takimi myślami. Oczywiście że też często mam takie myśli i to już od dawana (tak gdzieś od 30-tki się zaczeło). Niemniej smutno mi się zrobiła

Cytat:
Dziewczyny jeszcze będziecie miały czas dla siebie uwierzcie dzieci podrosną , staną się bardziej samodzielne, stare nie jesteście ponoć prawdziwe życie zaczyna się po 40
Tak jak sie ma dzieci odchowane.

Cytat:
Jakoś trudno uwierzyć mi w te słowa patrząc na naszą P0P - ani seksu, ani sportu
Cytat:
P0P to się już na stałę do klubu przeniosła albo na staraczki ...
A Ciebie to ja juz nie lubię i zapisuję na czarną listę (będziesz tam razem z Yoonką).

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 14:11   #2596
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania a już miałam napisać że masz dwójkę i nie marudzisz ale podejrzewam ze to po prostu kwestia dobrej organizacji , po prostu wisz że musisz i tyle.
A najgorsze z tymi lekami to to że dla malucha kilkumiesięcznego musisz kupić takie a nie inne.
Dokłdanie nie marudze bo wiem że musze co mi da marudzenie , przecież sama chciałam nikt mi na siłe tego drugiego nie zrobił . Jak szymek jest w przedszkolu to janaprawdę nie narzekam ale jak z dwójką siedzę to szł ... do kibla nie mozesz iść bo szymek cos chce a Olka na nodze wisi. pocieszam się ze jest taka mała różnica między dzieciakami ze zaraz się będą same bawiły razem a ja będe miała troszkę luzu

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
wiecie ja w tym roku 29 lat koncze czyli ostatni rok przed 30tka. dlatego mam jakies katastroficzne wizje... ja nie wiem, czy by nas jeszcze na bramce w klubie jakimkolwiek wpuscili. tu jest lans w Sopocie taki, ze glowa mala

ja chodze do pracy i tez mi nudno. w domu bym chyba nie dala rady jednak...

z medycyna nie wiem - mnie nigdy nie ciagnelo. ja jestem ta od problemow
a moze Twoja ciocia wie kogo ciagnie na informatyke?? bede wtedy miala pelen obraz siebie
Nie mam pojęcia he he ale spytam
Na elektronice na tej uczelni to samobójstwa były bo ludzie rady nie dawali

Cytat:
Ania p ja to w ogóle podziwiam Twojego męża - miał dwójkę odchowanych już synów i zachciało Mu się takich maluchów, od nowa uwiązania i odpowiedzialności

Moi rodzice mają takich znajomych co jak to mówią: razem mają 7 dzieci, a wspólnego ani jednego i właśnie ten facet chce mieć znowu bejbulca, a tamte dzieciaki już nie małe
Ja też go podziwiam
Stary 2011-01-31, 14:13   #2597
P0P70
Zakorzenienie

Moje dziecko właśnie przed chwilką zrobiła z 6-7 kroczków samodzielnie. Tak po jednym czy dwa to już robiła ale zawsze na 4 wolała zejść a teraz poszła trochę dalej.

Stary 2011-01-31, 14:14   #2598
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A Ciebie to ja juz nie lubię i zapisuję na czarną listę (będziesz tam razem z Yoonką).
No coś Ty P0P, mnie? I nie wiem czy dobrze przeczytałaś "na staraczki" a nie "na staruszki"

Wspaniale, że z oczkami Oliwki wszystko ok

Stary 2011-01-31, 14:18   #2599
sara 85
Zakorzenienie

no to sobie poszłam na spacer, tż wózka nie wyjął z samochodu
tequile mam w domu to spróbuje ze spritem

Pop super że z oczkami Oliwki wszystko dobrze

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 14:19   #2600
libra777
Zakorzenienie

P0P za chodzenie i za pomyślna wizytę
rób szybko następne to będziesz miała szybko odchowane a po 40 to całe 10 lat to się załapiesz
Stary 2011-01-31, 14:25   #2601
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

SPROSTOWANIE

NIE JESTEM W CIAZY

wychodzilam do lekarza poszlam siusiu a tam @ .
Powiedziala zebym przyszla w poniedzialek to bedziemy liczyc wszystko i dzialac

no nic nastepny miesiac przed nami poki co Oliwka ma jeszcze luzik bo nadal bede ja podrzucac :P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 14:35   #2602
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - ale jak Ci wyszły 2 kreski? A może to nie "framuga".
To nic będziecie próbowali dalej za jakieś 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

A ja od wczoraj jakoś źle sie czuję. Kręci mi się w głowie wszystko wiruje. Zmierzyłam ciśnienie i jest OK. Może to menop ałza nadchodzi

Stary 2011-01-31, 14:40   #2603
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Darusia no właśnie - jakim cudem dwa testy wyszły pozytywne?? a może to nie okres tylko takie mini krwawienie jakie na początku ciąży się zdarza??

Stary 2011-01-31, 14:42   #2604
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop moze za to u was wyszlo;D

no spoko, bedziemy bedziemy
za tydzien mam isc do lekarza bedziemy wszystko badac liczyc itp.
takze luzik, nie jestem jakas bardzo rozczarowana ani zla, pomoge michalowi wiecej i to ma swoj plus!
takze te gratulacje zostawcie na za miesiac)))))
pop staraj sie!

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

robila mi usg, wiec 2 opcje, albo sie testy ryply ( tej samej firmy byly) albo samoistne poronienie wystapilo.
Roznie moze byc teraz sie nie dowiemy jak bylo , ale bedzie dzidzia natsepnym razem.
A.Camus
Stary 2011-01-31, 14:43   #2605
mrowak
Zakorzenienie

Darusia, a może jednak?

dziewczyny, zapomniałam się pochwalić- mamy 3 zęba, u góry, ale nie jest to jedynka i nie wiem czy choć dwójka czy nie trójka od razu

a powiedzcie mi w czym mrozicie obiadki maluchom?? jakieś małe pojemniczki plastikowe czy co? Bo miałam woreczki do mrozenia mleka jeszcze, ale się kończą i co ja biedna pocznę? zapytam na forum
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 14:49   #2606
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Darusia moja kuzynka przed świętami była na USG (ok 5-6tc) i babka Jej powiedziała że niestety się nie udało i nie ma dzidzi, a JEST!! Zarodek jest wtedy bardzo malutki i USG może Go nie zauważyć ...

Stary 2011-01-31, 14:49   #2607
yoonka
Rozeznanie

jaaa popiku zrobisz wszystko, zeby zwrocic na siebie moja uwage, a przeciez dobrze wiesz, ze Cie bardzo kocham

a w sumie czemu zrobilo Ci sie smutno?

brawo dla Oliwki za kroczki

Darusia bedzie co ma byc.

czyli jeszcze poszalejemy?? jupiiiiii
Stary 2011-01-31, 14:56   #2608
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale ja nie potrzebuje sie przekonywac spokojnie laski, jak bedzie tak bedzie
starac sie bedziemy no i tyle
A.Camus
Stary 2011-01-31, 15:12   #2609
P0P70
Zakorzenienie

Yoonka - bo jak przeczytałam to co napisałaś. Taki był tam smutek i taka beznadziejność. A w sumie to można odnieść i do mojego życia. Więc tak smutno.
Pamiętam jak miałam 29 lat to cały rok miałam depresję ze to juz koniec 20-tki i będzie 30-tka. To był ciężki dla mnie rok, wszystko było takie beznadziejne. Do tego dochodziło to że wiek XX się kończył a ja zawsze myślałam że jak będę miała 30 lat to już będę stateczną kobietą matką żoną. A tu dupa nic nie wyszło. Rozstałam się wtedy z chłopakiem, zmarł mój Ojciec no i depresja 30-tki.
Więc teraz przy 40 było łatwiej bo miałam Oliwkę.
Pomyśl jakbyś źle znosiła ten czas bez rodziny.
Mi kiedyś taki Włoch powiedział : Musisz się nauczyć cieszyć z drobnostek bo jeżeli się tego nie nauczysz to będziesz nieszczęśliwa. Tylko że czasami człowiek ma taki Wielki apetyt na życie a musi się zadowolić jakąś jajecznicą. I jak się z tego cieszyć ma.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

MAchaj - Kalinka ślicznie wygląda. Te jej oczy są naprawdę zniewalające.
JA to się zawsze "boję" jak czytam o Kalinie, że napiszesz że ona już czyta. Ona taka zdolna i tyle już potrafi

Darusia - fajne to mieszkanko. I fajnie że będziecie mogli zamieszkać sami. Wiesz że nowe mieszkanie trzeba ochrzcić czyli w każdym pomieszczeniu sex.

Stary 2011-01-31, 15:21   #2610
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no i chciałam wam pokazać Kale imprezową
Śliczna i mądra oczywiście

Cytat:
JA CHCĘ JUŻ WIOSNĘ
Oj ja też...
Cytat:
Byłam dzisiaj w lidlu ale nie widziałam żadnych zabezpieczeń , albo nie dowieźli albo nie wiem co, pampki tylko kupiłam
Już od czwartku były więc może wykupili bo tanie były
Cytat:
dziewczyny, ja dzisiaj rano do Lidla lecę po bramki, a one...były tydzień temu-no żeby to szlag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Były od czwartku. Pisałam że zjeździłam pół miasta. Może jeszcze wtedy by u Ciebie były. A warto bo fajna jest
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moje dziecko właśnie przed chwilką zrobiła z 6-7 kroczków samodzielnie. Tak po jednym czy dwa to już robiła ale zawsze na 4 wolała zejść a teraz poszła trochę dalej.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
SPROSTOWANIE

NIE JESTEM W CIAZY
To teraz na nowym mieszkaniu poszalejecie:br zydal:
Cytat:
a powiedzcie mi w czym mrozicie obiadki maluchom??
W słoiczkach po koncentracie pomidorowym.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości