|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Darusia ja to nie mogę uwierzyć że Ty w ciąży jesteś - jescze raz gratulacje!! Powtarzałaś test??
yoonka ja Cię rozumiem z tymi zjazdami - jak czasem siedze i myślę o życiu to czuje się nim rozczarowana że to jest taka cholerna monotonia ... włóż do zmywarki, wyjmij ze zmywarki, nastaw pranie i powieś je, idż do pracy na to samą h i wróci o tej samej, zakupy, robienie jedzenia, sprzatanie i w koło macieju to samo !! ![]() Ania p czy Ty mogłabyś mi poradzić jakie buty dla Dyzia mam kupić na wiosnę na pierwsze jego wyjścia na własnych nóżkach?? Spodziewam się tego koło kwietnia i co ja mam Mu wtedy na nogi założyć ![]() I nadal nie wiem jaki wózek, a już mam dość targania do CH x-landera Inglesia dość wąska i boje się że pulpi się nie zmieści ...Byliśmy wczoraj w galerii mokotów i mega się wkurzyłam bo te kupony Hipp to na jeden rachunek można po jedym produkcje z danej serii kupić ![]() Coś tam kupiłam, ale i dużo nie załapało się na kupony Niby było o tym w regulaminie którego rzecz jasna nie przeczytałam ![]() Wróciliśmy z chomikiem - jakby któraś chciała to mega polecam dżungara. Super przyjazny i cudny Hania nazwała go łobuz i tym sposobem mamy równowagę w domu 3 chłopców i 3 dziewczynki Marzy nam się jeszcze pies, ale to może jak nasz status majątkowy wzrośnie Chcemy staffika, bulteriera albo whippeta
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
powtarzalam
@ nadal brak, no i na 2 tescie tez 2 kreseczki
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Rewelacja!! Skuteczność Twój tż ma 100%
|
#2554 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny...
my ostatnie nocki mamy straszne.. mała lata po całym łóżku... oczywiście naszym bo w łóżeczku jest ryk... nie wiem o co chodzi ale od 20 do ok 24 śpi w łóżeczku a później zaczyna się kręcić popłakiwać aż w końcu zaczyna wstawać i wyć;/ więc bierzemy ją do nas i śpimy... ale od 3 nocy mała się tak kręci w łóżku nie potrafi znaleźć sobie miejsca/pozycji do spania... ehh... ale mamy już 5 ząbków... no chyba że następna 2ka się przebiła ale mała nie chce pokazać ![]() darusia- ja się bardzo z wami cieszę... i gratuluje! ja osobiście nie jestem jeszcze gotowa sąsiadka ma termin na marzec więc się napatrzę na maleństwo... libra i aniap- w lidlu są teraz te zabezpieczenia za 6.99... są różne. te do szuflad, gniazdek, drzwi, półek i na rogi... my chcieliśmy kupić w lidlu tą bramkę do drzwi ale ona ma minimalny rozstaw 73cm a my mamy drzwi 70;/ i jestem zła bardzo... bo nie wiem czy znajdziemy taką małą bramkę a zanim mi tata zrobi to 2gie dziecko będzie szło do podstawówki... no i chciałam wam pokazać Kale imprezową 1. zdj z mężem (ale to wcale nie na prośbe anakazar!! po prostu to jedyne zdj na którym widać kreacje małej- nie licząc zdj z pradziadkami ale ich nie będę pokazywać ja z nią nie mam zdj z tej imprezy )2. tu zdj z przymiarki sukni u dziadka na kolanach (nota bene kupiliśmy sukienkę na all nową za 29zl +9zl przesyłka... a w h&m widziałam ją za 60zl!)3. taki portrecik 4. nocnikowo ![]() 5. kto ma pilota ten ma władze... ja nie wiem jak ona to robi ale zawsze tak cyka że w końcu włączy jakąś bajkę
|
|
|
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
machaj Kalina jest prześliczna
Muszę się Wam nieco pożalić ... 7 dni braliśmy antybiotyK i musimy kontynuować... Marci nadal ma mega chrypę, której nie może odkaszlnąć Hania się źle rano czuła - czy to się kiedyś skończy?? Nienawidzę tej zimy, a kysz z nią!! JA CHCĘ JUŻ WIOSNĘ ![]()
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia mieszkanko ładne porobisz po swojemu i będzie super
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Machaj Kalinka jest prześliczna i jakie ma ładne oczka
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
jezu, jakos inaczej to przeczytalam!! ze Twoj tato zrobi Ci dziecko
Cudna modelka ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- popieram!!!!
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe faktycznie ten wycinek zdania tak zabrzmiał! ale chodziło mi o bramkę gmyrelka- ja też chce już wiosnę i słońce! ja też wiecznie chora jestem... i nie wiem co z tym zrobić... ale nikogo nie zaraziłam jeszcze więc może to alergia??!! ![]() darusia- łądne to mieszkanie! jak tam urządzisz po swojemu to już w ogóle będzie wypasione
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty skórzane , nie za kostkę , giętka podeszwa , szerokie nosi . Patrz żeby miały atest zdrowej stopy /. I koniecznie kup jak się młody będzie na tyle przemieszczał że bedzie mógł w nich chwilkę pochodzić w sklepie i zobacz jak mu sie idzie jak stawia nogi itp. MOje dwie kolezanki zadowolone z tyc h espiro wiec może nie jest zły no i cena mała Darusia - fajne to mieszkanie i ważne że tanie. Gmyrelka - mój szymek trzeci tydzień ma kaszel , i siedzi w domu szlag mie trafia . Poza tym nie ma nic , nic mu nie dolega .
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania p dzięki za odpowiedź
a jaka firma jest dobra?? Bartek, elefante (czy jak to się pisze :P)??http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ma...438012824.html ja tym jeździłam i spoko naprawdę Kurrrrr, ja już sama nie wiem ....Ania a Twoje koleżanki które espiro mają?? Czytam opinie o tym espiro magic i w kółko powtarza się że wywrotny ... ;/ Kurde... przecież w końcu muszę coś wybrać ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-31 o 11:48 |
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty Bartka nie bardzio są sztywne , elephanteny jak najbardziej ew Polskie firmy w małych sklepach nie w CH. dużo jest dobrych butów .
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
z butow dla maluszków to polecam elefanty w deichmanie skórzane z miękką podeszwą idealna na pierwsze kroki, http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...roduct=1017387
Drugie foto uzywek z allegro żeby było widać podeszwę, bo naprawde super miękka, jak w samych skarpetkach http://allegro.onet.pl/polbuciki-ele...437044077.html
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Madzia co z tego że ją zwolnili dyscyplinarnie jak już dziecko nie zyje , oni to podchodzą do tego tak machinalnie wiadomo ze to ich praca ale do cholery chyba świadomie wybierali zawód ![]() Machaj Kalinka jest prześliczna cudnej egzotycznej urody Byłam dzisiaj w lidlu ale nie widziałam żadnych zabezpieczeń , albo nie dowieźli albo nie wiem co, pampki tylko kupiłam CAROLAJKA u mnie te zabezpieczenia nie podpasują bo po bokach też mam szafki bo to do kuchni chciałam Sara gratulacje dla Zosi za samodzielne kroczki ![]() Darusia fajne mieszkanko , całkiem inaczej będzie jak wszystko poustawiasz poukładasz Ania ta osłonka co pokazałaś taka tania, ja widziałam podobną i ponad 100 kosztowała , normalnie rozbój A tak a propo cen to wiecie ile kosztują krople do nosa dla maluchów za nasiwin soft płaciłam chyba dwadzieścia coś , a teraz niedawno byłam w aptece i juz kupiłam jakiś krople dla dzieci po roczku i zapłaciłam 5 coś. A biedronce są rajtuzki juz z takich wiosennych i w lidlu tez są rajtki te grubsze i skarpety Mój chłopak sobie dzisiaj nabił mega guza wielkiego na czole z samego rana aż musieliśmy mu lód przykładać a później upadł na klocek łukiem brwiowym i ma slad Anakazar nie kupuj kanciastej ławy!!! |
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Nie było mnie całe wieki normalnie nie mam czasu na wizaż
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania ten http://allegro.pl/wozki-espiro-alu-w...3081587.html??
Madzia dzięki Już linki zapisałam. I jak będę kupować to 1cm większe niż stopka??Ten co teraz wstawiłam linka też ma od groma złych opinii... wiem że internet przestał być wiarygodnym źródłem informacji, ale te same wady się powtarzają ... ehhhh, w końcu Marci nie będzie miał parasolki :P
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-31 o 12:01 |
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo przydatne przy goraczce. i przy kontuzjach
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero otrząsnęłam się po śmierci mojej cioci [*]
w środę mieliśmy pogrzeb Była cudowną bardzo wesołą i pełną życia kobietą niestety przegrała 3 letnią walkę z nowotworem.
|
#2569 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
moze przy 2gim jest latwiej i czlowiek sie szybciej do zmian przyzwyczaja? Cytat:
![]() na majorce nie bywa, tylko byla raz. a przydoloby sie znowu gdzies wyjechac. szukam sponsora! Cytat:
masakra!! ale faktem jest, ze czas przelatuje przez palce przy takim tempie zycia...ja zmieniam pizamki co 2gi dzien.
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka bo ja nie w temacie gdzie sie przenosicie
??trzymaj sie
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-01-31 o 12:38 |
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
yoonka ja jakbym rodzicom powiedziała że się nie wyszalałam to by mnie wyklęli
Ja zaczęłam dość wcześnie wszelakie eksperymenty i imprezy I wiem że powrócę do rozrywkowego życia jak tylko dzieci jeszcze trochę odchowam - w końcu za te 10 lat będę wciąż młoda i na dobre imprezy jak znalazł Ja czuję że najlepsze jeszcze przede mną (i nie tylko seks mam na myśli ) Też chcę przeczytać potęgę podświadomości ![]() aneczkaaa strasznie mi przykro, trzymaj się
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka straciłam to że nie byłam z dzieckiem , nie widziałam jak się rozwija , on zaczął do mojej mamy wołać mamo a do mnie po imieniu
a teraz na zycie nam starcza nie muszę miec jakichś ekstra ubrań czy czegoś tam więc zostanę z dzieckiem w domu bo ten czas już nie wróci, a że czasami jest nudno i wydaje się że życie ucieka cóż jakoś to przezyję Madzia dobry pomysł z tymi okładami , muszę zakupić bo widzę że u nas się przydadzą Aneczka bardzo mi przykro
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka bardzo mi przykro
![]() Cytat:
Gmyrelka ja też już się wyszalałam za młodu, ale jak Zosia podrośnie to nadrobie jeszcze moja mama ostatnio stwierdziła, że w koncu ma czas na zabawe i szaleństwa
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
3 raz juz Wam odpisuje i ciągle ktoś mi przerywa az połowe juz zapomniałam
Aniap u Daniela tez tylko kaszel i nic po za tym od świąt,teraz juz mniej kaszle ale jeszcze czasmi mu sie zdarza,nie moge się go calkowicie pozbyć teraz daje sinecod w kroplach Gmyrelka ja też poluje na wózek i nie mam pojęcia jaki kupić tylko muszę ten mój wystawiś na all Lindsley ja już dawno nie zmieniam codziennie piżamki tylko,że zakładam body pod spód bo on mi się ciągle odkrywa. Libra może rzeczywiście kup te zapięcia do szafek,ja kupiłam,część zdaje egzamin a część nie-właściwie 1 zapięcie nie. Machaj urocza malutka |
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się wyszalałam za młodu.
Brakuje mi takich normalnych rzeczy: wyjścia na fitness, pojedżenia na rowerze, pójścia sie poopalać i na jakiś szoping. Naprawdę - nie mam już normalnych ubrań
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
megi to czemu nie chodzisz na fitness?? Ja się zapisałam i w zeszłym tygodniu byłam 4 razy
![]() Zakupy robie na all bo nie lubie po sklepach chodzić, ale po bieliznę na walentynki to się chyba wybiorę ![]() Mi tylko brakuje spontaniczności w działaniu tzn. wszystko muszę planować... jak odebrać Hanie, kiedy Dyzio śpi, kiedy je i do masy masy rzeczy ten mój fitness dopasowywać muszę więc prawda jest taka że na niego to mam czas tylko wieczorem no i w weekend jak tż z dzieciami zostaje
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wyszalenia za młodu to ja tez się wyszalałam , szybko zaczęłam
![]() Gmyrelka ja też jestem taka ze wszystko muszę zaplanować Dziewczyny jeszcze będziecie miały czas dla siebie uwierzcie dzieci podrosną , staną się bardziej samodzielne, stare nie jesteście ponoć prawdziwe życie zaczyna się po 40
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się zapisuje na fitnes teraz i jeszcze chciałabym zrobić sobie jakiś kurs, a małą niech się tż zajmuje wieczorami
ja często jeżdze na zakupy mimo że mam ok 60 km do najbliżeszej galerii, biore siostre albo mame i jedziemy a Zosia z tż zostaje i chyba też się musze wybrać po jakąś bielizne na walentynki
|
|
#2580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuszki mówicie i hula hop? a z takich grupowych ćwiczeń na wyjściu na sali? bo chyba musze sie na cos zapisac bo w domu to juz widze jak bede cwiczyc... Cytat:
Cytat:
dziewczyny, ja dzisiaj rano do Lidla lecę po bramki, a one...były tydzień temu-no żeby to szlag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-01-31 o 13:04 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

że to jest taka cholerna monotonia ... włóż do zmywarki, wyjmij ze zmywarki, nastaw pranie i powieś je, idż do pracy na to samą h i wróci o tej samej, zakupy, robienie jedzenia, sprzatanie i w koło macieju to samo !! 
Inglesia dość wąska i boje się że pulpi się nie zmieści ...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Hania nazwała go łobuz i tym sposobem mamy równowagę w domu 3 chłopców i 3 dziewczynki 

)

klask i:
normalnie nie mam czasu na wizaż 
Już linki zapisałam. I jak będę kupować to 1cm większe niż stopka??